Σελίδες

22 Αυγούστου 2018

Τελείωσαν οι φιέστες και Ψέμα χωρίς μέτρο

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Τελείωσαν οι φιέστες

Με τόσα καμμένα χαρτιά πώς να παίξεις ακόμα πόκερ για να φανείς ότι βγήκες κερδισμένος από μία στημένη παρτίδα. Αυτό είναι το πρόβλημα της κρατικής προπαγάνδας διότι κανένας πια δεν πιστεύει σε αυτή ακόμα και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι. Δεν φτάνουν όλα αυτά έπρεπε να ασχοληθούμε και με έναν ανασχηματισμό που από πριν φαίνεται άνευ ουσίας επί του πρακτέου και ότι το μόνο του νόημα είναι καθαρά επικοινωνιακό. 

Η εξουσία δεν ασχολείται πια με την έννοια της συνέχειας σε κυβερνητικό επίπεδο. Εξετάζει μόνο και μόνο τις επιπτώσεις σε κομματικό επίπεδο και προετοιμάζει τις θέσεις του καθενός στην ιεραρχία του κόμματος. Διότι η κυβέρνηση δεν είναι αποκλειστικότητα ενός κόμματος. Αλλά το κόμμα και η δομή του πρέπει να είναι η αποκλειστικότητα μερικών ατόμων. Τα προβλήματα με τους νέους Μακεδονομάχους ή ακόμα και τους πυρόπληκτους στο Μάτι δεν αποτελούν κυρίαρχο θέμα για αυτήν την κομματική προσέγγιση. Το μόνο που είναι σημαντικό είναι να παραμείνει ζωντανό το κόμμα ότι και να γίνει στην Ελλάδα. 

Με αυτή την έννοια το κόμμα αδιαφορεί αν προκαλεί προβλήματα στην Αριστερά. Αυτό το απασχολεί μόνο, αν είναι δεξαμενή ψηφοφόρων αν όμως ξέρει εξ αρχής ότι δεν μπορεί να ποντάρει πάνω τους, τότε αδιαφορεί. Πολλοί από τους δικούς μας αναρωτιόνται για δεκαετίες πώς λειτουργούσε το κόμμα στη Σοβιετική Ένωση. Δεν είναι βέβαια συγκρίσιμα αλλά τώρα μπορούν να αντιληφθούν έμπρακτα πώς είναι ένα κόμμα που κοιτάζει μόνο τον εαυτό του κι όχι την πορεία της χώρας. Γι' αυτό τελείωσαν οι φιέστες διότι τώρα ξέρουν.

πηγή

Ψέμα χωρίς μέτρο

Δεν είναι αλλάζοντας το λεξιλόγιο που μπορούμε ν’ αλλάξουμε την πραγματικότητα των μνημονίων και της τρόικας. Όλα αυτά δεν φτάνουν πια για να πείσουν ακόμα και ψηφοφόρους. Έτσι όσοι λένε ψέματα χωρίς μέτρο, θα παραμείνουν μόνοι τους με τα κομματόσκυλά τους χωρίς βέβαια καμιά ελπίδα να δώσουν σε κανένα. Δεν μπορείς να αμφισβητείς τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τόσο κοντά από την εκατονταετία. Δεν μπορείς να παραδίδεις το όνομα της Μακεδονίας σε μια χώρα που δεν είναι ικανή να σηκώσει το βάρος αυτής της κληρονομιάς. Δεν μπορείς να προκαλείς τον Ελληνισμό χωρίς κόστος. 

Δεν φτάνει να υποστηρίζεις μια βάρβαρη ιδεολογία για να τα βγάλεις πέρα με τον ελληνικό λαό, διότι αυτός δεν ξεχνά ποτέ τους νεκρούς. Καμία φιέστα δεν μπορεί να υπερκαλύψει τόσα τραγικά και στρατηγικά λάθη, διότι η ντροπή δεν κρύβεται ακόμα και για τους γνήσιους αριστερούς που πάντα πάλευαν για την ελευθερία της πατρίδας μας, όταν υπήρχε κίνδυνος βαρβαρότητας. 

Δεν είναι λοιπόν μια πολιτική αντιπαράθεση, όπως πιστεύουν μερικοί. Είναι μόνο και μόνο μια μάχη μεταξύ αξιοπρέπειας και μηδενισμού. Δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε τη βαρβαρότητα ν’ απλωθεί επειδή υπάρχει αδιαφορία σε κοινωνικό επίπεδο, διότι εδώ μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα που είναι θεμελιακά. Έχουμε το δικαίωμα της ιστορίας και της μνήμης. Κι είναι μέσω της νοημοσύνης του Ελληνισμού που θα ξεπεράσουμε αυτή τη σταλινική βαρβαρότητα που μισεί την ίδια την Ανθρωπότητα. 

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.