Σελίδες

30 Απριλίου 2011

«Μη αναστρέψιμη» η κατάσταση στη Συρία – Οι πιθανές εξελίξεις.

Γιαννακόπουλος Βασίλης – Γεωστρατηγικός Αναλυτής / www. geostrategy. gr / geostrategical@yahoo. gr

Αν η κατάσταση ξεφύγει από τα όρια της Συρίας, τότε η ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου θα απειληθεί από μια γενικευμένη σύρραξη, στην οποία θα εμπλακούν χώρες όπως το Ισραήλ, ο Λίβανος, το Ιράν, οι ΗΠΑ και η Τουρκία.

Πολιτικο-κοινωνική κατάσταση

Το ντόμινο των εξεγέρσεων του αραβικού κόσμου διέρχεται από τη Συρία, όπου ο πρόεδρος Bashar al-Assad δεν φαίνεται να διαθέτει τις απαραίτητες επιλογές για να αντιμετωπίσει την πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα του. Ουσιαστικά, οι ευκαιρίες χάθηκαν το 2000, όταν ανέλαβε την εξουσία. Αρχικά, ο Bashar υποσχέθηκε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, όμως, το «πακέτο των μεταρρυθμίσεων», γνωστό και ως “Damascus Spring”, δεν εφαρμόσθηκε ποτέ, καθώς τα μέλη της παλιάς φρουράς τον πίεσαν και τον οδήγησαν προς περισσότερο αυταρχικές πολιτικές διακυβέρνησης της χώρας.

Το σοσιαλιστικό παναραβικό κόμμα Baath, που ιδρύθηκε το 1947 στη Δαμασκό για να αντιπαρατεθεί στο δυτικό ιμπεριαλισμό, κυβερνά τη χώρα από το 1963. Κοινό σύνθημα των οπαδών του ήταν το «ενότητα, ελευθερία, σοσιαλισμός». Το συριακό Σύνταγμα καθορίζει ότι το Baath αφενός ηγείται και αφετέρου παρέχει στο καθεστώς την απαιτούμενη πολιτική νομιμότητα. Έτσι, στο συριακό Κοινοβούλιο, οι 134 από τις 250 έδρες ανήκουν στο κυβερνόν κόμμα Baath, ενώ, κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν κατέχει περισσότερες από 8 έδρες.

Από την ημέρα που ανέλαβε πρόεδρος της Συρίας, ο Bashar απελευθέρωσε περίπου 700 πολιτικούς κρατούμενους, δίνοντας έτσι ελπίδες για βελτίωση του τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως, στις συριακές φυλακές, υπάρχουν ακόμη περίπου 4.000 ή και περισσότεροι πολιτικοί κρατούμενοι. Το 2009, σύμφωνα με το «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», η κατάσταση στη χώρα άρχισε να επιδεινώνεται. Ειδικά μετά τις πρόσφατες διαδηλώσεις των αντικαθεστωτικών, ο αριθμός των πολιτικών κρατούμενων αυξήθηκε σημαντικά, αφού οι αρχές συλλαμβάνουν ακόμη και όσους διατηρούν ιστοσελίδες ή bloqs με αντικαθεστωτικό περιεχόμενο.

Η εθνοτική σύσταση του συριακού πληθυσμού περιλαμβάνει Άραβες (συντριπτική πλειοψηφία) και Κούρδους (7-8% του συνολικού πληθυσμού). Στο θρησκευτικό επίπεδο, οι Άραβες και Κούρδοι Σουνίτες αποτελούν την πλειοψηφία (περίπου 80%), ενώ, υπάρχουν τρεις σιιτικές σέκτες (Αλαουίτες, Δρούζοι και Ισμαηλίτες) αλλά και αρκετές μικρές χριστιανικές αιρέσεις. Η σιιτική σέκτα των Αλαουιτών συνιστά θρησκευτική μειονότητα (περίπου 12% του συνολικού πληθυσμού). Μετά το 1970, ο πατέρας του Bashar, Hafez al-Assad, απέκτησε τον πλήρη έλεγχο του στρατού και των δυνάμεων ασφάλειας, αφού τοποθέτησε σε θέσεις κλειδιά άτομα από την κοινότητα των Αλαουιτών. Αυτοί με τη σειρά τους, μέχρι σήμερα, υποστηρίζουν το καθεστώς, αλλά ταυτόχρονα, ανησυχούν ότι αν το καθεστώς αρχίσει να χάνει την εξουσία, τότε, είναι πολύ πιθανόν να ξεσπάσει μια θρησκευτική σύγκρουση μεταξύ Αλαουιτών και Σουνιτών.

Στη Συρία, εδώ και 48 χρόνια, ισχύει η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», που έχει ως αποτέλεσμα το δημοκρατικό έλλειμμα και τον υψηλό αριθμό πολιτικών κρατούμενων. Επικρατεί κοινωνική ανισότητα, καθώς η χώρα ελέγχεται από το κόμμα Baath, την προνομιούχα τάξη της σιιτικής σέκτας των Αλαουιτών, τους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων και τα στελέχη των δυνάμεων ασφάλειας. Επιπρόσθετα, ο υψηλός δείκτης διαφθοράς (Corruption Perceptions Index 2010 = 2,5), σύμφωνα με την “Transparency International”, κατατάσσει τη χώρα στην 127η θέση μεταξύ 178 χωρών.

Οργή, διαδηλώσεις, συλλήψεις και ανθρώπινες απώλειες.

Πριν τις πρόσφατες διαδηλώσεις, η αντιπολίτευση στη χώρα ήταν αδύναμη και ανοργάνωτη. Το 2005, μια ομάδα 274 ακτιβιστών, οπαδών της μεταρρύθμισης, κουμουνιστών, Κούρδων, φανατικών Ισλαμιστών και διανοούμενων υπέγραψαν τη «Διακήρυξη της Δαμασκού» (Damascus Declaration), με την οποία ζητούσαν από το καθεστώς «να άρει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» και «να επιτραπεί η ελευθερία του λόγου». Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν αρκετά από τα άτομα που συνυπέγραψαν τη διακήρυξη.

Στις αρχές του 2011, ο Bashar δήλωνε ότι η Συρία είναι απρόσβλητη από το ντόμινο των εξεγέρσεων που επεκτεινόταν στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή και ανέτρεπαν τα αραβικά καθεστώτα. Από τις 26 Ιανουαρίου, όταν ο Hasan Ali Akleh από την πόλη Al-Hasakah της ανατολικής Συρίας αυτοπυρπολήθηκε ακολουθώντας το παράδειγμα του νεαρού Τυνήσιου Mohamed Bouazizi, η κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται περαιτέρω.

Στις 4 Φεβρουαρίου, προγραμματίσθηκε η πρώτη «ημέρα οργής». Όμως, άνδρες των δυνάμεων ασφάλειας με πολιτικά αναπτύχθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο και η συγκέντρωση δεν πραγματοποιήθηκε. Στις 9 Φεβρουαρίου, το καθεστώς επέτρεψε την ελεύθερη πρόσβαση σε λογοκριμένες ιστοσελίδες, στο facebook και στο youtube. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εντοπισθούν αρκετοί διαφωνούντες bloggers και να συλληφθούν. Μετά από μερικές εβδομάδες (16 Μαρτίου), πραγματοποιείται η πρώτη δυναμική διαμαρτυρία στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας διαδηλωτής και να συλληφθούν άλλοι πέντε.

Στις 18 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν δυναμικές διαδηλώσεις αντικαθεστωτικών στην πόλη Daraa (νοτιο-δυτική Συρία), στην πρωτεύουσα, στην πόλη Banias (δυτική Συρία) και στην πόλη Homs (κεντρο-δυτική Συρία). Στη Daraa, οι δυνάμεις ασφάλειας επενέβησαν και κατέστειλαν βίαια τη διαδήλωση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σκοτώθηκαν οι πρώτοι πέντε Σύριοι διαδηλωτές. Από την επόμενη ημέρα, ξεκίνησαν μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές συριακές πόλεις και χωριά, με αποτέλεσμα την αύξηση των ανθρώπινων απωλειών.

Στις 29 Μαρτίου, ο Σύριος ηγέτης έκανε δεκτή την παραίτηση της κυβέρνησης. Δύο εβδομάδες αργότερα, σχηματίσθηκε η νέα κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον πρώην υπουργό Γεωργίας, Adel Safar. Στις 21 Απριλίου, εκδόθηκε διάταγμα που «άρει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», «εγγυάται το δικαίωμα ειρηνικών διαδηλώσεων» και «καταργεί τα δικαστήρια εθνικής ασφάλειας». Όμως, οι αντικαθεστωτικοί παρέμειναν δύσπιστοι για τις πραγματικές προθέσεις του Assad, καθότι τις τελευταίες πέντε εβδομάδες οι ανθρώπινες απώλειες ξεπέρασαν κατά πολύ τους 350 νεκρούς και συνεχώς αυξάνονται. Έτσι, στις 24 Απριλίου, το «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και την επιβολή κυρώσεων κατά του συριακού καθεστώτος. [1]

Διεθνής αντίδραση και συρο-αμερικανικές σχέσεις.

Σε όλη τη διάρκεια των αιματηρών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας ήταν συνεχής. Σχεδόν σε καθημερινή βάση, ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, πολλές χώρες της Ευρώπης και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις καταδίκαζαν τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων και συνιστούσαν αυτοσυγκράτηση.

Στις 27 Μαρτίου, η επικεφαλής του State Department, Hillary Clinton, «απέρριψε το ενδεχόμενο ανάμειξης των ΗΠΑ στη Συρία». Η δήλωση αυτή ήταν αποτέλεσμα των ανησυχιών για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Αν οι ΗΠΑ άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο επέμβασης στη Συρία (όπως έγινε στην περίπτωση της Λιβύης), τότε, η κλιμάκωση της έντασης θα επεκτεινόταν στις γειτονικές χώρες.

Η Ουάσιγκτον και το Ισραήλ υποστηρίζουν ότι «η Συρία παίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις της Μέσης Ανατολής», παρότι δεν θεωρείται σημαντική στρατιωτική ή οικονομική δύναμη. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι το συριακό καθεστώς:

- Επηρεάζει ως ένα βαθμό τις εξελίξεις στα παλαιστινιακά εδάφη (κυρίως στη Λωρίδα της Γάζας) και την ειρηνευτική διαδικασία για την επίλυση του «παλαιστινιακού προβλήματος».

- Επηρεάζει την πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό του Λιβάνου, με την υποστήριξη των φιλοσιιτικών πολιτικών δυνάμεων και ιδιαίτερα με την υποστήριξη της Hezbollah.

