Σελίδες

31 Μαΐου 2011

Πολλά σενάρια για την 5η δόση: το ακόλουθο! Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Διαβάζω αυτές τις ημέρες τα δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο (και τις μεταφράσεις τους στον ελληνικό) ακούω και βλέπω ειδήσεις και σχόλια στα διεθνή ειδησεογραφικά και εξειδικευμένα οικονομικά ΜΜΕ όπως το CNBC και το Bloomberg/Europe για να σχηματίσω μια αρκετά καλή εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική οικονομία και στα πολιτικά δρώμενα της Πατρίδας μας… Εμείς οι πιο προχωρημένοι στην ηλικία, όπως και οι γονείς μας, πάντα γνωρίζαμε ότι εάν πραγματικά ήθελες να μάθεις τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα μας ήσουν υποχρεωμένος (πέραν της ανάγνωσης των έντυπων και παρακολούθησης των ραδιοτηλεοπτικών ελληνικών ΜΜΕ) να συντονίζεσαι, μεταξύ άλλων, σε Deutsche Welle, BBC, RAI…

Στη συνέχεια προσπάθησα να φτιάξω ένα ερμηνευτικό υποθετικό σκαρίφημα για το τι μας περιμένει τις επόμενες μέρες με ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ την ανιστόρητα ιστορική, πολυσυζητημένη και ταυτόχρονα αμφισβητούμενη 5η ΔΟΣΗ του περιβόητου ΔΑΝΕΙΟΥ της τρόικα και σκέφτηκα να δώσω στις σημερινές μου σκέψεις ως τίτλο τη γνωστή λαϊκή μας ρήση «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι»…

Αυτά μέχρι χτες, μεσάνυχτα της Δευτέρας, αλλά σήμερα Τρίτη πρωί καθώς ΑΝΟΙΞΕ ξανά το ALTER και διογκώνονται οι αριθμοί των ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ συμπολιτών μας άλλαξα γνώμη και αποφάσισα ότι η πιο σωστή περιγραφή του αλαλούμ στο οποίο μας έχουν βυθίσει τα Πολιτικά μας Κόμματα και οι ηγέτες τους συμπυκνώνεται στον παραπάνω τίτλο… Και αυτό το ενίσχυσε από την περασμένη Παρασκευή η αποτυχία του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών με τον ΤΥΠΙΚΑ, αλλά μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος που έκανε ο μακαρίτης Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου, όχι πλέον ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ «πρώτο πολίτη» της Ελλάδας Πρόεδρο κ Παπούλια.

Δυστυχώς 12 μήνες τώρα ακούμε για πιθανή στάση πληρωμών, για πτώχευση, για κούρεμα, για αναδιάρθρωση, για επιστροφή στην δραχμή και για τη νέα αντίληψη επίλυσης των προβλημάτων μας που ακούει στον πιασάρικο τίτλο Re-profiling, για εκδίωξή μας ή ακόμη και για εθελούσια έξοδο από την Ευρωζώνη (που περιλαμβάνει και έξοδό μας από την Ευρώπη των 27) και όλα αυτά με άγχος, αγωνία και με συνεπακόλουθο ο τρόμος να φέρνει την ψυχή των Ελλήνων στο… στόμα!

Άκουσα και την ομιλία του κ Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΠΑΛΑΙΑΣ Νέας Δημοκρατίας όπου με την εξαίρεση του ίδιου οι υπόλοιποι Βουλευτές και Βουλευτίνες είναι επιλογές του παραιτηθέντος Προέδρου κ Καραμανλή (ενώ η ΝΕΑ Νέα Δημοκρατία του κ Σαμαρά και ΝΕΑ γραφεία διαθέτει ΚΑΙ είναι πλέον στελεχωμένη από τα έμπιστα άτομα του νέου Προέδρου από το Κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης)…Ακούγοντας τον κ Σαμαρά συνειδητοποίησα ότι στην πιθανότητα επιτυχίας της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ που ΑΠΑΙΤΕΙ η τρόικα ο Πρόεδρος της Νέας Ν.Δ. ΔΕΝ άνοιξε ένα φεγγίτη (στην πολυκατοικία της Δεξιάς κατά την προσφιλή έκφραση του κ Καρατζαφέρη) ή ένα φινιστρίνι σύμφωνα με την προσφιλή μεταφορά της κατάστασης της ελληνικής Οικονομίας στο ιστορικό ναυάγιο του ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ κατά τα λεγόμενα του Δρ Παπακωνσταντίνου, αλλά και ΠΑΡΑΘΥΡΑ και ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΕΣ θα μπορούσα να πω και… ΜΠΟΥΚΑΠΟΡΤΕΣ!!!

Με άλλα λόγια εφόσον δεχτεί ο κ Παπανδρέου να ενσωματωθούν οι απόψεις για φορολογικές ελαφρύνσεις του κ Σαμαρά στο νέο μνημόνιο (2) που θα προσθέσει, πέραν των αρχικών 110 και άλλα 60 ή 70 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια, υπάρχει πλέον εμφανής η πιθανότητα ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ… Βέβαια λέγεται ότι η τρόικα θα ζητήσει:

ΑΜΕΣΗ εφαρμογή αυστηρών δημοσιονομικών μέτρων, όπως παραχώρηση σε μια ΑΡΧΗ που αυτή θα ελέγχει τις κυριότερες πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδας, του εδάφους και του υπεδάφους μας, των αερολιμένων όπως και των λιμένων και των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου,

ΑΜΕΣΟ κλείσιμο κάποιων και πώληση άλλων ΔΕΚΟ, ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ του αριθμού των εν ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων, περαιτέρω περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, Καλλικράτη στην Παιδεία με συγχωνεύσεις/καταργήσεις ΑΕΙ & ΤΕΙ, συρρίκνωση των εξόδων για την Υγεία κλπ, κλπ, κλπ

Είναι πλέον πιθανό να επιτευχθεί η ποθητή για την τρόικα ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ των 2 μεγάλων Κομμάτων που Κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 37 χρόνια και να προχωρήσουμε στο νέο συναινετικό μνημόνιο (2), που θα δώσει μια αναβολή στα σενάρια που συζητούνται για κούρεμα, πτώχευση και όλα τα γνωστά και προαναφερθέντα και έτσι:

Τα σενάρια για την 5η ΔΟΣΗ καταλήγουν σε ΕΝΑ: η 5η Δόση του Μνημονίου (1) θα είναι η… ΠΡΩΤΗ του μνημονίου (2)

Δηλώνω ότι φοβάμαι το ενδεχόμενο αφού αποκτήσουν τους τίτλους ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ της Ελλάδας και προσθέσουν άλλα 180 δισεκατομμύρια στα 300 και βάλε που ήδη χρωστάμε οι δανειστές μας κατορθώνοντας να «διασφαλίσουν» τα δικά τους Τραπεζικά Συστήματα θα έχουν την άνεση να «μας στείλουν» κατά το δοκούν…

Πού πάει το ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα;

Ρίξτε μια ματιά στο χτεσινό κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (την πάλαι ποτέ «κραταιά» Σοφοκλέους στην οποία, εάν θυμάστε, μας προέτρεπε όχι να μπούμε αλλά να «μπουκάρουμε» η Κυβέρνηση του κ Σημίτη), και μην…κλάψετε!

Τελικά σε μια οικονομία που ΔΕΝ παράγει πλούτο, αλλά ζει με δανεικά και το χρέος της υπολογίζεται να φτάσει το 170% του ΑΕΠ σε 2-3 χρόνια, είναι εύκολα προβλέψιμο το ΑΠΑΙΣΙΟ…τέλος!

ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!!!!!

Το αναδημοσιεύω από το ιστολόγιο Μέγας Αλέξανδρος:

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ BLOGS/ SITES ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ : ΠΡΟΣΟΧΗ ... ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ...ΠΡΟΣΟΧΗ ...ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!!

ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ!!!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΑΣ:


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΒΗΣΑΝ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥΣ....ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ BLOGS:


ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!!!!!

Ποσειδώνας

ΟΧΙ ΔΕΝ … ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!!! Μια απάντηση σε κείμενο του καθηγητή κ. Γιώργου Πιπερόπουλου.

Λάβαμε από καλό φίλο και αναγνώστη μας μια απάντηση στο κείμενο του καθηγητή κ. Πιπερόπουλου της 27-05 2011 με τίτλο:
"Πως μας καταντήσανε έτσι;".

ΟΧΙ ΔΕΝ …….ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!!!

Σεβαστέ μου κύριε καθηγητά,

Διαβάζω τακτικά τα άρθρα σας που δημοσιεύονται εξ’ άλλου σε πολλά σημεία του διαδικτύου και έτσι δεν τα χάνω. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, ή τουλάχιστον στα περισσότερα. Στο άρθρο σας όμως που δημοσιεύτηκε στης 27/5/2011, σεβαστέ μου κύριε καθηγητά, και ειδικότερα η τελευταία – τελευταία γραμμή, με βρίσκει τελείως αντίθετο.

Γράφεται (μεταφέρω ακριβώς της δύο τελευταίες γραμμές):

Πώς μας καταντήσανε έτσι;

ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!!!

Δηλαδή κύριε καθηγητά; Πως το επιτρέψαμε; Με ποιο τρόπο;

Διότι αν πράγματι “ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ”, τότε σεβαστέ μου κύριε καθηγητά, θα πρέπει να δεχτούμε και την λογική του κυρίου Πάγκαλου, που είπε ότι “ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ”. Αλλιώς , τι λόγο θα είχαμε να το επιτρέψουμε. Διότι αν τα όσα είπε, ο γνωστός κύριος Στρός Καν, στο περίφημη Video (που το έχω και εγώ), ότι “δουλέψαμε υπογείως, γιατί ο κύριος Παπανδρέου δεν ήθελε να το μάθει ο κόσμος”, ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ, θα τους το επιτρέπαμε κύριε καθηγητά;

Λοιπόν ΟΧΙ σεβαστέ μου κύριε καθηγητά, δεν τους το επιτρέψαμε, ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ λέγοντας μας ότι ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Και όταν στην αρχή ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ να λένε το γνωστό τροπάριο ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ τα πραγματικά χάλια της οικονομίας, αν θυμάστε, τότε βγήκε ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ο κ. Προβόπουλος και είπε ότι τους ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.

Θα περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο άρθρο σας.

Krateros Pap

30 Μαΐου 2011

Το Αιγαίο της καρδιάς μας χάνεται..."Ο φόβος μου ο πιό σκοτεινός είναι η οικονομική κατάρρευση να ακολουθηθεί από γεωστρατηγική'.

του Σταύρου Καρκαλέτση

Yπάρχει ελπίδα; Πιάσαμε πάτο; Ποιό αύριο περιμένει τα παιδιά μας; Ο δικός μου φόβος δεν είναι η χρεοκοπία, με ή χωρίς εισαγωγικά. Το έχουμε ξαναδεί το έργο στους δυό παρά κάτι αιώνες "ελεύθερου" εθνικού βίου. Πάντα κολλημένη στον τοίχο ήταν η Ελλάδα, και πάντα χρωστούσε. Απλά, τώρα αποφάσισαν τα βαμπίρ του νεοφιλελευθερισμού και της Wall Street να κάνουν αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε "τελική εφόρμηση", για να λεηλατήσουν ως νέοι σταυροφόροι, στο νέο 1204, ότι μπορούν να λεηλατήσουν…

Ο φόβος μου ο πιό σκοτεινός είναι η οικονομική κατάρρευση να ακολουθηθεί από γεωστρατηγική. Η Ελλάδα να ακρωτηριαστεί. Και οικονομία ξαναχτίζεις. Ίμβρο και Κερύνεια όμως, δεν ξαναπαίρνεις. Κι ότι χάνεις, φεύγει, χάνεται, τουρκεύει. Παρατηρήσατε το τελευταίο τμήμα του σχεδίου "Suga" των Τούρκων, που προέβλεπε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κατάληψη Λέρου, Φούρνων και Οινουσσών; Λοιπόν, στην τελική φάση υπήρχε σχεδιασμός για: Διά της βίας επιβίβαση των νησιωτών μας σε σκάφη, που θα τους "ξερνούσαν" στη Σάμο. Το τι θα ακολουθούσε στα καταληφθέντα νησιά, δεν θέλει φαντασία: Ότι έγινε στην κατεχόμενη Κύπρο. Εποικισμός, τουρκοποίηση.

