Σελίδες

30 Απριλίου 2012

Παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα.

Στη 16η σελίδα της «Wall Street Journal» της περασμένης Τρίτης υπάρχει, σκόπιμα χαμένη ανάμεσα σε ασήμαντα ειδησάρια, μια δίστηλη είδηση: «Οι ΗΠΑ αποκτούν μια νέα υπηρεσία παρακολούθησης: τη Μυστική Υπηρεσία Αμυνας, προϊόν του υπό πλήρη ανασυγκρότηση Πενταγώνου». Είναι φανερό ότι «κάποιοι» δεν θα ήθελαν να γίνει ευρύτατα γνωστή η δημιουργία μιας νέας μυστικής υπηρεσίας. Της 17ης!

Δεν είναι κάτι καινούργιο ο «πυρετός της παρακολούθησης» που έχει καταλάβει την Αμερική μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Ο Τζορτζ Μπους έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα, αλλά η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα με την πλήρη υποστήριξη του Κογκρέσου τον ανέβασε σε παροξυσμό. Αυτόν τον καιρό κτίζεται στο απόμακρο Μπλαφντέιλ της Γιούτα ένα οικοδόμημα πέντε και πλέον φορές μεγαλύτερο από το κολοσσιαίο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον, με (υπολογιζόμενο) κόστος 2 δισ. δολάρια, το οποίο πρόκειται να στεγάσει τα «προσωπικά δεδομένα» εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών - όχι μόνο της Αμερικής, αλλά από όλον τον κόσμο.

Ο Tom Engelhardt στο βιβλίο του «The United States of Fear», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε, δίνει συγκλονιστικά στοιχεία. Το «πληροφοριακό υλικό» το οποίο συγκεντρώνουν οι αμερικανικές υπηρεσίες - και το οποίο θα αποθηκευθεί σε αυτό το κτίριο - αποτελείται από «πλήρη καταγραφή των προσωπικών e-mail τα οποία ανταλλάσσουμε, θα καταχωρεί τα ιδιωτικά, προσωπικά και επαγγελματικά τηλεφωνήματα, τις αναζητήσεις που κάνουμε στο Google και σε ό,τι σχετικό, τις εντελώς προσωπικές επικοινωνίες μας, από την απόδειξη του πάρκινγκ και το δρομολόγιο των ταξιδιών μας ως τις αποδείξεις των βιβλίων και περιοδικών που αγοράζουμε, και βεβαίως τις συνομιλίες μας...».
Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Wired» ο James Bamford, ειδικός και πρώην στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), αποκαλύπτει ότι έχουν τοποθετηθεί απ' άκρου σε άκρο της Αμερικής «μηχανισμοί» οι οποίοι «καταγράφουν και κοσκινίζουν δισεκατομμύρια μηνύματα e-mail και τηλεφωνήματα όχι μόνο με προέλευση την Αμερική αλλά και από το εξωτερικό. Το NSA κατασκεύασε ένα σούπερ-υπερκομπιούτερ απίστευτης ταχύτητας για την αποκωδικοποίηση των εισερχομένων. (...) Τρισεκατομμύρια λέξεις, σκέψεις και ψίθυροι συλλαμβάνονται από το ηλεκτρονικό δίκτυο», το οποίο έχει απλωθεί σε όλη τη χώρα.
Το κτίριο της Μπλαφντέιλ δεν είναι το μόνο που ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Η ιστοσελίδα του περιοδικού «Wired» γράφει ότι ανάλογες εγκαταστάσεις«ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο δάσος σε όλη τη χώρα». Και αναφέρει το νέο κτίριο του Εθνικού Γραφείου Γεωδιαστημικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NG-IA) στη Βιρτζίνια - το τρίτο σε μέγεθος οικοδόμημα στην περιοχή της Ουάσιγκτον -, το οποίο κόστισε 1,7 δισ. δολάρια. Θα στεγάσει 16.000 υπαλλήλους και τα ετήσια έξοδα λειτουργίας του υπολογίζονται σε 5 δισ. δολάρια.
Η «Washington Post» σχολίαζε επικριτικά πριν από λίγες ημέρες το ότι οι διάφορες μυστικές υπηρεσίες της χώρας στεγάζονται σε 33 μεγάλα οικοδομήματα, όλα κτισμένα μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Η εφημερίδα σημείωνε ότι έκτοτε η «κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών» υπερδεκαπλασιαστηκε σε προσωπικό, ο προϋπολογισμός της ξεπέρασε τα 80 δισ. δολάρια, αλλά, όπως τόνιζε χαρακτηριστικά, «σε εποχές κρίσης, οικονομικής αβεβαιότητας (...) και κοινωνικών αντιδράσεων, ίσως θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερο "δολαριο-σφίξιμο"».
Η εξάπλωση της «αντιτρομοκρατικής φιλοσοφίας» άρχισε να ενοχλεί ακόμη και τους πλέον συντηρητικούς Αμερικανούς. Χωρίς να το καταλάβουμε, «μετασχηματιζόμαστε σε (κράτος) μυστικών πληροφοριών, η ταυτότητά μας εξαφανίζεται και μπαίνουμε σε έναν λαβύρινθο δεδομένων, τα οποία εξορύσσονται κατά βούλησιν από αγνώστους», γράφει ο William Binney, πρώην αξιωματούχος αποκωδικοποιητής των μυστικών υπηρεσιών. Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «American Conservative» δημοσιεύει δύο άρθρα και ένα σχόλιο που συγκλίνουν στο ότι η φιλελεύθερη και ιδεολογικά πρωτοπόρα Αμερική τείνει να γίνει «ολοκληρωτικό κράτος». Δεν πρόκειται, φυσικά, για κράτος «σοβιετικού κρατικού συστήματος, μολονότι έχει αποκτήσει μερικά τέτοια χαρακτηριστικά, αλλά και αυτό το κράτος σάς παρακολουθεί και καταγράφει κάθε ίχνος που αφήνετε οπουδήποτε».



Εδώ Μπλαφντέιλ
Στο στόχαστρο 185 εκατομμύρια άνθρωποι!


Τα στοιχεία που συλλέγονται δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σε 90 ή σε 180 ημέρες, όπως απαιτεί η δικαστική τακτική στην Αμερική. Πριν από έναν μήνα ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο διευθυντής της NSA συνυπέγραψαν «αμετάκλητη απόφαση» η οποία δίνει το δικαίωμα στη διεύθυνση του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου να διατηρεί τα «προσωπικά δεδομένα» αμερικανών πολιτών ως πέντε χρόνια. Αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορεί να επεκταθεί «κατά την κρίση αρμοδίων στελεχών» των υπηρεσιών ασφαλείας και αντιτρομοκρατίας. Και θα είναι πάντοτε «στη διάκριση» της αρμοδίας διεύθυνσης αν αυτός ο κανόνας θα επεκταθεί και σε πολίτες άλλων χωρών. Να θυμίσουμε ότι δεν πρόκειται για δεδομένα μόνο τρομοκρατών ή υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες. Δημοσιεύματα τα οποία δεν διαψεύστηκαν κάνουν λόγο για περισσότερα από 185 εκατομμύρια άτομα που έχουν ήδη καταχωρηθεί. Το κτίριο του Μπλαφντέιλ θα έχει χώρο για «επτάκις εκατομμύρια (!) πληροφοριακά στοιχεία», γράφει ο Tom Engelhard στο βιβλίο του «The United States of Fear».

Οι άσκοπες κινήσεις της Τουρκίας.

