Σελίδες

30 Απριλίου 2010

Τι δούλεμα έχουμε φάει δεν λέγεται......

Πρίν πέσει η ανάλογη μίζα........Ιανουάριος 2010



Μετά.....Απρίλιος 2010

ΓΑΠ: Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Όμως, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.

Στο διάγγελμα του για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ο Γ. Παπανδρέου αναφέρει:

"...Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά. Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι..."

Αντιγράφω σχόλιο αναγνώστη της Ναυτεμπορικής επί του διαγγέλματος:

"Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον Γ. Παπανδρέου ότι και ο Οδυσσέας ήξερε το δρόμο για την Ιθάκη αλλά του πήρε 10 χρόνια για να φτάσει.
ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ οι άλλοι πέθαναν στην διαδρομή."

(Ευχαριστώ τον φίλο Νίκο Τ.)

Γερουσία Αρίστων. Ενα δίδαγμα από το βιβλίο του καθηγητή κ. Χρίστου Γούδη "Η Αλήθεια για τον Μακεδονικό Αγώνα" για την σημερινή κρίση.

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησής μας που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Χρίστου Γούδη "Η Αλήθεια για τον Μακεδονικό Αγώνα"
μας εστάλει από τον κ. καθηγητή το παρακάτω κείμενο:

Παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή Χρίστου Γούδη

Η ΑΛΗΘΕΙΑ

για τον Μακεδονικό Αγώνα 1904-1908

… και τα διδάγματά του

για την ελληνική κρίση σήμερα

Το πέρας του Μακεδονικού Αγώνα (1904-1908) απετέλεσε την απαρχή της αναγέννησης της Νεώτερης Ελλάδας με το κίνημα στο Γουδή μετά από ένα χρόνο, την επανάσταση δηλαδή του 1909, η οποία ανέδειξε μια νέα γενιά πολιτικών, που με το έπος των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913 διπλασίασε την Ελλάδα.

Σήμερα η κατάσταση στην πατρίδα μας απαιτεί και πάλι την άμεση αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, μετά από την συνεχιζόμενη δομική ανεπάρκεια και λαϊκή απαξίωση των δύο κομμάτων εξουσίας.

Ίσως η ιδέα του Ίωνα Δραγούμη περί αναγκαιότητας να συγκροτηθεί, παράλληλα με το ελληνικό κοινοβούλιο, μια

Γερουσία Αρίστων

με αυξημένες παρεμβατικές ικανότητες στο κοινωνικό γίγνεσθαι, να αποτελεί την μοναδική λύση εξόδου από την κρίση, μέσα από μία διαδικασία πολιτικής συνέχειας.

Σε αντίθετη περίπτωση, μια λαϊκή επανάσταση, με ότι μια τέτοια κοινωνική ασυνέχεια συνε- πάγεται, φοβούμαι ότι θα ακολουθήσει νομοτελειακά.

29 Απριλίου 2010

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου "Ιων Δραγούμης"

image

Χρίστος Γούδης

Η λέκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γκαρά διδάσκει στους φοιτητές της ότι οι Ελληνες έιναι ....Τούρκοι!!!!!

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κοραντή Προς: Υπουργό Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων κα Ά. Διαμαντοπούλου Θέμα: Απαράδεκτη διαστρέβλωση της ιστορίας μας από Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η επιστημονική πολιτείας της κας Ελένης Γκαρά, λέκτορος οθωμανικής και βαλκανικής ιστορίας στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. 

Όπως καταγγέλλουν γονείς και κηδεμόνες φοιτητών της στο μάθημα « Ιστορίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας », η κα Γκαρά επίμονα και συστηματικά επιχειρεί να τεκμηριώσει την άποψη ότι οι Έλληνες είναι Τούρκοι ως φυσιολογικό αποτέλεσμα 400 ετών οθωμανικής κυριαρχίας. 

Οι ανιστόρητες και απαράδεκτες αυτές απόψεις της, που προβάλλονται υπό το κάλυμμα της επιστημοσύνης και της επιστημονικής ανεξαρτησίας είναι προσβλητικές, όχι μόνο για την ιστορίας μας, αλλά και για την νοημοσύνη μας, προσλαμβάνουν δε ένα ακόμη πιο αρνητικό χαρακτήρα, όταν εκδηλώνονται σε ένα γεωγραφικό χώρο, που νιώθει έντονα την απειλητική εγγύτητα της Τουρκίας. 

