Σελίδες

22 Ιουλίου 2014

BlackRock: Η Ελλάδα η πιο επικίνδυνη χώρα για πτώχευση.

Η Ελλάδα είναι η χώρα που διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας σύμφωνα με τον δείκτη «Sovereign Risk» της BlackRock. 
 
Ο δείκτης συγκροτείται μέσω της ανάλυσης ποσοτικών μετρήσεων σε τέσσερις βασικές κατηγορίες. Το δημοσιονομικό περιθώριο (40%), την προθυμία αποπληρωμής (30%), την εξωτερική δημοσιονομική θέση (20%) και την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα (10%).
 
Όπως σημειώνεται σε έκθεση που δημοσίευσε ο διεθνής οίκος τον Ιούλιο, το δεύτερο τρίμηνο του 2014 η χώρα με την υψηλότερη πιθανότητα χρεοκοπίας είναι η Ελλάδα.
Αμέσως μετά ακολουθούν η Βενεζουέλα, η Αίγυπτος, η Ουκρανία, η Πορτογαλία, η Αργεντινή, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Ουγγαρία και η Ιρλανδία.
 
Στον αντίποδα, η Νορβηγία κατατάσσεται στην πρώτη θέση των χωρών με το μικρότερο κίνδυνο χρεοκοπίας. Στην δεκάδα με τις πιο ασφαλείς για τους επενδυτές χώρες περιλαμβάνονται ακόμα η Σιγκαπούρη, η Ελβετία, η Σουηδία, η Γερμανία, η Ταϊβάν, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.
 
Σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση για το «sovereign risk» η Βραζιλία υποχώρησε τέσσερις θέσεις εξαιτίας της αύξησης στο βραχυπρόθεσμο χρέος της χώρας, ενώ η Ρωσία έπεσε τρεις θέσεις λόγω της μείωσης της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης και της πτωτικής αναθεώρησης των προοπτικών για την ανάπτυξη.
 
Βουτιά πραγματοποίησε η επίδοση της Αργεντινής, καθώς το ΔΝΤ μείωσε δραματικά τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας και η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τα hedge funds που έχουν αρνηθεί την αναδιάρθρωση χρέους το 2005 και το 2010. 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
Μα καλά ηλίθιοι είναι εκεί στην ΒlackRock;
Που σπούδασαν οικονομικά;
Και εντέλλει γιατί τους εμπιστεύεται ο Σαμαράς και όλες οι προδοτικές κυβερνήσεις καθώς και οι μισελληνική Ε.Ε. και κάθε τόσο τους καλεί να ελέγχουν τις ελληνικές τράπεζες;
 
Καλά δεν ακούνε τον πρωθυπουργό που μιλάει για ξεπέρασμα της κρίσης;
Δεν ακούνε για το πρωτογενές πλεόνασμα;
Δεν βλέπουν την ανάπτυξη που έρχεται;
 
Περίεργα πράγματα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.