"Πως μας καταντήσανε έτσι;".
Σεβαστέ μου κύριε καθηγητά,
Διαβάζω τακτικά τα άρθρα σας που δημοσιεύονται εξ’ άλλου σε πολλά σημεία του διαδικτύου και έτσι δεν τα χάνω. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, ή τουλάχιστον στα περισσότερα. Στο άρθρο σας όμως που δημοσιεύτηκε στης 27/5/2011, σεβαστέ μου κύριε καθηγητά, και ειδικότερα η τελευταία – τελευταία γραμμή, με βρίσκει τελείως αντίθετο.
Γράφεται (μεταφέρω ακριβώς της δύο τελευταίες γραμμές):
Πώς μας καταντήσανε έτσι;
ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!!!
Δηλαδή κύριε καθηγητά; Πως το επιτρέψαμε; Με ποιο τρόπο;
Διότι αν πράγματι “ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ”, τότε σεβαστέ μου κύριε καθηγητά, θα πρέπει να δεχτούμε και την λογική του κυρίου Πάγκαλου, που είπε ότι “ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ”. Αλλιώς , τι λόγο θα είχαμε να το επιτρέψουμε. Διότι αν τα όσα είπε, ο γνωστός κύριος Στρός Καν, στο περίφημη Video (που το έχω και εγώ), ότι “δουλέψαμε υπογείως, γιατί ο κύριος Παπανδρέου δεν ήθελε να το μάθει ο κόσμος”, ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ, θα τους το επιτρέπαμε κύριε καθηγητά;
Λοιπόν ΟΧΙ σεβαστέ μου κύριε καθηγητά, δεν τους το επιτρέψαμε, ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ λέγοντας μας ότι ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Και όταν στην αρχή ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ να λένε το γνωστό τροπάριο ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ τα πραγματικά χάλια της οικονομίας, αν θυμάστε, τότε βγήκε ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ο κ. Προβόπουλος και είπε ότι τους ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.
Θα περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο άρθρο σας.
Krateros Pap
Αγαπητέ φίλε το διάβασα και είναι καλό σχόλιο αλλά έπρεπε εκεί στο 2009 να ανατρέψουμε τον Δικομματισμό ψηφίζοντας τα μικρά Κόμματα...Τότε το ΠΑΣΟΚ έμεινε σχεδόν στα νούμερά του ενώ η Νέα Δημοκρατία είχε απίστευτες απώλειες...Η "απάντηση" της ΑΠΟΧΗΣ πήγε στο βρόντο καθώς το πολιτικό Σύστημα έχει φροντίσει να την εξουδετερώσει και να μπορεί να εκλέγεται Κυβέρνηση ακόμη και με προσέλευση 1 στους 5 ψηφοφόρους...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά και σχετικά παρόμοια με οδήγησαν να πω ότι τους το επιτρέψαμε...Η Δημοκρατία απαιτεί Καλά Πληροφορημένους Πολίτες αλλά τα ΜΜΕ μας έχουν αποβλακώσει, σχεδόν εντελώς και συνεχίζουν το ευάρεστο για τους Πολιτικούς και το Σύστημα έργο τους απτόητοι
Καλό απόγευμα
Και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
Γιώργος Πιπερόπουλος
Σεβαστέ μου κύριε καθηγητά,
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν στην Αμερική ο Κλίντον θριαμβολογούσε για την νίκη του, και ευχαριστούσε ΟΛΟΥΣ τους Αμερικανούς, ένας γερουσιαστής (συγχωρήστε με που ξεχνώ το όνομά του), είπε «και να φανταστείς ότι πήρε το 25% του 47%», γιατί μόνο το 47% είχε ψηφίσει.
Σεβαστέ μου κύριε καθηγητά,
Ποια λοιπόν άλλη επιλογή είχε το κόμμα της ΑΠΟΧΗΣ, για να ψηφίσει;
Σας ζητώ συγνώμη, σεβαστέ μου κύριε καθηγητά, αλλά η σύνθεση του ΠΑΝΘΕΟΥ της Ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας δεν προσφέρει λύσεις. Παντού ή σχεδόν παντού έχει εφαρμοστή το ΙΔΙΟ ΚΟΛΠΟ, στην Αμερική ας πούμε (μια και την έφερα σαν παράδειγμα), τι θα ψηφίσεις; Δημοκρατικούς ή Ρεπουμπλικάνους, στην Αγγλία το ίδιο. Και να μην συνεχίσω γιατί είμαι σίγουρος ότι τα ξέρεται, καλύτερα από εμένα. Για την πατρίδα μας τώρα, θυμηθείτε ότι ο κ. Σημίτης είχε ζητήσει ακόμα και το ΛΕΥΚΟ να προσμετράτε στο πρώτο κόμμα. Άρα τα προβλέπανε, τα ξέρανε δηλαδή.
Παρά τον σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπό σας, θα διαφωνήσω και πάλι.
Γράφεται «…. Η Δημοκρατία απαιτεί Καλά Πληροφορημένους Πολίτες….» Πολύ σωστά κύριε καθηγητά, εγώ όμως θα σας ρωτήσω: ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ;
Ακόμα και τα νεώτερα κόμματα, με τελευταίο την «Δημοκρατική Συμμαχία», της κυρίας Μπακογιάννη. Έχουν συγκεκριμένη προέλευση !! Έγιναν όλα ένα απέραντο ΚΑΡΤΕΛ.
Ίσως όταν προσέλθει για να ψηφίσει μόνο το 10%. Όταν δηλαδή το κόμμα της ΑΠΟΧΗΣ γίνει 90%, τότε κάποιοι αρχίζουν να το σκέφτονται σοβαρά.
Με σεβασμό
KRATEROS PAP