Η Δημοτική Παράταξη «Αθήνα η Πόλη της Ζωής μας» μέσα από την οποία, οι άνθρωποι της Αθήνας μας μού έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Δημοτικό Σύμβουλο ως συνεργαζόμενο, υπογραμμίζει μια σειρά από αναμφισβήτητες αλήθειες σε ανακοίνωσή της προ ημερών. Ενημερώνει λοιπόν ότι « Μετά από συνεχείς και επίμονες προσπάθειες της ΚΕΔΚΕ και ιδιαίτερα του προέδρου της, Νικήτα Κακλαμάνη καθώς και του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΕΔΚΕ, οι 325 δήμοι της χώρας ενετάχθησαν στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» και ειδικότερα στη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακή και Επαγγελματική Ζωή».
Θα μπορούσε κανείς εύκολα – αν διαβάζει αβασάνιστα- να θεωρήσει αυτή την ανακοίνωση ως προσπάθεια να καπηλευτεί η ΚΕΔΚΕ και ο πρώην Δήμαρχος κ. Κακλαμάνης κάτι καλό που έγινε ΜΕΤΑ τις εκλογές του Νοεμβρίου 2010, κάτι ευχάριστο και ευπρόσδεκτο για τους γονείς που έχουν ΑΝΑΓΚΗ τη φροντίδα των Βρεφονηπιακών Σταθμών, κάτι εν ολίγοις που οι πολίτες/ δημότες το οφείλουν στους τοπικούς άρχοντες που εξελέγησαν στην «Εποχή ΠΑΣΟΚ».
Μόνο που δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ έτσι. Διαβάστε παρακαλώ προσεκτικά γιατί ενδεχομένως αυτή την ανακοίνωση να ΜΗΝ τη βρείτε σε ΚΑΝΕΝΑ άλλο Μ.Μ.Ε. ή – κι αν τη βρείτε- να είναι διαστρεβλωμένη :
«Η συγκεκριμένη δράση – αναφέρει η «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» - αφορά παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΑμΕΑ, κ.λ.π., συνολικού ύψους 173εκ ευρώ. Η κάθε θέση επιδοτείται με 4.000 ευρώ και με 7.000 ευρώ εφ’ όσον αφορά στα ΑμΕΑ. Μάλιστα, επειδή το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο, οι προσλήψεις δεν υπόκεινται στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσίασε το αρμόδιο υπουργείο και η ΕΕΤΑ, η κατανομή έκλεισε και - ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΛΥ- ο μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας, ο δήμος Αθηναίων δεν περιλαμβάνεται σε αυτή, γιατί δεν υπεβλήθη πρόταση ένταξης στο πρόγραμμα.»
Κατανοητό; Πλήρως φαντάζομαι. Σκεφτείτε λοιπόν τώρα ότι ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ:
- Βάζουν λουκέτο ή πρόκειται να βάλουν λουκέτο, βρεφονηπιακοί σταθμοί για λόγους οικονομίας και
- Ο δήμος Αθηναίων παρακαλεί τον κ. Καστανίδη για 3ετή ανανέωση της θητείας των συμβασιούχων!
Η πιο κάτω φράση είναι σκληρή, όπως όμως και η αλήθεια:
« Πρόκειται για μνημείο ανικανότητας της δημαρχιακής αρχής και προσωπικά του κ. Καμίνη και εγκληματική αμέλεια της προέδρου του «Δημοτικού Βρεφοκομείου», η οποία όφειλε να γνωρίζει την κατατεθειμένη τροπολογία στη Βουλή, ότι δικαίωμα στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί οι οποίοι λειτουργούν με «συστατική πράξη» και ανήκουν σε ΝΠΔΔ, αρκεί μέχρι το τέλος του 2013 (!) να έχουν βγάλει και τη τυπική άδεια λειτουργίας».
Ο Δήμος Αθηναίων λοιπόν ΔΕΝ παίρνει τίποτε ενώ ενδεικτικά αναφέρω ποσά, που πρόκειται να λάβουν ορισμένοι από τους 324 δήμους της χώρας:
Αμαρουσίου 1.702.400 ευρώ, Ασπροπύργου 885.400 ευρώ, Ραφήνας 760.000 ευρώ, Περιστερίου 718.200 ευρώ, Αιγάλεω 429.400 ευρώ, Θεσσαλονίκης 5.092.000 ευρώ, Λάρισας 3.530.200 ευρώ, Τρικάλων 2.546.000 ευρώ, Πάτρας 1.934.200 ευρώ.
Και κάτι άλλο, που δεν αντέχω να μην στο σχολιάσω: Το «Βήμα», δημοσίευσε ένα –ας πούμε- «ρεπορτάζ» γύρω απ΄ όσα έγιναν «στο παρασκήνιο της έκτακτης συνόδου κορυφής της Ε.Ε.» - όπως γράφει- αποκαλώντας το «δραματικό» και αναφέροντας ότι « η ελληνική αποστολή βρέθηκε μπροστά σε ένα Βατερλό».
Στην πραγματικότητα, ήταν μια εργώδης προσπάθεια της καλής εφημερίδας να… εξωραίσει την εικόνα του κ. Παπανδρέου, παρουσιάζοντας το «δραματικό παρασκήνιο» με τον τρόπο που εκείνη θεωρεί ότι θα μπορούσε να πείσει κάποιους αναγνώστες της να αισθανθούν και πάλι κάποια συμπάθεια και να του αναγνωρίσουν μια προσπάθεια που καταβάλλει για το καλό της χώρας.
Η εφημερίδα τονίζει ότι «στο μέσον των διαπραγματεύσεων φάνηκε να προκρίνεται μια λύση, που περιελάμβανε μικρή επιμήκυνση του χρέους και υψηλότερα επιτόκια.
Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε σε Μέρκελ και Σαρκοζί λέγοντας τους χαρακτηριστικά ότι «με αυτά εγώ δεν ανεβαίνω στο αεροπλάνο» και ότι δεν μπορούσε να γυρίσει στην Αθήνα με άδεια χέρια.». Τα μάθατε φαντάζομαι, τα πληροφορηθήκατε από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.
Το …δράμα όμως κορυφώθηκε και φαντάζομαι ότι οι «συγγραφείς» διαπίστωσαν οι ίδιοι ότι «οι τόνοι ανέβηκαν περισσότερο καθώς ο Φιλανδός πρωθυπουργός ζητούσε εγγυήσεις για τη νέα βοήθεια ενώ ο Σλοβάκος ομόλογός του, υποστήριζε πως η χώρα του είναι φτωχή και δεν μπορούσε να βοηθήσει». Κι ακόμα ότι μπροστά σ΄ αυτές τις αντιδράσεις, ο Παπανδρέου, σαν ένας Έλληνας Κέβιν Σπέισι ως Ριχάρδος ο Τρίτος, τους είπε σε…σπαρακτικούς τόνους: « Τι θέλετε να κάνω για να πεισθείτε; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά μας ή να πουλήσουμε την Πελοπόννησο; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και το ξέρετε».
Ένας Παπανδρέου «να τον πιείς στο ποτήρι». Ακόμα και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο αυστηρότερος θεατροκριτικός, θα έβρισκε να πει δυο καλές κουβέντες ΑΝ έβλεπε την παράσταση και ΑΝ πράγματι δόθηκε ποτέ τέτοια παράσταση. Αλλά…δόθηκε;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου