Σελίδες

25 Φεβρουαρίου 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αυτό που βιώσαμε σήμερα, όσοι παρευρεθήκαμε, στην Πανάγια Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε, στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, ήταν συγκλονιστικό, αγιοπνευματικό, ουράνιο, χαριτωμένο και πολύ όμορφο.

Όλος ό Ναός ήταν πλημμυρισμένος απο Φώς, Χάρη, Αγιότητα. Θριαμβεύουσα και στρατευομένη Εκκλησία Ενωμένη. Παντού Άγιοι, Ιερές Εικόνες, Ιερείς και Διάκονοι, Όλοι Ορθόδοξοι, αινούντες και δοξολογούντες τόν Κύριο μας. Ό Παναγιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Άνθιμος, σεμνός και συνετος, Ιερούργησε τόσο καρδιακά, τόσο όμορφα, ή Παρουσία του λάμπρυνε και αγίασε τούς πιστούς.

'Ο Μεγαλομάρτυρας Δημήτριος ήταν εκεί. Σταθερή δύναμη, Κεφάλαιο Πνευματικό, ή Καρδιά και ή Ψυχή της ίδιας της Θεσσαλονίκης. Χαιρόταν, χαιρόταν πολύ, ταπεινά λέγω, βλέποντας τόσο Ποίμνιο, τόσο κόσμο, πονεμένο και απογοητευμένο, με Αληθινή Αγάπη και Πίστη όμως πρός τόν Θεό.

Χιλιοδοξασμένο να είναι τό όνομα του Θεού. Σάν τόν Άγιο Δημήτριο τής Θεσσαλονίκης, δέν υπάρχει άλλο μέρος. Αποτελεί το Αυτοκρατορικό Παλάτι του Χριστού στήν γή. Έτσι έλεγε ένας σοφός Ιεράρχης. Αξίζει όλοι, αδέρφια μου, να έρθετε να βιώσετε αυτόν τον Θεό τής απέραντης αγάπης, καθώς και αυτόν τόν Μέγα Άγιο Δημήτριο, που και μόνο που τόν αντικρύζεις, συγκλονίζεσαι και αισθάνεσαι μέσα σου, Παλληκαριά, Λεβεντιά και Φιλότιμο για να κάνεις και εσύ κάτι για τήν αγάπη του Θεού, όπως το έκανε και ό Άγιος.

Νά χαιρόμαστε την Ορθοδοξία μας, τήν Μόνη Αληθινή Εκκλησία, τήν Εκκλησία τής Αγάπης, του Ελέους και τής Ευσπλαχνίας. Αυτή είναι ή σπουδαιότερη προσφορά τής Ορθοδοξία στόν Σύγχρονο Κόσμο, ή Θυσιαστική Αγάπη. Αυτό λείπει απο τούς Ετεροδόξους, από τους Ετεροθρήσκους, από τους Αρνητές τής Ζωής, ή ΑΓΑΠΗ. Αυτήν ψάχνουν κατά βάθος απεγνωσμένα. Αξίζει να τους τήν προσφέρουμε. Τί λέτε;

Μετά βαθυτάτου σεβασμού.
Ένας νέος, τέκνο τού Αγίου Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.