- Εξοπλίζει τη στρατιωτική πτέρυγα της Hezbollah, και

- Έχει συνάψει στρατηγική σχέση με το Ιράν.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τη Συρία εστιάζεται κυρίως στις σχέσεις Δαμασκού-Τεχεράνης και στην επιρροή του καθεστώτος Assad στα εσωτερικά του Λιβάνου. Επί προεδρίας του Barack Obama, δεν άλλαξαν και πολλά στις σχέσεις των δύο χωρών, αφού δεν καταβλήθηκαν και ιδιαίτερες προσπάθειες από το State Department. Ίσως, διότι και η ειρηνευτική διαδικασία για το «παλαιστινιακό» έχει σχεδόν παγώσει. Οι μόνες πρωτοβουλίες από αμερικανικής πλευράς είναι οι κατά καιρούς αποστολές Αμερικανών αξιωματούχων στη Συρία, για συνομιλίες σε διάφορα διμερή θέματα, όπως οι επιβληθείσες αμερικανικές κυρώσεις κατά του συριακού καθεστώτος. Οι ΗΠΑ έχουν συμπεριλάβει τη Συρία στον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν τη διεθνή τρομοκρατία. Για το λόγο αυτό, της επέβαλαν μια σειρά γενικών και ειδικών κυρώσεων, οι οποίες στρέφονται κυρίως κατά του τραπεζικού συστήματος, του τεχνολογικού τομέα, του εμπορικού τομέα και των συριακών αερομεταφορών. Παρόλα αυτά, η στάση του καθεστώτος Assad απέναντι στο Ισραήλ, στο Λίβανο και στις ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει. [2]

Το Φεβρουάριο του 2005, οι ΗΠΑ ανακάλεσαν τον πρεσβευτή τους από τη Δαμασκό, λόγω της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Rafic al-Hariri. [3] Η αμερικανική πρεσβεία στη Δαμασκό επαναλειτούργησε τον Ιανουάριο του 2011, με την τοποθέτηση του διπλωμάτη Robert Stephen Ford.

Το 2009, αρκετοί Αμερικανοί αναλυτές πρότειναν στον Αμερικανό πρόεδρο Obama και στην αμερικανική Γερουσία να υποστηριχθούν επίσημα οι συρο-ισραηλινές συνομιλίες, που ενδεχομένως δεν θα οδηγούσαν μόνο στη βελτίωση των συρο-ισραηλινών σχέσεων, αλλά θα είχαν ως αποτέλεσμα και τη γενικότερη αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής της Δαμασκού. Όμως, τόσο οι εξελίξεις στα παλαιστινιακά εδάφη (διεξαγωγή της εκκαθαριστικής επιχείρησης “Cast Lead” των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κατά της Hamas, στη Λωρίδα της Γάζας), όσο και η διαφαινόμενη απροθυμία του ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu να παραχωρήσει τα Υψώματα του Γκολάν, που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967, δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, οι συνομιλίες Δαμασκού-Τελ Αβίβ για την επίτευξη μιας διμερούς συμφωνίας ειρήνης παραμένουν στη διπλωματική ατζέντα των δύο πλευρών.

Μελλοντικές εξελίξεις και πιθανές επιπτώσεις.

Η κατάσταση στη Συρία θεωρείται ως «μη αναστρέψιμη». Ενώ οι εξελίξεις στο εσωτερικό τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς, είναι αρκετά πρόωρο να εκτιμηθεί η επόμενη ημέρα. Αν παραμείνει η κατάσταση ως έχει, τότε, οι ανθρώπινες απώλειες θα πολλαπλασιασθούν.

Μία παράμετρος που πιθανόν θα καθορίσει τις μελλοντικές εξελίξεις είναι η ενότητα του καθεστώτος. Ιδιαίτερα στις τάξεις των υψηλόβαθμων στελεχών του στρατού και των δυνάμεων ασφάλειας, η συνοχή και η σχέση με το καθεστώς δεν θεωρείται διαχρονικά δεδομένη. Μία άλλη παράμετρος είναι η πιθανή αντίδραση της πλειοψηφίας των Σουνιτών Αράβων κατά της προνομιούχας σέκτας των Αλαουιτών. Στην περίπτωση αυτή, η εξέγερση στη Συρία θα λάβει θρησκευτικό χαρακτήρα και υπάρχει κίνδυνος αφενός να σημειωθούν βιαιότερα επεισόδια και αφετέρου να επεκταθούν και σε άλλες αραβικές χώρες, όπου συμβιώνουν Σιίτες και Σουνίτες Μουσουλμάνοι.

Η Άγκυρα ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση στη γειτονική Συρία. Η κουρδική κοινότητα της Συρίας επεκτείνεται στο εσωτερικό της νότιας Τουρκίας και του βορειο-δυτικού Ιράκ. Αν το καθεστώς του Bashar καταρρεύσει, τότε, είναι πιθανόν η συριακή κουρδική κοινότητα να αποκτήσει κάποιου είδους αυτονομία, η οποία θα ενισχύσει σημαντικά τις πανκουρδικές φιλοδοξίες για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους. Στα τέλη Μαρτίου, ο Τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan συμβούλεψε το Σύριο ηγέτη «να ανταποκριθεί θετικά στα λαϊκά αιτήματα και να προχωρήσει σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις», ενώ, λίγες ημέρες νωρίτερα, έστειλε το διοικητή της ΜΙΤ, Hakan Fidan, στη Δαμασκό. [4]

Πάντως, αν η κατάσταση ξεφύγει από τα όρια της Συρίας, τότε η ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου θα απειληθεί από μια γενικευμένη σύρραξη, στην οποία θα εμπλακούν χώρες όπως το Ισραήλ, ο Λίβανος, το Ιράν, οι ΗΠΑ και η Τουρκία.

[1] Human Rights Watch, “Syria: World Should Impose Sanctions on Leadership”, 24 April 2011

[2] BBC, “Are US sanctions againstSyriaworking?”, 17 February 2010

[3] Στις 14 Φεβρουαρίου του 2005, ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου Rafic al-Hariri δολοφονήθηκε μαζί με άλλα 22 άτομα στη Βηρυτό. Έκτοτε, διεξάγονται έρευνες για τη δολοφονία από το «Ειδικό Δικαστήριο του Λιβάνου» , το οποίο στις δύο πρώτες εκθέσεις ανέφερε ότι «η κυβέρνηση και οι μυστικές υπηρεσίες της Συρίας ενδέχεται να συνδέονται με τη δολοφονία του Hariri». Η Δαμασκός αντικρούει τις κατηγορίες και τις χαρακτηρίζει ως «αβάσιμες». Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Hariri (30 Απριλίου 2005), η Δαμασκός αναγκάσθηκε να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Λίβανο , ενώ, ένα χρόνο αργότερα, διεξήχθη ο Δεύτερος Ισραηλινο-Λιβανικός Πόλεμος.

[4] Hurriyet, “Turkey’s Erdogan urgesSyriato go ahead with reforms”, 28 March 201

http://www.geostrategy.gr/

από το Geopolitics & Daily News

Τη βάψαμε. Επικεφαλής του ΔΝΤ αναλαμβάνει από τον Ιούνιο ο πρώην τσάρος της τουρκικής οικονομίας, Κεμάλ Ντερβίς!

Ο Κεμάλ Ντερβίς, εβραιο-ολλανδικής καταγωγής, κλήθηκε το 2001 να εγκαταλείψει την θέση του Αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον και να αναλάβει εσπευσμένως την διάσωση της καταρρέουσας τουρκικής οικονομίας. Πράγματι επέστρεψε στην πατρίδα του με τους δικούς του όρους, δηλαδή:πλήρη ανεξαρτησία κινήσεων και καμία παρέμβαση στο έργο του, όρους τους οποίους δέχθηκε αμέσως τότε η κυβέρνηση Ετσεβίτ.

Λίγο μετά ο Κεμάλ Ντερβίς πέτυχε την συμφωνία δανειοδότησης - σωσίβιο για την σωτηρία της τουρκικής οικονομίας, ύψους 16 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ προς την Τουρκία χωρίς φυσικά να υποτάξει τον λαό του στον όλεθρο, και μάλιστα χωρίς να λάβει ιδιαίτερα μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας. Οι «ντονμέ» πράγματι διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανοικοδόμητη της σύγχρονης Τουρκίας και δεν διαπραγματεύονται την τύχη της χώρας τους.
Με τις υποδείξεις του Ντερβίς η τουρκική κυβέρνηση ακολούθησε μια λογική οικονομική πολιτική, μειώνοντας στο 10% την φορολογία των επιχειρήσεων, προωθώντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη και προσελκύοντας νέους επενδυτές. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλαν στο σφυρί δημόσια περιουσία...

Με τέτοιους τιμονιέρηδες η Τουρκία διαολόστειλε άρον-άρον το ΔΝΤ από τη χώρα και σήμερα όλοι οι Τούρκοι είναι υπερήφανοι για την ραγδαία ανάπτυξη της οικονομίας τους, η οποία αναγνωρίζεται σήμερα ως η 15η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Έχοντας πλούσια εμπειρία σε θέματα παγκόσμιας οικονομίας, ο πρώην τσάρος της τουρκικής Οικονομίας, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να αναλάβει την διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αμέσως μόλις ο Στρος Καν εκδήλωσε το δικό του ενδιαφέρον του να διεκδικήσει την προεδρεία της Γαλλίας, απέναντι από τον Μαρί Λε Πεν.
Θεωρητικά, υπάρχει άτυπη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης ο επικεφαλής του ΔΝΤ να είναι ευρωπαίος και ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Αμερικανός. Προφανώς, έχουν αλλάξει τα δεδομένα, αφού την υποψηφιότητα του Κεμάλ Ντερβίς προωθεί και η Γερμανία.

Η σύνθεση της Τρόικας όμως μέχρι τον Ιούνιο αλλάζει κατά τα δύο τρίτα. Έρχεται δηλαδή νέος επικεφαλής στο ΔΝΤ, αλλά αποχωρεί και ο φιλικός προς την Ελλάδα, Ζαν Κλοντ Τρισέ από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, Μ. Ντράγκι φαίνεται να πήρε το «οκ» και από τη Γαλλία και θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη, δηλαδή... Η Ελλάδα από τα χαστούκια του Ντερβίς - αν αναλάβει το ΔΝΤ - θα πέφτει στις κλωτσιές του Ντράγκι, πρώην γενικού διευθυντή της... Goldman Sachs την περίοδο 2002-2006.

Και μόνο η συζήτηση γύρω από το ενδιαφέρον του Κεμάλ Ντερβίς να αναλάβει την διεύθυνση του ΔΝΤ, βάζει σε κίνδυνο πολύ επώδυνων πιέσεων και διαπραγματεύσεων το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων. Άραγε τολμά κανείς να φαντασθεί την Ελλάδα να διαπραγματεύεται με τον Ντερβίς την διαχείριση του ελληνικού χρέους;...

Μάνος Μεϊμαράκης

το είδαμε στο Ελληνική Αφύπνιση
(ευχαριστω τον Βασίλη Π)

Ποινικοποίηση και ανθρώπινα δικαιώματα.

