Σελίδες

21 Σεπτεμβρίου 2010

Τα εγκλήματα πολέμου των Αμερικανών.

Ο πατέρας ενός από τους πέντε Αμερικανούς στρατιώτες που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου στο Αφγανιστάν, ισχυρίζεται πως προσπάθησε να προειδοποιήσει τον στρατό, αλλά τα λόγια του έπεσαν στο κενό. Ο γιος του Christopher Winfield, Adam, μαζί με τέσσερις άλλους που έχουν παραπεμφθεί ενώπιον του στρατοδικείου, λέγεται πως διέπραξαν απεχθή εγκλήματα «για τη πλάκα τους», μέσα στο 2010. Οι πέντε στρατιώτες σύστησαν μια «ομάδα θανάτου», και δολοφονούσαν αθώους άμαχους Αφγανούς. Η δράση τους ξεκίνησε τον Ιανουάριο, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο διήρκεσε επί μήνες.

Οι στρατιώτες μάλιστα ακρωτηρίαζαν τα πτώματα των θυμάτων τους και στη συνέχεια τα φωτογράφιζαν, ενώ κρατούσαν οστά και κρανία ως ενθύμια. Σήμερα, ο Christopher Winfield, πρώην πεζοναύτης από τη Φλόριντα, ανέφερε στην εφημερίδα Washington Post, ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχε μπει στο Facebook για να συνομιλήσει με τον γιο του, και αυτός του ανέφερε πως είχε μαλώσει με τον ομαδάρχη του, προσθέτοντας ότι «μερικοί τη γλιτώνουν ακόμη και αν κάνουν φόνο». Στη συνέχεια και υπό την πίεση του πατέρα του, ο Adam αποκάλυψε πως συμμετείχε υπό απειλή σε δολοφονίες αθώων, και πως αυτά τα εγκλήματα θα είχαν και συνέχεια. Ο σοκαρισμένος πατέρας επικοινώνησε αμέσως με τον γενικό επιθεωρητή του στρατού, έναν γερουσιαστή, και την στρατιωτική αστυνομία. Κανένας δεν κινήθηκε, καθώς σύμφωνα με τον στρατό, ο ίδιος ο γιος του θα έπρεπε να αναφερθεί στους ανωτέρους του. Οι στρατιωτικές αρχές αποφάσισαν τελικά να δράσουν όταν ένα άλλο μέλος της ομάδας, και παρά τις απειλές θανάτου αλλά και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε, κάρφωσε την ομάδα στη στρατιωτική αστυνομία.
Παρά την εκ των υστέρων παραπομπή των δραστών στη δικαιοσύνη, η εφημερίδα Washington Post θεωρεί πως η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία είναι δυσαρεστημένη με το γεγονός της αποκάλυψης της εγκληματικής δραστηριότητας των στρατιωτών, αλλά και την δικαστική της εξέλιξη. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το πλήγμα στο κύρος της Αμερικής στο Αφγανιστάν, ειδικά με το ενδεχόμενο δημοσίευσης των ενοχοποιητικών στοιχείων της δικογραφίας, όπως είναι οι φωτογραφίες των θυμάτων.

antinews
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.