Ερωτάται η κα Υπουργός: 

1. Γνωρίζει τα «επιστημονικά» κατορθώματα της κας Γκαρά; 

2. Εγκρίνει όπως η ανωτέρω Λέκτορας διδάσκει, με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου, σε ελληνόπουλα, ότι είναι Τούρκοι και όχι Έλληνες; 

από το Ελλήνων Αφύπνιση 

ΣΧΟΛΙΟ 

Η κ. Διαμαντοπούλου έχει να ασχοληθεί με πιο καίρια θέματα... Την μετάθεση της Χαράς Νικοπούλου από την Θράκη στην Θεσσαλονίκη για να μην ξεσηκώνει τους Ελληνες Πομάκους ξυπνώντας την ελληνική τους εθνική συνέιδηση και τελευταία μάθαμε ότι ασχολείται και με παραγγελίες τεντών για το νέο κτίριο του Υπουργείου.......

Εάν έχεις πίστη…Πέσε!… (Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά;) Του καθηγητή κ. Γιώργου Πιπερόπουλου.

(Τα μέτρα που μας επιβάλλονται είναι απίστευτα δύσκολα και δυστυχώς αυτοί που μας Κυβέρνησαν μας έφτασαν μέχρι εδώ αλλά δεν φρόντισαν να μας δώσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ανταπεξέλθουμε στις σκληρές δοκιμασίες. Καιρός να θυμηθούμε, χωρίς βέβαια να γίνουμε μοιρολατρικά θρησκόληπτοι το «βόηθα Παναγιά» και το "έχει ο Θεός" των γονιών μας… Την πατρότητα του κειμένου που ακολουθεί δεν την γνωρίζω εγώ και ο φίλος μου Γιάννης Α. που μου το έστειλε. Εάν εσύ την γνωρίζεις παρακαλώ γράψε μας εδώ στο blog να την μάθουμε όλοι)


Η ιστορία μιλάει για έναν ορειβάτη, που θέλησε να σκαρφαλώσει στο ψηλότερο βουνό. Ξεκίνησε την περιπέτεια του μετά από πολλά χρόνια προετοιμασίας. Όμως, επειδή ήθελε τη δόξα μόνο για τον εαυτό του αποφάσισε να σκαρφαλώσει το βουνό μόνος. Η νύχτα έπεσε βαριά και ο άνδρας δεν έβλεπε τίποτα, όλα ήταν μαύρα, μηδενική ορατότητα. Το φεγγάρι και τα άστρα είχαν καλυφθεί από σύννεφα. Καθώς ο άνδρας ανέβαινε και απείχε λίγα μόνο μέτρα από την κορυφή του βουνού, γλίστρησε και έπεσε στο κενό με μεγάλη ταχύτητα.


Ο ορειβάτης πού το μόνο πού έβλεπε καθώς έπεφτε ήταν μαύρες κουκίδες, είχε την τρομερή αίσθηση της βαρύτητας να τον τραβά. Συνέχισε να πέφτει και σε εκείνες τις στιγμές του μεγάλου φόβου ήρθαν στο μυαλό του όλα τα καλά και τα άσχημα επεισόδια της ζωής του. Σκεφτόταν, τώρα, το πόσο κοντά στο θάνατο ήταν, όταν ξαφνικά ένιωσε το σκοινί πού ήταν δεμένο στη μέση του να τον τραβά δυνατά. Το σώμα του ορειβάτη κρεμόταν πλέον στον αέρα. Μόνο το σχοινί τον κρατούσε ζωντανό. Εκείνη τη στιγμή της αμηχανίας και καμιάς άλλης επιλογής, φώναξε:


Θεέ μου, βοήθησε με!
Ξαφνικά, μια βαθειά φωνή προερχόμενη από τον ουρανό απάντησε:
Τί θέλεις να κάνω;
Σώσε με, Θεέ μου!
Αληθινά, νομίζεις ότι μπορώ να σε σώσω;
Βέβαια, πιστεύω ότι Εσύ μπορείς!
ΤΟΤΕ, ΚΟΨΕ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΣΟΥ...».


Στο σημείο αυτό σταμάτησα να διαβάζω και με απορία σκέφτηκα: «Θεέ μου, τι ζητάς από αυτόν τον άνθρωπο; Είναι δυνατόν να του ζητάς να κόψει το σκοινί, το μόνο πράγμα πού τον κρατάει ζωντανό;» Εγκατέλειψα γρήγορα αυτές τις σκέψεις και έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του ορειβάτη. Αλήθεια, ΕΓΩ τί θα έκανα; Με ανάμεικτα συναισθήματα και σχεδόν με βεβαιότητα για την απάντηση μου, συνέχισα να διαβάζω:


«Η ομάδα διάσωσης, την άλλη μέρα, είπε ότι ένας ορειβάτης βρέθηκε πεθαμένος, παγωμένος και το σώμα του κρεμόταν από ένα σχοινί. Τα χέρια του κρατούσαν σφιχτά το σχοινί ΜΟΝΟ 3 μέτρα πάνω από το έδαφος....».


