29 Φεβρουαρίου 2012

Για να μην ξεχνάμε.... ο "αγωνιστής" Μανώλης Γλέζος προσκύνησε την σωρό του διώκτη των αδερφών μας Βορειοηπειρωτών Ενβερ Χότζα! (βιντεο)

Ο Ενβέρ Χότζα ήταν ένα αλβανικό δικτατορικό κάθαρμα.
Αθεος και ανεξάρτητος κομμουνιστής, κυβέρνησε την Αλβανία από το 1946 μέχρι το 1981!

Ας πούμε λίγα λόγια για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι...

Κατά την διακυβέρνησή του η Αλβανία μετετράπει σε ένα τριτοκοσμικό απομονωμένο κράτος το οποίο δεν είχε φιλικές σχέσεις με κανένα άλλο κομμουνιστικό ή μη κράτος...
Τα μόνα έργα που άφησε πίσω του ήταν τα 600.000 πολυβολεία διάσπαρτα σε ολόκληρη την αλβανική επικράτεια και τα χιλιάδες χιλιόμετρα ηλεκτροφόρων καλωδίων που έβαλε κατά μήκος των Αλβανικών συνόρων!!!!

Ενα σύντομο χρονικό της διακυβέρνησή του αντιγράφουμε από την Wikipedia:

Προσηλωμένος στον ορθόδοξο κομμουνισμό του Ιωσήφ Στάλιν, ο Χότζα διέκοψε διπλωματικές σχέσεις με την Γιουγκοσλαβία το 1948, όταν ο Τίτο ήρθε σε ιδεολογική ρήξη με την Μόσχα. Το 1949 διέταξε την εκτέλεση του υπουργού Άμυνας, Κότσι Τζότζε, κατηγορώντας τον ότι συμμετείχε σε δραστηριότητες υπέρ της Γιουγκοσλαβίας.

Κατά τη διακυβέρνησή του, ο Χότζα δήμευσε τις περιουσίες μεγάλων γαιοκτημόνων και οργάνωσε
κολχόζ κατά τα σοβιετικά πρότυπα. Σύντομα, η προπαγάνδα του καθεστώτος του Χότζα άρχισε να μιλά για μια Αλβανία με πλήρη αυτάρκεια γεωργικών προϊόντων. Το ίδιο συνέβη και στον τομέα της βιομηχανίας. Η πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος έδειξε μια παντελώς διαφορετική εικόνα: η Αλβανία όχι μόνο δεν ήταν αυτάρκης και βιομηχανική χώρα, αλλά ήταν οπισθοδρομική ακόμα και σε σύγκριση με άλλες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες. Ένα από τα έργα που άφησε πίσω το καθεστώς του Χότζα είναι τα περίπου 600.000 πολυβολεία (τα αποκαλούμενα bunker) διάσπαρτα σε όλη την Αλβανία για τον φόβο ξένων επιδρομέων.

Το 1956 διέκοψε σχέσεις με την Μόσχα και με όλα τα άλλα κομμουνιστικά κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, επειδή το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης (ΚΚΣΕ) αποκήρυξε τον Στάλιν.

Το 1960 προσέγγισε την Κίνα, όταν ο Μάο ήρθε σε ρήξη με τον Νικήτα Χρουστσώφ.


Το 1967 απαγόρευσε αυστηρά κάθε θρησκευτική δραστηριότητα και ανακήρυξε την Αλβανία
ως το πρώτο επισήμως άθεο κράτος. Τζαμιά, εκκλησίες και μοναστήρια δημεύτηκαν, καταστράφηκαν ή μετατράπηκαν σε αποθήκες, εργαστήρια και αίθουσες κινηματογράφου.

Το 1968, η Αλβανία εξήλθε από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή των Ρώσων στην Τσεχοσλοβακία. Στη δεκαετία του 70'ο Χότζα ήρθε σε ρήξη και με τον Μάο και έτσι διέκοψε τις σχέσεις του και με το Πεκίνο και το ΚΚΚίνας. Ο λόγος ήταν ότι διαφώνησε με την θεωρία των τριών κόσμων του Μάο και με τα ανοίγματα του τελευταίου προς τη δύση και έτσι αυτοαναγόρευσε την Αλβανία ως το μοναδικό κομμουνιστικό καθεστώς στον κόσμο. Οι σχέσεις με την Κίνα δεν αποκαταστάθηκαν ούτε μετά τον θάνατο του Μάο το 1976, λόγω της επικράτησης των αναθεωρητών μέσα στο ΚΚΚίνας.


Το 1981 διέταξε εκτεταμένες εκκαθαρίσεις στο κομμουνιστικό κόμμα και την κυβέρνηση της Αλβανίας. Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται και ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Μεχμέτ Σέχου, ο οποίος, κατά τα επίσημα ανακοινωθέντα, αυτοκτόνησε. Λίγο αργότερα, ο Χότζα αποσύρθηκε από τα πιο πολλά καθήκοντά του και παρέδωσε τα ηνία της χώρας στον Ραμίζ Αλία.

