Σελίδες

21 Δεκεμβρίου 2010

Προσέχετε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και φυλάτε χρήματα.....

Φίλοι μου τελευταία λαμβάνουμε καταγγελίες (όλο και περισσότερες) ότι έρχονται φουσκωμένοι λογαριασμοί ΔΕΗ.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην κακή λειτουργία της ίδιας της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα από τον προηγούμενο Απρίλιο η ΔΕΗ προχώρησε σε απολύσεις εκατοντάδων συμβασιούχων καταμετρητών. Δηλαδή υπαλλήλων (συχνά αλλοδαπών) οι οποίοι ελέγχουν τους μετρητές της ΔΕΗ και καταγράφουν τις κιλοβατώρες κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.
Μετά λοιπόν την εξέλιξη αυτή οι καταμετρήσεις γίνονται πλέον με προβληματικό τρόπο, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα να εκδίδονται από την ΔΕΗ ΜΟΝΟ λογαριασμοί Εναντι κι όχι Εκκαθαριστικοί!!!!!!!

Οπως όλοι γνωρίζουμε οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έρχονται ανά δίμηνο και ο πρώτος αφορά μια εικονική καταβολή ΕΝΑΝΤΙ (δηλαδή ουσιαστικά μια προκαταβολή) και ο δεύτερος είναι ο Εκκαθαριστικός (δηλαδή ο εξοφλητικός για ολόκληρη την τετραμηνία). Ενίοτε όμως η Εναντι καταβολή, η οποία όπως είπαμε είναι απλά ενδεικτική και δεν έχει προηγηθεί καταμέτρηση είναι πολύ κάτω (ως ποσοστό) του τελικού ποσού το οποίο φαίνεται στον Εκκαθαριστικό λογαριασμό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν κάποτε δεηθεί και περάσει κάποιος υπάλληλος της ΔΕΗ για καταμέτρηση να βρεθούν τεράστιες διαφορές μεταξύ των ποσών που οι πελάτες (της ΔΕΗ) έχουν καταβάλει με τους Εναντι λογαριασμούς και του τελικού ποσού κατανάλωσης.

Ετσι όσοι λαμβάνετε τεράστιους λογαριασμούς θα πρέπει αρχικώς να ελέγξεται την περίοδο που αφορούν (συνήθως αφορουν πάνω από 8 μήνες). Κατόπιν να ελεγξετε αν οι προηγούμενοι λογαριασμοί που ξοφλήσατε ήταν ΜΟΝΟ Εναντι ή ΚΑΙ Εκκαθαριστικοί. Αν ήταν και Εκκαθαριστικοί πρόκειται για λάθος της ΔΕΗ. Αν όμως έχετε πληρώσει ΜΟΝΟ Εναντι τότε ορθώς έρχεται το υπέρογκο ποσό που βλέπετε (εφόσον αφορά την ήδη καταναλωμένη αξία του Ηλεκτρικού ρεύματος -μείον φυσικά τα Εναντι ποσά που πληρώσατε) αλλά οφείλεται στην κακή λειτουργία των υπηρεσιών της ΔΕΗ.....

Γι αυτό φίλοι μου το νού σας. Ελέγχετε αναλυτικά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και αν παρατηρήσετε κάτι από τα παραπάνω καλό θα ήταν να αρχίσετε να φυλάτε στην άκρη κάποια χρήματα γιατί όταν έρθει ο Εκκαθαριστικός λογαριασμός (που όπως είπαμε αφορά συνήθως διάρκεια από 8 μήνες και πάνω)... θα κληθείτε να πληρώσετε τα "μαλιοκέφαλά" σας....

ΘΑΝΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Με αφορμή την ομιλία της Λιάνας Κανέλλη στη βουλή, κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό, για το θέμα της παράδοσης του μισού Ελληνικού Αιγαίου από την Ελληνική Κυβέρνηση στους Τούρκους θα ήθελα να τονίσω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία Εφιαλτική Εξέλιξη για τα Εθνικά μας θέματα. Ο κ Παπανδρέου παραδίδει το μισό Ελληνικό Αιγαίο στους Τούρκους χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αντίδραση ούτε από την ΝΔ ούτε από το υποτίθεται Εθνικιστικό ΛΑΟΣ, ούτε φυσικά από τον κατ’ εξοχήν άνθρωπο των Αμερικάνων στην Ελλάδα την Ντόρα Μητσοτάκη. Εξυφαίνεται μια συνωμοσία μέσα στη σιωπή και είναι προς τιμή του ΚΚΕ και της κας Κανέλλη που αναγάγουν το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα. Φοβάμαι βέβαια ότι με μόνη την αντίδραση του ΚΚΕ (δεν ξέρω για την υπόλοιπη αριστερά (ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) γιατί μας έχει συνηθίσει όταν μιλούμε για Εθνικά Θέματα να μας λέει Εθνικιστές) δεν έχουμε πολλές πιθανότητες για θετική εξέλιξη. Εξ άλλου ο Ελληνικός λαός πνιγμένος μέσα στα οικονομικά προβλήματα της κρίσης λίγη προσοχή θα δώσει στο θέμα. Επίσης ο τύπος και η τηλεόραση έχει μηδενίσει το θέμα με εξαίρεση την εφημερίδα Ελευθεροτυπία που με αρκετά άρθρα (Κύρα Αδάμ κλπ) θέτει το θέμα συνεχώς. Δεν ξέρω πως μπορεί να αντιδράσουμε σε αυτή την συνωμοσία. Εύχομαι το θέμα να γίνει πρώτης προτεραιότητας στα δημοκρατικά μπλογκς τα μόνα σχεδόν που βρίσκονται έξω από την συνωμοσία αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.