Σελίδες

30 Ιουνίου 2010

Πως ο Γέροντας Παϊσιος με έβγαλε από το αδιέξοδο.

του Γεώργιου Καμπούρη(αξιωματικού ΠΒ)

από το Περιοδικό «Ερώ», Έκδοση Κέντρου Ενότητος και Μελέτης-Προβολής των Αξιών μας «Ενωμένη Ρωμιοσύνη» ( www.enromiosini.gr ), Τεύχος 1ο, Ιανουάριος-Μάρτιος 2010

Το 1992 υπηρετούσα σε μια Μονάδα του Έβρου και διέμενα στο Διδυμότειχο. Την εποχή εκείνη η σύζυγός μου, Μαρία, ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί και διένυε τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Το θετικό αποτέλεσμα ενός τεστ ελέγχου αντισωμάτων ερυθράς, μας αναστάτωσε. Μετά από μερικές ήμερες η επανάληψη του τεστ, σε άλλο μικροβιολογικό εργαστήριο, επιβεβαίωσε εκ νέου ότι η σύζυγός μου είχε νοσήσει από ερυθρά, ενώ εγκυμονούσε...

Να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη εγκυμοσύνη, πριν από 3 χρόνια περίπου, το αποτέλεσμα του τεστ αντισωμάτων ερυθράς ήταν αρνητικό. Όπως ήταν επόμενο απευθύνθηκα σε ιατρούς γυναικολόγους, πού εμμέσως μας προέτρεπαν σε διακοπή κυήσεως, δεδομένου ότι ο ιός της ερυθράς προσβάλλει τα μάτια, τα αυτιά και τον εγκέφαλο του εμβρύου. Οι στατιστικές συνηγορούσαν ότι υπήρχαν πιθανότητες στο 80% – 85% το παιδί πού θα γεννιόταν να είναι τυφλό, κωφάλαλο ή και με διανοητική στέρηση. Με όλα αυτά πού άκουγα είχα χάσει πραγματικά τον ύπνο μου, ενώ προσπαθούσα να μη μεταφέρω στη σύζυγό μου τις αγωνίες μου, για να μην επιβαρύνω την κατάστασή της.

Τον Αύγουστο του ’92 πήρα μετάθεση από τον Έβρο στη Μυτιλήνη (ιδιαίτερη πατρίδα μου). Η σύζυγός μου είχε φύγει 10 ημέρες περίπου νωρίτερα για να μπορέσω να μαζέψω την οικοσκευή μας.

Ήταν Παρασκευή προς Σάββατο και ενώ κοιμόμουν είδα στον ύπνο μου έναν Γέροντα ρασοφόρο να με προσκαλεί πάραυτα, να πάω στο Άγιον Όρος. Μέχρι τότε δεν είχα ποτέ επισκεφθεί, αλλά και ούτε γνώριζα το δρομολόγιο πού έπρεπε να ακολουθήσω για να φτάσω εκεί. Η απάντηση πού του έδωσα μέσα στον ύπνο μου ήταν: «Μα δεν ξέρω πώς να πάω», και μου απαντά: «Έλα, θα σε οδηγήσω εγώ». Τρόμαξα, ξύπνησα και νόμισα ότι τον έβλεπα μπροστά μου. Άναψα τα φώτα, αλλά δεν υπήρχε τίποτα. Μονολόγησα, «δεν βαριέσαι, όνειρο είναι» και έκλεισα το φως για να συνεχίσω τον ύπνο μου. Πέρασε λίγη ώρα και είδα ξανά τον ίδιο Γέροντα να με προσκαλεί να πάω στο Άγιον Όρος. Ξαφνιάστηκα και φοβήθηκα. Άναψα αμέσως τα φώτα, αλλά δεν είδα τίποτα. Κάθισα στο κρεββάτι μου και κοίταξα το ρολόι μου πού έδειχνε περασμένες 02:00 η ώρα. Προβληματίστηκα και δεν ήξερα τινά κάνω. Να ξεκινήσω από το Διδυμότειχο να πάω στο Άγιον Όρος και ποιο δρομολόγιο να ακολουθήσω. Ξημέρωνε Σάββατο και έπρεπε να ενημερώσω το νέο Διοικητή, πού αναλάμβανε για τις υποχρεώσεις της Μονάδας. «Να ξεκινήσω να φύγω κρυφά χωρίς να τον ενημερώσω και αν με αναζητήσουν τί θα πω;». Όλα αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα βασάνιζαν το μυαλό μου.

Τελικά πήρα την απόφαση. Ξεκίνησα περίπου στις 02:30 πιστεύοντας ότι όλα θα πάνε καλά αφού άλλωστε με προσκάλεσε ο Γέροντας.

Φθάνοντας στην Ασπροβάλτα κατευθύνθηκα αριστερά αφήνοντας την εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης και οδηγώντας βρέθηκα σε μία διασταύρωση με πινακίδες τοπωνυμίων και χωριών. Χωρίς πλέον να γνωρίζω την κατεύθυνση προς την οποία θα έπρεπε να κινηθώ, αναγκάστηκα να σταματήσω, ενώ ακόμα δεν είχε ξημερώσει. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο περνά ένα όχημα και του έκανα σήμα να σταματήσει για να το ρωτήσω προς ποιά κατεύθυνση να κινηθώ για να φτάσω στην Ουρανούπολη. Με μεγάλη μου χαρά πληροφορήθηκα ότι και αυτοί εκεί κατευθύνονταν και να τους ακολουθήσω. Πράγματι 15 λεπτά περίπου πριν αναχωρήσει το πλοίο για τη Δάφνη, φθάσαμε στην Ουρανούπολη.

Εκεί υπήρχε το αδιαχώρητο από το μεγάλο αριθμό των επισκεπτών πού πήγαινε στο Άγιον Όρος και συνεπώς μεγάλη δυσκολία στην εξεύρεση χώρου στάθμευσης. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή πλησίον της αποβάθρας έφυγε ένα αυτοκίνητο και οι Θεσσαλονικείς για να με διευκολύνουν, επειδή δεν ήξερα την περιοχή με άφησαν να παρκάρω για να προλάβω γρήγορα να επιβιβαστώ στο πλοίο πού θα έφευγε.

Όταν ξεκίνησε το πλοίο τους αναζήτησα ανάμεσα στους επιβάτες για να τους ευχαριστήσω, αλλά δεν ήταν μέσα. Πιθανόν να μην πρόλαβαν να παρκάρουν έγκαιρα και να επιβιβασθούν. Ενώ καθόμουν μόνος χωρίς παρέα μέσα στο πλοίο, με πλησίασε κάποιος Παναγιώτης, από την Αττική (Μάνδρα ή Ελευσίνα) και με ρώτησε πού συγκεκριμένα θα πάω στο Άγιον Όρος και αν πάω για πρώτη φορά. Του απάντησα ότι πρώτη φορά πηγαίνω και δεν ξέρω πού να πάω. Αλλά του διηγήθηκα ότι, όταν υπηρετούσα στη Θεσσαλονίκη το ’87 είχα ακούσει από έναν φίλο μου στρατιωτικό δικαστή για κάποιον γέροντα Παΐσιο και ήθελα να τον δω. Ο Παναγιώτης τότε μου είπε, «είσαι τυχερός γιατί και εγώ σ΄ αυτόν θα πάω. Για να πάμε όμως εκεί πρέπει να βγούμε στη Δάφνη, να πάμε με λεωφορείο στις Καρυές και να μείνουμε στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, για να προλάβουμε πριν δύσει ο ήλιος να φτάσουμε με τα πόδια στο Κελλί του».

Όταν φτάσαμε με πολλούς άλλους προσκυνητές (αφού βγάλαμε διαμονητήρια), στην είσοδο της Ιεράς Μονής ο υπεύθυνος μοναχός δεν δέχτηκε να φιλοξενήσει κανέναν, διότι είχε πολλούς προσκυνητές και έπρεπε να είχαμε εξασφαλίσει τη διαμονή μας τηλεφωνικά από την προηγούμενη ημέρα. Τον πλησίασα και εγώ με τη σειρά μου και χον ρώτησα αν υπάρχει κάποιο κρεββάτι για σήμερα και με έκπληξή μου απάντησε: «Ναι», ενώ σε όλους τους άλλους προσκυνητές τους έλεγε άλλη μέρα. Του είπα ότι δεν ήμουν μόνος μου, αλλά και πάλι μας δέχθηκε. Πράγματι, αφού τακτοποιηθήκαμε και αφήσαμε τα προσωπικά μας αντικείμενα στη Μονή, ξεκινήσαμε για το Κελλί του γέροντα Παϊσίου. Φθάνοντας στο Κελλί συναντήσαμε πάρα πολύ κόσμο, οι οποίοι κάθονταν και άκουγαν τις συμβουλές του Γέροντα.

Κάποιοι από τους επισκέπτες του έκαναν διάφορες επίκαιρες για την εποχή εκείνη ερωτήσεις, όπως: «Τί θα γίνει με το 666, αν θα αναγραφεί στις ταυτότητες μας, τι θα γίνει με το Κυπριακό, αν λυθεί κ.λπ»

Όταν ο γέροντας Παϊσιος τελείωσε τις συμβουλές του μας είπε να τον αφήσουμε να πάει στο Κελλί του να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Τότε πολλοί από τους επισκέπτες μπήκαμε σε μία γραμμή για να μπορέσουμε να τον πλησιάσουμε και να του πει καθένας το πρόβλημά του. Όλους όμως πού ήταν μπροστά στη σειρά, τους έλεγε ότι δεν έχει χρόνο.

