Σελίδες

15 Ιουλίου 2012

2ο Master Class "Τοποστρατηγικής και ΑΟΖ" στη Γαύδο από τον Νίκο Λυγερό.

Δελτίο Τύπου του Ν. Λυγερού από την επίσκεψή του στην Γαύδο. 

Σήμερα, 13 Ιουλίου, αμέσως μετά την άφιξή μας στη Γαύδο, το νοτιότερο σημείο της Ελλάδας, και τη συνάντησή μας  με αυτόχθονες κατοίκους του νησιού, μεταβήκαμε στο  ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, καθώς και στο  Φάρο της Γαύδου, σε υψόμετρο 360 μ., χάρη στον οποίο η Γαύδος είναι ορατή από απόσταση 40 ναυτικών μιλίων. Ο Φάρος επαναλειτούργησε το 2004, αφού έμεινε σβηστός επί 60 συναπτά έτη.

Επίσης, επισκεφτήκαμε το Γυμνάσιο της Γαύδου, στο οποίο φοιτούν μόλις 4 μαθητές και στη συνέχεια ο κύριος Νίκος Λυγερός παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Crete TV στην εκπομπή «Αντιθέσεις » με τον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη. (Δείτε την ΕΔΩ)

 Αύριο, 14 Ιουλίου, ο κύριος Νίκος Λυγερός θα παραδώσει το δεύτερο MasterClass για θέματα ΑΟΖ, που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο αντίστοιχο πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στη Μεγίστη (Καστελλόριζο) στις 14-16 Αυγούστου πέρυσι.

Δελτίο Τύπου 14/07/2012

Έλαβε χώρα στο Καστρί της Γαύδου σήμερα 14 Ιουλίου 2012 το πρώτο μέρος του δεύτερου κατά σειρά Master Class Τοποστρατηγικής για θέματα ΑΟΖ που πραγματοποιείται στην Ελλάδα από τον Νίκο Λυγερό.

Το Master Class διάρκειας έξι ωρών παρακολούθησαν αδιαλείπτως 40 περίπου άτομα, που μετέβησαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου στο νοτιότερο άκρο της χώρας μας αλλά και της Ευρωπαϊκής ηπείρου, προκειμένου να παρακολουθήσουν το Master Class του Ν. Λυγερού και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα που σχετίζονται με την ΑΟΖ και αφορούν στους κλάδους των μαθηματικών, της γεωστρατηγικής, της τοποστρατηγικής, της γεωλογίας, της νομικής αλλά και της ναυτιλίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Σπανός παρουσίασε τις βέλτιστες τεχνολογικές μεθόδους για τη θαλάσσια γεώτρηση, εξόρυξη και επεξεργασία υδρογονανθράκων, καθώς και τις δυνατότητες της σύγχρονης ναυτιλίας για τη μεταφορά του υγροποιημένου και συμπιεσμένου φυσικού αερίου.


Παρόντες ήταν, επίσης, ο Δήμαρχος της Γαύδου, κ. Στρατής Λαμπάκης, καθώς επίσης και ο   Αν. Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Παν/μίου Αθηνών, κ. Απόστολος Αλεξόπουλος αλλά και αρκετοί κάτοικοι του νησιού.

Δελτίο Τύπου 15-16/07/2012

Ολοκληρώθηκε σήμερα, μετά από εργασίες 4.30 ωρών το 2ήμερο Master Class Τοποστρατηγικής για θέματα ΑΟΖ, που ελάμβανε χώρα στο Καστρί της Γαύδου από χτες 14 Ιουλίου 2012.  Ο Νίκος Λυγερός μίλησε για θέματα  Τοπολογίας, Φασματική Θεωρία Γραφημάτων, Μορφοκλασματική Ανάλυση. Παρά τον εξειδικευμένο χαρακτήρα των θεμάτων, το ακροατήριο παρακολούθησε καθηλωμένο και μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Νίκος Λυγερός θα παραμείνει με την ομάδα του μέχρι αύριο το μεσημέρι στη Γαύδο και θα επισκεφτεί διάφορες περιοχές του νησιού και θα έρθει σε επαφή με τους κατοίκους της Γαύδου.


Δείτε επίσης:

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο ράδιο ΕΡΑ Χανίων στην εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση." Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012 ΕΔΩ

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο δελτίο ειδήσεων του Νέας Τηλεόρασης Κρήτης 14/07/2012 ΕΔΩ

Στους παρακάτω συνδέσμους δείτε εικόνες από την τετραήμερη επίσκεψη του Νίκου Λυγερού στην Γαύδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.