Οι ώρες είναι κρίσιμες, όχι μόνο για την οικονομία. Για πρώτη φορά μετά το 1974 η πατρίδα κινδυνεύει τόσο πολύ. Για πρώτη φορά είναι εκτεθειμένη τόσο πολύ. Το γράφω χωρίς το παραμικρό μικρογραμμάριο κινδυνολογίας στη σκέψη μου: Οι Τούρκοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για ΄΄κάτι΄΄ στο νότιο Αιγαίο. Αρκεί να δει κανείς τι είδους όπλα αγοράζουν και κατασκευάζουν το τελευταίο 18μηνο. Πάντως όχι κατάλληλα για τα βουνά του Κουρδιστάν.

Η πληγωμένη πατρίδα μας, δεν πρέπει να αφήσει άλλο την ήδη διαρκώς μειούμενη αποτρεπτική μας ισχύ, την άμυνά μας, να καταρρεύσει. Σε λίγο, αν εφαρμοστούν όσα η Τρόικα για τις αμυντικές δαπάνες επιτάσσει, το Αιγαίο θα είναι ΜΗ υπερασπίσιμο. Δικό σου δεν είναι ότι σου δίνει το a la carte διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες, που έτσι κι αλλιώς ανατρέπονται και ακολουθούν νέες. Δικό σου είναι ότι μπορείς ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ.

Η Ελλάδα, με ή χωρίς ΔΝΤ, δεν μπορεί να περιμένει Ολλανδούς και Σουηδούς να τρέξουν να την υπερασπιστούν στα επόμενα Ίμια, που ΕΡΧΟΝΤΑΙ. Ωραίο θα ήταν, όμως σήμερα είναι μόνη της. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει να επιτύχουν ΗΠΑ και Ρωσία ευθυγράμμιση των συμφερόντων τους, που βεβαίως θα μείωνε την στρατηγική σημασία της Τουρκίας. Μπορεί απλά να το εύχεται. Η Ελλάδα δεν μπορεί να εγκαταλείψει την άμυνά της, περιμένοντας οικονομική άνοιξη. Γιατί πολύ απλά, ΔΕΝ θα περιμένουν οι Τούρκοι.

Το Αιγαίο που λατρέψαμε, το Αιγαίο που ονειρευτήκαμε, το Αιγαίο των φοιτητικών μας εκδρομών, το απέραντο γαλάζιο της καρδιάς μας, γίνεται όλο και πιό γκρίζο…

Εύχομαι ειλικρινά να διαψευστώ και πέντε χρόνια μετά να ξαναπάω στην θαλασσοφίλητη Κάλυμνο, στην πάλλευκη Νίσσυρο, στο "μακρινό" μα τόσο μέσα μας Καστελόριζο, ΔΙΧΩΣ να χρειάζομαι διαβατήριο…

antinews

από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ποσειδώνας

Βρέθηκε η "καμαριέρα".......


Σε πρώτη πανελλήνια αποκλειστικότητα η καμαριέρα του ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ!

Η "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΙΤ" ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ (ΠΑΛΙ) ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε ακούσει για εκδηλώσεις, διαμαρτυρίες, Αγανακτισμένους, αηδιασμένους κλπ....
Εχουμε δει χιλιάδες συμπολίτες μας να κατεβαίνουν στον δρόμο...
Αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις για τις διαμαρτυρίες....

Μια λοιπόν αντίθετη άποψη που όμως πρέπει κι αυτή να ακουστεί, θα διαβάσετε παρακάτω από τον πάντα ανατρεπτικό Θαλαμοφύλακα.
Τα σχόλια σας είναι οπως πάντα ευπρόσδεκτα.

Για όσους νέοι αναγνώστες στο ιστολόγιό μας να πω ότι προσωπικά είμαι με το μέρος κάθε διαμαρτυρίας (κατά των ανθελλήνων προδοτών που κυβερνούν τον τόπο μας) που δεν είναι κομματικοποιημένη και κατά οποιουδήποτε επιχειρεί να την καπελώσει.... αλλά ταυτόχρονα θεωρώ ότι πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη και ποιοί είναι αυτοί που μας προτρέπουν να κατέβουμε στους δρόμους και τις πλατείες....

Ξέρω ότι ο φίλος μου ο Θαλαμοφύλακας μιλάει απαξιώτικά στο άρθρο του για ανθρώπους που πολλοί από εσάς θεωρείτε ως κορυφαία μυαλά όμως γι αυτό και τα σχόλια στο ιστολόγιό μας είναι ανοικτά ώστε με ευπρέπεια να αντιπαραβάλετε ότι εσείς νομίζετε......

Η "πνευματική ελίτ" που θέλει (πάλι) να μας σώσει.

Στις 31 Μαϊου, η λεγόμενη "πνευματική ελίτ", μας καλεί να ξεσηκωθούμε στα προπύλαια του Πανεπιστημίου. Προφανώς δεν τους αρέσει ο ξεσηκωμός ο οποίος ήδη ξεκίνησε και θέλουν να μας ξεσηκώσουν πιο "ελιτίστικα" και κατα πάσα πιθανότητα με τους δικούς τους όρους.

Εχει εξαιρετικό ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι "πνευματικοί ηγέτες" που μας καλούν στα προπύλαια...


Εχουμε και λέμε:


1. Θεοδόσης Πελεγρίνης.
Ο πρύτανης - λαμόγιο - θεατρίνος - χορευτής, κατα τη θητεία του οποίου στις 8/2/2011 αναγορεύτηκε ο Προέδρος του Eurogroup Jean-Claude Juncker (Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΑΕΙ) Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ... Πανεπιστημίου Αθηνών (!) (βλ ανακοίνωση http://www.interel.uoa.gr/el/palaio_pan.html ). Οι ίδιοι του οι φοιτητές απαίτησαν την παραίτηση του, αφού ήταν ο άμεσα υπεύθυνος για την είσοδο των 300 λαθρομεταναστών στη νομική σχολή. Τέλος, είναι ο πρύτανης, με απόφαση του οποίου καταργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο.

2. Κωστας Μπέης.
Ο ορισμός του βαθέως Πασόκ, ο άνθρωπος ο οποίος αναγορεύτηκε υφιγητής επί χούντας όπως ο ίδιος παραθέτει στο βιογραφικό του - http://www.kostasbeys.gr/author.php (και όλοι γνωρίζουμε ποιοι καταλάμβαναν θέσεις και αξιώματα την εποχή της χούντας), ο άνθρωπος ο οποίος οπως ο ίδιος ομολόγησε ήταν δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου από το 1981, ο άνθρωπος ο οποίος όπως ο ίδιος αναφέρει στο βιογραφικό του υπηρέτησε (προφανώς με αδρό μισθό) διάφορες θέσεις του δημόσιου τομέα : "Στο δημόσιο τομέα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του - κατά χρονική σειρά - ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, γενικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας και, μ\\\\\\\' αυτήν την ιδιότητα, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ανώτατης Παιδείας, πρόεδρος του Συμβουλίου Τεχνολογικής Εκπαίδευση και πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής των Γενικών Εξετάσεων για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, όπως επίσης γενικός γραμματέας της προεδρίας της Δημοκρατίας, γενικός γραμματέας της Βουλής, πρόεδρος και μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. Καθώς και ως υπηρεσιακός υπουργός δημόσιας τάξης." Αυτός ο άνθρωπος, 85 χρονών σήμερα, παρότι σταθερά υπηρέτησε όλες τις παραπάνω δημόσιες θέσεις (και προφανώς χρυσοπληρώθηκε διπλούς, τριπλούς και δεκαπλούς μισθούς), τώρα θέλει να μας σώσει απο το ίδιο το τέρας το οποίο εξέθρεψε.

3. Γεώργιος Κασσιμάτης.
Αντιγράφω από το βιογραφικό του (http://www.kremalis.gr/object.php?obj=9f203e8): Από το 1981 μέχρι το 1988 υπήρξε Διευθυντής του Νομικού Γραφείου Πρωθυπουργού και Νομικός Σύμβουλος Πρωθυπουργού. Από το 1997 μέχρι το 1998 υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ήταν, κατά τα έτη 1978-1980, αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου Ιθαγενείας του Υπουργείου Εσωτερικών, κατά τα έτη 1982-1985 μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και μέλος, σε δύο θητείες, του Ειδικού Δικαστηρίου Εκδίκασης Αγωγών Κακοδικίας. Το 2003, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής και με ομόφωνη έγκριση της Διάσκεψης των Προέδρων του Αντιπροσωπευτικού Σώματος, ορίσθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία». Είχε ενεργό συμμετοχή στο προπαρασκευαστικό στάδιο της κατάρτισης και της αναθεώρησης του Συντάγματος το 1975, στη δε αναθεώρηση του Συντάγματος του 1986, ως νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, συνέταξε το σχέδιο αναθεώρησης και συμμετείχε ενεργώς στη διαμόρφωσή του όλη τη διάρκεια της αναθεωρητικής διαδικασίας. Τα έτη 1974 και 1975, ήταν μέλος της επιστημονικής «Ομάδας Εργασίας προς Μελέτην και Αναθεώρησιν του Οργανικού Νόμου του διέποντος τα Α.Ε.Ι.» (Ομάδα Ευρυγένη) του Υπουργείου Παιδείας. Από το 1974 μέχρι σήμερα, υπήρξε πρόεδρος ή μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών και είχε ενεργό μέρος σε πλήθος νομοπαρασκευαστικών διαδικασιών και από τον Ιανουάριο 2005, είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπό τον Πρωθυπουργό για τη Δημόσια Διοίκηση. Από το 1982 είναι μέλος του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος και από το 1999 μέχρι το 2002 νομικός σύμβουλος στην κρατική εταιρεία «Κτηματολόγιο Α.Ε».

Υπολογίστε πόσους μισθούς έπαιρνε αυτός ο άνθρωπος από το Ελληνικό δημόσιο τόσα χρόνια. Πρασινοφρουρός από τους λίγους, όπως ο ίδιος αναφέρει, ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ τόσο το 1975, όσο και το 1986. Και στις δύο αναθεωρήσεις, ο Πρόεδρος της δημοκρατίας απογυμνώθηκε των εξουσιών του και κατήντησε η μαριονέτα που είναι σήμερα. Το πιο ανατριχιαστικό, είναι το γεγονός ότι από το 1982, ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ (!)


4. Νότης Μαριάς.
Ακόμη ένας επαναστάτης που έριξε τη χούντα. Αντιγράφω από το βιογραφικό του (http://www.biblioasi.gr/author_info.php?authors_id=788):
Ο Νότης Μαριάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Vesalius College του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και ειδικός επιστήμονας του προγράμματος Jean Monet στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης του Μάαστριχ, επιστημονικός συνεργάτης στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔ, Πρόεδρος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Κατάρτισης του Τορίνο. Έχει εκδώσει τα βιβλία European Citizenship και The European Ombudsman και έχει γράψει δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γεννήθηκε το 1957 και συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης ενώ την περίοδο 1976-78 ήταν μέλος του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πολυχρονάκη και έχει δύο γιους.

