Σελίδες

31 Μαρτίου 2012

Υποπτες κινήσεις του αλβανικού UCK στα Βαλκάνια....

Σας παραθέτω δύο αναρτήσεις από έγκυρα ιστολόγια.

Πολίτες οπλίτες όλοι οι Έλληνες! Σαρώνουν ομάδες με Αλβανούς του UCK στα Βαλκάνια.


Σε αυτόν τον πόλεμο, όπου όλα είναι τόσο μπλεγμένα μεταξύ τους και η αλήθεια παίζει το πιο θανάσιμο παιχνίδι με το ψέμα, ένας στρατός πλανιέται σαν φάντασμα πάνω από τα Βαλκάνια, έτοιμος για όλα. Οι αντάρτες του UCK, με τις καλογυαλισμένες αρβύλες και ...τις σιδερωμένες στολές παραλλαγής, μοιάζουν να είναι ξένα σώματα μέσα σε όλο αυτόν τον εξοπλισμό, σαν λαθρομετανάστες ειδικών δυνάμεων.


Κάποτε ήταν μια ομάδα εξεγερμένων που χτύπαγε Σέρβους αστυνομικούς. Μέχρι τότε, κανείς δεν ήξερε πώς να την ονομάσει. Μέχρι που άρχισαν να αναλαμβάνουν την ευθύνη για δολοφονίες και άλλα χτυπήματα μέσω φαξ. Και από τότε την ονόμασαν «η οργάνωση φαξ». Τώρα όμως;

Κανείς δεν μιλά για ομάδα, το φαξ καταργήθηκε, ο UCK έγινε στρατός που απειλεί θεούς και δαίμονες, και οι αρχικές αγκαλιές με τη Δύση αντικαταστάθηκαν με διπλωματικές κινήσεις, αγορές όπλων, στρατολογήσεις ομόθρησκων και ομοεθνών από όλον τον κόσμο, μισθοφόρων που βρήκαν μια νέα λεγεώνα στα Βαλκάνια και πολύ μυστήριο. Ένας κανονικός στρατός που δεν ήρθε από το πουθενά, όπως θέλουν πολύ να πιστεύουν, και ούτε εύκολη υπόθεση θα είναι.

Και τα μεγάλα ερωτήματα: Ποιος τους στηρίζει; Ποιος τους εξοπλίζει αυτούς τους ανθρώπους και μέσα σε λίγες μέρες θέλει να πιστεύει ότι τους έχει κάνει πολεμιστές; Όλοι υποπτεύονται και ουδείς μπορεί να αποδείξει. Οι Δυτικοί σφυρίζουν αδιάφορα όταν τίθενται αυτά τα ερωτήματα, το ΝΑΤΟ, βέβαια, ούτε στον κόπο να σφυρίξει μπαίνει, αλλά οι καραβιές που φτάνουν στο Δυρράχιο της Αλβανίας, γεμάτες κομάντο της στιγμής, συντηρούν τον μύθο του UCK. Εκτός και αν αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, ούτε Σαντινίστας είναι, ούτε Βιετκόγκ, ούτε Ζαπατίστας. Κάτι άλλο είναι, κάτι πολύ περίεργο...


Ένα έμπειρος αξιωματικός του ελληνικού στρατού παρατηρούσε όλες αυτές τις ημέρες τις ακατάπαυστες στρατιές να αποβιβάζονται στο λιμάνι του Δυρραχίου, έχοντας κατά νου τις γερμανικές καταγγελίες για τους 300 τόνους καινούργια όπλα που αγόρασε ο UCK, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό ʼμυνας Ρούντολφ Σάρπινγκ. Και τις μόνιμες διαβεβαιώσεις των Αμερικανών ότι όχι μόνο δεν εξοπλίζουν τον UCK, αλλά και ότι στρατηγικά δεν τους συμφέρει κάτι τέτοιο, γιατί αυτομάτως δίνουν το δικαίωμα σε κάποιους άλλους να εξοπλίσουν τους Σέρβους. Ο αξιωματικός αυτός είδε τις στολές και τον εξοπλισμό τους και δεν άντεξε, όπως μας εξομολογήθηκε: «Μα, τι στο διάολο, οι στολές παραλλαγής τους είναι αμερικανικές και γερμανικές, από μακριά κάνουν μπαμ, τα όπλα τους, βελγικά FN, αμερικανικά σειράς Μ, αλλά και Kαλάσνικοφ».

Όλη αυτή την περίοδο, όπου η ελληνική πλευρά δηλώνει μονίμως άγνοια για τις μυστικές διαδικασίες και συνεννοήσεις των ηγετικών στελεχών του UCK με ξένες μυστικές υπηρεσίες, οι πράκτορες δίνουν και παίρνουν. Μιλάνε για αλλεπάλληλες συναντήσεις στελεχών του UCK με αντιπροσώπους από τις ΗΠΑ, το Λονδίνο και το Βερολίνο σε διάφορες πόλεις των Βαλκανίων, με επίκεντρο κυρίως τη Βόρεια Αλβανία, όπου οι αντιπρόσωποι αυτοί είναι ντυμένοι στα χρώματα του UCK και παράσχουν εκτός από υλικό και επιχειρησιακό know how, καθώς και φροντίζουν την όσο το δυνατόν ταχύρυθμη εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων.

Στα Σκόπια, επίσης, υπάρχουν εγκατεστημένα στρατηγεία του UCK, όπως μαρτυρούν και οι αποθήκες όπλων που εντοπίστηκαν από τις σκοπιανές Aρχές, και οι οποίες απηύθυναν έκκληση προς τη Δύση να σταματήσει να εξοπλίζει τον UCK. Σε διάφορες πόλεις της Β. Αλβανίας, όπως στο Λγιάπινοτ, κοντά στα Τίρανα, στην Τροπόι, στο Κούκες, στο Μπάχραμ Κουρί, κοντά στα αλβανογιουγκοσλαβικά σύνορα, οι άντρες του UCK κυκλοφορούν κανονικότατα ανάμεσα στους πρόσφυγες, με κύριο μέλημα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, να στρατολογήσουν, έστω και διά της βίας, όσους δεν εντόπισαν είτε στο Κόσοβο από τα σπίτια τους, είτε κατά τη διαδρομή προς την Αλβανία, είτε στον τελευταίο έλεγχο που κάνουν συνεργαζόμενοι σχεδόν με τους Αλβανούς συνοριακούς αστυνομικούς και άντρες του αλβανικού στρατού.


Τυχαίες επαφές έχουν και με Έλληνες στρατιωτικούς στον καταυλισμό προσφύγων στο Κούκες. Και, βέβαια, η αντιμετώπιση, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν είναι η καλύτερη. Οι άντρες του UCK αντιδρούν αρνητικά ακόμα και στη θέα των ένοπλων (και δεν θα μπορούσαν να είναι αλλιώς) Ελλήνων στρατιωτικών, με φράσεις του τύπου: «Tι τα θέλετε τα όπλα εσείς;», «Tι δουλειά έχετε εσείς εδώ, να πάτε στους φίλους σας τους Σέρβους», «Mπορούμε και μόνοι μας να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες» κ.ά. Στις ίδιες περιοχές του αλβανικού Bορρά διαθέτουν και τους δικούς τους ξεχωριστούς καταυλισμούς, όπου γίνονται και οι καθημερινές τους εκπαιδεύσεις.

Πώς, όμως, έφτασε ο UCK να έχει τη μορφή ενός οργανωμένου στρατού; Από διάφορες πλευρές λέγονται πολλά όσον αφορά τους οικονομικούς του πόρους. Για παράδειγμα, όλες οι τελωνειακές Aρχές, που με τον έναν ή άλλον τρόπο εμπλέκονταν στη διακίνηση προσώπων και υλικών από το Κόσοβο, ξέρουν πολύ καλά ότι η συγκεκριμένη περιοχή ήταν ένας από τους ισχυρότερους κόμβους διακίνησης ηρωίνης στα Βαλκάνια.

Ανθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν θα μας πουν ότι από το Κόσοβο περνούσαν οι μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που προορίζονταν για την αγορά των Βαλκανίων, αφού τα ντόπια κυκλώματα τα έλεγχε πλήρως η αλβανική μαφία. Αλλά και όσον αφορά την εξαγωγή της ηρωίνης, το Κόσοβο ήταν επίσης διαμετακομιστικός κόμβος. Μεγάλα φορτία ηρωίνης, που παρασκευάζεται στην Ανατολή και ξεκινούν τα ταξίδια κυρίως από Τουρκία, σταματούσαν αναγκαστικά στο Κόσοβο, αφού πρώτα είχαν περάσει από τα Σκόπια (όπου έχουν καταγραφεί και σκοπιανά εργαστήρια παραγωγής βασικών συστατικών της ηρωίνης). Από εκεί, μέσω Bόρειας Αλβανίας, ξεκινούσαν είτε οδικώς είτε διά θαλάσσης το ταξίδι για την Ευρώπη, συνήθως με ενδιάμεσο σταθμό την Ιταλία, για συνεννοήσεις αλλά και προμήθεια προς την ιταλική μαφία. Η τελευταία, μάλιστα, έχει αναπτύξει ιδιαίτερες επαγγελματικές σχέσεις με την αλβανική, που τη χρησιμοποιεί ως το βαλκανικό της πόδι. Με τη μαφία της ηρωίνης στο Κόσοβο έχουν συνεργαστεί κατά κόρον και ελληνικά κυκλώματα εμπόρων ναρκωτικών.