Εσύ και εγώ, πόσο κολλημένοι είμαστε στο σχοινί μας; Ποτέ μην αμφισβητούμε όσα είναι από το Θεό. Ποτέ δεν θα πρέπει να λέμε ότι μας έχει ξεχάσει η μας έχει εγκαταλείψει. Ποτέ μη σκεφθούμε ότι δεν μας φροντίζει. Μας κρατάει πάντα με το δεξί Του χέρι και η επιλογή να απλώσουμε το δικό μας χέρι ανήκει σε εμάς.

Ανθελληνικό ντελίριο στο μαυσωλείο του Ατατούρκ στην Άγκυρα. Zωγραφική σκηνή παρουσιάζει τους Έλληνες ως αιμοσταγείς να σφάζουν έγκυες Τουρκάλες!!!

Zωγραφική σκηνή με ιερείς και ελληνικές σημαίες που δημιουργεί αποτροπιασμό στον επισκέπτη. Κι ενώ η ελληνική πρεσβεία έπρεπε να κάνει άμεσα διάβημα για το αυτονόητο, η αντίδραση ήλθε από το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού που στέλνει επιστολή προς τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Στο πιο εντυπωσιακό και προβεβλημένο σημείο αναφορά στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα όπου καταλήγουν ηγέτες γίνονται τελετές επίσημες, επισκέψεις, καταθέσεις στεφάνων, υπάρχει στον χώρο ξενάγησης στην πρώτη αίθουσα μια ιδιαίτερα αποτροπιαστική εικονογράφηση από την μικρασιατική καταστροφή όπου παρουσιάζονται οι Έλληνες ως αιμοσταγείς και μάλιστα Έλληνας στρατιώτης λογχίζει έγκυο Τουρκάλα! Όλα αυτά δεν είναι τυχαία και δείχνουν τελικά το πως αποτυπώνει το φίλο και γείτονα Έλληνα η Τουρκία, που τείνει χέρι φιλίας αλλά παράλληλα πυροδοτεί το κλίμα του μισελληνισμού.
Μιλήσαμε με τον διευθυντή του απόφοιτο του τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας και υπ. διδάκτορα θεολογίας Δημήτρη Κουρούλα που αποτυπώνει τις εντυπώσεις αλλά και την αντίδραση που ήταν γραπτή κι άμεση. Κι ενώ θα περίμενε κανείς γι’ αυτό το θέμα τουλάχιστον η ελληνική μας πρεσβεία στην Άγκυρα να κάνει κάποιο διάβημα διαμαρτυρίας την επισήμανση και την επιστολή στο Τούρκο πρωθυπουργό που αποκαλύπτει για πρώτη φορά ο «Χρόνος» την κάνει το ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.
Κύριε Κουτρούλα βρεθήκατε στην Κωνσταντινούπολη κι επισκεφθήκατε την Άγκυρα το περιβόητο τεράστιο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι και σε όλους τους δημόσιους χώρους, τους ιδιωτικούς ακόμη και στο τελευταίο κουρείο θα δείτε φωτογραφία του, είναι κάτι πολύ έντονα χαρακτηριστικό στην Τουρκία. Εκεί όλοι οι εκδρομείς που ήσαστε επιφανείς προσωπικότητες, υποστήκατε ένα σοκ, γιατί;
-Διότι εκτός από τους χώρους που είδαμε που υπάρχουν οι τάφοι του Ισμέτ Ινονού και του Κεμάλ Ατατούρκ, υπάρχει μια μεγάλη αίθουσα όπου συναντάει κανείς στιγμές του προσωπικού βίου του Κεμάλ Ατατούρκ όπως και προσωπικά του αντικείμενα. Σε μια άλλη αίθουσα και παράλληλα προς όλα αυτά, γύρω-γύρω στις αίθουσες υπάρχει η αναπαράσταση της Μικρασιατικής εκστρατείας, σε ένα τοίχο υπάρχει ένας τεράστιος πίνακας ο οποίος φυλάσσεται δεξιά και αριστερά από ανθρώπους της ασφάλειας που εργάζονται στο συγκρότημα και αναπαριστά μπροστά έναν Έλληνα στρατιώτη να λογχίζει μια τουρκάλα έγκυο, πίσω του να ίσταται ένας ιερέας με προτεταμένο το ιερό σύμβολο των χριστιανών που είναι ο τίμιος σταυρός και από πίσω να κυματίζει η ελληνική σημαία. Όπως καταλάβατε δυσαρεστηθήκαμε όλοι, οι περισσότεροι εξοργίστηκαν κιόλας, εκτός από την στενοχώρια που υπέστησαν.

