Σελίδες

30 Νοεμβρίου 2011

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ……

Το πρώην (;) στέλεχος του ΔΝΤ, ο διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες των πρώην υφισταμένων του διόγκωσε επίτηδες του έλλειμμα του δημοσίου με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης, απολογείται στις 12 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων!

Ο Ανδρέας Γεωργίου, οποίος καταγγέλθηκε από την πρώην υπάλληλο της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά για σκοπούμενη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από 13,4% σε 15,8% του ΑΕΠ, με στόχο να γίνει επιτακτική η υιοθέτηση επώδυνων μέτρων λιτότητας θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη.

Τις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του τις έκανε η καθηγήτρια Οικονομετρίας Ζωή Γεωργαντά, ένα από τα 5 μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από το Βενιζέλο. «Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας. Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο και να πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός» είπε στις πρώτες της καταγγελίες.

Η οποία μάλιστα προχώρησε σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις:

- Δεν υπάρχει καμία Ελληνική Στατιστική Αρχή.
- Δεν συνεδρίασε ποτέ για την έκδοση στοιχείων, τα οποία έρχονταν έτοιμα-μαγειρεμένα.

- Αποκορύφωμα όλων ήταν το έλλειμμα του 2009 που σε μία νύχτα γιγαντώθηκε από τους Γερμανούς της Eurostat, με την ανοχή του τότε υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
- Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν τα σενάρια περί ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας και έτσι μπήκαμε στο Μνημόνιο, και έτσι »πέρασαν» και »περνάνε» τα άδικα μέτρα λιτότητας κατά του ελληνικού λαού.

- Καμία ανεξαρτησία, μία σφραγίδα και μόνο η Στατιστική Αρχή. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε συνεδριάσει!

- Για τα μάτια η περίφημη διαδικασία opengov. Μας επέλεξαν όλους επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ.
Κατά την κ. Γεωργαντά, φούσκωσαν σε μία νύχτα το έλλειμμα του 2009:
«Το έλλειμμα για το 2009 έβγαινε γύρω στο 12%, έτσι ασκήθηκαν πιέσεις από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και τον πρόεδρό της κ. Βάλντερ Ραντερμάχερ, ο οποίος ήθελε να μπουν μέσα στο έλλειμμα και οι δαπάνες των δημοσίων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ». «Για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% ελήφθησαν υπ’ όψιν μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ». «Εν μία νυκτί η Eurostat αποφάσισε ότι ορισμένες ΔΕΚΟ πρέπει να ενταχθούν στο έλλειμμα».

Τους ισχυρισμούς της επιβεβαίωσε και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης κατέθεσε χθες το πρωί ενώπιον εισαγγελέα και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ισχυρισμούς του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Πρόκειται για ένα φοβερό σκάδαλο που αν επιβεβαιωθεί θα ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία που βέβαια δεν θα έχει συντελεστεί χωρίς την κάλυψη της προηγούμενης κυβέρνησης…

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να ενισχύσει με επιπλέον στοιχεία όσα είχε πει στην 6ωρη κατάθεσή της η καθηγήτρια οικονομετρίας σύμφωνα με τα οποία «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».

Άλλωστε, ο ίδιος φέρεται να είχε προβεί σε καταγγελία ενώπιον των εισαγγελικών αρχών πως τα στοιχεία της Υπηρεσίας έδειχναν το έλλειμμα στο επίπεδο του 15,5% και ουσιαστικά έβαζαν τη χώρα στη δίνη σειράς σκληρών οικονομικών μέτρων.

Ο Διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου είναι πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και “άνθρωπος των αγορών”.

πηγή Udemand

Δελτίο τύπου: Νίκος Λυγερός "Στρατηγική και Οικονομία" Ρόδος 29/11/11.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διάλεξη του κύριου Λυγερού με θέμα "Στρατηγική και Οικονομία" που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο της Ρόδου.

Στην εισήγησή του ο κύριος Λυγερός υποστήριξε μπροστά σε ένα θερμό ακροατήριο 300 και πλέον Ρόδιων πολιτών ότι η στρατηγική είναι οικονομική και σπάνια η οικονομία είναι στρατηγική, αφού η τέχνη της μίας φοβίζει την επιστήμη της άλλης, κι όμως η θεωρία παιγνίων καθώς το απέδειξε ο John Nash είναι ικανή να συνδυάσει και τις δύο. Στη θεωρία παιγνίων υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες: τα παίγνια συνεργασίας και τα παίγνια μη συνεργασίας.

Η ριζοσπαστική προσέγγιση του John Nash σε σχέση με την παράδοση του John von Neumann είναι η ενοποίηση αυτών των δύο κατηγοριών. Αυτή η ολική αντιμετώπιση του προβλήματος επιτρέπει την απόδειξη της ύπαρξης ισορροπίας κατά Nash . Δεν σημαίνει όμως ούτε ότι αυτή η λύση είναι μοναδική ούτε ότι δεν υπάρχει άλλη μορφή. Όταν όμως υπάρχουν δεσμευτικές συμφωνίες που επιτρέπουν και κάποτε αναγκάζουν τη συνεργασία, τότε είναι προτιμότερο να μην εξετάζουμε μόνο τις ισορροπίες Nash αλλά και τις αποτελεσματικές λύσεις Pareto . Η έννοια της αποτελεσματικότητας είναι τότε σημαντική. Διότι επιτρέπει την επιλογή θέτοντας ένα πλαίσιο σύγκρισης. Η αποτελεσματική λύση είναι τότε το αποτέλεσμα μιας αποτελεσματικής στρατηγικής, η οποία μεγιστοποιεί τα κέρδη και των δύο παικτών που είναι πλέον συνεργάτες. Συνεπώς αυτή η προσέγγιση είναι προτιμότερη όταν πρόκειται να κάνουμε κατασκευαστικές διαπραγματεύσεις. Όλα αυτά παρουσιάστηκαν μέσω από το πρίσμα της βιωματικής εφαρμογής που μπορούμε να έχουμε σε τομείς όπως το σκάκι, το τάβλι, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τη ρουλέτα, το black jack αλλά και την ευρωζώνη και τις διακρατικές συμφωνίες.

Τέλος ο κύριος Λυγερός υποστήριξε ότι η αξιοπρέπεια δεν είναι ένας οικονομικός παράγοντας, δεν μετριέται με δείκτες.Μπορεί να ξερίζωσαν ακόμα και τα θεμέλια των σπιτιών μας όταν αντισταθήκαμε αλλά το αντέξαμε και χτίσαμε καινούργια πάνω στην ίδια γη, ενώ οι κατακτητές μας έφτυσαν αίμα και φύγαν. Είμαστε ακραίοι, υπερβολικοί και φωνακλάδες γιατί είμαστε ακρίτες, δεν μας αρέσει η μετριότητα και αγαπάμε δυνατά. Παίζουμε θέατρο ναι, αλλά από την αρχή για ν' αντέχουμε τις τραγωδίες και να πεθαίνουμε με κωμωδίες. Χαζεύουμε τον ουρανό, αγναντεύουμε τη θάλασσα, είναι αλήθεια. Έτσι δημιουργήσαμε την αστρονομία και κατασκευάσαμε το ναυτικό. Μας αρέσει να ξαναφτιάχνουμε τον κόσμο, έτσι πλάσαμε τα μαθηματικά. Κι όπως νιώθουμε πάντα αδύναμοι επινοήσαμε τη στρατηγική. Δεν είμαστε διαφορετικοί αλλά κάνουμε τη διαφορά. Ζούμε αιώνες μ' ένα κομμάτι γης γιατί έχουμε τον ουρανό και τη θάλασσα. Κι αν είμαστε μόνο σκιές για τους άλλους είναι γιατί έχουμε ήλιο.

Ο λαός μας έτρωγε πέτρες αλλά σκάλιζε μάρμαρο. Πολλές φορές μας έκαψαν αλλά δεν μας κατέστρεψαν γιατί το φως δεν καίγεται. Μας πήραν πολλές φορές το χώρο μας αλλά πάντα είχαμε το χρόνο. Μοιάζουμε με τη θάλασσά μας. Ποιος μπόρεσε να την αρπάξει; Κι αν την μαστίγωσαν δεν έπαθε τίποτα. Αυτή είναι το αίμα μας γιατί δεν μας έδωσαν άλλο γαλάζιο. Είναι το δώρο μας, το μοναδικό. Αυτός είναι και ο μόνος μας πλούτος. Αλλιώς θα μας είχαν κατακλέψει. Είμαστε τα παιδιά που δεν έκανε η Αντιγόνη γι' αυτό και δεν πεθαίνουμε ποτέ. Ποιος να σκοτώσει ένα σύμβολο; Κι όταν πεθαίνει ένας δικός μας κι έχει αφήσει έργο, δεν είναι τυχαίο που η κραυγή μας βγάζει τη λέξη: άξιος! Και ζούμε για να τον θυμόμαστε, δεν έχουμε άλλη επιλογή, είναι θέμα ανάγκης. Είμαστε λίγοι στην αρχή και γινόμαστε σπάνιοι στο τέλος. Αυτή είναι η μοναχική μας πορεία. Έτσι γεννήθηκε ο ελληνισμός και παραμένει μια αξία για όλη την ανθρωπότητα ενώ έπεσαν τόσες ιδεολογίες που θεωρούσαμε αθάνατες. Ενώ εμείς ξέρουμε εξαρχής ότι δεν υπάρχει αθανασία. Το έχουμε μέσα μας με την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, ακόμα και αν είχαμε χάσει τις πινακίδες μας, τις μυκηναϊκές. Τίποτα δεν ξεχάσαμε γιατί ποτέ δεν χάσαμε τις αξίες μας. Κι αν δίνουμε τόση σημασία στην ελευθερία, είναι γιατί συνδυάζεται με τη σκέψη. Δίχως ελεύθερη σκέψη, δεν είσαι άνθρωπος. Κι εμείς παραμείναμε άνθρωποι ακόμα και σκλαβωμένοι. Μόνον έτσι δεν γίναμε σκλάβοι. Πολιορκημένοι ναι, αλλά πάντα ελεύθεροι, διότι δεν ξέραμε να ζήσουμε αλλιώς.

Αναμνήσεις της «ένδοξης» &… ταλαιπωρημένης ΔΡΑΧΜΗΣ μας! Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Χτες βράδυ 29 Νοεμβρίου 2011 εγκρίθηκε η καταβολή και είσπραξη της ΠΕΡΙΒΟΗΤΗΣ 6ης δόσης των 8 Δισεκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά εμείς, ως Έθνος και Οικονομία, θα εισπράξουμε τελικά το 1,6 δις. και τα υπόλοιπα θα τα εισπράξουν οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μας και οι Τραπεζίτες και ιδιώτες Κάτοχοι Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου!..