Επίσης, πολλά έχουν ειπωθεί αλλά και γραφεί για το εμπόριο λευκής σαρκός, στο οποίο φέρονται να έχουν το πάνω χέρι οι Κοσοβάροι μαφιόζοι. Όλοι στη Βόρεια Αλβανία ξέρουν ότι η τύχη μιας νεαρής, και όχι μόνο, γυναίκας είναι επισφαλής αν τύχει και την πάρει το μάτι ενός Kοσοβάρου κακοποιού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ακόμα και μερίδας του αλβανικού Tύπου, κατά καιρούς παρατηρούνται πάμπολλα κρούσματα απαγωγών γυναικών που καταλήγουν σε οίκους ανοχής των Σκοπίων, της Ιταλίας, του Βελγίου και φυσικά της Ελλάδας.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα στις μέρες μας, άλλωστε σ’ αυτού του είδους τα κινήματα και τις ένοπλες μορφές σύγκρουσης, τα πράγματα είναι τόσο ρευστά που κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για τίποτα. Οι μελετητές, πάντως, του φαινομένου UCK είναι πολύ διστακτικοί. Μιλούν για ηρωίνη, μιλούν για λαθρεμπόρια, μιλούν για πολλά πράγματα, αλλά εκεί που στέκονται με ιδιαίτερη σπουδή είναι η δυτική και κυρίως η αμερικανική οικονομική βοήθεια. «Όλοι καταγγέλλουν ότι ο UCK αγοράζει συνεχώς όπλα, αλλά κανείς δεν απαντά στο ερώτημα πού βρίσκει τα χρήματα», αναφέρουν.

Και από την άλλη πλευρά του λαβύρινθου είναι η γέννηση του UCK. Ο Απελευθερωτικός Στρατός Κοσόβου, όπως μεταφράζεται στα ελληνικά ο Ushtria Clirimtare e Kosoves, φέρεται να δημιουργήθηκε το 1982, στην Πρίστινα, ένα χρόνο μετά τις μαζικές σφαγές των Κοσοβάρων από τις σερβικές Aρχές κατά τη διάρκεια ταραχών.

Περιορισμένης εμβέλειας ερασιτεχνικά χτυπήματα στην αρχή. Μέχρι που πήρε το βάπτισμα του πυρός κατά τις συγκρούσεις στη Βοσνία το 1992. Περισσότεροι από 5.000 εθνικιστές Αλβανοί πολέμησαν τότε στο πλευρό των κροατικών και μουσουλμανικών στρατιωτικών δυνάμεων. Το πρώτο σημαντικό χτύπημα φέρεται να είναι η δολοφονία δύο Σέρβων αστυνομικών στην Ντρένιτσα. Μετά τη συμφωνία του Ντέιτον, το 1995, το ζήτημα της αυτονομίας του Κοσσυφοπεδίου άρχισε να παραμερίζεται και ο μοναδικός τρόπος να επανέλθει σταδιακά ήταν τα χτυπήματα του UCK.

Τον Ιούνιο του 1996 άρχισε να αναλαμβάνει την ευθύνη των επιθέσεων σε σερβικές αστυνομικές δυνάμεις, περιπολικά και άλλους στόχους. Από το 1997 κι έπειτα οι επιθέσεις και τα χτυπήματα πολλαπλασιάστηκαν. Η κορύφωση ήρθε στα μέσα του 1998, μετά τη σφαγή Kοσοβάρων για ακόμα μία φορά στην Ντρένιτσα. Ο οπλισμός έγινε βαρύτερος, επιθετικά όπλα, πυραυλικές βομβίδες, αντιαρματικά, όλμοι, πυροβόλα και αντιαρματικά. Φημολογείται, επίσης, ότι ο UCK έχει αρπάξει και τέσσερα τανκς τύπου Τ 55 από τον γιουγκοσλαβικό στρατό. Ακόμα και οι στόχοι άλλαξαν με πρώτιστους τους αστυνομικούς, στρατιωτικούς και τα συστήματα επικοινωνίας τους.

Παράλληλα, πολλαπλασιάστηκαν και τα αντίποινα του Μιλόσεβιτς. Ήταν η αρχή του δράματος που ζούμε σήμερα.

Η δύναμη του UCK εκτιμάται ότι δεν ξεπερνά τους 10.000 άντρες, χωρίς όμως να μπορούν να υπολογιστούν τα αποτελέσματα των εν εξελίξει στρατολογήσεων. Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει σε μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι μέσα στις τάξεις του UCK περιλαμβάνονται αξιωματικοί και άντρες πρώην μέλη του αλβανικού στρατού, Aλβανοί υπήκοοι, αλλά και ξένοι μισθοφόροι από τη Σαουδική Αραβία, την Υεμένη, το Αφγανιστάν, μουσουλμάνοι από τη Βοσνία και την Ερζεγοβίνη ή και την Κροατία, ενώ ως εθνικότητες των εκπαιδευτών έχουν αναφερθεί η αγγλική, η γερμανική και η καναδική καθώς και αμερικάνικες εταιρείες «συμβούλων».

Αυτός ο στρατός έχει πάψει να είναι αυτό που ήταν. Και ίσως δεν έχουν άδικο όσοι λένε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του βρέθηκε τόσο υπερεξοπλισμένος και συνάμα τόσο ανέτοιμος...

πηγή

από το Αντι Νεα Ταξη Πραγμάτων

Υποπτες κινήσεις UCK.

Γράφει ο Τηλέμαχος Κόκκος

Σε ύποπτες κινήσεις από άνδρες του UCK στην περιοχή του Λίπκοβο αναφέρεται δημοσίευμα εφημερίδας των Σκοπίων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρατηρήθηκαν ύποπτες κινήσεις από ένστολους άνδρες που έφεραν το έμβλημα του UCK. Η πληροφορία προέρχεται από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και σύμφωνα με αυτές, η ένοπλη αυτή ομάδα εμφανίστηκε πριν από μία εβδομάδα και στην περιοχή Ραντούσα των Σκοπίων. Οι Σκοπιανές Αρχές υποστηρίζουν πως ο αναπληρωτής υπουργός Τζελάλ Μπαϊράμι γνωρίζει την κατάσταση.

Πολλοί υποστηρίζουν πως υπάρχει το ενδεχόμενο μιας εκ νέου αποσταθεροποίησης του κρατιδίου πριν από την Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο και η πιθανή κίνηση να προκλήθηκε από τη δήλωση του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, σύμφωνα με τον οποίο, «καλύτερα οι Αλβανοί να ζήσουν σε ένα ενιαίο κράτος».

Να υπενθυμίσουμε μια παλιότερη δήλωση του τ. πρωθυπουργού των Σκοπίων Λιούπτσε Γεωργίεφσκι (που απέκτησε την Βουλγαρική ιθαγένεια) που σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ των Σκοπίων είχε υποστηρίξει πως κάποια στιγμή θα πρέπει να διαχωριστεί το σημερινό κράτος σε Σκοπιανούς και Αλβανούς που θα κατοικούν σε χωριστές περιοχές. Οι δηλώσεις αυτές είχαν μεταδοθεί και από το πρόγραμμα «ΜΠΙΛΙΑΝΑ» του κρατικού ραδιοφώνου στην Ελληνική, Αλβανική και Βουλγαρική γλώσσα! Οι πληροφορίες των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζουν πως επικεφαλής της ομάδας του UCK είναι ο Μαλίτσι Ντρετσάι.

πηγή
από το Geopolitics & Daily News

Ισοδύναμα Μέτρα Εξαθλίωσης.

Γράφει ο Μάκης Π.

Δεν αγωνίστηκαν όταν έπρεπε, όπως έκανε ο Δημαράς, ο Κουρουμπλής, ο Καμμένος και κάποιοι άλλοι που τους ξέρουμε καλά.
Θέατρο σκιών έπαιζαν.....
Έσκυψαν το κεφάλι στην τρόϊκα.

Τώρα αγωνίζονται σκληρά όμως!
Τώρα γίνονται ιδιαίτερα εφευρετικοί!
Τώρα αναγνωρίζουν τα λάθη και τις παραλείψεις!
Τώρα ανακαλύπτουν τις κομπίνες στο Δημόσιο τη μία μετά την άλλη, τα παράνομα επιδόματα και τις χιλιάδες συντάξεις νεκρών από 20ετίας......
Τώρα ασχολούνται περιπαθώς με τους λαθρομετανάστες και τις σκούπες.....
Τώρα θα επιστρέψουν το ΦΠΑ στις επιχειρήσεις.....
Τώρα θα μειώσουν τα χαράτσια.....
Τώρα θα τα κάνουν όλα......

ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ...... ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!

Τους βλέπετε ; Τους ακούτε; Βλέπετε φόρα που έχουν πάρει;
Τώρα ουρλιάζουν και δείχνουν τα δόντια τους, τώρα βγαίνει το πάθος τους..... επειδή, τώρα είναι για την πάρτη τους!
Τώρα παίζεται κορώνα-γράμματα η ψεύτικη εξουσία τους και τη διεκδικούν με εγωϊσμό και ακατάσχετη μανία.... ενώ τους αξίζει η χειρότερη μοίρα.

Τι ειρωνεία Θεέ μου..... Αφού "κατέσφαξαν όσους κατέσφαξαν" για εκείνα τα 325 εκατομμύρια, μετά από μία εβδομάδα ανακαλύφθηκαν περί τα 2-3 δις ... Αλήθεια, γιατί δεν δώσανε αμέσως πίσω αυτά που αρπάξανε; Αφού θέλανε 325 εκατομμύρια και βρήκανε 2-3 δις.....
Διότι, αύριο οι δανειστές θα ζητήσουν μέχρι και 18 δις Ευρώ και όχι τα περίφημα 325 ψωροεκατομμύρια !!!
Τι ισοδύναμα θα βρούνε τότε ;
Κι άντε και τα βρήκανε κι αυτά ..... εξαθλιώνοντας χιλιάδες Έλληνες.....
Λίγο αργότερα θα προκύψει τρύπα κάποιων δις Ευρώ..... όπως μέχρι τώρα....
Κάθε 2-3 μήνες εδώ και 2,5 χρόνια ανακάλυπταν και μία νέα μαύρη τρύπα 2-3 δις.
Η τρόικα ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ και θα εκβιάζει.
Όπως μέχρι τώρα......
Τίποτε καινούριο δεν λέω, τίποτε δικό μου, τίποτε προφητικό.....
Λέω αυτά που ζήσαμε.... ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ.

