Σελίδες

17 Νοεμβρίου 2012

Δήμαρχος Καστελλόριζου: «Το Καστελόριζο έχει ξεγραφτεί από την Ελλάδα».

«Εξαρτόμαστε από την Τουρκία». Αυτό φέρεται να δήλωσε ο δήμαρχος του Ακριτικού Καστελορίζου, Παύλος Πανηγύρης, σε τουρκική ιστοσελίδα, με αποτέλεσμα η είδηση να κάνει το γύρο της γειτονικής χώρας, με ο,τι αυτό μπορεί να σημαίνει! 

Οι τούρκικες εφημερίδες «Aksam», «Vatan», «Turkiye» και «Posta», δημοσιεύουν τις δηλώσεις του δημάρχου του Ελληνικού ακριτικού νησιού με τίτλο «Ο δήμαρχος του Καστελορίζου είπε “εξαρτόμαστε από την Τουρκία”. Οι δηλώσεις του δημάρχου αναρτήθηκαν πρώτα στην ιστοσελίδα NTV, εκεί όπου ο κ. Πανηγύρης φέρεται να δήλωσε ότι «εδώ και αρκετά χρόνια οι ανάγκες των κατοίκων του Καστελορίζου καλύπτονται από την Τουρκία» και γι’ αυτό τον λόγο, όπως είπε, «το νησί εξαρτάται από την γειτονική χώρα». Τα δημοσιεύματα αναφέρονται επίσης στην διαμαρτυρία του δημάρχου για την αδιαφορία που δείχνει η Αθήνα, εδώ και δέκα οκτώ χρόνια, που είναι δήμαρχος. Με αφορμή δε αυτό ο κ. Πανηγύρης δηλώνει ότι «το Καστελόριζο έχει ξεγραφτεί προ πολλών ετών από την Ελλάδα». Δήλωση φυσικά που αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα, δίνοντας περισσότερο
«αέρα» στις βλέψεις των γειτόνων. 

Συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει ότι «ο δήμαρχος του Καστελόριζου, που απέχει 1.300 μέτρα από το Κάς της Τουρκίας, και είναι ελληνικό έδαφος, είπε ότι η Αθήνα τους έχει ξεχάσει προ πολλού και τόνισε ότι καλύπτουν τις ανάγκες τους από την Τουρκία». Μέσα στο ίδιο πλαίσιο υποστηρίζεται ότι ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού και παλαιότερα είχε απειλήσει ότι θα κηρύξει την ανεξαρτησία του Καστελόριζου, λόγω της αδιαφορίας της Αθήνας. 

πηγή

(Διαβάστε στην πηγή κι επίκαιρη ερώτηση βουλευτή της ΝΔ)

ΣΧΟΛΙΟ
Ποιος είναι προδότης;
Ο Δήμαρχος ή αυτοί που εγκατέλειψαν το νησί και τα υπόλοιπα ακριτικά μας νησιά στην τύχη τους;   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.