Σελίδες

29 Φεβρουαρίου 2012

Για να μην ξεχνάμε.... ο "αγωνιστής" Μανώλης Γλέζος προσκύνησε την σωρό του διώκτη των αδερφών μας Βορειοηπειρωτών Ενβερ Χότζα! (βιντεο)

Ο Ενβέρ Χότζα ήταν ένα αλβανικό δικτατορικό κάθαρμα.
Αθεος και ανεξάρτητος κομμουνιστής, κυβέρνησε την Αλβανία από το 1946 μέχρι το 1981!

Ας πούμε λίγα λόγια για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι...

Κατά την διακυβέρνησή του η Αλβανία μετετράπει σε ένα τριτοκοσμικό απομονωμένο κράτος το οποίο δεν είχε φιλικές σχέσεις με κανένα άλλο κομμουνιστικό ή μη κράτος...
Τα μόνα έργα που άφησε πίσω του ήταν τα 600.000 πολυβολεία διάσπαρτα σε ολόκληρη την αλβανική επικράτεια και τα χιλιάδες χιλιόμετρα ηλεκτροφόρων καλωδίων που έβαλε κατά μήκος των Αλβανικών συνόρων!!!!

Ενα σύντομο χρονικό της διακυβέρνησή του αντιγράφουμε από την Wikipedia:

Προσηλωμένος στον ορθόδοξο κομμουνισμό του Ιωσήφ Στάλιν, ο Χότζα διέκοψε διπλωματικές σχέσεις με την Γιουγκοσλαβία το 1948, όταν ο Τίτο ήρθε σε ιδεολογική ρήξη με την Μόσχα. Το 1949 διέταξε την εκτέλεση του υπουργού Άμυνας, Κότσι Τζότζε, κατηγορώντας τον ότι συμμετείχε σε δραστηριότητες υπέρ της Γιουγκοσλαβίας.

Κατά τη διακυβέρνησή του, ο Χότζα δήμευσε τις περιουσίες μεγάλων γαιοκτημόνων και οργάνωσε
κολχόζ κατά τα σοβιετικά πρότυπα. Σύντομα, η προπαγάνδα του καθεστώτος του Χότζα άρχισε να μιλά για μια Αλβανία με πλήρη αυτάρκεια γεωργικών προϊόντων. Το ίδιο συνέβη και στον τομέα της βιομηχανίας. Η πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος έδειξε μια παντελώς διαφορετική εικόνα: η Αλβανία όχι μόνο δεν ήταν αυτάρκης και βιομηχανική χώρα, αλλά ήταν οπισθοδρομική ακόμα και σε σύγκριση με άλλες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες. Ένα από τα έργα που άφησε πίσω το καθεστώς του Χότζα είναι τα περίπου 600.000 πολυβολεία (τα αποκαλούμενα bunker) διάσπαρτα σε όλη την Αλβανία για τον φόβο ξένων επιδρομέων.

Το 1956 διέκοψε σχέσεις με την Μόσχα και με όλα τα άλλα κομμουνιστικά κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, επειδή το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης (ΚΚΣΕ) αποκήρυξε τον Στάλιν.

Το 1960 προσέγγισε την Κίνα, όταν ο Μάο ήρθε σε ρήξη με τον Νικήτα Χρουστσώφ.


Το 1967 απαγόρευσε αυστηρά κάθε θρησκευτική δραστηριότητα και ανακήρυξε την Αλβανία
ως το πρώτο επισήμως άθεο κράτος. Τζαμιά, εκκλησίες και μοναστήρια δημεύτηκαν, καταστράφηκαν ή μετατράπηκαν σε αποθήκες, εργαστήρια και αίθουσες κινηματογράφου.

Το 1968, η Αλβανία εξήλθε από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή των Ρώσων στην Τσεχοσλοβακία. Στη δεκαετία του 70'ο Χότζα ήρθε σε ρήξη και με τον Μάο και έτσι διέκοψε τις σχέσεις του και με το Πεκίνο και το ΚΚΚίνας. Ο λόγος ήταν ότι διαφώνησε με την θεωρία των τριών κόσμων του Μάο και με τα ανοίγματα του τελευταίου προς τη δύση και έτσι αυτοαναγόρευσε την Αλβανία ως το μοναδικό κομμουνιστικό καθεστώς στον κόσμο. Οι σχέσεις με την Κίνα δεν αποκαταστάθηκαν ούτε μετά τον θάνατο του Μάο το 1976, λόγω της επικράτησης των αναθεωρητών μέσα στο ΚΚΚίνας.


Το 1981 διέταξε εκτεταμένες εκκαθαρίσεις στο κομμουνιστικό κόμμα και την κυβέρνηση της Αλβανίας. Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται και ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Μεχμέτ Σέχου, ο οποίος, κατά τα επίσημα ανακοινωθέντα, αυτοκτόνησε. Λίγο αργότερα, ο Χότζα αποσύρθηκε από τα πιο πολλά καθήκοντά του και παρέδωσε τα ηνία της χώρας στον Ραμίζ Αλία.

Πέθανε τον Απρίλιο του 1985.

Το κάθαρμα λοιπόν αυτό κυνήγησε τα αδέρφια μας τους Βορειοηπειρώτες με λύσσα. Η κυριότερες αιτίες ήταν η Ορθοδοξία τους και η ελληνική εθνικότητά τους... Χιλιάδες φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν στα κελιά των Αλβανικών φυλακών.

Η πατρίδα μας έμεινε σε εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία μέχρι το 1987.
Η εμπόλεμη κατάσταση ήταν απομεινάρι του Β Παγκ. Πολέμου κατά τον οποίο τμήματα του Αλβανικού στρατού εισέβαλαν μαζί με τις ιταλικές δυνάμεις στο ελληνικό έδαφος στις 28 Οκτωβρίου 1940.... (κατά άλλα σήμερα κάποιοι Αλβανοί μαθητές θέλουν να κρατάνε την ελληνική σημαία κατά την διάρκεια της παρελάσεως της 28ης Οκτωβρίου επειδή έχουν καλούς βαθμούς!!!!!!)

Η εμπόλεμη κατάσταση έπαυσε επί πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας!!!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα αυτά τα χρόνια οι Αλβανοί είχαν τοποθετημένα ηλεκτροφόρα καλώδια κατά μήκος των ελληνοαλβανικών συνόρων και πυροβολούσαν "στο ψαχνό" όποιον επιχειρούσε να αποδράσει προς την Ελλάδα από την γιγάντια φυλακή που ονομαζόταν Αλβανία....

Στα παλιά πατριωτικά σχολεία τα ελληνόπουλα μάθαιναν ποιήματα όπως το παρακάτω:

Έχω μια αδερφή,
κουκλίτσα αληθινή,
την λένε Βορειο Ήπειρο,
την αγαπώ πολύ.
Κουκλίτσα αληθινή,
της κλέψαν την φωνή,
την πήρανε αιχμάλωτη
οι άτιμοι οι εχθροί.
Στο βάθος μακρυά,
προβάλει η Κορυτσά,
τη βλέπω και ραγίζεται η δόλια μου η καρδιά.
Και τώρα που μπορώ το όπλο να κρατώ
και ανήκω εις τον ένδοξο ελληνικό στρατό,
θα τρέξω μιαν αυγή,
χωρίς διαταγή,
για να αγγαλιάσω δυνατά την όμορφη αδερφή.

... και οι Ελληνες έλπιζαν μια μέρα να δουν ελεύθερη την Ελληνική Βόρειο Ηπειρο.... την οποία 2 φορές ελευθέρωσε με αίμα ο ελληνικός στρατός και 2 φορές οι Μ. Δυνάμεις την παρέδωσαν στους Αλβανούς....

Παντού κυκλοφορύσαν αυτοκόλλητα σαν τα παρακάτω.


Ο Μητροπολίτης Κονίτσης Σεβαστιανός κάθε Πάσχα έβαζε ισχυρά μεγάφωνα κι έκανε Ανάσταση στο ακριτκό χωριό Μαυρόπουλο απέναντι από την Δρόπολη του Ελληνικού Αργυροκάστρου για να φθάνει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης στους σκλαβωμένους αδερφούς μας.... οι οποίοι φυσικά κινδύνευαν να βρεθούν στα αλβανικά μπουντρούμια αν έκαναν έστω και τον Σταυρό τους δημοσίως!!!!

Υπό αυτές τις συνθήκες όλοι καταλαβαίνουμε την κατάσταση που επικρατούσε στις ψυχές των Ελλήνων....

Οχι όμως όλων των Ελλήνων....
Κάποιοι πήγαν να τιμήσουν τον βρωμερό μισελληνικό σκύλο Ενβέρ Χότζα στην κηδεία του... την ίδια στιγμή που σάπιζαν στις αλβανικές φυλακές αδέρφια μας Ελληνες πατριώτες.

Στο παρακάτω αλβανικό βίντεο ο "αγωνιστής της δημοκρατίας" Μανώλης Γλέζος σε "ένδοξες" στιγμές του παρελθόντος....



Με θλίψη βλέπεις τον άνθρωπο που κατέβασε την χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη σε αυτό το κατάντημα....
Φυσικά δεν ενήργησε αυτοβούλως, αλλά σύμφωνα με την κομματική γραμμή του ΚΚΕ το οποίο πάντοτε υποστήριζε τον Χότζα κι ας γνώριζε ότι τα αδέρφια μας στέναζαν κάτω από τον ζυγό του τέρατος.
Τελικά η αθεϊα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε κάνει και προδότη....

ΘΑΝΟΣ


(ευχαριστώ την φίλη Θώμη Παριανού και το ιστολόγιο Δεξί Χ-tremi για το έναυσμα αλλά και τα χρήσιμα στοχεία για την δημιουργία αυτής της ανάρτησης)

28 Φεβρουαρίου 2012

Καιγόταν η Αθήνα αλλά δεν παραιτήθηκε... Τώρα θέλει να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και παραιτήθηκε!

Αυτό είναι το ήθος των Πασόκων....

Ο λόγος φυσικά για τόν τέως, από χθές, Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ... Παπουτσή.

Εχουν γίνει σημεία και τέρατα.
Η ΕΛ.ΑΣ είναι υπό διάλυση....
Οι μισθοί των στελεχών "εξαφανίζονται"...
Η Αθήνα καίγεται από τους εντολοδόχους παρακρατικούς κουκουλοφόρους...
Οι πολίτες χάνουν τις περιουσίες τους και τις δουλειές τους...
Αλλά ο κ. Παπουτσής δεν αισθάνθηκε καμία ευθιξία για να παραιτηθεί...


Κάποια στιγμή λοιπόν "σκέφτεται" ότι θέλει να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ...
Θέλει να είναι υποψήφιος...
Στέλνει λοιπόν την παραίτησή του στον διορισμένο πρωθυπουργεύοντα Παπαδήμιο και του αναφέρει ότι δεν θέλει να εκμεταλλευθεί την θέση του ως Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ για τον προεκλογικό του αγώνα ενάντια στον Βενιζέλο και τους άλλους δελφίνους!!!!

Δηλαδή κ. Παπουτσή τι εννοείς;

Να το σκεφτούμε λίγο....

Δεν πιστεύω να εννοείς ότι σαν Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ θα ανεβαίνουν τα ποσοστά σου;
Είναι να γελάει κανείς...