Η αντίδρασή σας;
-Εκείνη την στιγμή δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, ούτε να το φωτογραφήσουμε γιατί απαγορεύεται (σημ Εν Κρυπτώ: Αυτό φροντίσαμε να το διορθώσουμε εξασφαλίζοντας φωτογραφία του εν λόγω πίνακα..), ενώ ο χώρος φρουρείται διαρκώς κι έτσι από την Θεσσαλονίκη το ίδρυμα εθνικού και θρησκευτικού προβληματισμού του οποίου πρόεδρος είναι ο καθηγητής πανεπιστημίου Αθανάσιος Αγγελόπουλος και του οποίου έχω την τιμή εγώ να είμαι διευθυντής, κατόπιν συστάσεως διοικητικού συμβουλίου καταλήξαμε στην απόφαση να διαμαρτυρηθούμε γραπτώς με μια επιστολή την οποία στείλαμε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ερντογάν, στον οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο καθώς επίσης και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ευελπιστώντας την αλλαγή, την απομάκρυνση του συγκεκριμένου ζωγραφικού έργου. Το θεωρούμε απίθανο να γίνει γι’ αυτό και η δική μας παρότρυνση στον αξιότιμο πρωθυπουργό της Τουρκίας είναι να ερευνήσει το θέμα έτσι ώστε αν μη τι άλλο να μην γεννιέται κλίμα θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και αντιπαλότητας μεταξύ των λαών που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, άσχετα με τα πολιτικά συμφέροντα.

(Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ)

ΣΧΟΛΙΟ
Φίλοι μου η γνώμη μου είναι τελείως διαφορετική από του φίλου συντάκτη "Χρόνου" αλλά και του κ. Κουτρούλα διδάκτορα της Θεολογίας και Διευθυντού του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού προβληματισμού.

Οι θέσεις τους πλησιάζουν τις θέσεις της Ρεπούση και όλων των πληρωμένων που προσπαθούν να επιφέρουν νές ήθη στις ελληνοτουρκικές και διεθνείς σχέσεις με αλλοίωση της ιστορίας.
Οι Τούρκοι εδώ και χρόνια αλλοιώνουν την ιστορία, αρνούνται σφαγές και γενοκτονίες, ρίχνουν την πυρπόληση της Σμύρνης στους Ελληνες!, προσπαθούν να οικειοποιηθούν την αρχαία ελληνική ιστορία της Ιωνίας και της Μ. Ασίας, αποκαλούν ειρηνευτική επέμβαση την εισβολή στην Κύπρο το 1974 και γενικά προσπαθούν να απαλλαγούν από το αίσχος και το ονειδος της εθνικής τους ιστορίας.
Ο πίνακας αυτός ναι μεν μας ενοχλεί ως Ελληνες αλλά βρίσκεται μέσα στα πλαίσια της παραπάνω πολιτικής ψεύδους της Τουρκίας.

Ζητώντας όμως από τους Τούρκους να τον αποσύρουν δεν μπορώ να πώ ότι πρόκειται για μια εθνική και αξιέπαινη πράξη καθώς οι Τούρκοι με αφορμή το ελληνικό αίτημα αλλά και την γενικότερη (και καλά συμφιλιωτική) πολιτική που επιδιώκουν μερικοί φίλοι μας θα απαιτήσουν να αποσύρουμε εκατοντάδες πίνακες που τους παρουσιάζουν ως σφαγείς του Ελληνισμού σε πραγματικά περιστατικά της ιστορίας μας. Θυμηθείτε τον πίνακα του Ντελακρουά με την σφαγή της Χίου για παράδειγμα. Ο οποίος ἑξαφανίστηκε"μυστηριωδώς από μουσείο της Χίου προ μηνών.
Ακόμα θα απαιτήσουν απάλειψη των εχθρικών προς αυτούς κειμένων των σχολικών βιβλίων της ελληνικής ιστορίας......και πάει λέγοντας.

Οχι φίλτατοι. Δεν θέλουμε κανενός είδους σχέσεις κι επαφές με τους βάρβαρους. Πρώτα θα ζητήσουν συγνώμη για τα εγκλήματα που διέπραξαν και μετά αφού αποχωρήσουν από Κύπρο, Μικρά Ασία και τραβηχτούν κοντά στην Αγκυρα μπορεί και να έχουμε κάποιες επαφές......

Σας ακούγονται γραφικά όλα αυτά;
Αν ναί τότε συνηθείστε να ζείτε με το "casus belli" και τις τουρκικές φρεγάτες στο Σούνιο....
Κι αν τυχαίνει και ζείτε σε αιγιοπελαγίτικο νησί απολάυστε τα τουρκικά μαχητικά που πετούν πάνω από το κεφάλι σας.