Αλλος ένας καθηγητής που πληρωνόταν τόσα χρόνια δέκα μισθούς από ευρωπαϊκά και Ελληνικά χρήματα, πρασινοφρουρός και αυτός (διετέλεσε συνεργάτης κ.ο. Πασόκ στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο), γνώριζε εκ των έσω όσα ετοιμάζουν η Ε.Ε. και οι παρατρεχάμενοι (Επίκουρος Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης του Μάαστριχ). Εδώ και καιρό φωνάζει για το μνημόνιο και την παραχώριση της εθνικής μας κυριαρχίας, και προτείνει σαν λύση τη συλλογή υπογραφών (!) με τη βοήθεια της ΓΣΕΕ (!) της ΑΔΕΔΥ (!) και της ΟΛΜΕ (!!!).

5. Μίκης Θεοδωράκης.
Ο "ηγέτης" που δεν κατάφερε να επιλέξει ούτε τους ανθρώπους που έχει γύρω του με τη βοήθεια των οποίων υποτίθεται θα έσωζε τη χώρα, η μουσική διάνοια (δεν αμφισβητώ αυτή του την ιδιότητα - είμαι πολύ μικρός για να το κάνω) με την βρεφική όμως πολιτική αντίληψη και τις μηδενικές ηγετικές του ικανότητες (αυτή του την ιδιότητα έχω κάθε δικαίωμα να αμφισβητώ), ο βουλευτής άνευ χαρτοφυλακίου επι πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, ο "ηγέτης" που στην ιδρυτική διακήρυξη του κινήματος του σήκωσε το λάβαρο της άμεσης δημοκρατίας και αμέσως μετά χαρακτήρισε "τσουκνίδες" και προδότες όσες σπίθες ζήτησαν την εφαρμογή της, ο "ηγέτης" ο οποίος επέλεξε τον τέως οργανωτή του κόμματος της ΝΔ σαν υπαρχηγό του, στη συνέχεια τον καθαίρεσε, στη συνέχεια απέμπεψε αυτούς που του ζήτησαν να τον καθαιρέσει, και στο τέλος έδιωξε αυτούς που κατηγόρησαν αυτούς που του είπαν να τον διώξει, τώρα συναιτερίστηκε με τους παραπάνω πρασινοφρουρούς για να σώσουν τη χώρα.

Αγαπητοί κύριοι της "πνευματικής ελίτ". Αν δεν το καταλάβατε, η επανάσταση ξεκίνησε. Ο κόσμος είναι στο δρόμο και άρχισε να αυτο-οργανώνεται. Και όλα αυτά χωρίς εσάς. Μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά η Ελλάδα αυτή τη φορά θα σωθεί μόνη της, ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ!

Κρατήστε λοιπόν τους παχυλούς μισθούς σας. Ετσι κι αλλιώς δεν έχετε πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχει ο Ελληνικός λαός και αυτός θα το λύσει. Αρκετά μας "βοηθήσατε". Καλό θα ήταν όμως, να αφαιρέσετε τα βιογραφικά σας απο το διαδίκτυο, διότι αποτελούν απόδειξη της μέχρι σήμερα προδοσίας σας.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

Και «άλλο» σε…αουτομπιάνκι! Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Αφορμή για το σημερινό μου άρθρο μου έδωσε το πρόσφατο, απίστευτο και, ειλικρινά, ανεκδιήγητο «συμβάν» (πρωτότυπο τηλεοπτικό «happening» στην πλάτη κορυφαίου Υπουργού) συγκεκριμένα στη ΝΕΤ και στο Δελτίο Ειδήσεων της κ Στάη την ώρα που μιλά ο καθηγητής κ Αντρέας Λοβέρδος ένα ζευγάρι, προφανώς σε κρεβάτι και όχι στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου τους, εμφανώς κάνει «άγριο σεξ» που θυμίζει πρόσφατες επιτυχίες των εθνικών μας πορνοστάρ και παλαιότερες εποχές… Γκουζγκούνη…

Θα σας υπενθυμίσω το σουξέ της δικής μας νιότης όπου ο γνωστός μας τροβαδούρος δήλωνε μισό-αστεία μισό-σοβαρά πώς «δεν το ξανακάνει σε αουτομπιάνκι...» πιστοποιώντας την ανεπανάληπτη γοητεία αλλά και τις εγγενείς δυσκολίες του... να προσπαθείς να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα μέσα στο αυτοκίνητό σου, ιδιαίτερα όταν αυτό διαθέτει μόνο τον απειροελάχιστο χώρο του γνωστού ιταλικού μοντέλου!

Όχι, ειλικρινά, δεν προτίθεμαι ξαφνικά πριν καν αρχίσει το καλοκαίρι του 2011 που θα μας «ψήσει» κυριολεκτικά, όντας και οικονομικά και πολιτικά και κοινωνιολογικά, πέραν του…θερμοκρασιακά «καυτό», να ξεπεράσω τα όρια ευπρέπειας που απαιτούνται από τα κείμενα ενός πανεπιστημιακού δάσκαλου, αλλά, όπως έχετε διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια που «blog-άρω» στο δικό μου στυλ εντάσσεται και η προσπάθεια προσέγγισης των θεμάτων μου με μια ικανή δόση υγιούς χιούμορ.

Και είναι το ευλογημένο το χιούμορ «αγαθό σε ανεπάρκεια
στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και ας όψονται για αυτό κυρίαρχα οι «πολιτικάντηδες» οι οποίοι αγνοώντας τις θετικές λειτουργίες του, έκρυψαν πίσω από τη σοβαροφάνειά τους την εμφανή έλλειψη της δικής τους σοβαρότητας αρνούμενοι τις θεραπευτικές λειτουργίες του χιούμορ!

Ακόμη και εκείνος ο μεγάλος Φορντ βοηθώντας ως γενναιόδωρος πάτρωνας τις υποκριτικές Τέχνες είχε παραδεχθεί αυτό που επί δεκαετίες ολόκληρες διδάσκει το παγκοσμίου φήμης Actors Studio της Νέας Υόρκης «...ότι δηλαδή μόνο ένας εξαιρετικά ταλαντούχος δραματικός ηθοποιός μπορεί να κάνει επιτυχημένη κωμωδία, και αντίστροφα ο χαρισματικά ταλαντούχος κωμικός μπορεί και συχνά δημιουργεί τις δραματικές προϋποθέσεις για ειλικρινές, βαθύ και λυτρωτικό κλάμα...»

Σε κάποιες άλλες εποχές όταν σχεδόν μισό αιώνα πριν βρέθηκα έφηβος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης για να σπουδάσω Κοινωνιολογία και Ψυχολογία ανακάλυψα ότι, ελλείψει «γκαρσονιέρας» της πατροπαράδοτης δηλ. ερωτικής φωλιάς καθιερωμένης στην ελλαδική επικράτεια, οι ερωτευμένοι νεολαίοι της Αμερικής σύχναζαν με τα αυτοκίνητα των γονιών τους ή τα δικά τους καθότι το αυτοκίνητο ήταν πάμφθηνο (σας αποκαλύπτω το επτασφράγιστο προσωπικό οικονομικής φύσεως μυστικό μου ότι το πρώτο μου αυτοκίνητο, μια Chevrolet Bel-Air στη Μασαχουσέτη το είχα αγοράσει με 82 δολάρια ή εάν θέλετε 2,460 δραχμές στα μέσα της δεκαετίας του 1960) ή στα “Drive-In” αποφεύγοντας να δούνε το έργο καθώς ξετύλιγαν τα δικά τους ερωτικά σενάρια πρωταγωνιστώντας σε αυτά, ή σε «lovers’ lanes» ( και νομίζω ότι ο όρος δεν απαιτεί μετάφραση..)

Εμείς στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλλέας δημιουργήσαμε τις αντίστοιχες με τις αμερικανικές κοινωνιολογικές δομές σε απόμερες τοποθεσίες των κακόγουστων αστικών μας κέντρων αλλά μας προέκυψαν ηδονοβλεψίες και τυχοδιώκτες και – όπως θα θυμούνται οι συνομήλικοί μου (και καλά θα κάνουν να το εξομολογηθούν στα παιδιά τους ) στα ελληνικά “Drive-In” κυριάρχησαν φιλμ όπου οι ήρωες τύπου Γκουζγκούνη δεν έδιναν δυνατότητες στα νέα παιδιά να γράψουν τα δικά τους...ερωτικά σενάρια ή και όταν αυτό ήταν εφικτό για μερικές πραγματικά ρομαντικές ψυχές παρεμβάλλονταν η χυδαιότητα του προβαλλόμενου στην οθόνη πορνό, και μαζί η έλλειψη λειτουργικότητας του “παλκοσένικου” ...Καθότι άλλο να «το κάνεις» σε μια Ford, Buick ή Chevrolet και άλλο να το κάνεις σε... αουτομπιάνκι!..

Ας μάθουν οι γονείς ότι σε κάθε ελληνικό αστικό κέντρο, πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, για τα νέα παιδιά που ήδη έχουν αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης είναι γνωστές οι καθιερωμένες «lovers’ lanes».

Πάντως είχε “νόημα” αυτό που είπε ο φίλος μου Θόδωρος εξομολογούμενος προχθές στην παρέα ότι θα άλλαζε ευχαρίστως τη Μερσεντές του με αουτομπιάνκι, αρκεί να ...ξαναγινόταν νέος!.

Αποδεικτικά στοιχεία περί γενοκτονιών των Αρμενίων και των Ελλήνων.

Του Νίκου Λυγερού*

Μέσω του έργου του Ενεπεκίδη, έχουμε πρόσβαση στα έγγραφα των κρατικών αρχείων της Αυστροουγγαρίας. Αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία περί γενοκτονιών των Αρμενίων και των Ελλήνων, μας επιτρέπουν να αναδείξουμε τον κοινό πυρήνα της τουρκικής τακτικής εξολόθρευσης των χριστιανικών πληθυσμών. Ως θύματα έχουμε συχνά την τάση να συγκρίνουμε τους πόνους μας. Όμως, ο κοινός εχθρός είχε ένα και μόνο στόχο, όπως το αναδεικνύουν οι εξής αναφορές.

«Εις τάς 26 Νοεμβρίου τρέχοντος έτους (1916) μού είπε ο Ραφέτ μπέης: «Τελικά μέ τούς Έλληνας πρέπει να ξεκαθαρίσωμεν, όπως καί μέ τούς Αρμενίους.».»
Αναφορά του Αυστριακού προξένου της Αμισού Κβιατκόβσκι.

«Βλέπω γιά τήν Τουρκίαν να πλησιάζη η ώρα να ξεκαθαρίσωμεν τώρα μέ τούς Έλληνας, όπως το 1915 μέ τούς Αρμενίους».
Αναφορά του Αυστριακού πράκτορα στον οποίο μίλησε ο Μέγας Βεζίρης Ταλαάτ μπέης στις 31 Ιανουαρίου 1917.

« [...] οι σχηματισμοί ανταρτικών σωμάτων, χρησιμεύουν ως προσχήματα διά τούς Τούρκους διά μίαν εκτεταμένην γενικήν καταδίωξιν τού ελληνικού στοιχείου μέ τήν έκδηλον τάσιν νά εξοντώσουν ολοσχερώς τούς Έλληνας, ως εχθρούς τού κράτους, όπως προγενεστέρως καί τούς Αρμενίους. [...] Καί όλα τά άλλα μέτρα, τά οποία εις τούς διωγμούς τών Αρμενίων ευρίσκοντο εις τήν ημερησίαν διάταξιν επαναλαμβάνονται τώρα εναντίον τών Ελλήνων.».
Αναφορά του Υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας προς το Βερολίνο.