Τι ισοδύναμα θα βρίσκουν κάθε φορά ;
Τι ισοδύναμα και πολυδύναμα μας αραδιάζουν ;

Όσο είμαστε υποτελείς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.
Ας το πάρουμε χαμπάρι.
Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ.

Μάκης Π.

«Πιπέρι» εσείς; «Μαύρο» στις κάλπες εμείς!... Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Ευχαριστώ δημοσίως τους φίλους διαχειριστές των εντός και εκτός Ελλάδος blogs που φιλοξένησαν το σύντομο σχόλιό μου με τον τίτλο: «Πιπέρι» γρήγορα στο στόμα!...
http://piperopoulos.blogspot.com/
Δείτε το σχετικο άρθρο ΕΔΩ


Σήμερα φίλες και φίλοι αναγνώστες του blog θα σας παρακαλέσω να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω επίσημες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ πάνω στο θέμα του «Νόμου Διαμαντοπούλου» για την Ανωτάτη Παιδεία που είχε ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία πέρυσι στη Βουλή των Ελλήνων ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ!...


Μιλώντας στο MEGA ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, απέρριψε όσα περί αλλαγής του νόμου για τα ΑΕΙ του καταλογίζονται, χαρακτηρίζοντάς τα «προβοκατόρικα», ενώ σημείωσε ότι «στόχος μου είναι η εφαρμογή του νόμου αλλά με διαφορετική τακτική.»

Στο MEGA επίσης, Ο κ Αρβανιτόπουλος, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, επισήμανε ότι «…ο κ. Μπαμπινιώτης πήρε μια πρωτοβουλία σε ό,τι αφορά τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων και δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι υπάρχει πρόθεση οπισθοδρόμησης και αναστολής του νόμου.»


Και ο Υπουργός Επικρατείας κ. Καψής υπενθύμισε ότι ο συγκεκριμένος Νόμος που αφορά σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έχει ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή και ότι αυτό που εξετάζεται είναι οι τρόποι εφαρμογής του και όχι η αλλαγή του διευκρινίζοντας ότι «αυτό που εξετάζουμε είναι αν μπορούν χωρίς νομοθετική πρωτοβουλία, να αντιμετωπιστούν κάποια οικονομικά προβλήματα των πανεπιστημίων».


Τελικά το Μαξίμου, κάτω από την πίεση της «απειλής» του μόλις προ ημερών διορισμένου Υπουργού Παιδείας κ Μπαμπινιώτη για ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, αποφάσισε, πιεζόμενο και από την έντονη κριτική που άσκησε ο κ Τσίπρας, να πάρει θέση!


«Ο νόμος για την ανώτατη παιδεία πρέπει να εφαρμοστεί και θα εφαρμοστεί», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής τονίζοντας ότι αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης, του ιδίου αλλά και του υπουργού Παιδείας, καθώς το πλαίσιο του νόμου θα συντελέσει στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας της ανώτατης εκπαίδευσης


Πάντως «θυμήθηκε και παραδέχτηκε» (αυτό δεν το γράφω ειρωνικά), ο διορισμένος στη θέση του Πρωθυπουργού κ Παπαδήμος ότι «από το Σεπτέμβριο του 2011, οπότε και είναι νόμος του κράτους, δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως σε κανένα από τα πανεπιστήμια!...»


Και στη συνέχεια, είδε το φως της δημοσιότητας και η θέση των Ηγετών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών μας Ιδρυμάτων (οι οποίοι, όπως ΟΛΟΙ γνωρίζουμε και όσοι ΔΕΝ το γνωρίζουν ας το μάθουν επιτέλους, εκλέγονται με την μειωμένη από την κ Γιαννάκου, αλλά ΠΑΝΤΑ καθοριστική συμμετοχή των φοιτητικών παρατάξεων και ΦΥΣΙΚΑ των Κομμάτων!)

Έτσι εξηγείται και το «παράδοξο» φαινόμενο της Κομματικής ισορροπίας στα Πρυτανικά Συμβούλια όπου συνήθως κυριαρχούν με ποσοστώσεις που εγείρουν εύλογα, αλλά αναπάντητα, ερωτηματικά για…συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» της Νομής θέσεων Εξουσίας…


«Η Σύνοδος των Πρυτάνεων χαιρετίζει τις πρόσφατες δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου και συμπληρώνει ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις του κ. Μπαμπινιώτη: Αναμένεται να ενεργοποιηθεί η χρηματοδότηση των ΑΕΙ που είχε εκβιαστικά παγώσει για αρκετούς μήνες, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία των Πανεπιστημίων, καθώς και το εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο τους».


Η αναφορά «στους εκβιασμούς» αφορά στο πρόσωπο της πρώην Υπουργού κ Διαμαντοπούλου η οποία ΔΕΝ υπήρξε συνάδελφος ως μέλος ΔΕΠ των μελών των Πρυτανικών Συμβουλίων που απαρτίζουν την γνωστή Σύνοδο Πρυτάνεων…


Για την απώλεια (;) χρηματικών πόρων που φτάνουν σχεδόν το 70% των αποθεματικών των ΑΕΙ και ΤΕΙ την οποία ο πρώην Υπουργός Οικονομικών καθηγητής κ Βενιζέλος ΕΠΕΒΑΛΕ ως μέρος της ολοκλήρωσης του PSI δεν ακούσαμε κραυγές αγωνίας και έκφρασης ΘΥΜΟΥ από τους κκ Πρυτάνεις…


Και τώρα μπορώ να θέσω μερικά απλά ερωτήματα::

Καταστρατηγήθηκε με νομικίστικες διαδικασίες και καταλήψεις μέχρι σήμερα η εφαρμογή του «Νόμου Διαμαντοπούλου» που έπρεπε να είχε τεθεί σε ισχύ από τον περασμένο Οκτώβρη;


«Μπήκε χέρι» στα αποθεματικά των ΑΕΙ-ΤΕΙ με το PSI και έτσι χάθηκαν χρήματα απαραίτητα για τη συνέχιση της λειτουργία τους;


Με τις απειλές για παραίτηση, την εύρεση χρημάτων για απρόσκοπτη συνέχεια του διδακτικού και ερευνητικού έργου στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και χρήματα βρέθηκαν (από πού άραγε;) και ο Νόμος παραγκωνίστηκε και οι Πρυτάνεις που θα έχαναν τους «θώκους εξουσίας» το ερχόμενο καλοκαίρι ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ στις θέσεις τους;


Αρκετοί φίλοι bloggers μου είπαν ότι τέτοια ερωτήματα ΑΠΑΙΤΟΥΝ τελικά ΚΑΥΤΕΡΟ «πιπέρι» ΟΧΙ στο δικό μου στόμα που τα εκστόμισε!


Αλλά στις κάλπες που έρχονται και απαιτούν «μαύρισμα» εκείνων που ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ αφού μας οδήγησαν στην αγκαλιά της τρόικα τώρα αποφάσισαν να ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ για την ΣΩΤΗΡΙΑ μας!..

Ήμαρτον Κύριε!...

Χαμός μεταξύ Καμμένου και Λιάτσου για το δημοσίευμα της "Παρασκευής + 13".

Βασικό θέμα της χθεσινής «Παρασκευης +13» είναι ο Πάνος Καμμένος και οι κινήσεις του τη χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πάνος Καμμένος αγόρασε μετοχές ύψους 9,5 δισ. δρχ. το 2000 και δύο χρόνια μετά, με βάση το πόθεν έσχες του βουλευτή και το οποίο επικαλείται η εφημερίδα, ο ιδρυτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμφανίζει κέρδη 1 δισ. δρχ.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει τη δήλωση Γιακουμάτου που είχε χαρακτηρίσει τον Καμμένο πρωταγωνιστή στη φούσκα της διετίας 1999-2000, όπως και το ότι το 1996 κατηγορήθηκε για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση "Ελίντα".

Επιπλέον, η εφημερίδα αναφέρεται στη σύζυγο του βουλευτή, Ελένη Τζούλη, η οποία «καταδικάστηκε για πλαστογραφία σε δύο χρόνια φυλάκιση», αλλά και στις «πτήσεις στην ομίχλη» όπως τιτλοφορείται ένθετο άρθρο, για το ελικόπτερο που χρησιμοποιούσε ο Καμμένος και το οποίο φέρεται να ανήκει σε κυπριακή οff shore.

Η απάντηση Καμμένου μέσω Facebook

Aμεση ήταν η αντίδραση του Πάνου Καμμένου, μέσω της σελίδας του στο facebook, στην οποία, μάλιστα, έχει αναρτηθεί από τον βουλευτή και η παραπάνω φωτογραφία με το σπίτι του γνωστού δημοσιογράφου:

«Οι συγκυβερνώντες ΠΑΣΟΚ - ΣΑΜΑΡΑΣ άνοιξαν τις μαύρες σακούλες της siemens για να αντιμετωπίσουν με λάσπη το τσουνάμι των Ελλήνων που θα σαρώσει τους υπηρέτες του μνημονίου και θα ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ τους υπεύθυνους της ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ.

1. Για όλες τις υποθέσεις που αναφέρουν υπάρχουν ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ.

2. Για τα ίδια δημοσιεύματα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ Ο ΔΟΛ απο το εφετείο Αθηνών για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ για 300.000 ευρώ.

Μετά την έγγραφη συγνώμη δεν πήρα τα χρήματα.

3. Ο Αιμίλιος Λιάτσος μετά την συνάντηση στα Κιούρκα με την εταιρεία επικοινωνίας του ΔΝΤ που εργολαβικά πήρε την επιχείρηση λάσπης εναντίον μου έλαβε γραπτό μήνυμα μου για όλα τα παραπάνω που αγνόησε.