Του Νίκου Λυγερού*

Με την ΑΟΖ, η Τουρκία αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες όχι μόνο με την Κύπρο, αλλά και με την Ελλάδα. Έχει κατανοήσει ότι το Δίκαιο της Θάλασσας ακολουθεί το Δίκαιο και όχι την επεκτατική της θέληση. Γι αυτό το λόγο κάνει σπασμωδικές κινήσεις με την Κύπρο. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δυσκολεύεται πλέον να υπερασπιστεί το γόητρό της ως περιφερειακή δύναμη, διότι ένα μικρό νησί λειτουργεί αποτελεσματικά με την ΑΟΖ του, παρά τη θέλησή της. Προσπάθησε να επηρεάσει την όλη κατάσταση, λέγοντας ότι θα κάνει έρευνες και από την πλευρά της. Αλλά αυτό μας αφήνει παντελώς αδιάφορους, διότι πρόκειται για δικό της χώρο, όπου μπορεί να κάνει ό,τι θέλει εδώ και δεκαετίες. Στην πραγματικότητα, το θέμα της ΑΟΖ απορρίπτει ακόμα και το δόγμα του Νέο-οθωμανισμού που προβάλλεται ως πανάκεια σε γεωπολιτικό επίπεδο. Διότι ακόμα και ο μηδενισμός των γειτονικών τριβών δεν μπορεί να γίνει, όχι μόνο de facto, όπως το βλέπουμε, αλλά ούτε de jure με τις συμφωνίες που έχει συνάψει η Κύπρος, με την Αίγυπτο το 2003, με τον Λίβανο το 2007 και με το Ισραήλ το 2010. Η γεωπολιτική πραγματικότητα της Μεσογείου αλλάζει λόγω της τοποστρατηγικής και γι’ αυτό το λόγο οι προσπάθειες της Τουρκίας είναι μάταιες. Όταν μάλιστα είναι αναγκασμένη να οπισθοχωρήσει, όπως στην περίπτωση της Μαύρης θάλασσας, τότε υπογράφει ακόμα και αν ξέρει ότι αυτό επηρεάζει αρνητικά τις προσπάθειές της. Οι τροποποιήσεις που προβλέπει η Τουρκία, στο επιστημονικό επίπεδο της έρευνας για την ΑΟΖ, είναι περισσότερο για την εσωτερική της κατανάλωση και όχι για να πετύχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Όπως όλες οι κλασικές κυβερνήσεις, ο στόχος της τουρκικής Κυβέρνησης είναι περισσότερο να διατηρήσει την εξουσία, παρά να την ασκήσει πραγματικά. Στην ουσία, η Τουρκία ποντάρει σε λάθη των άλλων κρατών παρά σε έξυπνες κινήσεις εκ μέρους της, διότι δεν έχει πολλά περιθώρια με το Δίκαιο της Θάλασσας και ακόμα λιγότερο με την έννοια της ΑΟΖ. Έχει συνηθίσει να παίζει με παίκτες χαμηλού επιπέδου και έχει εξειδικευτεί στους λεονταρισμούς που φοβίζουν βέβαια μόνο και μόνο τους φοβισμένους και κανέναν άλλο. Έχει αυτή τη δυνατότητα, διότι το γελοίο δεν σκοτώνει και οι ραγιάδες είναι πολλοί, αλλά επί του πρακτέου δεν κατορθώνει τίποτα το ουσιαστικό. Σε κάποια φάση θα πρέπει να σταματήσει αυτές τις άσκοπες κινήσεις, αλλιώς θα χάσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας που της απέμεινε ακόμα. Απλώς πρέπει κι εμείς από την πλευράς μας και εννοούμε βέβαια και την Ελλάδα και την Κύπρο, να μην κάνουμε λανθασμένες κινήσεις και να μην μας διακατέχουν φοβικά σύνδρομα που παραλύουν τη σκέψη μας. Το πλαίσιο της ΑΟΖ είναι πάρα πολύ δυναμικό αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε στρατηγικά για να αποκτήσει την πρακτική του δυναμική. 


* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

Δεν θα ξανακοιμηθώ.


Οταν έπεσα για ύπνο ήμουν Εργαζόμενος.
ή συνταξιούχος. ή μικρομεσαίος εμποράκος.
Οταν ξύπνησα ήμουν Ανεργος.
ή με μισή σύνταξη. ή κλειστό μαγαζί.
Οταν έπεσα για ύπνο ήμουν Συνειδητός Πολίτης.
ή έντιμος επαγγελματίας. ή περήφανος Γέροντας.
Οταν ξύπνησα ήμουν διεφθαρμένος και κοπρίτης.
ή λαμόγιο. ή απόβλητο Ζωής.
Οταν έπεσα για ύπνο για δύο πράγματα ήμουν σίγουρος.
α) Πως είμαι Ανθρωπος και Πολίτης.

β) Πως ΟΛΑ όσα έβλεπα, ένοιωθα και πίστευα

ΥΠΑΡΧΟΥΝ και είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Ο Ηλιος, η Πίνδος, η Σάμος, ο Αέρας, το Αιγαίο.

Η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη, οι Πανανθρώπινες Αξίες.

Οταν ξύπνησα ΟΛΑ ήταν χαμένα.

Υποθηκευμένα. Προς πώληση.

…………………………………………

Τ΄ορκίζομαι.
Δεν θα ξ α ν α κ ο ι μ η θ ώ.
Θα μείνω Αγρυπνος.
Να φυλάξω όσα σχολειά και νοσοκομεία είναι

ακόμα ανοιχτά.

Να Ξεσηκώσω τα Καταδικασμένα Νιάτα.

Να Στηρίξω τα απελπισμένα Γερόντια.

Να Υπερασπιστώ τη Χώρα. Τη Δημοκρατία.

Τις νέες Θερμοπύλες.

Τ΄ορκίζομαι.

Δεν θα ξανακοιμηθώ.

(ευχαριστώ τον φίλο Μανώλη Τ)

Με την απειλή πολέμου η Άγκυρα εξέδωσε άδειες έρευνας σε Καστελλόριζο και Ρόδο.

Μήπως είναι πολύ «βολική» η τουρκική πρόκληση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου; 

Η Άγκυρα διεκδικεί από το Ελληνικό πετρέλαιο και κάνει την κίνησή της την πλέον κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται λίγο πριν τις εκλογές και με μία κυβέρνηση που δεν είναι σε θέση (ούτε καν συνταγματικά) να διαχειριστεί μία Ελληνοτουρκική κρίση.

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα προχώρησε σε σοβαρή πρόκληση την ίδια ημέρα που πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ελληνικών ΕΔ βρίσκονταν σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι.


Η Τουρκική εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσίευσε σειρά αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου που δίνουν …άδειες για έρευνες πετρελαίου αι φυσικού αερίου στο Καστελλόριζο και στη Ρόδο!


Διαβλέποντας την προφανή αδυναμία της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, ο Ερντογάν αποφάσισε να παίξει το χαρτί του και να απειλήσει την Ελλάδα με απώλεια μέρους του εθνικού της πλούτου. Η κινητικότητα του τουρκικού στρατού τις τελευταίες ημέρες έδειχνε «δικαιολογημένη» λόγω της υπάρχουσας έντασης στα τουρκο-συριακά σύνορα. Όμως, ήταν πράγματι κάτι τέτοιο ή επρόκειτο για διπλή κίνηση της Άγκυρας, η οποία τοποθέτησε σε επιθετικές θέσεις τα στρατεύματά της στον Έβρο, ενώ το πολεμικό της ναυτικό επέδειξε ιδιαίτερη κινητικότητα μέχρι την Κύπρο. Και όλα αυτά πριν την έναρξη της μεγάλης στρατιωτικής τουρκικής άσκησης EFES (ξεκινάει σε 9 ημέρες), επιδιώκοντας απέναντι στην παραπαίουσα Ελληνική κυβέρνηση μία πολύ μεγάλη νίκη χωρίς να γίνει καν πόλεμος… Την ίδια στιγμή, μάλιστα, η Ανατολική Μεσόγειος έχει γεμίσει από ρωσικά ερευνητικά που κάνουν έρευνες για πετρέλαιο.