«Όπως επανειλημμένως ετόνισα, θεωρώ τόν εκτοπισμόν τών Ελλήνων τής ποντικής παραλίας εν τώ πλαισίω τής εκτελέσεως τού προγράμματος τών Νεοτούρκων, τό οποίον επιδιώκει τήν εξασθένησιν τού Χριστιανικού στοιχείου – ως μίαν καταστροφήν μεγίστης απηχήσεως, ήτις θά έχη εις τήν Ευρώπην ζωηρότερον αντίκτυπον από τάς αγριότητας εναντίον τών Αρμενίων».
Αναφορά του Αυστριακού προξένου της Αμισού Κβιατκόβσκι.

Κατά συνέπεια, η ανάγνωση αυτών των εγγράφων δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας του συσχετισμού μεταξύ της γενοκτονίας των Αρμενίων και της γενοκτονίας των Ελλήνων. Ο ένοχος είναι ο ίδιος και λειτουργεί με την ίδια τακτική, αδιάλλακτος. Έκανε χρήση των ίδιων μεθοδεύσεων και των ίδιων χειραγωγήσεων. Οι δύο γενοκτονίες όμως δεν συσχετίζονται απλώς. Υπάρχει μεταξύ τους μία αλληλεξάρτηση. Τα θύματα δεν είναι μόνο στον ίδιο χώρο. Είναι και τα δύο Χριστιανοί. Αυτά τα δύο σημεία θα μπορούσαν να είναι καταδικαστικά από μόνα τους. Το πρόβλημα των Αρμενίων και των Ελλήνων είναι ότι είχαν και καλές σχέσεις μεταξύ τους. Αν προσθέσουμε και τη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας, το όλο σύστημα ήταν ένα εκρηκτικό μείγμα για την Τουρκία. Ιστορικά το συμμαχικό πλαίσιο είναι αποδεδειγμένο. Το πρόβλημα είναι ότι λειτούργησε μόνο και μόνο ως στοιχείο κατηγορίας. Όπως δεν υπήρξαν συντονισμένες κινήσεις εκ μέρους των θυμάτων, η αντίσταση δεν υπήρξε αποτελεσματική. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει τώρα. Η γενοκτονία ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται. Κατά συνέπεια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε για να καταδικάσουμε όχι μόνο το καθεστώς που διέπραξε το έγκλημα, αλλά και αυτό που το συνεχίζει μέσω της γενοκτονίας της μνήμης. Όμως σ’ αυτή τη φάση, η στρατηγική είναι η πλέον απαραίτητη, για να αποφύγουμε τα διπλωματικά τεχνάσματα.

πηγή

* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

Ρε έχετε τρελαθεί εκεί στο Υπουργείο Πολιτισμού; Ανακηρύξατε Μνημείο το υποτιθέμενο σπίτι του σφαγέα Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη;

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Σάββας Αναστασιάδης, χαρακτηρίζει προκλητική και ανιστόρητη την απόφασητου Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, που χαρακτηρίζει το σπίτι του Κεμάλ, στη Θεσσαλονίκη, ως μνημείο, δηλώνοντας:

«Ελάχιστες μόνο ημέρες μετά την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, του Υπουργείου Πολιτισμού, με μία προκλητική και ανιστόρητη απόφασή του, χαρακτήρισε το σπίτι του Κεμάλ, στη Θεσσαλονίκη, ως μνημείο.

Δεκαπέντε μέλη ενός Συμβουλίου, διορισμένα από τον Υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας, άρα έχοντας την απόλυτη στήριξή του, προσβάλλουν βάναυσα την εθνική μνήμη, ανακηρύσσοντας ως σημείο “εθνικής ανάτασης” για τους Έλληνες, το υποτιθέμενο σπίτι του σφαγέα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Εμείς, οι απόγονοι εκείνων που χάθηκαν άδικα, και όχι μόνο, απαιτούμε, εκ μέρους της Τουρκίας, άμεση αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων και συγνώμη για τα εγκλήματα που διέπραξε, με πρωτεργάτη και καθοδηγητή τον σφαγέα Κεμάλ.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, με την ενέργειά του προσβάλλει και εμάς και τη μνήμη εκείνων.

Απαιτούμε άμεση ανάκληση της απόφασης.»

από το SpNews

ΣΧΟΛΙΟ

Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν την διακυβέρνηση της πατρίδας μας την αναλαμβάνουν προδότες....

Πάω στοιχημα ότι αυτά τα ανδρείκελα και την Πόλη να πέρναμε... την Αγιά Σοφιά θα την άφηναν τουρκικό μουσείο!!!!!

GP Μονακό: Θριάμβευσε η στρατηγική του Φέτελ.

Η στρατηγική του Σεμπάστιαν Φέτελ να πάει σε ένα πιτ-στοπ τον δικαίωσε, καθώς παρά την ασφυκτική πίεση των Αλόνσο και Μπάτον ο Γερμανός άντεξε και έφτασε στη νίκη στο GP του Μονακό, την 5η φετινή του σε έξι αγώνες.

Η εκκίνηση επεφύλασσε αρκετές ανακατατάξεις, αφού ο Αλόνσο πέρασε τον Γουέμπερ, ο Ρόσμπεργκ τον Μάσα και ο Σουμάχερ υποχώρησε από την 5η στη 10η θέση.

Ο Φέτελ πήρε από την αρχή τα ηνία της κούρσας, παρά το γεγονός ότι ο Αλόνσο ήταν ο πιο γρήγορος, όμως μία καθυστέρηση των μηχανικών της Red Bull στα πιτ (17ος γύρος), έδωσε την ευκαιρία στον Μπάτον να περάσει πρώτος.

Εκτός του Γερμανού πιλότου, πάντως, και οι Χάμιλτον, Γουέμπερ έχασαν πολύτιμο χρόνο στα πιτς, με αποτέλεσμα ο πρώτος να βγει εκτός 10άδας και ο δεύτερος να υποχωρήσει από την 4η στην 9η θέση.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τις πολλές συγκρούσεις, στις περισσότερες από τις οποίες είχε συμμετοχή ο Χάμιλτον. Στον 33ο γύρο, ο Βρετανός προσπάθησε ανεπιτυχώς να προσπεράσει τον Μάσα, με συνέπεια ο Βραζιλιάνος να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του και να προσκρούσει πάνω στις μπάρες. Ο μεν Χάμιλτον τιμωρήθηκε με ποινή διέλευσης, ο δε Μάσα εγκατέλειψε την κούρσα.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Φέτελ εκμεταλλεύθηκε το πιτ-στοπ του Μπάτον και πέρασε εκ νέου στην πρώτη θέση. Αυτή ήταν η δεύτερη στάση του Βρετανού, ο οποίος ήλπιζε να πράξει αναλόγως και ο Γερμανός. Φευ...

Από εκείνο το σημείο και μέχρι τον 72ο γύρο, οι Μπάτον και Αλόνσο πίεσαν ασφυκτικά τον Φέτελ έχοντας το αβαντάζ των "φρέσκων" ελαστικών, όμως δεν κατάφεραν να τον προσπεράσουν.

Έξι γύρους πριν από το φινάλε, ο αγώνας διακόπηκε για 15 περίπου λεπτά εξαιτίας του χάους που επικράτησε στην πίστα. Ο μεν Αλγκερσουάρι χτύπησε τον Χάμιλτον, ο δε Πετρόφ τον Αλγκερσουάρι, με αποτέλεσμα ο Ισπανός και ο Ρώσος να αποσυρθούν. Σε αυτό το σημείο διακόπηκε οαγώνας καθώς ο Πετρόφ δεν μπορούσε να βγει από το μονοθέσιό του. Έτσι ήρθε το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Αυτή η διακοπή ευνόησε τον Φέτελ, ο οποίος με την επανέναρξη του αγώνα είχε νέα ελαστικά, γεγονός που τον έφερε ακόμα πιο κοντά στην πρώτη του νίκη στο Πριγκιπάτο.

Λίγο πριν από το τέλος, η επιθετική οδήγηση του Χάμιλτον είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγώνα και ο Μαλντονάδο, ο οποίος είδε τον Βρετανό να πέφτει πάνω του, στην προσπάθεια που έκανε για να τον προσπεράσει.

Κάπως έτσι, ο Φέτελ πανηγύρισε μία ακόμη νίκη αποδεικνύοντας δύο πράγματα. Πρώτον, ότι όποιος κερδίζει την pole position στο Μονακό, συνήθως τερματίζει πρώτος (αυτό τουλάχιστον ισχύει τα τελευταία οκτώ χρόνια). Δεύτερον, ότι αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, παρά το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε μόλις ο 6ος αγώνας της σεζόν.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε τη μεγάλη διακοπή για να αλλάξει την μπροστινή και την πίσω αεροτομή, ενώ στην τελευταία θέση του βάθρου ανέβηκε ο εξαιρετικός σήμερα, Τζένσον Μπάτον.

Η κατάταξη του grand prix:

1. Sebastian Vettel RBR-Renault 2h09:38.373
2. Fernando Alonso Ferrari +1.1 secs
3. Jenson Button McLaren-Mercedes +2.3 secs
4. Mark Webber RBR-Renault +23.1 secs
5. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari +26.9 secs
6. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes +27.2 secs
7. Adrian Sutil Force India-Mercedes +1 Lap
8. Nick Heidfeld Renault +1 Lap
9. Rubens Barrichello Williams-Cosworth +1 Lap
10. Sebastien Buemi STR-Ferrari +1 Lap
11. Nico Rosberg Mercedes +2 Lap
12. Paul di Resta Force India-Mercedes +2 Lap
13. Jarno Trulli Lotus-Renault +2 Lap
14. Heikki Kovalainen Lotus-Renault +2 Lap
15. Jerome d'Ambrosio Virgin-Cosworth +3 Lap
16. Vitantonio Liuzzi HRT-Cosworth +3 Lap
17. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth +4 Lap
18. Pastor Maldonado Williams-Cosworth +5 Lap
Ret Vitaly Petrov Renault +11 Lap
Ret Jaime Alguersuari STR-Ferrari +12 Lap
Ret Felipe Massa Ferrari +46 Laps
Ret Michael Schumacher Mercedes +46 Laps
Ret Timo Glock Virgin-Cosworth +48 Laps

Η γενική κατάταξη:

1. Sebastian Vettel RBR-Renault 143
2. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 85
3. Mark Webber RBR-Renault 79
4. Jenson Button McLaren-Mercedes 76
5. Fernando Alonso Ferrari 69
6. Nick Heidfeld Renault 29
7. Nico Rosberg Mercedes 26
8. Felipe Massa Ferrari 24
9. Vitaly Petrov Renault 21
10. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 19
11. Michael Schumacher Mercedes 14
12. Adrian Sutil Force India-Mercedes 8
13. Sebastien Buemi STR-Ferrari 7
14. Rubens Barrichello Williams-Cosworth 2
15. Sergio Perez Sauber-Ferrari 2
16. Paul di Resta Force India-Mercedes 2
17. Jaime Alguersuari STR-Ferrari 0
18. Jarno Trulli Lotus-Renault 0
19. Heikki Kovalainen Lotus-Renault 0
20. Jerome d'Ambrosio Virgin-Cosworth 0
21. Pastor Maldonado Williams-Cosworth 0
22. Timo Glock Virgin-Cosworth 0
23. Vitantonio Liuzzi HRT-Cosworth 0
24. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 0

Η κατάταξη των κατασκευαστών:

1. RBR-Renault 222
2. McLaren-Mercedes 161
3. Ferrari 93
4. Renault 50
5. Mercedes 40
6. Sauber-Ferrari 21
7. Force India-Mercedes 10
8. STR-Ferrari 7
9. Williams-Cosworth 2
10. Lotus-Renault 0
11. Virgin-Cosworth 0
12. HRT-Cosworth 0

πηγή contra.gr

29 Μαΐου 2011

“Εάν η Πόλις μου απωλεσθεί, θα απωλεσθώ μαζί της”.