Καμιά συνδιαλλαγή δεν δέχονται οι Ελληνες πατριώτες με οποιοδήποτε πολιτικό ή στρατιωτικό καθεστώς της Τουρκίας.

Πολύ φοβάμαι ότι η απαντητική επιστολή του "αξιότιμου" (όπως τον αποκαλούν οι κύριοι του Ιδρύματος) Ερντογκαν θα είναι επαλήθευση των λόγων μας...........

Μην ξεχνάμε και τα στεφάνια των Καραμανλή και Παπανδρέου στο εν λόγω Μαυσωλείο......

29 Απριλίου 2010

ΕΠΕΙΓΟΝ: Τα Σκόπια σε κατάσταση πολέμου.

Όπλα και κοσοβάροι αντάρτες εντοπίστηκαν στα Σκόπια!
Σύγκρουση ανταρτών με αστυνομικές δυνάμεις και έναν νεκρό

Η μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων έτοιμη να εκραγεί και να σηματοδοτήσει μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη...

Σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας κήρυξε ο Νίκολα Γκρούεφσκι το κρατίδιο των Σκοπίων, αναμένοντας ανά πάσα στιγμή σοβαρή στρατιωτική παρέμβαση Κοσοβάρων Αλβανών εντός του Σκοπιανού εδάφους.

Σύμφωνα με πληροφορία ανώτατου στελέχους της κρατικής μηχανής των Σκοπίων, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού και απόλυτης ετοιμότητας ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός και έχει απαγορευτεί η μετακίνηση σε όλους τους κρατικούς λειτουργούς μεσαίου και υψηλού βαθμού.

Συγκεκριμένα, έχει απαγορευτεί ακόμη και η μετακίνηση εκτός πόλης (στα περίχωρα) της πόλης των Σκοπίων, όλων των κρατικών λειτουργών, κάθε βαθμίδας.
Τί συνέβη όμως και η κυβέρνηση Γκρούεφσκι προχώρησε σε αυτά τα μέτρα ασφαλείας;

Η αποθήκη με τα όπλα που βρέθηκαν. Δείτε τον τεράστιο αριθμό τους...

Σύμφωνα με μήνυμα που στάλθηκε μέσα από το κρατίδιο των Σκοπίων και από ανώτατο στέλεχος του κυβερνητικού μηχανισμού:
"Στο Τανουσέμπσκι βρέθηκαν πάρα πολλά όπλα, και έχουν εντοπιστεί πολλοί αντάρτες μεταφερόμενοι από το Κόσοβο. Είναι πολύ επικίνδυνα, υπάρχει περίπτωση να έρθουν ξανά στο 2001. Δεν γνωρίζουμε τίποτε, μπορεί να έχεις δίκιο (για πόλεμο). Σήμερα έγινε επείγουσα συνάντηση με τους ανωτέρους.... Μας έχουν απαγορεύσει να βγούμε από τα Σκόπια"...
Το μήνυμα είναι σαφέστατο και αναμένεται από στιγμή σε στιγμή η έκρηξη. Εξάλλου, η προειδοποίηση του αμερικανού πρέσβη προς τον Νίκολα Γκρούεφσκι (πριν από 2 ημέρες) ήταν σαφής: "Κλείστε το θέμα με το όνομα"... Και όπως φαίνεται, οι ΗΠΑ βιάζονται όσο και ο Παπανδρέου, για να κλείσουν θέματα, αλλά και για να "πιέσουν" με μία πιθανή έκρηξη στην ευρύτερη περιοχή.

Το κείμενο στα Σκοπιανά:
"Vo Tanushevci e pronajdeno golema kolichina na oruzje ima mnogu teroristi ufrleni od kosovo postoi opasnost da se povtori 2001. Ne se znae nishto moze ti imashe pravo (za vojna).Deneska imavme ITEN SOSTANOK so GLAVNI ne znam i dali ke mozam da odam kaj roditelite. Imame zabrana za izlez od Skopje"...

Τι συμβαίνει άραγε και όλοι βιάζονται για να οριστικοποιήσουν αλλαγές -που αφορούν την χώρα μας- στην περιοχή;
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, έχει υπάρχει ήδη μία σύγκρουση της αστυνομίας με ομάδα παραστρατιωτικών και υπήρξε ένας νεκρός κοσοβάρος αντάρτης. Η σύγκρουση έγινε σήμερα το πρωί και από εκείνη τη στιγμή υπάρχει μία παράξενη σιγή που αναμένεται να φέρει ριζικές και τραγικές αλλαγές, που θα επηρεάσουν και την Ελλάδα...
Οι αμέσως επόμενες ημέρες, μυρίζουν μπαρούτι και αίμα... δυστυχώς...