Οι λογικοί και εχέφρονες, όσοι έχουν απομείνει στη χώρα μας, ήδη αναρωτιούνται «καλά μας μαδούσαν και με την 6η Δόση σαν τις μαργαρίτες, Θα την δώσουμε ΔΕΝ θα την δώσουμε, ενώ γνώριζαν ότι το 81% θα το εισέπρατταν αυτοί;…»

Άντε ντε!..

Ακολούθησε, ο γνωστός ορυμαγδός σχολίων, κουτσομπολιών, ειδήσεων, αναλύσεων, αξιολογήσεων και άλλων ανατριχιαστικών σεναρίων περί «επιστροφής στη δραχμή».

Σήμερα, λοιπόν, αντί για ένα κείμενο ανάλυσης και αξιολόγησης των οικονομικών δεδομένων και των επιπτώσεών τους στην κοινωνική ψυχολογία μας, έτσι για να γελάσουν λίγο τα πικραμένα χείλη μας ανέσυρα από τα u-tube 3 εκπληκτικά video για Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, Ομόλογα της ΕΤΒΑ, (Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Αναπτύξεως!) και την διακωμώδηση που είχε κάνει στη σχετική διαφήμιση ο φίλος μου Harry Klynn (οι παλιοί ποδοσφαιρόφιλοι και οι αθλητικογράφοι θυμούνται ότι συνεργάσθηκα μαζί του ως ψυχολόγος στον Απόλλωνα Καλαμαριάς 1984-1986)…

http://www.youtube.com/watch?v=WjvwkjJoQH0

http://www.youtube.com/watch?v=NKlrYtduNmI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=KrKRIN8LI3I&feature=related

02.12.2011 Συζήτηση ακυρώσεως μαζικής αυτόματης χορήγησης ιθαγένειας & συμμετοχής αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Αναδημοσιεύω μια έκκληση του εξαιρετικού πατριώτη δικηγόρου Ιωαννη Ανδριόπουλου
τον οποίο όλοι οι πατριώτες οφείλουμε να ενισχύσουμε στον δικαστικό αγώνα που θα δώσει την ερχόμενη Παρασκευή κόντρα στην προδοσία....

Προς απογοήτευση διαβόλων & τριβόλων, συζητείται τελικώς στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) την Παρασκευή 02.12.2011 στις 09.30 η Αίτηση Ακυρώσεως μου για τη συνταγματικότητα της μαζικής αυτόματης χορήγησης ιθαγένειας σε αλλοδαπούς με μόνο ουσιαστικό κριτήριο τη γέννηση τους στην Ελλάδα ή τη φοίτηση τους επί 6 τάξεις σε Ελληνικό σχολείο, καθώς & για τη συνταγματικότητα συμμετοχής αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές μετά την παραπεμπτική απόφαση 350/2011 του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είχε κρίνει, ότι ο Ν. 3838/2010 που εισήγαγε τις ανωτέρω ρυθμίσεις παραβιάζει 9 άρθρα του Συντάγματος http://syntagmagr.blogspot.com/2011/04/3502011-03062011-07062011-10042011.html

Για την είσοδο των πολιτών στο ΣτΕ απαιτείται ταυτότητα, συζητάμε την υπ' αριθμόν 19 υπόθεση αμέσως μετά τις Αιτήσεις Ακυρώσεως για το χαράτσι της ΔΕΗ, ενώ υπάρχει & σχετική σελίδα συμπαράστασης στο facebook στο σχετικό event http://facebook.com/event.php?eid=188090691237762

Διαβάστε τι προηγήθηκε στο http://syntagmagr.blogspot.com/2011/05/02122011.html

Τι διακυβεύεται στην υπόθεση & γιατί μειοψηφίες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την κρίση των δικαστών;

- Όσον αφορά την ιθαγένεια
Αποδείχτηκε, ότι η Ελλάδα έχει το πιο χαλαρό καθεστώς απονομής ιθαγένειας παγκοσμίως.
Οι αντίδικοι δεν μπορούσαν να βρουν καμία χώρα, που η ιθαγένεια απονέμεται αυτομάτως με τη γέννηση ή με 6 έτη φοίτησης σε σχολείο, χωρίς επιπρόσθετες προϋποθέσεις, χωρίς αμφιβολίες νομιμότητας & χωρίς όρους αμοιβαιότητας

-Όσον αφορά τη συμμετοχή αλλοδαπών στις Δημοτικές Εκλογές
Έχει κριθεί αντισυνταγματική σε Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία & Ιταλία
Οι αντίδικοι δεν μπορούσαν να βρουν καμία χώρα, όπου δικαστήρια την έκριναν συνταγματική

Αυτήν την στιγμή, αυτό, που διακυβεύεται, είναι, εάν η Ελλάδα όχι μόνο οικονομικά, αλλά & θεσμικά θα παραμείνει στον ανεπτυγμένο πρώτο κόσμο, ή θα λειτουργεί πλέον σε όλα τα επίπεδα ως χώρα του τρίτου κόσμου, όπου μειοψηφίες θα επιβάλλουν με τη δύναμη του χρήματος, των ΜΜΕ & των κυβερνήσεων την αντίθετη άποψη τους στη θέληση & επιθυμία του Ελληνικού λαού μην υπολογίζοντας ούτε Σύνταγμα ούτε νόμους ούτε ήθη ούτε έθιμα.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ; ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ιωάννης Ανδριόπουλος


από το Ελληνικό Σύνταγμα

Έτοιμη για εισβολή η Τουρκία στην Συρία! - Συγκεντρώνουν δυνάμεις.

Μεγάλες δυνάμεις συγκεντρώνει η Τουρκία στα σύνορα με την Συρία και είναι σαφές ότι "κάτι ετοιμάζεται" από την Άγκυρα. Τουλάχιστον μία Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία με άρματα μάχης M60 έχει μεταφερθεί στην περιοχή, ενώ έχουν πυκνώσει οι αποστολές αεροφωτογράφησης νότια της Αλεξανδρέττας από αεροσκάφη RF-4E. Ταυτοχρόνως το τουρκικό Ναυτικό έχει αυξήσει την παρουσία του στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας κατά τρία σκάφη (δύο κορβέτες και μία φρεγάτα O.H.Perry).

Γενικά, η ένταση στα τουρκοσυριακά σύνορα είναι μεγαλύτερη από την εποχή της υπόθεσης Οτσαλάν...

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε πριν λίγες ώρες πως "H Άγκυρα είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο, εάν η Συρία συνεχίσει τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ", μη αποκλείοντας την στρατιωτική επέμβαση.

Συγκεκριμένα ο Νταβούτογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό Κανάλι 24, την Τρίτη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ελπίζουμε πως μια στρατιωτική επέμβαση στην Συρία δεν θα είναι αναγκαία. Ωστόσο το συριακό καθεστώς οφείλει να βρει τρόπο να επιτευχθεί η ειρήνη με το λαό του. Όσο συνεχίζεται πάντως η βίαιη καταστολή, η Τουρκία είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο».

Τόνισε επίσης πως οι τουρκικές κυρώσεις κατά της Συρίας είναι έτοιμες και θα ανακοινωθούν σύντομα από τον πρόεδρο της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνουμε ότι η Τουρκία διεκδικεί μία εδαφική περιοχή περίπου 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων νότια της Αλεξανδρέττας!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

29 Νοεμβρίου 2011

Οι μετανάστες έβγαλαν αφορολόγητα 1,45 δισ. ευρώ!

Γράφει η Νεκταρία Σταμούλη

Εμβάσματα οικονομικών μεταναστών ύψους περίπου 1,45 δισ. ευρώ έκαναν φτερά μόνο το 2010 από τη χώρα μας. Μάλιστα, αν και πρόκειται για εισοδήματα που αποκτήθηκαν στην Ελλάδα, η αποστολή των χρημάτων έγινε χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση για τους οικονομικούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το περασμένο έτος η αξία των εμβασμάτων των οικονομικών μεταναστών προς τις χώρες τους, που αυξάνεται προοδευτικά από το 1976 και μετά, βρέθηκε πέρυσι σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

Και είναι βέβαιο ότι το υψηλότερο μερίδιο από τα χρήματα αυτά δεν αποτελούν επενδύσεις ούτε και εμπορικά εμβάσματα. Απλά, κάθε μετανάστης μπορεί να αποστέλλει σε οποιονδήποτε προορισμό όσα χρήματα θέλει, ενώ την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες χαρατσώνουν με τεράστιες προμήθειες τις ελληνικές εταιρίες, ακόμη και για ενδοκοινοτικά εμβάσματα.

Πρόκειται ουσιαστικά για δισεκατομμύρια ευρώ που κάνουν φτερά κάθε χρόνο, τις περισσότερες φορές από μαύρη εργασία, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι οι περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες εργάζονται στη χώρα μας ανασφάλιστοι και παράνομα. Η Αθήνα αλλά και άλλες ελληνικές πόλεις βρίθουν από καταστήματα τα οποία αναλαμβάνουν, σε συνεργασία με πολυεθνικές εταιρίες, την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό χωρίς να υπάρχει εμπορική συναλλαγή.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι τα εμβάσματα βρέθηκαν στο ζενίθ τους, την περίοδο που η οικονομία της χώρας μας συρρικνώνεται διαρκώς, ο κλάδος της οικοδομής έχει κυριολεκτικά παγώσει και πολλοί μετανάστες έχουν πάρει ήδη τον δρόμο της επιστροφής προς τις πατρίδες τους. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η φορολόγηση των χρημάτων αυτών θα μπορούσε να αποτελέσει μια από τις λύσεις, προκειμένου να μειωθεί η τρύπα στα έσοδα, δίνοντας μια σημαντική ανάσα στην οικονομία της χώρας. Αν, για παράδειγμα, φορολογούνταν με 10%, θα εισέρρεαν στα δημόσια ταμεία 140.000.000 ευρώ μόνο την περασμένη χρονιά. Να σημειωθεί ότι τα πολυτεκνικά επιδόματα στοιχίζουν στο κράτος περίπου 83.000.000 ευρώ. Ετσι, μια φορολόγηση των εμβασμάτων θα μπορούσε να σημαίνει ότι όχι μόνο δεν θα κόβονταν τα επιδόματα, αλλά θα διπλασιάζονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο τα εμβάσματα των αλβανικής καταγωγής μεταναστών από την Ελλάδα στη χώρα τους ανέρχονται σε ετήσια βάση σε περίπου 1 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 13% του ΑΕΠ της Αλβανίας και στο 65% του εμπορικού ελλείμματος της γειτονικής χώρας. Η πλειονότητα των Αλβανών (περίπου το 70%) εμβάζει χρήματα στους δικούς του και σκοπεύει να συνεχίσει να κάνει το ίδιο και στο μέλλον. Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα ποσά που φεύγουν από τη χώρα μας προς τη Γεωργία και το Αφγανιστάν.