Τρίτη 29 Μαΐου 1453.

Οι υπερασπιστές της Πόλεως είναι 9.000 Έλληνες Βυζαντινοί και μερικοί ξένοι μισθοφόροι, με 26 πλοία, ενώ οι άπιστοι απαριθμούν 258.000 με 400 πλοία. Η μάχη είναι άνιση και η πολύμηνη τιτανομαχία μιας πολιορκίας λαμβάνει τέλος.

Ο Κωνσταντίνος μάχεται γενναία, άλλοτε φροντίζοντας τους λαβωμένους συντρόφους του, άλλοτε επιβλέποντας την επιδιόρθωση των τειχών και άλλοτε κοιτώντας προς την θάλασσα, προσμένοντας την βοήθεια που του είχε υποσχεθεί ο Πάπας.

Το τέλος πλησιάζει, αλλά ο Κωνσταντίνος μένει αγέρωχος και αναφωνεί προς τους συντρόφους του:

«Εάν η Πόλις μου απωλεσθεί, θα απωλεσθώ μαζί της».

Λίγες ώρες αργότερα, πριν την τελική επίθεση, όταν ο πολιορκητής Μεχμέτ του μηνύει να παραδώσει την Πόλη, με αντάλλαγμα να φύγει ελεύθερος με όλα του τα υπάρχοντα και να γίνει αφέντης του Μοριά, εκείνος ως μεγάλος Έλληνας σηκώνει το ανάστημά του, ανάστημα ιερό και θεϊκό και λέει:

«το δε την Πόλιν σοι δούναι, ουκ εμόν εστίν ούτ΄ άλλου των κατοικούντων εν ταύτη. Κοινή γαρ γνώμη, πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών».

Η κερκόπορτα ανοίγει. Η άμυνα καταρρέει και ο εχθρός ξεχύνεται ως πεινασμένο θηρίο και αρχίζει να καταστρέφει και να λεηλατεί. Ορμάει σε παλάτια και αρχοντικά, σε μοναστήρια και εκκλησιές. Σφαγιάζει και κακοποιεί άνδρες και γυναικόπαιδα. Αποκαθηλώνει κάθε σύμβολο της Χριστιανικής πίστεως μέχρι και τον Σταυρό που επί χίλια χρόνια δέσποζε στο ψηλότερο σημείο του κάστρου. Ο θόρυβος της πτώσης του Σταυρού αντηχεί παντού και κάνει όλη τη Δύση να ριγήσει. Μια Δύση που ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στην υποσχεθείσα βοήθεια προς την Βασιλεύουσα.

Η κερκόπορτα άνοιξε και έκρινε την τύχη του κόσμου και την Ιστορία της Βασιλεύουσας.

29 Μαΐου 1453, μια αποφράδα ημέρα για την Ρωμιοσύνη.

Η άλωση της Κωνσταντινουπόλεως είναι ιστορικό γεγονός με κοσμοϊστορική σημασία. Είναι ίσως από τις δραματικότερες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας. Είναι το τέλος μιας ιστορίας που οδήγησε την ανθρωπότητα, μέσα σε λίγες στιγμές από το φως στο σκοτάδι.

Αμέσως μετά την άλωση, ο σκλάβος δεν μπορεί να πιστέψει, ότι αυτός ο γίγαντας, ο πρωτοφανής στρατιώτης της ελευθερίας, σκοτώθηκε. Δεν σκοτώθηκε, αλλά υπάρχει, λέει, μαρμαρωμένος και μια μέρα θα αναστηθεί. Έτσι, γεμάτος θαυμασμό για τον αγώνα και την θυσία του Μεγάλου Αυτοκράτορα και προσπαθώντας να αναπτερώσει τις ελπίδες του πολύπαθου Έθνους μας, ο λαός συνθέτει το τραγούδι της Αγιά Σοφιάς. Ένα τραγούδι που αποτελεί σύνθημα ψυχής, ένα τραγούδι που επέζησε σε όλη τη Βαλκανική Χερσόνησο και τη Μ. Ασία και θεωρήθηκε βάση και ξεκίνημα πολλών απελευθερωτικών αγώνων και επαναστάσεων εναντίον του κατακτητή σ’ ολόκληρη αυτή την περιοχή. Αυτό το δημοτικό τραγούδι συγκινεί ακόμη και μέχρι σήμερα τις γενεές Ελλήνων.

«Σημαίνει ο Θιος, σημαίνει η γης, σημαίνουν τα επουράνια,
σημαίνει κι η Αγιά Σοφιά, το μέγα μοναστήρι,
με τετρακόσια σήμαντρα κι εξήντα δύο καμπάνες, κάθε καμπάνα
και παπάς, κάθε παπάς και διάκος.

Ψάλλει ζερβά ο βασιλιάς, δεξιά ο πατριάρχης
κι απ’ την πολλή την ψαλμουδιά εσειόντανε οι κολόνες.
Να μπούνε στο χερουβικό και να ‘βγει ο βασιλέας.
φωνή τους ήρθε εξ ουρανού κι απ’ αρχαγγέλου στόμα:

Πάψετε το χερουβικό κι ας χαμηλώσουν τα’ άγια,
παπάδες πάρτε τα γιερά και σεις κεριά σβηστείτε,
γιατί είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει.
Μον’ στείλτε λόγο στη φραγκιά, να ‘ρωτούνε τρία καράβια
το να πάρει το σταυρό και τα’ άλλο το βαγγέλιο,
το τρίτο, το καλύτερο, την άγια τράπεζά μας,
μη μας την πάρουν τα σκυλιά και μας τη μαγαρίσουν.

Η Δέσποινα ταράχθηκε κι εδάκρυσαν οι εικόνες.
«Σώπασε, κυρά Δέσποινα, και μη πολύ δακρύζεις,
Πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας είναι».


Σήμερα, το σήμα κατατεθέν αυτής της μεγάλης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ο μεγάλης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος κτίστηκε το 537 από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ιουστινιανό και παρέμεινε το λίκνο του Χριστιανισμού, για 1000 περίπου χρόνια, έγινε τζαμί και αργότερα μουσείο, ενώ τα τελευταία χρόνια, η υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. Τουρκία, με την αμέριστη στήριξη των Ελληνικών κομμάτων εξουσίας, το χρησιμοποιεί ως χώρο επιδείξεων μόδας, ως χώρο φιλοξενίας εκθέσεων εσωρούχων και ειδών υγιεινής.

Θα ήταν, λοιπόν, αυτονόητο οι κυβερνήσεις μας που διακαώς επιζητούν την άρον άρον είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε., να απαιτήσουν από την γείτονα χώρα έστω την απόδοση του σκοπού για τον οποίο οικοδομήθηκε το σύμβολο του Ορθοδόξου Χριστιανισμού, η πριν από 1500 περίπου χρόνια, Αγία Σοφία.

Αλλά αυτό το αυτονόητο δεν είναι ούτε απορίας άξιο, αφού αυτά τα κόμματα εξουσίας τριάντα έξη ολόκληρα χρόνια δεν έλυσαν κανένα κοινωνικό πρόβλημα παρά τις συνεχείς προεκλογικές τους εξαγγελίες. Ξεχαρβαλωμένη η υγεία, η παιδεία, η δικαιοσύνη, η Εθνική άμυνα, το ασφαλιστικό, ο πολιτισμός. Τα ατοπήματα των δύο κομμάτων εξουσίας είναι εξόφθαλμα και αποδεδειγμένα. Κατασπατάλησαν ασύστολα το απίστευτο χρήμα που εισέρρευσε στην χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και απέβλεπε στην ανάπτυξη και την υποδομή της, ώστε να επιτευχθεί η σύγκλιση της Ελληνικής οικονομίας με τις οικονομίες των χωρών της Ευρωζώνης. Δημιούργησαν παρανοϊκό και ακατάσχετο δανεισμό βουλιάζοντας κάθε μέρα που περνούσε την χώρα στην άβυσσο. Μοίραζαν πρόσκαιρες φρούδες ελπίδες, με τα ρουσφέτια και τους διορισμούς στο δημόσιο. Ανάγκασαν τον πολίτη να ψηφίζει, με μοναδικό κριτήριο το ατομικό του και μόνο συμφέρον. Υφάρπαζαν επί της ουσίας βίαια την ψήφο του άμοιρου ψηφοφόρου, το τελευταίο απομεινάρι διαφοράς από το σκλάβο, το ραγιά.

Αποτέλεσμα αυτής της φαύλης πολιτικής είναι το σημερινό κατάντημα της χώρας, όπου κατακρεουργούνται οι μισθοί εργαζομένων και οι συντάξεις απόμαχων της εργασίας, όπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν με πρωτόγνωρους ρυθμούς, όπου οι έμμεσοι φόροι είναι χαράτσι απάνθρωπης αδικίας, όπου η ανεργία, ειδικά στους νέους καλπάζει και δεν δίνει στην νεολαία μας καμία ελπίδα και προοπτική.

Έχουν ήδη υποθηκευθεί τα Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας και έχουμε ως χώρα παραιτηθεί ολοσχερώς οποιασδήποτε ασυλίας πηγάζει από νόμους ή συνθήκες, δηλαδή παραιτηθήκαμε από οποιοδήποτε στοιχείο συνιστά Εθνική κυριαρχία.

Βιώνουμε στις μέρες μας, δυστυχώς την Τρίτη Άλωση και έχουμε όλοι μερίδιο ευθυνών.

Εσύ λοιπόν Έλληνα, για ότι πολέμησες, σήμερα είναι ταμπού. Οι Τούρκοι ξαναβρίσκουν 558 χρόνια μετά ανοικτή και πάλι την κερκόπορτα. Βολτάρουν στο Αιγαίο όποτε γουστάρουν, όπου γουστάρουν και όσο γουστάρουν ! Δεν μας «χόρτασαν» οι καρπαζιές το 1922 στην Σμύρνη, το 1955 στην Πόλη, το 1974 στην Κύπρο! Τώρα, στέλνουμε στην Πόλη γιουσουφάκια, που τραγουδάνε καλά χορεύουν καλλίτερα, κάνουν κουμπαριές καταθέτουν στεφάνια στον σφαγέα των Ελλήνων, Κεμάλ Ατατούρκ και δόξα τον Αλλάχ!

Χάσαμε την Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη, την Κυρήνεια, την Αμμόχωστο. Μας παζαρεύει ο ξένος δάκτυλος την Θεσσαλονίκη. ‘Έχουμε χάσει την Β. ‘Ήπειρο. Οι Αλβανοί δημιουργούν θέμα Τσαμουριάς. Τα νησιά μας και το Αιγαίο μας αμφισβητείται. Οι ξυπόλητοι Σκοπιανοί μας πήραν το όνομα της Μακεδονίας. Οι Τούρκοι αλωνίζουν την Θράκη μας και το Τούρκικο Προξενείο στην Κομοτηνή, προετοιμάζει ανενόχλητο το έδαφος για την ένωση της Θράκης. Στην Κρήτη υποκινούνται αυτονομιστικά κινήματα ανεξαρτησίας, από την μητέρα Ελλάδα.