Του Νίκου Λυγερού*

Το γενικό θέμα της αναγνώρισης μιας γενοκτονίας εμπλουτίζει τον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο λόγος είναι απλός. Η έννοια της γενοκτονίας είναι νομολογικά αφαιρετική. Αυτό σημαίνει ότι ενώ η απλοϊκή προσέγγιση της γενοκτονίας είναι αυτονόητη, σπάνια γνωρίζουμε τα κριτήρια σε διεθνές επίπεδο. Από μόνος του αυτός ο λόγος δημιουργεί προβλήματα κατανόησης εκ μέρους των μη ειδικών που γενικεύουν αυθαίρετα το πλαίσιο ή το απομονώνουν για να λειτουργεί με τα προσωπικά τους κριτήρια.

Η αναγνώριση της γενοκτονίας δεν είναι ένας στόχος από μόνος του. Ανήκει σε μια πολύπλοκη και περίπλοκη νομική διαδικασία διόρθωσης. Είναι λοιπόν μόνο και μόνο το πρώτο στάδιο μιας στρατηγικής που λειτουργεί υπέρ του θύματος και εναντίον του δήμιου διότι η γενοκτονία είναι ένα έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας. Κατά συνέπεια, το θύμα είναι η ίδια η ανθρωπότητα ακόμα και αν αυτό εκφράζεται μόνο από μια μερίδα του πληθυσμού της. Δυστυχώς, αυτό το γενικό νοητικό σχήμα δεν είναι και δεν γίνεται κατανοητό σε όλους. Επιπλέον ο καθένας μας έχουμε φυλετικά αντανακλαστικά που μας εμποδίζουν να δούμε όλη τη δομή μιας διαδικασίας που ενσωματώνει την αναγνώριση και την ποινικοποίηση. Η δεύτερη είναι η φυσιολογική νομική συνέχεια της αναγνώρισης και δεν αποτελεί μια εξαίρεση στα νομολογικά δεδομένα. Όπως είναι πιο ισχυρή εφόσον βασίζεται στην αναγνώριση, μιντιολογικά προκαλεί περισσότερες αντιδράσεις. Όμως αυτές οι αντιδράσεις είναι προσχήματα. Δημιουργούνται δήθεν για να προστατέψουν την ελευθερία έκφρασης, όμως στην ουσία καταπατούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ειδικοί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διότι το χρησιμοποιούν και έντεχνα μάλιστα οι φανατικοί της λήθης που δεν αναγνωρίζουν καν την έννοια της γενοκτονίας. Το επιχείρημά τους είναι απλοϊκό. Μπορεί να υπάρχει νόμος για την αναγνώριση της γενοκτονίας, αλλά αφού δεν υπάρχει νόμος που ποινικοποιεί το αδίκημα της μη αναγνώρισης, μπορούν άνετα να επιτίθενται στους ανθρώπους που διεκδικούν την αναγνώριση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δίνεται μια μάχη της ειρήνης όπου οι αδιάφοροι δεν βοηθούν τα θύματα. Τα ιδεολογικά τους αντανακλαστικά βάζουν εμπόδια σε όλη τη διαδικασία.

Στην Ελλάδα, το θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων είναι ακόμα στις αρχές του και μπορούμε να φανταστούμε από τώρα τα προβλήματα που θα προκαλέσει η ποινικοποίηση όταν φτάσουμε σε αυτό το στάδιο. Οι γνώσεις μας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ελάχιστες και για αυτόν τον λόγο δεν χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και δεν έχουμε κάνει ακόμα μαζικές προσφυγές. Όμως όταν θα έρθει αυτή η ώρα, θα πρέπει να έχουμε σκεφτεί από πριν τη στάση μας για τις άλλες γενοκτονίες. Διότι η τακτική της τουρκικής προπαγάνδας είναι απλή. Θα χτυπήσει κάθε αδύναμο σημείο της στρατηγικής μας. Κατά συνέπεια, πρέπει να ενεργοποιήσουμε ένα συμμαχικό πλαίσιο που θα αφοπλίζει εξ αρχής αυτήν την τακτική και αυτό γίνεται μόνο με έναν τρόπο.

πηγή

* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

Al-Jazeera: Ο στρατός της Τυνησίας συγκρούεται με τις δυνάμεις Καντάφι!

Περίεργη και απρόβλεπτη τροπή παίρνει ο εμφύλιος πόλεμος των δυνάμεων του συνταγματάρχη Καντάφι με τους αντικαθεστωτικούς, καθώς μετά από σφοδρές συγκρούσεις σε μεθοριακό σταθμό, οι μάχες συνεχίστηκαν στα εδάφη της Τυνησίας, προκαλώντας την αντίδραση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Al-Jazeera, οι σημερινές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων των δύο κρατών ξέσπασαν όταν οι αντικαθεστωτικοί συνέχισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας την άγρια μάχη για τον έλεγχο των συνόρων μεταξύ των πόλεων Dehiba και Wazin, με σκοπό να έχουν πρόσβαση στην πόλη της Τυνησίας Dehiba που οι αντικαθεστωτικοί την θεωρούν σημαντική για εφοδιασμό σε καύσιμα και προμήθειες.

Μετά από δύο ώρες ανταλλαγής πυρών μεταξύ των δυνάμεων του Καντάφι και των αντικαθεστωτικών, ο στρατός της Τυνησίας και η εθνική φρουρά παρενέβησαν, υποχρεώνοντας τα στρατεύματα του Καντάφι σε υποχώρηση στα εδάφη της Λιβύης, όπως αναφέρει το αραβικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στις σημερινές συγκρούσεις στην πόλη Dehiba, ένα μικρό αγόρι τραυματίστηκε στο πόδι και μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από πυρά των δυνάμεων του Καντάφι.

Το Al-Jazeera αναφέρει επίσης ότι η κατάσταση στα εδάφη της Τυνησίας έχει πλέον εξομαλυνθεί καθώς οι αντικαθεστωτικοί έχουν τον έλεγχο του συνοριακού σταθμού.

Η Τυνησία καταδικάζει την παραβίαση των συνόρων της και ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει τη Λιβύη για την «αγανάκτησή» της.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης ζήτησαν συγγνώμη από τους Τυνήσιους ομολόγους τους όταν πέρασαν τα σύνορα, ωστόσο οι αρχές της Τυνησίας προειδοποίησαν για «επικίνδυνη στρατιωτική κλιμάκωση».

«Πυροβολισμοί σε κατοικημένη περιοχή στο έδαφος της Τυνησίας αποτελούν παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Τυνησίας και παραβίαση της ασφάλειας των κατοίκων της», ανέφερε ανακοίνωση του το υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: www.capital.gr

από το Geopolitics & Daily News

Ερχεται σύντομα και στην Ελλαδα η απαγόρευση του Σταυρού...

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Κωμικό χαρακτήρα, έχει λάβει πλέον στην Μ. Βρετανία, η υπεράσπιση του πολυπολιτισμού. Διαβάστε τι συνέβη εκεί, και μην νομίζετε ότι τέτοιου είδους “συμβάντα” είναι τόσο μακρινά και στην πατρίδα μας.


Λίγο πριν το Πάσχα, ένας εργαζόμενος σε μία εταιρεία (δημοσίων συμφερόντων) δέχθηκε πειθαρχική ποινή από την εταιρεία στην οποία υπηρετούσε, διότι στο φορτηγάκι του, είχε βάλει έναν σταυρό. Απειλήθηκε μάλιστα με απόλυση εάν δεν τον αφαιρούσε. Γιατί; Μα γιατί θεωρήθηκε από τους προϊσταμένους του, ότι η “επίδειξη του σταυρού” θα προσέβαλλε συναδέλφους του, ή τον κόσμο με τον οποίο θα ερχόταν σε επαφή.


Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη εταιρεία, επιτρέπεται η χρήση “μπούρκας” - ελαφρά τροποποιημένης, που χαρακτηρίζεται διακριτική από την εταιρεία – ή στίχων από το κοράνι από μουσουλμάνους εργαζόμενους, σε αυτοκίνητα της εταιρείας.

Όχι όμως, από ό,τι φαίνεται, η χρήση του σταυρού. Το γεγονός προκάλεσε κατακραυγή στην τοπική κοινότητα του 64χρόνου εργαζομένου Colin Atkinson.

Προς βοήθειά του, έσπευσαν οι τοπικοί ακτιβιστές του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (BNP), οι οποίοι έξω από τα γραφεία της εταιρείας μοίρασαν κάποια φυλλάδια και παρέδωσαν επιστολές διαμαρτυρίας στην εταιρεία.

Από ό,τι φαίνεται όμως, αυτό προκάλεσε την μήνη του πολιτικά ορθού συστήματος, το οποίο έστειλε την Βρετανική αστυνομία, για να φιμώσει τους ακτιβιστές. Ακούστε τι ακολούθησε. Η αστυνομία ζήτησε από τον Adam Walker, εθνικό διευθυντή του BNP, να απομακρύνει το αμάξι του από την είσοδο του κτηρίου, γιατί εμπόδιζε.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος υπάκουσε και το πήγε στις θέσεις πάρκινγκ. Τότε η αστυνομία του έκοψε κλήση, διότι οδήγησε (μέσα στο πάρκινγκ) χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας. Όταν όμως του ζητήθηκε το όνομά του, σαν αντίδραση – και ενώ είναι γνωστός- αρνήθηκε να το δώσει.

Τότε η αστυνομία του έκοψε την κλήση, δίχως όνομα, με τον αριθμό του αυτοκινήτου του, αφήνοντάς την πάνω στο παρμπρίζ. Όταν αυτός απάντησε αφαιρώντάς την από το παρμπρίζ, συνελήφθη για “ρύπανση”.

Δύο αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου του, και πήραν τα κλειδιά από την εκκίνηση, και του πέρασαν χειροπέδες, λέγοντάς του ότι είχε συλληφθεί. Μπήκε κανονικά σε μια μικρή κλούβα και οδηγήθηκε στο τοπικό τμήμα, όπου και κρατήθηκε για κάποιες ώρες.
Ευτυχώς η συνέχεια ήταν καλύτερη. Ανήμερα την Μεγάλη Παρασκευή και μετά από ένα μεγάλο κύμα παραπόνων κατά της εταιρείας και μεγάλου επιπέδου έντασης ανάμεσα στους εργαζομένους της εταιρείας, όχι μόνο ο κ. Atkinson δεν τιμωρήθηκε, αλλά η εταιρεία υπαναχώρησε επιτρέποντάς του, να έχει τον Σταυρό στο αμάξι του.


Αυτό ακριβώς είναι ο χρεοκοπημένος πολυπολιτισμός και η “ανοχή” την οποία τόσο πολύ κάποιοι θέλουν να εφαρμόσουν στην χώρα μας.

Τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών με τον 9.84 και τις καταγγελίες για απαγόρευση από την πλευρά του κ. Καμίνη της χρήσης ευχών όπως “Χριστός Ανέστη” αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στην αρχή αυτής ακριβώς της διαδικασίας, η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε περιστατικά όπως αυτά στην Μ. Βρετανία.

Και φανταστείτε ότι εκεί, ο πρωθυπουργός της χώρας ομολογεί ότι ο πολυπολιτισμός απέτυχε. Τι έχει να γίνει εδώ με την “εχθροπάθεια” την οποία ερχόμαστε τώρα να ομολογήσουμε.

Ο καημένος αυτός τύπος, που του έκοψαν την κλήση, στο Ελλάντα θα έτρωγε τουλάχιστον καμιά 10αριά χρόνια κάθειρξη, ώστε να ικανοποιηθούν οι αριστερολάγνοι κυβερνώντες μας.

Αποδεικνύεται όμως ότι χρειάστηκε πολύ λίγος καιρός, για να έλθουν τούτα τα μαντάτα και στην πατρίδα μας. Οπότε πολύ συντομότερα να περιμένουμε τα καινούρια επεισόδια.

Θυμάμαι όταν είχα πρωταρχίσει να γράφω σε αυτήν εδώ την εφημερίδα, που έγραφα για τις “απαγορεύσεις” στην Μ. Βρετανία των ευχών για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Κάποιοι σίγουρα θα με θεωρούσαν κινδυνολόγο ή γραφικό.

Είναι πλέον απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι το τέρας της παγκοσμιοποίησης και του πολυπολιτισμού δεν θα μείνει ικανοποιημένο, παρά μόνο εάν όλοι οι Έλληνες φοβούνται όχι μόνο να φέρουν τον σταυρό, αλλά και να δηλώνουν ότι είναι Έλληνες.

Γι' αυτό θα πρέπει άμεσα να μπούμε σε διαδικασίες που θα αναγκάσουν τον κ. Καστανίδη να αλλάξει τον νόμο αυτό ή να αναγκαστεί να φύγει από μόνος μου.

Σκέφτομαι ώρες ώρες μήπως πρέπει να εύχομαι να πάει η κατάσταση στην οικονομία χειρότερα, μπας και φύγουν. Γιατί προσωπικά θεωρώ σημαντικότερη την (και θρησκευτική) ελευθερία μου, από οποιαδήποτε υλικά αγαθά, που θα στερηθώ εάν τα πράγματα γίνουν χειρότερα.

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"
το είδαμε στο Ελλήνων Αφύπνιση

Προσκλητήριο για την άσκηση της Λέσχης Εφέδρων Ε.Δ. "Μακεδονομάχος 2011".


Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ) διοργανώνει και φέτος την άσκηση "Μακεδονομάχος 2011" στην οποία παίρνουν μέρος Ελληνες Εφεδροι υπό την επίβλεψη του Ελληνικού Στρατού.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Λέσχης.

http://www.lefed.gr/

(ευχαριστώ τον φιλο Γιάννη Σ.)

Επίδειξη δύναμης του "Αττίλα" στην Κύπρο και ανησυχία στην Εθνική Φρουρά.

Επιδεικτικές κινητοποιήσεις του στρατού κατοχής, προβληματίζουν τους επιτελείς του ΓΕΕΦ.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδα Σημερινή, τουρκικά άρματα μάχης, με πλήρη πολεμικό εξοπλισμό, κινήθηκαν χθες στην ευρύτερη περιοχή της Σκυλούρας και του Αγίου Ερμολάου, συνοδευόμενα από στρατιωτικά οχήματα και πεζικό.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΦ ο κατοχικός στρατός βρίσκεται σε πλήρη επιθετική διάταξη μάχης και έχει επιθετικό προσανατολισμό προς τα ελεύθερα εδάφη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι Αττίλες δεν έκλεισαν τις διόδους και επέτρεπαν σε ελληνοκύπριους επισκέπτες τη διέλευση από το χώρο τον ασκήσεων. Καλά πληροφορημένες πηγές του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας αναφέρουν ότι η Ελλάδα ανησυχεί βαθύτατα από τα τεκταινόμενα στις συνομιλίες για τα θέματα ασφάλειας.

πηγή Sigmalive

Επιδεικτικές στρατιωτικές κινητοποιήσεις στην περιοχή Κοντεμένου-Σκυλούρας
Οι Αττίλες δεν έκλεισαν τις διόδους και επέτρεπαν σε Ελληνοκύπριους επισκέπτες τη διέλευση από το χώρο των ασκήσεων

ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ


Αναψαν τις μηχανές οι Τούρκοι

Τουρκικά άρματα μάχης με πλήρη πολεμικό εξοπλισμό κινήθηκαν χθες στην ευρύτερη περιοχή της Σκυλούρας και του Αγίου Ερμολάου. Τα άρματα συνοδεύονταν από στρατιωτικά οχήματα και πεζικό. Η περιοχή στις παρυφές του Πενταδακτύλου είναι βαρέως στρατοκρατούμενη και οι Αττίλες διεξάγουν συχνά-πυκνά ασκήσεις. Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΦ,ο κατοχικός στρατός βρίσκεται σεπλήρη επιθετική διάταξη μάχης και έχει επιθετικό προσανατολισμό προς τα ελεύθερα εδάφη.

Στην περιοχή των ασκήσεων εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα Ελληνοκυπρίων,που μετέβησαν στα κατεχόμενα για να επισκεφθούν τις εστίες τους στα παρακείμενα χωριά. Οι Τουρκοκύπριοι αυτές τις μέρες θερίζουν το βίκο και παραπονέθηκαν ότι ο στρατός του Αττίλα τους καταπατεί τα σπαρτά.

Προκαλεί εντύπωση γιατί οι Αττίλες δεν έκλεισαν τις διόδους για να διεκπεραιώσουν τις ασκήσεις τους. Στρατιωτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι αυτό αποτελεί μέρος του σχεδιασμού, ώστε οι περαστικοί νααντιλαμβάνονται την ισχυρή τουρκική στρατιωτική παρουσία. Τα άρματα μάχης ήταν καινούργια αμερικανικού τύπου Μ48 και άλλα.

Προκαλεί εντύπωση γιατί οι αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία δεν παρατηρεί και δεν καταγγέλλει τη συνεχή πολεμική δραστηριότητα του Αττίλα εν μέσω συνομιλιών.

Ολόκληρα χωριά στο δρόμο προς τη Μύρτου είναι περίκλειστα σε συρματόπλεγμα και σε αυτά φαίνεται να υπάρχει συγκεντρωμένο αρκετό πολεμικό υλικό. Άγιος Βασίλειος και
Κοντεμένος είναι εξ ολοκλήρου στρατιωτικές βάσεις.

Οι Αττίλες, για τους σκοπούς των ασκήσεών τους που γίνονται σε συχνή βάση, έχουν κατασκευάσει δρόμο αρμάτων που ενώνει τον Άγιο Ερμόλαο και την Καμπυλή.

Ο δρόμος έχει χαραχθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν τα άρματα να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Δεν έχουν υπολογιστεί σύνορα χωραφιών και τεμαχίων, αλλά έγινε αυθαίρετη χάραξη. Το ποθετήθηκε ως πρόχειρο επίστρωμα μπετόν που έγινε θρύψαλα από την κίνηση των ερπυστριών των αρμάτων. Στον ίδιο χώρο έχουν στηθεί παραπήγματα για ασκήσεις βολής. Η όλη ζώνη μοιάζει με βαρέως στρατοκρατούμενη περιοχή.

Είναι το κομμάτι που στο σχέδιο Ανάν εμφανιζόταν να επιστρέφεται και εκτείνεται από τη Σκυλούρα μέχρι τη Μύρτου, τον Άγιο Ερμόλαο και το Αγριδάκι.

Ελληνικές ανησυχίες


Καλά πληροφορημένες πηγές στο ΓΕΕΘΑ και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος φέρουν την Ελλάδα να ανησυχεί βαθύτατα από τα τεκταινόμενα στις συνομιλίες για τα θέματα ασφάλειας. Η κυπριακή πλευρά φαίνεται να αντιμετωπίζει τις νόμιμες κυπριακές δυνάμεις με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τις παράνομες τουρκοκυπριακές δυνάμεις, που αποτελούν μέρος του στρατού κατοχής. Οι τουρκοκυπριακές δυνάμεις διοικούνται κατευθείαν από τον στρατιωτικό διοικητή του Αττίλα και αποτελούν εργαλείο της κατοχής. Η πρόταση για αποστρατιωτικοποίηση αφορά τις ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις τουρκοκυπριακές δυνάμεις, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ο ρόλος των ελληνικών δυνάμεων στο νησί.

Η ΕλλAδα, επισήμαναν οι πηγές μας, βρίσκεται σε δεινή θέση και αντιμετωπίζει ανοικτά θέματα σε μεγάλο εύρος των συνόρων της. Θα ανέμενε ότι η Κύπρος σταδιακά θα ανέπτυσσε τις δυνάμεις της, ώστε να αποτελέσουν παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή και όχι να προχωρεί σε γενικού τύπου συμφωνίες που ευνοούν τον αττίλα. Τα θέματα αυτά δεν έχουν συζητηθεί επαρκώς με την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων,ούτε έχει χαραχθεί κοινή γραμμή αντίκρισης του θέματος με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα»

«Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα», μας είπαν χαρακτηριστικά στρατιωτικές πηγές, κάνοντας την ευχή οι πολίτες να δείξουν το σωστό δρόμο στην πολιτική εξουσία. Ως θετικό γεγονός σημειώνεται η αγάπη και η εκτίμηση που έχει ο κυπριακός Ελληνισμός στις ένοπλες δυνάμεις και στην αποστολή τους να προστατεύσουν την Κύπρο. Η κοινή θέση όλων των κομμάτων, πλην του αΚΕλ, είναι ότι οι συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί και απαιτείται άλλη προσέγγιση για τον κυπριακό στρατό. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή της χώρας στην κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας της
Ευρώπης την υποχρεώνουν να δημιουργήσει αξιόπιστο σύστημα ασφάλειας, που να έχει την ικανότητα να εμποδίσει τον αττίλα αν επιχειρήσει διεύρυνση της ζώνης κατοχής.

Πειστική αποτρεπτική δύναμη


Η νEα συνθήκη της Λισαβόνας, εξηγείται, παρέχει στην Κύπρο το δικαίωμα να συνάψει σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας με οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, αναπτύσσοντας και τις δικές της δυνατότητες. Η Κυπριακή Δημοκρατία, επισημαίνουν οι κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πρέπει σταδιακά να αναπτύξει και τις δικές της αεροναυτικές της δυνάμεις, που συν τω χρόνω με τη συνδρομή της Ελλάδας να καταστούν πειστική αποτρεπτική δύναμη. Η Ελλάδα, όπως είναι γνωστό, διέρχεται το τελευταίο διάστημα πολύπλευρη κρίση και δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στην αντιμετώπιση του τουρκικού κινδύνου σε όλη την εθνική επικράτεια.