Όταν έφτασε η δική μου σειρά του είπα: «Γέροντα και εγώ ήθελα να σας δω για λίγο» και μου απαντά: «Πήγαινε εκεί και κάτσε, είσαι κουρασμένος, από τον Έβρο ήρθες και περίμενε». Αφού τελείωσε με όλους ήρθε κοντά μου και μου είπε: «Είσαι Στρατιωτικός» και με ρώτησε αν γνωρίζω κάποιο συνάδελφο το όνομα του οποίου δεν θυμάμαι τώρα. Μετά του μίλησα για το πρόβλημα πού αντιμετώπιζα με την εγκυμοσύνη της συζύγου μου και αν θα έπρεπε να γίνει διακοπή της κυήσεως της (ήδη ήταν 6 μηνών). Μου απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι ο Θεός θα σου δώσει εσένα να ανέβεις Γολγοθά, αλλά, και αν ακόμη αυτό είναι το θέλημά Του, θα σου δώσει τη δύναμη να το αντιμετωπίσεις. Εγώ όμως θα προσευχηθώ να μην ανέβεις τον Γολγοθά και να γεννήσει η γυναίκα σου ένα γερό παιδί. Πρόσεξε όμως μη δεχθείς η γυναίκα σου να γίνει πειραματόζωο. Γι΄ αυτό ρώτησε και έναν ιατρό στην Γερμανία ή στην Αμερική αλλά κυρίως στην Γερμανία τί κάνουν εκεί».

Μετά από τις συμβουλές του αυτές έφυγα και πήγα στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου για να διαμείνω, αλλά προβληματιζόμουν για το πού θα βρω γυναικολόγο γιατρό στη Γερμανία, σε ποιά γλώσσα θα του μιλήσω αφού δεν γνωρίζω γερμανικά για να επικοινωνήσω μαζί του και άλλα πολλά.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή πρωΐ, μετά τη Θεία Λειτουργία και την τράπεζα, ξεκίνησα να ξαναπάω στο Κελλί του μαζί με το φίλο μου τον Παναγιώτη.

Το σπιτάκι του γέροντα στην Παναγούδα.

Στο δρόμο συναντήσαμε λίγο πριν φθάσουμε στο Κελλί έναν κληρικό που επέστρεφε. Αφού χαιρετηθήκαμε μας λέει: «Μή συνεχίζετε, διότι από εκεί έρχομαι και δεν άνοιξε, μάλλον έχει φύγει». Εμείς όμως συνεχίσαμε και, όταν φτάσαμε χτυπήσαμε τρεις φορές το αυτοσχέδιο κουδούνι του και εμφανίστηκε στην είσοδο του Κελλιού του κάνοντας μας νεύμα να πλησιάσουμε. Πράγματι ανέφερα εκ νέου τους προβληματισμούς μου και ο γέροντας Παΐσιος μου επανέλαβε αυτά πού μου είχε πει το προηγούμενο απόγευμα. Αφού του ζήτησα κάποια ευλογία μου έδωσε δύο εικόνες μικρές ξυλόγλυπτες, οπού στη μία ήταν η Παναγία Βρεφοκρατούσα και στην άλλη ο Ιησούς Χριστός Εσταυρωμένος και τη μία να τη βάλω στο κρεββάτι του παιδιού πού θα γεννιόταν και την άλλη στης μητέρας. «Δεν έχω να σου δώσω, ευλογημένε κάτι παραπάνω, γιατί έχω γεράσει και δεν κάνω εργόχειρο». Αφού ασπάσθηκα τη χείρα του πήρα τον δρόμο της επιστροφής.

Το βράδυ της ίδιας μέρας έφτασα στο Διδυμότειχο. Επειδή ήμουν μόνος πήγα και περπάτησα στην πλατεία της κωμόπολης, όπου είναι και το τέμενος. Εκεί με βρίσκει ο ιδιοκτήτης ενός φούρνου, ο κ. Νίκος με τον όποιον είχαμε συνδεθεί και οικογενειακά, επειδή με βοήθησε, όταν πρωτοπήγα στο Διδυμότειχο στην εξεύρεση κατοικίας. Συμφωνήσαμε να πιούμε ένα ποτήρι κρασί, αφού πρώτα μιλήσει στο τηλέφωνο με το γυιό του στη Γερμανία, ο οποίος τελείωσε ιατρική και πήρε την ειδικότητα του γυναικολόγου και ο καθηγητής του τον προέτρεπε να σταδιοδρομήσει εκεί. Εκείνη τη στιγμή θυμήθηκα τα λόγια του π. Παϊσίου («ρώτα γιατρό στη Γερμανία»). Τον παρακάλεσα, πριν κλείσει το τηλέφωνο να μιλήσω κι εγώ μαζί του.

Αφού ολοκλήρωσαν τη συνομιλία τους, με φώναξε και με σύστησε στον γυιό του. Πράγματι του είπα το πρόβλημα και όλα τα μικροβιολογικά δεδομένα πού είχα και ζήτησα την επιστημονική του άποψη. Μου απάντησε ότι είμαι τυχερός, διότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων αποδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος τύπος του ιού της ερυθράς, δεν είχε τη δύναμη να διαπεράσει το αμνιακό υγρό που περιβάλλει το έμβρυο μέσα στο σάκκο, ο οποίος λειτουργεί σαν προστατευτικό κέλυφος και κατά συνέπεια δεν είχε προσβληθεί το έμβρυο. Το πρόβλημα πού αντιμετωπίζαμε, ήταν ανακοίνωση σε επιστημονικό συνέδριο πού συμμετείχε πρόσφατα και ήταν 10 ετών μελετών της Πανεπιστημιακής Κλινικής, πού έκανε την ειδικότητά του. Η ανακούφιση από την αγωνία μου και η χαρά πού ένιωσα εκείνη την ώρα δεν μπορεί να περιγραφεί, ούτε να αποτυπωθεί με μερικές λέξεις πάνω σε ένα φύλλο χαρτιού.

Πράγματι ακολουθώντας τις συμβουλές του δεν άφησα τη γυναίκα μου να γίνει πειραματόζωο και το Νοέμβριο μήνα γεννήθηκε ένα υγιές παιδί.

πηγή Άγιο Όρος το Ζωνταλόγου Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου
από το Απόψεις για τη Μονή Βατοπαιδίου
το είδαμε στο ΑΗΔΟΝΙ

Η δήμαρχος Βεροίας έβγαλε ανακοίνωση για τις επερχόμενες εκλογές και στα ΑΛΒΑΝΙΚΑ!!!!!!!!

Άντε ρε. Καλή αρχή.

Σε λίγο, όλοι οι «φίλοι» μας και είναι πολλοί γύρω μας, θα ψηφίζουν για την δική μας τύχη. Και ως «φίλοι», θα φροντίζουν για το καλό μας και μόνον.

Ο Δήμος Βέροιας λοιπόν (Δήμαρχος Ουσουλτζόγλου Χαρίκλεια), ετοιμάζεται για τις επικείμενες εκλογές. Έβγαλε ανακοίνωση στα Αλβανικά και τα Ελληνικά, για τους Αλβανούς τυχόν ψηφοφόρους.


Άντε και καλή αρχή. Φαντάζομαι δεν αργεί η ώρα που ανάλογες ανακοινώσεις, θα βγαίνουν και για τους άλλους φίλους μας, Σκοπιανούς ας πούμε.

Εξ άλλου όλοι εμείς οι ιθαγενείς, ξέρουμε καλά ότι όλοι γύρω μας, μας βλέπουν ως φίλους και μόνον.

Το θέμα είναι να εκλεγώ Δήμαρχος και ας γίνει ένα η φωτιά με το χώμα. Αυτό και μόνον.

Και μη τολμήσει κάποιος να πεί ότι μυρίζει ρατσισμός.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


ΣΧΟΛΙΟ

Αίσχος. Ολοι οι Ελληνες να μην ψηφίσουν....Ας την ψηφίσουν λοιπόν την κύρια οι Αλβανοί....

Ρε τι γίνεται στην πατρίδα μας.....

Στην Βόρειο Ηπειρο οι Αλβανοί (που ήρθαν πριν 500 χρόνια) προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν τους Ελληνες που ζούν εκεί εδώ και 4000 χρόνια να μην ψηφίζουν γενικώς....

Και η δήμαρχος Βεροίας παρακαλάει και τους Αλβανούς λαθρομετανάστες (αφού εμείς δεν τους καλέσαμε αλλά οι προδοτικές κυβερνήσεις χωρίς να μας ρωτήσουν) να την ψηφίσουν....


Μπράβο κυρία Ουσουλτζόγλου....

Ρεζιλεύετε και την μικρασιατική σας καταγωγή που προδίδει το ονομά σας....

Μήπως έχετε μπερδέψει την φιλοξενία του ξένου επισκέπτη με την ιδιοκτησία του Ελληνα πολίτη όπως και η κυβέρνηση;

Σκηνικό έντασης στήνουν πάλι οι Τούρκοι στο Βόρειο Αιγαίο. Βγήκε από τα Δαρδανέλια το ωκεανογραφικό "Τσεσμέ" για έρευνες!!

Το τουρκικό σκαφος "Τσεσμέ" που διεξάγει έρευνες στο Β. Αιγαίο.

Σκηνικό κρίσης πάει να στήσει η Τουρκία στο Βόρειο Αιγαίο τις τελευταίες ώρες με το ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος Α599 TCG Çeșme να προχωρά σε πετρελαϊκές έρευνες σε περιοχή, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σαφώς "υψηλού πετρελαϊκού ενδιαφέροντος", 15 μίλια βόρεια της Σαμοθράκης από τις 05.20 σήμερα μέχρι αργά το απόγευμα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr

(Aνανέωση 30/06 17.18: Πορεία ανατολική έχει λάβει από ώρα 15.00 περίπου το τουρκικό σκάφος με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να βρίσκεται σε απόσταση 3,5 μιλίων από τις ακτές της Ανατολικής Θράκης, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκάφος έχει "δέσει" στο λιμάνι του Αίνου, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποχωρεί από την περιοχή και συνεπώς δεν αποκλείεται να επανέλθει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας).
(Ανανέωση 30/06 10.07: Στην ίδια θέση, και πλέοντας με την ίδια κατεύθυνση και ταχύτητα, το TCG Çeșme κινείται βόρεια της Σαμοθράκης μέχρι αυτή την ώρα).