Άντε βρε παιδιά, κουράγιο! Λίγο ακόμα δεβαριεδισμό, λίγο ακόμα παχυδερμισμό, βάλτε μια δόση προοδευτικούρας και θα φέρουμε πάλι τα σύνορα εκεί που ήταν κάποτε.

Εσύ Έλληνα του 1904, του ’12-’13, του ΄19-΄22, του ’40-΄41, του ΄74 στην μαρτυρική Κύπρο, ξύπνα και σήκω! Αρκετά ξαπόστασες στο μνήμα σου. Σήκω για να μεταλαμπαδεύσεις στους νέους της εποχής μας, την αγάπη προς την πατρίδα. Σήκω γιατί εάν αρνηθείς αυτό το προσκλητήριο, κάποιοι απόγονοί σου είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν ακόμη και το μνήμα σου.

Για την Ελλάδα εσύ στερήθηκες νιάτα και ομορφιά, πολεμώντας με το καριοφίλι στο χέρι και την Εικόνα του Χριστού στο στήθος. Πολέμησες μεγαλώνοντας την Ελλάδα.

Ξύπνα αγόρι μου, φόρεσε τα καλά σου, η Ελλάδα σε περιμένει! Εσένα και τη γενιά σου, για να εμφυσήσεις την ανδρεία και το φρόνημά σου στους νεοέλληνες, για να σωθεί η φαμίλια μας.

Γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να πεθάνει!

Δεν πρέπει να πούμε: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΑΛΩ! Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να συνεχίσουν το άθλιο κατάντημα του ξεπουλήματος του τόπου μας.
του Παναγιώτη Αποστόλου

από το antinews

από το apneagr

Απολαύστε ένα υπέροχο και συγκινητικο βιντεο για την Αλωση από το Greek Alert



Δείτε παλαιότερες αναρτήσεις μας για την Αλωση.

Διατί έπεσεν η Βυζαντινή Αυτοκρατορία; Οι συγκλονιστικές ομοιότητες με την σύγχρονη Ελλάδα!!!!

Οταν οι Ελληνες φέρονταν σαν Ελληνες. Λουκάς Νοταράς ο ήρωας που προτίμησε να θυσιαστεί η οικογένειά του παρά να προσκυνήσει τον Τούρκο.

Ο Τούρκος είπε την αλήθεια αλλά έκανε ένα λάθος. Την Πόλη μας θα την ξαναπάρουμε κάποτε πίσω......

Οι τελευταίες στιγμές της Πόλης και του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου μέσα από λαϊκούς θρύλους και παραδόσεις του Γένους μας.

Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και Μωάμεθ ο Πορθητής. Δυό άνδρες που μας δείχνουν μέχρι σήμερα την διαχρονική πολιτιστική διαφορά Ελλήνων και Τούρκων.

Πρωταθλήτρια ευρώπης η Μπαρτσελόνα. Νίκησε 3-1 με το σύστημα "πάσα-πάσα Γκολ" και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Μπαρτσελόνα μετέτρεψε τον τελικό του Γουέμπλεϊ σε περίπατο και τη Γιουνάιτεντ σε ομάδα της σειράς κατακτώντας πανηγυρικά το τέταρτο Πρωταθλητριών της Ιστορίας της (3-1).

Εικόνα του αγώνα

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε την έκπληξη, κρατώντας εκτός μάχης τον Κάρλες Πουγιόλ που ήταν ανέτοιμος, με τον Ερίκ Αμπιντάλ, πάντως, να παίρνει κανονικά θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Χαβιέρ Μαστσεράνο ήταν ο παίκτης που αναπλήρωσε το κενό του αρχηγού και την ταχύτητά του, με τον Γεράρδ Πικέ να προσδίδει στην άμυνα δύναμη και ύψος. Ο Αλεξ Φέργκιουσον από την πλευρά του επέλεξε να παίξει επιθετικά, με τον Χαβιέρ Ερνάντες αντί του Ντάρεν Φλέτσερ, ώστγε να εκμεταλλευθεί την ταχύτητά του.

Οπως συνέβη και το 2009, η Γιουνάιτεντ πήρε τον έλεγχο του αγώνα, πιέζοντας τους Καταλανούς σε όλο το γήπεδο. Αντεξε σε αυτό το τέμπο για περίπου 10 λεπτά. Οι "μπλαουγκράνα" μετά το πρώτο σοκ ξεδιπλώθηκαν και με τους Λιονέλ Μέσι (που οπισθοχωρούσε) και Τσάβι να ανακτούν τα "ηνία" του κέντρου, έδωσαν το σύνθημα. Το tiki-taka έκανε την εμφάνισή του, μαζί και ο φόβος των παικτών της Γιουνάιτεντ, που πλην του Ερνάντες και του Ρούνεϊ βρέθηκαν να κινούνται μέσα και γύρω στην περιοχή τους.

Ο αδικαιολόγητα μεγάλος χώρος που άφησαν στους "μπλαουγκράνα" αποδείχθηκε η "τιμωρία" τους. Μετά από 3 καλές ευκαιρίες, ο Πέδρο δεν συγχώρεσε άλλη φορά και στο 27' άνοιξε το σκορ. Η αντίδραση της Γιουνάιτεντ ήταν "αναιμική", ωστόσο μία φάση στην οποία αδράνησε η άμυνα των τυπικά γηπεδούχων αλλά και ο βοηθός διαιτητή (υπήρχε οφσάιντ) ήταν αρκετή ώστε ο Γουέιν Ρούνεϊ να ισοφαρίσει σε 1-1. Η εικόνα δεν άλλαξε, όμως, με τους Αγγλους να εξακολουθούν να αφήνουν χώρο στους Καταλανούς, οι οποίοι, πάντως, έδειξαν επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές, αλλά με την Μπαρτσελόνα ακόμα πιο πιεστική. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρου στα καρέ του Εντβιν φαν ντερ σαρ, με τον Ολλανδό να... θυμάται τα νιάτα του και να φωνάζει "παρών" σε 3 περιπτώσεις. Δεν τα κατάφερε στο μακρινό σουτ του Μέσι στο 54', με τον Αργεντινό να φτάνει τα 53 στη σεζόν και τα 12 στον θεσμό φέτος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ρουντ φαν Νίστλεροϊ (σε 1 σεζόν). Μάλιστα, ήταν το 18ο σε νοκ άουτ φάση, όσα έχουν και οι Ραούλ και Αντρέι Σεφτσένκο (επίσης ρεκόρ).

Το τέρμα του Αργεντινού δεν αφύπνησε τους Αγγλους. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και να φτάνει με αξιώσεις στα καρέ της Γιουνάιτεντ. Μετά από ορισμένες καλές στιγμές, ήταν η σειρά του Ντάβιντ Βίγια να χριστεί σκόρερ με πανέμορφο τρόπο στο 69'. Ο Φέργκιουσον είχε βάλει στο ματς τον Λουίς Νάνι ένα λεπτό αργότερα, ωστόσο οι πρωταθλητές Αγγλίας βρίσκονταν σε αποσύνθεση. Μηδαμινή παρουσία στο κέντρο σήμαινε και απόλυτο έλεγχο του ρυθμού από τους Καταλανούς, που άρχισαν να δίνουν μέτρα στο γήπεδο στους αντιπάλους τους, αλλά εκ του ασφαλούς. Ο Φέργκιουσον έπαιξε το τελευταίο χαρτί του με τον Πολ Σκόουλς και η ομάδα του "ζωντάνεψε", δίνοντας τις τελευταίες δυνάμεις τους για τη μείωση του σκορ. Μία αμφισβητούμενη φάση (χέρι του Βίγια) θα μπορούσε να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς, ωστόσο ήταν η μοναδική αξιόλογη στιγμή των Αγγλων, που παράτησαν γρήγορα το ματς και ουσιαστικά έστεψαν τους Καταλανούς ξανά, μετά το 2009.

Κλειδί του αγώνα

Η ανεξήγητη συμπεριφορά των Αγγλων "κλείδωσε" το ματς υπέρ των Καταλανών. Μετά από ένα πρώτο 10λεπτο στο οποίο είχαν κλείσει τους "μπλαουγκράνα", γύρισαν αδικαιολόγητα πίσω και έδωσαν (ανεπίτρεπτα) χώρο στην χειρότερη αντίπαλο που θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιο "δώρο". Ο φόβος (;) τους κόστισε το πιο σημαντικό ματς της σεζόν, αφού αυτόν τον χώρο και γενικότερα τον έλεγχο δεν κατόρθωσαν ποτέ να τον ανακτήσουν.

MVP

Η επιλογή έγινε και επισήμως, ωστόσο θα το αναφέρουμε και από αυτό το σημείο. Ο Λιονέλ Μέσι δήλωσε "παρών" σε ακόμα ένα σπουδαίο ματς των Καταλανών και ήταν ο κορυφαίος όχι λόγω του τέρματός του, αλλά γενικότερα λόγω της απόδοσής του. Βρισκόταν σε κάθε σημείο που παιζόταν το ματς μαζί με τον Τσάβι για να δίνει βοήθειες και φυσικά όταν η μπάλα έφτανε στα πόδια του περνούσε τουλάχιστον 2 παίκτες προτού δώσει πάσα ή τον ανακόψουν.

Αδύναμος κρίκος

Ο Αλεξ Φέργκιουσον επέμεινε να έχει τον Ράιαν Γκιγκς στη νευραλγική θέση των αμυντικών μέσων, την ώρα που οι αμυντικοί του δεν ξεμυτούσαν από την περιοχή τους. Οσο κι αν συνέκλιναν οι Παρκ και Βαλένσια, ήταν αδύνατο για τον Κάρικ να σταματά μόνος του τα κύματα επιθέσεων των Καταλανών. Τα αποτελέσματα φάνηκαν ειδικά στο 2ο μισό του 1ου ημιχρόνου, με τους "μπλαουγκράνα" να φτάνουν μέχρι το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων ουσιαστικά χωρίς αντίσταση.

Συνθέσεις

Μπαρτσελόνα:

Βίκτορ Βαλντές, Γεράρδ Πικέ, Ερίκ Αμπιντάλ, Ντάνι Αλβες (88' Κάρλες Πουγιόλ), Σέρχιο Μπούσκετς, Τσάβι, Χαβιέρ Ματσεράνο, Πέδρο (91' Ιμπραχίμ Αφελάι), Αντρές Ινιέστα, Νταβίντ Βίγια (85' Σεϊντού Κεϊτά), Λιονέλ Μέσι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Εντβιν φαν ντερ Σαρ, Πατρίς Εβρά, Φάμπιο Περέιρα ντα Σίλβα (69' Λουίς Νάνι), Ρίο Φέρντιναντ, Νεμάνια Βίντιτς, Γι Σουνγκ Παρκ, Λουίς Αντόνιο Βαλένσια, Μάικλ Κάρικ (77' Πολ Σκόουλς), Ράιαν Γκιγκς, Γουέιν Ρούνεϊ, Χαβιέρ Ερνάντες

πηγή contra.gr

28 Μαΐου 2011

Νέα δυναμικὴ παρέμβαση τοῦ Μητροπολίτη Κονίτσης: "Στεῖλτε τὴν Τρόϊκα στὸν ἀγύριστο προτοῦ πάρετε καὶ ἐσεῖς τὸν ἴδιο δρόμο"

Ἐν Δελβινακίω τὴ 27η Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανὴς καὶ Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ἔκανε τὶς ἀκόλουθες Δηλώσεις :

« Ἀπὸ τὴν ἐφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» (Κυριακή, 22.5.2011), ἀλλὰ καὶ ἀπὸ ἄλλη ἰδιαίτερα ἀξιόπιστη πηγή, πληροφορήθηκα μὲ ὀδύνη καὶ ἀγανάκτηση, ὅτι ἡ Κυβέρνηση στὰ νέα, σκληρὰ μέτρα λιτότητος, ποὺ θὰ λάβη κατ’ αὐτᾶς, περιλαμβάνει «κούρεμα» τῶν μισθῶν τῶν κληρικῶν, τοὺς ὁποίους θὰ ἀναλάβη νὰ καλύψη μὲ δικούς της πόρους ἡ Ἐκκλησία.