πηγή Δημοκρατία

"Κόκκινο" Αιγαίο; - Ολική ανατροπή υπέρ Τουρκίας με F-35, B737 MESA.

Ενώ στην Ελλάδα όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν με τους «προοδευτικούς» να κυνηγούν «σταγονίδια» στο πρόσωπο 22χρονων, ο κίνδυνος de facto απώλειας τουλάχιστον του Ανατολικού Αιγαίου από καθαρή αδυναμία υπεράσπισής του, είναι πιο υπαρκτός από ποτέ: Η Τουρκία ανακοίνωσε δια του Μουράτ Μπαγιάρ, υφυπουργού αμυντικής βιομηχανίας ότι μέχρι το τέλος του 2015 το αργότερο θα έχει παραλάβει τα 6 πρώτα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35 από την παρτίδα χαμηλού ρυθμούς παραγωγής, ενώ υπολογίζουν ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουν την πρώτη τους Μοίρα σε αρχική επιχειρησιακή κατάσταση (IOC)!

Δήλωσε, συγκεκριμένα, ότι είναι πιο πιθανό να εγκριθεί η παραγγελία για μια πρώτη παρτίδα έξι F-35 πριν το τέλος του έτους, προκειμένου να επιβεβαιώσει η Τουρκία τη βούλησή της τώρα που ξεκινάει η χαμηλού ρυθμού παραγωγή του αεροσκάφους, προκειμένου να παραληφθούν το 2014 με 2015.

Να πούμε απλά ότι η είσοδος του F-35 στα χέρια της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο σε πέντε χρόνια από σήμερα, πρακτικά σημαίνει ότι μπαίνει στο μουσείο το σύνολο του ελληνικού επίγειου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης με μεγάλα ερωτηματικά να δημιουργούνται ακόμα και για τις δυνατότητες εντοπισμού των F-35 από τα ΑΣΕΠΕ ΕΜΠ-145 Εrieye.

Έτσι ή αλλιώς είναι βέβαιο ότι τα F-35 ως μαχητικά πρώτου πλήγματος θα επιχειρήσουν νύκτα, είτε κατά της Ελλάδος είτε κατά της Κύπρου και κανείς ή σχεδόν κανείς δεν θα μπορέσει να τα εντοπίσει με το υπάρχουν δίκτυο αεράμυνας σε αποστολές κρούσης.

Σε δεύτερη φάση με πλήρως κατεστραμμένο το επίγειο δίκτυο αεράμυνας από το πρώτο κύμα των F-35 θα ακολουθήσουν οι μάζες των F-16 για να αποτελειώσουν ότι ξεκίνησαν τα F-35. Σε περίπτωση που μέχρι το 2016 έχει πιστοποιηθεί στο F-35 και το βλήμα αέρος-αέρος Μeteor, τότε πρακτικά είναι αδύνατον να επιρκατήσουν σε BVR αερομαχία τα ελληνικά μαχητικά.

Δεν θα επεκταθούμε από εδώ άλλο στο τι σημαίνουν τα παραπάνω (στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ έχει υπάρξει και θα ακολουθήσει και μελλοντικά εκτεταμένη αναλυτική αρθρογραφία για το θέμα) απλά μέσα στην καταστροφή κα στην πτώση παντός είδους αξιών, κανείς δεν μπορεί να σκεφθεί ότι σε πέντε χρόνια από σήμερα, στο Αιγαίο, όλα θα έχουν αλλάξει σε βάρος μας. Όχι μόνο λόγω F-35, αλλά και ενός συστήματος το οποίο θα προκαλέσει τα περισσότερα προβλήματα από οτιδήποτε άλλο στην Π.Α. και στο δίκτυο αεράμυνας: Το B737 ΜΕSΑ, κάτι που δεν είναι απλό ΑΣΕΠΕ.

Eίναι το πρώτο δυτικό αεροσκάφος το οποίο έχει την ταυτόχρονη δυνατοτήτα να εξαπολύει ηλεκτρονικό πόλεμο με πανίσχυρους πομπους από τις ίδιες κεραίες και λοβούς οι οποίοι εκτελούν διαμορφώσεις C3! Και αυτό το σύστημα δεν θα έρθει το 2015, αλλά το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι πλήρως επιχειρησιακό αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα παραλαβής του μέσω στον χειμώνα.

Με τι θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύο συστήματα ή για να το πούμε αλλιώς, με τι θα αποτρέψουμε την απειλή; Για ένα νέο μαχητικό από την ώρα που θα παραγγελθεί χρειάζονται πέντε χρόνια για τον σχηματισμό της πρώτης επιχειρησιακής Μοίρας! Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις ανακοινώθηκε ότι η ισραηλινή Αεροπορία αναμένει την άφιξη των νέων μαχητικών αεροσκαφών F-35 το 2015, με τους πιλότους της να ξεκινούν εκπαίδευση ένα χρόνο ενωρίτερα στις ΗΠΑ.Για να είναι επιχειρησιακή η πρώτη μοίρα τους το 2016. Δηλαδή θέλουν δύο χρόνια εκπαίδευση για να κηρύξουν επιχειρησιακή Μοίρα!

Αν δεν αλλάξουμε μυαλά, πιστεύει κανείς ότι θα παραγγελθεί νέο μαχητικό για την Π.Α. και θα υπάρξει αναβάθμιση του επίγειου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης πριν περάσουν πολλά χρόνια; Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι η Τουρκία θα σταματήσει να μας απειλεί και να ζητάει τουλάχιστον τον έλεγχο του Αιγαίου.

Και επί τη ευκαιρία: Μήπως το ΥΠΕΞ μπορεί να δώσει στην δημοσιότητα την τουρκική απάντηση στο ελληνικό διάβημα για την υπέρπτηση στο Καστελόριζο; Γιατί μαθαίνουμε ότι έχει πολύ-πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και «φωτίζει» το (μαύρο, αν μείνουμε απραγείς) μέλλον…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ;

Η Ευρωζώνη διαλύεται. Οι τελευταίες απεγνωσμένες προσπάθειες που γίνονται από τους εξαιρετικά ανεπαρκείς πολιτικούς ηγέτες-διαχειριστές της πρωτοφανούς κρίσης, δεν προβλέπεται να φέρουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Οι κερδοσκόποι, ποντάρουν πλέον στο πόσο γρήγορα θα καταρρεύσει η Ευρωζώνη. Οι "Financial Times" εκτιμούν ότι σε ένα 10ήμερο δεν θα υπάρχει το ενιαίο νόμισμα. Ο συντάκτης του άρθρου αφήνει βέβαια κάποια τελευταία περιθώρια για να σωθεί το ευρώ, αλλά θεωρεί ότι αυτά είναι ελάχιστα.

Την ίδια ώρα οι ηγέτες της Ε.Ε. εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρξει ευρώ δύο ταχυτήτων ή Ευρωζώνη δύο κατηγοριών. Η "Σούπερ Λίγκα" και η "Β' Εθνική", όπως χαρακτηριστικά τις παρουσίασε και η εφημερίδα "Ελεύθερη "Ωρα" σε άρθρο της 29ης Νοεμβρίου.

Αν ακολουθηθεί αυτό το σενάριο, η Ελλάδα θα βρεθεί απευθείας στη... Β' Εθνική.
Υπάρχει όμως και η λύση της άμεσης... αποβολής της χώρας μας από την ευρωζώνη χωρίς να ενταχθεί καν σε ... πρωτάθλημα!

Την λύση αυτή προκρίνουν στην Ε.Ε. , άλλωστε ως ενδεχόμενο έχει προβληθεί κατά καιρούς:
Οι συνεχείς διαψεύσεις από ευρωπαίους μανδαρίνους αλλά και από την ίδια την Μέρκελ ότι η "Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από το ευρώ" αν μη τι άλλο δείχνουν ότι κάθε τόσο έβγαζαν σκοπίμως από το συρτάρι την περίπτωση αποβολής της Ελλάδος από το ευρώ.
Τη συνταγή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη επέβαλε εμμέσως η Μέρκελ όταν ανάγκαζε τον Παπανδρέου να αποδεχτεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα "Ναι 'η Όχι στο ευρώ".

Αλλά και ο Τζορτζ Σόρος, ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος επενδυτής έχει εκτιμήσει ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα πρέπει να βγούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ευρωζώνη εξαιτίας του μεγάλου χρέους τους!

Η Ε.Ε. λοιπόν εξετάζει και πιθανώς να θέσει άμεσα σε εφαρμογή την λύση της αποβολής της Ελλάδος και Πορτογαλίας από την Ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα που οι πολιτικοί ταγοί παρακολουθούν την αποσύνθεση του ευρώ αλλά εξακολουθούν να επιμένουν (χωρίς να πείθουν) ότι η σωτηρία της χώρας μας περνάει μέσα από την Ευρωζώνη, ενδεχόμενη βίαια έξοδος της Ελλάδος από το ενιαίο νόμισμα, θα τούς φέρει για μια ακόμη φορά προ απροόπτων γεγονότων και βεβαίως παντελώς ανέτοιμους να βρουν λύση.

από Παρατηρητής

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟ 1979.

Σε όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του ως μέλους της Aγιοταφικής αδελφότητας o π. Φιλούμενος έζησε αθόρυβα και ταπεινά. H ασκητική ζωή και η ακρί­βεια της τήρησης των μοναχικών ιδεωδών ήταν τα κυ­ριότερα χαρακτηριστικά που τον διέκριναν. Έχοντας μυηθεί στην πνευματική παράδοση της Εκκλησίας μας από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, όπου μόναζε στο Σταυροβούνι, φρόντιζε πάντοτε να μη δημιουργεί εντυπώσεις γύρω από το όνομά του. Κύριο και βασικό μέλημά του ήταν να ζει απερίσπαστα, αθόρυβα και τα­πεινά την εν Χριστώ ζωή και να προοδεύει πνευματι­κά. Αυτοί που δεν τον γνώριζαν καλά, έμεναν ανυπο­ψίαστοι από το ορθόδοξό του ήθος και την πνευματι­κή του ζωή. Πολλές φορές μάλιστα έκανε και το σαλό για να κρύβεται από τον κόσμο. Αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα πως για οκτώ χρόνια που ασκήτευε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Λύδδης Υμέναιο δεν κάθισαν πο­τέ σε τραπέζι για να φάνε, αλλά έτρωγαν όρθιοι και μέσα σε κατσαρόλα για άσκηση και απλότητα.