4. Με τον Αντρίκο, τον Τσουκάτο και τους οικονομικούς δολοφόνους θα συναντηθούμε στα δικαστήρια.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ
ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΩΣΕΤΕ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ EΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Η απάντηση μέσω του enikos.gr
Nωίτερα, ωστόσο, ο enikos ζήτησε τη θέση της πλεράς Καμμένου, ως όφειλε, επικοινωνώντας με τον εκπρόσωπο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ ο οποίος έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης και πρόσθεσε: "Για τις υποθέσεις στις οποίες αναφέρεται η εφημερίδα έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη. 'Ολες οι αποφάσεις των δικαστηρίων ήταν αθωωτικές. 'Ηδη ο Πάνος Καμμένος έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά εκείνων που τον συκοφάντησαν και έχει κερδίσει δικαστήρια.Η εφημερίδα ενημερώθηκε για τις αποφάσεις των δικαστηρίων χθες, αλλά θεώρησε ότι πρέπει να συνεχίσει, θα καταθέσουμε αγωγή".

Επικαλείται τον eniko


Λίγο αργότερα ο Πάνος Καμμένος επικαλέστηκε δημοσίευμα του enikos.gr στην κόντρα του με τον Αιμίλιο Λιάτσο.Ο τίτλος της "ανάρτησης" είναι "Εκανε πρόταση ο Σαμαράς στον Λιάτσο" και ο ιδρυτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάνει το σχόλιο "Και για να καταλάβετε καλύτερα τα τρίγωνα...".

"Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε;"

Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm, ο Αιμίλιος Λιάτσος απάντησε λέγοντας ότι τα κέρδη του Πάνου Καμμένου από το χρηματιστήριο είναι νόμιμα αλλά η εφημερίδα έχει το δικαίωμα να σχολιάσει το γεγονός όταν την περίοδο του χρηματιστηρίου ο κόσμος έχανε ολόκληρες περιουσίες. "Στην δικαιοσύνη" ανταπάντησε ο εκπρόσωπος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Τέρενς Κουίκ με παρέμβασή του στην εκπομπή.

πηγή enikos.gr
από το Cocktailnews

Δείτε επίσης σχετικά με το ίδιο θέμα και το ενδιαφέρον άρθρο του Πλοηγού ΕΔΩ

Οι ελληνικές ομάδες δείχνουν για μια ακόμα φορά ποιός κάνει κουμάντο στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός καθάρισε (76-69) στο κατάμεστο ΣΕΦ τη Σιένα και δίνει ραντεβού με την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό της 11ης Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη. Κυρίαρχοι στα ριμπάουντ οι "ερυθρόλευκοι", κορυφαίος ο Χάινς. Σχολίασε live ο Τάσος Μαγουλάς.

Έτσι κρίθηκε


Ο Ολυμπιακός της απαξίωσης στους πρώτους μήνες της σεζόν θα είναι παρών στο Final Four της Κωνσταντινούπολης! Πιστέψτε το! Μοναδικό επίτευγμα, τεράστια έκπληξη, αγωνιστική υπέρβαση για μια ομάδα που το δικαιούται απόλυτα. Δεν έκλεψε τίποτα, πήρε ό,τι άξιζε τουλάχιστον με το μπάσκετ που έπαιξε στο Top 16 και συνολικά στα τέσσερα παιχνίδια με την πρωταθλήτρια Ιταλίας και σαφώς πιο έμπειρη Σιένα. Η τρίτη νίκη, και δεύτερη σερί στο ΣΕΦ, ήταν ένας συνδυασμός ηρωισμού, παλικαριάς και καρδιάς.

Απόντος του λαβωμένου Ντόρσεϊ, ο Χάινς έτρωγε σίδερα, ενώ ο Σπανούλης ήταν ο καθοδηγητής όλων των υπολοίπων. Αυτός έδωσε το σύνθημα για το 16-11, έχοντας επτά πόντους στα πρώτα λεπτά, αυτός έβαλε και την τελευταία πινελιά με καθοριστικό ζευγάρι βολών για το 74-69 στα 30''.

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού δεν έφτασε στα επίπεδα του προηγούμενο αγώνα. Αναμενόμενο. Τόσο γιατί η άμυνα ήταν πολύ πιο ευάλωτη μετά τις αλλαγές μαρκαρισμάτων, επιτρέποντας στον Άντερσεν να φτάνει με συνέπεια στο καλάθι, όσο και γιατί η Σιένα ήταν πολύ πιο έτοιμη για μια μάχη μέχρι εσχάτων. Και τι μ' αυτό όμως; Οι παίκτες του Ίβκοβιτς δεν έχασαν την ηρεμία τους, πολύ περισσότερο ο κόσμος, ακόμη κι όταν τα τρίποντα χάνονταν. Μαζί πάλεψαν για την ανατροπή, δεν λύγισαν στο 30-35 δια χειρός Ρακόσεβιτς ούτε στο 42-48 από τον ΜακΚάλεμπ, πόσο μάλλον όταν ξανά ο Ρακόσεβιτς έκανε το 50-55 (28:30).

Από το καλάθι του Χάινς για το 56-55 στις αρχές του τέταρτου δεκάλεπτου μπήκαν οι βάσεις της επιτυχίας. Ο ίδιος ο Αμερικανός, με καρδιά χιλίων λεόντων παρά το σχισμένο φρύδι, έκανε το 61-55 (7:39 πριν από το φινάλε). Οι βολές, από τα αυστηρά φάουλ των διαιτητών, έβαλαν πάλι στο παιχνίδι τη Σιένα. Όμως για λίγο μονάχα ξαπόστασε η ομάδα του Ίβκοβιτς και ξανά προς τη δόξα τράβηξε. Ο Σπανούλης έκανε το 69-61 και ο Σλούκας, σαν να μην έκρινε εκείνο το σουτ την πρόκριση, το 72-64 από τα 6μ75.

Πόσα να περισώσει ο Ζήσης σε λιγότερο από δύο λεπτά; Έφερε τη Σιένα μέχρι το 72-69 με διαδοχικούς πόντους, έχασε όμως δύο φορές το σουτ από τη γωνία και ο Λο σφράγισε την τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού. Η Κωνσταντινούπολη τον περιμένει! Για έβδομη φορά ο σε Final Four.

Σταρ

Όσο ύψος του λείπει, τόσο καρδιά διαθέτει. Ο Κάιλ Χάινς δεν είναι ο σέντερ που θα ήθελαν οι περισσότεροι προπονητές στην ομάδα τους. Ο Ίβκοβιτς όμως τον επέλεξε και δεν το μετάνιωσε. Ο Αμερικανός ξέρει να μετατρέπει τις αδυναμίες του σε προτερήματα και να εξελίσσεται σε έναν σύγχρονο... Τσαρλς Μπάρκλεϊ. Βαριά κουβέντα, ίσως ατυχής η σύγκριση, αλλά ο Χάινς δεν λιγοψύχησε ούτε σ' ένα σημείο του αγώνα, ούτε όταν τραυματίστηκε. Γρήγορα επέστρεψε και με 19 πόντους και τα 7 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού.

Απογοήτευση


Ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι είχε διαβάσει καλύτερα, έφτασε το παιχνίδι στα όρια, στο κρίσιμο όμως σημείο ξέχασε τον Νίκο Ζήση στον πάγκο και το πλήρωσε. Η Σιένα στερήθηκε ηρεμίας όταν ο Ολυμπιακός ξέφυγε και το παιχνίδι χάθηκε.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός της εφετινής σεζόν είχε ταβάνι το Top 16, κατά δήλωση του Ίβκοβιτς. Με αυτήν του την επιτυχία το ξεπέρασε, γιατί πλέον να μην κάνει όνειρα; Ο ημιτελικός με την Μπαρτσελόνα στο Final Four αργεί ακόμη, μεσολαβούν 40 ημέρες μέχρι τότε. Αυτό όμως θα γυρίζει πλέον στο μυαλό όλων. Όχι άδικα. Θέλουν να πετύχουν και έχουν το μέταλλο να τα καταφέρουν. Το έδειξαν περίτρανα απέναντι στη Σιένα, αν τους δοθεί η ευκαιρία θα το ξανακάνουν. Θα είναι στην Πόλη για να διεκδικήσουν το όνειρό τους.

Τα δεκάλεπτα
: 21-21, 38-39, 54-55, 76-69

O Παναθηναϊκός εκμηδένισε το πλεονέκτημα της Μακάμπι, πήρε το διπλό του πρωταθλητή στο Τελ Αβίβ και την Πέμπτη στην Αθήνα σφραγίζει το εισιτήριο για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Η επίθεση και η ψυχραιμία στις βολές των τελευταίων λεπτών έφερε τη νίκη (78-69).

Ετσι κρίθηκε


Το λέγαμε όλη την εβδομάδα, φαίνεται ότι το είχαν πιστέψει και στον Παναθηναϊκό. Πόσα παιχνίδια να χάσει ο πρωταθλητής Ευρώπης στις λεπτομέρειες από αυτή τη Μακάμπι; Οχι πάνω από δύο είναι η απάντηση.

Η αλήθεια είναι ότι βάσει απόδοσης η ομάδα του Ομπράντοβιτς θα μπορούσε να νικήσει πιο εύκολα αλλά ας όψεται το άγχος και οι χαμένες βολές. Η άμυνά του λειτούργησε όπως και την Τρίτη, σχεδόν υποδειγματικά αν εξαιρέσει κανείς ένα διάστημα στο πρώτο δεκάλεπτο. Η ειδοποιός διαφορά ήταν η επίθεση. Οι επιλογές είχαν περισσότερο ωριμότητα, κυρίως μετά το 10' όταν ο Καλάθης αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το χώρο που του έδιναν οι περιφερειακοί της Μακάμπι. Το 19-17 έγινε 21-25 , 25-30 και 35-40 με τον Παναθηναϊκό να παίρνει επιπλέον ψυχολογία.

Με την πολύτιμη προσθήκη του Γιασικεβίτσιους οι πράσινο έφτασαν ακόμη και στο +11 (38-49) στο 23' (με τρίποντο του Σμιθ) αλλά εκεί έκαναν ένα λάθος που λίγο έλειψε να αποδειχθεί μοιραίο. Οι κακές αμυντικές αντιδράσεις τους έβαλαν άμεσα τη Μακάμπι στο ματς (47-49) και οι συνθήκες ντέρμπι επέστρεψαν δριμύτερες.

Το ίδιο λάθος επαναλήφθηκε όταν ο Καϊμακόγλου έδωσε αέρα 8 πόντων (51-59) στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου. Η βιασύνη του Σάρας να τελειώσει το ματς και η ευστοχία του Ελιάχου έφεραν τη Μακάμπι μπροστά (65-64, 67-66) μόνο που ο Κώστας Καϊμακόγλου δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Με εκπληκτικό καλάθι έκανε το 67-72 (είχε ευστόχησε και σε κρίσιμο ζευγάρι βολών για το 67-68), σάρωσε από εκεί και πέρα στα αμυντικά ριμπάουντ και η δουλειά επιτέλους είχε γίνει.

Ο Μπλατ, σαστισμένος, κράτησε τον Οχαγιόν στον πάγκο, έδωσε (ανεπιτυχώς) τα σουτ στον κρύο Μάλετ και ο Διαμαντίδης τελείωσε με βολές το παιχνίδι. Ισως και τη σειρά αφού ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα χάσει και άλλο ματς στο ΟΑΚΑ.

MVP

Μεγάλη καρδιά ο Κώστας Καϊμακόγλου. Και σ' έναν αγώνα που εν τέλει κρίθηκε στα..."αυγά" των παικτών, ο Ελληνας φόργοουρντ έλαμψε. Σημαντικότατοι και οι 12 πόντοι που έβαλε, πιο σημαντικά όμως τα 7 ριμπάουντ και οι άμυνές του που κάλυψαν πολλές τρύπες.

Aπογοήτευση


Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πρόλαβε να παίξει 9 λεπτά για να κάνει τρία φάουλ, τρία λάθη και να γράψει μηδέν στην επιθετική συγκομιδή του.

Σχόλιο


Πριν από τον αγώνα όλοι έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να σκοράρει περισσότερο από την Τρίτη και εν τέλει αυτό έγινε. Με 62 πόντους δεν νικάς εκτός έδρας αλλά με 78 νικάς και με το παραπάνω. Παρά το γεγονός ότι στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν έλειψαν οι επιθετικές αρρυθμίες, οι πράσινοι είχαν πιο εύκολο καλάθι. Τώρα η σειρά επιστρέφει στο ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός καλείται να πράξει αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Να παίρνει όλα τα μεγάλα ματς στην έδρα του.

Τα δεκάλεπτα:
19-17, 36-41, 50-54, 69-78

πηγή contra.gr

30 Μαρτίου 2012

Μας... παρακολουθούν οι τηλεοράσεις;

Τα δεδομένα καταγράφουν είτε χάκερ, είτε οι ίδιες οι εταιρίες.

Τα νέα μοντέλα διαθέτουν αρκετές από τις λειτουργίες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων μιας ενσωματωμένης HD κάμερας, ενός μικροφώνου και ενός λογισμικού αναγνώρισης προσώπου και ομιλίας.


Αυτό το λογισμικό επιτρέπει στη Samsung να αναγνωρίζει τον εκάστοτε τηλεθεατή, που χρησιμοποιεί τηλεόραση της εταιρίας. Ο διευθυντής της ιστοσελίδας HD guru, Γκάρυ Μέρσον, ισχυρίζεται ότι επειδή ακριβώς δεν υπάρχει τρόπος αποσύνδεσης της κάμερας και του μικροφώνου από τη τηλεόραση, οι χρήστες δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι ότι η Samsung, και κάθε άλλη εταιρία, δεν συλλέγει τα προσωπικά στοιχεία του κάθε χρήστη και δεν τα διαβιβάζει σε τρίτους.

«Όταν πρόκειται για ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για τον αν λειτουργούν, ακόμα κι όταν κλείσει η τηλεόραση», αναφέρει καταληκτικά. Όταν η Samsung κλήθηκε να απαντήσει στις αμφιβολίες αναφορικά με τη πολιτική της για τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της, εκείνη δεν ανταποκρίθηκε.

πηγή
Από το φιλικό μας ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η Ισραηλινή Αεροπορία έφθασε στα σύνορα του Ιράν!

Το Ισραήλ θα χρησιμοποιεί αεροπορική βάση του Αζερμπαϊτζάν κοντά στα σύνορα με το Ιράν.Ο στρατιωτικός κλοιός σφίγγει και όλα δείχνουν ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για στρατιωτικό χτύπημα ανά πάσα στιγμή.

Στην ιστοσελίδα του περιοδικού Foreign Policy σε άρθρο με τίτλο “Ο πόλεμος με το Ιράν θα αρχίσει από τον Καύκασο;” αναφέρεται πως ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ παραχώρησε μια αεροπορική βάση στο Ισραήλ σε περιοχή κοντά στα βόρεια σύνορα του Ιράν. Ανώτατος Αμερικανός διπλωμάτης μιλώντας στον Μάρκ Πέρι του περιοδικού Foreign Policy, ανέφερε πως η βάση που παραχωρήθηκε από το Μπακού στο Ισραήλ ονομάστηκε “Αζερμπαϊτζάν”.

Ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τις οποίες είναι βέβαιο πως σε περίπτωση που το Ισραήλ χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ο πόλεμος δεν θα περιοριστεί στον Περσικό Κόλπο, αλλά θα εξαπλωθεί και στον Καύκασο.


Τον περασμένο Φεβρουάριο Ισραήλ και Αζερμπαϊτζάν υπέγραψαν στρατιωτική συμφωνία ύψους 1,6 δις $ για τη πώληση Heron και αντιαεροπορικών πυραύλων στο Μπακού. Η συμφωνία είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις Άγκυρας και Τεχεράνης.

πηγή
από το Geopolitics & Daily News

Ιωάννης Θεοδωράτος: "Με το κλειδί της Ιστορίας" Κάθε Δευτέρα στο BLUE SKY. (δείτε τα βίντεο με την τελευταία εκπομπή)

Ι.Θεοδωράτος: Στόχος μας η φιλική εταιρία που ο καθένας κρύβει μέσα του, στον εαυτό του, πρέπει να κινηθεί με βάση αυτά τα διαχρονικά ιδανικά.

Μέσα μας υπάρχουν και τα Ελευσίνια Μυστήρια, υπάρχει και η αρχαία ελληνική ιστορία,μέσα μας κυματίζουν τα λάβαρα της γλαυκώπιδος Αθηνάς της Αθήνας που θαλασσοκρατούσε.

Μέσα μας κυματίζουν οι δικέφαλοι αετοί του Βυζαντίου, μέσα μας κυματίζει η σημαία της επανάστασης του 1821, μέσα μας κυματίζει η γαλανόλευκη. Όλα αυτά τα πράματα μας βοηθούν να κατανοήσουμε την αποστολή μας από που ερχόμαστε και που οδεύουμε.

Ελάτε στην ΦΑΛΑΓΓΑ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ στην αίθουσα της ΑΛΟΣ για το ταξίδι στην γνώση.

Κλείστε θέση στο τηλ 210-5202393
Κάθε ΤΡΙΤΗ 6-8μμ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ και
Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 5-7 & 7-9 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δείτε τα βίντεο της τελευταίας εκπομπής της 26ης Μαρτίου.










πηγή ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Tελεσίγραφο στους χριστιανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα μέχρι τις 8 Απριλίου έδωσε το Σουδάν.

Οι Χριστιανοί του Σουδάν εγκαταλείπουν τη χώρα. Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι με διάταγμα της νέας κυβέρνησης στερούνται την ιδιότητα του πολίτη. Κατά τη γνώμη των σουδανικών Αρχών δεν έχουν θέση σε ένα «αυστηρά ισλαμικό κράτος». Οι εκπρόσωποι των «μη μουσουλμανικών» δογμάτων, οι οποίοι δεν θα προλάβουν να φύγουν έως τις 8 Απριλίου, θα υποστούν διώξεις και αναγκαστική απέλαση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μαζική φυγή των Χριστιανών από το Σουδάν εγκυμονεί μια ανθρωπιστική καταστροφή τόσο για τη νεοδημιουργηθείσα Δημοκρατία του Νοτίου Σουδάν, όσο και για τις γειτονικές αφρικανικές χώρες.

Ο μακροχρόνιος εμφύλιος πόλεμος στο Σουδάν έληξε μόλις το περασμένο έτος. Οι νότιες πολιτείες απέκτησαν την ανεξαρτησία τους και το μερίδιό τους από τα έσοδα των πωλήσεων πετρελαίου, που ήταν και η κύρια αιτία των μαχών του Βορρά με το Νότο. Ακόμη και πριν από την τελική απόφαση σχετικά με τη διαίρεση της χώρας ο πρόεδρος του Σουδάν Ομάρ Χασάν αλ-Μπασίρ εκκόλαπτε τα σχέδια για να συντάξει ένα νέο "ισλαμικό" Σύνταγμα. Ως βάση του κηρύχθηκαν οι νόμοι της Σαρίας, το Ισλάμ ως επίσημη θρησκεία και τα αραβικά ως επίσημη γλώσσα του κράτους.

Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπό το παλαιό δίκαιο οι Χριστιανοί είχαν γλυκιά ζωή στο Σουδάν. Στα χαρτιά το κράτος εγγυάτο τη θρησκευτική ελευθερία, στην πράξη όμως οι μη μουσουλμάνοι αντιμετώπιζαν συνεχώς σοβαρές διακρίσεις και διώξεις. Ακόμη και πριν από τον τελικό διαχωρισμό του Σουδάν σε Νότιο και Βόρειο είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί Νουμπί. Στην περιοχή των Ορέων Νουμπί τότε διεξήχθησαν μάχες μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.Τώρα ο πόλεμος φαίνεται να τελείωσε, εάν δεν υπολογίσουμε τις περιοδικές αψιμαχίες στα σύνορα. Για τους Χριστιανοί είναι η αλήθεια αυτό δεν κάνει ευκολότερα τα πράγματα: το Χαρτούμ έχει ουσιαστικά τεθεί εκτός νόμου. Και ακόμα και αν οι άλλες γειτονικές χώρες ανοίξουν τα σύνορά σε όσους απελάθηκαν από το Σουδάν, δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Στο βορρά η Αίγυπτος, στα βορειοδυτικά η Λιβύη, μακρύτερα το Τσαντ, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Αιθιοπία. Για κάθε μία από αυτές τις χώρες να ταΐσει έστω και ένα τμήμα από το ένα εκατομμύριο των προσφύγων είναι ένα ακατόρθωτο έργο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρόμοιες διαδικασίες λαμβάνουν χώρα σήμερα όχι μόνο στο Σουδάν. Και η φύση τους είναι μάλλον όχι θρησκευτική, αλλά πολιτική, θεωρεί ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης ηγούμενος Φίλιππος (Ριαμπίχ).

Ανησυχητικές ειδήσεις έρχονται και από άλλες χώρες, όπου κυριαρχούν οι ισλαμικές παραδόσεις, όπου γεννώνται εκκλήσεις για την καταστροφή των χριστιανικών εκκλησιών ή το διωγμό των χριστιανών. Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα δεν είναι ότι οι εκπρόσωποι του Χριστιανισμού και του Ισλάμ έπαψαν να συνεννοούνται ο ένας με τον άλλο. Αφού οι άνθρωποι εκατοντάδες χρόνια ζούσαν δίπλα-δίπλα. Το πρόβλημα είναι ότι στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο κόσμο πραγματοποιείται μεταφορά της ευθύνης για τις ενέργειες ενός λαού ή μιας θρησκευτικής παράδοσης σε όλα τα μέλη αυτής της παράδοσης.Πράγματι τα πολιτικά συμφέροντα στο Σουδάν, όπως και σε κάθε χώρα, πλούσια σε πετρέλαιο, έχουν μπλεχτεί πολύ.

Ως παραδείγματα για το πώς λύνονται στον «σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο κόσμο» τα προβλήματα, δεν χρειάζεται να πάμε μακριά: δίπλα στο Σουδάν βρίσκονται οι χώρες της «αραβικής άνοιξης» και η Λιβύη. Η διαμάχη μεταξύ των φυλών, των λαών και θρησκειών, ένα από τα πιο συνηθισμένα εργαλεία αποσταθεροποίησης. Η ανθρωπιστική καταστροφή, στο χείλος της οποίας ισορροπεί το Σουδάν, επίσης μπορεί να επιλυθεί με διαφορετικούς τρόπους, έως και την ήδη δοκιμασμένη μέθοδο του «κλεισίματος του εναέριου χώρου». Ωστόσο προς το παρόν η παγκόσμια κοινότητα έχει αρκετές άλλες μεθόδους επιρροής στο βόρειο Χαρτούμ και τη νότια Τζουμπά, είναι πεπεισμένος ο ειδικός του Κέντρου μελέτης των χωρών της Βόρειας Αφρικής Σεργκέι Koστελιάνετς:Δεν είναι καθόλου μια εσωτερική υπόθεση του Σουδάν, που χωρίστηκε και έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικές χώρες. Λάβετε υπόψη ότι η ίδια η διαίρεση αυτή έγινε με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας.

Αν δεν ήταν η πίεση από τη διεθνή κοινότητα, ο πόλεμος είναι πιθανό ότι θα συνεχιζόταν. Και υπάρχουν πολλές πολιτικές, οικονομικές και ανθρωπιστικές πλευρές επίδρασης στις χώρες αυτές. Η διεθνής κοινότητα είναι υποχρεωμένη να λάβει μέτρα ώστε τουλάχιστον να μειωθεί η ένταση των παθών στα σύνορα. Και ως μέγιστος στόχος να διευθετηθεί συνολικά η σύγκρουση.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών, που συνοδεύτηκαν από μόνιμες αψιμαχίες, ξηρασία, πείνα, το Σουδάν εγκατέλειψαν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι. Σήμερα 700.000 χριστιανοί είναι αντιμέτωποι με ένα δίλημμα: την καταστολή του καθεστώτος Αλ Μπασίρ ή την πείνα στη Νότια Δημοκρατία. Το πρόβλημα σε κάθε περίπτωση πρέπει να λύσει η διεθνής κοινότητα: η κυβέρνηση του Σουδάν εξαρτάται πλήρως από την οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό. Εν τω μεταξύ εκπρόσωποι διαφόρων χριστιανικών δογμάτων στο Σουδάν λένε με μια φωνή: οι ομόθρησκοί τους απειλούνται στη χώρα από μια πραγματική γενοκτονία.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αγιασμός στα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ



Την Δευτέρα 2 Απριλίου,στις 18.00, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα κάνουν αγιασμό στα κεντρικά γραφεία τους στη Λεωφ.Συγγρού 196.


Θα ακολουθήσει σύντομος χαιρετισμός του Προέδρου Πάνου Καμμένου σε όλους τους Ανεξάρτητους Έλληνες που μπορούν να παραστούν στον αγιασμό χωρίς ιδιαίτερη πρόσκληση.

Η τιμή της Αννας.

Το παρακάτω θέμα είναι μια αληθινή ιστορία.
Θα μου συγχωρέσετε το ότι επέλεξα να αφήσω το "αθυρόστομο" ύφος του κειμενογράφου.... αλλά ίσως είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να περιγράψει το συγκεκριμένο περιστατικό....

Αστυνομικό Τμήμα Ομονοιας


Η ιστορια ειναι πραγματικη. Μου την αφηγηθηκε πελατισσα μου, μπατσινα που υπηρετει στο Α/Τ Ομονοιας.

Δευτερα βραδυ λεει η μπατσινα, ειχανε μαζεψει καμια δεκαρια πουτανες εξω απο ενα ξενοδοχειο της οδου Μενανδρου. Αναμεσα τους και την Αννα.
Την πεταξανε σ΄ενα κελι, μαζι με τις αλλες. Η ωρα 11:00.
Σε μιση ωριτσα πλακωσανε οι δικηγοροι. Μια - μια οι αλλοδαπες την εκαναν. Πληρωνανε οι νταβατζηδες τους.
Ξεμεινε η Αννα.

- Ο δικος σου ο δικηγορος?
- Δεν εχω δικηγορο...

Οι μπατσοι κατι μυριστηκαν. Εχουνε δει πολλα τα ματια τους. Την πηρανε την Αννα, την πηγανε στον αξιωματικο υπηρεσιας.
- Απο που ξεφυτρωσες εσυ?
Η Αννα κατι πηγε να ψελισει αλλα δεν της εβγαινε ηχος. Μονο ενα δακρυ. Κι αυτο στεγνο...

Η μπατσινα μου, που εκοβε χαρτοσημα στο γραφειο, επηρρεαστηκε. Ενταξει. Δεν ειναι και το πιο συνηθισμενο να βλεπεις ελληνιδες και καλοβαλμενες κοπελες σαν την Αννα, να κανουνε πιατσα στη Μενανδρου. Ασε που εκτος της ταυτοτητας, ειχανε βρει στο τσαντακι της και κατι φωτογραφιες. Κι αναμεσα στις αλλες φωτογραφιες, ενα βρεφος ολιγων μηνων.

- Το μωρο ποιανης ειναι?
- Δικο μου
- Ποσω μηνων?
- Εξη
- Και που το εχεις τωρα?
- Το φυλαει ο αντρας μου
- Και ξερει ο αντρας σου που γυρνας?
- Οχι δεν το ξερει...

Βουβαμαρα. Οι μπατσοι αλληλοκοιταζοντουσαν. Ητανε κι η πελατισσα μου, που την ειχε πιασει το μητρικο. Μανουλα κι αυτη.

Σηκωνεται, φερνει στην Αννα λιγο καφε.
- Γιατι ρε κοπελα μου?
Ετσι ξερα, ενα "Γιατι". Και σαν τι αλλο να πεις?
Να πεις δηλαδη οτι η Αννα που ελιωσε βρακακια να σπουδασει Φιλοσοφικη Αθηνων κι εξον απο το ξευτιλισμενο το πτυχιο ειχε και ενα μεταπτυχιακο στην ιστορια της Τεχνης, δουλευε τωρα σε ενα πολυεθνικο σουπερ μαρκετ για 480 ευρω το μηνα? Κι επιπλεον την πιανουνε να καμεις πιατσα στα Χαυτεια? Στα κωλαδικα που πανε για να πηδηξουνε οι Πακιστανοι?
Πως να το πεις?
Γιατι αμα το πεις, ερχεται η σειρα του να ρωτησεις και για πιο λογο γινανε ολα αυτα? Και ποιος φταιει? Και μηπως φταις κι εσυ που γινανε ολα αυτα, οπως σκατα γινανε.
Και δεν το λες.
Λες μονον ενα ξερο "γιατι", που μεσα στη γυμνια του, εναι ντυμενο ολα τα θανασιμα ερωτηματα αυτου του κοσμου...

