Σελίδες

5 Μαΐου 2017

Τελευταία πτήση για τα θρυλικά φωτογραφικά Phantom σήμερα.

Σήμερα, 5 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αναστολής λειτουργίας της φιλοξενούσας 348 μοίρας τακτικής αναγνώρισης και η απόσυρση των αεροσκαφών RF-4E Phantom II, στην 110 πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Λάρισας. 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο πεσόντων αεροπόρων της 348 μοίρας, στατική έκθεση αεροσκαφών, έκθεση φωτογραφίας, πτήσεις/διελεύσεις αεροσκαφών, καθώς και επίδειξη των ομάδων αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και Τ-6 «Δαίδαλος».

Στην τελετή έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο έχει υπηρετήσει στην 348 μοίρα, που συμπλήρωσε 66 χρόνια λειτουργίας.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.


ΣΧΟΛΙΟ
Ακόμα πιο αδύναμες οι Ενοπλες δυνάμεις μας.... δυστυχώς..
Οταν ένα τόσο αξιόπιστο κι ας είναι παρωχημένο οπλικό σύστημα το καταργείς, οφείλεις από πριν να το έχεις αναπληρώσει...
Λέγεται ότι θα δημιουργηθούν μοίρες με Μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) τα οποία θα αντικαταστήσουν τις μοίρες αναγνώρισεις με τα Φάντομ...

Μακάρι να γίνει γρήγορα και να είναι τόσο αποτελεσματικό...
Διότι τα Φάντομ εκτός από φωτογραφικά ήταν και καταπληκτικά μαχητικά αεροσκάφη...

Μετά τα Α 7 Κορσέρ τώρα και τα τελευταία Φάντομ καταργούνται.... Η Αεροπορία μας... ξεδοντιάζεται την στιγμή που οι Τούρκοι παραγγέλνουν F 35....

Προς τιμήν των ιστορικών αεροσκαφών το ιστολογιό μας θα έχει σήμερα ολόκληρη την ημέρα σχετική εικόνα στην προμετωπίδα του...

από τον χρήστη Sub Zero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.