Είχε εξέλθει από τον Ελλήσποντο περί τις 23.00 της 28/06. Πρακτικά έχουμε μία κίνηση ανάλογη με του "Χόρα" το 1976 και του "Σισμίκ" το 1987, αλλά αιφνιδιαστική, χωρίς τυμπανοκρουσίες από τουρκικής πλευράς.

Στο μεταξύ είχαμε ασυνήθιστα σκληρή ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ με φράσεις όπως "Από επιλογή, η Ελλάδα επιδιώκει τη συνεργασία με την Τουρκία. Δεν πρέπει όμως κανένας να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Η κανονιοφόρος του Π.Ν. Πολεμιστής Ρ61 που παρακολουθεί το τουρκικό σκάφος.

Η κίνηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Αιγαίο (απόπλου και πορεία βόρεια) έγινε αμέσως αντιληπτή από το Π.Ν. το οποίο έστειλε την κανονιοφόρο P 61 «Πολεμιστής», κλάσης Osprey 55, το οποίο από εκείνη την ώρα έχει γίνει η «σκιά» του.

Στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν δύο τουρκικά πολεμικά σκάφη, αλλά τώρα έχουν αποχωρήσει και δεν υπάρχει κανένα πολεμικό τους σε ολόκληρο το Αιγαίο. Το τουρκικό σκάφος κινείται με επαναλαμβανόμενη πορεία δυτικά-ανατολικά-δυτικά και είναι σαφές ότι έχει «λοκάρει» συγκεκριμένη περιοχή στο βυθό.

Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους είκοσι μήνες που η Τουρκία προχωρά σε παραβίαση του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ του 1987 και προχωρά σε ωκεανογραφικές πετρελαϊκές έρευνες μετά το περιστατικό του μισθωμένου νορβηγικού ερευνητικού σκάφους MALENE OSTERVOLD (τουρκικών συμφερόντων) που ενεργούσε για λογαριασμό της τουρκικής εταιρίας πετρελαίων. Το σκάφος συνοδευόμενο από τη τουρκική φρεγάτα GEDIZ (τύπου O.H. Perry) άρχισε στις 14 Νοεμβρίου, έρευνες σε περιοχή 80 ναυτικά μίλια νότια-νοτιανατολικά του Καστελόριζου.

Φυσικά αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πολύ πιο σοβαρό λόγω της εγγύτητας του σκάφους με περιοχές που στο παρελθόν έχουν παράξει υψηλή ένταση λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και για τον λόγο αυτό έχει σημάνει συναγερμός σε επιτελικό επίπεδο. Μάλιστα όπως και τότε έτσι και τώρα η κανονιοφόρος "Πολεμιστής", παρακολουθεί την τουρκική δραστηριότητα. Υπάρχει πολιτική εντολή να μην υπάρξει αύξηση των ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή, παρά μόνον αν το τουρκικό Ναυτικό μεταφέρει μονάδες του.

Ερώτημα είναι αν έχει εκδοθεί από τους Τούρκους NAVTEX, όπως συνέβη στην περίπτωση του Καστελλόριζου το 2008 ή αν πρόκειται για 100% αιφνιδιαστική κίνηση.

Παρατηρητές εκτιμούν ότι το όλο σκηνικό έχει να κάνει με την ανακοίνωση εκ μέρους της κυβέρνησης ότι ξεκινούν πετρελαϊκές έρευνες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων το αργότερο σε ένα χρόνο και την προετοιμασία κατάθεσης νομοσχεδίου για την δημιουργία δημιουργία δημόσιου φορέα έρευνας και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Θα σας ενημερώνουμε για κάθε νεότερη εξέλιξη.

(Ανανέωση 30/06 15.18)
Σε διάβημα στην Τουρκία προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών για την παρουσία και την δραστηριότητα του τουρκικού σκάφους στην Σαμοθράκη. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε σχετικά με τη δραστηριότητα του τουρκικού ερευνητικού σκάφους “Τσεσμέ” τα ακόλουθα:

«Εντοπίστηκε το τουρκικό υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος “Τσεσμέ” στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, μεταξύ της ηπειρωτικής ακτής της Θράκης και της Σαμοθράκης, σε περιοχή εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σύμφωνα με τα σήματα του ναυτικού κώδικα που ανήρτησε χθες, το σκάφος πραγματοποιεί θαλάσσιες έρευνες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει προβεί, από την πρώτη στιγμή, σε διάβημα προς την τουρκική πλευρά προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για τη δραστηριότητα του εν λόγω πλοίου.

Ο πλους και η δραστηριότητα του πλοίου τελούν υπό παρακολούθηση, με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των αρμοδιοτήτων της χώρας μας, σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Από επιλογή, η Ελλάδα επιδιώκει τη συνεργασία με την Τουρκία. Δεν πρέπει όμως κανένας να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

29 Ιουνίου 2010

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ

Του Γιώργου Δελαστίκ

Διεθνής διασυρμός. Η Ελλάδα λοιδορείται με πρωτοφανή τρόπο από τους ξένους «εταίρους» και «συμμάχους».

Μετά τους Γερμανούς πολιτικούς του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού, που είχαν ζητήσει δημοσίως να πουλήσει η Ελλάδα κάνα δυο νησιά της για να ξεχρεώσει και τον γερμανικό Τύπο που μας χλεύαζε καλώντας μας να εκχωρήσουμε μέχρι και τον...
Παρθενώνα, στο χορό μπήκαν αυτή την εβδομάδα και αμερικανικές και βρετανικές εφημερίδες.

Οι μεν μας προτείνουν να νοικιάσουμε ελληνικά εδάφη σε ξένους, οι δε «αποκαλύπτουν» ότι έχει δήθεν αρχίσει η διαδικασία εκποίησης και ελληνικά νησιά έχουν ήδη βγει στο σφυρί! Πιο επιθετικοί οι Αγγλοι. «Μια θέση στον ήλιο: η Ελλάδα βγάζει προς πώληση τα νησιά της για να σώσει την οικονομία» ανέφερε ο δηλητηριώδης τίτλος στην πρώτη σελίδα του «Γκάρντιαν». Μιας εφημερίδας της Βρετανίας, που είναι υποτίθεται και σοσιαλιστική - δηλαδή ιδεολογικά συγγενής προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου (άλλο θέμα βεβαίως πόσο «σοσιαλιστική» είναι η ακραία αντεργατική πολιτική του τελευταίου).

Στάζει φαρμάκι το «ρεπορτάζ» της εφημερίδας: «Γερμανοί πολιτικοί κάλεσαν την Ελλάδα να αρχίσει να πουλάει νησιά, ιστορικά κτίρια και έργα τέχνης.
Τώρα φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε υπόψη της τις απαιτήσεις τους» γράφει σαρκαστικά και με κάθε σοβαροφάνεια. «Η Ελλάδα ετοιμάζεται τώρα να πουλήσει ή να προσφέρει για μακροχρόνια μίσθωση μερικά από τα 6.000 ηλιόλουστα νησιά της σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ξεπληρώσει τα βουνά από χρέη της» προσθέτει, ξεκινώντας από κάποια προσπάθεια πώλησης κρατικής γης στη Μύκονο.

Προηγήθηκαν οι Αμερικανοί. Οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» δημοσίευσαν την Τρίτη άρθρο Γερμανού καθηγητή Γεωπολιτικής που διδάσκει στο Παρίσι, ο οποίος πρότεινε να αρχίσει η Ελλάδα να εκχωρεί τμήματα του εδάφους της σε ξένους έναντι ενοικίου. «Αριστο τρόπο» μείωσης του δημόσιου χρέους χαρακτηρίζει ο αρθρογράφος της αμερικανικής εφημερίδας «την ιδέα μιας οικονομικής δουλείας (!) επί ελληνικού εδάφους», προβάλλοντας ως υποδείγματα τη... Διώρυγα του Παναμά, το Γκουαντάναμο και το Χονγκ Κονγκ!


Το πολιτικό θράσος όλων αυτών δεν είναι, δυστυχώς, ανεξήγητο. Τι διεθνές κύρος να έχει μια χώρα που υπήχθη οικειοθελώς σε καθεστώς υποτέλειας προς το ΔΝΤ; Ποιος να τη σεβαστεί και γιατί; Πόσω μάλλον όταν έχει υπογράψει αυτούς τους εφιαλτικούς όρους που έχει υπογράψει η κυβέρνηση Παπανδρέου στο αποτρόπαιο Μνημόνιο με το ΔΝΤ, το οποίο αποτελεί... μνημόσυνο για την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας. Φρίκη αισθάνεται όποιος διαβάζει όσα ανακαλύπτουν στο Μνημόνιο καθηγητές πανεπιστημίου.


Εφιαλτικός ο όρος της «Γνωμοδότησης» του Μνημονίου που καθορίζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα μετά την υπαγωγή της στο καθεστώς του ΔΝΤ: «Ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας... σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση». Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι αν δεν πληρώσουμε κάποια δόση του δανείου, όχι μόνο το ΔΝΤ ή η ΕΕ συνολικά, αλλά οποιαδήποτε μεμονωμένη χώρα που μας έχει δανείσει αποκτά το νομικό δικαίωμα να... κατασχέσει ακόμη και το κτίριο της ελληνικής Βουλής - για να μην πούμε ακόμη και τον Παρθενώνα!!!


Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατάλαβαν τι ακριβώς ψήφισαν, όταν ενέκριναν το Μνημόνιο; Και δεν επαναστάτησε η όποια συνείδηση τους έχει απομείνει; Θεώρησαν δηλαδή ότι το να συνδέσουν επισήμως και για πάντα το όνομά τους με μια τέτοια επαίσχυντη διάταξη νομικής εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και του εδάφους της πατρίδας μας στους ξένους, είναι σύμφωνο με τηνθεμελιώδη διακήρυξη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα στους Ελληνες»; Αν είχε υπογράψει τέτοιο όρο η Δεξιά, θα την είχαν στήσει στον τοίχο από πολιτική σκοπιά - και δικαίως. Οι ίδιοι όμως γιατί υπέγραψαν;


ΕΘΝΟΣ
από το
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ξένες δυνάμεις καταστολής κατά του εξεγερμένου ελληνικού λαού ετοιμάζει η κυβέρνηση!


Σας το παραθέτω από το Ρουφιάνος:

Άκουσα καλά; Η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα φέρει αλλοδαπούς αστυνομικούς, υπό τον φόβο γενικευμένης εξέγερσης του ελληνικού λαού ενάντια στα δρακούλια μέτρα;

Ρε Έλληνες ξεσηκωθείτε ρεεεεεεεεεε....


Θα φέρουν του Γερμαναράδες - Ιταλούς - Ολλανδούς αστυνομικούς εδώ;
Θα έχουμε νέα δικτατορία; Γιατί αυτό; Μήπως φοβούνται, ότι σε λίγο καιρό (και όταν λέω λίγο, εννοώ ΛΙΓΟ) θα βγούνε στους δρόμους ΚΑΙ οι αστυνομικοί και δεν θα έχουν κάποιο σώμα ασφαλείας να τους προστατεύει;

Απευθύνομαι προς ΌΛΟΥΣ τους Έλληνες:


ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ...


ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ...

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ...


ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ, ΝΙΩΘΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!


Ακολουθεί απόσπασμα απο την συνέντευξη:


".....σήμερα στο ραδιόφωνο. Στο ραδιόφωνο «Θέμα» στις 11 το πρωί ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αποκάλυψε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με την «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπό τον φόβο γενικευμένης εξέγερσης του ελληνικού λαού ενάντια στα δρακούλια μέτρα, ετοιμάζουν να εισάγουν μέρος της δύναμης της ευρωχωροφυλακής, όπως την κατονόμασε ο εκπρόσωπος, αποτελούμενη από Ισπανούς, Γερμανούς, Ιταλούς, Ολλανδούς και άλλους μισθοφόρους, «οι οποίοι θα έχουν και το βάρος της καταστολής της κατά τα φαινόμενα επερχόμενης εξέγερσης, αν και εφόσον η ντόπια αστυνομία δεν κάνει καλά την δουλεία της».


Κατά τα λεγόμενα η εν λόγω δύναμη μπορεί να επέμβει όπου και όπως θέλει χωρίς να υπόκειται σε έλεγχο και περιορισμούς, λαμβάνοντας εντολές μόνο από την ΕΕ.
Ο χαριτωμένος αντιπρόσωπος μετά από την προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα διερωτήθηκε, «πώς θα αισθανθούν οι Έλληνες εργαζόμενοι όταν τους ξυλοκοπούν ξένοι αστυνομικοί»;

Εκτός από την κατά 20% περικοπή των επιδομάτων των 700.000 δημόσιων υπάλληλων οι οποίοι ευθύνονται λόγω των αγώνων τους για το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων που απολαμβάνουν το σύνολο των Ελλήνων εργαζομένων, το υπουργείο «προστασίας του πολίτη» ανακοίνωσε ότι ως το τέλος του χρόνου θα μειώσει κατά 20% και το ποσοστό εγκληματικότητας.
Για να το πετύχει αυτό από την επόμενη εβδομάδα θα διοχετευτούν στους δρόμους 15.000 καινούργιοι αστυμομικοί.

Προφάσεις και εικόνες χούντας.
Αυτές οι ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής θα είναι στην ουσία ένας στρατός που θα χρησιμοποιούν τα κράτη, στην προσπάθεια να φανεί ότι δεν αναμιγνύουν το δικό τους στρατό, αλλά ευρωπαϊκές δυνάμεις άμεσης επέμβασης. Η οικονομική κρίση η οποία θα συνοδεύεται από κοινωνικές αναταραχές θα δώσει στις Βρυξέλλες μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεστάρει την ικανότητα επέμβασης της μυστικής ομάδας η οποία έχει δημιουργηθεί για την πάταξη εξεγέρσεων και αναταραχών στην Ευρώπη.

από το Ρουφιάνος

ΣΧΟΛΙΟ
Την δυνατότητα αυτή (τις επέμβασης ξένων κατασταλτικών δυνάμεων) την παρέχει η πρόσφατα υπογραφείσα Συνθήκη της Λισαβώνας....είναι στα ψηλά γράμματα...
Οπως και το ότι ενδεχόμενη εξέγερση που θα κινδυνεύσει να ανατρέψει το καθεστώς μπορεί να κατασταλεί ακόμα και με στρατιωτική επέμβαση ευρωπαϊκών δυνάμεων!!!

Εγώ μονο ένα έχω να δηλώσω.
Αν ξεσηκωθούμε τελικά οι Ελληνες κατά του αντισυνταγματικού καθεστώτος της 4ης Οκτωβρίου που μας καταληστεύει με πρόσχημα την οικονομική κρίση που δημιούργησαν πολιτικοί, πλούσιοι και τραπεζίτες και έρθουν ξένοι αστυνομικοί να μας σταματήσουν θα έχουμε νεκρούς.....

Οταν ξέρω ότι ο αστυνομικός απέναντί μου είναι Ελληνας αδερφός μου, συγκρατούμαι και θέλω να τον προσπεράσω ....άντε αν είναι κανένας φανατικός βλάκας που πληρώνεται 700 ευρώ και θέλει να σταματήσει με μπουνιές και γκλοπιές τον διαδηλωτή που παλεύει και για τον δικό του μισθό...τότε μπορεί να του σπάσω το κεφάλι.....

Οταν όμως δω Γερμανό, Ιταλό ή Εγγλέζο εισβολέα (με την άδεια της προδοτικής κυβέρνησης) να θέλει να με σταματήσει μέσα ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ τότε μάλλον θα αποκτήσω πολύ πιο δολοφονικές διαθέσεις.......

Κι όποιον πάρει ο χάρος......

Στα Αγια τούτα χώματα που οι πρόγονοί μας και οι παπούδες μας έχυσαν το αίμα τους κανένας ξένος δεν θα έρθει να μου επιβάλλει οτιδήποτε.....

Κι αυτό το λέω και για κάτι άλλα ξένα παιδάκια με γραβάτες που κυκλοφορούν πλέον ανάμεσα μας σαν τοκογλύφοι και μας λένε πως θα ζούμε.....

Παραλήρημα προδοσίας και ανθελληνισμού από την Γενική Γραμματέα του Υπ. Παιδείας Δραγώνα σε συνέντευξη.

Το πρωί της 21ης Ιουνίου 2010, στις 9:20, στο Σκάι, στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε μίλησε η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα Δραγώνα για το Νέο Δημοτικό Σχολείο που θα ξεκινήσει πιλοτικά από το σχολικό έτος 2010-2011.

Είπε ότι από την Α΄ και τη Β΄ Δημοτικού τα παιδιά θα μαθαίνουν αγγλικά για να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν ...και άλλες γλώσσες εκτός από την Ελληνική. Επίσης, είπε ότι τα Ελληνικά είναι μια μικρή γλώσσα (!) σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί πολύ λίγοι άνθρωποι μιλάνε ελληνικά.

(Μήπως ξεχνάει η κυρία αυτή την εμβέλεια που είχε η ελληνική γλώσσα στην αρχαία ελλάδα, στα ελληνιστικά χρόνια, στην περίοδο του βυζαντίου; Μήπως είναι στο χέρι μας να την ξανακάνουμε μία παγκόσμια γλώσσα;)

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα μπορούσαν αντί των αγγλικών στην Α΄ δημοτικού να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά, εκείνη απάντησε ότι τα αρχαία Ελληνικά είναι πλέον μια νεκρή γλώσσα!

(Μήπως ξεχνάει η κυρία ότι τα...αρχαία ελληνικά είναι η μητέρα των γλωσσών; Να της υπενθυμίσουμε ότι έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου δίνουν διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια μιλώντας ελληνικά και γίνονται αντιληπτοί γιατί οι ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούν είναι ρίζες ξένων λέξεων; Να της υπενθυμίσουμε ότι οι περισσότερες επιστήμες χρησιμοποιούν ορολογία με ελληνικές λέξεις; Να της υπενθυμίσουμε ότι η αρχαία και η νέα ελληνική διδάσκεται σε ξένα πανεπιστήμια; Να της υπενθυμίσουμε ότι η Καινή Διαθήκη και η Αποκάλυψη γράφτηκαν σε γλώσσα ελληνική;)

Επίσης μίλησε για τη δασκάλα κα Νικοπούλου που δίδαξε στη Θράκη, ότι το πέρασμά της
από τα σχολεία στα Πομακοχώρια ήταν ατυχές γιατί δίχασε την τοπική κοινωνία. (Αποσιωπά το γεγονός ότι η κα Νικοπούλου προσπάθησε να κάνει σωστά τη δουλειά της και να διδάξει την ελληνική γλώσσα στους Πομάκους που είναι Έλληνες πολίτες).

Ερωτώ: η ύπαρξη των αγγλικών από την Α΄και Β΄δημοτικού δεν θα προκαλέσει σύγχυση και μαθησιακές δυσκολίες στα παιδιά; Αντιθέτως, μετά από σχετικές έρευνες φαίνεται ότι τα αρχαία ελληνικά βελτιώνουν τις αντιληπτικές και οπτικές ικανότητες και λειτουργίες των παιδιών, που συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση της δυσλεξίας. Παραθέτω σχετικό άρθρο της Καθημερινής (Aρχαία Eλληνικά κατά δυσλεξίας, Aλεξάνδρα Kασσίμη, Καθημερινή, 29-5-2004).

