Σελίδες

28 Φεβρουαρίου 2012

Ματαιώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή.

Ματαιώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης που ήταν προγραμματισμένο να γίνει την Παρασκευή 2 Μαρτίου με θέμα την Ελλάδα. Τη ματαίωση της Συνόδου, ανακοίνωσε ευρωπαίος αξιωματούχος με δήλωση που έκανε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, η ματαίωση της Συνόδου, οφείλεται στη Γερμανία, η οποία είναι απρόθυμη να συζητήσει το θέμα των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (ESM). Συγκεκριμένα, τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαφωνούν ανοικτά με την αύξηση των διαθεσίμων κονδυλίων του μόνιμου μηχανισμού στήριξης των οικονομιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσω της ενοποίησης των δύο μηχανισμών, δηλαδή του EFSF και του ESM ο οποίος προγραμματίζεται να ενεργοποιηθεί τον Ιούλιο του 2012.

Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης, ήταν σχεδιασμένο να πραγματοποιηθεί με την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., η οποία διεξάγεται στις 1 και 2 Μαρτίου.


Συγκεκριμένα, ο Χέρμαν βαν Ρομπέι είχε σχεδιάσει να συγκεντρώσει τους ηγέτες των 17 χωρών της Ευρωζώνης σε γεύμα εργασίας για να συζητήσουν το θέμα των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Πάντως, οι ηγέτες των κρατών-μελών της ευρωζώνης, αναμένεται πως θα διορίσουν έναν πρόεδρο της ευρωζώνης στη διάρκεια της συνόδου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή, διευκρίνισε η πηγή του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων. Ο πρόεδρος αυτός, αναμένεται ότι θα είναι και πάλι ο Ρόμπέι.
Επιπλέον, η ίδια πηγή ανέφερε ότι η σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης «δεν αποκλείεται να γίνει πριν από το τέλος του Μαρτίου».

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Πέμπτη θα γίνει στις 15:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), ενώ στις 18:30 θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ).

Την Παρασκευή, θα επαναληφθούν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 10:45 το πρωί και στις 16:00 το απόγευμα.

πηγή eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.