Γιατι? Γιατι ετσι...
Γιατι πολυ απλα, τα 480 ευροπουλα που της δινουνε της Αννας οι πολυεθνικοι υπεραρπαγες δεν φτανουν ουτε για το νοικι με τα κοινοχρηστα. Γιατι ο αντρας της το εκλεισε το μαγαζι του και δεν λογιζεται ουτε ως ανεργος, για να του πετανε τουλαχιστον ενα επιδομα. Γιατι αν δεν πληρωνε το χαρατσι αυτο τον μηνα θα της κοβανε και το ρευμα.
Και πανω απ 'ολα γιατι η Αννα εχει ενα βρεφος εξη μηνων.
Που ξυπναει τις νυχτες και σπαραζει στο κλαμα, αμα δεν του εχουνε ετοιμο το αποστειρωμενο μπιμπερο με το γαλα. Και τι γαλα? Οχι το γαλα που πουλανε στα περιπτερα. Το αλλο το γαλα. Που ειναι για τα μωρα. Το ακριβον. Το Αλμυρον...

Γιατι τα βρεφη δεν μπορουνε να φανε ροβιθια ή φακες που φερνει καθε μεσημερι ο αντρας της απο τα συσσιτια της εκκλησιας. Ουτε να καταλαβουνε οτι σ' αυτον τον κοσμο υπαρχουνε ανθρωποι που βγαζουν σε μια μερα τοσα ευροπουλα, οσα χρειαζεται μια οικογενεια για να ζησει ενα χρονο! Κι οτι αυτοι οι ιδιοι ανθρωποι, προκειμενου να βγαλουνε αλλα τοσα παραπανω [και τι να τα καμουνε γαμω την τρελα μου?] ειναι ικανοι να στειλουν στο θανατο χιλιαδες οικογενειες.

Οχι!
Τα βρεφη δεν τα καταλαβαινουνε αυτα.
Τα βρεφη διαθετουνε μονον τη σοφια της ζωης. Που λεει οτι καθε ανθρωπος που ερχεται σ αυτον τον κοσμο δικαιουται ενα μεριδιο στο φως, στην τροφη και στην ελπιδα...
Αυτο καταλαβαινουν τα βρεφη και αυτο ειναι που σε μαχαιρωνει στην καρδια, οποτε τ' ακους να σπαραζουνε στο κλαμα απο την πεινα.
Και το Αλμυρον εχει λεφτα.
Πως να το αγοραασει η Αννα, που δεν εβισκε στο πορτοφολι της παρα μισο σεντ και δυο φωτογραφιες?
Τις φωτογραφιες της ζωης της, που δεν αξιζε πια ουτε ενα κουτακι αλμυρον.
Τη μικρη συσκευασια...

Κι ετσι η Αννα πηρε το τσαντακι της και την εκαμε για την οδο Μενανδρου. Τριαντα ευροπουλα ο πελατης. Εικοσι παιρνεις για το μουνι σου και δεκα δινεις στο ξενοδοχειο. Στηνεις κωλο στον πρωτο βρωμιαρη που θα στα δωσει και μετρας τις φτυσιες .
Ενας, δυο, τρεις πελατες και νατο το αλμυρον και νατα τα τσιγαρα. Σου μενει και κατι τις να αγορασεις ενα μπουκαλι κρασι να το πιεις με τον Αλεξανδρο σου [αλλος πτυχιουχος κι αυτος], να ξεχαστεις λιγακι.
Τριαντα ευρω.
Η τιμη της Αννας.
Και για να τα λεμε οπως ειναι, το ειχε ξανακαμει. Και μια και δυο φορες. Τη μια για να βγαλει τα κοινοχρηστα, την αλλη για να βγαλει το χαρατσι. Μαλιστα! Και ειχε ξαναβρεθει στο ξενοδοχειο της Μενανδρου και ειχε ξαναμετρησει φτυσιες στην ψυχη της.
Τριαντα ευροπουλα το γαμησι, δεκαπεντε η πιπα.
Στα ορθια. Και με τα ματια κλειστα για να μην της ερθει να ξερασει.
Ετσι ωμα, γιατι ετσι γινονται.
Κι επειδη στην Αληθεια, δεν μπαινει προφυλακτικο...

Μοναχα που τις αλλες δυο φορες δεν την ειχανε τσιμπησει οι μπατσοι. Τωρα ομως την επιασαν.
Και καθονταν η μπατσινα απο πανω της και δεν ηξευρε τι να πει η γυναικα.

Ο αξιωματικος υπηρεσιας, ξεστομισε μια βαρεια βρισια.
- Να χεσω που ειμαι ανθρωπος, ρε πουστη μου...
Μετα αλλαξε ενα βλεμμα με τους αλλους που ηταν εκει μεσα. Και με τη μπατσινα, που ετρωγε τα νυχια της απο τον καημο.
- Αστην να φυγει. Μην γραφεις τιποτα στο βιβλιο συμβαντων...
Η μπατσινα ευθυς πεταξε και στυλο και μολυβια. Βουτηξε την Αννα απο το μπρατσο.
- Φευγα ρε κοριτσι. Καντηνε τωρα δα, Παρε την τσαντουλα σου και χασου...
Αλλα η Αννα τιποτα. Δεν κουνηθηκε καν
- Οριστε κυρια μου, μουγκρισε ο μπατσος. ειστε ελευθερη. Γυριστε στο σπιτι σας και μη σας ξαναπιασουμε στα μπουρδελα...
- Αειντε, γρηγορα πριν μας την πεσει κανενας μυστηριος και βρουμε τον μπελα μας...

Εκει η Αννα. Δεν ελεγε να σηκωθει απο το καθισμα.
Οι μπατσοι τα χασανε.
- Καλα δεν ακους?
- Ακουω
- Ε, τοτε τραβα σπιτι σου
- Δεν γυρναω σπιτι μου
- Τι μας λες ρε κοριτσι? Το χεις κουνημενο?
- Το μωρο μου πειναει, το καταλαβαινετε? Δεν προλαβα να παρω ουτε εναν πελατη. Δεν γυρναω σπιτι μου χωρις το αλμυρον... Δεν αντεχω ν ακουω το μωρο μου να σπαραζει στο κλαμα...

Ο αξιωματικος υπηρεσιας, βαρεσε μια γροθια στον αερα. Ε, και που να τη βαρεσει ο ανθρωπος?
Στα λαμογια? Στους γραβατοπειρατες? Στους τραπεζιτες? Στιςπολυεθνικες? Στα αφεντικα του? Στον διοικητη του? Στο στομαχι του?
Ή στο εικονισμα του Χριστου που δεσποζε απανω απο το γραφειο του.
- Ποσο καμει αυτο το γαμημενο το αλμυρον ρε Μαρια? {Μαρια λενε την πελατισσα μου}
- Κανα εικοσαρι...
Ο μπατσος εβγαλε κι εριξε ενα ταληρακι στο τραπεζι. Μετα ηρθανε κι οι αλλοι. Και η Μαρια, που της ειπε κι ολας της Αννας διανυκτερευον φαρμακειο για να το αγορασει.
- Οριστε. Μαζευτηκαν αρκετα... Θα χεις να παρεις και τσιγαρα... Φευγα και μην ξαναγυρισεις εκει ρε κοριτσι... Δεν λεει...
Η Αννα τα πηρε και την εκανε.

Για κεινο το βραδυ τουλαχιστον, ο Ανθρωπος ειχε ανεβασει την τιμη του...

πηγή Λευτέρης Πανούσης


(ευχαριστώ τον φίλο Διόνυσο)

ΣΧΟΛΙΟ
Αιώνιο ανάθεμα και κατάρα στους βρωμερούς πολιτικούς προδότες που οδήγησαν την μάνα αυτή στον απόλυτο εξευτελισμό....
Και για να μην λένε ότι τις ρίχνω γενικά κι απροσδιόριστα....
Αιώνια κατάρα και αναθεμα στον Τζέφρυ Παπανδρέου, στον Γ. Παπακωνσταντίνου, στον Ε. Βενιζέλο... στον "μαζί τα φάγαμε"... και για να μην μακρυγορούμε σε όσους με τεχνητό προδοτικό τρόπο και με ασύστολα ψέματα μας οδήγησαν τα τελευταία 2 χρόνια.... στους τοκογλύφους....

Και μην μου πείτε ότι έχουν ίδια ή παρόμοια ευθύνη οι προηγούμενες κυβερνήσεις....
Γιατί τα φαινόμενα αυτά.... σπουδαγμένα παιδιά με πτυχία και διπλώματα να ξεπέσουν τόσο χαμηλά για βιοποριστικούς λόγους είναι προιόν των τελευταίων 2,5 χρόνων.

Οι προηγούμενοι (των τελευταίων 35 χρόνων-1974-2009) έχουν ευθύνες αλλά σε διαφθορά και εγκληματική ανευθυνότητα, εκτός του Σημίτη, τον οποίο κατ' εξαίρεσιν τοποθετώ στους προδότες αφού αυτός μας έβαλε στην Γερμανοκρατούμενη Ευρωζώνη κι έφερε το ξένο συναλλαγματικό Ευρώ με επαχθέστατους όρους και συσχετισμούς στην Ελλάδα βάζοντας τα θεμέλια της καταστροφής και της υποτέλειάς μας.....

Και παιδάκι του δημοτικού να ρωτήσεις αν ένας λαός χάνει την εθνική του κυριαρχία όταν δεν έχει εθνικό νόμισμα.... θα ξέρει να σου απαντήσει....

Αλίμονο στην νεολαία μας και στα παιδιά μας.
Και τώρα τα σπρώχνουν (τα προδοτικά ΜΜΕ) να μην πάνε να ψηφίσουν μιας και είναι αηδιασμένα....
Κι αυτό γιατί ξέρουν καλά ότι η νεολαία θα ψηφίσει ακραία κι αντιμνημονιακά...
Είδατε τα γερόντια... του ΠΑΣΟΚ...
Χαμπάρι δεν πήραν.... έτρεξαν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ!!!!!
Γέμισε το διαδίκτυο βιντεάκια με γερόντια να ψηφίζουν τον Μπενίτο...