Αισθάνομαι πληγωμένος και προδωμένος ιδιαίτερα με τη σκέψη ότι η παραπάνω συνέντευξη δόθηκε από ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας το οποίο μάλιστα είναι σε θέση να παίρνει και τις ανάλογες αποφάσεις… που μπορούν να αποβούν μακροχρόνια καταστροφικές.

Πηγή Ι.Ν. ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
το είδαμε στο Ηπειρος Ελλάς

ΣΧΟΛΙΟ

Δηλαδή από πότε οι γλώσσες κρίνονται ως μικρές ή μεγάλες από το πόσος πληθυσμός της υφηλίου τις μιλάει;
Δηλαδή η κ. Δραγώνα υποστηρίζει ότι η ελληνική των 6 εκατομμυρίων λέξεων είναι μικρότερη γλώσσα από την αγγλική των 300.000!!!!
Η ελληνική που την μιλούν στην οικουμένη εδώ και 4000 ή και περισσότερα χρόνια ειναι μικρότερη από την αγγλική που την μιλούν μέτα το 500 μ.Χ.!!!!

Η ελληνική γλώσσα των ανώτερων νοημάτων και των επιστημονικών όρων είναι μικρότερη από την σημειολογική αγγλική!!!!

Συγνώμη ρε παιδιά είναι ελληνίδα σίγουρα αυτή η κυρία;

Αλλα ο προδοτικός παροξυσμός της Δραγώνα δεν εχει τέλος.....

Λεέι: Τα αρχαία ελληνικά είναι μια νεκρή γλώσσα!!!!

Απλά κ. Δραγώνα αν κάποιος κατάφερνε να πάρει σαν προσωπικό του πνευματικό δημιούργημα τα αρχαία ελληνικά και απαιτούσε παγκοσμίως κάθε αρχαιοελληνικός όρος αλλά και τα παράγωγά του να μην γράφεται και να μην προφέρεται, ξέρετε τι θα συνέβαινε;

Θα εξαφανιζόταν κάθε επικοινωνία μεταξύ των επιστημόνων παγκοσμίως.
Τα επιστημονικά συγγράματα θα ήταν αντί π.χ. 200 σελίδων.....περίπου 10000 σελίδων σε μια προσπάθεια των επιστημόνων να αναλύσουν (αφου πλέον θα τους απαγορευόταν να προφέρουν και να γράφουν) όλους τους όρους της επιστήμης τους....και μιλάμε για όλες τις επιστήμες....

Ολες οι γλώσσες ανεξαιρέτως θα δέχονταν σοβαρό πλήγμα σε νοήματα και έννοιες....
Οσο για μας τους Ελληνες; Απλά θα έπρεπε να μάθουμε την νοηματική των κωφαλάλων αφού πλέον δεν θα μπορούσαμε να πούμε απολύτως τίποτα!!!!!

Αυτή είναι η νεκρή γλώσσα κατά την Δραγώνα....
Σε ανάλογη περίπτωση αν καταργούνταν τα αγγλικά θα συνέβαινε το "τρομερό"....όλος ο κόσμος να αρχίσει να μιλάει την δική του εθνική γλώσσα......κι οχι αυτήν που μας πλασάρουν εδώ και χρόνια οι Αγγλοαμερικάνοι και τα φερέφωνα τους (οπως η Δραγώνα) σε κάθε χώρα....

Τέλος το προδοτικό μένος της Δραγώνα δεν μπορούσε να μην αγγίξει για πολλοστή φορά την ηρωϊδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου...
Και τι βρήκε να πεί γι αυτήν;
Οτι δίχασε την τοπική κοινωνία.....

Τι μας λες κυρά Θάλεια; Ναι την δίχασε γιατί μέχρι τότε εμφανίζονταν οι Τούρκοι του Προξενείου και άλλοτε με δώρα κι άλλοτε με απειλές είχαν πείσει τους Ελληνες Πομάκους ότι είναι Τούρκοι.....Μέχρι που εμφανίστηκε αυτός ο ελληνικός άγγελος η Χαρά. Τότε τα σχέδια των Τούρκων χάλασαν....
Αρχισε να διδάσκει στα παιδιά ότι είναι Ελληνόπουλα. Οτι δεν έχουν καμιά σχέση με τους Τούρκους τους προαιώνιους εχθρούς του Γένους μας. Και τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους, άρχισαν να ξυπνούν. Αρχισαν να αντιστέκονται στις πιέσεις των Τούρκων...
Ωσπου οι τελευταίοι άρχισαν να απειλούν και την ίδια. Την χτύπησαν. Τις έσπασαν το χέρι. Εχασε το παιδί που κυοφορούσε!!!!!

Αν είχαμε 100 δασκάλους σαν την Νικοπούλου στην Θράκη σε βάθος 20 χρόνων οι Πομάκοι εκτός από ελληνική εθνική συνείδηση θα ξαναγυρνούσαν και στην Ορθοδοξία την πίστη των προπαπούδων τους που εξισλαμίστηκαν για να αποφύγουν την χατζάρα του Τούρκου.

Ομως Δραγώνα εσύ ξέρεις καλά την δουλειά που σου ανατέθηκε. Οπως την ήξερε κι ο Εφιάλτης στις Θερμοπύλες.
Η Χαρά έπρεπε να φύγει κι ετσι έγινε. Τα κατάφερες.......την έστειλες μακρυά από την αγαπημένη της Θράκη.
Ρε παιδιά περίεργα εκρηκτικά δεματάκια μόνο στον Χρυσοχοϊδη στέλνουν;

Αλήθεια ο εισαγγελέας που ανέλαβε την έρευνα για τους πανεπιστημιακούς τίτλους της Δραγώνα και τον νόμιμο ή όχι διορισμό της αργεί;

ΘΑΝΟΣ

Πατριωτικό Μέτωπο: Πολλαπλή η επίθεση κατά των Ελλήνων bloggers. Στην κατοχική συμμαχία και την Google, προστέθηκε τώρα και η τουρκική ΜΙΤ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα 28 Ιουνίου 2010


Σε πολλαπλά επίπεδα και ενορχηστρωμένα εντείνεται η επίθεση κατά των ελεύθερων φωνών του διαδικτύου και ιδιαίτερα των ελεύθερων Ελλήνων bloggers.

Από τη μια πλευρά η κατοχική συμμαχία που κυβερνά τον τόπο, επεξεργάζεται νομοσχέδια για τη φίμωση της μοναδικής ελεύθερης φωνής ενημέρωσης που μπορεί να έχει σήμερα ο Έλληνας πολίτης, τους bloggers και το διαδίκτυο. Από την άλλη, η Google, άκριτα και χωρίς καμία σοβαρή δικαιολογία, προχωρεί σε μαζικούς αποκλεισμούς χρηστών των υπηρεσιών της στον χώρο των blogs. Και εντελώς πρόσφατα, στο τοπίο εμφανίζονται και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) με στημένα blogs (όπως πχ το τουρκικό ΙΟΑΝΙΝΑ για το οποίο εκτενή αναφορά κάνει το γνωστό ελεύθερο blog ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ http://epirus-ellas.blogspot.com/ ), με «επιθέσεις φιλίας» στους Έλληνες bloggers, τους οποίους και καλεί «να μοιραστούν καλές αναμνήσεις από τα τουρκοκρατούμενα Ιωάννινα».

Το Πατριωτικό Μέτωπο, καλεί και παρακαλεί τους ελεύθερους Έλληνες bloggers «να έχουν το νου τους» στην επίθεση αυτή «φιλίας» των τούρκικων blogs. Την ίδια ώρα, να είναι προετοιμασμένοι να περάσουν σε άλλες «πλατφόρμες διαδικτυακής επικοινωνίας» όπως η WordPress πχ, σε περίπτωση που η μαζική επίθεση κατά των ελεύθερων φωνών του διαδικτύου γίνει με μορφή «σκούπας», όπως εξάλλου έχει δοκιμασθεί σε άλλες περιοχές της υφηλίου, από αυταρχικά καθεστώτα.

Όσο για την Google και την κατοχική συμμαχία που κυβερνά την Πατρίδα μας, να γνωρίζουν πως με «πραξικοπήματα» και ασφαλίτικες μεθόδους, δεν πτοείται του «Έλληνος ο τράχηλος» ο οποίος 3.000 χρόνια τώρα, γνώρισε διαφόρων τύπων «μπέηδες» και ξέρει να αντιστέκεται.

Γ(εμίσαμε) Ε(ύπορους) Ε(πιφανείς) Θ(ρασίμια) Α(στράτευτους).

Βδομάδα παρά βδομάδα το ΓΕΕΘΑ βγάζει και μια ανακοίνωση για να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα!
Τους τελευταίους μήνες γόνοι εύπορων κι επιφανών οικογενειών απασχολούν με τα καμώματά τους την κοινή γνώμη κι αναγκάζουν το ΓΕΕΘΑ να διατάζει ΕΔΕ για τη διερεύνηση των συμβάντων και τις περαιτέρω κυρώσεις.Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή.

Μόλις προχτές ο υιός Ζαγορίτης μετά της καλλιτέχνιδος Τζούλιας θωπεύονταν στο "ακριτικό" στρατόπεδο του Πολεμικού Μουσείου!

Δυο βδομάδες πριν οι γνωστές ναυτικές οικογένειες Πατίστα-Λαιμού γέμισαν το επίσης μουσείο πολέμου "Αβέρωφ" με μοντέλες και σχετικά φτηνά (των 300 ευρό) κωλ γκερλς.
Παρεμπιπτόντως αποκαλύφτηκε πως ο γαμπρός απέφυγε τη στράτευση ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού!!!