Και το ζητούμενο είναι: πρόκειται για στρατηγική στρατιωτική κίνηση τακτικής ή για προμελετημένη «επίθεση» η οποία συντομεύθηκε λόγω των εκλογών στην Ελλάδα; Όπως και να έχει, η συγκεκριμένη τουρκική κίνηση την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στην συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αφού αναμένεται να λειτουργήσει συσπειρωτικά (έστω και δια του τρόμου) προς τα συγκυβερνώντα κόμματα.

Φυσικά, όλοι περιμένουν από τον Λουκά Παπαδήμο να απαντήσει «δυναμικά», προκειμένου να μην χρεωθεί μία τεράστια εθνική ήττα. Αν όμως προσεγγίσουμε λογικά την συγκεκριμένη τακτική κίνηση της Άγκυρας, θα διαπιστώσουμε πως πρόκειται για «κούφια» απειλή, αφού δεδομένης της τουριστικής περιόδου που μόλις ανοίγει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, οι ξένες τουριστικές πολυεθνικές που βρίσκονται στα τουρκικά παράλια αποκλείεται να επιτρέψουν οποιαδήποτε «κοκορομαχία» στην έναρξη της εισπρακτικής γι αυτές περιόδου. Όμως, από το σημείο της «κοκορομαχίας», μέχρι την επισημοποίηση απώλειας εθνικής κυριαρχίας, υπάρχει ελάχιστη απόσταση και απαιτεί πολύ ισχυρά ανακλαστικά, τα οποία είναι βέβαιο πως η σημερινή κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει.

Όμως, η τουρκική πρόκληση έρχεται και την "καταλληλότερη στιγμή", στην οποία αναζητούνται αποπροσανατολιστικοί οδοί ενόψει των τελευταίων ημερών πριν τις Ελληνικές εκλογές. Και με δεδομένο πως οι υποψήφιοι συγκυβερνώντες θέλουν να συζητείται οτιδήποτε πέρα από το «πρόγραμμα» διακυβέρνησής τους, η Άγκυρα εμφανίζεται ως «από μηχανής θεός»… και φυσικά όλο και θα «εισπράξει» κάτι για τον… κόπο της…


http://kostasxan.blogspot.com
από το CocktailNews

Η Αριθμολαγνεία του Δικομματικού «Συστήματος»!.. Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Στους εθνικής εμβέλειας ράδιο-τηλεοπτικούς σταθμούς και μαζί στις  πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες βλέπουμε εδώ και μήνες κάρτες και ακούμε αποτελέσματα που προκύπτουν από σχετικές δημοσκοπήσεις και αφορούν στις προτιμήσεις των Ελλήνων για Κόμματα, εκτιμήσεις για τον «καταλληλότερο» Πρωθυπουργό και πρόθεση ψήφου στις Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 που μπορεί να αναδείξουμε μέχρι και 10Κομματική Βουλή!

Ταυτόχρονα λέγεται ότι μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχει αποσαφηνισθεί Πόσοι έχουμε σε αυτές τις Εθνικές Εκλογές το δικαίωμα να ψηφίσουμε και πώς θα μετρήσουν στην τελική καταμέτρηση των ψήφων μας η Αποχή, τα Άκυρα και τα Λευκά ψηφοδέλτια…

 Αισθάνθηκα σήμερα την ανάγκη να σας υπενθυμίσω τους αριθμούς που καταγράψαμε στις τελευταίες 4 Εθνικές Αναμετρήσεις που κατέληγαν (τα τελευταία 38 χρόνια) στην επικράτηση του ενός από τα 2 Κόμματα εξουσίας στη Δημοκρατία που πετά στα σκουπίδια ψήφους κάτω του 3%, της ενισχυμένης αναλογικής, και του Bonus των 40 εδρών (τώρα 50) προς χάριν του …Δικομματισμού!

Στις Εθνικές εκλογές του 2000 το ΠΑΣΟΚ του κ Σημίτη πήρε 3,007,596 ψήφους και 158 έδρες, η Νέα Δημοκρατία του κ Καραμανλή 2,935,196 ψήφους και 125 έδρες (με τον Νόμου του κ Κούβελα

Ο κ Σημίτης εξελέγη Πρωθυπουργός των… Ολυμπιακών Έργων.
Στις Εθνικές εκλογές του 2004 η Νέα Δημοκρατία πήρε 3,359,058 ψήφους και 165 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 3,002,531 ψήφους και 117 έδρες (με το Νόμο του κ Κούβελα) -

Ο κ Καραμανλής εξελέγη Πρωθυπουργός Επανίδρυσης του Κράτους.
Στις Εθνικές εκλογές του 2007 η Νέα Δημοκρατία πήρε 2,994,979 ψήφους και 152 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 2,727,279 ψήφους και 102 έδρες (με το Νόμο του κ Σκανδαλίδη) -

 Ο κ Καραμανλής εξελέγη Πρωθυπουργός ενώ οι πυρκαγιές της Πελοποννήσου «κατέκαιγαν» ακόμη και την ιστορική Ολυμπία!

 Στις Εθνικές εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ πήρε 3,012,373 ψήφους και 160 έδρες, η Νέα Δημοκρατία 2,295,967 ψήφους και 91 έδρες (με το Νόμο του κ Σκανδαλίδη) -

 Ο κ Παπανδρέου (του «λεφτά υπάρχουν») εξελέγη Πρωθυπουργός της…τρόικα, των μνημονίων, περικοπής εισοδημάτων και... ανεργίας! 

Στις εκλογές του 2012, την ερχόμενη Κυριακή θα ισχύσει ο Νόμος του κ Παυλόπουλου και το Bonus των 50 εδρών…

Παραθέτω στοιχεία Εθνικών εκλογών επειδή, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, έτσι δίνεται σε όλους εμάς τους «χαχόλους ψηφοφόρους» η ευκαιρία να ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ τα Κόμματα για αμετροέπειες, υπερβολές και παραλείψεις!
Τρομάρα μας!...
Βλέποντας τους αριθμούς εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι τελικά εμείς οι Έλληνες ΔΕΝ ψηφίζουμε Κόμματα και Βουλευτές αλλά ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ το Κόμμα μας και με την ευγενή «χορηγία» των ΟΦΑ-τζήδων, (όπου φυσάει ο άνεμος, ψηφοφόρων) κρατάμε ζωντανό το ΣΥΣΤΗΜΑ του ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ που μας… Κυβερνάει!

 Βλέπουμε τα 5 Κόμματα της παρούσης Βουλής, και τα 2 νεότευκτα Κόμματα που γεννήθηκαν από «φυγόκεντρες» πιέσεις σχετιζόμενες με τα μνημόνια, δηλαδή το «δεξιόστροφο» Κόμμα του κ Καμμένου και το «αριστερόστροφο» Κόμμα του κ Κουβέλη ποιούς και ποιες «έχρισαν» ως τους «εκλεκτούς» και διαβάζουμε ότι η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ γίνεται σε επίπεδο «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών»…

Ξεκινώντας τον Μάιο του 2010, τα περασμένα δύο χρόνια ΠΑΣΟΚ και τρόικα οδήγησαν και θα συνεχίσουν να οδηγούν εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες στην απόγνωση της στέρησης εισοδημάτων και της βάρβαρης ανεργίας!

Εδώ και μερικούς μήνες η Συγκυβέρνηση πράσινων-Μπλε με το πολύ ευρηματικό πρόσχημα της «… Σωτηρίας» μας συνεχίζει ανελέητα την πρωτόγνωρη και απίστευτη λαίλαπα αφαίρεσης εισοδημάτων, επιβολής φόρων, στασιμοπληθωρισμού και ανεργίας με βάση τα συμφωνηθέντα στα… ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

Η 6η Μαΐου θα δείξει εάν οι αριθμοί που προανέφερα και μαζί τους η τάση μας να Καταψηφίζουμε και όχι να Ψηφίζουμε θα πάψουν να λειτουργούν και θα απαλλαγούμε από το «Σύστημα» του Δικομματισμού που τώρα μετονομάσθηκε σε «Συγκυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας».