Στο τελευταίο του διακόνημα, στο Φρέαρ του Ια­κώβ, τον επισκέπτονταν τακτικά φανατικοί Εβραίοι, οι όποιοι απαιτούσαν να βγάλει το Σταυρό και τις ει­κόνες από την εκκλησία, αφού το θεωρούσαν προσκύνημα της Ιουδαϊκής θρησκείας. Μάλιστα ένας από αυτούς το επισκεπτόταν καθημερινά και προσευχόταν σ' αυτό. Ο π. Φιλούμενος, πιστός θεματοφύλακας των παραδοσιακών θεσμίων του Παναγίου Τάφου στο χώ­ρο της Παλαιστίνης, εξηγούσε με το ταπεινό και πράο του ύφος πως το Φρέαρ του Ιακώβ ανήκε στους χριστιανούς από πολλούς αιώνες. Θέλοντας μάλιστα να αποφεύγει εντελώς τις προκλήσεις, όταν ο Ε­βραίος αυτός εισερχόταν στην εκκλησία για να προ­σευχηθεί, σταματούσε τις ακολουθίες και τις συνέχιζε αργότερα. Στόχος του Εβραίου αυτού, όπως και των άλλων φανατικών, ήταν να μετατραπεί το Φρέαρ του Ιακώβ σε Ιουδαϊκό προσκύνημα με κάθε τρόπο. Έ­τσι, στις 29 Νοεμβρίου 1979, μέρα που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Φιλουμένου, του επιτέ­θηκαν με τσεκούρι και τον δολοφόνησαν, ενώ τελού­σε τον εσπερινό. Στη συνέχεια λεηλάτησαν την εκκλησιά και φεύγοντας έριξαν χειροβομβίδα, ολοκλη­ρώνοντας το βέβηλο έργο τους. Ανακοίνωση της α­στυνομίας έλεγε πως η δολοφονία έγινε με τσεκούρι και χειροβομβίδα «από αγνώστους». Και βέβαια ουδέ­ποτε εξιχνιάστηκε.

Η κηδεία του νεομάρτυρα αρχιμανδρίτη Φιλουμέ­νου του Κυπρίου έγινε στις 4 Δεκεμβρίου 1979, από το ναό της Αγίας Θέκλας. Τάφηκε στο κοιμητήριο της αγιοταφικής αδελφότητας στην Αγία Σιών μέσα σε συνθήκες βαρύτατου πένθους. Τέσσερα χρόνια αρ­γότερα, κατά την κηδεία θανούντος μέλους της αδελφότητας, ανοίχθηκε ο τάφος του π. Φιλουμένου, για να γίνει ανακομιδή των οστών. Όλοι τότε οι παρευρι­σκόμενοι αντίκρυσαν ένα εξαίρετο και θαυμαστό θέαμα. Το σώμα του νεκρού Αρχιμανδρίτη ήταν ανέπαφο και ευωδίαζε, όπως συμβαίνει και με πάρα πολλά λεί­ψανα Αγίων, όπως του αγίου Σπυρίδωνα, του αγίου Ιωάννου του Ρώσσου και άλλων. Ξανακλείσανε τον τάφο μέχρι τα Χριστούγεννα του 1984, οπότε κατά την κηδεία του αρχιεπισκόπου Πέλλης Κλαυδίου α­νοίχθηκε και πάλι. Το σώμα συνέχισε να είναι αναλ­λοίωτο και να ευωδιάζει, ένδειξη ότι ο ταπεινός δούλος του Θεού Φιλούμενος είχε καταταγεί «εν χώρα ζώντων» ως ένας από τους Αγίους Του. Το λείψανο τοποθετήθηκε με κάθε ευλάβεια σε γυάλινη λειψανοθήκη στο βόρειο τμήμα του Αγίου Βήματος στον ιερό ναό της Αγίας Σιών, όπου και γίνεται αντικείμενο προσκύνησης από χιλιάδες πιστούς.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ε­πίσημη πράξη αναγνώρισης της αγιότητάς του, ο πι­στός λαός θεωρεί τον π. Φιλούμενο ως άγιο και ως τέτοιον τον τιμά. Η αγία του ζωή, ο μαρτυρικός του θά­νατος, το άφθαρτό του σώμα, τα ομολογούμενα θαύματα που έγιναν σε πιστούς μετά το θάνατό του αποτε­λούν αναντίρρητες μαρτυρίες για την αγιοσύνη του. Η μνήμη του ας είναι αιώνια.

Ι.Μ.Παντοκρατωρος

Παρακολουθείστε την τελετή Αγιοκατάταξης του Αγίου Φιλουμένου

http://www.youtube.com/watch?v=GcoqfRXzr4k

ΣΧΟΛΙΟ

Θα ήθελα να τονίσω ότι σε όλα τα ελληνορθόδοξα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων κυματίζει περήφανα η Ελληνική Σημαία και ο μαρτυρικός θάνατος του Αγίου Φιλουμένου έρχεται σαν αποστομωτική απάντηση για όσους κατηγορούν την Ορθοδοξία μας σαν Ιουδαιοχριστιανισμό...

Λαός αξιοπρέπειας.

Του Νίκου Λυγερού*

Η αξιοπρέπεια δεν είναι ένας οικονομικός παράγοντας, δεν μετριέται με δείκτες. Και η μούτζα μας στην κατοχή χρησιμοποιούσε όλα τα δάκτυλα του χεριού. Πολλές φορές τα πράγματα ήταν δύσκολα για το λαό μας, αλλά ποτέ δεν χάσαμε την αξιοπρέπειά μας. Ακόμα και ηττημένοι. Ούτε στο εκτελεστικό απόσπασμα δεν σκύβαμε. Δεν υπήρχε λόγος, η γη μας θα ήταν ο τάφος μας. Μπορεί να ξερίζωσαν ακόμα και τα θεμέλια των σπιτιών μας όταν αντισταθήκαμε αλλά το αντέξαμε και χτίσαμε καινούργια πάνω στην ίδια γη, ενώ οι κατακτητές μας έφτυσαν αίμα και φύγαν. Είμαστε ακραίοι, υπερβολικοί και φωνακλάδες γιατί είμαστε ακρίτες, δεν μας αρέσει η μετριότητα και αγαπάμε δυνατά. Παίζουμε θέατρο ναι, αλλά από την αρχή για ν' αντέχουμε τις τραγωδίες και να πεθαίνουμε με κωμωδίες. Χαζεύουμε τον ουρανό, αγναντεύουμε τη θάλασσα, είναι αλήθεια. Έτσι δημιουργήσαμε την αστρονομία και κατασκευάσαμε το ναυτικό. Μας αρέσει να ξαναφτιάχνουμε τον κόσμο, έτσι πλάσαμε τα μαθηματικά. Κι όπως νιώθουμε πάντα αδύναμοι επινοήσαμε τη στρατηγική. Δεν είμαστε διαφορετικοί αλλά κάνουμε τη διαφορά. Ζούμε αιώνες μ' ένα κομμάτι γης γιατί έχουμε τον ουρανό και τη θάλασσα. Κι αν είμαστε μόνο σκιές για τους άλλους είναι γιατί έχουμε ήλιο. Ο λαός μας έτρωγε πέτρες αλλά σκάλιζε μάρμαρο. Πολλές φορές μας έκαψαν αλλά δεν μας κατέστρεψαν γιατί το φως δεν καίγεται. Μας πήραν πολλές φορές το χώρο μας αλλά πάντα είχαμε το χρόνο. Μοιάζουμε με τη θάλασσά μας. Ποιος μπόρεσε να την αρπάξει; Κι αν την μαστίγωσαν δεν έπαθε τίποτα. Αυτή είναι το αίμα μας γιατί δεν μας έδωσαν άλλο γαλάζιο. Είναι το δώρο μας, το μοναδικό. Αυτός είναι και ο μόνος μας πλούτος. Αλλιώς θα μας είχαν κατακλέψει. Είμαστε τα παιδιά που δεν έκανε η Αντιγόνη γι' αυτό και δεν πεθαίνουμε ποτέ. Ποιος να σκοτώσει ένα σύμβολο; Κι όταν πεθαίνει ένας δικός μας κι έχει αφήσει έργο, δεν είναι τυχαίο που η κραυγή μας βγάζει τη λέξη: άξιος! Και ζούμε για να τον θυμόμαστε, δεν έχουμε άλλη επιλογή, είναι θέμα ανάγκης. Είμαστε λίγοι στην αρχή και γινόμαστε σπάνιοι στο τέλος. Αυτή είναι η μοναχική μας πορεία. Έτσι γεννήθηκε ο ελληνισμός και παραμένει μια αξία για όλη την ανθρωπότητα ενώ έπεσαν τόσες ιδεολογίες που θεωρούσαμε αθάνατες. Ενώ εμείς ξέρουμε εξαρχής ότι δεν υπάρχει αθανασία. Το έχουμε μέσα μας με την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, ακόμα και αν είχαμε χάσει τις πινακίδες μας, τις μυκηναϊκές. Τίποτα δεν ξεχάσαμε γιατί ποτέ δεν χάσαμε τις αξίες μας. Κι αν δίνουμε τόση σημασία στην ελευθερία, είναι γιατί συνδυάζεται με τη σκέψη. Δίχως ελεύθερη σκέψη, δεν είσαι άνθρωπος. Κι εμείς παραμείναμε άνθρωποι ακόμα και σκλαβωμένοι. Μόνον έτσι δεν γίναμε σκλάβοι. Πολιορκημένοι ναι, αλλά πάντα ελεύθεροι, διότι δεν ξέραμε να ζήσουμε αλλιώς. Αυτό λέει ακόμα και η σημαία μας με τις γαλανόλευκες συλλαβές της: Ελευθερία ή Θάνατος. Γιατί λοιπόν να γονατίσουμε τώρα; Μετά από τόσους αιώνες, να παραδοθούμε για ποιο λόγο; Επειδή θεωρούν ότι μας έπεισε η ρητορική της κρίσης; Εμείς έχουμε κρίση από τον Σωκράτη χάρη στη μαιευτική. Δεν θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας για τόσο λίγο!

πηγή

* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

Παρακολουθείστε και την συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή "Casus Belli"
με τη Δήμητρα Αλεξάκη, Κανάλι 10
28/11/2011

http://www.youtube.com/watch?v=c6SEVWWZtkM

Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων διέγραψε το 93% των χρεών δανειολήπτριας. Μεγάλη επιτυχία του ΙΝ.ΚΑ. Ηπείρου.

Δημοσιεύθηκε την 17-11-2011 η υπ' αριθμ. 1/2011 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ζίτσας Νομού Ιωαννίνων, η οποία διέγραψε τα χρέη δανειολήπτριας μέλους του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου κατά ποσοστό 93%.

Συγκεκριμένα, από συνολική οφειλή της δανειολήπτριας έναντι των τραπεζών ύψους 67.374,35 Ευρώ, διέγραψε 62.574,35 Ευρώ. Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση η αιτούσα υποχρεούται να καταβάλλει στις πιστώτριες τράπεζες κάθε μήνα και επί μια τετραετία, το ποσό των 100 Ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην συγκεκριμένη απόφαση, το Δικαστήριο έκρινε μεταξύ άλλων τα εξής:...