Ολόκληρη η Ελλάδα πλέον ξέρει ότι οποιοσδήποτε, και πολύ περισσότερο εσύ, βρίσκεται στην συγκεκριμένη "κυβέρνηση" χάνει από μέρα σε μέρα όλο και περισσότερους οπαδούς.... (αν υπάρχουν πλέον).

Πιστεύω λοιπόν ότι μάλλον την σίγουρη καταστροφική παραμονή σου στην υπουργική καρέκλα σκέφτηκες, παρά οτιδήποτε άλλο...

Τώρα που μπήκε κι αυτή η "περίεργη" τζούφια βόμβα (με το κατασκευαστικό λάθος!!!) από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση με το πρωτότυπο όνομα "Αντάρτικο Πόλης" καλύτερα "να την κάνω".... σκέφτηκες.

Μάλλον έχει δίκιο ο αρθρογράφος Χ στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας Δημοκρατία (τευχ.28-02-2012) που λέει ότι αναμένεται τεχνητή τρομοκράτηση του λαού από το παρακράτος τις προσεχείς ημέρες κι εβδομάδες....

Κι αυτό θα είναι κακό για την πολιτική σου σταδιοδρομία.

Τελικά μπράβο που παραιτήθηκες διότι έτσι δεν θα εκμεταλλευθείς της θέση σου στο Υπουργείο!!!!

Το δούλεμα συνεχίζεται.....

ΘΑΝΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νότια του Καστελόριζου έδωσε άδειες ερευνών για πετρέλαιο-φυσικό αέριο η Άγκυρα.

Χάρτης με τις ΑΟΖ όπως τις εννοεί η Τουρκία.....

Φωτιά στην Α.Μεσόγειο βάζει η Τουρκία με την απόφασή της να προχωρήσει σε έρευνες καθαρά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ σε σχετική συμφωνία με την εταιρεία Shell.

Στο χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές στις οποίες η Τουρκία θα προχωρήσει σε έρευνες υδρογονανθράκων φυσικά το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Τι προτίθεται να πράξει η Αθήνα;


Η ιστορία των τουρκικών γεωτρήσεων ξεκινά από το Νοέμβριο του 2011 - και πιο συγκεκριμένα στις 16/11 - όταν ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας και της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίων Τουρκίας (TPAO) και των εταιρειών Shell και Exxon, για την έναρξη δοκιμαστικών γεωτρήσεων σε περιοχές οι οποίες χωρίζονται σε 7 ζώνες, εκ των οποίων οι 3 θα ανήκουν στη Shell και οι 4 στην Exxon.
Από δημοσιεύματα μάλιστα του τούρκικου Τύπου έχει γίνει πως οι έρευνες θα ξεκινήσουν αρχικά στα ανοιχτά της Αττάλειας, όπου η θάλασσα έχει βάθος 2.500 μέτρων, και ότι τα έξοδα και την πλατφόρμα θα τα αναλάβει η εταιρεία Shell. Σε περίπτωση που βρεθεί πετρέλαιο ή φυσικό αέριο οι σχετικές επενδύσεις, ύψους περίπου ενός δις δολαρίων θα καλυφθούν από την ίδια εταιρεία, ενώ το πετρέλαιο θα μοιραστεί σε ποσοστό 50-50 μεταξύ της Shell και της Τουρκίας.

Τουρκικός χάρτης στον οποίο φαίνονται ως γκρίζες ζώνες οι περιοχές της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ που διεκδικεί η Τουρκία

Όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη εκτός από τις περιοχές των πεδίων της κυπριακής ΑΟΖ που επικαλύπτονται από τις τουρκικές επιδιώξεις (4,5,6, και μέρος του 7) η έρευνες της Τουρκίας θα επεκταθούν και προς δυτικά περνώντας από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και φτάνοντας σχεδόν στα όρια Ρόδου και Καρπάθου(!) καταπατώντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα.


Η Ελλάδα , που για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται ότι τα φοβικά της σύνδρομα την οδηγούν σε μια νέα ήττα –ενεργειακή αυτή τη φορά- καθώς όταν έπρεπε δεν διανοήθηκε καν να προχωρήσει σε ανακήρυξη της ΑΟΖ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τουρκική ενέργεια που θα της στερήσει κρίσιμα ενεργειακά πεδία, σε μια εποχή όπου ερευνούνται απεγνωσμένα τρόποι οι οποίοι θα πρόσθεταν στο εθνικό της εισόδημα. Πλην ενός: Αυτών που έχουν να κάνουν με την ΑΟΖ και τις έρευνες σε περιοχές που θα μπορούσαν να «εκνευρίσουν» την «Υψηλή Πύλη».

Μια Ελλάδα που παραπαίει κάτω από το βάρος της οικονομικής της κρίσης και φοβούμενη και την ανάσα ακόμη της Τουρκίας, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν καταφέρει να ορθώσει το εθνικό της ανάστημα στη νέα αυτή τουρκική «επέλαση» προς τα δυτικά.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Υπό κατάργηση και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου; Μην τολμήσετε προδότες....

Ρεπορτάζ: Νίκος Ελευθερόγλου

Mια ακόμη καυτή εβδομάδα ξεκινά για την υπό… προθεσμία κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδας. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επαναμετρηθούν οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ., καθώς οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου 2. Την ίδια ώρα η κοινωνική οργή για τα νέα μέτρα δεν υποχωρεί. Αντίθετα, εκφράζονται φόβοι ότι, όσο περνά ο καιρός και οι επιπτώσεις θα γίνονται ακόμη πιο αισθητές, η κατάσταση θα επιδεινώνεται.

Οι εκτιμήσεις ότι μετά το κλείσιμο του PSI και την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης θα διαμορφωνόταν ένα διαφορετικό κλίμα διαψεύδονται. Και καθώς τα σενάρια αναβολής των εκλογών επανέρχονται, μεγαλώνουν και οι ανησυχίες εν όψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Οι αποδοκιμασίες που σημειώθηκαν, μάλιστα, κατά την παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων - απ' όπου "εξαφανίστηκαν" σχεδόν όλα τα πολιτικά πρόσωπα υπό το κράτος του φόβου - θεωρούνται ως μια μικρή γεύση του τι μπορεί να επακολουθήσει σε μερικές εβδομάδες. Και σήμαναν "συναγερμό".

Όσοι διατηρούν, άλλωστε, επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα εκτιμούν ότι τα γεγονότα που ξέσπασαν στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ανά την Ελλάδα, σε βάρος ακόμη και του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα μοιάζουν με "πυροτεχνήματα" μπροστά σε όσα επαπειλούνται.

Στους μήνες που μεσολάβησαν είναι φανερό ότι φούντωσε κι άλλο η κοινωνική απόγνωση, ενώ ενισχύθηκαν θεαματικά τα αρνητικά συναισθήματα των πολιτών απέναντι στους δανειστές, στην κυβέρνηση και στο πολιτικό σύστημα. Αν, μάλιστα, προστεθεί ότι μέσα στον Μάρτιο θα συνειδητοποιήσουν οι πολίτες τις νέες περικοπές και μάλιστα αναδρομικά των μισθών και των συντάξεων, τότε οι παρελάσεις θα μετατραπούν σε δρόμο προς το σταυρό, όχι των εκλογών, αλλά του μαρτυρίου. Κυβέρνηση και υπουργοί το γνωρίζουν αυτό καλά.

Εν όψει αυτών, έχει αρχίσει να καταλαμβάνει πανικός τα κέντρα εξουσίας, που έχουν και τις δικές τους πληροφορίες για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το προσεχές διάστημα. Σύμφωνα, λοιπόν, με έγκυρες πληροφορίες, καταστρώνονται σχέδια ακόμη και για ματαίωση των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, προκειμένου να αποτραπεί το κοινωνικό "ολοκάύτωμα".

Η εντολή για την "ασπίδα"

Τα σχέδια αυτά είχαν εμφανιστεί - σε πιο ήπια μορφή, όμως - και πριν από αρκετές εβδομάδες. Όπως είχε αποκαλύψει, μάλιστα, η "Δημοκρατία" στις 14 Ιανουαρίου πρωτοσέλιδα, η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση με έγγραφό της έδινε (πρόωρη) εντολή για την τοποθέτηση 800 ατόμων ως "ασπίδα" μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στην πλατεία Συντάγματος. Όμως, φαίνεται ότι ούτε αυτό το μέτρο προστασίας κρίνεται πλέον αρκετό να συγκρατήσει το πιθανό λαϊκό ξέσπασμα. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, το ενδεχόμενο "κατάργησης" των παρελάσεων, έστω και υπό τη δικαιολογία των έκτακτων συνθηκών, θεωρείται πολύ πιθανό να πυροδοτήσει άλλο κύκλο αντιδράσεων, που κανείς δεν γνωρίζει ποια κατάληξη θα έχουν.

Γι' αυτό και το δίλημμα είναι τεράστιο, ενώ η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο τις επόμενες ημέρες, ανάλογα και με τη μορφή των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, λόγω των μέτρων που έρχονται.

Το άγριο πακέτο, που περιλαμβάνει κόψιμο μισθών και συντάξεων, αλλά και τα περιβόητα "γενόσημα" του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, αναμένεται να προκαλέσουν νέες αναταράξεις και να δοκιμάσουν εκ νέου τη συνοχή της κυβέρνησης. Από κοντά οι πληροφορίες για κοινοβουλευτική ομάδα από το τρίτο… κόμμα, αυτό των ανεξάρτητων, δημιουργούν νέους πονοκεφάλους.

Παράλληλα, τα σενάρια για παράταση του βίου της κυβέρνησης με διάφορα επιχειρήματα από τη μια και το "φρούτο" της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, που φύτεψε πρώτος ο κ. Λοβέρδος, επιβεβαιώνουν ότι τα συμφέροντα δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή να σκέφτονται το πώς θα ελέγξουν την επόμενη ημέρα. Η… κουλτούρα των συνεργασιών είναι η τελευταία γραμμή άμυνας των γνωστών κέντρων, που επιχειρούν να αποτρέψουν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και τη συντριβή του στις εκλογές.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει ενημερωθεί για τα κέντρα που προωθούν αυτά τα σενάρια, γι' αυτό φρόντισε να κόψει τον βήχα όσων επιχειρούν να τα καλλιεργήσουν, λειτουργώντας σαν "δούρειοι ίπποι" και προκαταλαμβάνοντας τη λαϊκή ετυμηγορία.

Όσο για τις εκλογές, ο κ. Σαμαράς τις τοποθετεί στα τέλη Απριλίου και γι' αυτό ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του στη σκακιέρα. Στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει πάντα το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που επιχειρηθεί η παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, να αποσύρει τους υπουργούς του και να προκαλέσει την πτώση της, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ έχει απολέσει τη δεδηλωμένη.

Γι' αυτό και ο κ. Σαμαράς έχει πληθύνει τις αναφορές του για εκλογές που χρειάζεται να γίνουν, για να αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα και να αποτραπεί η κοινωνική έκρηξη.

κυριακατικη δημοκρατια
το είδαμε στο Διαφορετική Ματιά

Καλώς ήρθατε στην Πανθρησκεία. Καλώς ήρθατε στην Αστανά. (βιντεο)

Μια πόλη σχεδὸν άγνωστη στον περισσότερο κόσμο. Κάποιοι ήξεραν την ύπαρξή της αλλὰ δεν γνώριζαν την σημασία της και άλλοι, απλὰ ήξεραν αλλὰ δεν μιλούσαν για να μην ταράξουν τα νερὰ πριν την ώρα τους.