Ενδιάμεσα υποχρεώθηκαν να βγάλουν ανακοίνωση για τον υιό Τριανταφυλλόπουλο με το γνωστό "πάρτι του οπλίτη" στην Τρίπολη και τη μετάταξη:"Ο Στρτης(ΜΧ) Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, κατατάχθηκε την 10 Μαΐου 2010 στο 11ο ΣΠ, στην Τρίπολη.

Ως ο μεγαλύτερος υιός οικογενείας με 3 τέκνα μετέπεσε στην κατηγορία του Υπόχρεου Εκπαιδεύσεως (ΥΠΕΚ) μειωμένης θητείας 8 μηνών.Προκειμένου να υπάρχει ισοκατανομή των ΥΠΕΚ σε όλα τα Όπλα - Σώματα του Στρατού Ξηράς, ο στρατιώτης (μαζί με 54 άλλους συναδέλφους του) μετατάχθηκε από το Πεζικό στο Μηχανικό."!!!

Πιο πριν είχαμε την ιστορία του Πάρι Κασιδόκωστα που έκανε διακοπές στη Χαβάη όντας ναύτης και τον επιχειρηματία Ψωμόπουλο που αναγκάστηκε να υπηρετήσει όταν μηνύθηκε από την αγαπημένη του και διαπιστώθηκε πως ήταν ανυπότακτος.

Αυτά κι άλλα πολλά είναι τα περιστατικά που έχουν μετατρέψει το ΓΕΕΘΑ σε Γ(εμίσαμε) Ε(ύπορους) Ε(πιφανείς) Θ(ρασίμια) Α(στράτευτους)!
Που θα πάει κύριε Βενιζέλο αυτό το ρεζίλεμα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας από τα παιδιά των "επιφανών"-"εύπορων" μπαμπάδων;
Τι άλλο περιμένετε να συμβεί;

Δεν καταλαβαίνετε πως τα άτυπα προνόμια που απολαμβάνουν οι γόνοι "επιφανών" οικογενειών ξεφτιλίζουν το Στράτευμα και προκαλούν το κοινό αίσθημα περί ισότητας και δικαιοσύνης;
Κι αν οι ίδιοι στερούνται αγωγής και παιδείας από την οικογένειά τους εσείς οφείλεται να εφαρμόσετε τους υπάρχοντες κανονισμούς!
Τι σας εμποδίζει να πάρετε μέτρα και κεφάλια ώστε να σταματήσει το ρεζίλεμα του Στρατού και η πρόκληση των "ανωνύμων" φαντάρων που υπηρετούν κανονικά τη θητεία τους κάνοντας και τις υπηρεσίες των λουφαδώρων;
Σήμερα κιόλας κινήστε τις διαδικασίες στράτευσης όλων των ανυπότακτων και κάντε υποχρεωτική την παραμονή όλων ανεξαιρέτως των στρατευμένων για το μισό τουλάχιστον της θητείας τους σε παραμεθόριες περιοχές(πως πηγαίναμε παλιά στην Καβύλη έχετε ακουστά;).
Κι επί τη ευκαιρία καταργείστε τα στρατόπεδα-"βύσματα" στο κέντρο της πρωτεύουσας!

πηγή Ζειδώρον

Επίκειται επίθεση στο Ιράν;

Μια τεράστια αρμάδα πολεμικών σκαφών των ΗΠΑ, Αγγλιας, Γερμανίας και Ισραήλ, έτοιμάζεται να επιτεθεί εναντίον του Ιραν. Το μόνο που απομένει είναι μια προβοκάτσια, όπως εκείνη στον κόλπο του Τονκιν το 1964, που έδωσε στις ΗΠΑ την ευκαρία να επιτεθούν εναντίον του Βιετνάμ.

του Εμμανουήλ Σαρίδη

Η αρμάδα καθ΄οδόν

Στις 14.03.2010 ο Rob Edwards, της εφημερίδας „The Herald“, εγραφε στο www.heroldscotland.com, ότι εκατοντάδες βόμβες “bunker-buster” μεταφέρονται με πλοία απο την Καλιφόρνια στο νησί Diego Garcia στον Ινδικό Ωκεανό. Οι βόμβες “bunker-buster” είναι ικανές να διεισδύσουν και να πλήξουν στόχους με ισχυρή θωράκιση σε μεγάλο βάθος, μεταφέρθηκαν δε στο νησί συνολικά 195 έξυπνες κατευθυνόμενες και 192 μαζικές βόμβες (1). Το νησί Diego Garcia ανήκει στη Βρετανία, χρησιμοποιείται όμως απο το 1971 κατόπιν συμφωνίας από τις ΗΠΑ ως στρατιωτική βάση (2). Η προετοιμασία για το θανατηφόρο χτύπημα στον Ιραν είχε αρχίσει.

Δεν πέρασαν τρείς μήνες και η επίθεση εναντίον του Ιράν είναι πλέον ζήτημα ημερών. Την περασμένη εβδομάδα το Ισραήλ μετέφερε με στρατιωτικών οχήματα υλικά στην Σαουδική Αραβία (η οποία είναι υπό την κυριαρχία των ΗΠΑ, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται υπό την κυριαρχία του Ισραήλ). Ήδη στίς 12.06.2010 μια αρμάδα απο 12 πολεμικά πλοία της λεγόμενης «δυτικής κοινότητας αξιών» διέσχισαν τη διώρυγα του Σουέζ με κατεύθυνση τον Περσικό Κόλπο και πρός ενίσχυσην των πλοίων, που έχουν περικλύκλώσει το Ιράν. Του στόλου ηγείτο το USS Harry S. Truman, ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο της κατηγορίας Nimitz με 60 μαχητικά-βομβαρδιστικά και 6.000 στρατιώτες, ακολουθούμενο και απο ένα ισραηλινό πολεμικό πλοίο και την γερμανική φρεγάτα Hessen.

Απέναντι σ' αυτή την τρομακτική δύναμη πυρός και καταστροφής, το Ιράν έχει να αντιπαρατάξει έναν σχετικά μικρό στόλο, που σε καμμία περίπτωση δεν είναι εις θέσιν να φέρει κάποια σημαντική αντίσταση. Διαθέτει όμως τίς τορπίλες ιρανικής κατασκευής Shkval για την προστασία των πυρηνικών αντιδραστήρων που κατασκευάσθηκαν από την Ρωσία και για την προστασία της χώρας από ισραηλινές και αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές υπερηχητικούς πυραύλους πτερυγίων.

Όλα τελειώσανε για το Ιράν;

Φτάνουν αυτά; Ασφαλώς και όχι. Έτσι μένει να δούμε τί μπορεί να αναμένεται στον διπλωματικό τομέα, που καθορίζουν τα γεωστρατηγικά ενδιαφέροντα και οι μεσοπρόθεσμοι στρατηγικοί σχεδιασμόι των εμπλεκομένων χωρών.

Ο δεδηλωμένος σύμμαχος του Ιράν είναι η Συρία και το Hezbollah (Hezbollah απο το αραβικό "hizbu 'llah", το "Κόμμα του Θεού"). Μια ισραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν, και λέγω ισραηλινή, διότι το Ισραήλ είναι ο "αρχηγός" ενώ όλοι οι άλλοι συμμετέχοντες, ΗΠΑ, Αγγλία και Γερμανία, είναι τα τσιράκια του, θα είχε σαν συνέπεια πόλεμο σε όλη την περιοχή. Στον οποίο δεν αποκλείεται να συμμετάσχει και η Αίγυπτός, αν ξεσηκωθεί ο κόσμος και στείλει στον διάβολο τον δουλικό δικτάτορα Muhammad Husni Mubarak.

Δεν απομένει να δούμε και τι στάση θα κρατήσει η Ρωσία. Η οποία μέχρι σήμερα έδινε την εντύπωση, ότι έχει καλές σχέσεις με το Ιράν, κάνοντας μάλιστα που και που και κάποια κριτική στο Ισραήλ (πυρηνικό εργοστάσιο Busher κλπ.). Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως τα τελευταία ρεπορτάζ για μια αναδιοργάνωση των γεωστρατηγικών σχεδιασμών της στην Κεντρική Ασία (πετρέλαια, δρόμοι των ναρκωτικών κ.α.) και ιδίως οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις ΗΠΑ μεταξύ του ρώσου προέδρου Dmitri Medwedew και του προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η βοήθεια των ΗΠΑ για την δημιουργία ενός τεχνολογικού κέντρου κοντά στη Μοσχα (Για την επίσκεψη του Medwedew στη Μόσχα βλέπε και στο λινκ). Την στιγμή που η Ρωσία έχει ένα δικό της, που όμως με τους προδότες και μεθύστακες κυβερνήτες της μετα το 1990 το άφησε να καταστραφεί. Εκτός αυτού η Ρωσία, φοβούμενη ένα ισχυρό Ιράν στα Νότια, τραινάρει απο χρόνια την παράδοση των πυραύλων SS 300, για τίς οποίες έχει δεσμευθεί βάσει συμβολαίου (3).

Υπάρχουν λοιπόν πολλές ενδείξεις, ότι η Ρωσία πίσω απο τίς πλάτες του Ιράν παίζει ένα όχι τόσο καλό παιχνίδι στην περιοχή, με συμφωνίες υποστήριξης των αμερικανών εισβολέων στο Αφγανιστάν, ακόμη και οικονομικές συμφωνίες με τους Άγγλους (βλέπε και "Britischer Premier bietet Russland Kooperation auch in strittigen Fragen an" http://de.rian.ru/world/20100626/126875017.html

πηγή Berlin-Athen

ΣΧΟΛΙΟ
Σημαντική είδηση την οποία λιγο πολύ όλοι υποπτευόμαστε αλλά την αποδίσουμε με κάποια επιφύλαξη καθώς αν μπείτε και δείτε και το υπόλοιπο άρθρο του κ. Σαρίδη δεν ειναι δυνατόν να διασταυρωθούν οι πληροφορίες που λέει ότι Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Μεντβέντεφ είναι Εβραίος κι ο Πούτιν Μασώνος.....