1ον Απερρίφθη ως αόριστος ο ισχυρισμός μίας εκ των πιστωτών με την οποία ισχυριζόταν ότι η δανειολήπτρια περιήλθε σε αδυναμία πληρωμής εκ δόλου, γιατί ενώ γνώριζε το μικρό εισόδημά της και την αδυναμία της να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, παρόλα αυτά ζήτησε και έλαβε τα παραπάνω δάνεια. Ο ανωτέρω ισχυρισμός απερρίφθη με το σκεπτικό ότι δεν νοείται δολιότητα του δανειολήπτη με μόνη την ανάληψη της δανειακής υποχρέωσης της οποίας η εξυπηρέτηση είναι επισφαλής, αλλά απαιτείται και η από τον δανειολήπτη πρόκληση άγνοιας της επισφάλειας στους πιστωτές, γεγονός όμως που δεν εξειδικεύεται.

2ον Εξαιρέθηκε από την εκποίηση το αυτοκίνητο της δανειολήπτριας το οποίο είναι παλαιότητας 11 ετών και έχει κινητήρα 1.100 κ.ε εφόσον το Δικαστήριο έκρινε ότι η εμπορική αξία του αυτοκινήτου δεν θα προκαλέσει αγοραστικό ενδιαφέρον αλλά ούτε θα αποφέρει κάποιο αξιόλογο τίμημα για την ικανοποίηση των πιστωτριών της δανειολήπτριας.

3ον Τηρήθηκε η προδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την διαμεσολάβηση του ΙΝΚΑ ΗΠΕΊΡΟΥ βάσει του άρθρου 2 Ν. 3869/2010

Το ΙΝ.ΚΑ. Ηπείρου καλεί όλους τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες να προστρέξουν στις διατάξεις του Νόμου ( Ν. 3869/2010.) να εμπιστευτούν τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, και να είναι σίγουροι πως η ελληνική δικαιοσύνη στέκεται θεματοφύλακας των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων..-

-Οι πολίτες δανειολήπτες καταναλωτές, μέλη του ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, με αυτές τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων, επανακτούν την αγοραστική τους δύναμη, προάγοντας την οικονομική και κοινωνική τους δραστηριότητα.-.

από το Ηπειρος Ελλας



Η ΧΟΥΝΤΑ τους είναι εδώ!!!

Γράφει η Σόφη

Η ιστορία επαναλαμβάνεται… ΠΑΝΤΑ… κι αυτή τη φορά με το πιο καλοβαλμένο πρόσωπό της…. με δειλά αλλά σταθερά βήματα σφίγγει τον κλοιό…

Το σχέδιο γνωστό χρόνια τώρα για όσους μελετούν την διεθνή πολιτική σκηνή…

Στόχος ο απόλυτος έλεγχος της ανθρωπότητας μέσω ελέγχου της κυριαρχίας των κρατών προς όφελος των γνωστών κέντρων εξουσίας.. … μην τα ξαναλέμε….. Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, Τριμερής, ΔΝΤ κ.ο.κ.

Πρώτα δημιουργείται η ανάγκη δανεισμού… έρχονται οι σωτήρες με τα καλά υπολογισμένα σωτήρια προγράμματα για το καλό μας και το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης… εμείς βέβαια θέλουμε τη σωτηρία μας και την σωτηρία της Ε.Ε…. ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του;

Στη συνέχεια η «προβλεπόμενη» αδυναμία των χωρών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους… και έρχεται η σωτηρία… με τα απαραίτητα ανταλλάγματα φυσικά – εκβιασμούς σε συνδυασμό με την εξαθλίωση ενός έθνους… και φυσικά δεν είναι μόνο η Ελλάδα… βλέπουμε τις ίδιες ακριβώς αλλαγές σε άλλες χώρες της ευρωζώνης… και τότε για να «νομιμοποιηθεί» το ξεπούλημα και η απόλυτη παράδοση έρχεται μια κυβέρνηση Σωτηρίας με τις ευχές των δύο μεγάλων κομμάτων και την συνεργία του ΛΑ.Ο.Σ. ώστε δήθεν να προλάβουμε την 6η δόση για να μπορέσουν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και λοιπές υποχρεώσεις του κράτους.. Και βέβαια ποιος καταλληλότερος από τον κ. Παπαδήμο.. εξέχων στέλεχος της Τριμερούς και πειθήνιο όργανο των βιαστών της χώρας μας…

Το πρώτο δόλωμα για την υπερψήφιση αυτής της κυβέρνησης ήταν σαφώς η λεγόμενη «συναίνεση» που απαιτούν οι εταίροι μας ώστε να προχωρήσουν στην εκταμίευση της 6ης δόσης και το δεύτερο, ότι μετά λίγους μήνες ο λαός θα είναι σε θέση να εκφράσει τη βούλησή του με τη διενέργεια εκλογών.

Μετά αρχίζει το ξεπούλημα… αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι οι εκλογές θ’ αργήσουν λίγο γιατί αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της.. να οδηγήσει τη χώρα στη σταθερότητα με προοπτικές ανάκαμψης.. γιατί στο σχέδιό τους μέσα δεν προβλέπονται εκλογές… άλλο τι λένε.. τι κάνουν είναι το θέμα…

κι εμείς περιμένουμε…

Ταυτόχρονα, αρχίζουν τα άλλου τύπου παρατράγουδα… ειδήσεις που μόνο αυτοί που θέλουν ν’ ακούσουν ακούνε.. και που σαφώς δεν βγαίνουν επ’ ουδενί στα γνωστά κανάλια-φερέφωνα της τηλεόρασης…

Ειδήσεις του τύπου: προσαγωγές κι επιθέσεις κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων… κλητεύσεις πολιτών στην αστυνομία για συμμετοχή σε διαδηλώσεις κ.ο.κ.

Κι εμείς περιμένουμε….

Αρχίζει σιγά σιγά να αποσύρεται η μάσκα της «δημοκρατίας» τους και αρχίζει η χούντα να δείχνει το πρόσωπό της…. τη συνέχεια την ξέρουμε… την έχει ζήσει ο λαός μας στην προηγούμενη δικτατορία… γιατί αγαπητοί μου περί αυτού πρόκειται… κι όποιος έχει αυταπάτες καλά θα κάνει να σκεφτεί λίγο καλύτερα…

Κι εμείς περιμένουμε…

Περιμένουμε τη σωτηρία της ευρωζώνης, την ανάκαμψη, τις εκλογές…

Περιμένουμε φως στο τούνελ που δεν θα ρθει ποτέ.. γιατί αυτό που ζούμε είναι ο στόχος τους και δεν έχουν κανένα απολύτως συμφέρον να το αλλάξουν…

Συγχαρητήρια…. Η δικτατορία τους είναι εδώ!!! Να τους χαιρόμαστε…

Κι εμείς περιμένουμε…

Θυμάμαι πριν μερικούς μήνες έλεγα ότι πιο πολύ φοβάμαι τους σωτήρες απ τον ίδιο τον εχθρό… γιατί ο σωτήρας είναι ο εχθρός……… Κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο πιο γρήγορα θα τον αποτινάξουμε από πάνω μας… Λυπάμαι τόσο πολύ που είχα δίκιο… Γιατί και το Δ’ Ράιχ ήρθε και η κυβέρνηση δοσίλογων ώστε να ολοκληρωθεί η κατοχή της χώρας μας….

Η σωτηρία μας είναι μόνο στα χέρια μας……… η δική τους επόμενη σωτηρία είναι προσχεδιασμένη κι αυτή……. Η χώρα είναι υπό κατοχή… ΤΕΛΟΣ.. κι η λύση μία και την ξέρουμε όλοι….. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ………

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ………

Το χουμε κάνει τόσες φορές στην μακρόχρονη ιστορία μας.. μπορούμε και πάλι…….. μπορούμε και πρέπει … πρέπει να δώσουμε τη μάχη.. όχι για μας.. για το μέλλον των παιδιών μας… για το μέλλον της πατρίδας μας……… για την τιμή και την αξιοπρέπειά μας…… και ΝΑΙ.. σε όλες τις μάχες υπάρχουν θύματα… Σκέψου Έλληνα… η ζωή σου είναι πιο σημαντική ή η ζωή του παιδιού σου και της χώρας σου;

Ή μήπως ξεχάσαμε την ιστορία μας; Δεν θυμάστε;

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ………..

Περιέργως κοιμάμαι καλά τις νύχτες… κι αυτό γιατί ξέρω ότι θα έρθει αυτή η ώρα…… ξέρω ότι θα κάνουμε το μεγάλο βήμα… ξέρω ότι θα τα καταφέρουμε… δεν μπορεί να μην τα καταφέρουμε.. γιατί δεν ξεχνώ ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ

Που καταντήσαμε ρε;;;;;;;;;;;;;; Να έχουμε στην πλάτη μας ακόμα και τους ακροδεξιούς φασίστες του ΛΑ.Ο.Σ. που γίνανε κύριοι και ρυθμιστές;;;;;;;;;; ΕΛΕΟΣ!!!!

Κι ακόμα περιμένουμε;;;;;;;;;;

αἰέν ἀριστεύειν

Δραχμή: άπαντες προετοιμάζονται πλην της Ελλάδας!

Τις χειρότερες φήμες επιβεβαιώνει με τη στάση της η ελληνική δημόσια διοίκηση τις τελευταίες μέρες, παρά και ενάντια μάλιστα στην ανησυχία που δείχνουν μεσαία στελέχη της, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη. Συγκεκριμένα, ενώ φουντώνουν οι φήμες και οι πιο βάσιμες ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, η κρατική μηχανή και ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας αρνούνται να προβούν στην παραμικρή προετοιμασία για την επόμενη μέρα. Ο κίνδυνος είναι έτσι μια βίαιη εξώθηση της Ελλάδας από την Γερμανία να βρει τη χώρα ανέτοιμη και να εκτυλιχθούν σκηνές απείρου κάλους. Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που μπορεί να αποτραπεί αν από τώρα ανατεθεί σε στελέχη της κεντρικής Τράπεζας και του υπουργείου να εκπονήσουν σενάρια δίνοντας λύση σε πρακτικά προβλήματα τα οποία θα ανακύψουν την επόμενη μέρα κι έτσι η έξοδος από το ευρώ να βοηθήσει την ελληνική οικονομία.

Ενδεικτικό στοιχείο για τις προετοιμασίες που γίνονται είναι δημοσίευμα της Wall Street Journal Europe της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου με τίτλο «Οι αγορές χρήματος δοκιμάζουν την επιστροφή στη δραχμή». Αναφέρεται συγκεκριμένα σε εταιρείες κολοσσούς που διεκπεραιώνουν συναλλαγές ύψους 4 τρις. δολαρίων την ημέρα όπως η ICAP Plc και η CLS Bank International. Αμφότερες δοκιμάζουν πλατφόρμες και προχώρησαν ήδη σε στρες τεστ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, που προβλέπουν την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και την εισαγωγή δραχμής.