Αυτό φυσικά έχει ένα καλό κι ένα κακό...
Δείχνει ότι ο εγκέφαλος των νέων μας είναι ακόμα δυνατός και με κρίση...
Αλλά δείχνει κι ότι το Αλτσχάιμερ και γεροντική άνοια θερίζει στην τρίτη ηλικία....

Συνεργάτες του Obama αποφάσισαν ότι ο κανιβαλισμός με τα εκτρωμένα εμβρύα στην PepsiCo είναι θεμιτή δραστηριότητα!

Σε μία σοκαριστική απόφαση που παραδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Ασφάλειας και Συναλλαγών του Ομπάμα αποφάσισε ότι η χρήση υπολειμμάτων εκτρωμένων εμβρύων από την PepsiCo στην συμφωνία έρευνας και ανάπτυξης με την Senomyx για την παραγωγή ενισχυτών γεύσης υπόκειται στις ‘’συνήθεις επιχειρηματικές λειτουργίες’’!!!!

Επιπρόσθετα, το διοικητικό συμβούλιο της Pepsi συνεχίζει να δείχνει απάθεια καθώς δεν θέτει σε ψήφισμα και σε έλεγχο από τους μετόχους την υιοθέτηση μίας εταιρικής πολιτικής η οποία να αναγνωρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να χρησιμοποιεί δεοντολογικά πρότυπα τα οποία σαφώς και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη χρήση υπολειμμάτων εκτρωμένων μωρών τόσο στην ιδιωτική όσο και στη συνεργατική έρευνα.

Η Debi Vinnedge, η οποία είναι η Διευθύνουσα της Οργάνωσης Children of God for Life, έφερε πέρυσι στο φώς την συνεργασία της PepsiCo με την Senomyx. Ένιωσε φρίκη με την απάθεια και την αναισθησία τόσο των διοικούντων της PepsiCo όσο και της διοίκησης Obama.

“Δεν μιλάμε για ποιά είδη «μολυβιών» θέλει να χρησιμοποιήσει η PepsiCo –μιλάμε για την εκμετάλλευση των υπολειμμάτων ενός εκτρωμένου παιδιού με στόχο το κέρδος’’, δήλωσε. ‘’Η χρησιμοποίηση ανθρώπινων εμβυονικών κυττάρων από νεφρό (HEK-293) για την παραγωγή ενισχυτών γεύσης για αναψυκτικά έχει άπειρη απόσταση από αυτό που καλείται συνήθεις επιχειρηματικές πρακτικές!!’’

Η PepsiCo επίσης ζήτησε το ψήφισμα να αποκλειστεί επειδή εισέρχεται σε πολύ βαθιά ζητήματα σύνθετης φύσης στα οποία οι μέτοχοι δεν μπορούν να προβούν σε πληροφορημένη και ορθή κρίση!!!!.

“Με άλλα λόγια, η PepsiCo πιστεύει ότι οι μέτοχοί της δεν είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να καταλάβουν τι κάνει η εταιρία με τα υπολείμματα των εκτρωμένων παιδιών’’, δήλωσε φανερά ενοχλημένη η Vinnedge.

Και πρόσθεσε: “Λοιπόν, ήρθε η ώρα να μάθουν πόσο έξυπνο είναι πραγματικό το αγοραστικό κοινό όταν ενταθούν οι αγώνες του παγκόσμιου μπουκοτάζ!’’.

Η Vinnedge προειδοποιεί τους καταναλωτές να βρίσκονται σε επιφυλακή σχετικά με την κυκλοφορία του νέου αναψυκτικού της PepsiCo το οποίο ισχυρίζεται ότι μειώνει τη ζάχαρη και τις θερμίδες κατά 50%.

Το προϊόν ονομάζεται Pepsi Next και αναμένεται να βγεί στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες.

Η PepsiCo δήλωσε ότι ο κοινός στόχος της εταιρίας με τη Senomyx είναι να παράγουν νέα αναψυκτικά και ροφήματα με μειωμένη ζάχαρη και θερμίδες. Είναι λοιπόν η Pepsi Next το νέο τερατούργημα της Senomyx με την Pepsi;;

Καθώς τα εμβρυακά συστατικά δεν βρίσκονται στο τρέχον τελικό προιόν, υπάρχει μία αυξανόμενη ανησυχία στους καταναλωτές ότι αυτό θα συμβεί στο κοντινό μέλλον.

Με την έκρηξη των υγειονομικών τροφών στην αγορά, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει τις εταιρίες από την χρησιμοποίηση εμβρυακών υπολειμμάτων ως συστατικά πρωτεινών.

Πάντως είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι μέχρι τώρα το παγκόσμιο μπουκοτάζ έχει επεκταθεί και συμπεριλαμβάνει τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Σκωτία, την Ισπανία, τη Πορτογαλία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

πηγή pentapostagma.gr

Δείτε επίσης

Βιοηθική ώρα μηδέν: Ολόκληρη η λίστα με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν βλαστοκύτταρα δολοφονημένων εμβρύων.

Νέα σοκαριστική λίστα με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων

29 Μαρτίου 2012

Η μεταστροφή στην Ορθοδοξία του γνωστού ηθοποιού Jonathan Jackson!

Είναι αλήθεια συναρπαστικό να βλέπεις ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας και τρόπου ζωής να βρίσκουν στην Ορθοδοξία έναν κοινό παρανομαστή.Όταν οι άνθρωποι αναζητούν τον Χριστό με ανοιχτή καρδιά και ταπείνωση,Εκείνος τους οδηγεί στην Αλήθεια.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η είδηση ότι ο γνωστός ηθοποιόςJonathan Jackson ΕΔΩ και ΕΔΩ(κάτοχος βραβείων Emmy,πρωταγωνιστής πολλών ταινιών,ο οποίος έγινε γνωστός από τον ρόλο του Λάkι στο σήριαλ General Hospital),ασπάστηκε την Ορθοδοξία μαζί με την οικογένειά του-τώρα είναι κατηχούμενοι-και πρόκειται να βαπτιστεί το Μέγα Σάββατο.


Μπορείτε να ακούσετε μία συνέντευξή του στο ancientfaith.com/podcasts


Μεταξύ άλλων, στην ερώτηση «Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φανς σου για την Ορθόδοξη πίστη»απάντησε:

«Θα ήθελα να είμαι με την μεριά εκείνη που προτιμάει τα λίγα λόγια και δίνει περισσότερη βάση στην προσευχή.Νομίζω ότι είναι το πιο ωραίο πράγμα που μπορείς να νοιώσεις.


Ο Θεός αγάπησε τόσο πολύ τον κόσμο που έδωσε τον μονογενή Του Υιό για να σώσει όλη τη δημιουργία.Αν κάποιος πλησιάζει τον Θεό,τότε εκεί είναι το τέλειο σπίτι.Αν προέρχεσαι από διαφορετική νοοτροπία ή παράδοση κάποιες φορές είναι δύσκολο αλλά είναι μία ευλογία να κάνεις την υπέρβαση»


Από το www.proskynitis.blogspot.com
από το Λόγια του Αέρα

«Πιπέρι» γρήγορα στο στόμα!.. Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Με πληροφορούν παλαιοί συνάδελφοι που είναι ακόμη «ενεργοί ακαδημαϊκοί πολίτες» (εγώ είμαι ήδη συνταξιούχος, εκτός πανεπιστημιακών αμφιθεάτρων, αλλά ΟΧΙ και εκτός…ΑΓΩΝΩΝ) ότι τα Πανεπιστήμιά μας και τα ΤΕΙ που υποχρεωτικά διατηρούσαν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος έπαθαν πολύ μεγάλο κάζο με το πρόσφατο (εκπληκτικά επιτυχές για τους Ηγέτες μας, και ιδιαζόντως επαχθές για τα θύματά του) PSI χάνοντας κάτι ανάμεσα σε 55 και 70% των χρημάτων τους με το περιβόητο «κούρεμα!»

Θα περίμενα ΣΦΟΔΡΕΣ αντιδράσεις, πύρινους λόγους, διαμαρτυρίες με διαδηλώσεις και «καταλήψεις» καθώς επί δεκαετίες τώρα για «ψύλλου πήδημα» σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είχαμε καταλήψεις, καταστροφές, εμπρησμούς…

Διαβάζω
σήμερα ότι εκείνος ο περιβόητος ρηξικέλευθος «Νόμος για την Ανωτάτη Παιδεία» της κ Διαμαντοπούλου που ακόμη ΔΕΝ εφαρμόστηκε καθώς αντιμετώπισε ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ και οξύτατες αντιδράσεις από τους Πρυτάνεις ΑΕΙ και Προέδρους ΤΕΙ τους οποίους το καλοκαίρι που έρχεται θα τους καταργούσε και θα τους έστελνε στα γραφεία τους και στα αμφιθέατρα ως δασκάλους εισάγοντας νέες διαδικασίες απαλλαγμένες από «Κομματικά αλισβερίσια» σύμφωνα με απόφαση του «νεοδιορισμένου» Υπουργού Παιδείας κ Μπαμπινιώτη, μάλλον οδεύει προς τις ιστορικές ελληνικές καλένδες και μπαίνει στον…ΠΑΓΟ!

Θα τολμούσα να ρωτήσω ευθέως:
«Άραγε υπάρχει σχέση ανάμεσα στη
μούγκα στην στρούγκα΄ της Ανωτάτης Παιδείας παρά το κάζο απώλειας τεραστίων πόρων από ΑΕΙ/ΤΕΙ εξαιτίας του κουρέματος του PSI και στο…πάγωμα του Νόμου που πολεμήθηκε με ιδιαίτερο πάθος από πολλούς ενδιαφερόμενους με καταλήψεις και νομικίστικες κωλυσιεργίες

ΔΕΝ ρωτάω γιατί σκέφτομαι ότι θα βρεθούν κάποιοι συνάδελφοι
να προτείνουν «πιπέρι» γρήγορα στο στόμα του Πιπερόπουλου…