Σελίδες

26 Ιουλίου 2016

Κλίντον: Απειλή για την ανθρωπότητα

Λίγες μόνο ώρες πριν από την έναρξη του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια, όπου αναμένεται η Χίλαρι Κλίντον να πάρει και τυπικά το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, το Global Research TV δημοσιοποίησε βίντεο 13 περίπου λεπτών σύμφωνα με το οποίο, η Κλίντον αποτελεί απειλή για όλη την ανθρωπότητα. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος καθώς η Κλίντον οδεύει προς την Φιλαδέλφεια για να πάρει το χρίσμα της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Κι όμως, πολλοί οπαδοί του αποκαλούμενου “προοδευτικού” κινήματος ισχυρίζονται ότι πρέπει να ψηφιστεί αυτή η νεοσυντηρητική πολεμοκάπηλη. Αλλά οι συνέπειες αυτής της στρατηγικής μπορεί να οδηγήσουν τελικά κατευθείαν σε πυρηνικό πόλεμο.

Οι ακραίες, όπως χαρακτηρίζονται, φιλοσοφικές αναζητήσεις του Λίο Στράους(Αμερικανός γερμανικής καταγωγής φιλόσοφος που θεωρείται ο ιδεολογικός πατέρας του νεοσυντηρητισμού) και οι επίσης ακραίες απόψεις περί άμυνας του καθηγητή Άλμπερτ Γόλστετερ στις δεκαετίες '50 και '60 διαμορφώνουν το ιδεολογικό πλαίσιο των νεοσυντηρητικών.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Ο Νεοσυντηρητισμός αναπτύχθηκε από πρώην φιλελεύθερους, οι οποίοι στα τέλη της δεκαετίας του 1960 άρχισαν να αντιτάσσονται σε πολλές από τις πολιτικές και τις αρχές που σχετίζονται με τον Πρόεδρο Λύντον Τζόνσον και τα Μεγάλη Κοινωνικά προγράμματα.

Κύριοι εκφραστές του όμως υπήρξαν οι πρόεδροι Τζωρτζ Μπους (πρεσβύτερος) (1989-93) και Τζωρτζ Μπους (νεότερος) (2001-2009).

Θεωρείται ότι η Κλίντον θα ακολουθήσει την πολιτική των νεοσυντηρητικών (neocons) ειδικά τώρα που επέλεξε για τη θέση του αντιπροέδρου τον Τιμ Κέιν και όχι τον Μπέρνι Σάντερς. 

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics and Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.