από το Ας μιλήσουμε επιτέλους

ΣΧΟΛΙΟ
Χαιρετίσματα στον Γκρουέφσκι.....

Αιφνιδιαστική άσκηση στον Έβρο με σενάριο "Βαριοπούλας" από την 3η Τ/Θ τουρκική Ταξιαρχία!

Αιφνιδιαστική άσκηση ταχείας ζεύξης υδάτινου κωλύματος, πιο απλά τη γεφύρωση του ποταμού Έβρου και την περαίωση εντός της ελληνικής επικράτειας τεθωρακισμένων δυνάμεων, έχει ξεκινήσει από σήμερα το πρωί η επίλεκτη 3η τουρκική Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία. Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει ιδιαίτερα το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ για το τόπο διεξαγωγής της (περιοχή Ορεστιάδας όπως κατά σύμπτωση προέβλεπε το γνωστό σχέδιο Βαριοπούλα) και το χρόνο που επιλέχτηκε να γίνει αυτή η άσκηση, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Πρόκειται για μία άσκηση που περιλαμβάνει καθαρά επιθετικού χαρακτήρα σενάριο αφού το μόνο ουσιαστικά υδάτινο κώλυμα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι τουρκικές Ένοπλές Δυνάμεις στην περιοχή είναι ο ποταμός Έβρος.

Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί μία από τις καλύτερα εξοπλισμένες τεθωρακισμένες μονάδες του τουρκικού Στρατού και εδρεύει στην πόλη Cerkezkoy και Tekirdag (Ραιδεστός).

Οι μονάδες της 3ης Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία που σταθμεύουν στην πόλη Cerkezkoy απέχουν 118 χλμ από τον Έβρο και οι μονάδες που σταθμεύουν στην πόλη Tekirdag απέχουν λιγότερο από 100 χλμ από τις όχθες του Έβρου. Η άσκηση αυτή αναμφίβολα στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην ελληνική πλευρά, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με την πρόσφατη αποκάλυψη του σχεδίου εισβολής στον βόρειο Έβρο με τον κωδικό «Βαριοπούλα».

Το σχέδιο ως γνωστό περιελάμβανε την πρόκληση επεισοδίων και την διάβαση του ποταμού στο βόρειο τμήμα του Νομού Έβρου καθώς και την πλήρη αποκοπή του τμήματος αυτού. Θα ακολουθούσε ο πλήρης έλεγχος της περιοχής και επιχείρηση εθνοκάθαρσης κατά το πρότυπο που εφαρμόστηκε στους ελληνικούς πληθυσμούς στην νήσο Ίμβρο το 1964.

Πρίν από 7 μήνες η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (Τ. 181 σελ 6-7) είχε δημοσιεύσει ένα προφητικό άρθρο στο οποίο χαρακτηριστικά επισημαινόταν ότι

«Σε επίπεδο στρατιωτικής προετοιμασίας η Τουρκία κυριολεκτικά «δεν κρύβεται» ίσως και δεν θέλει να κρυφθεί. Μία κρίση κερδίζεται περισσότερο σε επίπεδο ψυχολογίας, παρά σε επίπεδο όπλων. Η ψυχολογία και το κλίμα που θα δημιουργήσουν τα ΜΜΕ και συνεπώς οι μοχλοί πίεσης που θα προκύψουν από αυτό το κλίμα θα κρίνουν τα περισσότερα. Από εκεί και πέρα όμως έχουμε «σημάδια βαριά» για τις προθέσεις τους που οφείλουμε να τα λάβουμε υπόψη και να κινηθούμε ψύχραιμα για την αντιμετώπισή τους:

-Ο τουρκικός Στρατός για πρώτη φορά μετά το 1974 παίρνει στον Έβρο επιθετική διάταξη. Το σημαίνει αυτό: Οι κύριες τουρκικές μονάδες του 3ου και του 5ου Σώματος Στρατού εγκατέλειψαν την γραμμή προκάλυψης και μεταφέρθηκαν ή μεταφέρονται σταδιακά ανατολικότερα «μακριά» από τα αδιάκριτα ελληνικά «μάτια». Στην γραμμή προκάλυψης έχουν απομείνει μονάδες β’ κατηγορίας, μεθοριακοί φρουροί σύνθεσης με μειονοτικούς (Κούρδους, Αλεβίτες κλπ). Μόνο δύο ταξιαρχίες, η μία στο βορρά και η άλλη στο νότο έχουν απομείνει από τις κύριες μονάδες. Η κίνηση αυτή όσο και αν ακούγεται ως «ακίνδυνη» στην πραγματικότητα είναι άκρως επικίνδυνη. Οι μονάδες μεταφέρονται 50 χλμ στα μετόπισθεν όταν θέλουν να προετοιμαστούν για επιχειρήσεις.