Εάν οι αριθμοί ψήφων που εμείς θα ρίξουμε στις κάλπες επιτρέψουν στον πρωτόγνωρο για ΟΛΗ την Ευρώπη πολιτικό σχήμα που προέκυψε από τον απίστευτο για τους δημιουργούς των δύο ιστορικών Κομμάτων«γάμο εξουσίας» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεχίσει να μας Κυβερνά θα επιβεβαιώσει ότι εθελοτυφλούμε και είμαστε άξιοι της όποιας μοίρας προκύψει στις 7 Μαίου!

Οψόμεθα…

SOS. ΧΟΝΤΡΗ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ ΠΑΡΕ ΚΕΦΑΛΙΑ.

Δεχθήκαμε ένα άκρως ανησυχητικό μήνυμα από στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο που λέει τα εξής:  

βγαλε κανα αρθρο με το πετρελαιο που παιρνει ο στρατος που ειναι τιγκα στο νερο και εχουν χαλασει τα μισα οχηματα μας... απο αντλίες υψηλης.... αυτο ειναι εθνικη προδοσια... να προμηθευουν χειριστης ποιοτητας πετρελαιο.... σε... μοναδες πρωτης γραμμης...  
Kύριε υπουργέ της εθνικής αμύνης κουνήσου γρήγορα και δώσε λύση στο θέμα αλλα Πούτιν και όχι γραφειοκρατικά. Πάνε τώρα επιτόπου με ελεγκτές από την Αθήνα και ξέσκισέ τους. Υπόψη ότι το άτομο που μας έστειλε το μήνυμα είναι απολύτου εμπιστοσύνης και πατριώτης. Δεν μιλάμε για απλή αισχροκέρδια αλλά για άμεσο κίνδυνο της αμυντικής ικανότητας της χώρας. Εφόσον η καταγγελία ισχύει, αφού το άτομο που έκανε την καταγγελία είναι αξιόπιστο, γιατί δεν το "κατάλαβε" κανένας διοικητής για να σταματήσει το φαινόμενο;;;; Παρακαλούνται τα blogs να διαδώσουν το θέμα ώστε να το μάθουν όλοι και να προωθηθεί άμεσα η έρευνα.

από το Αντι Νεα Ταξη Πραγμάτων
Ποσειδώνας

Πρωτοβουλία 7 Ιστολογίων: Με την αγάπη μας... προσφέρουμε ζωή και ελπίδα σε έναν νέο άνθρωπο.

Πληροφορηθήκαμε ότι τον Οκτώβριο του 2011, μετά από ένα τροχαίο, o 25χρονος Π.Π. από την Αλεξανδρούπολη έχασε τα δυο του πόδια.

Από την πρώτη στιγμή στάθηκαν με διάκριση δίπλα του ο ιερέας και οι πιστοί της ενορίας του, του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Απαλού Αλεξανδρούπολης.
Μετά την αποκατάσταση των ιατρικών προβλημάτων, έπρεπε να ετοιμαστεί ένα σπίτι που να επιτρέπει να ζήσει μέσα ένα άτομο με ειδικές ανάγκες.


Πέρασαν 6 περίπου μήνες .. μαζεύτηκαν τα 32.000 από τα 38.000 ευρώ που χρειάστηκαν για την ανακατασκευή του σπιτιού και οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.
Τα 20.000 ευρώ τα πρόσφερε η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως (χωρίς να προβάλει πουθενά την στήριξή της).
Τα υπόλοιπα 12.000 τα πρόσφεραν ενορίτες και πιστοί από την Αλεξανδρούπολη. Υπάρχει όμως ένα υπόλοιπο 6000 περίπου ευρώ που εκρεμεί.
Οι ίδιοι ενορίτες έδωσαν και ξανάδωσαν χρήματα.
Τώρα έφτασε η δική μας σειρά για να καλύψουμε το υπόλοιπο ποσό.
 
Ο καθένας μας ας δώσει ότι μπορεί. 5, 10, 20, 50 ευρώ.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο στόχος μας είναι μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 να έχουν εξοφληθεί όλα τα έξοδα.
Τα Ιστολόγια (με αλφαβητική σειρά) :
 
με κοινή μας πρωτοβουλία, αποφασίζουμε να δημοσιοποιήσουμε την προσπάθεια και να στηρίξουμε από κοινού την συγκέντρωση των υπόλοιπων χρημάτων.
Ας καταθέσει ο καθένας μας ότι ποσό μπορεί στην 

Τράπεζα Κύπρου: 
Ι.Β.Α.Ν.: GR3407300700000000010463336

Αν κάποιος χρειαστεί απόδειξη για να την χρησιμοποιήσει ως δωρεά στην εφορία, αρκεί να επικοινωνήσει στα τηλ: Ι. Ναού: 2551045087 (Τρίτη & Πέμπτη 9-11 π.μ.) και κιν.: 6973685851.


Θερμή παράκληση προς τα ΔΕΚΑΔΕΣ φιλικά μας Ιστολόγια  να στηρίξουν την προσπάθεια


Για επαλήθευση της εγκυρότητας της είδησης παραθέτουμε 
  • φωτογραφίες από τις εργασίες που γίνονται
  • την επιστολή του ιερέα, πατρός Αναστασίου Αλεξίου, 
  • την έγκριση της ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης για τη διενέργεια εράνου 
  • και την απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ι.Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Απελού Αλεξανδρούπολης. 

    Η άδεια από τη ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης για τη διενέργεια του εράνου:

    η επιστολή του ιερέα (τον οποίο γνωρίζουμε προσωπικά)
    "Αδελφοί μου,
    Έρχονται στιγμές στη ζωή μας, που νιώθουμε βαθιά μέσα μας την ανάγκη να ζητήσουμε τη συμπαράσταση και τη στήριξη των συνανθρώπων μας, για να ξεπεράσουμε καταστάσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ τις δικές μας δυνατότητες.
    Πριν από 6 μήνες περίπου σε τροχαίο δυστύχημα ο Π.Π., ένα 25χρονο παλληκάρι της ενορίας μας, έχασε τα δυο του πόδια. Όλη η ενορία αναστατώθηκε με το γεγονός αυτό και από την πρώτη στιγμή αρκετοί ενορίτες παραβρέθηκαν στο πλευρό του για ηθική συμπαράσταση. Ήδη η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε. Με την βοήθεια του Νοσοκομείου Αλεξ/πολης έχει ξεκινήσει η διαδικασία τοποθέτησης τεχνιτών μελών και οι γιατροί είναι πλέον αισιόδοξοι για την βελτίωση της υγείας του. Βέβαια το γεγονός του ακρωτηριασμού είναι τραγικό και αλλάζει τελείως τον τρόπο ζωής του παιδιού αυτού.
    Εμείς ως ενορία και αδελφοί του εν Χριστώ, όχι μόνο συμπάσχουμε στη δοκιμασία αυτή του Π., αλλά έχουμε ήδη δραστηριοποιηθεί, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια στο να επιστρέψει κοντά μας με αισιοδοξία και ελπίδα και με την απόφαση να παλέψει για τη ζωή. 
    Τι προσπαθούμε να κάνουμε;
    Με την υπ. αρ. 13/5-11-2011 πράξη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής πήραμε την απόφαση να ανακατασκευάσουμε το μισό παλιό και ακατοίκητο σπιτάκι της γιαγιάς του, με την οποία μεγάλωσε, και να του φτιάξουμε ένα χώρο ζεστό, φιλικό και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις ενός ανθρώπου με ειδικές κινητικές ανάγκες. Έχουμε ήδη ξεπεράσει το ποσό των 30.000 ευρώ, που θα φτάσει, απ' ό,τι φαίνεται, και ίσως ξεπεράσει τις 38.000 ευρώ.
    Τι κάναμε μέχρι τώρα;
    Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης μας βοήθησε καταβάλλοντας το ποσό των 20.000ευρώ για τη πραγματοποίηση του σκοπού αυτού. Από λαχειοφόρο αγορά που διενεργήθηκε με την έγκριση τη ΔΟΥ Αλεξ/πολης (αρ. πρωτ. 2096/3-2-2012) και από προσφορές και δωρεές αδελφών μας, ενοριτών και μη, συγκεντρώθηκαν άλλα 12.000 ευρώ περίπου.