Σε αυτὴ την πόλη λοιπὸν συναντώνται οι ισχυροὶ του πλανήτη, παπάδες κυβερνητικοὶ και στρατιωτικοὶ καταπατώντας τούς όρκους που έχουν κάνει για να αποκτήσουν τα αξιώματά τους και προδίδοντας τις θρησκείες και (δείτε το βίντεο)... εθνικὰ συμφέροντά τους για την επιβολὴ της παγκοσμιοποιήσεως και της πανθρησκείας εν ὀνὀματι του κέρδους και της επιβολής εξουσίας σε ολόκληρη την υφήλιο.

Ὅσο δὲ γιὰ τὰ Μέσα Μαζικῆς Ἐξαθλίωσης βέβαια οὔτε λόγος· οἱ ἄθλιοι μικροὶ θαυματοποιοὶ (δημοσιογράφοι), ἦταν ἀπασχολημένοι μὲ τὴν ὑποστήριξη τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων, ἀπάντων τῶν ἀνθρώπων --πλὴν Ἑλλήνων- ὅπως καὶ τὴν ἀνάδειξη τῶν μουσουλμανικῶν ἀξιῶν καὶ τοῦ ὀθωμανικοῦ πολιτισμοῦ.

Καὶ ὅλα αὐτὰ "γιὰ τὸ καλό μας".
Ἐπειδὴ ἐμεῖς δὲν γνωρίζουμε τὸ καλὸ καὶ συμφέρον μας, δὲν ἔχουμε τὴν δυνατότητα νὰ σκεπτόμαστε, δὲν ἔχουμε τὸ δικαίωμα νὰ εἴμαστε ἐλεύθεροι.

Ὅσο ἀκοῦμε αὐτὰ ποὺ λένε καὶ δεχόμαστε τοὺς παραλογισμούς τους, τόσο πιὸ δύσκολα θὰ ξεφύγουμε ἀπὸ τὰ νύχια τους.

Το βίντεο είναι από το κανάλι του taleapad



πηγη Ηπειρος Ελλάς
Ποσειδώνας

Εφθασε το "άδοξο" πολιτικό τέλος της Ντόρας Μητσοτάκη - Μπακογιάννη - Κούβελου... επιτέλους!!!

Οταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών επί Καραμανλή ήταν τόσο μεγάλος ο θυμός μου με τις ανθελληνικές και προδοτικές κινήσεις της που είχα φτάσει στο σημείο να δηλώσω και να το τηρήσω ότι δεν θα ξανααναφερθεί ονομαστικώς στο ιστολόγιο μας η συγκεκριμένη κυρία...

Σήμερα με χαρά διαπιστώνω ότι τελειώνει επιτέλους η πολιτική της καριέρα.
Κι όχι διότι έβγαλε ένα εκατομμύριο εκτός Ελλάδος (αυτό άλλωστε το έχουν κάνει πλήθος βουλευτές) αλλά γιατί με την στάση της όλο αυτόν τον καιρό να τσιρίζει δεξιά κι αριστερά η ίδια καθώς και τα στελέχη της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", ότι "πρέπει να βρεθεί επιτέλους ο ένοχος ανήθικος βουλευτής", ξεφτιλίστηκαν ομαδικώς....

Καληνύχτα κ. Μητσοτάκη-Μπακογιάννη -Κούβελου.....

(παρακολουθήστε την σχετική ειδησεογραφία)

Γράφει ο Μάνος Χωριανόπουλος

Λύθηκε το μυστήριο με το πρόσωπο που έβγαλε στο εξωτερικό, το εκατομμύριο τον Μάρτιο του 2011, καθώς πρόκειται για τον κ. Ισίδωρο Κούβελο, τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη και αρχηγό της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της έκανε λόγο για "προσπάθεια σπίλωσης" και πρόσθεσε ότι η μεταφορά έγινε για επιχειρήσεις του κ. Κούβελου στο εξωτερικό.

Όπως ανέφερε, το ποσόν αφορά ρευστοποίηση μετοχών που κατείχε ο σύζυγός της στις ΗΠΑ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε, στη συνέχεια, για αγορά πλοίου στο Λονδίνο.

Σε διευκρινίσεις της προς τους δημοσιογράφους, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως η διαδικασία αυτή είναι συνηθισμένη, καθώς οι συναλλαγές της χρηματιστηριακής εταιρείας που χειρίζεται την αγοραπωλησία των ναυτιλιακών μετοχών του κ. Κούβελου, καταγράφονται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

"Όλα αναγράφονται στο Πόθεν Έσχες"

"Η δραστηριότητα του άνδρα μου, είναι καταγεγραμμένη στο "πόθεν έσχες" του από την ημέρα που τον παντρεύτηκα μέχρι σήμερα", δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας. (δείτε ΕΔΩ το πόθεν έσχες του ζεύγους)

"Πρόκειται για αδιανόητη προσπάθεια: Σήμερα σπιλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος. Κάποιοι έχουν σκοπό να κρύψουν αυτούς που έβγαλαν όντως τα λεφτά τους στην Ελβετία", παρατήρησε η κ. Μπακογιάννη, αφήνοντας και αιχμές περί ενδεχόμενης προσπάθειας σπίλωσης του κομματικού της φορέα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό, ότι πρόκειται για άνδρα συγγενικό πρόσωπο βουλευτή, που προέβη σε αυτή την ενέργεια και όχι για πρώην ή νυν βουλευτή.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης της μεταφοράς των χρημάτων στο εξωτερικό, λίγο πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, προκάλεσε σάλο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του προσώπου που προέβη σε αυτή την ενέργεια και που αρχικά είχε θεωρηθεί ότι επρόκειτο για βουλευτή.

Στη Βουλή η λίστα

Εξάλλου, συνεχίζεται από το πρωί η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, ο πρόεδρος της οποίας αναμένεται σε λίγο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, σχετικά με τον έλεγχο που έκανε στα "πόθεν έσχες".

Εκτός του προαναφερθέντος προσώπου, αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, από την Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των "πόθεν έσχες" των βουλευτών, διευκρινίσεις για τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους, που, όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Παρασκευή στη Βουλή, έχουν εμβάσει στο εξωτερικό, ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.

πηγή News 247

Κύριε Οικονομολόγε του Μνημονίου...

Γράφει ο Μάκης Π.

Κύριε οικονομολόγε του μνημονίου,
βλέπω πολλούς αριθμούς στην οθόνη σας να χορεύουν, νούμερα πολλά ....να καταδιώκουν άλλα ... νούμερα.
Ως προς τα νούμερα, ούτε καν θα μπω στον κόπο να επαληθεύσω κάτι απ' όσα γράφετε.
ΣΥΜΦΩΝΩ , πάει τελείωσε, έχετε απόλυτο δίκιο!

Υπήρχαν βέβαια computer στο υπουργείο Οικονομικών μας και σε άλλα σπάταλα υπουργεία μας από 15ετίας τουλάχιστον.
Στρατιές οικονομολόγων που πληρώθηκαν αδρά μπαινόβγαιναν εκεί μέσα. Κι από υπερωρίες , άλλο τίποτε.
Γιατί ανακάλυψαμε τώρα κύριε ότι, η γη δεν είναι επίπεδη ;
Εσείς αλήθεια δεν παρακολουθούσατε τις τροχιές σύγκλισης των οικονομιών στην Ευρώπη ;
Εμένα ήταν άλλη η δουλειά μου βλέπετε ........ λυπάμαι που δεν μπόρεσα να βοηθήσω....

Τυγχάνω ξέρετε ιδιοκτήτης ενός κοπρίτη και εάν τον εγκαταλείψω κάπου μέσα στη νύχτα, αν τον αφήσω νηστικό και ψοφήσει, έρχεται ο νόμος και με τσακίζει. Αρκεί μια καταγγελία. Ούτε καν θα με ρωτήσουν τι έσοδα έχω και τι περικοπές έχω υποστεί.....
Αν ο σκύλος μου αφοδεύσει σε ακατάλληλο σημείο και δεν το πάρω χαμπάρι, ο νόμος επίσης θα με τιμωρήσει…….
Είδατε πόσο πολιτισμένοι είμαστε .... με τους σκύλους;

Κι ενώ ισχύουν όλα αυτά για τα υπέροχα κατοικίδια, κυκλοφοράνε στους δρόμους Έλληνες πεινασμένοι, ρακένδυτοι, παγωμένοι κι άστεγοι, παιδιά νηστικά, κι όλα αυτά επειδή προφανώς ΔΕΝ είμαστε αρκούντως πολιτισμένοι με τους ανθρώπους!

Την ίδια στιγμή επιβάλλονται ατέλειωτα οικονομικά μέτρα εναντίον σύννομων ανθρώπων, επί της βάσεως των νέων ορθών μαθηματικών υπολογισμών σας, μέχρι βέβαια να τους φθάσουμε στο σημείο να νοιώσουν εγκαταλελειμμένοι σκύλοι!
Να δείτε που τότε θα επέμβει η Δικαιοσύνη με βάση τις κείμενες διατάξεις για τους .... σκύλους.

Τι θέλετε κύριε, να καθόμαστε να κοιτάμε επί μακρόν τα σοφά σας νούμερα ;

Έχουμε 2012 κύριε, δεν έχουμε μεσαίωνα .
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ επειδή δεν σας βγαίνουν τα νούμερα στα computer.

Είναι δύσκολο να το ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ να ακούσει η υφήλιος, αφήνοντας στην άκρη επιτέλους τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις, τους εκβιασμούς, τις υψηλές θεωρίες, τα ποσοστά και τα greek statistics;

Ενασχολείστε περιπαθώς με την μπουκιά άρτου της ανίσχυρης μάζας και δεν τολμάτε να ασχοληθείτε με τους ισχυρούς παράνομους, οι οποίοι δρούν ανενόχλητοι και υπό πλήρη κάλυψη.
Μιλάω για τους διεθνείς κερδοσκόπους, τους οικονομικούς δολοφόνους, τους καταθέτες μαύρου χρήματος σε ξένες τράπεζες, τους ύποπτους οίκους αξιολόγησης, τα καρτέλ και τους πάσης φύσεως καρχαρίες των αγορών.

Τι προβλέπει η αριθμολογία σας για αυτούς κύριε;
Διότι για μας τους πολλούς έχετε προβλέψει ότι, ενδεχομένως να καταστραφούμε.
Παρακαλώ πολύ να με συγχωρέσετε για το έντονο ύφος.
Απλά, δεν αντέχω να βλέπω να απειλούνται, να καταπατώνται και να θυσιάζονται ουσιώδεις ανθρώπινες αξίες στον βωμό των ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ του χρήματος και των αγορών, ούτε τώρα, ούτε πριν από 2 χρόνια, ούτε ποτέ στο μέλλον.

Μάκης Π.

Ο θρυλικός σφυροκόπος.