Ἡ εἴδηση εἶναι ἐξοργιστική. Γιατί ὄχι μόνο ἔχει προσφέρει στὸ Κράτος ἀσύλληπτα ποσὰ ἡ Ἐκκλησία σὲ χρῆμα καὶ σὲ ἀκίνητη περιουσία ἀπὸ τὸν προπερασμένο αἰώνα, ἀλλὰ καὶ μέχρι σήμερα συνεχίζει νὰ προσφέρη. Ἡ προσφορά της στοὺς γέροντες, στοὺς ἄστεγους, στοὺς ἀσθενεῖς, στοὺς κατακοίτους, στὰ νειάτα, ἀνέρχονται σὲ 100.000.000 ΕΥΡΩ τὸν χρόνο, κατὰ τοὺς πιὸ μέτριους ὑπολογισμούς.

Ἔπειτα οἱ ἐφημέριοι - ἰδίως τῆς ὑπαίθρου - πὼς κινοῦνται γιὰ νὰ πᾶνε νὰ ἐξυπηρετήσουν καὶ τὰ πιὸ μακρυνὰ χωριά, φέρνοντας τὴν παρηγοριὰ τοῦ Θεοῦ στοὺς λιγοστοὺς κατοίκους ; Δὲν χρησιμοποιοῦν νερὸ στὰ αὐτοκίνητα, ἀλλὰ βενζίνη, ἡ ὁποία εἶναι δαπανηρή, καὶ τὰ ἔξοδα τὰ βάζουν ἀπὸ τὴν τσέπη τους. Ἔπειτα, ἀρκετοὶ ἀπὸ τοὺς Ἱερεῖς, ποῦ ἔχουν συνάψει δάνεια, γιὰ διαφόρους λόγους, πῶς θὰ τὰ ἀποπληρώσουν ; Καί, γενικά, πῶς θὰ τὰ βγάζουν πέρα, ἄν, μάλιστα, σημειωθῆ ὅτι, κατὰ κανόνα, εἶναι πολύτεκνοι;

Σᾶς ἐρωτῶ, κύριοί του οἰκονομικοῦ κυβερνητικοῦ Ἐπιτελείου : Τὰ ἔχετε παραδώσει ὅλα στοὺς ξένους καλοθελητές μας ; Ἔχετε γίνει ἀχάριστοι καὶ ἀγνώμονες πρὸς....
τὴν Ἐκκλησία, τὴν τροφὸ καὶ φρουρὸ τοῦ Ἔθνους ; Τὰ ζυγίζετε ὅλα μὲ τὸ χρῆμα ; Μὲ τὴν φορομπηχτική σας μανία ἔχετε φέρει σὲ ἀπόγνωση τὸν λαό μας.

Σᾶς προειδοποιῶ : Σταματῆστε αὐτὴ τὴν τακτικὴ καὶ στεῖλτε τὴν περιβόητη «τρόϊκα» στὸν ἀγύριστο, προτοῦ - ἀργὰ ἡ γρήγορα - πάρετε καὶ σεῖς τὸν ἴδιο δρόμο. Διαμαρτύρομαι ἐντόνως. Καὶ στέλνω θερμὰ μηνύματα προσευχῆς πρὸς τὸν Ἅγιο Θεὸ νὰ λυπηθῆ τὴν προσφιλῆ μας Πατρίδα.

Ξαναλέω : Σταματῆστε προτοῦ νὰ εἶναι πολὺ ἀργὰ ».

(Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως).

Εξαπλώνεται ο εφιάλτης του επικίνδυνου βακτηρίου - Μολυσμένα προϊόντα και στη Δανία.

Διαστάσεις λαμβάνει η εξάπλωση του επικίνδυνου βακτηριδίου που εντοπίστηκε στη Γερμανία σε αγγουράκια από την Ισπανία και προκαλεί αιμορραγία στο στομάχι. Ήδη, έχουν χάσει τη ζωή τους δυο άνθρωποι, ενώ ο αριθμός εκείνων που έχουν προσβληθεί από το βακτήριο στη Γερμανία έχει ξεπεράσει τους 270...

Το εντεροαιμορραγικό βακτηρίδιο E.coli (Eceh) ενδέχεται να προκαλέσει από απλές έως αιμορραγικές διάρροιες, ή ακόμη να προκαλέσει σημαντικές -έως και θανάσιμες- νεφρικές βλάβες, που αποκαλούνται Ουραιμικό Αιμολυτικό Σύνδρομο (ΟΑΣ).

Στο σύνολο της γερμανικής επικράτειας έχουν καταγραφεί συνολικά 276 κρούσματα ΟΑΣ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Ρόμπερτ-Κοχ, που είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο και την καταπολέμηση των ασθενειών.


Οι αναλύσεις έχουν συμπεράνει πως η μόλυνση προέρχεται από αγγουράκια που προέρχονται από τον ισπανικό νότο, γι' αυτό και «οι αρχές της Ανδαλουσίας έχουν αρχίσει έρευνες για να διαπιστωθεί από πού προέρχεται η μόλυνση και σε ποια δεδομένη στιγμή προκλήθηκε», τόνισε εκπρόσωπος της Ισπανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Τροφίμων (AESA).


Η AESA τονίζει πως κανένα κρούσμα δεν έχει καταγραφεί, ή διαπιστωθεί στην ίδια την Ισπανία.


Επιπλέον το βακτήριο Eceh εντοπίσθηκε και σε αγγούρια από την Ισπανία στα αποθέματα δύο προμηθευτές λαχανικών στη Δανία, ανακοίνωσε η δανική υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων.


Η υπηρεσία ζήτησε από τους δύο προμηθευτές στο Γκρίνστεντ και στο Κόλιντ να αποσύρουν από το εμπόρια τα αγγούρια αυτά, ενώ παράλληλα συνέστησε στους καταναλωτές να μην καταναλώνουν αγγούρια Ισπανίας και ντομάτες και σαλατικά από τη βόρεια Γερμανία.


Επιπλέον, οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ της χώρας Coop και Dansk Supermarked αποφάσισαν να αφαιρέσουν από τα ράφια τους τα αγγούρια Ισπανίας, ενώ η ένωση ξενοδόχων και υπηρεσιών εστίασης (Horesta) της Δανίας συνέστησε στα μέλη της να αξιολογήσουν την ανάγκη να αποσύρουν από τις αποθήκες τους τομάτες, αγγούρια και σαλατικά που προέρχονται από τη Γερμανία και την Ισπανία.

Newsit
από το Εγκληματικότητα

Ποσειδώνας

Νεότερη Ενημέρωση (06-06-2011)
Δείτε που βρέθηκε τελικά η πηγή της μόλυνσης... ΕΔΩ

Τι τρέχει με τους "Αγανακτισμένους"; Είναι πραγματικό λαϊκό κίνημα ή κάτι άλλο κρύβεται από πίσω;

Καλοί μου φιλοι το θέμα με τους "Αγανακτισμένους" έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις....
Κατά περίεργο τρόπο όλα τα ξεπουλημένα και προδοτικά ΜΜΕ που υπακούουν τυφλά τις εντολές της Νέας Τάξης προβάλλουν και ξαναπροβάλλουν τις κινητοποιήσεις των "Αγανακτισμένων"!!!

Για όλους εμάς τους απλούς Ελληνες πολίτες που θέλουμε να απαλλαγούμε απλά από την προδοτική κυβέρνηση και να οδηγήσουμε την πατρίδα μας στην ανάπτυξη και στην σωτηρία οι προβληματισμοί είναι μεγάλοι....

Πρώτα αλληλοκατηγορούμασταν (οι Ελληνες) ότι δείχνουμε αδιαφορία, καθόμαστε στον καναπέ μας και μοιρολατρικά περιμένουμε το τέλος μας.. ως άτομα κι ως εθνος... (γιατί το κράτος έχει πεθάνει προ πολλού). Ολοι καλούσαν όλους σε γενικό ξεσηκωμό.... Μετά παρουσιάστηκε το κίνημα των Αγανακτισμένων και άρχισε κάτι να κινείται και οι πλατείες να γεμίζουν....

Κάποιοι (κι όχι άδικα) είπαν ότι "δεν βλέπουμε πολλές ελληνικές σημαίες στις κινητοποιήσεις"....
Γιατί άραγε; Υπάρχει μήπως καμια απαγόρευση;
Και τώρα εμφανίστηκαν οι πληροφορίες που θα διαβάσετε παρακάτω και οι οποίες θα σας βάλουν σε ακόμα πιο μαύρες σκέψεις....

Εγώ προσωπικά δεν θέλω ούτε να προκαταλάβω την κρίση σας ούτε και να την οδηγήσω κάπου συγκεκριμένα. Ολοι μας έχουμε και κρίση και λογική να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

Δηλώνω ότι από την πρώτη στιγμή με το ιστολόγιό μας υποστήριξα τις κινητοποιήσεις με το σκεπτικό που προείπα (δηλαδή τις γενικής ελληνικής εξέγερσης κατά των προδοτών πολιτικών)... Ομως προβληματίζομαι όπως θα προβληματιστείτε κι εσείς....
Είναι δυνατόν ένας παπούς 93 ετών να δώσει το ιδεολογικό στίγμα μιας εξέγερσης;
Τι κοινά μπορεί να έχει με τους νέους που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον;

Είναι άραγε η ελληνική εξέγερση όμοια με των Ισπανών;

Είναι άραγε αληθινά όλα τα παρακάτω ή κάποιοι θέλουν να επιστρέψουμε στους καναπέδες;

ΘΑΝΟΣ

Σας το παραθέτω από το φιλικό μας ιστολόγιο "Κλασσικοπερίπτωση":

"ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ,ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ!ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ", ΛΕΕΙ Ο ΣΤΕΦΑΝ ΕΣΕΛ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ"!


Μετά την χθεσινή μίνι «εξέγερση» -από τον ύπνο- των Ελλήνων, όλοι μιλούν σήμερα για μια αντίδραση σε κάποια υποτιθέμενη Ισπανική πρόκληση, και για αυθόρμητη λαϊκή πρωτοβουλία, χωρίς κομματική, συνδικαλιστική ή άλλου είδους υποκίνηση. Μιλούν επίσης για «ελληνική πλατεία Ταχρίρ» ή «πλατεία del Sol», πιστεύοντας πως πρόκειται απλά για την ελληνική εκδοχή κάποιας λαϊκής αντίδρασης που προέκυψε ξαφνικά.

Αυτό που αγνοούν όμως οι περισσότεροι στον τόπο μας, είναι, πως η κίνηση αυτή έχει τον εμπνευστή της, ο οποίος δεν είναι βέβαια ο .Σόρος, αλλά έχει κι αυτός κάποιο συγκενικό ιδεολογικό υπόβαθρο και κάπου στοχεύει, παροτρύνοντας τους νέους ανθρώπους να αγανακτήσουν. Αυτός ακριβώς είναι ο τίτλος του βιβλίου του 93χρονου, πρώην διπλωμάτη, Στεφάν Εσέλ: «Αγανακτήστε!» («Ιndignez-vous!») και γι'αυτό οι Ισπανοί έδωσαν το όνομα «Los Indignados» (Οι Αγανακτισμένοι) στη γνωστή κίνηση που μεταλαμπαδεύτηκε τώρα και την Ελλάδα.

