Σελίδες

30 Απριλίου 2011

Al-Jazeera: Ο στρατός της Τυνησίας συγκρούεται με τις δυνάμεις Καντάφι!

Περίεργη και απρόβλεπτη τροπή παίρνει ο εμφύλιος πόλεμος των δυνάμεων του συνταγματάρχη Καντάφι με τους αντικαθεστωτικούς, καθώς μετά από σφοδρές συγκρούσεις σε μεθοριακό σταθμό, οι μάχες συνεχίστηκαν στα εδάφη της Τυνησίας, προκαλώντας την αντίδραση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Al-Jazeera, οι σημερινές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων των δύο κρατών ξέσπασαν όταν οι αντικαθεστωτικοί συνέχισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας την άγρια μάχη για τον έλεγχο των συνόρων μεταξύ των πόλεων Dehiba και Wazin, με σκοπό να έχουν πρόσβαση στην πόλη της Τυνησίας Dehiba που οι αντικαθεστωτικοί την θεωρούν σημαντική για εφοδιασμό σε καύσιμα και προμήθειες.

Μετά από δύο ώρες ανταλλαγής πυρών μεταξύ των δυνάμεων του Καντάφι και των αντικαθεστωτικών, ο στρατός της Τυνησίας και η εθνική φρουρά παρενέβησαν, υποχρεώνοντας τα στρατεύματα του Καντάφι σε υποχώρηση στα εδάφη της Λιβύης, όπως αναφέρει το αραβικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στις σημερινές συγκρούσεις στην πόλη Dehiba, ένα μικρό αγόρι τραυματίστηκε στο πόδι και μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από πυρά των δυνάμεων του Καντάφι.

Το Al-Jazeera αναφέρει επίσης ότι η κατάσταση στα εδάφη της Τυνησίας έχει πλέον εξομαλυνθεί καθώς οι αντικαθεστωτικοί έχουν τον έλεγχο του συνοριακού σταθμού.

Η Τυνησία καταδικάζει την παραβίαση των συνόρων της και ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει τη Λιβύη για την «αγανάκτησή» της.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης ζήτησαν συγγνώμη από τους Τυνήσιους ομολόγους τους όταν πέρασαν τα σύνορα, ωστόσο οι αρχές της Τυνησίας προειδοποίησαν για «επικίνδυνη στρατιωτική κλιμάκωση».

«Πυροβολισμοί σε κατοικημένη περιοχή στο έδαφος της Τυνησίας αποτελούν παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Τυνησίας και παραβίαση της ασφάλειας των κατοίκων της», ανέφερε ανακοίνωση του το υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: www.capital.gr

από το Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.