Αναμένει από την Κύπρο να καλύψει με σθένος και οικονομικές θυσίες μέρος από το κενό που δημιουργείται. Βέβαια οι επιτελείς διαβεβαιώνουν ότι σε περίπτωση ανάγκης, όλο το Έθνος θα συνδράμει την Κύπρο και δεν υπάρχει περίπτωση η οικονομική κρίση να οδηγήσει σε υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Αυτό, επισημαίνουν, το καταμαρτυρεί η καθημερινή δραστηριότητα στο Αιγαίο, όπου η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία υπερβάλλει εαυτόν για να αντιμετωπίζει τις καθημερινές τουρκικές προκλήσεις. Η Τουρκία επιζητεί να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες στον αέρα και στη θάλασσα της Ελλάδας, όπου η κυριαρχία της θα τελεί υπό αμφισβήτηση. Την ίδια ώρα, η Τουρκία προκαλεί στον ευαίσθητο χώρο της ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδος. Μόνο με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και αποφασισμένο λαό, επισημαίνουν οι επιτελείς, το Έθνος θα βγει αλώβητο από τη νέα δοκιμασία του.

από το Ινφογνώμων
το είδαμε στο Kranosgr

Έφοδος «Μακεδόνων» των Σκοπίων στη Βόρεια Ελλάδα…

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ομαδική και οργανωμένη κάθοδος «Μακεδόνων» (όπως αυτοαποκαλούνται) από τα Σκόπια έγινε τις ημέρες του Πάσχα στην περιοχή της Έδεσσας για να κάνουν Ανάσταση στην αποκαλούμενη από τους ίδιους «Μακεδονική Εκκλησία» Σφέτα Σλάτα (Αγία Χρυσή), που είναι αφιερωμένη στην ομώνυμη Βουλγάρα Αγία Σλάτα, που μαρτύρησε από τους Τούρκους το 1797 στο χωριό Σλάτινα (Χρυσή) της περιοχής Αλμωπίας.

Η εκκλησία είναι χτισμένη στην περιοχή Αριδαία Πέλλας με χρήματα Σκοπιανών οργανώσεων του Καναδά και της Αυστραλίας και του ιδρύματος Σόρος που εδρεύει στα Σκόπια. Κάθε χρόνο από το 1999, που θεμελιώθηκε η εκκλησία των «Μακεδόνων» από τον πρώην αρχιμανδρίτη της ελληνικής Εκκλησίας Νικόδημο Τσαρκνιά κατακλύζεται το Πάσχα από Σκοπιανούς, οι οποίοι με την παρουσία τους θέλουν να δείξουν ότι η περιοχή Έδεσσας, Νάουσας, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας είναι κομμάτι της «Σλαβικής Μακεδονίας» και κατοικείται από μια μειονότητα των «Μακεδόνων».

Σε όλα αυτά τα επικίνδυνα και απαράδεκτα δεν υπάρχει επίσημη ελληνική αντίδραση, ενώ στα σχέδια των «Μακεδόνων» των Σκοπίων είναι η δημιουργία στην Μακεδονία πολλών τέτοιων εκκλησιών που θα αποτελέσουν εστίες των διεκδικήσεων των Σκοπιανών στην ελληνική Μακεδονία.

Ήδη ο Τσαρκνιάς έχει αναγορευτεί σε αρχιεπίσκοπο Αιγιακής Μακεδονίας και έχει προσφύγει σε διεθνείς οργανώσεις για την επίσημη αποδοχή από την πλευρά της Ελλάδας Μακεδονικής Μειονότητας στη Βόρεια Ελλάδα.

Για όλα αυτά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε βαθύ ύπνο και έχει αφήσει την σκοπιανή προπαγάνδα να οργιάζει στη Βόρεια Ελλάδα.

πηγή

από το Geopolitics & Daily News

Ο Ερντογάν ανήγγειλε την κατασκευή διώρυγας μεταξύ Βοσπόρου και Ευξείνου Πόντου.

Την κατασκευή διώρυγας πλάτους 150 μέτρων για την αποσυμφόρηση του Βοσπόρου, η οποία θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σηκώνουμε τα μανίκια μας για τη Διώρυγα Κωνσταντινούπολη, ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια του αιώνα που θα επισκιάσει τις διώρυγες του Παναμά και του Σουέζ», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του.

Οι προκαταρκτικές μελέτες για το σχέδιο, που πρόκειται να διαρκέσουν δύο χρόνια, θα αρχίσουν μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός χωρίς να αναφερθεί στις οικονομικές πλευρές του σχεδίου.

Όπως διευκρίνισε, η διώρυγα θα έχει μήκος από 40 ως 50 χιλιόμετρα και βάθος 25 μέτρα.

από Ναυτεμπορική.

ΣΧΟΛΙΟ

Αλλο ένα εμπόδιο για τον ελληνικό στρατό..... στον δρόμο προς την Πόλη μας.

Η Σλαβοσκοπιανή βουλευτής Πόπουσκα μας πρόσβαλε μέσα στην ίδια μας την πατρίδα κι ο Τρεμόπουλος, όπως αναμενόταν, δεν αντέδρασε....

Οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ευρωβουλευτής κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος, έχοντας δίπλα τους τη βουλευτή των Σκοπίων Λιάνα Πόπουσκα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τη δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στα Βαλκάνια. Μάλιστα, ο κ. Τρεμόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να ελέγξει δημοσίευμα του 2008 σε εφημερίδα των Σκοπίων, σύμφωνα με το οποίο την περίοδο Καραμανλή είχαν προχωρήσει συζητήσεις με την κυβέρνηση Γκρούεφκσι για να δημιουργηθεί πυρηνικό εργοστάσιο στη FYROM.

Η βουλευτής των Σκοπίων παίρνοντας τον λόγο, ζήτησε να μην προσφωνείται η χώρα της FYROM γιατί το θεωρεί προσβλητικό και ότι η χώρα της λέγεται «Μακεδονία» χωρίς να υπάρξει αντίδραση από τον κ. Τρεμόπουλο.

πηγή

από το Geopolitics & Daily News

ΣΧΟΛΙΟ

Οποιο θέμα και να συζητάς Τρεμόπουλε με οποιονδήποτε, αν δεν στηρίξεις τις ελληνικές εθνικές θέσεις δεν πρόκειται να σε ακούσουμε....

Πάρτο απόφαση.

Πήγαινε να ζήσεις στα Σκόπια.....

Και μην γυρίσεις να πεις σε μένα ότι το καίριο θέμα συζήτησης ήταν το πυρηνικό εργοστασιο στα Βαλκάνια.....

Γιατί τότε το ίδιο έπρεπε να πεις και στην Σλαβοβούλγαρη βουλευτή..... που βρήκε την ευκαιρία να μας προσβάλλει μέσα στην ίδια μας την πατρίδα.....

Εξαφανίστηκε ο Γρηγόρης Φίλης.

κλικ στην εικόνα για περισσότερα

Εξαφανίστηκε στις 01/03/2011 από το Περιστέρι Αττικής, είναι 80 χρονών και πάσχει από άνοια.

από το HELP

29 Απριλίου 2011

Σαδομαζοχιστική η σχέση νέο-Ελλήνων και Κράτους! Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Προ-Ανακριτική Επιτροπή για τα Υποβρύχια και τον κ Τσοχατζόπουλο!

Ξεμπρόστιασε τον Υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δείχνοντας φωτογραφίες του κ Παπακωνσταντίνου εισβάλλοντας ΔΥΝΑΜΙΚΑ στα γραφεία του Διευθυντού της ΔΕΗ μαζί με τους Πράσινους Συνδικαλιστές…

Φωτογραφίες που λένε πολλά αλλά και λεκτικές αναφορές για το πώς «βοηθήθηκε» στην ανέλιξή του ο κ Παπανδρέου!!!

Ψηθήκαμε, την τελευταία δεκαετία με σκάνδαλα τύπου Χρηματιστήριο Αθηνών, Ομόλογα, ΖΗΜΕΝΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΟΤΕ, ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ, ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ…Και εδώ και ένα χρόνο ΤΡΟΙΚΑ, με ακρίβεια, κλείσιμο επιχειρήσεων, ανεργία!

Ζούμε πλέον σε μια περίοδο πολλών κρίσεων: κρίση οικονομική, δημοσιονομική, αξιοπιστίας και, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, κρίση ηθική με εμφανή κατάπτωση αξιών και πολιτικού ευτελισμού.

Από τον Οκτώβρη του 2009 ο κ Γιώργος Παπανδρέου είναι Πρωθυπουργός και από τον Νοέμβρη του ίδιου έτους ο κ Αντώνη Σαμαράς Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης…Δύο παλιοί συμφοιτητές, συγκάτοικοι στο Πανεπιστήμιο του Amherst της Μασσαχουσέττης διοικούν την Ελλάδα αποδεικνύοντας με τις εθνικές εκλογές του 2009 και τις τοπικές του 2010 ότι το δικομματικό σύστημα ζει και βασιλεύει!

Αδιαμφισβήτητα ο δικομματισμός αποτελεί πλέον «ασθένεια» σε κάθε δημοκρατική κοινωνία Ευρώπης, Δύσης και Ανατολής καθώς η αλαζονεία, οι υπερβολές, η αυξανόμενη κατάχρηση εξουσίας, η αδιαφάνεια και η διογκούμενη διαφθορά μορφοποιούν το παράλληλο ερώτημα: τα πολιτικά κόμματα όπως τα γνωρίζουμε θα συνεχίσουν να υπάρχουν;».

