Σελίδες

19 Νοεμβρίου 2012

Είναι Ορθόδοξος ο Κάρολος;


Κάθε Άνοιξη ο Κάρολος της Αγγλίας επισκέπτεται το Άγιο Όρος και συγκεκριμένα την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου!
Μαζί με δική του ομάδα από την Αγγλία καθαρίζουν τα πανέμορφα πυκνά από βλάστηση μονοπάτια, που οδηγούν από τη Μονή στα Βατοπαιδινά κελιά.
Πριν μερικά χρόνια ο ηγούμενος Πατέρας Εφραίμ βρέθηκε στο μάτι του μασονικού κυκλώνα εξαιτίας της βάπτισης του διαδόχου του βασιλικού θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου Καρόλου σε ορθόδοξο χριστιανό!

Η μασονική θύελλα αντιδράσεων, που ξέσπασε στην Βρετανία, ήταν τόσο σφοδρή και πρωτοφανής (από τα βοθροΜΜΕ), που τον απείλησαν με απομάκρυνση από τη διαδοχή του βρετανικού θρόνου μιας και ο βασιλιάς είναι ταυτόχρονα και αρχηγός της αγγλικανικής εκκλησίας.
Η μασονική νέα τάξη δεν συγχώρησε ποτέ τον πατέρα Εφραίμ, τον οποίο θεώρησε υπαίτιο της κατήχησης και του βαπτίσματος του Καρόλου.

Πατέρες από τα κελιά της περιοχής γύρω από τη Μονή Βατοπαιδίου, που γνώρισαν τον Κάρολο της Αγγλίας, έχουν μιλήσει για αυτόν με τα καλύτερα λόγια και τον έχουν περιγράψει ως έναν ευλαβή και θεοσεβούμενο άνθρωπο.
Αξίζει να αναφέρω, ότι ο Κάρολος έχει βοηθήσει και στηρίξει και το αγιορείτικο σερβικό μοναστήρι (Ι.Μ. Χιλανδαρίου) αδιαφορώντας για το μίσος της νέας τάξης για τη Σερβία.
Μπράβο του! Μακάρι να του μοιάζανε οι δικοί μας αρχηγοί κράτους.
Γ.Θ

ΣΧΟΛΙΟ
Περιέργα πράγματα...
Λες;
Πάντως τώρα που το ξανασκέφτομαι αν όντως ισχύει κακώς κατηγορούσανε τον Οικουμενικό Πατριάρχη που τον δέχθηκε για ανάδοχο του γιού (ή εγγονού δεν θυμάμαι) του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου....  

Και να φανταστείτε ότι γενικά είναι αχώνευτος στους Ελληνες ο Κάρολος λόγω της ιστορίας με την αγαπητή Λαίδη Νταϊάνα....
Θα το παρακολουθούμε.....

2 σχόλια:

  1. Ουαουουου!! Συγκλονιστηκα!Ο Καρολος Ορθοδοξος?
    Θαλασση τον Σπιθα τον ρωτησες? η Κατερινα τι γνωμη εχει?.
    Κατα τα αλλα σας φταιει ο καπιταλισμος και η παγκοσμιοποιηση, μια χαρα τους υπηρετητε διαμεσου της "αμεμπτου" παντα Ορθοδοξιας.

    ΥΓ. Εδω θα μου πεις στον τρελαρα με το κολοβο μουστακι κανατε τεμεναδες το '41 στον charles θα κωλονατε?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον τρελάρα με το μουστακι τεμεναδες κανανε καποιοι άλλοι....
    Κι αν μας ελεγες τι πρεσβευεις αντι να αφοριζεις γενικως σε διαφορες αναρτησεις ισως να μπορουσαμε να κανουμε και διαλογο...

    Πως γινεται κι αφου δηλωνεις ανωνυμος να φοβασαι να πεις τι εισαι δεν το καταλαβαινω.....

    Τελοσπαντων ευχαριστω για το σχολιο...
    Σημαινει οτι εκατσες και διαβασες την αναρτηση....
    κατι ειναι κι αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.