Του Νίκου Λυγερού*

Η Θράκη χρειάζεται τον ίδιο θρυλικό σφυροκόπο που έδρασε στο Πουατιέ τον Οκτώβριο 732. Αλλιώς δίχως τον ανάλογο του Κάρολου Μαρτέλου οι προσπάθειες για την επίτευξη της συνεκτικότητας που ήθελαν όλοι οι Σουλτάνοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας θα πετύχουν. Τώρα υπάρχουν ραγιάδες που θεωρούν ότι είναι αναπόφευκτη αυτή η κατάληξη. Βέβαια οι ίδιοι δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει να δώσεις μάχη και να θυσιαστείς για τα ιδανικά της πατρίδας σου, ούτε τι σημαίνει αποτελεσματικότητα της στρατιωτικής στρατηγικής. Διότι τίποτα δεν είναι αναπόφευκτο, όταν υπάρχει θέληση αντίστασης και ύπαρξη ανθεκτικότητας. Πρέπει επιπλέον να υπενθυμίσουμε σε μερικούς ότι όταν ο Κάρολος Μαρτέλος χρειάστηκε χρήματα για να βοηθήσει στη μάχη της Τουλούζης το 721 αναγκάστηκε να λεηλατήσει τα εκκλησιαστικά οικόπεδα. Οι επίσκοποι όμως που κατάλαβαν την ανάγκη λόγω του πολέμου δεν τον αφόρισαν ποτέ. Με άλλα λόγια, αν παραμείνουμε ο καθένας μας στις θέσεις του δίχως να υπάρχει μία κοινή προσπάθεια και απλώς μοιρολογούμε τότε θα νικήσει σε πρώτη φάση ένας απλοϊκός ραγιαδισμός που υποστηρίζει την ύπαρξη ενός προξενείου εκεί πού δεν υπάρχουν ξένοι. Ενώ ο σφυροκόπος συνέχισε το έργο του με τη μάχη της Ναρβόννης το 736 με το πιο σύγχρονο εργοστάσιο της εποχής του: σιδηρό ιππικό και φάλαγγα.

Εκείνη την εποχή οι Φράγκοι δεν είχαν ακόμα την κρατική οργάνωση που γνωρίζουμε κι όμως αντιστάθηκαν όλοι μαζί ενάντια στον κοινό εχθρό δίχως να χάσουν τον κεντρικό τους στόχο με τις συνηθισμένες μικρότητες. Όλοι αντιλήφθηκαν τη δυσκολία και το εύρος του αγώνα. Αν δεν υπάρχει αυτή η συνειδητοποίηση τότε τα χτυπήματα του εκφυλισμού είναι τόσο ύπουλα που κανένας δεν αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις αυτών των εξελίξεων. Δίχως αναδιοργάνωση του κράτους δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή και αποτελεσματική άμυνα, ενώ υπάρχει ξεκάθαρα το πλαίσιο της επίθεσης. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να φανταστούμε ότι για την Ευρώπη και όχι μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση η Θράκη είναι το ανάλογο της Ακουιτανίας! Αν δεν το αντιληφθούμε στρατηγικά, γεωστρατηγικά και τοποστρατηγικά, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας κι αν κρυβόμαστε πίσω από ένα εκλογικό φράχτη, τότε δεν πρόκειται ν’ αντισταθούμε στη θέληση της υλοποίησης του τόξου. Η τοποστρατηγική της Θράκης είναι ξεκάθαρη και γι’ αυτό το λόγο πάρθηκε η Ανατολική Θράκη την ώρα που ο Ελληνισμός είχε επικεντρωθεί στη Σμύρνη. Τώρα το αποτέλεσμα είναι απλό, με πληγωμένο στρατηγικό βάθος πρέπει πάλι να θωρακίσουμε αυτήν την περιοχή, για να δημιουργηθεί το πλαίσιο το ευρωπαϊκό και όχι οι επιπτώσεις μιας συνθήκης Λωζάνης που συνεχίζει να μας πιέζει διότι δεν προβάλαμε αποτελεσματική αντίσταση. Ενώ τώρα έχουμε τη Βουλγαρία και την Ρουμανία που μας ενισχύουν στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Δεν χρειαζόμαστε όνειρα, αλλά οράματα που έχουν σφυρηλατήσει οι δικοί μας εδώ και αιώνες.

πηγή

* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

Η πτώχευση της Ελλάδας είναι δυνατή από αύριο!

Σε δραματική κατάσταση έχουν βρεθεί τις τελευταίες ώρες τα γεγονότα γύρω από την Ελλάδα. Η ομάδα κατόχων ελληνικών κρατικών ομολόγων απαίτησε σήμερα από τη Διεθνή Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association, ISDA) να εκδώσει πόρισμα για το καθεστώς αυτών των κινητών αξιών.

Η απόφαση της ISDA πρέπει να εκδοθεί όχι αργότερα από τις 17.00 GMT (ώρα Γκρίνουιτς) την Τετάρτη. Δεν αποκλείεται ότι αύριο η Ελλάδα μπορεί ήδη να κηρυχτεί ευρισκόμενη σε κατάσταση χρεοκοπίας (αθέτησης υποχρεώσεων). Σε τέτοια περίπτωση η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές μπορεί να προσλάβει ανεξέλεγκτο χαρακτήρα, γιατί κανείς δεν ξέρει ακριβώς, ποιοι είναι οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων και πόσα κατέχουν.

πηγή Η Φωνή της Ρωσίας

Οι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί της πόλης Χομς της Συρίας χρησιμοποιούνται ως ασπίδα από τους φιλοαμερικανούς αντικυβερνητικούς αντάρτες!

Η Hamidia είναι συνοικία Χριστιανών στην πόλη της Homs.

Για την ιστορία… στην απογραφή του 1968 το 68% των κατοίκων της Homs ήταν Χριστιανοί. Μετά τις ταραχές του 1982 πολλοί έφυγαν στο Χαλέπι, στη Δαμασκό και την Αυστραλία.

Σήμερα όμως αν και δεν αποτελούν πια την πλειοψηφία, έχουν πολύ ισχυρή παρουσία.

Στο ανωτέρω βίντεο δεν διώχνουν για την ακρίβεια τους γέροντες από τα σπίτια τους, τους παίρνουν ομήρους για να τους χρησιμοποιήσουν σαν ανθρώπινη ασπίδα.

Οι δολοφονίες των Χριστιανών είναι σπορ για τους “Ισλαμιστές” της CIA στη Homs, όντας άοπλοι ενώ αυτοί είναι αρματωμένοι σαν αστακοί.

Οι Χριστιανοί της Homs ανήκουν στη μεγάλη τους πλειοψηφία στην Συριακή Ελληνορθόδοξη κοινότητα, που αριθμεί ένα εκατομμύριο στη Συρία και τετρακόσιες χιλιάδες στο Λίβανο.
Ακούς Αόρατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών;




HAMIDIA HOMS SYRIA - St.Virgin Mary Church... από kasman1

πηγή
Ποσειδώνας

Ματαιώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή.

Ματαιώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης που ήταν προγραμματισμένο να γίνει την Παρασκευή 2 Μαρτίου με θέμα την Ελλάδα. Τη ματαίωση της Συνόδου, ανακοίνωσε ευρωπαίος αξιωματούχος με δήλωση που έκανε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, η ματαίωση της Συνόδου, οφείλεται στη Γερμανία, η οποία είναι απρόθυμη να συζητήσει το θέμα των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (ESM). Συγκεκριμένα, τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαφωνούν ανοικτά με την αύξηση των διαθεσίμων κονδυλίων του μόνιμου μηχανισμού στήριξης των οικονομιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσω της ενοποίησης των δύο μηχανισμών, δηλαδή του EFSF και του ESM ο οποίος προγραμματίζεται να ενεργοποιηθεί τον Ιούλιο του 2012.

Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης, ήταν σχεδιασμένο να πραγματοποιηθεί με την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., η οποία διεξάγεται στις 1 και 2 Μαρτίου.


Συγκεκριμένα, ο Χέρμαν βαν Ρομπέι είχε σχεδιάσει να συγκεντρώσει τους ηγέτες των 17 χωρών της Ευρωζώνης σε γεύμα εργασίας για να συζητήσουν το θέμα των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Πάντως, οι ηγέτες των κρατών-μελών της ευρωζώνης, αναμένεται πως θα διορίσουν έναν πρόεδρο της ευρωζώνης στη διάρκεια της συνόδου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή, διευκρίνισε η πηγή του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων. Ο πρόεδρος αυτός, αναμένεται ότι θα είναι και πάλι ο Ρόμπέι.
Επιπλέον, η ίδια πηγή ανέφερε ότι η σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης «δεν αποκλείεται να γίνει πριν από το τέλος του Μαρτίου».

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Πέμπτη θα γίνει στις 15:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), ενώ στις 18:30 θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ).

Την Παρασκευή, θα επαναληφθούν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 10:45 το πρωί και στις 16:00 το απόγευμα.

πηγή eklogika

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΝΤΟΜΙΝΟ… Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΟΖ.

Γράφει ο Δικέφαλος

Αποφασίστηκε από τους εταίρους μας στην ΕΕ και φυσικά με την συνδρομή των 300 βολεψάκηδων (για εμάς χωρίς εμάς) το νέο μνημόνιο.

Μαζί με αυτό αποφασίστηκε επίσης και η δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού όπου σε αυτόν θα καταθέτονται όλα τα έσοδα του ελληνικού κράτους και αφού ξεπληρώνονται τα δάνεια πρώτα, μετά ότι μένει θα πηγαίνει στους τσεκουρωμένους μισθούς.


Τώρα επομένως είναι η ώρα που μας δίνουν το ελεύθερο να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ.
Αυτό θα γίνει διότι τώρα όλα τα έσοδα από την ΑΟΖ θα πηγαίνουν στον ειδικό αυτό λογαριασμό ο οποίος θεσπίστηκε από το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Αυτό θα είναι και η αρχή του ντόμινο για τον παγκόσμιο πόλεμο που έρχεται. Γιατί;


Διότι αυτοί οι κύριοι γνωρίζουν ότι η ΤΟΥΡΚΙΑ δεν πρόκειται να δεχτεί την ανακήρυξη της ΑΟΖ από την ΕΛΛΑΔΑ για κανέναν λόγο.


Θα αντιδράσει και μάλιστα βίαια.


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Μα θα αφήσουν την ΤΟΥΡΚΙΑ να μπει στα πόδια τους και να τους πάρει τα πετρέλαια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Όχι δεν θα την αφήσουν να το κάνει αυτό. Θα την αφήσουν όμως να δώσει ένα μάθημα σε μία μικρή χώρα όπως είναι η ΚΥΠΡΟΣ που τόλμησε να σηκώσει ανάστημα στην παγκοσμιοποίηση και να μην δεσμευτεί στον εκπρόσωπό της που είναι το ΔΝΤ. Θα αφήσουν την ΤΟΥΡΚΙΑ να τους δώσει ένα μάθημα που τόλμησαν να μην χρεοκοπήσουν και να στραφούν προς τα νύχια του ΔΝΤ, αλλά να ζητήσουν βοήθεια από την ΡΩΣΙΑ. Μετά αφού δοθεί η ανάλογη τιμωρία σε αυτή την μικρή χώρα (για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιπες) θα διαμελίσουν την ΤΟΥΡΚΙΑ ώστε να μην έχει ΑΟΖ. Μη ξεχνάτε ότι έχουν υποσχεθεί και κράτος στους ΚΟΥΡΔΟΥΣ για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στο ΙΡΑΚ και που προσφέρουν στο ΒΔ ΙΡΑΝ.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μα αφού οι ΤΟΥΡΚΟΙ είναι σύμμαχοι τους και εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους σιγά μην τους διαμελίσουν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Και η ΤΟΥΡΚΙΑ σήκωσε κεφάλι στην παγκοσμιοποίηση και έδιωξε το ΔΝΤ. Μάλιστα αποφάσισε να γίνει ανεξάρτητη βιομηχανικά και τεχνολογικά οπότε και αυτή πρέπει να πάρει ένα μάθημα ώστε να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για μεγαλύτερες χώρες που θα θελήσουν να σηκώσουν κεφάλι στο μέλλον.