Μια κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει και να λειτουργήσει χωρίς πολιτικά κόμματα. Τα πολιτικά Κόμματα υπήρχαν, υπάρχουν και δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην Ελλάδα και όπου αλλού λειτουργούν δημοκρατικά, κοινοβουλευτικά πολιτεύματα. Το ύφος του τίτλου μου είναι εσκεμμένο και εδράζεται στην αναγνώριση του γεγονότος ότι το ανθρώπινο γένος ήταν και παραμένει προσηλωμένο στην «αγελαία φύση του» όπως το είδε ο Αριστοτέλης δυόμιση χιλιάδες χρόνια πριν και όπως επιβεβαιώνουμε με τις θεωρητικές μας θέσεις και τις εμπειρικές μας έρευνες όλοι οι εντός και εκτός ακαδημαϊκών τειχών επιστήμονες που θεραπεύουμε τις κοινωνικές-ανθρωπιστικές επιστήμες. Σε οποιαδήποτε χώρα που λειτουργεί με δημοκρατικό πολίτευμα όπου υπάρχουν πολιτικά κόμματα εάν ερωτηθούν οι πολίτες να προσδιορίσουν τις πιθανές πηγές για μια ατέλειωτη σειρά κοινωνικών, οικονομικών ή πολιτιστικών προβλημάτων θα απαντήσουν, στα σίγουρα, ότι για ΟΛΑ φταίνε τα Κόμματα και μαζί τα άτομα που τα διοικούν με ιδιοκτησιακή νοοτροπία, και φταίει κατά κανόνα ο δικομματισμός που επιτρέπει σε ΕΝΑ Κόμμα εξουσίας να κυριαρχήσει αδιαφορώντας για τα επόμενα 4 χρόνια για την κριτική που του ασκεί η μείζων ή η ελάσσων αντιπολίτευση! Σε ελάχιστες περιπτώσεις θα εισπράξει κανείς σε μια προσπάθεια δημοσκόπησης της κοινής γνώμης την απάντηση ότι τελικά ΔΕΝ φταίνε τα Κόμματα και οι ηγεσίες τους αλλά οι ψηφοφόροι οι οποίοι αφού ψηφίσουν, διαπιστώνουν επανάληψη των γνωστών συμπεριφορών αλαζονείας και διαφθοράς που συνεπάγεται η κατάχρηση της απόλυτης εξουσίας, οπότε και γίνονται αυτοβούλως ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ μέχρι τις….επόμενες εκλογές που ψηφίζουν και πάλι όπως στις προηγούμενες!».

Με ρωτούν πολύ συχνά:«ευθύνονται τα κόμματα για αυτό το μπάχαλο της δημοκρατίας στην Ελλάδα;»

Προσωπικά ΔΕΝ θεωρώ τα Κόμματα υπεύθυνα για το μπάχαλο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη ή στην υφήλιο. Τα Κόμματα δομολειτουργικά υπόκεινται σε ανελέητες ενδοκομματικές «ιδεολογικές» συγκρούσεις, διαμάχες για την κατάληψη της εξουσίας και αιώνια αντιπαλότητα «συμμοριών» οι οποίες και συνθέτουν τις ανώτατες βαθμίδες της δομής τους. Οι πλατιές λαϊκές μάζες «αυτό-ικανοποιούνται» με την βιωματική είσπραξη του συναισθήματος ότι «ανήκουμε» και ότι το δικό μας Κόμμα κυβερνά ή πλησιάζει η στιγμή που θα κυβερνήσει!..

Ως Έλληνα πολίτη και ως ακαδημαϊκό δάσκαλο ποτέ δεν με προβλημάτισε και δεν με βασανίζει η ύπαρξη πολιτικών Κομμάτων όσο με ταλανίζουν οι ανεκδιήγητες σχέσεις Κράτους (το οποίο ελέγχεται απόλυτα από το ΕΝΑ αποκλειστικά κόμμα εξουσίας που δημιουργεί ο δικομματισμός) και πολίτη οι οποίες σε κάθε δημοκρατία είναι προβληματικές ενώ στην δική μας πατρίδα ήταν ανέκαθεν όχι μόνο δυσλειτουργικές, αλλά θα πρέπει να τις δούμε ίσως και σαν εντυπωσιακά… ψυχοπαθολογικές.

Η ψυχοπαθολογική συμπτωματολογία αυτής της σχέσης συνίσταται στην κραυγαλέα αντίφαση της συμπεριφοράς του πολίτη απέναντι στο Κομματικά και ασφυκτικά ελεγχόμενο ελληνικό Κράτος του δικομματικού συστήματος εξουσίας που ακούει στα ακρωνύμια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ…

Έτσι, τη στιγμή που οι Έλληνες κάθε νέας γενιάς εθίζονται στο να θεωρούν το Κράτος σαν "καταπιεστικό, φορομπηχτικό, υδροκέφαλο και ψυχρό αφεντικό" ταυτόχρονα κοινωνικοποιούμε τις νεότερες γενιές να προσβλέπουν σε αυτό το δυσλειτουργικό κράτος σαν "τον καλό πατέρα, τον πιο σίγουρο εργοδότη, σαν μία παροιμιακή αγελάδα που περιμένει την κατάληψη της Κρατικής εξουσίας από το δικό μας Κόμμα για να αρμεχτεί από τα...δικά μας παιδιά!"». Αναπτύξαμε οι νέο-Έλληνες την σχιζοτυπική συμπεριφορά, σαδομαζοχιστικών τάσεων, όπου περιμένουμε να ευνοηθούμε από το Κράτος που όχι μόνο αντιμετωπίζουμε με καχυποψία αλλά και με εμφανή συμπτώματα παράνοιας ασχέτως του που ανήκουμε ...κομματικά!».

Την συμπεριφορά μας και την ψυχοκοινωνική αυτή κατάσταση ερμηνεύει η θεωρία "της γνωστικής ασυμφωνίας" ή της "νοηματικής αντινομίας" που εξηγεί ότι οι άνθρωποι μπορούμε να διατηρούμε τόσο διανοητικά όσο και συναισθηματικά αντικρουόμενα στοιχεία και η συμπεριφορά μας να επηρεάζεται από αυτά ταυτόχρονα, ασυμβίβαστα δεδομένα εφόσον αυτά ικανοποιούν κάποιες αντικρουόμενες μεν, αλλά θεμελιακές μας ανάγκες, τόσο πραγματικές όσο και συμβολικές.

Στην πατρίδα μας η θεωρία της "νοηματικής αντινομίας" βοηθά τους ψηφοφόρους των ΔΥΟ Κομμάτων Εξουσίας να προσβλέπουν σε αυτά και να επιβεβαιώνουν την διαιώνισή τους. Καταργήσαμε το γνωστό «ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υποφέρει» και μας εκφράζει το «τραβάτε με και ας κλαίω» και τύπου «σφάξε με αγά μου, συγνώμη, Υπουργέ μου, να αγιάσω» αρκεί να βολέψεις εμένα και τα παιδιά μου!...

Το «όνειρο» έγινε εφιάλτης και πληρώνουμε την μονοκρατορία του ενός κόμματος εξουσίας που οδηγεί σε ανεξέλεγκτη αλαζονεία και ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΤΗΤΑ με επιτήρηση, μειώσεις επιδομάτων και μισθών και στο βάθος;

Διεθνείς Αναλυτές λένε, σίγουρα «κούρεμα» δηλαδή «αναδιάρθρωση» και ίσως «ελεγχόμενη πτώχευση!!!»

28 Απριλίου 2011

Τι στα κομμάτια βλέπουν τα παιδιά μας; Μαθαίνουν την Μασωνία από τον ομοφυλόφιλο "Σφουγκαράκι"!!!(βίντεο)!

Προσοχή!!! Κρατείστε την τηλεόραση κλειστή για όσο περισσότερο μπορείτε... Δείτε τι σερβίρουν στα παιδιά μας... χωρίς εμείς να το πάρουμε χαμπάρι τα παιδιά μας έχουν κάνει το πρώτο σεμινάριο για τη μύησή τους στη Μασωνία.

από το Πενταπόσταγμα

Το ευρωπαϊκό ύφος του ελληνισμού.

Του Νίκου Λυγερού*

Χρόνια τώρα ο ελληνισμός ζει με φοβίες. Τα βάσανα της ζωής, οι πληγές και τα δεινά της μοίρας λάβωσαν και τους πιο δυνατούς. Άλλοι ξέχασαν το παρελθόν τους και άλλοι το μέλλον τους. Οι περισσότεροι ζούσαν μόνο με την αβεβαιότητα του παρόντος. Όλη τους η ζωή δεν ήταν παρά μια θανάσιμη στιγμή. Η ελπίδα τούς σκότωνε. Μες στην απελπισία τους δεν έβλεπαν παρά μόνο το μαύρο.

Κι όμως ο ελληνισμός ξεπέρασε και χειρότερα. 400 χρόνια κατοχής τού έμαθαν την έννοια της ζωής και της αξίας. Ένα κερί σε κάθε εκκλησία έφτασε για να τον φωτίσει. Συνειδητοποίησε μέσα από το πέρασμα των αιώνων ότι δεν υπήρχε λόγος να σβήσει. Και το έργο του, ο αιώνας των φώτων ανάγκασε την ύπαρξη του όντος. Μα η ανάγκη δεν σημαίνει ύπαρξη. Χρειάστηκαν κι άλλα χρόνια για την ανάσταση του ελληνισμού.

Οι καταστροφές δεν σταμάτησαν όμως, και πάμπολλες θλιβερές ημερομηνίες γέμισαν το ημερολόγιό μας. Το μαρτύριο έγινε το στίγμα της ζωής του ελληνισμού. Οι ήρωες μας δεν έσωζαν κανένα πια, απλώς πέθαιναν για μας. Χάσαμε εντελώς την ιδέα της νίκης και μ’ αυτήν της μάχης. Μας έμειναν μόνο η αντίσταση και η θυσία. Ο ελληνισμός δεν έδινε πια, δεχόταν μόνο: τις επιθέσεις του κατακτητή, τις λαβωματιές του εχθρού, τα μοιρολόγια των μανάδων.

Όμως με την Ευρώπη τα πράγματα άλλαξαν. Βέβαια όπως πάντα, λίγοι το είδαν και πολλοί φοβήθηκαν και πάλι. Και αυτό είναι φυσιολογικό εάν εντάξουμε αυτό το φαινόμενο στην ιστορία του ελληνισμού. Ο λαός πια είχε μάθει τόσο πολύ να υποφέρει που θεωρούσε ότι ήταν ο μόνος λόγος της ύπαρξής του. Και οι οραματιστές μας ήταν τόσο ελάχιστοι και τόσο αδύναμοι που δεν μπόρεσαν ν’ αντισταθούν στα απλοϊκά μα μαζικά επιχειρήματα της αδράνειας. Με τα χρόνια όμως, το όραμα έγινε πραγματικότητα και όχι χάρη στην πολιτική της πραγματικότητας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα από τα οράματα του ελληνισμού και όχι μόνο για λόγους οικονομικούς. Είναι ένα καινούργιο στάδιο της εξέλιξης του ελληνισμού. Το ευρωπαϊκό πλαίσιο αν και είναι το πιο φυσιολογικό για τον ελληνισμό, φάνηκε πάντα επικίνδυνο στους πολλούς. Μα στη στρατηγική μόνο το επικίνδυνο προσφέρει δυνατότητες. Ο κίνδυνος δεν είναι ασφάλεια, μα η ασφάλεια είναι κίνδυνος.

Με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ελληνισμός μεταμορφώθηκε. Κατάλαβε ότι μπορούσε να καταλάβει στόχους που θα παρέμεναν ουτοπικοί σ’ ένα άλλο πλαίσιο. Έληξαν τα όνειρα κι άρχισαν το οράματα. Η θέση μας στην Ευρώπη δεν θα ήταν κατανοητή ούτε και στους πρωτοπόρους του παρελθόντος. Τώρα, αλλάζοντας το κέντρο της βαρύτητάς μας, πήραμε μια ισχυρή θέση.