    Τι χρειαζόμαστε;
    Να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι συνάνθρωποί μας να βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε το έργο μας.
    Πώς θα βοηθήσετε;
    α) Με κατάθεση στον λογαριασμό του Ιερού Ναού, (ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ, Ι.Β.Α.Ν.: GR3407300700000000010463336), την διαχείριση του οποίου έχει η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ναού με την έγκριση της Ιεράς Μητρόπολης. 
    β) Με Ταχυδρομική επιταγή, με τη σημείωση για τη φιλανθρωπική προσπάθεια Π.Π., στην διεύθυνση:  Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου (π. Αναστάσιος Αλεξίου), Τ.Θ. 1250 Απαλός, 68100 Αλεξανδρούπολη.
    (Για την έκδοση απόδειξης δωρεάς παρακαλούμε να μας στέλνετε την απόδειξη κατάθεσης της τράπεζας σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο που θέλετε να κοπεί η απόδειξη και η διεύθυνση σας.)
     
    Η απόφαση του εκκλησιαστικού Συμβουλίου :


    Με την ελπίδα στηριγμένη στο Θεό, 
    σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. 
    π. Αναστάσιος - Τηλ. : 6973685851
    Προϊστάμενος του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Απαλού 
    68100 Αλεξ/πολη

29 Απριλίου 2012

Το μνημονιακό καθεστώς σχεδιάζει νοθεία; - Παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην Ελλάδα!


H χθεσινή φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου σε ομιλία του ότι "Δεν θα επιτρέψουμε στην άκρα δεξιά να μπει στη Βουλή" έχει δημιουργήσει σάλο, αφού με δεδομένο ότι ένα κόμμα της τάξης του 4-6%, όπως καταγράφεται από όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι βέβαιο ότι εισέρχεται στην Βουλή, εκτός...

Εκτός και αν έχει βάση η φημολογία ότι θα επιχειρηθεί με κάποιο τρόπο νοθεία σε βάρος των μικρών στις εκλογές από τον εκλογικό μηχανισμό που έτσι ή αλλιώς ελέγχεται από τους δύο καθεστωτικούς μονομάχους, της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

Άλλωστε μόνο έτσι δικαιολογείται η βεβαιότητα του Ε.Βενιζέλου, ότι "Δεν θα επιτρέψουμε στην άκρα δεξιά να μπει στη Βουλή". 

Πως αλλιώς θα αποτρέψουν ένα κόμμα από την στιγμή που θα συμπληρώσει το 3% να μπει στην Βουλή (παρεπιπτόντως να σημειώσουμε ότι στις ηλικίες κάτω των 25 ετών η "άκρα δεξιά" δηλαδή οι σκληροπυρηνικοί της εθνική δεξιάς, ο Λαϊκός Σύνδεσμος, εμφανίζεται στις μεγάλες αστικές περιοχές ΔΕΥΤΕΡΟ κόμμα!); 

Και το ερώτημα είναι, αν έχουν την δυνατότητα να κάνουν νοθεία θα περιοριστεί μόνο στην "ακροδεξιά" ή θα επεκταθεί και στα άλλα κόμματα; Τα "καλά" του 2000 τα έχουμε ξεχάσει; Όπου 150.000 ξένοι άλλαξαν την βούληση του ελληνικού λαού. 

Μην ξεχνάμε ότι τα μικρά κόμματα δεν θα έχουν εκλογικούς αντιπροσώπους σε όλα τα εκλογικά κέντρα. 

Υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν υπάρχει. Δηλαδή όλος ο μηχανισμός του υπουργείου Εσωτερικών είναι στα χέρια των καθεστωτικών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 
Και πέρα απ'όλα αυτά υπήρξε σήμερα μια άλλη ανησυχητική εξέλιξη: Κατ'απαίτηση της Ρωσίας, αφίχθηκε αντιπροσωπεία εκλογικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ (Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Σνεργασία στην Ευρώπη) και συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αντικείμενο την "καθαρότητα" των επικείμενων εκλογών.

Όλα αυτά την επαύριο της αποκάλυψης του defencenet.gr ότι η Μόσχα στέλνει δικούς της παρατηρητές στις ελληνικές εκλογές.

Δεν θέλουμε να ισχυριστούμε κάτι, χωρίς να έχουμε ισχυρά στοιχεία, αλλά τα παραπάνω γίνονται για πρώτη φορά και για πρώτη φορά διατυπώνεται η βεβαιότητα από έναν πρόεδρο κόμματος που κατείχε μάλιστα την εξουσία στην χώρα, ότι "Δεν θα επιτρέψουμε σε ένα άλλο κόμμα να μπει στην Βουλή". Το συμβαίνει;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΣΧΟΛΙΟ
Η ηλεκτρονική νοθεία είναι σχεδόν βέβαιη αν σκεφτούμε πόσο αδίστακτοι κι αντισυνταγματικοί είναι οι Τροϊκανοί και τα ντόπια φερέφωνα τους....
Η ΜΟΝΗ λύση είναι κάποιο ή καποια σε συνεργασία απο τα αντιμνημονιακα κόμματα να στήσουν έναν εκλογικό μηχανισμό με πολλούς υπολογιστές όπου θα μπαίνουν απευθείας τα αποτελέσματα όλων των κομμάτων από τους εκπροσώπους τους από όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας....
Γιατί η καταμέτρηση των ψηφων και η αποστολή των αποτελεσμάτων θα είναι σωστή... η νοθεία θα γίνει απο εκεί και πέρα.
Συνεπώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων στα εκλογικά τμήματα θα πρέπει να στέλνουν τα πλήρη αποτελέσματα ΟΛΩΝ των κομμάτων (κι όχι μόνο του δικού τους) στον ξεχωριστό εκλογικό μηχανισμό....

Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά της χώρας μας τις εκλογές θα διεξάγει μια ΜΗ υπηρεσιακή κυβέρνηση και με Υπουργό Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ!!!!!!!!!!!!!

28 Απριλίου 2012

Ελληνες πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους; Ο τρίτος Βαλκανικός πόλεμος έχει αρχίσει ήδη με ελληνικές απώλειες....


Θα μπείτε, θα βιάσετε, θα σκοτώσετε, θα τρομοκρατήσετε….   

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Κάπου στα Βαλκάνια.

Ορεινά. Μπροστά στην πύλη κάποιας φυλακής υψίστης ασφαλείας. Σωφρονιστικό κατάστημα εγκλεισμού βαρυποινιτών καταδικασμένων για φόνο.

Ένα στρατιωτικό φορτηγό σταματάει μπροστά στην πύλη. Δύο ένστολοι με φόρμες παραλλαγής κατεβαίνουν από το όχημα και περνάνε την πύλη.

Ένας ένοπλος αστυνομικός τους οδηγεί στο εσωτερικό της φυλακής κι από εκεί σε κάποια υπόγεια αίθουσα.

Εκεί ήδη έχουν φέρει είκοσι κρατούμενους και τους φρουρούν πέντε δεσμοφύλακες  με καλάσνικωφ.

«Βγάλτε τους τις χειροπέδες», διατάζει ο ένας επισκέπτης.

«Μα…», κάνει να διαμαρτυρηθεί ο αρχιφύλακας.

«Άκουσες τον κύριο Λοχαγό Αρχιφύλακα», έκανε απότομα ο δεύτερος επισκέπτης.