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Και ποιος θα είναι αυτός που θα διαλύσει την ΤΟΥΡΚΙΑ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η ΡΩΣΙΑ διότι επιθυμεί να δώσει ένα γερό μάθημα στην παγκοσμιοποίηση που τόλμησε να μην την αναγνωρίσει σαν ίση χώρα στις διεθνής εξελίξεις. Μη ξεχνάτε ότι παραλίγο να βάλουν χέρι και στην ΡΩΣΙΑ με το ΔΝΤ.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΠΛΕΞΙΜΟ.

-
Οι ΝΑΤΟΪΚΟΙ τον θέλουν τον πόλεμο. Γιατί;

Διότι πιστεύουν ότι μετά τον παγκόσμιο πόλεμο όλα τα κράτη θα είναι διαλυμένα και οι εναπομείναντες άνθρωποι απελπισμένοι από την αναρχία που θα επικρατεί. Έτσι θα τους προσφέρουν την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και οι άνθρωποι θα το δεχτούν μη έχοντας άλλη λύση.

-
Οι ΡΩΣΟΙ τον επιδιώκουν τον πόλεμο. Γιατί;

Διότι πιστεύουν ότι μετά το τέλος του πολέμου θα είναι ο μεγαλύτερος ενεργειακός παίχτης παγκοσμίως (πιθανόν να έχουν κερδίσει την ΑΡΚΤΙΚΗ) και άρα θα αποδείξουν στην ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ότι τους έχουν ανάγκη ακόμα, διότι είναι μεγάλη δύναμη και χωρίς ενέργεια δεν υπάρχει παγκόσμια διακυβέρνηση.


ΕΡΩΤΗΣΗ:
ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Σας παραθέτω ένα απόσπασμα από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών:

(Σε περίπτωση που καταλάβουν τα δίχτυα που τους έχουμε μπλέξει θα απαντήσουμε με τα αμερικάνικα, τα γιαπωνέζικα ή τα ΚΙΝΕΖΙΚΑ κανόνια).


Δηλαδή οι κινέζοι θα είναι η ασφάλειά τους σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ πάθει τέτοια καταστροφή και δεν είναι σε θέση να επιβάλλει μετά την παγκοσμιοποίηση. Αυτόν τον ρόλο θα έχουν οι ΚΙΝΕΖΟΙ.


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΛΙΑ.


Είδη ξεκίνησαν να μιλάνε σιγανά για την ανάγκη της ΑΟΖ κυβερνητικά στελέχη στα ΜΜΕ. Σε λίγο καιρό θα μιλάνε πιο φανερά για την υφαλοκρυπίδα στο ΑΙΓΑΙΟ και για την ΑΟΖ στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.


Αυτό σημαίνει ότι ήρθε και η ώρα του πολέμου. Η ώρα για την αρχή της παγκόσμιας σύγκρουσης.


Η δική μου άποψη είναι ότι αν δεν επέμβει ο ΘΕΟΣ ότι έχουν σχεδιάσει θα τους βγει.


Είναι μη αναστρέψιμο πια με ανθρώπινες δυνάμεις και τρόπους.


ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ (ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΞΥΝΙΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ), ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ
TO
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.


Δικέφαλος

EKTAKTO: Η Standard & Poor΄s υποβάθμισε την Ελλάδα σε selective default.

Η Standard & Poors ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβαθμίζει την μακροπρόθεσμη CC και την βραχυπρόθεσμη C πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε selective default, εξαιτίας της υιοθέτησης της νομοθεσίας για τα CACs από την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως επισημαίνει ο οίκος στην ανακοίνωσή του, η υποβάθμιση της Ελλάδας σε SD έρχεται μετά από την εισαγωγή (από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης) των ρήτρων συλλογικής δράσης (CACs).

«Η επίδραση μιας τέτοιας ρήτρας είναι να δεσμεύσει όλους τους ομολογιούχους μιας συγκεκριμένης σειράς, στους τροποποιημένους όρους πληρωμής των ομολόγων στην περίπτωση που ένα προκαθορισμένο ποσοστό των ομολογιούχων συμφωνήσει να το πράξει», υπογραμμίζει η Standard & Poor΄s.

Τονίζει ακόμη ότι κατά τη γνώμη της, η εισαγωγή των CACs αλλάζει σημαντικά τους όρους τους αρχικούς όρους της συμφωνίας για τα ομόλογα που επηρεάζονται και συνιστά την εφαρμογή αυτού που ο οίκος θεωρεί ως distressed αναδιάρθρωση του χρέους.

«Σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια, οποιοσδήποτε από αυτούς τους όρους είναι λόγος για μας να μειώσουμε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδα σε SD και την αξιολόγηση των ομολόγων που επηρεάζονται σε D. Όπως έχουμε δηλώσει παλαιότερα, μπορεί να θεωρήσουμε μια μονομερή αλλαγή των αρχικών όρων και συνθηκών, ως de facto αναδιάρθρωση και επομένως ως χρεοκοπία σύμφωνα με τους ήδη δημοσιευμένους προσδιορισμούς της Standard & Poor’s», αναφέρει ο οίκος.

Επίσης, ο οίκος υπογραμμίζει ότι ο προσδιορισμός της αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει την ανταλλαγή ομολόγων με την έκδοση νέου χρέους με λιγότερο ευνοϊκούς όρους από αυτούς της αρχικής έκδοσης, χωρίς να υπάρχει η επαρκής αποζημίωση.

«Τέτοιοι λιγότερο ευνοϊκοί όροι μπορεί να περιλαμβάνουν ένα μειωμένο αρχικό ποσό, διεύρυνση της περιόδου αποπληρωμής, χαμηλότερο κουπόνι, διαφορετικό νόμισμα πληρωμής, διαφορετικά νομικά χαρακτηριστικά που επηρεάζουν το χρέος».

Διευκρινίζει ακόμη ότι γενικά δεν θεωρεί ότι οι CACs αλλάζουν το κίνητρο μιας κυβέρνησης να πληρώσει πλήρως και εγκαίρως τις υποχρεώσεις της. Ωστόσο, θεωρεί ότι η εισαγωγή μιας τέτοιας νομοθεσίας περιορίζει την ικανότητα κέρδους των ομολογιούχων σε μια επερχόμενη ανταλλαγή χρέους.

Εάν η ανταλλαγή ολοκληρωθεί (κάτι που πιστεύει ο οίκος ότι θα γίνει στις 12 Μαρτίου), «θα θεωρήσουμε ότι το selective default έχει συμβεί και θα αναβαθμίσουμε την αξιολόγηση της Ελλάδας στην κατηγορία CCC, αντανακλώντας έτσι την μακροπρόθεσμη θεώρησή μας για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Σε αυτό το πλαίσιο, ενδεχόμενη αναβάθμιση στην κατηγορία CCC θα αποτυπώνει την άποψή μας για τις αβέβαιες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας και το μεγάλο κρατικό χρέος, ακόμη και μετά από την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους».

Στην ανακοίνωση του οίκου επισημαίνεται ακόμη ότι εάν ένας σημαντικός αριθμός ομολογιούχων δεν αποδεχτούν την ανταλλαγή, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μια άμεση και ξεκάθαρη στάση πληρωμών. «Και αυτό εξαιτίας της απουσίας πρόσβασης στις αγορές χρηματοδότησης και της πιθανής μη επιπρόσθετης χρηματοδότησης από τον επίσημο τομέα». Υπενθυμίζει ότι το νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα υπόκειται στην επιτυχημένη ανταλλαγή χρέους.

Υποστηρίζει ακόμη πως η έξοδος της Ελλάδα από την ευρωζώνη «δεν είναι το βασικό μας σενάριο».

Tι απαντά το υπουργείο Οικονομικών

Η πλήρης ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

“Όπως ήταν αναμενόμενο, η S&P προχώρησε στην υποβάθμιση της Ελλάδας σε βαθμίδα “SD” και τον κατάλογο των επιλέξιμων τίτλων του PSI σε βαθμίδα “D”, λόγω της νομοθετικής εισαγωγής των CACs (ρήτρες συλλογικής δράσης) στα ομόλογα ελληνικού δικαίου και της έναρξης της μεγάλης έκτασης εθελοντικής προσφοράς του PSI.

Η κίνηση αυτή είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων και όλες οι επιπτώσεις της έχουν προβλεφθεί, σχεδιαστεί και αντιμετωπιστεί με τις σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Eurogroup. Η αξιολόγηση αυτή δεν έχει καμία επίπτωση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς η όποια επίδρασή της στην ρευστότητα έχει ήδη αντιμετωπιστεί από την Τράπεζα της Ελλάδας και μετέπειτα από το EFSF.

Η Ελληνική Δημοκρατία θα παραμείνει στην αξιολόγηση “SD” όσο διάστημα θα παραμένει ανοιχτή η προσφορά του PSI. Μετά την ολοκλήρωση του PSI η Ελληνική Δημοκρατία αναμένεται να επαναξιολογηθεί προς τα πάνω”.

πηγή Capital
από το Bank Wars

Μεσογειακές ΑΟΖ.