Πέθανε τον Απρίλιο του 1985.

Το κάθαρμα λοιπόν αυτό κυνήγησε τα αδέρφια μας τους Βορειοηπειρώτες με λύσσα. Η κυριότερες αιτίες ήταν η Ορθοδοξία τους και η ελληνική εθνικότητά τους... Χιλιάδες φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν στα κελιά των Αλβανικών φυλακών.

Η πατρίδα μας έμεινε σε εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία μέχρι το 1987.
Η εμπόλεμη κατάσταση ήταν απομεινάρι του Β Παγκ. Πολέμου κατά τον οποίο τμήματα του Αλβανικού στρατού εισέβαλαν μαζί με τις ιταλικές δυνάμεις στο ελληνικό έδαφος στις 28 Οκτωβρίου 1940.... (κατά άλλα σήμερα κάποιοι Αλβανοί μαθητές θέλουν να κρατάνε την ελληνική σημαία κατά την διάρκεια της παρελάσεως της 28ης Οκτωβρίου επειδή έχουν καλούς βαθμούς!!!!!!)

Η εμπόλεμη κατάσταση έπαυσε επί πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας!!!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα αυτά τα χρόνια οι Αλβανοί είχαν τοποθετημένα ηλεκτροφόρα καλώδια κατά μήκος των ελληνοαλβανικών συνόρων και πυροβολούσαν "στο ψαχνό" όποιον επιχειρούσε να αποδράσει προς την Ελλάδα από την γιγάντια φυλακή που ονομαζόταν Αλβανία....

Στα παλιά πατριωτικά σχολεία τα ελληνόπουλα μάθαιναν ποιήματα όπως το παρακάτω:

Έχω μια αδερφή,
κουκλίτσα αληθινή,
την λένε Βορειο Ήπειρο,
την αγαπώ πολύ.
Κουκλίτσα αληθινή,
της κλέψαν την φωνή,
την πήρανε αιχμάλωτη
οι άτιμοι οι εχθροί.
Στο βάθος μακρυά,
προβάλει η Κορυτσά,
τη βλέπω και ραγίζεται η δόλια μου η καρδιά.
Και τώρα που μπορώ το όπλο να κρατώ
και ανήκω εις τον ένδοξο ελληνικό στρατό,
θα τρέξω μιαν αυγή,
χωρίς διαταγή,
για να αγγαλιάσω δυνατά την όμορφη αδερφή.

... και οι Ελληνες έλπιζαν μια μέρα να δουν ελεύθερη την Ελληνική Βόρειο Ηπειρο.... την οποία 2 φορές ελευθέρωσε με αίμα ο ελληνικός στρατός και 2 φορές οι Μ. Δυνάμεις την παρέδωσαν στους Αλβανούς....

Παντού κυκλοφορύσαν αυτοκόλλητα σαν τα παρακάτω.


Ο Μητροπολίτης Κονίτσης Σεβαστιανός κάθε Πάσχα έβαζε ισχυρά μεγάφωνα κι έκανε Ανάσταση στο ακριτκό χωριό Μαυρόπουλο απέναντι από την Δρόπολη του Ελληνικού Αργυροκάστρου για να φθάνει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης στους σκλαβωμένους αδερφούς μας.... οι οποίοι φυσικά κινδύνευαν να βρεθούν στα αλβανικά μπουντρούμια αν έκαναν έστω και τον Σταυρό τους δημοσίως!!!!

Υπό αυτές τις συνθήκες όλοι καταλαβαίνουμε την κατάσταση που επικρατούσε στις ψυχές των Ελλήνων....

Οχι όμως όλων των Ελλήνων....
Κάποιοι πήγαν να τιμήσουν τον βρωμερό μισελληνικό σκύλο Ενβέρ Χότζα στην κηδεία του... την ίδια στιγμή που σάπιζαν στις αλβανικές φυλακές αδέρφια μας Ελληνες πατριώτες.

Στο παρακάτω αλβανικό βίντεο ο "αγωνιστής της δημοκρατίας" Μανώλης Γλέζος σε "ένδοξες" στιγμές του παρελθόντος....



Με θλίψη βλέπεις τον άνθρωπο που κατέβασε την χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη σε αυτό το κατάντημα....
Φυσικά δεν ενήργησε αυτοβούλως, αλλά σύμφωνα με την κομματική γραμμή του ΚΚΕ το οποίο πάντοτε υποστήριζε τον Χότζα κι ας γνώριζε ότι τα αδέρφια μας στέναζαν κάτω από τον ζυγό του τέρατος.
Τελικά η αθεϊα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε κάνει και προδότη....

ΘΑΝΟΣ


(ευχαριστώ την φίλη Θώμη Παριανού και το ιστολόγιο Δεξί Χ-tremi για το έναυσμα αλλά και τα χρήσιμα στοχεία για την δημιουργία αυτής της ανάρτησης)



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

την σημαία πότε την κατέβασε ο γλέζός? το βράδυ που είχε γίνει υποστολή?

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.