Ο Αρχιφύλακας υπάκουσε. Είχε αυστηρές εντολές να εκτελέσει κάθε εντολή του «επισκέπτη». Ελευθέρωσε τον πρώτο κρατούμενο και του έδωσε τα κλειδιά να ελευθερώσει και τους υπόλοιπους.

«Σας δίνεται η ευκαιρία να ζήσετε ελεύθεροι, να έχετε ένα καλό εισόδημα και να υπηρετήσετε έναν ιερό σκοπό για την πατρίδα σας. Μην την χάσετε», είπε λιτά ο Λοχαγός.

«Και τι μας εμποδίζει μόλις βγούμε από εδώ να σας πάρουμε τα κεφάλια και να εξαφανιστούμε; Ποιος σου είπε ότι δεν ανήκουμε ήδη σε μια ανώτερη Οργάνωση από τη δική σου καραβανά; Όταν εγώ πολεμούσα στη Βοσνία και στο Κόσοβο εσύ ήσουν μωρό ακόμη», είπε προκλητικά ένας γιγαντόσωμος γκριζομάλλης κρατούμενος που κατά τα φαινόμενα είχε «αρχηγική» θέση ανάμεσα στους κρατουμένους. Ταυτόχρονα πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον «κοντύτερό» του Λοχαγό των Ειδικών Δυνάμεων και τον κοιτούσε προκλητικά αφ’ υψηλού.

Ο Λοχαγός τίναξε με δύναμη το χέρι του στο λαιμό του κρατουμένου σπάζοντάς του τον λάρυγγα.

Ο κρατούμενος τινάχτηκε πίσω έκπληκτος και σωριάστηκε στο πάτωμα όπου άρχισε να σφαδάζει από την ασφυξία. Σταδιακά, τα μάτια του γυρίσανε προς τα πίσω κι αφού τρεμούλιασαν για λίγο ακόμη τα πόδια του, ξεψύχισε.

«Σας ακούω κύριοι», είπε ο Λοχαγός διατηρώντας στο ακέραιο την ψυχραιμία του.

«Ναι..», «εντάξει..», «οκ…», άρχισαν να ψελλίζουν σκόρπια μερικοί.

«ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΛΟΧΑΓΕ, ΘΑ ΛΕΤΕ ΑΛΗΤΕΣ, Τ’ ΑΚΟΥΣΑΤΕ;», ούρλιαξε ο Λοχίας συνοδός.

«Μάλιστα κύριε Λοχαγέ», είπαν ξέψυχα οι κρατούμενοι.

Ο Λοχίας τράβηξε το μαχαίρι του και έπιασε τον πιο κοντινό και γιγαντόσωμο κρατούμενο βάζοντάς του το στο λαιμό και πιέζοντάς το μέχρι που το αίμα άρχισε να ρέει πάνω στη λεπίδα. «Δεν σας άκουσα», διέταξε δυνατά και ψυχρά.

«ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΛΟΧΑΓΕ», ούρλιαξαν δυνατά όλοι οι κρατούμενοι.

«Έξω σας περιμένει ένα στρατιωτικό φορτηγό κύριοι». Είπε ήσυχα ο Λοχαγός. Θα μπείτε μέσα χωρίς χειροπέδες. Έχω μαζί μου έξω μόνο δύο ένοπλους συνοδούς. Σκεφτείτε καλά πόσοι θα φτάσετε ζωντανοί στο στρατόπεδο εκπαίδευσης. Οδήγησέ τους Λοχία», είπε κι έκανε στροφή για την έξοδο.

Η "Εκπαίδευση"...

Ορεινό Στρατόπεδο εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων. Οι κρατούμενοι είναι όλοι ντυμένοι με φόρμες παραλλαγής παραταγμένοι σε ζυγούς μέσα στη λάσπη ενώ πάνω τους έβρεχε καταρρακτωδώς. Ήταν όλοι τους εξαντλημένοι μετά από μια εξοντωτική μέρα εκπαίδευσης.


Μπροστά τους βρίσκεται όρθιος ο Λοχαγός. Δίπλα και πίσω του ο Λοχίας.

«Η αποστολή σας θα είναι να κάνετε αυτό που ήδη έχετε μάθει να κάνετε καλά. Οι πόλεμοι που συμμετάσχατε και η βρώμικη πολιτική ζωή σας σας το δίδαξαν επαρκώς. Να κλέβετε, να βιάζετε, να σκοτώνετε, να τρομοκρατείτε τον πληθυσμό. Όχι όμως τον δικό μας λαό. Έναν άλλον λαό. Εχθρικό λαό. Έναν λαό που θα πρέπει να λυγίσετε το ηθικό του. Να τον κατατρομοκρατήσετε. Να του αποδείξετε το πόσο αδίστακτος είναι ο δικός μας λαός και πόσο αποφασισμένος είναι να τους πάρει πίσω τα εδάφη που μας έχουν κλέψει. Όχι μόνον έχετε δικαίωμα να κάνετε πλιάτσικο αλλά έχετε και εντολή να το πράξετε και μάλιστα με τον πιο βίαιο τρόπο. Κάθε βιαιότητα που θα ασκήσετε θα πρέπει να συνοδεύεται και από κλοπή. Αυτό δεν θα το βγάλετε ποτέ απ’ το νου σας. Μην ρωτάτε γιατί. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για το χοντροκομμένο μυαλό σας. Απλά κάντε το. Απλά εκτελέστε τις εντολές. Εάν συλληφθείτε θα επικαλείστε πάντα ότι είστε απλά ληστές. Και πως ενεργείτε με αυτό αποκλειστικά το κίνητρο. Και βεβαίως αυτόβουλα. Δεν σας ξέρουμε, δεν ανήκετε σε καμία οργανωμένη στρατιωτική μονάδα, δεν έχετε ούτε κατά διάνοια τέτοιου τύπου εντολές. Να θυμάστε πως εκεί που θα πάτε, το πολύ πολύ να συλληφθείτε. Εάν όμως μιλήσετε για όλα αυτά, πριν καλά καλά το καταλάβετε θα είστε νεκροί. Κι εσείς και όλοι οι άνθρωποί σας πίσω στην πατρίδα ή όπου αλλού βρίσκονται. Το καταλάβατε;».

«ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΛΟΧΑΓΕ», έκαναν όλοι δυνατά με μια φωνή.

«Να θυμάστε κύριοι πως πρόκειται για συγκεκαλυμμένη Στρατιωτική Επιχείρηση κατά ξένης χώρας που επ’ ουδενί δεν πρέπει να αποκαλυφθεί ποτέ ως τέτοια. Αντιλαμβάνεστε ελπίζω τι θα σήμαινε αυτό για τις σχέσεις των δύο χωρών εάν αποδεικνόταν κάτι τέτοιο, έτσι;»

«ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΛΟΧΑΓΕ», επανέλαβαν οι οπλίτες-φονιάδες.

«Όσο για την περίπτωση να συλληφθείτε, να είστε βέβαιοι ότι η οικογένειά σας θα συνεχίσει να λαμβάνει αξιοσέβαστες απολαβές για την περίοδο της φυλάκισής σας. Το πιο πιθανό άλλωστε είναι πως σε ελάχιστο καιρό θα είστε πάλι ελεύθεροι. Κι αν δεν το κάνει αυτό η Ελληνική δικαιοσύνη, θα το φροντίσουμε εμείς. Θα σχεδιαστεί απόδραση ξανά και ξανά, για όσους και για όσες φορές χρειαστεί. Η εντατική ειδική εκπαίδευσή σας θα διαρκέσει μερικούς μήνες. Η ίδια η ζωή σας ανήκει στον Λοχία από δώ. Κανονίστε πόσοι θα φύγετε από δω μέσα ζωντανοί και έτοιμοι για δράση. Ελεύθεροι κύριοι».


Η "Αποστολή"... 

