Σελίδες

19 Απριλίου 2010

Ο Ερογλου κέρδισε τις εκλογές στο ψευδοκράτος. Τελειώνουν επιτέλους οι προδοτικές συνομιλίες με τους Τουρκοκυπρίους.....

Ο Ντερβίς Έρογλου κέρδισε τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις «προεδρικές εκλογές» στα Κατεχόμενα με 50,37%. Ο μέχρι τώρα «πρωθυπουργός» του παράνομου καθεστώτος στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου Ντερβίς Έρογλου κέρδισε τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις «προεδρικές εκλογές», που έγιναν χθες.

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, ο Ντερβίς Ερογλου εξασφάλισε 50,37% και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ 42,84%. Υπεύθυνος της επιτροπής «εκλογών», δήλωσε ότι απομένει να καταμετρηθούν οι ψήφοι από μερικές μόνο κάλπες, αλλά δεν προβλέπεται ανατροπή του αποτελέσματος. Στην πρώτη του δήλωση ο κ. Έρογλου δήλωσε ευτυχής για την εκλογή του. Ανέφερε ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες για το κυπριακό σε συνεργασία με την Τουρκία και τόνισε ότι «οι δύο λαοί θα πρέπει να ζήσουν ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλο».

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου στο πρώτο του σχόλιο επεσήμανε ότι πρόκειται για «αρνητική εξέλιξη» με δεδομένο τις θέσεις του κ. Έρογλου στο κυπριακό.
Ως αρνητική εξέλιξη δεδομένων των θέσεων του στο κυπριακό εκτιμά η Λευκωσία την επικράτηση του Ντερβίς Έρογλου στις «εκλογές» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις στο χθεσινό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, δήλωσε ότι για την Κυπριακή κυβέρνηση και την ελληνοκυπριακή πλευρά αυτό που προέχει είναι μέσα σε κλίμα ενότητας και συλλογικού προβληματισμού «να δούμε πώς προχωρούμε παρακάτω με δεδομένο ότι ο κύριος Έρογλου θα είναι ο διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής κοινότητας». Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Έρογλου για συνέχιση των διαπραγματεύσεων ο Κύπριος εκπρόσωπος τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις. Έχει όμως, σημείωσε, “τεράστια σημασία, αν αυτές οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται στην βάση όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί με στόχο την λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Με πολλή υπομονή και προσοχή, πρόσθεσε, θα δούμε πως θα χειριστούμε τα πράγματα».


Στήριξη Ερντογάν στις ειρηνευτικές συνομιλίες
,
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων στη διαιρεμένη νήσο ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει στις σημερινές «εκλογές» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης στο δίκτυο NTV ότι θα επιδιώξει μια λύση για την Κύπρο έως το τέλος του 2010.


Καθημερινή
από ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Ευτυχώς αφού δεν μπορεσαν να αντιδράσουν οι αδερφοί μας Κύπριοι στην διαφαινόμενη προδοσία του Χριστόφια με πλήθος ανθελληνικών παραχωρήσεων προς τους Τουρκοκυπρίους (ο άνθρωπος μέχρι και σταθμισμένη ψήφο Ελληνοκυπρίων δέχτηκε!!!!) το τέλος στις συνομιλίες ήρθε από τους ίδιους τους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι θεώρησαν τον Ταλάτ πολύ διαλλακτικό με τους Ελληνες!!!!! (Καλά το ότι βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους οι Τούρκοι το ξέραμε αλλά σε τέτοιο βαθμό;). Ετσι τώρα το όργανο της Αγκυρας Ερογλου στέλνει τις συνομιλίες στον κάλαθο των αχρήστων και η διαπραγματεύσεις αρχίζουν όπως λέει από την αρχή.....

Ελπίζω ο Χριστόφιας να μην αρχίσει να συζητάει και με αυτόν γιατί τότε η προδοσία πέρνει διαστάσεις εθνικής τραγωδίας......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.