Τώρα ξέρουμε ότι δεν υπάρχει άμεσος στόχος, όλα είναι έμμεσα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρωτοβουλία. Αντιθέτως τώρα μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε να είμαστε. Με το ευρωπαϊκό ύφος, ο ελληνισμός δεν υπάρχει μόνο, μα ζει. Ο λαός μας δεν έμαθε να σκύβει το κεφάλι του κι ας έχασε πολλά. Τώρα μπορεί με το μέτωπο ψηλά να κοιτάξει το μέλλον του δίχως να ξεχάσει το παρελθόν του.

πηγή

* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.

ΦΟΥΡΝΟΣ MΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ....

Παρακάτω παρουσιάζεται ένα επιστημονικό πείραμα από μία κοπέλα.
Σε αυτό πήρε φιλτραρισμένο νερό και το χώρισε σε δύο μέρη.
Το πρώτο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και το δεύτερο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε φούρνο μικροκυμάτων.

Στη συνέχεια, μετά την ψύξη του, χρησιμοποίησε το νερό σε δύο ίδια φυτά για να δει αν θα υπήρχε καμία διαφορά στην ανάπτυξη μεταξύ του κανονικού βρασμένου νερού και του βρασμένου νερού σε φούρνο μικροκυμάτων. Σκέφτηκε ότι η δομή ή η ενέργεια του νερού μπορεί να αλλοιώνεται από τον φούρνο μικροκυμάτων.

Όπως αποδείχθηκε έμεινε κατάπληκτη με τη διαφορά:

Γνωρίζω εδώ και χρόνια ότι το πρόβλημα με τα μικροκύματα δεν είναι να ανησυχούμε με την ακτινοβολία που χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους.

Είναι πως καταστρέφει το DNA στα τρόφιμα, έτσι που το σώμα δεν μπορεί να το αναγνωρίσει.
Έτσι το σώμα το τυλίγει σε λιπώδη κύτταρα για να προστατεύσει τον εαυτό του από τη νεκρή τροφή ή την αποβάλει γρήγορα.

Σκεφτείτε όλες τις μητέρες να ζεσταίνουν το γάλα στις «ασφαλείς» αυτές συσκευές.
Τι γίνεται με τη νοσοκόμα στον Καναδά που θερμαίνει το αίμα για μετάγγιση σε ασθενή και κατά λάθος τον σκοτώνει, αφού το αίμα είναι νεκρό.

Όμως οι κατασκευαστές λένε ότι είναι ασφαλείς.
Όμως, η απόδειξη είναι στις εικόνες, όπου ζωντανά φυτά πεθαίνουν.

ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΕΥΝΑΣ
Εκπονήθηκε από: William P. Kopp
Α. Ρ. Ε. Επιχειρησιακή Έρευνα
TO61-7R10/10-77F05
ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: CLASS I ROO1a
Δέκα Λόγοι Για Να Πετάξετε Τον Φούρνο Μικροκυμάτων Σας

Από συμπεράσματα ελβετικών, ρωσικών και γερμανικών επιστημονικών κλινικών μελετών, δεν μπορούμε πλέον να αφήνουμε το φούρνο μικροκυμάτων εγκατεστημένο στις κουζίνες μας.
Με βάση αυτή την έρευνα, θα ολοκληρώσουμε αυτό το άρθρο με το ακόλουθο κείμενο:

1) Τρώγοντας συνεχώς τροφές που έχουν τροποποιηθεί από έναν φούρνο μικροκυμάτων, προκαλείται μακροπρόθεσμα -μόνιμη- εγκεφαλική βλάβη από «βραχυκύκλωμα» ηλεκτρικών παλμών στον εγκέφαλο [απο-πόλωση ή απο-μαγνήτιση του εγκεφαλικού ιστού].

2) Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να μεταβολίσει [σπάσει] τα άγνωστα υποπροϊόντα που δημιουργούνται σε τροφές από τα μικροκύματα.

3) Η παραγωγή ανδρικών και γυναικείων ορμονών σταματά και/ή τροποποιείται από την συνεχή κατανάλωση μικροκυματικών τροφών.

4) Οι επιπτώσεις των υποπροϊόντων των μικροκυματικών τροφών εναπομένουν [μακροπρόθεσμα, μόνιμα] μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

5) Τα μέταλλα, οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά όλων των τροφών από τα μικροκύματα μειώνονται ή τροποποιούνται, έτσι ώστε το ανθρώπινο σώμα παίρνει λίγο ή δεν ωφελείται, ή το ανθρώπινο σώμα απορροφά τροποποιημένες ενώσεις που δεν μπορεί να διασπάσει.

6) Τα μέταλλα στα λαχανικά μετατρέπονται σε καρκινικές ελεύθερες ρίζες, όταν μαγειρεύονται σε φούρνους μικροκυμάτων.

7) Οι μικροκυματικές τροφές προκαλούν στο στομάχι και στο έντερο καρκινικούς όγκους. Αυτό μπορεί να εξηγήσει τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού του καρκίνου του παχέως εντέρου στην Αμερική.

8) Η παρατεταμένη κατανάλωση τροφών από μικροκύματα προκαλεί αύξηση καρκινικών κυττάρων στο ανθρώπινο αίμα.

9) Η συνεχής πρόσληψη τροφών από μικροκύματα προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω λεμφαδένων και αλλοιώσεις στον ορό του αίματος.

10) Τρώγοντας τρόφιμα από μικροκύματα προκαλείται απώλεια μνήμης, συγκέντρωσης, συναισθηματική αστάθεια και μείωση της νοημοσύνης.

Δεν πετάξατε το φούρνο μικροκυμάτων σας ακόμα;
Αφού πετάξετε το φούρνο μικροκυμάτων σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κλασικό φούρνο σαν αντικαταστάτη. Λειτουργεί το ίδιο καλά και είναι σχεδόν το ίδιο γρήγορα.
Η χρήση της τεχνητής μετάδοσης μικροκυμάτων για υποσυνείδητο ψυχολογικό έλεγχο, γνωστή ως «πλύση εγκεφάλου», έχει επίσης αποδειχθεί.

Προσπαθούμε να λάβουμε αντίγραφα ρωσικών εγγράφων (της δεκαετίας του 1970) και αποτελεσμάτων έρευνας που γράφτηκε από τους Δρ. Luria και Perov διευκρινίζοντας τα κλινικά πειράματα τους στον τομέα αυτό.

Νίκος Φιλιππόγλου
Ηλεκτρονικός

από τον
Θαλαμοφύλακα

Το «σορτάρισμα» και η ευθύνη των πολιτικών.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Με εντυπωσίασε πρόσφατα ένα άρθρο του Άγγλου Λόρδου Ρόμπερτ Σκιντέλσκι, καθηγητή ε.τ. της Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Ουόργουικ ( θεωρείται βαθύς μελετητής του διάσημου οικονομολόγου Κέινς ) που το έγραψε στο Project Syndicate και ούτε λίγο , ούτε πολύ - μέσω αυτού- περίπου «αυτοανακηρύσσεται» σε υπερασπιστή των Ελλήνων πολιτών .

Και με εντυπωσίασε όχι γιατί βάλλει ευθέως κατά των κερδοσκόπων ειδικώς και των αγορών γενικώς και υπερασπίζεται τους Έλληνες που «εν ονόματι των αντιλήψεων των αγορών, όπως λέει, υποχρεώνονται σε υπέρογκες θυσίες». Αλλά γιατί συμφωνώντας ότι «Το οικονομικό και ανθρώπινο κόστος της μείωσης του ελλείμματος σε μια αδύναμη οικονομία είναι αποτρόπαιο - κι ούτε οι στόχοι θα επιτευχθούν, διότι οι περικοπές των δαπανών θα υποσκάψουν τα έσοδα της κυβέρνησης, όπως θα μειώνεται η ζήτηση» - κάτι που όλοι μας έχουμε πια αντιληφθεί, προτάσσει τη σκέψη ότι « για τους πολιτικούς, το σημαντικό δεν είναι να αποφύγουν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, αλλά να το πράξουν αυτό από τη δική τους βούληση και με το δικό τους ρυθμό. Όταν μια εκλεγμένη κυβέρνηση δέχεται επίθεση από τις αγορές, είναι ουσιαστικό το πολιτικό σύστημα να παραμένει ενωμένο».

Πρώτο ερέθισμα: Είναι το πολιτικό μας σύστημα ενωμένο; Όχι βέβαια. Ό, τι λέει ο ένας, το κατηγορεί ο άλλος. Όποιο μέτρο αποφασίζεται, όποια απόφαση λαμβάνεται, όποια πρόταση κατατίθεται, δέχεται αμέσως τους μύδρους των «απέναντι». Λες και το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρόβλημα ενός κόμματος ή μιας κυβέρνησης και μόνο. Και πώς όλοι οι υπόλοιποι, πρέπει να ψάξουν τη λύση μέσα από τις πρωτοβουλίες, τις προτάσεις κι τις συμπεριφορές ενός κομματιού – ή και περισσότερων- του πολιτικού συστήματος.

Δεύτερο ερέθισμα: Ο Λόρδος Σκιντέλσκι, γράφει «ανοιχτά» ότι « ένας μεμονωμένος σορτάκιας δε μπορεί να «φτιάξει» την τιμή ενός αντικειμένου (εκτός κι αν είναι ο Τζορτζ Σόρος, του οποίου το περίφημο στοίχημα εναντίον της βρετανικής στερλίνας το 1992 τον κατέστησε δισεκατομμυριούχο κι ανάγκασε τη Βρετανία να φύγει από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών). Αλλά εάν μια ομάδα κερδοσκόπων αποφασίσει (σωστά ή λάθος) ότι το χρέος μιας κυβέρνησης είναι υπερτιμημένο, μπορούν να υποχρεώσουν την τιμή να κατέβει, αναγκάζοντας έτσι το επιτόκιο να ανέβει». Τι καταλαβαίνετε ακόμη κι εσείς που ενδεχομένως δεν έχετε ιδέα Οικονομικών; Μήπως όχι ότι ο περίφημος Σόρος που μας επισκέπτεται συχνά και μας «συμβουλεύει» συχνότερα ενδιαφέρεται κυρίως για το δικό του, προσωπικό χαρτοφυλάκιο και όχι για την ευημερία του Ελληνικού λαού;

Τρίτο ερέθισμα: Για το μέγιστο πρόβλημα της ανεργίας που προκύπτει και εξελίσσεται σε βρόγχο για την Ελλάδα, σημειώνει : «Εξάλειψη του ελλείμματος» σημαίνει πολύ απλά, εξάλειψη πολλών θέσεων εργασίας( στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα) των οποίων η ύπαρξη εξαρτάται από το έλλειμμα.» Πως το αντιλαμβάνεστε αυτό εσείς; Όχι ως κύμα απολύσεων και άλμα στο ποσοστό ανεργίας;

Τέταρτο ερέθισμα: Κάπου, σ΄ όλο αυτό το μπερδεμένο χάος, πρέπει να μπαίνει και η πολιτική. Γράφει ο Λόρδος καθηγητής: «Ποιος είναι ο ρόλος των εκλεγμένων πολιτικών ενώπιον μιας κερδοσκοπικής επίθεσης; Είναι απλώς να αποδεχθούν τη βούληση των αγορών και να επιβάλουν τον απαιτούμενο πόνο στους λαούς τους; Αυτό θα ήταν ένα λογικό συμπέρασμα, εάν οι χρηματοπιστωτικές αγορές αποτιμούσαν ορθά τα αντικείμενά τους. Όμως δεν το κάνουν αυτό. Αλλά στο τέλος, είναι οι ψηφοφόροι, όχι οι αγορές, που καθιστούν τις κυβερνήσεις υπόλογες. Όταν αυτά τα δυο μέτρα διαφέρουν το λαϊκό μέτρο πρέπει να επικρατεί, εάν πρόκειται η δημοκρατία να επιβιώσει.» Εδώ, τα συμπεράσματα από το άρθρο του πασίγνωστου οικονομολόγου μοιάζουν ευκολότερα. Τι κάνουν οι εκλεγμένοι πολιτικοί;

Διαλέγετε και παίρνετε.