-Δημιούργησαν 2 νέα Συντάγματα Μηχανικού. Δυστυχώς μόνο η στρατιωτική ηγεσία έχει λάβει στα σοβαρά τις «γέφυρες πολέμου» που στήνει στον Έβρο η Τουρκία. Η αποκάλυψη της «Σ» προ τριμήνου (Ιούλιος 2009), παρά το γεγονός ότι πέρα από τον επιχειρησιακό χαρακτήρα, έχει και βαθιά πολιτικό, ακόμα δεν έχει μπει στην ατζέντα των διμερών σχέσεων. Πρόκειται καθαρά για μία επιθετική κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας.

-Η δήθεν «εκπαιδευτική» Στρατιά του Αιγαίου παύει και επίσημα να είναι εκπαιδευτική: Μετονομάζεται και επίσημα σε «Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών Αποστολών» και εντάσσονται σε αυτόν εκτός από τις πέντε ταξιαρχίες του Στρατού, μονάδες της Αεροπορίας Στρατού, πλωτά μέσα και σε επίπεδο Σχηματισμού υπάγονται και αεροπορικές μονάδες εγγύς υποστήριξης! Η 11η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στο Ντενιζλί, αναβαθμίζεται και το ίδιο συμβαίνει και με την 19η Πεζικού και την 3η εκπαιδευτική με έδρα την Αττάλεια».

ατά τα άλλα οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν σε δύο εβδομάδες από σήμερα για τα προβλήματα των δύο χωρών και το Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου των δύο κυβερνήσεων με τους 20 συνολικά Έλληνες και Τούρκους Υπουργούς θα ασχοληθεί με τη βελτίωση της συνεργασίας των υπουργείων των δύο χωρών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!


(αφιερωμένο σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο Έλληνα)

... μήνυμα "ευρωπαίου πολίτη" από άλλη δημοκρατική χώρα της Ευρώπης:

Όταν ήρθα στην Ισπανία πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!)
για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E).

Εκεί μου ζήτησαν:

1) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα).

2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα "κυνηγημένος" στην Ισπανία να ζήσω. Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.

3) Με έστειλαν στο ΙΚΑ της Καταλονίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.

4) Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική / δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).
Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρω σπίτι να μείνω.

Στο μεσοδιάστημα εμένα σε Ξενοδοχείο, καθότι στην Ισπανία απαγορεύεται ιδιοκτήτης να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου πρέπει να ελέγξει τον νοικάρη η αστυνομία και να δώσει συγκατάθεση!!!

Η τιμωρία είναι κατάσχεση του διαμερίσματος!!!

Μου βγήκε η άδεια παραμονής (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω σπίτι.
Βρήκα σπίτι και πήγα με τον ενοικιαστή στο πλησιέστερο τμήμα όπου η αστυνομία έλεγξε και εμένα και την άδεια παραμονής μου και έδωσε τη συγκατάθεση της.
Με αυτό το χαρτί πήγα ξανά στο δημαρχείο και κατόπιν πήρα άδεια εργασίας και πήρα και από την Εφορία ΑΦΜ.
Έως ότου βρω δουλειά έπρεπε να πληρώνω το ΙΚΑ από την τσέπη μου (90 Euro το μήνα) ώστε να είμαι ασφαλισμένος.
Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί) και θα παρακρατηθεί η τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!
Σημειωτέον ότι εγώ ήρθα Μετανάστης στην Ισπανία και όχι Λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολες για να πάρεις άδεια παραμονής, σχεδόν αδύνατο).

Ρωτώ λοιπόν τους βαθιά δημοκρατικούς συνέλληνες:
Στην Ελλάδα,
ποιός από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;
Το σχέδιο του Κίσινγκερ είναι σε πλήρη εφαρμογή για το "σπάσιμο" του Ελληνικού αίματος και οι προδότες πολιτικοί μας βάζουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες σε αυτή την χώρα εκτελώντας κατα γράμμα το σχέδιο αυτο.

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!! ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!!!!!
δείτε πόσο ύπουλα ο Λαζόπουλος μετα απο "μεγαλες αποκαλύψεις" γελοιοποιεί αυτούς που ασχολούνται με το πρόβλημα.
Ας ξυπνήσουμε επιτέλους, αν και ειναι ήδη πάνω απο 2.000.000.................