Είναι γεγονός πως η ολιγοσέλιδη μπροσούρα του Στεφάν Εσέλ (βλέπε εδώ) σπάει ρεκόρ πωλήσεων στη Γαλλία και στην Ισπανία, στήνοντας στον τοίχο το χρήμα, τις αγορές και τον .εγωισμό.

«Κάνω αυτή τη δουλειά 40 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Είναι τρελό. Στις 24 Δεκεμβρίου [2010] κάποιοι πελάτες αγόραζαν δέκα-δέκα τα βιβλία για να τα κάνουν δώρο. Πίστευα ότι μετά τα... Χριστούγεννα τα πράγματα θα ηρεμούσαν, αλλά όχι, πουλάμε ακόμη 400 βιβλία την ημέρα!» λέει ο Ζαν-Μαρί Σεβέστρ, ιδιοκτήτης του «Sauramps», του μεγαλύτερου βιβλιοπωλείου στο Μονπελιέ, στη Νότια Γαλλία.

Ποιος είναι ο Στεφάν Εσέλ;

Πρόκειται απλά για έναν σχεδόν άγνωστο συνταξιούχο διπλωμάτη, πρώην αντιστασιακό, ο οποίος στη δύση της ζωής του αποφάσισε, ως φαίνεται, να δώσει στους νέους ανθρώπους μια ώθηση προς την ιδεολογική κατεύθυνση την οποία ο ίδιος έχει ασπαστεί. Μέσα από αυτό το βιβλιαράκι ζητεί από τους Γάλλους, και απ΄ όλους τους άλλους, να εξεγερθούν και να υπερασπιστούν δυναμικά τις «κοινωνικές αξίες της σύγχρονης δημοκρατίας». Να απορρίψουν την «εγωιστική» δύναμη του χρήματος. Να πουν «όχι» στην παντοδυναμία των αγορών. Να αγανακτήσουν, για να αλλάξει επιτέλους η κοινωνία.
Εξοργιστείτε! Εξεγερθείτε! Αγανακτήστε! Με αυτή την πολιτική πρόσκληση στα όπλα, ο Εσέλ έγινε από τη μία ημέρα στην άλλη προφήτης για τη γαλλική Αριστερά. «Στο Σοσιαλιστικό Κόμμα τον λατρεύουν. Πιστεύουν ότι καλώντας τον κόσμο να υψώσει φωνή και ανάστημα κατακεραυνώνει τις κοινωνικές ανισότητες της εποχής του Νικολά Σαρκοζί » λέει ο Αντουάν ντε Μπιέβρ, πολιτικός συντάκτης στην «Journal du Dimanche».

Ο Στεφάν Εσέλ γράφει όντως ότι οραματίζεται «μια κοινωνία για την οποία θα είμαστε και πάλι υπερήφανοι, όπου δεν θα θίγονται οι συντάξεις, οι κατακτήσεις της κοινωνικής ασφάλισης, και όπου τα ΜΜΕ θα είναι στην υπηρεσία των αδυνάτων». Όπως αντιστάθηκε ο ίδιος στον ναζισμό τη δεκαετία του 1940, έτσι και η νεολαία σήμερα «θα πρέπει να εξεγερθεί κατά της συνενοχής ανάμεσα στους πολιτικούς και στις οικονομικές δυνάμεις και να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα που κατακτήσαμε με τόσο σκληρούς αγώνες επί δύο αιώνες» λέει.

Και καταλήγει ρίχνοντας στο πυρ το εξώτερον τη διαπλοκή: «Εχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι το κράτος δεν έχει πλέον χρήματα για να στηρίζει τους πολίτες του. Αλλά πώς γίνεται να μην έχουμε χρήματα. όταν η παραγωγή του πλούτου έχει αυξηθεί τερατωδώς μετά την απελευθέρωση (σ.σ. της Γαλλίας), σε μια εποχή που ολόκληρη η Ευρώπη είχε καταστραφεί από τον πόλεμο; Η μόνη εξήγηση είναι ότι η δύναμη του χρήματος. δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη ή τόσο αυθάδης ή τόσο εγωιστική και ότι οι υπηρέτες του βρίσκονται στα πιο υψηλά κλιμάκια της πολιτικής εξουσίας».

Ο στόχος

Που στοχεύει όμως ο 93χρονος «επαναστάτης»; Προς ποια κατεύθυνση επιδιώκει να σπρώξει τη Νέα Γενιά και ποια σκοτεινά συμφέροντα εξυπηρετεί - μάλλον- χωρίς να το θέλει;

Η εκδότρια του «Ιndignez-vous!» Σιλβί Κροσμάν, πρώην δημοσιογράφος του «Μonde», είπε τα εξής, αναφερόμενη στην τεράστια επιτυχία που είχε η έκδοση: «Δεν το περιμέναμε με τίποτε. Έχουμε συνηθίσει σε ένα τιράζ λίγων εκατοντάδων και τώρα ξαφνικά πουλάμε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα. Μόλις βάλαμε μπροστά τη δεύτερη έκδοση, άλλες 200.000 βιβλία». Και εξηγεί: «Βλέπω το βιβλίο ως μια νέα, επικαιροποιημένη, εκδοχή της έκκλησης για αντίσταση που απηύθυνε ο Ντε Γκωλ στην ιστορική ομιλία του από το Λονδίνο, τον Ιούνιο του1940».

Το βιβλίο του διαβάζεται σαν διάλογος μεταξύ του ιδίου και του δημοσιογράφου Ζιλ Βαντερπόοτεν. Ο τίτλος του "Αγανακτήστε" είναι και το κεντρικό μήνυμα του 93χρονου: ο Στεφάν Εσέλ καλεί τους νέους να δραστηριοποιηθούν, να βγουν από την απάθεια, να ενωθούν και να διαμαρτυρηθούν για τα κακώς κείμενα που βλέπουν γύρω τους και, όπου μπορούν, στον άμεσο περίγυρό τους, να δημιουργήσουν και κάτι καινούριο.



"Πολιτικοί, οικονομικοί ηγέτες και διαχειριστές, πειθαρχήστε! Εγκαταλείψτε τα εθνικά σύνορα και δρομολογήστε μια παγκόσμια στρατηγική, για παράδειγμα στο πλαίσιο ενός συμβουλίου των ΗΕ για την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια", γράφει ο Εσέλ τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως προπομπός μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

"Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, περισσότερο ακόμη και μετά το τέλος του πολέμου το 1945, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις μεγάλες προκλήσεις της παγκόσμιας δικαιοσύνης, της δικαιοσύνης στην οικονομία, και της προστασίας του πλανήτη μας. Ειδικά σε αυτό το πεδίο μπορείς να δραστηριποιηθείς πλέον μόνον ως παγκόσμια οργάνωση".

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του ΟΗΕ

Για τον Στεφάν Εσέλ μόνον τα ΗΕ είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος: τη βία, την περιβαλλοντική καταστροφή, την κατάπτωση των ηθών, το οικονομείν που δεν σέβεται τον άνθρωπο. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί αναγκαία την ίδρυση μίας περιβαλλοντικής οργάνωσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ, στην οποία θα πρέπει να υπαχθούν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, το ΔΝΤ και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. "Η υπερεκμετάλλευση του πλανήτη μπορεί να σταματήσει εάν το θέλουν πραγματικά όλοι":

"Όλα εξαρτώνται από το εάν οι ισχυρότερες χώρες θέλουν πράγματι να αξιοποιήσουν το όπλο που λέγεται ΟΗΕ. Το άρθρο 71 αναφέρεται σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) οι οποίες έχουν γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη τα τελευταία 30 χρόνια. Ή τα κράτη θα γίνουν πιο έξυπνα από ότι είναι σήμερα, θα συνεργαστούν επιτέλους και θα αξιοποιήσουν τον ΟΗΕ όπως πρέπει ή εάν δεν το κάνουν, θα μπορούσαν να ενταθούν οι πιέσεις από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις προκειμένου να αναγκαστούν οι χώρες - μέλη να αντιδράσουν".

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Χωρίς να το ξέρουν, οι «καναπεδάτοι» Έλληνες βγήκαν στις πλατείες να διαδηλώσουν υπέρ μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης!

Υπέρ της λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων, την οποία ευαγγελίζεται ο γνωστός μας George Soros και ο πολυταξιδευμένος «αγωνιστής», ο «σωτήρας» του Έθνους: Jeffrey Papandreou ή αλλιώς (όπως είναι γνωστός στους -φανατικοί Νεοταξίτες κι αυτοί- γείτονές μας) Yiorgo.

Ας μη εκπλαγούμε λοιπόν, αν στην επόμενη «έξοδο» κάνει την εμφάνισή του στις «επάλξεις» και .ο πρωθυπουργός!


ΠΗΓΗ.


ΣΧΟΛΙΟ Κλασσικοπερίπτωσης
ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο Εσέλ είναι γαλλο-γερμανοεβραικής καταγωγής, ενώ θωρείται επιζών του Ολοκαυτώματος: Αυτά μπορεί να σημαίνουν πολλά για κάποιους, ενώ για άλλους τίποτα.

Η ουσία είναι ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ... ΧΟΝΤΡΟ και ξεπερνάει τα στενά ελληνικά (ή ισπανικά) όρια!
Το "κίνημα" της... αγανάκτησης, ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ: ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

Μας έκανε εντύπωση, όταν παρακολουθώντας διάφορα βίντεο των Ισπανών "αγανακτισμένων", έβγαζαν πολλούς πολίτες να λένε ακριβώς το ίδιο, πως δηλαδή "ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ"!
Και πώς θα κυβερνηθεί ο πλανήτης; Αν τους ρωτήσεις, το πιθανότερο είναι να σου πουν "με κάτι νέο"!

Τι είναι αυτό το... νέο; Μήπως νέα γενιά πολιτικών, καθαρή και αδιάφθορη;
ΟΧΙ!!!Οι παγκόσμιοι εξουσιαστές, προετοιμάζουν τον κόσμο να δεχθεί ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Αυτή θα γίνει υπό το πρόσχημα της περιβαλλοντολογικής καταστροφής, γι'αυτό και βλέπετε να αυξάνονται τα... πανηγυράκια της "Οικολογίας" και κάποιοι να είναι ιδιαίτερα "δραστήριοι" σε αυτό το θέμα!


Η οικονομική κρίση, θα είναι ένα ακόμα πρόσχημα: Τάχα για να μην μας τα αρπάζουν οι... κακοί τραπεζίτες (ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ; ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ;;;) θα αναθέσουμε τη διαχείριση του πλούτου σε μια κεντρική εξουσία, με τη μορφή... ευαγούς ιδρύματος (τύπου Unicef)!

Το σημαντικότερο: Οι πολιτικοί θα πάψουν να υφίστανται, αφού θα μας κυβερνάει ο...καλός ΟΗΕ!
Δεν ξέρουμε αν τα παραπάνω ακούγονται συνωμοσιολογικά σε κάποιους, αλλά εμείς έχουμε χρέος να προειδοποιήσουμε.

Οι υπόλοιποι,όταν θα συμμετέχετε στα πανηγυράκια που διαφημίζουν τα καθεστωτικά μέσα,να ξέρετε πως ακόμα και το όνομα που σας έδωσαν, δηλαδή το "αγανακτισμένοι", ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

από το Κλασσικοπερίπτωση