Και για να καταλήξουμε με μια γενικόλογη αναφορά στο άρθρο του Σκιντέλσκι: «Εάν η επίθεση συνεχιστεί, οι κερδοσκόποι μπορούν να αναγκάσουν μια κυβέρνηση να κηρύξει στάση πληρωμών στις δανειακές της υποχρεώσεις, εκτός εάν βρει έναν τρόπο να χρηματοδοτήσει το δανεισμό της πιο φθηνά. Το χρηματοδοτικό μέσο που δημιουργήθηκε το περασμένο έτος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να διευκολύνει στην Ελλάδα κι άλλες πιεσμένες από το δημόσιο χρέος χώρες, όπως η Ιρλανδία και τώρα η Πορτογαλία, κάνει ακριβώς αυτό - υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα εφαρμόσουν σκληρά προγράμματα λιτότητας για να εξαλείψουν τα ελλείμματά τους σε μικρό χρονικό περιθώριο».

Καλός ο καθηγητής αλλά … «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» όπως έλεγε παλαιότερα ο λαός μας. Το ίδιο άλλωστε κάνουν οι περισσότεροι επιφανείς αρθρογράφοι στα χρόνια μας. Λένε την αλήθεια αλλά στο κρίσιμο σημείο, τα «θολώνουν». Έτσι και ο Λόρδος.

Η αλήθεια που βρίσκεται αυτή τη στιγμή; Στη μέση, όπως πάντα; Ή μήπως έχουμε φτάσει στο σημείο που «αντικειμενική αλήθεια» απλώς ΔΕΝ υπάρχει; Και ότι εκεί που επιτρέψαμε όλοι μας να μας φτάσουν οι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες «σορτάκιες» μόνο και μόνο γιατί μας συνήθισαν να ζούμε πέρα και πάνω από τις δυνατότητές μας, κοινά αποδεκτή λύση δεν υπάρχει πέραν της «κοινής λογικής»;

Φραγκουδάκη: Κατάργηση θρησκευτικών και πρωινής προσευχής!!!

Βαίνουμε π τ κακ στ χειρότερο! λεος.. κκλησία δν θντιδράσει; Ο Θεολόγοι; πλς λας τέλος πάντων.... Ξυπνστε δν χουμε οκονομικ κρίση λλ πνευματική...!!!

Πάλιν η Φραγκουδάκη μαίνεται, πάλιν ταράττεται, πάλιν
ρχεται, πάλιν τν κεφαλν το μαθήματος τν Θρησκευτικν ζητε λαβεν π πίνακι.

ννα Φραγκουδάκη, καθηγήτρια κοινωνιολογίας τς κπαίδευσης στ Παιδαγωγικ Τμμα Νηπιαγωγν το Πανεπιστημίου θηνν, μς χει συνηθίσει στς παρεμβάσεις της μ τς ποες προσπαθε ν πετύχει τν μετατροπ τν Θρησκευτικν σ μάθημα Θρησκειολογίας κακολούθως τν πλήρη κατάργησή του, λλ κα τν κατάργηση λων τν χριστιανικν στοιχείων τς λληνικς παιδείας. Ατ τ φορ μ ρθρο της στ protagon.gr (27/4/2011) ζητ κτς π τ μετατροπ το θρησκευτικο μαθήματος σ θρησκειολογία, ν καταργηθε προσευχ κα ργανωμένοςκκλησιασμς τν μαθητν. Τ πιχειρήματά της κα ατ τ φορ νυπόστατα κα ξω π τς προβλέψεις τν νόμων το λληνικο κράτους κα το Συντάγματος...ποφαίνεται γι παράδειγμα Φραγκουδάκη τι «Τ δικαίωμα στν ρθόδοξη χριστιανικ διαπαιδαγώγηση πρέπει ν εναι σεβαστό,μως φαρμογή του... δν εναι ργο το σχολείου. πως παντο στν δημοκρατικ τουλάχιστον κόσμο, εναι ργο τς κκλησίας». Κι μως. Τ λληνικ Σύνταγμα προβλέπει τν καλλιέργεια τς ρθόδοξης χριστιανικς θρησκευτικς συνείδησης τν μαθητν ς ποχρέωση το κράτους (κα χι τςκκλησίας). πίσης «παντο στ δημοκρατικ κόσμο» πάρχει μάθημα Θρησκευτικν πο καλλιεργε συγκεκριμένη θρησκευτικ συνείδηση (μολογιακ) κα χι φηρημένη θρησκειολογικ κα τ ποο γίνεται μέσα στ δημόσια σχολεα κα χι στς νορίες τν διαφόρων μολογιν.

Πάλιν Φραγκουδάκη, πως κα παλαιότερα, ναφέρει ψευδς τι «χει πολλ πλεονεκτήματα ν εναι κατήχηση ργο τς κκλησίας, ντ σχολικ μάθημα, ποχρεωτικ μ τν πειλ το κακο βαθμο». ς γνωστν ο μαθητς χουν στ μάθημα τν Θρησκευτικν τους μεγαλύτερους βαθμος σ σχέση μ τλλα μαθήματα κα κανες Θεολόγος δν «πειλε» τος μαθητς μ κακ βαθμολογία. Προφανς Φραγκουδάκη ντιγράφει σα χει πε ξαναπε σ παλαιότερα ρθρα τς μολονότι χει λάβει τς δέουσεςπαντήσεις κατ τ παρελθν (δετε τς σχετικς ναρτήσεις στ τέλος).

Τέλος μς λέει τι να μάθημα θρησκειολογίας ρκε γι τ θρησκευτικ διαπαιδαγώγηση τν μαθητν φο «Σύμφωνα μ τ ερ κείμενα λων τν μεγάλων μονοθεϊστικν θρησκειν π.χ. βασικς θικς κανόνας εναι γάπη κα κατανόηση πρς τν συνάνθρωπο κα Θες περιγράφεται λεήμων κα πανάγαθος». Φαίνεται πς κυρία καθηγήτρια δν χει διαβάσει καλ τς προβλέψεις το Κορανίου περτν πίστων (σων δν πιστεύουν στν λλχ) γι ν ναφέρουμε να μόνο παράδειγμα.

Δν θ σχολούμασταν καθόλου μ τς μονότονα παναλαμβανόμενες ντιχριστιανικς δέες τς Φραγκουδάκη, πως ποφεύγουμε ν παντμε κα σ λλες τέτοιες παραφωνίες. ν σχολιάσαμε τα γραφόμενα τς τ κάναμε μόνο κα μόνο γι ν φανε πόσο εκολα κάποιοι πανεπιστημιακο σοπεδώνουν τ πάντα ποφαινόμενοι πθ)δρας κα ποδοπατώντας τς προβλέψεις τν νόμων, το Συντάγματοςλλ κυρίως τν μακραίωνη Παράδοση τς χιλιοβασανισμένης πατρίδας μας.

Μεταφέρουμε τ σχετικ πόσπασμα του άρθρου τς ννας Φραγκουδάκη π τ protagon.gr
Τ θρησκευτικ

Τ
δικαίωμα στν ρθόδοξη χριστιανικ διαπαιδαγώγηση πρέπει ν εναι σεβαστό, μως φαρμογή του δν εναι ργο το σχολείου. πως παντο στν δημοκρατικ τουλάχιστον κόσμο, εναι ργο τςκκλησίας. H ποχρεωτικ π τ σχολεο κατήχηση παραβιάζει πολλς ρχές, μ πρώτη τν λευθερία τς συνείδησης. Εναι ψηλ κα αξάνονται τ ποσοστ λλόθρησκων μαθητν κα μεγαλώνουν σωννήκουν στ ρθόδοξο χριστιανικ δόγμα λλ πιστεύουν τι θρησκεία εναι διωτικ θέμα συνείδησης. χει πι ρθει καιρς τ θέση τς δογματικς κατήχησης στ σχολεο ν πάρει θρησκειολογία κα στορία τν θρησκειν, πίσης ν καταργηθε προσευχ κα ργανωμένος κκλησιασμός.

χει πολλ πλεονεκτήματα ν εναι κατήχηση ργο τς κκλησίας, ντ σχολικ μάθημα, ποχρεωτικμ τν πειλ το κακο βαθμο. Ο μαθητς συμμετέχουν μ τ θέλησή τους κα χι ποχρεωτικά, οτεξετάζονται κοιτάζοντας μ ζήλεια π τ παράθυρο τος λλόθρησκους παλλαγμένους ν παίζουν στν αλή. ρα θρησκευτικ διαπαιδαγώγηση γίνεται νσυνείδητη κα πολ πι σχετικ μ τς θρησκευτικς πιταγές.

Τότε τ σχολεο μπορε στ θρησκειολογία ν περιλάβει κα μία πιλογ π ρχς πο εναι κοινς σλες τς μεγάλες θρησκεες το κόσμου κα ν τς διδάσκει ς θικς ξίες γενικότερα ποδεκτές. Σύμφωνα μ τ ερ κείμενα λων τν μεγάλων μονοθεϊστικν θρησκειν π.χ. βασικς θικς κανόνας εναι γάπη κα κατανόηση πρς τν συνάνθρωπο κα Θες περιγράφεται λεήμων κα πανάγαθος.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
από το Ρωμαίϊκο Οδοιπορικό

ΣΧΟΛΙΟ
Και μην ξεχνάμε οι ισχυρισμοί της Φραγκουδάκη είναι αντισυνταγματικοί.....
Ελληνικό Σύνταγμα άρθρο 16 παρ. 2.

Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την..

ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.