Του Νίκου Λυγερού*

Όταν εξετάζουμε σε συνδυασμό το πλαίσιο της Μεσογείου και το πλαίσιο της ΑΟΖ, αντιλαμβανόμαστε ότι αλλάζουν επί της ουσίας οι συσχετισμοί των χωρών. Λόγω των αποστάσεων, η επιρροή της ΑΟΖ είναι σημαντική πάνω στα μεγέθη των κρατών. Έτσι κράτη που θεωρούνται παραδοσιακά μεγάλα, ακόμα και αν είναι παράκτια μπορεί να έχουν μια σχετικά μικρή ΑΟΖ. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου τύπου είναι η Αλγερία. Και είναι οι Βαλεάρες της Ισπανίας που ελαχιστοποιούν αυτό το εμβαδόν της αλγερικής ΑΟΖ. Από την άλλη, υπάρχουν κράτη που θεωρούνται παραδοσιακά μικρά αλλά που έχουν μια τεράστια ΑΟΖ. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της περίπτωσης είναι η Ελλάδα. Όπως το αναδείξαμε σε προηγούμενο άρθρο, υπό τον περιορισμό της Μεσογείου, η πατρίδα μας έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ μετά εκείνης της Ιταλίας. Κατά συνέπεια με αυτές τις τροποποιήσεις αν επανεξετάσουμε τον χάρτη των μεσογειακών ΑΟΖ και τον συνδέσουμε με τον χάρτη των χώρων, τότε αντιλαμβανόμαστε την εξαιρετική σημασία που έχει το θέμα για την Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες, και πόσο μεγάλη αξία έχει η ΑΟΖ της και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η τροποποίηση της μεσογειακής γεωγραφίας έχει βέβαια άμεση σχέση και εφαρμογή με τα θέματα της αλιείας, αλλά μπορούμε ήδη να φανταστούμε τι επιπτώσεις έχει με το θέμα του αερίου και του πετρελαίου. Αν θυμηθούμε ότι η γαλλική εταιρεία πετρελαίων μελετά την περιοχή της Αιγύπτου από το 1911. Αν υπολογίσουμε τις δυνατότητες τις Αλγερίας και όλο το σύνολο των αγωγών που την ενώνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν εξετάσουμε τα κοιτάσματα που βρέθηκαν τον Ιανουάριο 2009, Ταμάρ τον Δεκέμβριο 2010, Λεβιάθαν, τον Δεκέμβριο 2011, Αφροδίτη και τον Φεβρουάριο 2012, Τανίν στις ΑΟΖ του Ισραήλ και της Κύπρου. Αν έχουμε στο μυαλό μας την ανακοίνωση της Nobel που είπε ότι το κυπριακό κοίτασμα είναι ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Τότε μπορούμε να αντιληφθούμε ότι δεν είναι υπερβολή να θεωρήσουμε τη Μεσόγειο ως τη Μέση-Ανατολή του εικοστού πρώτου αιώνα. Σε αυτό το μεγάλο παίγνιο, η Ελλάδα είναι ένας ισχυρός παίκτης τουλάχιστον στο πλαίσιο των δυνατοτήτων. Και αυτό είναι ανεξάρτητο από κάθε πολιτική βούληση. Βέβαια αν η τελευταία δεν έχει μια εθνική εμβέλεια, μπορεί όλη αυτή η δυνατότητα να μετατραπεί σε ανικανότητα. Με άλλα λόγια το πλαίσιο (δηλαδή το Δίκαιο της θάλασσας) και το πεδίο (δηλαδή η θέση μας στην Ανατολική Μεσόγειο) είναι θετικότατα. Απλώς πρέπει να τα υποστηρίξουμε και με το πεδίο δράσης, το οποίο εξαρτάται άμεσα από τις επιλογές των κυβερνήσεών μας. Η τεχνογνωσία και η στρατηγική είναι τα εργαλεία μας κι έχουμε αποδείξει πόσο αποτελεσματικά είναι. Πρέπει όμως να έχουμε και τους ανάλογους πολιτικούς για να πάρουν την τελική απόφαση. Κατά συνέπεια, τώρα ο λαός μας ξέρει ποιος είναι ο ρόλος του στις εκλογές αν θέλει πραγματικά να αποκτήσει η Ελλάδα την ΑΟΖ που δικαιούται.

πηγή

* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

"Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ".

Γράφει ο αναγνώστης μας Μάκης Π.

Λίγο πριν πεθάνει, με το πνεύμα του να αιωρείται ανάμεσα σ' αυτόν και τον άλλο κόσμο, γράφει μεταξύ άλλων ο αυτόχειρας της Εύβοιας :

" Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τόσο πολύ σας σέβεται κύριοι εισαγγελείς, κύριοι δικαστικοί, εσάς τους ανθρώπους του Νόμου που αφιερώσατε τη ζωή σας στο ΔΙΚΑΙΟ.

Σας αποκαλεί κυρίους, ακόμη και λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του.

Κι εκεί που θα πάει, θα δώσει λόγο για την πράξη του ...... και θα πει πάλι αυτά που μας έγραψε στο χαρτί !

Στον ίδιο τον ΚΥΡΙΟ, θα σας αποκαλέσει ΚΥΡΙΟΥΣ.

Όλοι οι Έλληνες σας αποκαλούμε κυρίους και όλοι οι Έλληνες αποτείνουμε χείρα βοηθείας σε σας.

Ξεσκίστε τους κύριοι εισαγγελείς όλους τους υπεύθυνους για την εξαθλίωση των Ελλήνων .

ΞΕΣΚΙΣΤΕ τους.

Μην αφήσετε την Τρόικα απ' έξω.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ και κάποιος πρέπει να τους σταματήσει .

Μάκης Π.

Διαγράψτε το ιστορικό περιήγησης της Google μην βγουν τα μυστικά σας στη φόρα.

Σε λίγες μέρες, 1 Μαρτίου, η Google αλλάζει την πολιτική προστασία προσωπικών δεδομένων της, ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει και να αποθηκεύσει τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών της.

Αλλά υπάρχει τρόπος με 3 βήματα να διαγράψετε..... από το μόνιμο προφίλ σας στοιχεία που ίσως ... περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία όπως ηλικία, το φύλο, τον τόπο και ακόμη και την σεξουαλικότητα, πριν από την ημερομηνία αυτή.


ΒΗΜΑ 1. Μετάβαση στην αρχική σελίδα της Google και κάντε σύνδεση στο λογαριασμό σας. Πάνω δεξιά που φαίνεται το Mail σας πατήστε για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις σας.

Κάντε κλικ στο "Ρυθμίσεις λογαριασμού" όπως παρακάτω.

ΒΗΜΑ 2 Στη συνέχεια βρείτε την ενότητα που ονoμάζεται " Υπηρεσίες " και θα δείτε έναν σύνδεσμο "Προβολή, ενεργοποιήση και απενεργοποιήσετε του ιστορικού ιστού".


ΒΗΜΑ 3 Τέλος, μπορείτε να αφαιρέσετε όλα τα στοιχεία της αναζήτησή σας, κάνοντας κλικ στο "Κατάργηση όλου του Ιστορικού Ιστού".

πηγή
το ειδαμε στο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι δύο κόσμοι της φυλακής και της κοινωνίας σε αντιπαράθεση κ.Ξηρός Vs Γέρων Εφραίμ Βατοπεδινός.

Γράφει ο Νέαρχος Παναγή

Αν είναι αλήθεια τα όσα διάβασα στο διαδίκτυο περί αντίδρασης του δολοφόνου της 17Ν Σάββα Ξηρού στον όλο αγάπη χαιρετισμό του Γέροντα Εφραίμ προς αυτόν και δεν είναι ραδιοαρβύλα τότε μένω άναυδος και συνάμα έκπληκτος.

Και εξηγώ γιατί. Πρώτα-πρώτα για την συμπεριφορά ενός φονιά έναντι σε ένα συνάνθρωπό του και κατά δεύτερον για τα σχόλια που διαβάζω κάτω από το άρθρο περί διαμάχης Ξηρού και Εφραίμ από αναγνώστες.

Φτάσαμε στο σημείο, δεν περίμενα και κάτι άλλο φυσικά, ο εκ προμελέτης φονιάς, ο αφαιρών τη ζωή του συνανθρώπου του, να εκστομίζει βαρύτατους λόγους κατά ενός γέροντα που αν έκανε κάτι έχει σχέση μόνο με ανταλλαγές περιουσίας οι οποίες ακόμη δεν κρίθηκαν καν παράνομες.

Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια φυλακή δεν μεταμέλησε, δεν αντιλήφθηκε τι έπραξε, πόσους φόνευσε και θεωρεί τον εαυτό του κλάσεις αγιότερον του γ.Εφραίμ και βγάζει και γλώσσα. Ο γ.Εφραίμ φυσικά ως γνήσιος πνευματικός άνθρωπος ουδέν είπε και υποψιάζομαι ότι από εκείνη τη στιγμή προσεύχεται για το Ξηρό.

Του είπε ότι ζει στην χλιδή στη φυλακή. Με τις τριπλές κουβέρτες για να μην κρυώνει κ. Ξηρέ;
Tου είπε ότι δεν ζει την τρισάθλια κατάσταση της φυλακής. Κ. Ξηρέ μήπως εσύ δεν συνειδητοποιείς ότι έχεις κάνει τη ζωή των συγγενών αυτών που δολοφόνησες τρισάθλια;

Μήπως σου πρέπει η τρισάθλια κατάσταση στη φυλακή, αλλά στον γέροντα όχι; Γιατί για να σου πω την αλήθεια και στο κελί που ζούσε στο μοναστήρι η έκτασή του και ο τρόπος διαβίωσης του γέροντα δεν ήταν και πολύ διαφορετικός. Ασκητικός ήταν και στη μονή. Είναι εσένα που κακοφάνηκε γιατί από την έξω ασυδοσία της ζωής σου μπήκες σε καλούπια, στην τρισάθλια κατάσταση όπως την λες.

Είπες κ. Ξηρέ ότι ο πατέρας σου ο ιερέας είχε 13 παιδιά και 100 ορφανά που βοηθούσε. Ενώ ο γέροντας τι έχει κ. Ξηρέ, ξέρεις; ; Έχει 120 παιδιά όλων των ηλικιών, έχει 120 μοναχούς μέσα στο μοναστήρι, έχει χιλιάδες πνευματικά παιδιά ένα εκ των οποίων εγώ και η σύζυγός μου, έχει εκατοντάδες φυλακισμένων στις φυλακές Κομοτηνής που περιμένουν κάθε Τρίτη τον π. Νήφων να τους επισκεφθεί για υλική και ηθική βοήθεια, έχει και όλους αυτούς τους 1000 και πλέον που αποφυλάκισε. Έχει και προσφάτως φυλακισμένους στον Κορυδαλλό, εκτός εσένα φαντάζομαι, και ένα σωρό άλλους κρυφοπνευματικά του παιδιά που φοβούνται λόγω θέσεως να ομολογήσουν τη σχέση του ς με τον γέροντα. Αλλά που να καταλάβεις εσύ κ. Ξηρέ και ένα τσούρμο όμοιοί σου και ας μην είναι φονιάδες.

Γιατί κ. Ξηρέ η συμπεριφορά σου εκφράζει δυστυχώς μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας. Και γι' αυτό αγαπητέ ιδεολόγε με τον ίδιο τρόπο που εσύ θεωρείς ότι δεν έκανες κάτι κακό δολοφονώντας, ενώ ο όποιος συνάνθρωπός σου (ο γ. Εφραίμ) έκανε πολύ χειρότερα από εσένα, (ουδέν αναληθέστερο), έτσι και η κοινωνία μας πάντα κρίνει τον άλλο, ποτέ δεν έκανε κάτι κακό ενώ φταίνε πάντα οι άλλοι. Με αυτό τον τρόπο ποτέ κανείς δεν διορθώνεται. Να και η εξήγηση για την κατρακύλα της κοινωνίας, αφού είμαι αλάνθαστος ας διορθωθεί ο άλλος που φταίει.

Κ. Ξηρέ είσαι η προέκταση της νοοτροπίας της κοινωνίας και δεν μιλώ για τους φόνους αλλά για την συμπεριφορά σου.

Είπες κ .Ξηρέ ότι περιέφερε της την Αγία Ζώνη της Παναγίας για να πάρει χρήματα και για να γίνει γνωστός. Φαντάζομαι δεν σας ενημέρωσε ο κ.Ιερώνυμος, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών ότι όλα τα λεφτά δόθηκαν για τα συσσίτια των απόρων στην Αθήνα. Και ναι κ. Ξηρέ έγινε γνωστός και στη Ρωσία και όχι μόνο, εδώ και χρόνια με τις συκοφαντίες των όμοιών σας έγινε παγκόσμια γνωστός. Γιατί εκεί που εσείς χαλάτε (νομίζετε) ο Θεός χτίζει.

