Σελίδες

30 Μαρτίου 2012

Η Ισραηλινή Αεροπορία έφθασε στα σύνορα του Ιράν!

Το Ισραήλ θα χρησιμοποιεί αεροπορική βάση του Αζερμπαϊτζάν κοντά στα σύνορα με το Ιράν.Ο στρατιωτικός κλοιός σφίγγει και όλα δείχνουν ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για στρατιωτικό χτύπημα ανά πάσα στιγμή.

Στην ιστοσελίδα του περιοδικού Foreign Policy σε άρθρο με τίτλο “Ο πόλεμος με το Ιράν θα αρχίσει από τον Καύκασο;” αναφέρεται πως ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ παραχώρησε μια αεροπορική βάση στο Ισραήλ σε περιοχή κοντά στα βόρεια σύνορα του Ιράν. Ανώτατος Αμερικανός διπλωμάτης μιλώντας στον Μάρκ Πέρι του περιοδικού Foreign Policy, ανέφερε πως η βάση που παραχωρήθηκε από το Μπακού στο Ισραήλ ονομάστηκε “Αζερμπαϊτζάν”.

Ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τις οποίες είναι βέβαιο πως σε περίπτωση που το Ισραήλ χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ο πόλεμος δεν θα περιοριστεί στον Περσικό Κόλπο, αλλά θα εξαπλωθεί και στον Καύκασο.


Τον περασμένο Φεβρουάριο Ισραήλ και Αζερμπαϊτζάν υπέγραψαν στρατιωτική συμφωνία ύψους 1,6 δις $ για τη πώληση Heron και αντιαεροπορικών πυραύλων στο Μπακού. Η συμφωνία είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις Άγκυρας και Τεχεράνης.

πηγή
από το Geopolitics & Daily News

1 σχόλιο:

  1. Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι το Ισραήλ θα επαναλάβει στο Ιράν αυτό που έκανε το 1981 στο Ιράκ και 2007 στην Συρία. Έχει γίνει ήδη πολύς λόγος γι αυτό, ούτως ώστε έχει χαθεί το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

    Αν οι Ισραηλινοί θελήσουν να προσβάλουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, σίγουρα γνωρίζουν κι άλλες μεθόδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.