Έξι μήνες μετά. Νύχτα. Ορεινά. Κάπου στην Ήπειρο.

«Κύριοι, είναι η πρώτη σας αποστολή. Δικοί μας, νόμιμοι μετανάστες υπεράνω υποψίας σε όλη την Ελλάδα θα σας βοηθήσουν σε κάθε σας βήμα. Θα έχετε πλήθος από νόμιμες διαμονές, χαρτιά όποτε χρειάζεται, οχήματα μετακίνησης, οπλισμό, χρήματα, άλλοθι. Εάν τύχει δυσκολία, χρειαστεί να απευθυνθείτε εκτάκτως σε ομοεθνή σας «εκτός δικτύου» και δεν σας παρασχεθεί βοήθεια, απλά θα το αναφέρετε στον σύνδεσμό σας. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουμε εμείς ως προς τον «συνετισμό» του προδότη. Εσείς δεν θα αναμειχθείτε καθόλου περαιτέρω. Όσον αφορά στην συγκεκριμένη περιοχή που βρισκόμαστε τώρα. Να θυμάστε πως ιδίως αυτή η περιοχή πρέπει να αδειάσει όσο το δυνατόν περισσότερο και ταχύτερα από τους κωλοέλληνες. Δώστε λοιπόν τον καλύτερο εαυτό σας στην αποστολή. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Ομάδα «Αλφα».

Έξω από κάποιο ορεινό χωριό της Ηπείρου. 2 τα χαράματα.

Μια ομάδα τριών ανδρών οπλισμένων με καλάσνικωφ πλησιάζει ένα απόμερο σπίτι. Η κατόπτευση ημερών από την Ομάδα Ανιχνευτών έχει δείξει ότι δεν υπάρχει ψυχή τέτοια ώρα τριγύρω, ούτε και υπάρχει περίπτωση ν’ ακούσει κανείς από το χωριό τίποτε.

Πλησιάζουν την πόρτα, κατεβάζουν τις κουκούλες και την παραβιάζουν με ευκολία. Ο ένας μένει έξω για φρουρά και οι δύο μπαίνουν μέσα στο φτωχικό σπίτι. Περιμένουν λίγο να συνηθίσουν στο σκοτάδι και κατόπιν προχωρούν προσεκτικά. Βρίσκουν την κρεββατοκάμαρα και εισβάλλουν με τα όπλα προτεταμένα. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων πετάγεται με τρόμο από το κρεβάτι. Αρπάζουν ο καθένας από έναν.

«Μη σας παρακαλώ, ο άντρας μου έχει την καρδιά του», παρακαλάει κλαίγοντας η ογδοντάχρονη γυναίκα.

«Που είναι τα λεφτά μωρή κωλόγρια;», ρωτάει άγρια ο ένας χώνοντάς της ένα χαστούκι.

«Δεν έχουμε παιδί μου, φτωχοί άνθρωποι είμαστε».

Ο άλλος τραβάει ένα χαστούκι στον ηλικιωμένο σύζυγο.

«Δεν έχουμε βρε παιδιά λεφτά στο σπίτι», λέει ξέψυχα το γεροντάκι.

«Μίλα ρε κωλόγερε, τα λεφτά, κοσμήματα, ότι έχεις. Που είναι;», αγριεύει ο ένας και τον κλωτσάει στα πλευρά.

Ταυτόχρονα αρχίζει κι ο άλλος να κλωτσάει την γυναίκα.

Οι γέροι κλαίνε και παρακαλάνε από τον πόνο και το φόβο.

Οι άλλοι συνεχίζουν να τους χτυπάνε.

Ο ένας σταματάει ξαφνικά και πιάνει τη γερόντισα από τα μαλλιά. Την σηκώνει άγρια και την πετάει πάνω στο κρεβάτι μπρούμυτα. Της σκίζει το νυχτικό.

«Μη, όχι ρε παιδιά, γέροι άνθρωποι είμαστε. Για όνομα του Θεού», κάνει να φωνάξει ο γέρος, αλλά τρώει άλλη μια κλωτσιά. Ο εισβολέας του πατάει πλέον το κεφάλι με την αρβύλα του στο πάτωμα για να μην σηκωθεί.

Ο άλλος ξεκουμπώνει το παντελόνι του και βιάζει τη γριά.

Η γερόντισα κλαίει, ουρλιάζει από τον πόνο, τη φρίκη, το σοκ,  την ντροπή.

Ο εγκληματίας τελειώνει, σηκώνεται και κλωτσάει την γερόντισα στ’ αχαμνά.

Ο γέρος κλαίει κι αυτός σα μικρό παιδί.

Ο δεσμώτης του σηκώνει την αρβύλα και του πατάει με δύναμη το κεφάλι. Σηκώνει τον υποκόπανο του όπλου του και του χτυπάει ξανά και ξανά το γέρικο κεφάλι μέχρι που το τσακίζει.

Αμέσως μετά, ο ένας παίρνει το παντελόνι του γέροντα από την καρέκλα, το ψάχνει και βρίσκει μέσα πέντε μικρά χαρτονομίσματα. Τα παίρνει. Ο άλλος πάει στην κουζίνα, βρίσκει μια θηλιά λουκάνικο και την παίρνει κι αυτή. Ξαναμπαίνει στο δωμάτιο. Βεβαιώνονται ότι τους είδε η γερόντισα. Για να βεβαιωθούν γι’ αυτό, της τα δείχνουν και την ρωτάνε:

«Μόνο αυτά μωρή σιχαμένη; Τίποτε άλλο δεν υπάρχει εδώ μέσα;»

Αυτή απλά κουνάει αρνητικά, ξέψυχα και κλαίγοντας το κεφάλι.

Της χώνουν άλλη μια κλωτσιά στα γυμνά αχαμνά της και φεύγουν.

Βεβαιώθηκαν ότι αύριο θα τους χαρακτηρίσουν ως «απλά ρεμάλια ικανά να σκοτώσουν για λίγα ευρώ κι ένα λουκάνικο».
Αποστολή εξετελέσθη. Ο σκοπός επετεύχθη. Ο ένας νεκρός και η άλλη ζωντανή για να περιφέρει τον πόνο και τον τρόμο τους, ώστε να περιγράψει αυτό που τους συνέβη και να φοβίσει ακόμη πιο πολλούς μ’ αυτόν τον τρόπο.

«Έτσι ανόητοι κι αφύλαχτοι που είναι αυτές οι αδερφάρες οι κωλοέλληνες θα είναι θέμα χρόνου ν’ αδειάσει η Τσαμουριά απ’ αυτούς», σχολίασε ο ένας απ’ τους τρεις μέσα στο αυτοκίνητο ενώ φεύγανε.


Ομάδα Β.
Την ίδια ώρα κάπου στην Αθήνα.

Το διαμέρισμα στόχος έχει εντοπιστεί από μέρες. Η ομάδα «ερεύνης» έκανε καλή δουλειά. Πρώτος όροφος, εύκολη πρόσβαση, οι άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας λείπουν. Κι αυτοί που μείναν δεν θ’ ακούσουν τίποτα. Τα «ανήλικα» να’ ναι καλά. Η οικογένεια θα κάνει αθόρυβα ότι της πουν προκειμένου να μην πάθουν τίποτε τα παιδιά.

Τρεις τα χαράματα.

Το «επιχειρησιακό τμήμα» της Ομάδας είναι έτοιμο. Πέντε άντρες οπλισμένοι με καλάσνικωφ. Ο ένας παραμένει κάτω, οι τέσσερις ανεβαίνουν εύκολα στην βεράντα, εξίσου εύκολα παραβιάζουν την μπαλκονόπορτα και μπαίνουν στο σαλόνι του σπιτιού.

«Εύκολη δουλειά», σκέφτεται ο επικεφαλής, «η θέα και μόνον τεσσάρων πολυβόλων μέσα στα χαράματα κι ενώ κοιμούνται θα κάνει από μόνη της τη μισή δουλειά. Την άλλη μισή θα την κάνουν αυτοί ευχαρίστως».

