Σελίδες

18 Απριλίου 2012

Η ιστορική μας δραχμούλα. Την χαιρετίσαμε μαζί με την εθνική μας ανεξαρτησία....

Το μεγαλύτερο ίσως λάθος της σύγχρονης μας ιστορίας είναι η ένταξη μας στην ευρωζώνη. Αρχικά, σαν να υπνωτιστήκαμε, χαρήκαμε για την είσοδο της μικρής μας χώρας και απολαύσαμε την ευκαιρία να γίνουμε και επίσημα Ευρωπαίοι. Όμως η χαρά μας πληρώθηκε πολύ ακριβά:

1. Δεν μπορούμε να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα, αλλά θα πρέπει να παρακαλάμε τους Ευρωπαίους να τυπώσουν νόμισμα το οποίο στη συνέχεια ουσιαστικά θα μας το δώσουν με την μορφή δανείων, εγγυήσεων. Και αυτή τη "φωτοτυπία" του νομίσματος που στέρησε θέσεις εργασίας στην τοπική μας Οικονομία, θα πρέπει να την πληρώνουμε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

2. Παραδώσαμε εθελοντικά την νομισματική μας εξουσία, οικειοθελώς στους Ευρωπαίους, χάνοντας την δυνατότητα να παίζουμε με την ισοτιμία του νομίσματος μας.

3. Για περισσότερο διάστημα από ένα χρόνο, οι τιμές των περισσότερων προϊόντων και υπηρεσιών απογειώθηκαν και εν τούτοις η στατιστική υπηρεσία δήλωνε πληθωρισμό χαμηλότερο του 5%, όταν η τσέπη μας απώλεσε πάνω από 20% της αγοραστικής μας δύναμης. Όλως συμπτωματικά, παρόμοια φαινόμενα παρουσιάστηκαν σε όλη την Ευρώπη, και όλως συμπτωματικά, παντού ο πληθωρισμός κυμάνθηκε σε επίπεδα παρόμοια με εκείνα των προηγούμενων ετών.


4. Καταστράφηκαν οι παραγωγές ελληνικών προϊόντων, καθώς ήταν αδύνατος ο ανταγωνισμός με τα μεγαθήρια της Ευρώπης τόσο σε εμπορικό όσο και σε παραγωγικό επίπεδο.

5. Σήμερα πάλι μας εκβιάζουν έμμεσα ή άμεσα με την έξοδο μας στην δραχμή, θέλοντας να μας περάσουν μέτρα που τελικά θα είναι μακροπρόθεσμα πιο δυσβάστακτα από αυτά που θα είχαμε υποστεί από την έξοδο μας στην δραχμή.


Τελικά μήπως το ευρώ δεν στήθηκε για εμάς, αλλά για τους μεγάλους της Ευρώπης; Μήπως το όλο κόλπο της Ενωμένης Ευρώπης, δεν οργανώθηκε για όλους εμάς αλλά για τις μεγάλες δυνάμεις που άνετα θα εφοδίαζαν με τα προϊόντα τους τις νότιες αγορές; Με λίγα λόγια, οι Πολιτικοί μας, έστησαν συστηματικά την παράδοση της Χώρας μας με προσεκτικά πολιτικά βήματα εδώ και 35 περίπου χρόνια. Και θα ρωτήσει κανείς...Μα τι κοινό είχαν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ο Γιώργος Παπανδρέου και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι πολιτικοί μας; Την Μασσωνία, την Bilderberg και ποιός ξέρει τι άλλα κοινά τους έδεναν. Ο καθένας από εσάς μπορεί να υποθέσει, με βάση όσα διαβάστηκαν και ακούστηκαν για σκάνδαλα.

πηγή

Δείτε άλλες αναρτήσεις μας για την δραχμή και το ευρώ.


1999-2012: Οι Συνέπειες του Ευρώ εν συντομία....

Δραχμή, αποκατάσταση εθνικής ανεξαρτησίας και ειδικά δικαστήρια με επαναφορά θανατικής ποινής.

Ας έρθει η δραχμή κι ας είναι και με 1.530 δραχμές η ισοτιμία της το Ευρώ.... Η ελευθερία και η εθνική ανεξαρτησία αξίζουν πολύ περισσότερα.

Μαύρη επέτειος 10 ετών κυκλοφορίας του Ευρώ στην Ελλάδα...

Οι τελευταίες μέρες του ευρώ...

Διπλός κίνδυνος για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Ενα "προφητικό" άρθρο του 2002 δείχνει την ευθύνη του Ευρώ στην τεχνητή κρίση που μας έριξαν...

ΕΥΡΩ… Τα ένοχα μυστικά του. (μέρος 1ο)

ΕΥΡΩ… Τα ένοχα μυστικά του. (μέρος 2ο)

ΕΥΡΩ… Τα ένοχα μυστικά του. (μέρος 3ο)

2 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα δεν είναι αν έχουμε ευρώ ή δραχμή, αλλά το πόσο χρέος έχει το νόμισμα.
    Όταν αγοράζουμε ψωμί, το 50% αυτού που πληρώνουμε πάει σε φόρους για να πληρώσει τοκογλύφους το κράτος, το 30-40% πάει στον φούρναρη που πρέπει να πληρώσει τους τοκογλύφους του, το υπόλοιπο είναι το πραγματικό κόστος.
    Υπάρχουν αληθινά χρήματα, που αντιστοιχούν στην παραγωγικότητα, και ψεύτικα, που αντιστοιχούν σε τόκους. Όταν υπάρχει πολύ ψεύτικο χρήμα στην αγορά έχουμε ακρίβεια.
    Δες ή διάβασε στην wikipedia το [C]: The Money of Soul and Possibility Control, θα καταλάβεις πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα είναι ψεύτικα ανώνυμε...και συ ψεύτικος είσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.