Σελίδες

26 Φεβρουαρίου 2017

Το τέλος της δικτατορίας στα Σκόπια – Αλλαγή σελίδας στις σχέσεις με την Ελλάδα

Του Vladislav Perunović, ανταποκριτή του Hellasforce από τα Σκόπια, ΠΓΔΜ 

Μετά από τέσσερα χρόνια μακράς συνταγματικής κρίσης στην ΠΓΔΜ, ένα σημαντικό γεγονός έλαβε χώρα σήμερα, που σηματοδοτεί μια στροφή στην πολιτική εξουσία στα Σκόπια, η οποία είναι αρκετά σημαντική και για την Ελλάδα.

Μετά την αποτυχία του πολιτικού κόμματος που κυβέρνησε για σχεδόν 11 χρόνια (από το 2006) να προβεί σε συνασπισμό με το αλβανικό DUI, το DUI και άλλα μικρά αλβανικά κόμματα συμφώνησαν να αλλάξουν τον πολιτικό τους συνεργάτη από τη σλαβική μεριά (ακροδεξιό VMRO-DPMNE και σοσιαλδημοκρατικό αριστερό SDSM).

Έτσι, μετά από μακρά συζήτηση, το DUI αποφάσισε να προσφέρει δημόσια στήριξη στο SDSM. Υπό το φως του σκανδάλου των υποκλοπών που αποκαλύφθηκε από το SDSM και έδειξε χρήση φασιστικής και άλλης χυδαίας αντι-αλβανικής γλώσσας από τους αξιωματούχους του VMRO-DPMNE, καθώς και λόγω της κούρασης από τις πολιτικές του μεγαλομανή Νίκολα Γκρουέφσκι που βασίζονταν στην ταυτοποίηση της ΠΓΔΜ με την Μακεδονία της κλασικής αρχαιότητας (το οποίο απορρίπτεται από όλους τους μη-Σλάβους, καθώς και πολλούς «Μακεδόνες», οι οποίοι ταυτίζονται με σερβική, βουλγαρική ή γενική σλαβική εθνική κληρονομιά), η απόφαση αυτή του DUI σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην πολιτική της ΠΓΔΜ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.