Σελίδες

26 Ιουλίου 2012

Ανοιχτή επιστολή στην Βούλα Παπαχρήστου.

Γράφει ο αναγνώστης Βασίλης

Αγαπητη Κα Παπαχρηστου, εγινα και εγω κοινωνος του προβληματος που προεκυψε μετα απο κατι δηλωσεις σας. Δεν ειναι τοσο απλο το θεμα, για να σας απευθυνω αυτα μου τα γραμματα. Χρειαζεται πολυ σκεψη, περισκεψη και πανω απο ολα οσο το δυνατον οχι αντικειμενικοτης, αλλα ενδελεχης και ουσιαστικη εισχωρησις στην πραγματικη ουσια των πραγματων. Και αναφερομαι στην προσωπικη σας σταση εναντι των πεπραγμενων. Εγω προσωπικα δεν ενδιαφερομαι τοσο για την ουσια των αθλητικων πραγματων, οσο για την ιδικη σας θεση μετα απο την αποφαση της Επιτροπης να σας αποκλειση. 

Λυπηθηκα πολυ οταν αντεληφθην οτι ζητησατε συγνωμην και προσπαθησατε να δικαιολογησετε κατα καποιο τροπο τα οσα εσυνεβησαν. Μεγα Λαθος καλη μου. Δεν επρεπε επ ουδενι να το πραξετε, διοτι ως καλως γνωριζεται, ειναι Συνταγματικο και Αναφαιρετο δικαιωμα του καθε ελευθερου πολιτη, να πιστευη, να νομιζη και να λεει οτι αυτος πιστευη και αντιλαμβανεται. Τουθ οπερ σημαινει οτι λιγο πολυ προδοσατε τον εαυτο σας απεντατι στην υποσταση σας. 

Δεν με απασχολει η δεοντολογια των αθλητικων δεδομενων, κι αυτο διοτι αυτα ποικιλουν αναλογως των εκαστοτε συμφεροντων. Εκεινο που προεχει ειναι η πιστη μας στην ιδικη μας, προσωπικη δεοντολογια. Νομιζω οτι γινομαι αντιληπτος. Δηλαδη με πικρανε οτι απομακρυνθηκατε απο τον ιδιο σας τον εαυτο, δεδομενου οτι ειπατε και γραψατε ειναι ενα μερος του χαρακτηρα σας της ιδιοσυστασιας σας. 

Αλλα πολυ περισσοτερο με λυπησαν δυο πραγματα. 
Το πρωτο, οτι η Επιτροπη βιαστηκε, ως συνηθως (αποδεικνυοντας για μια ακομα φορα οτι η Ελλαδα πνιγει τα παιδια της) μη επιτρεποντας σας ουτε μια λεξη προσπαθειας αιτιασεως των γεγονοτων. 
Περισσοτερο ομως, (και εδω θα αναφερθω σε κατι πρωτακουστο) το οτι η Ελληνικη αποστολη, οι αθλητες και οι αθλητριες, συσσωμοι δεν παραιτηθησαν της συμμετοχης σε ενδειξη συμπαραστασης στην συναθλητριας τους, κατι που θα δημιουργουσε προηγουμενο με ισως  με  καποια αποτελεσματα. 

Και εν κατακλειδι, ερχομαι να ρωτησω γιατι ακομα και εγω προσωπικα εχω το δικαιωμα να αναφερομαι στα ιδικα σας, εχοντας την γνωμη και τις αποψεις μου ενω εσεις, ως ελευθερη πολιτις, δεν το εχετε η δεν πρεπει. 
Τι σοι Δημοκρατια εχουμε. 

Γνωριζω οτι τα γραφομενα μου ισως ξσηκωσουν αντιδρασεις κλπ. Ποσως με ενδιαφερει. Εγω εχω τις αποψεις μου, τις πεποιθησεις, τα πιστευω μου και αδιαφορω τι λετε εσεις και οι αλλοι γι αυτο. Ετσι παραμενω πιστος στην δεοντολογια μου, και αν καποιος η καποιοι ενοχλουντε, αυτο αφορα αυτους. 

Τελος, θα ηθελα να σας προτεινω κατι.  Ν α επιστρεψετε ολους τους τιτλους και τα μεταλλεια (οχι τα διασυλλογικα) στην ...μητερα πατριδα.... που ξερει πολυ καλα να εξαφανιζει  τα παιδια της. 

Σας ευχαριστω για τον χρονο να με διαβασετε. 

Μετα τιμης Βασιλης.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.