Το άλλο που με προβλημάτισε είναι τα χαιρέκακα σχόλια πολλών αναγνωστών της είδησης. Καλά του έκανε ο Ξηρός, πέστα Ξηρέ, ο έτσι Εφραίμ, ο αλλιώς κ.λ.π. Επικροτούσαν δηλαδή τον Ξηρό. Αν κατάλαβα καλά προτιμούν το φονιά από τον μοναχό που ακόμα και αν έφταιξε σε κάτι δεν σκότωσε. Προτιμούν αυτό που μπορεί να σκότωνε και το παιδί τους τη γυναίκα τους. Είναι να τρελαίνεσαι, μόνο και μόνο επειδή είναι παπάς είναι χειρότερος από φονιά. Αν κύριοι αναγνώστες είχατε μπροστά σας και τους δύο , τον Ξηρό με πιστόλι στον κρόταφό σας και τον γέροντα Εφραίμ με το πετραχήλι ποιον θα προτιμούσατε θα ήθελα να ξέρω.

Πραγματικά πιστεύω ότι με τη μανία που σας διακατέχει μπορεί και να διαλέγατε τον Ξηρό. Ο άλλος βλέπεις είναι παπάς.

Τώρα υποψιάζομαι τι είναι κόλαση, ούτε καζάνια ούτε τίποτα, είναι από την εδώ ζωή άρνηση του καλού, του Θεού. Και παραπέρα στην άλλη ζωή η αδυναμία να δεις το εκτυφλωτικό φως του Θεού, κάτι που από την επίγειά σου ζωή πάντα αποστρεφόσουν. Το μόνο που μπορεί να σας σώσει είναι το έλεος του Θεού.

Είναι καιρός νομίζω να φυλακίσουμε όλα εκείνα τα πάθη που εκπροσωπεί ο δύσμοιρος κ. Ξηρός. Ναι φυλακίσαμε ναι σωματικά το φονιά, χρέος μας όμως και η πνευματική φυλάκιση του εγωισμού της οίησης, της κατάκρισης, του θυμού, της φιλαυτίας, της φιλαργυρίας και όλων αυτών των παθών που σαν υπόδικοι στο δικαστήριο περιμένουν το δικαστή να αποφασίσει. Δικαστής είμαστε εμείς, και τους πρέπει των παθών, φυλάκιση και μόνο φυλάκιση. Η απόφαση να είναι τελεσίδικη και χωρίς δικαίωμα έφεσης.

Χωρίς ίχνος μίσους προς τον κ. Ξηρό και των συν' αυτώ

Με αγάπη
Νέαρχος Παναγή
Λεμεσός

πηγή Πενταπόσταγμα
Ποσειδώνας

Πού να μας φτάσουν οι… Εγγλέζοι! Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Ένα σύντομο και «πιπεράτο» σχόλιό μου καταθέτω στα blogs ελπίζοντας να φέρει λίγα χαμόγελα στο Σαββατοκύριακο που θα είναι «τριήμερο» λόγω Καθαρής Δευτέρας και αφορά στην είδηση που παίζει σήμερα ως «σοβαρό εύρημα» σε όλα τα Αγγλικά ΜΜΕ με αφορμή πρόσφατη έρευνα που δείχνει ότι οι Εγγλέζοι κρύβουν σε μετρητά στα σπίτια τους σχεδόν 5,6 δις στερλίνες (δηλαδή περίπου 7 δις ευρώ!)

Στην είδηση επισημαίνεται ότι ένα σημαντικό ποσοστό των Εγγλέζων έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο Τραπεζικό Σύστημα και τους Τραπεζίτες και η έρευνα δημοσιεύεται τη στιγμή που 2 Βρετανικοί Τραπεζικοί κολοσσοί όπως οι Royal Bank of Scotland & Lloys Bank ενώ έδειξαν «απώλειες» πολλών δισεκατομμυρίων εντούτοις μοίρασαν στα στελέχη τους μεγάλα bonus!

Τα ευρήματα της έρευνας διανθίζουν και πολλά σχόλια από τα σοβαρά που υπενθυμίζουν στον μέσο Εγγλέζο ότι οι καταθέσεις του είναι εξασφαλισμένες μέχρι το ποσό των περίπου 100,000 ευρώ ανά καταθέτη, μέχρι τα αστεία που συνιστούν ως μια πρώτης τάξεως «καλή κρυψώνα» την τσάντα της συζύγου!

Σε συζήτησή μου με Βρετανούς ακαδημαϊκούς συναδέλφους και δημοσιογράφους τους υπενθύμισα κάτι που κρίνω ως σχετικά σημαντικό:

Στην Αγγλία των 64 εκατομμυρίων κατοίκων που είναι η Τρίτη οικονομία της Ευρώπης με ετήσιο ΑΕΠ σχεδόν 2,500 δις δολαρίων τα 7 δις ευρώ που οι Εγγλέζοι κρατούν σε «κρυψώνες» έχουν πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουν πριν φτάσουν τα πολλαπλάσια δις ευρώ που βρίσκονται σε ελληνικούς οικιακούς«κρυψώνες» σε μια ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ χώρα 11 εκατομμυρίων κατοίκων με ΑΕΠ (προπέρσινο) 300 περίπου δις δολαρίων!!!

Με τον προσήκοντα σεβασμό στην παρέα των Ευρωπαίων φίλων και συναδέλφων, δικαιολογημένα έσκασε χαμόγελο «κατανόησης» στα πικραμένα, όπως και κάθε άλλου Έλληνα και Ελληνίδας, χείλη μου:

«παιδιά, σιγά το πράγμα…»

Πάντως η ιδέα της ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ στους…Τραπεζίτες είναι μια πολύ καλή είδηση όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά για τους απανταχού της γης «πονεμένους» Λαούς…

* (Απόσπασμα από σημερινό - 25-2-2012 - άρθρο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ:

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112825414

"Περισσότερα από 30 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι βρίσκονται σήμερα σε θυρίδες και στα «σεντούκια». «Αυτά τα χρήματα παραμένουν ανενεργά δεν αποφέρουν κανένα κέρδος σε αυτούς που τα έχουν, κινδυνεύουν να χαθούν μέσα στους δαιδάλους της παραοικονομίας και του ''ξεπλύματος του μαύρου χρήματος'', ενώ αυτά τα κεφάλαια, τα οποία είναι ούτως η άλλως καταγεγραμμένα γιατί ήταν στις τράπεζες και έφυγαν από αυτές, εάν γυρίσουν και πρέπει να γυρίσουν θα βοηθήσουν και αυτούς που τα έχουν και αυτούς που περιμένουν να χρηματοδοτηθούν από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών.")

27 Φεβρουαρίου 2012

Δολοφονική απόπειρα κατά του Πούτιν απέτρεψαν οι ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Οι ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας ματαίωσαν τα σχέδια των τρομοκρατών που ετοιμάζονταν για δολοφονική απόπειρα κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν,- ανακοιίνωσε σήμερα, το πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης.

Στην ουκρανική πόλη της Οδησσού είχαν συλληφθεί καταζητούμενοι διεθνώς συμμορίτες. Από τις καταθέσεις τους, όπως μετέδωσε το πρώτο κανάλι, έγινε γνωστό ότι σχεδίαζαν να υλοποιήσουν το εγκληματικό τους σχέδιο στη Μόσχα αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Μαρτίου. Η έρευνα συνεχίζεται. Το κανάλι υπόσχεται να μεταδώσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης στα απογευματικά δελτία ειδήσεων.

από το Η Φωνή της Ρωσίας

Νεότερη ενημέρωση

Η Υπηρεσία Ασφάλειας της Ουκρανίας σήμερα επίσημα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την σύλληψη τρομοκρατών, οι οποίοι προετοίμαζαν απόπειρα δολοφονίας κατά πρωθυπουργού της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στις 4 Φεβρουαρίου στην Οδησσό κατά την διάρκεια ειδικής αποστολής συνελήφθη ο 31-χρονος Αντάμ Οσμάγιεβ από την Τσετσενία, ο οποίος είναι διεθνώς καταζητούμενος, όπως επίσης και οι δύο του συνεργοί, σχετιζόμενοι με τρομοκρατική δραστηριότητα.

Υποτίθεται, πως ο ρόλος του Οσμάγιεβ στην αποτυχημένη απόπειρα κατά του Πούτιν ήταν να εκπαιδεύσει τους τρομοκράτες και να τους στείλει στην Μόσχα. Ο τρομοκράτης δρούσε εκτελώντας την παραγγελία του ηγέτη της «Ιμαράτ Καβκάζ» Ντοκού Ουμάροβ. Κατόπιν λήψεως της παραγγελίας κατευθύνθηκε στην Ουκρανία, όπου συναντίθηκε με τους «μαθητές» του – τον Ρουσλάν Μαντάγιεβ από την Τσετσενία και Ιλιά Πιανζίν από το Καζακστάν. Σε ένα από τα μαθήματα στα χέρια του Μαντάγιεβ ανατινάχτικε βόμβα και μετά αυτού πέθανε. Ο Πιανζίν τραυματίστηκε. Μαθαίνοντας για την έκρηξη ο Οσμάγιεβ άρχισε να κρύβεται στην Οδησσό.

Ο Πιανζίν όταν συνήλθε, είπε πως σύντομα μετά τις προεδρικές εκλογές στην Ρωσία ο Μαντάγιεβ έπρεπε να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας και να δολοφονήσει τον Πούτιν. Οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τους ρώσους εταίρους τους σχετικά με αυτό. Αυτοί έμαθαν πως ο νεκρός και ο τραυματίας όντως είχαν σχέση με μαχητές. Στις 4 Φεβρουαρίου τον Οσμάγιεβ ήρθε να τον επισκεφθεί στην Οδησσό ο πατέρας του ο Ασλανμπέκ, από τα τηλεφωνήματά του μπόρεσαν να διαπιστώσουν που βρίσκεται ο γιος.

Ο ύποπτος συνελήφθη, ελέγχεται η περίπτωση να εμπλέκεται ο πατέρας στην προετοιμασία της απόπειρας δολοφονίας. Από τον συλληφθέντα κατασχέθηκε φορητός υπολογιστής με πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές του Πούτιν. Αργότερα, βάσει των καταθέσεών του, βρήκαν στην Μόσχα κρύπτη με εκρηκτικά.

Οι ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζουν την έρευνα της υπόθεσης.

πηγή

Εκτακτη ανακοίνωση του Εθνικού Ριζοσπαστικού Κινήματος.

Το ΕΘΝΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ:

Καταδικάζει και καταγγέλει τίς απαράδεκτες και μεθοδευμένες ενέργειες του πολιτικού κόσμου της χώρας και ιδιαίτερα τών κόμματων τα οποία απαρτίζουν την παρούσα κυβέρνηση για Εθνική προδοσία και απεμπόληση της Εθνικής μας ανεξαρτησίας .

Το ψηφισθέν μνημόνιο 2 δεν θα λύσει τα προβλήματα της χώρας όπως και το μνημόνιο 1 αλλά το μόνο το οποίο θα δημιουργήσει είναι μεγαλύτερη ανέχεια στον λαό , ανασφάλεια στην αγορά , περαιτέρω πλήγμα της αγοραστικής αξίας και εκτίναξη της ανεργίας .

Με την ανάλυση των παρόντων οικονομικών μεγεθών το μόνο το οποίο θα επιτευχθεί με αυτήν την νέα δανειακή σύμβαση είναι η εξυπηρέτηση των προηγούμενων δανειακών υποχρεώσεων, οι όποιες δημιουργήθηκαν με την άφρονα και αντεθνική πολιτική της κομματικής δικτατορίας η οποία καταδυνάστευσε την χώρα τα τελευταία 37 χρόνια, με την σιωπηλή ανοχή των κομμάτων της αριστεράς τα οποία εγνώριζαν αλλά σιωπούσαν καρτερώντας την καταστροφή, πρός άγραν ψήφων.