«Αυτές οι κινήσεις» εξηγεί η εφημερίδα «είναι σημάδια μιας βαθύτερης ανησυχίας ότι τουλάχιστον μια χώρα μπορεί να εγκαταλείψει το ευρώ. Τράπεζες, αναλυτές και επενδυτές προετοιμάζονται γι’ αυτό που πολλοί χαρακτηρίζουν ως μια αυξανόμενη πιθανότητα, μια ρήξη της ευρωζώνης είτε πλήρης είτε τμηματική που θα οδηγήσει στην ενδεχόμενη επιστροφή σε νομίσματα όπως η δραχμή, το γερμανικό μάρκο ή η ιταλική λίρα. Αυτό το σενάριο φαινόταν μακρινό μέχρι πριν λίγους μήνες αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός αναλυτών και επενδυτών λέει τώρα ότι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να προετοιμαστούν, ακόμη κι αν η ρήξη δεν συμβεί ποτέ».

Οι προετοιμασίες μάλιστα δεν επικεντρώνονται μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνησή του έχει επιταχύνει τις προετοιμασίες της τους τελευταίους μήνες απέναντι σε μια ενδεχόμενη κατάρρευση της ευρωζώνης.

Οι ευθύνες που επωμίζεται η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ είναι τεράστιες δεδομένου ότι η επιλογή της Γερμανίας να σφίξει τα δημοσιονομικά λουριά με μια σαρωτική απόφαση κατά την διάρκεια της προσεχούς συνόδου κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου θα εντείνει τις φυγόκεντρες τάσεις. Η παραμονή τότε της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν θα επαφίεται στην πρόθεση του Λουκά Παπαδήμου να απολύσει ακόμη και όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, πλην των …ΜΑΤ, για την οποία κανείς δεν αμφιβάλλει. Αντίθετα θα τεθούν τόσο αυστηροί, δρακόντειοι όροι για την συμμετοχή και τόσο αυτοματοποιημένες διαδικασίες για την έξοδο (ώστε να μην επαναληφθούν οι σημερινές πολιτικές διαπραγματεύσεις και ενδιάμεσες λύσεις) που εξ αρχής πολλές από τις σημερινές χώρες της ευρωζώνης θα βρεθούν εκτός.

Η International Herald Tribune μάλιστα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου χρησιμοποιεί το παράδειγμα της Συμφωνίας Σένγκεν: «Διακυβερνητικές συμφωνίες ανέκαθεν αποτελούσαν επιλογή απέναντι στην κρίση του ευρώ, παρότι σε έναν βαθμό στρέφονται ενάντια στην αρχή της αλληλεγγύης και της συναίνεσης των 27 κρατών – μελών της ΕΕ. Υπάρχει ένα προηγούμενο για τέτοιες συμφωνίες. Η Συμφωνία του Σένγκεν που καλύπτει τις μετακινήσεις χωρίς βίζα μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ θα μπορούσε να προσφέρει ένα μοντέλο για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες. Εκείνη η Συμφωνία που ξεκίνησε με μια Συνθήκη, καλύπτει τώρα 22 από τα 27 μέλη της ΕΕ, όπως και 3 χώρες εκτός ΕΕ. Κατά τον ίδιο τρόπο, οποιαδήποτε νέα συμφωνία για την ευρωζώνη μπορεί να μην καλύπτει όλες τις χώρες που ανήκουν στην ευρωζώνη»…

Αυτό είναι κάτι φυσικά που δεν αφορά την Ελλάδα κι ως εκ τούτου ποιος νοιάζεται…

πηγή Sofokleous10

28 Νοεμβρίου 2011

Αφιερωμένο στα αδερφια μας που έφυγαν ή θα φύγουν στα ξένα.....

Χώμα ελληνικό
του Γεωργίου Δροσίνη

Τώρα που θα φύγω και θα πάω στα ξένα,
και θα ζούμε μήνες, χρόνους χωρισμένοι,
άφησε να πάρω κάτι κι από σένα,
γαλανή πατρίδα, πολυαγαπημένη.
άφησε μαζί μου φυλαχτό να πάρω,
για την κάθε λύπη, κάθε τι κακό,
φυλαχτό απ' αρρώστεια, φυλαχτό από Χάρο,
μόνο λίγο χώμα, χώμα ελληνικό!

Χώμα δροσισμένο με νυχτιάς αγέρι,
χώμα βαφτισμένο με βροχή του Μάη,
χώμα μυρισμένο απ' το καλοκαίρι,
χώμα ευλογημένο, χώμα που γεννάει
μόνο με της Πούλιας την ουράνια χάρη,
μόνο με του ήλιου τα θερμά φιλιά,
το μοσχάτο κλήμα, το ξανθό σιτάρι,
τη χλωρή τη δάφνη, την πικρήν ελιά!

Χώμα τιμημένο, πόχουν ανασκάψει
για να θεμελιώσουν έναν Παρθενώνα,
χώμα δοξασμένο, πόχουν ροδοβάψει
αίματα στο Σούλι και στο Μαραθώνα,
χώμα πόχει θάψει λείψαν' άγιασμένα
απ' το Μεσολόγγι κι από τα Ψαρά,
χώμα που θα φέρνη στον μικρόν έμένα
θάρρος, περηφάνια, δόξα και χαρά!
Θε να σε κρεμάσω φυλαχτό στά στήθια
κι όταν η καρδιά μου φυλαχτό σε βάλη
από σε θα παίρνη δύναμη βοήθεια
μην την ξεπλανέσουν άλλα ξένα κάλλη.
η δική σου χάρη θα με δυναμώνη
κι όπου κι αν γυρίσω κι όπου κι αν σταθώ,
συ θε να μου δίνης μιά λαχτάρα μόνη:
Πότε στην Ελλάδα πίσω θεναρθώ!

Κι αν το ριζικό μου - έρημο και μαύρο -
μού' γραψε να φύγω και να μη γυρίσω,
το στερνό συχώριο εις εσένα θάβρω,
το στερνό φιλί μου θε να σου χαρίσω!
Έτσι, κι αν σε ξένα χώματα πεθάνω,
και το ξένο μνήμα θάναι πιο γλυκό
σα θαφτής μαζί μου, στην καρδιά μου επάνω,
χώμα αγαπημένο, χώμα ελληνικό!

(αφιερωμένο και στον καλό μου φίλο Γιάννη Δ. εξαιτίας του οποίου το βρήκα)

Τα ΜΜΕ, τα ιστολόγια και η “μάχη της τσιπούρας” που έρχεται…

Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις της Άγκυρας, εναντίον Κύπρου και Ελλάδας δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Χρησιμοποιώντας με μαεστρία τα ΜΜΕ τα οποία έτσι κι αλλιώς λειτουργούν υπό καθεστώς αυστηρού κυβερνητικού ελέγχου, η Τουρκία προσπαθεί να προκαλέσει πανικό σε Λευκωσία και Αθήνα και να δημιουργήσει τη βεβαιότητα ότι “η πολεμική σύγκρουση όπου να’ ναι αρχίζει”.

Σ΄αυτή της τη προσπάθεια έχει βρει συμπαραστάτες σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίοι προφανώς χωρίς τη θέλησή τους ρίχνουν νερό στο μύλο της Άγκυρας. Συχνά διαβάζουμε σε ελληνικές και κυπριακές ιστοσελίδες – εφημερίδες για διασπορά τουρκικών υποβρυχίων, για ανάπτυξη του τουρκικού στόλου, για…περικύκλωση του Καστελόριζου, για αερομαχίες ισραηλινών και τουρκικων μαχητικων κοντά στη Κύπρο κι άλλα …ωραία. Όλες αυτές οι πληροφορίες προέρχονται απο το τουρκικό Τύπο και η αναδημοσίευσή τους με πυχιαίους τίτλους, μόνο προβληματισμό προκαλεί. Εκτός του ότι είναι βούτυρο στο ψωμί της Άγκυρας.

Γι΄αυτό καλό είναι όλοι να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Η ζημιά που κάνουν είναι απλά τεράστια!

Ειδικά τώρα που πλησιάζει η “εποχή της τσιπούρας” και η περιοχή των Ιμίων θα κατακλυστεί από Τούρκους κατάσκoπους με χόμπι το ψάρεμα…

Στο ΥΕΘΑ γνωρίζουν πολύ καλά πόσο μεγάλη ζημιά έχει ήδη γίνει από την υιοθέτηση απο ελληνικά ΜΜΕ,πληροφοριών απο Τουρκία.

Οι Τούρκοι θέλουν να μας κάνουν να “τσιμπήσουμε” και να δώσουμε εμείς αφορμή για κλιμακωση. Όπως είχε γίνει και στα Ίμια.

Γι΄αυτό όσοι παίζουν -άθελά τους πιστεύουμε- το παιχνίδι της Άγκυρας καλό είναι να χαλαρώσουν.

Από την άλλη όμως πρέπει και το ΥΕΘΑ να καταλάβει ότι οι ψυχολογικές επιχειρήσεις δια του Τύπου είναι μέσα στο παιχνίδι. Και πρέπει να βρει αποτελεσματικό τρόπο να αμυνθούμε στο όργιο παραπληροφόρησης.

“Αυθεντία” στις ψυχολογικές επιχειρήσεις ο νέος Τούρκος αρχηγός;

“Αυθεντία σε θέματα ψυχολογικών επιχειρήσεων” θεωρείται σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο ο νέος Αρχηγός των Τουρκικών ΕΔ Νεστέντ Οζέλ.

Οι γνώσεις του σ΄αυτού του είδους τις επιχειρήσεις δεν ξέρουμε αν του φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες στην αντιμετώπιση των Κούρδων ανταρτών του PKK.

Πιθανόν να τον βοήθησαν όμως στην ανέλιξή του μέχρι τη κορυφαία θέση της ηγετικής πυραμίδας των τουρκικών ΕΔ.

Ο Οζέλ κατόρθωσε να “ελιχθεί” και να αποκτήσει καλές επαφές με τους ισλαμιστές του Ερντογάν, χωρίς να είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι …με την καρδιά του ισλαμιστής.

Η φήμη που το συνοδεύει τον θέλει να έχει σκληρές απόψεις αλλά αυτό ίσως να το διαπιστώσουμε σύντομα στο Αιγαίο.

Το κείμενο συντάθηκε βασιζόμενο στις σκέψεις δύο διαφορετικών άρθρων του: http://agiotokos-kappadokia.gr/

Τίτλος πρώτου άρθρου: Ψυχολογικές επιχειρήσεις έχει ξεκινησει η Άγκυρα σε Αθήνα-Λευκωσία.