Πάντως πραγματικά υπάρχει έντονη κινητικότητα στρατιωτικών δυνάμεων μέσα στον Περσικό Κόλπο....

28 Ιουνίου 2010

Συν-μηνύουμε τους προδότες πολιτικούς για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

ΓΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝ-ΜΗΝΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ & ΤΟΥ Δ.Ν.Τ!
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ:

1. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ", ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ.
ΚΟΣΤΙΖΕΙ 10 ΕΥΡΩ.

2. ΓΡΑΨΤΕ:
" Εγώ ο/η...κάτοικος ...οδός.., δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής, στην υπ'αριθμόν:
ΑΒΜ: Α10/1688/27-5-10 μήνυση που κατέθεσε στη Χαλκίδα ο Δημήτριος Αντωνίου, κατά των βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου για εσχάτη προδοσία.

3. ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ ΑΠ'ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ.

4. ΖΗΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ.

Ενημερώστε όλους τους Έλληνες
Τώρα μπορούμε να συμμετέχουμε στον αγώνα για την πατρίδα μας

πηγή ΤΟΞΟΤΗΣ

Σε προηγούμενη ανάρτηση του ίδιου ιστολογίου διαβάζουμε:

Η κίνηση αυτή του κ. Αντωνίου εκφράζει χιλιάδες Ελήνων και τώρα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στον αγώνα που ξεκίνησε.

Στις αρχές Μαϊου για τους ίδιους λόγους η δημοσιογράφος Αλίκη Στεφάνου είχε συντάξει ανάλογη Μηνυτήρια Αναφορά κατά του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ενεργοποίησε φόρμα συλλογής υπογραφών εδώ: http://www.gopetition.com/online/35993.html

την οποία υπογράφουμε αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 770 πολίτες.

Με την υπογραφή μας, ενισχυουμε την ηδη υπάρχουσα μήνυση του κ. Αντωνιου και συμμετέχουμε στην προσπάθεια του να ακυρωθεί η ενταξη στο ΔΝΤ και να ξαναγίνει η Ελλαδα ανεξάρτητη και χωρίς εδαφικές και κοινωνικές υποθήκες.

Όποιος διαφωνεί με το ΔΝΤ και τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα, υπογράφει λοιπόν τη σχετική φόρμα. http://www.gopetition.com/online/35993.html

Όσο περισσότεροι είναι οι συν-μηνυτές, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πίεση στη δικαιοσύνη. Επίσης, είναι τόσο καλά τεκμηριωμένη συνταγματικά η μήνυσή του κ. Αντωνίου, που δεν μπορεί να την αγνοήσει ο πρόεδρος της δημοκρατίας.
Εμείς, σαν συν-μηνυτές με η αίτηση που θα υποβάλλουμε σε δεύτερη φάση (θα ενημερώσω σχετικά), είναι σαν να καταθέτουμε την ίδια ακριβώς μήνυση.

πηγή ΤΟΞΟΤΗΣ

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την μήνυση που κατέθεσε ο κ. Αντωνίου.

ΣΧΟΛΙΟ
Ελπίζω να βρεθεί ένας πατριώτης δικαστής να στείλει τους προδότες που καταστρέφουν εθνικά, ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών με πρόσχημα την οικονομική κρίση που δημιούργησαν οι ίδιοι (οι πολιτικοί) εξυπηρετώντας τους πλούσιους χορηγούς τους και τους μεγαλοτραπεζίτες Ελληνες και ξένους εκεί που πρέπει............

Grand Prix F1 Βαλένθιας. Νίκησε ο Vettel με πρωταγωνιστές τους Hamilton και Webber!

Στον συναρπαστικό αγώνα της πίστας της Βαλένθια έπρεπε να μείνει μόνο ένας. Αυτός ο ένας ήταν ο poleman του GP της Ευρώπης, ο Sebastien Vettel, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε λάθη και ατυχήματα αντιπάλων πιλότων, κατακτώντας τη νίκη που τον έφερνε και πάλι δυνατά στη μάχη του τίτλου. Αμφιλεγόμενη δεύτερη θέση του Lewis Hamilton που μπορούσε να φτάσει από νίκη μέχρι και... εγκατάλειψη, αλλά εν τέλει αύξησε τη διαφορά του από τον Jenson Button, ο οποίος συμπλήρωσε το podium. Τρομακτικό ατύχημα του Mark Webber που βγήκε σώος από τα συντρίμμια του μονοθεσίου του.

Η εκκίνηση βρήκε τον Vettel να διατηρεί τη θέση του, όχι όμως και τον Webber, ο οποίος υποχώρησε στην 8η θέση. Ο Hamilton πίεσε αρκετά, προσπάθησε να προσπεράσει και τον Vettel και είχαν μία επαφή, αλλά δεν τα κατάφερε. Ακριβώς από πίσω του διεκδικούσε κάτι καλό ο Fernando Alonso, με την αναβαθμισμένη Ferrari να επιδιώκει να κάνει την αντεπίθεσή της στο πρωτάθλημα.

Η Red Bull του Vettel δεν είχε πρόβλημα να διατηρηθεί στην κορυφή, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά την έκδοση του συστήματος F-duct που είχε η McLaren από την αρχή της σεζόν. Ο Hamilton ακολουθούσε κατά πόδας, ρωτώντας, πάντως, τους μηχανικούς του εάν μπορεί να αλλάξει την μπροστινή πτέρυγα, λόγω της επαφής του με τον Γερμανό πιλότο στην εκκίνηση.

Στον 7ο γύρο ο Webber άνοιξε τον χορό των pit stops, αλλά ο Αυστραλός έκανε το κομμάτι του λίγο αργότερας τον αγώνα. Στον 10ο γύρο προσεγγίζει τον Heikki Kovalainen, με τον Φινλανδό να αλλάζει μία φορά τη γραμμή του όπως έχει δικαίωμα για να υπερασπιστεί τη θέση του (όπως διατεινόταν αργότερα στο team radio). Λίγο πριν τη στροφή που ακολουθούσε φρέναρε απότομα, ο Webber έπεσε πάνω του και εκτοξεύθηκε στον αέρα κάνοντας περιστροφές και πέφτοντας με ταχύτητα πάνω στα προστατευτικά ελαστικά της στροφής. Αν και βγήκε σώος και αβλαβής από αυτό το εντυπωσιακό, όσο και τρομακτικό ατύχημα, ο αγώνας του έληξε άδοξα και για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, μετά από οκτώ grand prix, δεν βρέθηκε στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας εκκίνησε για την πίστα, αλλά ο Hamilton το... προσπέρασε λίγο πριν μπει, αφήνοντας τον Alonso να "κολλά" ακριβώς από πίσω του και να φωνάζει για "αδικία". Σε αυτό το διάστημα όλοι οι πιλότοι εκμεταλλεύθηκαν τις συνθήκες και άλλαξαν ελαστικά, πραγματοποιώντας το μοναδικό pit stop που προγραμμάτιζαν για τον αγώνα της Βαλένθια, η οποία δεν καταπονεί τα ελαστικά όσο ο προηγούμενος, στον Καναδά.

Η αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας από την πίστα σηματοδότησε την επανέναρξη του αγώνα, με τον Hamilton να έχει την ευκαιρία να προσπεράσει τον Vetel όταν μπλόκαρε ο μπροστά αριστερός τροχός του Γερμανού, αλλά να μην την αδράττει. Οι φωνές του Alonso έπιασαν εν μέρει τόπο, αφού οι αγωνοδίκες επέβαλαν ποινή διέλευσης από τα pits στον Βρετανό πιλότο της McLaren, αλλά αυτή δεν απέφερε κάποια χειροπιαστή μεταβολή, αφού ο Hamilton πήγε στα pits δεύτερος κι επέστρεψε στην ίδια θέση, με τον Ισπανό συνάδελφό του να ωρύεται.

Το μπουκάλι μπύρας που κάποιος θεατής πέταξε εντός πίστας ήταν ίσως η μοναδική πιο αθόρυβη παρουσία στον αγώνα σε σχέση με τον Kamui Kobayashi, ο οποίος ευνοϊμένος από τα ατυχήματα, τις εγκαταλείψεις, το αυτοκίνητο ασφαλείας και το.pit stop που δεν είχε κάνει ακόμα, γύριζε με την BMW Sauber του από την τρίτη θέση. Ο Vettel έτρεχε με μοναδικό αντίπαλο τον εαυτό του, κάνοντας συνεχώς ταχύτερο γύρο, ενώ ο Alonso από την ένατη θέση μοχθούσε να πιάσει τον Sebastien Buemi και να βελτιώσει την κατάταξή του, μετά το "στραπάτσο" που υπέστη με την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Τα αυτιά του γέμισαν με χαρμόσυνα μαντάτα στον 47ο γύρο, όταν έγινε γνωστό ότι εννπέντε πιλότοι (εννέα στο σύνολο) που βρίσκονταν μπροστά του θα εξετάζονταν για την αγωνιστική συμπεριφορά τους κατά την επιστροφή του αυτοκινήτου ασφαλείας στα pits και καλούταν να εμφανιστεί ψύχραιμος.

Ο Hamilton μείωσε την απόστασή του από τον Vettel (αντιμετώπιζε καποια μικροπροβλήματα) αλλά πλέον ήταν πολύ αργά. Με το... πολυαναμενόμενο pit stop του Kobayashi έγινε εν τέλει και όταν επέστρεψε στην πίστα βρέθηκε στην ένατη θέση, εκεί δηλαδή όπου είχε "ανάψει" η μάχη. Ο Alonso πάλευε να προσπεράσει τον Buemi, αλλά ένα γύρο πριν το πέσιμο της καρό σημαίας είδε τον Ιάπωνα να του "κλέβει" την όγδοη θέση και αργότερα να κάνει το ίδιο με τη θέση του Ελβετού.