Το Εθνικό Ριζοσπαστικό Κίνημα το οποίο αποτελείται από έντιμους πατριώτες απόστρατους, πολίτες, επιστήμονες, ως εν δυνάμει αυριανή κυβερνητική πλειοψηφία, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τα μνημόνια 1 και 2 και τις ενδιάμεσες συμφωνίες και δεσμεύεται απέναντι στο Ελληνικό λαό ότι δεν τα αναγνωρίζει και θα καταργήσει τα δεσμά της οικονομικής δουλείας τα οποία επιβλήθηκαν και υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας από τους δοσίλογους ντόπιους δυνάστες μας. Το κίνημά μας δεν φοβάται δεν υπαναχωρεί και ξεκίνησε ήδη ανένδοτη πατριωτική και δημοκρατική επανάσταση.

Προειδοποιούμε όποιον -ους βρεθούν μπροστά μας ότι η δύναμή μας είναι καταλυτική και αδυσώπητη !

Κηρρύσουμε δημοκρατική επανάσταση και δεν θα σταματήσουμε έως να ανατρέψουμε το πολιτικό υποκατάστημα της Γερμανίας και των υποχειρίων της.

Απευθύνουμε μήνυμα στην Ε.Ε και στο ΔΝΤ ότι δεν αποδεχόμαστε τα μνημόνια και τους σχετικούς όρους και θα προχωρήσουμε στην μονομερή καταγγελία τους όταν θα αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας και θα το πετύχουμε!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΙΣΟΤΗΣ-ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ το τρίπτυχο που μας ενώνει και μας καθοδηγεί!

Ολοι μαζί για την μεγάλη ανατροπή. Εως εδώ!

“η τάν η επί τάς”

Αθήνα 23-02-2012

www.ethn-rizo-kinima.gr

Μεγάλη Σαρακοστή μια μακρά και κοπιαστική πορεία προς το ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ.

Του Πρωτοπρεσβύτερου Μιχαήλ Βοσκού

Το Πάσχα δεν είναι για μας τους Ορθοδόξους Χριστιανούς μια εκκλησιαστική εορτή όπως οι άλλες, αλλά είναι αναμφίβολα η εορτή των εορτών και η πανήγυρις των πανηγύρεων. Αποτελεί το επίκεντρο, αλλά και το επιστέγασμα ολοκλήρου του εκκλησιαστικού μας έτους και ταυτοχρόνως νοηματοδοτεί ολόκληρη τη ζωή της Εκκλησίας μας. Κάθε Κυριακή είναι για την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας Ανάσταση και κάθε Θεία Λειτουργία, όποτε κι αν αυτή τελείται, είναι ένα αναστάσιμο γεγονός. Κι ενώ οι υπόλοιπες Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές του εκκλησιαστικού μας έτους αποδίδονται σε οκτώ το πολύ ημέρες, το Πάσχα αποδίδεται στις σαράντα ημέρες. Ολόκληρη η μετά το Πάσχα εβδομάδα, η εβδομάδα της Διακαινησίμου όπως λέγεται, λογίζεται ως μία ημέρα, ενώ για σαράντα ημέρες ψάλλεται σε όλες τις εκκλησιαστικές ακολουθίες ο νικητήριος παιάνας «Χριστός Ανέστη» και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζουν την παγκόσμια χαρά, που εξανέτειλε από τον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου, την παγκόσμια χαρά για την νίκη της ζωής επί του θανάτου.

Για να μπορέσει κανείς να ζήσει πραγματικά τα μεγάλα σωτηριολογικά γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα, το Πάθος και τον σταυρικό θάνατο, την ταφή και την εις Άδου κάθοδο, κυρίως όμως την τριήμερη λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου, πρέπει να κάνει τον ανάλογη πνευματική προετοιμασία. Έτσι λοιπόν η Εκκλησία μας για δέκα ολόκληρες εβδομάδες μας προετοιμάζει σταδιακά για το Πάσχα. Οι τρεις πρώτες εβδομάδες (από την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι την Κυριακή της Τυρινής) είναι προπαρασκευαστικές για τη Μεγάλη Σαρακοστή, οι επόμενες έξι εβδομάδες (από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή προ των Βαΐων) αποτελούν τη Μεγάλη Σαρακοστή και η τελευταία εβδομάδα είναι φυσικά η Μεγάλη Εβδομάδα, ή Εβδομάδα των Παθών, που αποτελεί το αποκορύφωμα της νηστείας και της εν γίνει προετοιμασίας μας για το Πάσχα.

Η Μεγάλη Σαρακοστή ως εκ τούτου είναι μια μακρά και κοπιαστική πορεία προς το Πάσχα. Ο Ορθόδοξος Χριστιανός διέρχεται δια της στενής και τεθλιμμένης οδού της Μεγάλης Σαρακοστής, για να μπορέσει να εισέλθει στην παγκόσμια χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου. Η Μεγάλη Σαρακοστή είναι η κατ' εξοχήν περίοδος νηστείας, εγκράτειας, μετανοίας, κατανύξεως, εντατικής προσευχής και εντατικού πνευματικού αγώνα. Είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια, αλλά και η αυστηρότερη περίοδος νηστείας του εκκλησιαστικού μας έτους. Κατ' αυτήν επιτρέπεται η κατάλυση οίνου και ελαίου μόνο κατά τα Σάββατα και τις Κυριακές. Ταυτοχρόνως η Ορθόδοξη Εκκλησία μας μας υποβοηθεί στην εντονότερη προσευχή και στον εντατικότερο πνευματικό αγώνα μέσα από τις ιδιαίτερες λατρευτικές Ακολουθίες της περιόδου αυτής, που αποτελούν έναν πραγματικό λειτουργικό θησαυρό.

Η λειτουργική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Σαρακοστής είναι εντελώς διαφορετική από τη λειτουργική ατμόσφαιρα του υπόλοιπου έτους. Οι Ακολουθίες είναι μακρές και κατανυκτικές, κυριαρχούν δε σε αυτές τα πολλά «διαβάσματα» (ψαλμοί, αναγνώσματα, ευχές), η λιτότητα και η αρχαιοπρέπεια. Η σημαντικότερη διαφορά της Μεγάλης Σαρακοστής από το υπόλοιπο εκκλησιαστικό έτος είναι η απαγόρευση της τελέσεως της θείας Λειτουργίας εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Αντί της κανονικής Θείας Λειτουργίας τελείται κατά τις καθημερινές της Μεγάλης Σαρακοστής (κυρίως τις Τετάρτες και τις Παρασκευές) η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, ο οποία αποτελεί χωρίς αμφιβολία την καρδιά της Μεγάλης Σαρακοστής.

Τη λειτουργική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Σαρακοστής συμπληρώνουν οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί των Κυριακών, το Μεγάλο Απόδειπνο που αναγιγνώσκεσαι από τη Δευτέρα μέχρι τη Πέμπτη με ψαλμωδία μέρους του Μεγάλου Κανόνος του Αγίου Ανδρέου Κρήτης κατά την πρώτη εβδομάδα και Κανόνων από το Θεοτοκάριο κατά τις υπόλοιπες εβδομάδες, ο Όρθρος, οι Ώρες και ο Εσπερινός, που έχουν αυτή τη περίοδο έντονο κατανυκτικό χρώμα, και φυσικά η ιδιαίτερα λαοφιλής Ακολουθία των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, που τελείται κάθε Παρασκευή. Με την ακολουθία των Χαιρετισμών διακόπτεται για δύο μέρες η πένθιμη και κατανυκτική ατμόσφαιρα των καθημερινών της Μεγάλης Σαρακοστής, για να επανέλθει και πάλι το απόγευμα της Κυριακής με τον Κατανυκτικό Εσπερινό, αφού πρώτα ζήσουμε τη χαρμόσυνη και αναστάσιμη ατμόσφαιρα των Κυριακών της Μεγάλης Σαρακοστής με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου και τη διπλή τους Θεματολογία.

Η νηστεία, η εντονότερη προσευχή και η κατά το δυνατόν συμμετοχή στις κατανυκτικές Ακολουθίες της περιόδου της Μεγάλης Σαρακοστής μας υποβοηθούν να εντείνουμε όσο μπορούμε περισσότερο τον πνευματικό μας αγώνα, που δεν είναι αγώνας μόνο της Μεγάλης Σαρακοστής, αλλά αγώνας ολόκληρης μας της ζωής και αποσκοπεί στην καταπολέμηση των παθών, των αδυναμιών και των ελαττωμάτων μας και στην καλλιέργεια των χριστιανικών αρετών, στην κάθαρση της ψυχής από ό,τι αμαυρώνει τη στολή της, για να μπορέσει να βρει χώρο μέσα μας η χάρη του Θεού και να ενεργήσει. Ο πνευματικός αγώνας όμως, για να φέρει πραγματικά αποτελέσματα, πρέπει να θεμελιωθεί πάνω στη βάση της ταπεινώσεως και να στολιστεί με τους καρπούς της μετανοίας.

Αυτές τις δύο αλήθειες μας προβάλλει η Εκκλησία μας προτού ακόμη ξεκινήσουμε το ταξίδι και τον εντατικό πνευματικό αγώνα της Μεγάλης Σαρακοστής, μέσα από τα ευαγγελικά αναγνώσματα και τα θαυμάσια τροπάρια των πρώτων εβδομάδων του Τριωδίου, των εβδομάδων προπαρασκευής για τη Μεγάλη Σαρακοστή. Έτσι με την παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου με την οποία αρχίζει η περίοδος του Τριωδίου, η Εκκλησία μας, μας υπενθυμίζει ενόψει της ενάρξεως της Μεγάλης Σαρακοστής μια μεγάλη αλήθεια: Καμιά αρετή και κανένα καλό έργο, άρα ούτε και η νηστεία μας ούτε και ο λοιπός πνευματικός μας αγώνας δεν έχουν αξία, αν δεν συνοδεύονται από την ταπείνωση, αν δεν θεμελιώνονται πάνω στην ταπείνωση, γιατί σε τελευταία ανάλυση δεν μας σώζουν ούτε οι αρετές μας ούτε τα καλά μας έργα, αλλά ο βαθμός της ταπεινώσεως και της μετανοίας μας. Η ταπείνωση και η μετάνοια ελκύουν όντως τη Χάρη του Θεού. Με την παραβολή του Ασώτου εξάλλου, που αναγιγνώσκεται τη δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου, η Εκκλησία μας, μας υπενθυμίζει μια άλλη μεγάλη αλήθεια: Η αγάπη του Θεού είναι τόσο μεγάλη, που καμιά αμαρτία, όσο μεγάλη κι αν είναι, δεν μπορεί να την εμποδίσει, φτάνει όμως να υπάρξει αληθινή μετάνοια. Ο Θεός περιμένει από εμάς να κάνουμε το πρώτο βήμα της μετανοίας για να κάνει Εκείνος όλα τα υπόλοιπα βήματα.

Του Πρωτοπρεσβυτέρου Μιχαήλ Βοσκού
Από το περιοδικό «Παράκληση» της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, Κύπρος
Μεταφέρθηκε στο διαδίκτυο από NOCTOC

πηγή ΑΗΔΟΝΙ