Τίτλος δεύτερου άρθρου: “Αυθεντία” στις ψυχολογικές επιχειρήσεις ο νέος Τούρκος αρχηγός.

από το Geopolitics & Daily News

Άλλο «άνθρωποι» και άλλο…λεφτά! Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Θα μπορούσα, με αφορμή και την νέα (;) Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (με ελαχίστη συμμετοχή «Νέας» ΝΔ και ΛΑΟΣ) να ξεκινήσω με το γνωστό άσμα όπου κυριαρχεί η αγγλική «λέξη κλειδί» money, καθώς στο συγκεκριμένο τραγούδι ακούμε επαναληπτικά το... Money, money, money, money!

H, εάν θέλετε, παραμένοντας στο πνεύμα του Αγγλοσαξονικού προσανατολισμού θα μπορούσα να επικαλεσθώ τη γνωστή φράση που διατείνεται ότι... Money makes the world go round...

Το αποφεύγω όχι γιατί με βρίσκει αντίθετο το συγκεκριμένο πνεύμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και χρηματοδοτικής υποστήριξής τους... Κάθε άλλο!

Το κάνω επειδή, στα αυστηρά πλαίσια της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και των απαιτήσεων της Επιστήμης, της υπεύθυνης, συνετής, επίμονης και υπομονετικής αναζήτησης της Αλήθειας ΔΕΝ επιθυμώ να παραβλέψω το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες τα πάντα ελέγχονται από ΤΟ ΧΡΗΜΑ και από αυτούς που το κατέχουν (στους Έλληνες «έχοντες» θυμίζω το στίχο «…τα λεφτά, τα λεφτά τι θα τα κάνεις κάποια μέρα θα… πεθάνεις!»)

Σωστό ή λάθος;

Εξαρτάται καθότι, όπως έλεγε ένας σοφός καθηγητής μου, «Τα λεφτά δεν είναι…Ευτυχία! Εάν όμως έχεις πολλά αγοράζεις όση και όποια ευτυχία θέλεις… όποτε θέλεις!!!»

Ο μάνατζερ-ηγέτης του μέλλοντος, είχε γράψει πριν τρεις σχεδόν δεκαετίες ο David Lilienthal, «θα πρέπει να συνδυάζει στην προσωπικότητά του τη ρωμαλέα, ρεαλιστική ποιότητα του ανθρώπου της δράσης με την ενόραση του καλλιτέχνη, του θρησκευτικού ηγέτη, του ποιητή που έχει την ικανότητα να ερμηνεύει τις πράξεις του στον εαυτό του. Μόνος του. ο άνθρωπος της δράσης ή ο άνθρωπος του στοχασμού, δεν επαρκεί καθώς και τα δύο χαρακτηριστικά απαιτούνται από τις προκλήσεις του μέλλοντος που έρχεται...»

Τώρα πια εκείνο το «μέλλον» είναι αναμφισβήτητα…παρόν!

Στην αδυναμία των τότε Συμμάχων της Αμερικής, κυρίαρχα της Αγγλίας, να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους θεσμικούς χρηματοδότες τους για τα υπέρογκα έξοδα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Calvin Coolidge, απευθυνόμενος στην Ένωση Ιδιοκτητών-Εκδοτών Εφημερίδων στην Ουάσιγκτον το 1925 δήλωνε αποκαλυπτικά και απροκάλυπτα “They hired the money, didn’t they? “

Σε ελληνική ελεύθερη απόδοση είπε «Τα χρήματα τα δανείστηκαν, έτσι δεν είναι;»

Αυτό μας λέει και η… τρόικα!

Ναι, έτσι είναι, κάθε φορά που κάποιος έχει μια ανάγκη και ζητά δάνειο ή μια καλή ιδέα και αναζητά τον χρηματοδότη του... Αρκεί φυσικά και ο χρηματοδότης να διακρίνεται από την απαιτούμενη ικανότητα ορθής εκτίμησης μιας καλής επιχειρηματικής δραστηριότητας , ενός μελλοντικά παραγωγικού και κερδοφόρου επιχειρηματικού σχεδίου... Αλήθεια, πόσο άσχημα ένοιωσε τελικά ο Τραπεζίτης που κρατούσε στο συρτάρι του την ιδέα της “ξηρογραφικής αναπαραγωγής γραπτών κειμένων“ αδυνατώντας να εκτιμήσει τις προεκτάσεις της πρωτοπόρου ανακάλυψης της XEROX για τα ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ μηχανήματα που - μέχρι σήμερα - (για το αύριο της ηλεκτρονικής αναπαραγωγής μηνυμάτων και κειμένων θέλω να είμαι επιφυλακτικός) αποτελούν αναπόσπαστα εργαλεία στην καθημερινή μας πραγματικότητα ;

Μήπως, όμως, ο Coolidge προσπέρασε άθελά του και ίσως απρόσεκτα αυτό που με τόση κομψότητα είχε γράψει στον Α΄ Ολυνθιακό του ο μεγάλος της δικιάς μας αρχαιότητας ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ κερδίζοντας και την πρωτιά σε ότι αφορά την ιστορική νομοτέλεια της χρηματοδότησης αναγκαίων ή και πρωτοποριακών εθνικών ή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων-

«Δει δε χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων...»

Αυτές οι οικονομικού και κοινωνιολογικού περιεχομένου και προεκτάσεων σοφές λέξεις ίσχυαν τότε και συνεχίζουν σήμερα ακόμη περισσότερο καθώς, όπως το θέλει και ο Aphra Ben στη δεύτερη πράξη του θεατρικού του έργου «Ο περιπλανώμενος» (The Rover) – «Το xρήμα μιλά τη γλώσσα που όλα τα Έθνη καταλαβαίνουν» έστω και εάν η λαϊκή Μούσα περισσότερο σκωπτικά παρά ερμηνευτικά διαπιστώνει ότι «το άτιμο… το χρήμα δεν έχει χρώμα!...»

Σίγουρα είναι πάντα χρήσιμο μέσα στις συντεταγμένες κάποιων αναγκαίων ηθικών φραγμών και επιχειρηματικής δεοντολογίας να θυμηθούμε την προς Τιμόθεο Επιστολή του Απόστολου των Εθνών Παύλου ο οποίος ορθά υπενθυμίζει πως «Η αγάπη για το χρήμα είναι η ρίζα κάθε κακού...»

Η σημασία της θέσης του Δημοσθένη για την αναγκαιότητα του χρήματος, παρά ταύτα, παραμένει αναλλοίωτη και αποκτά ιδιαίτερη διαχρονική σημασία, εάν θυμηθούμε την άποψη του Francis Bacon ότι «Money is like muck, in order to be useful it must be spread...» ή σε ελεύθερη ελληνική απόδοση «Το χρήμα μοιάζει με την... κοπριά! Για να είναι ωφέλιμο πρέπει να το.... απλώνουμε!»

Όχι, όμως, να το... σπαταλάμε!

Και όπως όλοι έχουμε ακούσει «τον πλούτο πολλοί μίσησαν, τη Δόξα ουδείς» (αλλά ανέκαθεν φιλόσοφοι, κοινωνιολόγοι και ενίοτε ψυχαναλυτές αναρωτιόμαστε τί γίνεται όταν καταφέρνει κανείς να έχει και πλούτο και δόξα;)

Σε όλους εσάς φίλες και φίλοι αναγνώστες θα αφιερώσω μια παράγραφο από το έργο με τίτλο «το Γεροντοπαλίκαρο» (The Old bachelor ) του William Congrave όπου, στην προσπάθειά του να πείσει για την ειλικρίνεια των συναισθημάτων του, ο πρωταγωνιστής καταθέτει κλείνοντας: «… Και εάν όλα αυτά δεν είναι για σας αγάπη, τότε είναι παραφροσύνη, οπότε με συγχωρείτε αλλά να βρήκα μια σίγουρη απόδειξη των αισθημάτων μου. Σας παραχωρώ ΟΛΑ μου τα χρήματα!..”

Η Κυβέρνησή μας, φυσικά, μέχρι σήμερα ΔΕΝ μας τα πήρε όλα, αλλά αφήνει και λίγα για το εγγύς μέλλον και για παρόμοιες φορο-εισπρακτικές δραστηριότητες από δημοσίους υπαλλήλους (που ΔΕΝ μειώνει τον αριθμό τους) και από συνταξιούχους…

Θέλω να συγχαρώ ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς μας ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ και ΜΠΛΕ που εργάσθηκαν με περισσή αγάπη για τη σημερινή μας… ΚΑΤΑΝΤΙΑ ως Οικονομίας, ως Λαού και ως Έθνους (που «κουρταλεί» τις θύρες του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των Ευρωπαίων Εταίρων μας).

Nα ευχηθώ καλή επιτυχία στον Νέο Πρωθυπουργό, στον διατηρηθέντα στη νέα (;) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Τσάρο της Οικονομίας και Αντιπρόεδρο της και τα άλλα 38 στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα 6 της ΝΔ και τα 4 του ΛΑΟΣ πριν κάποιοι από σας μου υπενθυμίσουν ευγενικά, υποθέτω, εκείνη τη γνωστή πλέον παγκοσμίως προτροπή του Benjamin Franklin στο εγχειρίδιο του με τίτλο «Συμβουλές σε ένα νέο Επιχειρηματία»

«Remember, Time is money....”

Σήμερα το κείμενό μου «καταχράστηκε» πολύ από τον χρόνο σας…

Aυτό δεν νομίζω ότι χρειάζεται μετάφραση, ούτε καν επανάληψη...

Χρειάζεται, όμως, κυρίες και κύριοι πολιτικοί της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης πέρα από τα όσα χρήσιμα και λιγότερο χρήσιμα έως, ενίοτε, και άχρηστα (καθώς συνιστούν… αερολογίες) καταθέτετε από το Βήμα της ελληνικής Βουλής να κρατάτε πάντοτε στην ενεργό μνήμη σας, εάν ο προσανατολισμός σας έχει ακόμη ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, εκείνο το αλήστου μνήμης ρηθέν από τον ΠΡΩΤΑΓΟΡΑ:

«πάντων χρημάτων μέτρον εστίν άνθρωπος, των μεν όντων ως εστίν, των δε ουκ όντων ως ουκ εστίν».

GP Βραζιλίας: Έσπασε το ρόδι του Webber.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τον Μαρκ Ουέμπερ, ο οποίος στο grand prix της Βραζιλίας, στο τελευταίο της χρονιά, αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία. Ο πρωταθλητής Σεμπαστιάν Φέτελ τερμάτισε δεύτερος στο 1-2 της Red Bull.