Κινούνται οι δύο προς την κρεβατοκάμαρα και οι άλλοι δύο προς το υπνοδωμάτιο των παιδιών.

Κανείς δεν έχει καταλάβει τίποτα. Η εκπαίδευση να είναι καλά. Και η αντίστοιχη έλλειψη εκπαίδευσης των κωλοελλήνων.

Εισβάλλουν ήσυχα στην κρεβατοκάμαρα. Ο ένας πάει από την πλευρά του άντρα και ο άλλος από την γυναίκα. Τους βουτάνε από τα μαλλιά και τους τραβάνε. Ξυπνάνε και οι δύο αλαφιασμένοι. Τους τραβάνε απότομα από το κρεβάτι.

Είναι και οι δύο τρομαγμένοι.

Η γυναίκα μπαίνει σε σοκ, τρέμει και κλαίει έντρομη.

«Τα παιδιά μου», κάνει να ουρλιάξει αλλά τρώει ένα δυνατό χαστούκι και σωριάζεται στο πάτωμα.

«Τα λεφτά μωρή καριόλα, που είναι;»

«Τα παιδιά μου», συνεχίζει να ψελλίζει αυτή σε ντελίριο.


Εκείνη τη στιγμή μπαίνουν στο δωμάτιο και οι άλλοι δύο κρατώντας από ένα παιδί ο καθένας. Πέντε χρονών το αγόρι, επτά το κορίτσι.

Τα παιδιά κάνουν να τρέξουν προς τη μάνα τους. Οι δεσμώτες τους τα σταματάνε. Τα κρατάνε γερά από τα μαλλιά και τους κλείνουν το στόμα. Η μητέρα τους μένει με ανοιχτά τα χέρια.

Τρώει άλλο ένα χαστούκι.

«Μην την αγγίζεις» , κάνει να φωνάξει ο άντρας της αλλά τρώει ένα γερό χτύπημα με την κάνη του όπλου και σωριάζεται στο πάτωμα.

«Που έχεις τα λεφτά ρε;», του φώναξε απειλητικά αυτός που τον χτύπησε.

«Δεν έχουμε ρε παιδιά λεφτά στο σπίτι», απάντησε αυτός ζαλισμένος από το χτύπημα.

«Λέγε ή αυτή τελείωσε», του κάνει ο άλλος χώνοντας μια κλωτσιά στα πλευρά της γυναίκας.

Τα παιδιά έκλαιγαν τρομαγμένα.

«Πάρε τα παιδιά από δω, πήγαινέ τα μέσα, δέσε τα και κλείσε τους το στόμα να μην ακούγονται», του κάνει ο επικεφαλής.

«Τα παιδιά σου είναι στο σαλόνι. Στο χέρι σου είναι να παραμείνουν ζωντανά. Με την ταινία στο στόμα δεν θα ζήσουν για πολύ. Μίλα».

«Εδώ ρε παιδιά. Στην τσέπη μου, στο παντελόνι, πάρτε όσα έχω», του κάνει φοβισμένος ο άντρας για την ζωή των παιδιών του.

«Τι είναι αυτά ρε»; Του κάνει ο άλλος αφού έψαξε το παντελόνι, «μόνο αυτά έχεις εδώ μέσα; Ρε με δουλεύεις;» και του χώνει μια κλωτσιά στο στομάχι.

Ταυτόχρονα και οι δύο αρχίζουν να χτυπάνε με μανία και τους δύο.

Ξαφνικά αλλάζουν τακτική και τους δένουν και τους δύο στο κρεβάτι. Τους σκίζουν τα ρούχα. Βιάζουν και τους δύο.

«Που είναι τα λεφτά ρε καριόλη; Θα μιλήσεις τώρα; Και μην φωνάξει κανείς. Πεθάνατε κι εσείς και τα παιδιά σας».

Τελειώνουν και τους αφήνουν μισολιπόθυμους.

Παίρνουν ένα laptop που έτυχε να βρεθεί μπροστά τους, κάτι κινητά και τα κλειδιά του αυτοκινήτου και φεύγουν.

«Αποστολή εξετελέσθη», σκέφτηκε ο επικεφαλής. Και χαμογέλασε στη σκέψη πως με κάθε τέτοια αποστολή κάμποσες χιλιάδες ευρώ έμπαιναν στο λογαριασμό του. Η πιο εύκολη, ευχάριστη κι επικερδής δουλειά που είχε ποτέ ως μισθοφόρος.

Η "καταδίωξη και η ενέδρα"...

Μπήκαν στο αυτοκίνητο και ξεκίνησαν, όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν κάποιες μοτοσυκλέττες της αστυνομίας πίσω τους. Πλησίασαν δίπλα κι έκαναν νόημα στον οδηγό να σταματήσει. Ξαφνικά η μία μοτοσυκλέτα έκανε να προσπεράσει για να μπει μπροστά τους.


«Ρίξτον», είπε ο επικεφαλής των μισθοφόρων.

Με μια απότομη παρατιμονιά ο οδηγός έπεσε πάνω στην μοτοσυκλέτα τσακίζοντας και τους δύο αναβάτες. Άνοιξε αμέσως ταχύτητα ακολουθούμενος από την δεύτερη μοτοσυκλέτα που ήδη έδινε σήμα στο κέντρο. Από στενό σε στενό η καταδίωξη συνεχίζονταν όλο και πιο στενή. Οι μοτοσυκλέτες είχαν γίνει τέσσερις πίσω τους.

«Ρίξτε τους μερικές για να κερδίσουμε απόσταση», είπε ο αρχηγός των μισθοφόρων.

Αμέσως έσπασαν το πίσω τζάμι και με τα καλάσνικωφ εξαπέλυσαν μερικές ριπές. Οι μοτοσυκλεττιστές αναγκάστηκαν να κόψουν ταχύτητα. Το αυτοκίνητο μπήκε αμέσως σε ένα στενό και μετά σε δεύτερο όπου ακαριαία σταμάτησε σχεδόν κάθετα στο δρόμο. Στη στιγμή βγήκαν όλοι έξω και πήραν θέσεις πίσω από το αυτοκίνητο με προτεταμένα και τα πέντε καλάσνικωφ. Σε λίγα δευτερόλεπτα ο στόχος τους θα έπεφτε στην παγίδα.

Ξαφνικά εμφανίστηκαν οι μοτοσυκλέττες, η μία πίσω από την άλλη. Τέσσερις μηχανές, οχτώ αστυνομικοί αμέσως απλώθηκαν ανά δύο χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης. Όταν κατάλαβαν ότι έπεσαν σε ενέδρα ήταν πλέον πολύ αργά. Πέντε καλάσνικωφ άρχισαν να βάλλουν κατά ριπάς συντρίβοντας μηχανές και ανθρώπους.


Οι μισθοφόροι μπήκαν σβέλτα στο αυτοκίνητο και έφυγαν.

«Τι ηλίθιοι αυτοί οι Έλληνες! Στέλνουν απλούς αστυνομικούς να καταδιώξουν επαγγελματίες κομάντο…. Αστυνομικοί κανόνες εμπλοκής ενάντια σε στρατιωτικό ανορθόδοξο πόλεμο… δεν είχαν καμία ελπίδα… σαν να βαράς πάπιες ήταν….».

«Όπως μας το’ πε ο Λοχαγός είναι παιδιά… easy money...»….

(Προκλητικό; Ενοχλητικό; Ίσως….αλλά….μπορεί απόψε να είναι η δική σου σειρά)

Γιώργος Ανεστόπουλος
Γεράκι του Αιγαίου

ΣΧΟΛΙΟ
Οσο ο ύπνος συνεχίζεται θα βάζουμε κεράκια και λουλούδια στα σημεία που χάνονται τα παιδιά μας.....