Σελίδες

29 Απριλίου 2015

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας ταξιδεύει από τη Βενετία στην Αθήνα- Για πρώτη φορά εδώ και χίλια χρόνια!

Για πρώτη φορά εδώ και χίλια χρόνια ολόκληρο το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας επιστρέφει στην Ελλάδα, έστω και για λίγες ημέρες. 

Με μια κίνηση ιδιαίτερα συμβολική η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, παραχωρώντας για δυο εβδομάδες ολόκληρο το σκήνωμα της μεγάλης Αγίας, το οποίο φυλάσσεται στην Βενετία.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα orthodoxia.info, το ιερό λείψανο το οποίο θα υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος το απόγευμα της 10ης Μαΐου, θα μεταφερθεί στον τόπο του προσκυνήματος με υψηλές τιμές. 

Είναι χαρακτηριστικό πως η λάρνακα στην οποία φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα, θα μεταφερθεί στον ναό πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου ενώ χιλιάδες πιστοί από ολόκληρη την χώρα αναμένονται στην Αθήνα προκειμένου να προσκυνήσουν την Αγία, στο ομώνυμο ιερό προσκύνημα στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας. 

Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του ιερού σκηνώματος στην Αθήνα, θα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες. Έχουν προγραμματιστεί μάλιστα και αρκετές αγρυπνίες κατά τις οποίες θα ψάλλουν ονομαστοί μοναστηριακοί χοροί όπως της Ιεράς Μονής Νταού Πεντέλης και της Ιεράς Μονής Θεομήτορος Ηλιουπόλεως.

Ξεχωριστή και σπάνια θεωρείται η μεταφορά του ιερού λειψάνου στο αντικαρκινικό νοσοκομείο όπου θα δοθεί η ευκαιρία στους ασθενείς που δίνουν την δική τους μάχη να προσκυνήσουν την Αγία. 

Σημειώνεται πως το ιερό λείψανο έρχεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των εορτασμών των 80 ετών από της ιδρύσεως της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος το 2016 και θα φιλοξενηθεί στο ομώνυμο ιερό προσκύνημα στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας ο οποίος έλαβε το όνομα του προς τιμήν της Αγίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ 

Το ιερό σκήνωμα θα παραμείνει για 14 ημέρες (10-24 Μαΐου) στο Ιερό Προσκύνημα στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας. 

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, ώρα 6η απογευματινή, στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας Αττικής, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης 'Ελλάδος κ.κ. 'Ιερώνυμο Β '.


Το Ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας έφθασε στη Βενετία το έτος 1003, την περίοδο εξουσίας του Δόγη Πέτρου Β' Orseolo, επί αυτοκράτορος Βασιλείου Β'. Το μετέφερε στη Βενετία από την Κωνσταντινούπολη η Μαρία Αργυροπούλα, θεωρούμενη, όπως συμπεραίνεται από το επίθετο, μία από τις αδελφές του αυτοκράτορα Ρωμανού Γ' του Αργυρού, η οποία είχε παντρευτεί το γιο του Δόγη, Ιωάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.