Την ίδια ώρα, τη γραμμή τερματισμού διέσχιζε πρώτος ο Vettel, ακολουθούσε ο Hamilton και μετά η έτερη McLaren του Button. Ο Rubens Barrichello και ο Robert Kubica με Williams και Renault αντιστοίχως κατέλαβαν την τέταρτη και την πέμπτη θέση, ενώ ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση του Adrian Suttil τον βρήκε στην έβδομη θέση. Ολα αυτά μέχρι να αποφανθούν οι αγωνιδίκες για το περιστατικό με το αυτοκίνητο ασφαλείας και να επιβάλλουν ποινή πέντε δευτερολέπτων στους παραβάτες.

πηγή contra.gr

Τα αποτελέσματα του GP της Ευρώπης

ΘέσηΟδηγόςΟμάδαΓύροιΔιαφοράΒαθμοί
1 Sebastian Vettel Red Bull 57 -25
2 Lewis Hamilton McLaren 57 +5.018
3 Jenson Button McLaren 57 +7.6+5''15
4 Rubens Barrichello Williams 57 +20.6+5''12
5 Robert Kubica Renault 57 +22.1+5''10
6 Adrian Sutil Force India 57 +25.1+5''8
7 Kamui Kobayashi BMW Sauber57 +30.96
8 Fernando AlonsoFerrari57 +32.84
9 Sebastien BuemiToro Rosso57 +31.2+5''2
10 Nico RosbergMercedes57 +44.31
11 Pedro de la RosaBMW Sauber 57 +42.4+5''
12 Vitaly PetrovRenault 57 +43.2+5''
13 Vitantonio LiuzziForce India 57 +45.8+5''
14 Felipe Massa Ferrari 57 +46.6
15 Jaime Alguersuari Toro Rosso 57 +48.2
16 Michael Schumacher Mercedes 57 +48.8
17 Lucas di Grassi Virgin 56 +1 γύρος
18 Timo Glock Virgin 55 +2 γύροι
19 Karun Chandhok HRT 55 +2 γύροι
20 Bruno Senna HRT 55 +2 γύροι
21 Jarno Trulli Lotus 53 +4 γύροι

Nico Hulkenberg Williams 49 +8 γύροι

Heikki Kovalainen Lotus 8 Εγκατέλειψε

Mark Webber Red Bull 8 Εγκατέλειψε

Η κατάταξη των οδηγών

ΘέσηΟδηγόςΟμάδαΒαθμοί
1 Lewis HamiltonMcLaren127
2 Jenson ButtonMcLaren121
3 Sebastian VettelRed Bull115
4 Mark WebberRed Bull103
5 Fernando AlonsoFerrari98
6 Robert KubicaRenault83
7 Nico RosbergMercedes75
8 Felipe MassaFerrari67
9 Michael SchumacherMercedes34
10 Adrian SutilForce India31
11 Rubens BarrichelloWilliams19
12 Vitantonio LiuzziForce India12
13 Kamui KobayashiBMW Sauber7
14 Sebastien BuemiToro Rosso7
15 Vitaly PetrovRenault6
16 Jaime AlguersuariToro Rosso 3
17 Nico HulkenbergWilliams1
18 Pedro de la RosaBMW Sauber 0
19 Heikki Kovalainen Lotus 0
20 Karun Chandhok HRT 0
21 Lucas di Grassi Virgin 0
22 Jarno Trulli Lotus 0
23 Bruno Senna HRT 0
24 Timo Glock Virgin 0

Η κατάταξη των κατασκευαστών

ΘέσηΟμάδαΒαθμοί
1 McLaren248
2 Red Bull218
3 Ferrari165
4 Mercedes109
5 Renault89
6 Force India43
7 Williams20
8 Toro Rosso10
9 BMW Sauber7
10 Lotus0
11 HRT0
12 Virgin0

Νέο φρούτο. Τουρκικό blog για τα Γιάννενα!!!!!

Μετά από e-mail αναγνώστη... μπήκαμε και είδαμε ένα ιστολόγιο με τίτλο YANYA / IOANNINA / JANINA (yanyafbk blogspot)

Στην αρχή δεν πολυκαταλάβαμε τι είναι το εν λόγω..."φρούτο". Κοιτάζοντας όμως πιο προσεκτικά είδαμε ότι πρόκειτε μάλλον για ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ blog, στο οποίο μάλιστα συμμετέχουν και Γιαννιώτες!
Πάνω - πάνω μάλιστα γράφει στα Τούρκικα: Αυτό το blog δημιουργήθηκε για Ανταλλαγή αναμνήσεων!

Τι λέτε ωρέ λεβέντες! Δηλαδή τί αναμνήσεις να έχουμε από τα Γιάννενα της Τουρκοκρατίας; Νοσταλγοί της είστε;
Ότι περνούσε καλά ο υποδουλωμένος ραγιάς; Ότι είχε δώσει ελευθερία ο Αλή πασάς ο Τεπελενλής; Που έσφαξε τον πρώτο μπαρμπέρη που τον ξύριζε για να μην "περάσει από το μυαλό" του δεύτερου καμιά "άσχημη φαλτσέτα"; Τι εστί Τουρκογιαννιώτες; Ή ΤΟΥΡΚΟΙ είστε Ή ΈΛΛΗΝΕΣ. Δηλαδή αν είχα γεννηθεί εγώ στην Γερμανία θα ήμουν Γερμανοέλληνας;

Είστε απόγονοι Τούρκων; Προϊόντα; Για σοβαρευτείτε λίγο...
Είστε εντεταλμένοι ή πληρώνεστε από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας; Και μιλάμε πάντα για αυτούς που ζούν εδώ στα Γιάννενα.
Και αλήθεια εκείνον τον ΚΕΜΑΛ τι τον έχετε μοστράρει πάνω-πάνω στο blog; Δεν ξέρετε ότι είναι ο ΣΦΑΓΕΑΣ του Ελληνικού Έθνους και των Ελλήνων Μικρασιατών;
Ίδωμεν αντιδράσεις...

από το Ηπειρος Ελλάς

Τι συμβαίνει στα ελληνοαλβανικά σύνορα; Γιατί σιωπούν τα ΜΜΕ;

Το έλαβα από τον καλό μου φίλο Ποσειδώνα χθες 27-06-2010 ώρα 9:44 μ.μ. και σας το παραθέτω σχεδόν αυτούσιο.....

Φίλε μου Θάνο,

Στέλνω το παρόν για να σε ενημερώσω για ένα συμβάν στο οποίο ήμουν ο ίδιος παρών.

Συνέβη πριν δύο περίπου ώρες και ενώ εγώ βρισκόμουν (με κάποιον φίλο που υπηρετεί εκεί) στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, στο Τελωνείο Μαυροματίου Θεσπρωτίας.

Μεγάλες ομάδες ΑΛΒΑΝΩΝ, ΚΟΣΟΒΒΑΡΩΝ & ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ (αλβανικής καταγωγής) κατέφθασαν με λεωφορεία στα σύνορα με πρόθεση να τα περάσουν και να εισέλθουν σε Ελληνικό έδαφος. Τους εμπόδισαν βέβαια, τους σταμάτησαν οι δικοί τους Αστυνομικοί και Τελωνειακοί. Με μια πρώτη εκτίμηση ξεπερνούσαν τα χίλια άτομα. Βέβαια αυτό δεν συνέβη για πρώτη φορά. Αυτήν την φορά όμως διέκρινες ξεκάθαρα έναν φοβερό φανατισμό, ένα απύθμενο μίσος. Φώναζαν συνθήματα για επιστροφή ''στα εδάφη τους'' αλλά και για επιστροφή ... ''των περιουσιών τους''.!!!!! Φώναζαν επίσης συνθήματα για την δημιουργία ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ. Όλα αυτά φίλε μου είναι οργανωμένα από τον UCK και από το παρακλάδι του τον UCC . (Το δεύτερο ''C'' είναι το αρχικό γράμμα της λέξης ΤΣΑΜΕΡΙΑ= ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ. Έχουν και ειδικό έμβλημα). Βέβαια, αυτοί που ''κρύβονται από πίσω'' είναι τα όργανα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, όπως λ.χ. το σίχαμα ο ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ.............

Οι δικοί μας προδότες, ανθέλληνες πολιτικάντηδες κοιμούνται, ή για να είμαι ακριβής
όλα γίνονται εν γνώσει τους. Αυτά συμβαίνουν εδώ, άλλα συμβαίνουν στην ΚΡΗΤΗ, άλλα στην ΘΡΑΚΗ...... και έρχεται και ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" για να διαμελίσει την Ελλάδα μας.
Ανάθεμα την ώρα των πολιτικάντηδων. Αναρωτιέμαι πότε θα αφυπνισθούν οι Έλληνες για να τους στείλουν στον ... αγύριστο.

Μην περιμένεις βέβαια να αναφέρουν κάτι τα βρωμοκάναλα. Το έχουν αποκρύψει και άλλες φορές.

Τα Αλβανικά κανάλια όμως ήταν παρόντα. Είδαμε τις κάμερες. Πριν λίγη ώρα άρχισαν να προβάλουν το θέμα. (Έχουμε πολύ καλή λήψη των καναλιών τους στην περιοχή μας).

Αυτοί ξέρουν τι κάνουν. Είναι οργανωμένοι. Δεν γίνεται τίποτα τυχαία !!!

ΠΟΣΕΙΔΩΝ


ΣΧΟΛΙΟ

Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι.....
Η ανθελληνική πολιτική της κυβέρνησης έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα.......
Ολοι πλεόν μας βγάζουν γλώσσα.....
Ευχαριστώ τον φίλο Ποσειδώνα για την άμεση ενημέρωση.