Στη στεγνή πίστα του Ιντερλάγκος, αφού ο καιρός είχε καλές... διαθέσεις, ο Ουέμπερ εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Φέτελ με το κιβώτιο ταχυτήτων και έκλεισε τη σεζόν με μια γλυκιά γεύση στο στόμα. Όλα αυτά μάλιστα μετά από μια κάκιστη εκκίνηση, όταν άργησε χαρακτηριστικά και βρέθηκε να προσπαθεί να υπερασπιστεί τη δεύτερη θέση από τους Φερνάντο Αλόνσο και Λιούις Χάμιλτον.

Η συνέχεια πάντως ήταν σαφώς καλύτερη. Ο Αυστραλός βρήκε... ρυθμό και όντας ταχύτερος από τους διώκτες του μπόρεσε να ξεφύγει και να κυνηγά τον προπορευόμενο Φέτελ. Ο Γερμανός πρωταθλητής δεν μπορούσε να πιέσει στο όριο τη δεύτερη και τρίτη ταχύτητά του με αποτέλεσμα ο Ουέμπερ να τον αφήσει κάποια στιγμή πίσω και χωρίς να πιεστεί να φτάσει πρώτος στον τερματισμό.

Παρά τα προβλήματά του πάντως ο Φέτελ κράτησε τη θέση του και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, μπροστά από τον Τζένσον Μπάτον. Ο Βρετανός κυνηγούσε τον Φερνάντο Αλόνσο και κατόρθωσε να τον προσπεράσει μετά την τρίτη αλλαγή ελαστικών, αφού το μονοθέσιό του ανταποκρίθηκε καλύτερα. Μοιραία ο Ισπανός έμεινε 4ος, ενώ ο Φελίπε Μάσα ακολούθησε στην 5η θέση. Από την άλλη ο Λιούις Χάμιλτον εγκατέλειψε στον 46ο γύρο, αφού τον πρόδωσε το κιβώτιο.

Από εκεί και κάτω, ο 6ος Σούτιλ ήταν ένα γύρο πίσω...

Δείτε την τελική βαθμολογία ΕΔΩ

πηγή contra.gr

Δίκαιο της θάλασσας και ΑΟΖ.

Του Νίκου Λυγερού*

Κοιτάζουμε τη θάλασσα και δεν βλέπουμε το μέλλον μας. Έχουμε το απέραντο γαλάζιο κι αναρωτιόμαστε ακόμα τι πρέπει να κάνουμε. Η ΑΟΖ δεν είναι θεωρία αλλά εφαρμογή και οι επιπτώσεις της είναι απόλυτα πρακτικές. Η Μεσόγειος δεν είναι μια κλειστή θάλασσα και καμιά δικαιολογία από την πλευρά της Τουρκίας δεν στέκει. Θέλει δεν θέλει τα παράκτια κράτη απέκτησαν ένα ισχυρό πλεονέκτημα που ενισχύει τη γεωπολιτική τους. Όποιες και να είναι οι τοπικές κινήσεις με τα κατεχόμενα η όχι, τίποτα δεν αλλάζει. Αρκεί εμείς να είμαστε σταθεροί στις αποφάσεις μας και αποτελεσματικοί στις υλοποιήσεις τους. Η Κύπρος έδειξε και δείχνει το δρόμο. Ακόμα και με τις αδυναμίες της μπόρεσε και μπορεί ν' αντισταθεί στην τουρκική προπαγάνδα. Κατά συνέπεια, δεν πρέπει μόνο να την ακολουθήσουμε σε αυτήν την πορεία αλλά και να την ενισχύσουμε με τη δική μας ΑΟΖ μέσα σ' ένα πλαίσιο καθαρά ευρωπαϊκό. Το παίγνιο έχει αλλάξει. Δεν είναι πια διπολικό και η ανάλυση της θεωρίας αποφάσεων δεν επαρκεί. Μόνο η θεωρία παιγνίων μπορεί ν' αποτελέσει το υπόβαθρο των διακρατικών διαπραγματεύσεων. Απλώς στρατηγικά, θα ήταν πιο σταθερές οι κινήσεις με τη θέσπιση της ΑΟΖ για να ενταχθούμε στο πλαίσιο της υλοποίησης της Συμφωνίας του Δίκαιου της θάλασσας. Διότι με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιούμε όλη τη σκακιέρα και αποφεύγουμε τις τοπικές κινήσεις που εγκλωβίζουν τη γεωστρατηγική μας. Η ΑΟΖ δεν αφορά μόνο και μόνο το Αιγαίο. Γι' αυτό και είναι τοποστρατηγικό λάθος να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά σε αυτό το πεδίο. Το πλαίσιο δεν είναι μόνο μεγαλύτερο αλλά και ευρωπαϊκό. Οι τοποθεσίες των νησιών μας είναι ισχυρές και δεν είναι τυχαίο που τόσα νησιά μας έχουν κάστρα εδώ και αιώνες. Δεν πρέπει να πιστεύουμε και να ακούμε αυτούς που έχουν ξεχάσει την ιστορία μας. Αλλιώς θα θεωρούμε ότι όλα τα νησιά μας είναι χαμένα. Και η καταστροφή τους είναι θέμα χρόνου. Αντιθέτως ο χρόνος το έχει αποδείξει είναι μαζί μας. Μπορεί να νιώθουμε ανασφάλεια λόγο της τοποθεσίας μας, το αστείο της υπόθεσης όμως, είναι ότι κρατά εδώ και αιώνες. Είμαστε ένας λαός του χρόνου. Κι αν δεν βιαζόμαστε είναι ότι έχουμε διάρκεια. Όποιοι και να είναι οι εχθροί μας, όσο και να είναι ισχυροί, ήρθαν και έφυγαν ενώ εμείς όσο και αδύναμοι να λέμε ότι είμαστε, παραμείναμε εδώ στη πατρίδα μας σ' αυτό το κομμάτι γης καρφωμένο μέσα στο απέραντο γαλάζιο. Εδώ γεννηθήκαμε κι εδώ πεθαίνουμε διότι είμαστε ένα με τη γη μας. Θραύσματα χρόνου που δημιουργούν ψηφιδωτό. Όλη η ιστορία μας είναι ένας ολισμός. Μικρές μονάδες που ζουν και πεθαίνουν μαζί. Σαλαμίνα, Μαραθώνα ή Θερμοπύλες, δεν έχει σημασία είμαστε ικανοί για όλα ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές διότι ξέρουμε ν' αντέχουμε. Οι πιέσεις δεν πρέπει να μας φοβίζουν όπως δεν μας κατάστρεψαν και οι καταπιέσεις. Μπορεί να είμαστε τομάρια, και να πουλάμε μούρη γιατί είμαστε τσακάλια. Μπορεί να μην υπακούμε αλλά ο λόγος είναι απλός δεν σκύβουμε εύκολα το κεφάλι. Ο αυχένας μας είναι σκληρός. Λυγίζει μόνο όταν σπάσει. Κι αν είμαστε κλέφτες είναι μόνο και μόνο γιατί δεν πιστεύουμε ούτε στο κράτος ούτε στη βία αλλά στον Προμηθέα. Και ως κλέφτες αντισταθήκαμε στην τουρκοκρατία. Δεν ντρεπόμαστε για το παρελθόν μας διότι είμαστε κομμάτια της μνήμης μέλλοντος. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν πρόκειται ν' αφήσουμε τους εχθρούς μας να μας πάρουν το απέραντο γαλάζιο διότι αυτό το χρώμα μας έδωσαν στην αρχή.

πηγή

* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

DANCING ON "OIL" Ιστορίες «Γεωπολιτικού» Καφέ.

Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
Συγγραφεύς – Ναυτικός
Μέλος Ελληνικής Εταιρίας Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ.)


-Τι κρέμασες στην τσάντα σου και την κουνάς με νάζι;
Μοιάζει με γεωτρύπανο που χρώματα αλλάζει!

-Τούλα μου είσαι αδιάβαστη! Γι’ αξεσουάρ που αξίζει,
η ΤPAO[1] υπόσχεται πολλά κι εμφάνιση φροντίζει!

Πρέπει κι αυτή δυναμικά να μπει στις γεωτρήσεις
και η σημαία η τουρκική ν’ αρχίσει επιδείξεις!

Ο Αττίλας μας ευελπιστεί, να κλιμακώνει εντάσεις,
κι ευθύς με μέτρα αποτροπής να κάνει παρελάσεις.

-Και το φουλάρι που φορείς, χάρτη απεικονίζει;
-Ναι, με τα καινούργια όρια, που ο Μπασερέν[2] στηρίζει.

-Αμάν, σαν να μην μ’ άρεσε, προβλέπονται εξελίξεις,
φοβούμαι επεισόδια και με τους Τούρκους ρήξεις.

-Καλή μου, μη μασάς, την προβολή γυρεύουν,
Dancing on oil” και αυτοί, θέλουνε να χορεύουν!

-Λες όλο αυτό να γίνεται για την «τηλεκαψούρα»;
Κι αν μας χτυπήσουν με αφορμή, τάχα, για την τσιπούρα[3];

-Μμμμμ, τότε να τους προλάβουμε, να πάρουμε αρκετές.
πριν την τιμή ανεβάσουνε και γίνουν ακριβές!!

Πάσα ομοιότης με πρόσωπα και γεγονότα δεν είναι καθόλου συμπτωματική!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το άρθρο του Χρήστου Μηνάγια: «Οι επόμενες κινήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο» στο www.geostrategy.gr. (26 ΝΟΕ. 2011). Πιέσατε ΕΔΩ

[1] Ανώνυμη Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων η οποία στις 23-11-2011 υπέγραψε συμφωνίες με την SHELL για έρευνα κοινής παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην θαλάσσια περιοχή της Αττάλειας και στην ΝΑ Τουρκία.
[2] Ο καθηγητής Sertac H. Baseren του πανεπιστημίου της Άγκυρας δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Να φέρουμε το όριο της υφαλοκρηπίδας, στο μεσημβρινό 32º 16΄ 18΄΄» (Εφημερίδα Σαμπάχ 6-10-2011). Το πλήρες κείμενο μίας εκ των διαλέξεων μαζί με τους χάρτες που χρησιμοποίησε προκειμένου να στηρίξει τις τουρκικές θέσεις για την οριοθέτηση του Τουρκικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, σε επόμενο άρθρο του Χ. Μηνάγια.
[3] Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Χ. Μηνάγια: «..το επόμενο δίμηνο η περιοχή των Ιμίων θα αποτελέσει μια περιοχή αυξημένου κινδύνου για την δημιουργία ενός ενδεχόμενου θερμού επεισοδίου, ενόψει του ψαρέματος της τσιπούρας, όπου σκάφη της Τουρκικής Διοίκησης Ασφάλειας Ακτών και Τούρκοι αλιείς παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρενοχλούν ελληνικά αλιευτικά».(www.geostrategy.gr. )