πηγή

(Ευχαριστώ τον κ. Χριστόδουλο Ζησσάκη για το μήνυμα)

ΣΧΟΛΙΟ

Και να φανταστείτε ότι ήταν και πολίτης χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης......

Αρχισαν τα όργανα. Ανακοινώνονται τα νέα σκληρότερα μέτρα.

Η είδηση από την Καθημερινή....

Περικοπές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στους κοινωνικούς φορείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο. Εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις για τα οικονομικά μέτρα.

Την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού και σύνταξης στο Δημόσιο Τομέα ανακοίνωσε – σύμφωνα με πληροφορίες – ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που έχει στο Μέγαρο Μαξίμου με τους προέδρους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΣΕΒ. Η περικοπή μισθών δεν αφορά στον ιδιωτικό τομέα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυξάνονται το επόμενο διάστημα, ΦΠΑ και έμμεσοι φόροι, «παγώνουν» οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, καταργείται η διαιτησία και αυξάνεται το όριο απολύσεων.

Όπως όλα δείχνουν, όλα είναι έτοιμα για τις ανακοινώσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, οι οποίες αναμένονται την επομένη της Πρωτομαγιάς, την ερχόμενη Κυριακή. Ήδη ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν επικοινώνησε με τον επικεφαλής του κλιμακίου που βρίσκεται στην Αθήνα. Όπως δήλωσε, τον διαβεβαίωσε ότι η επιτροπή θα είναι έτοιμη εντός των επόμενων ημερών να δώσει στη δημοσιότητα τα συμπεράσματά της για το πολυετές πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών.

(Δείτε ολόκληρο το άρθρο τη Καθημερινής ΕΔΩ)

Για να διασταυρώσουμε την είδηση είδαμε και στο in.gr....

Μέτρα σοκ με αύξηση στα όρια απολύσεων και περικοπές 13ου-14ου μισθού
Αθήνα Τελευταία ενημέρωση 17:25


Πολύ σκληρά, με πρωτοφανείς κοινωνικές επιπτώσεις, είναι τα μέτρα που θα επιβληθούν για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από ΕΕ και ΔΝΤ, όπως προκύπτει από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών τάξεων.

Ο πρωθυπουργός τους ανακοίνωσε τα σκληρά μέτρα που θα αναγκαστεί να λάβει σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια που θα λάβει η ελληνική οικονομία από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Η βοήθεια θα είναι της τάξης των 140 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο πακέτο που έχει πάρει ποτέ χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα κυριώτερα μέτρα του πακέτου θα είναι:

  • Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και των αντίστοιχων συντάξεων στον δημόσιο τομέα
  • Ενσωμάτωσή τους ως επίδομα στο μισθό στον ιδιωτικό τομέα
  • Μείωση στις υψηλές συντάξεις, με μικρές αυξητικές διορθώσεις στις πολύ χαμηλές συντάξεις
  • Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ
  • Αύξηση του ορίου των απολύσεων

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι τα φώτα της δημοσιότητας φεύγουν από την κυβέρνηση και πέφτουν πλέον στους κοινωνικούς φορείς για το αν αποδεκτούν ή όχι τα μέτρα.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας αναμένονται εντός του Σαββατοκύριακου.

ΣΧΟΛΙΟ

Μάλλον φίλοι μου αυτή η πρωτομαγιά θα μας μείνει αξέχαστη...... Μήπως να βγούμε όλοι στους δρόμους;

Το βίντεο με τις συνομιλίες των πιλότων των μαχητικών που συνόδευαν το μοιραίο αεροσκάφος της HELIOS τον Αύγουστο του 2005 μέχρι και την πτώση του!!!!



Παρακολουθείστε λεπτό λεπτό τα τελευταία δέκα περίπου λεπτά της μοιραίας πτήσης της HELIOS Λάρνακα Αθηνα τον Αυγουστο του 2005 που κατέπεσε στο Γραμματικό.

Αν και δεν φαίνεται καθαρά τίποτα από την οθόνη του F 16 εντούτοις θα ακούσετε τις επικοινωνίες των πιλότων των μαχητικών με το Κέντρο ελέγχου. Θα ακούσετε την ενημέρωση που έδωσαν ότι υπήρχε άνθρωπος στο πιλοτήριο ο οποίος προσπαθούσε να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους (προφανώς δεν ηταν ο πιλότος αλλά ο ηρωικός φροντιστής). Αλλωστε ακούγεται ο πιλότος του μαχητικού να αναφέρει ότι φοράει πουκάμισο κι οχι στολή.....

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του πιλότου του F 16 που παρακολουθεί το αεροσκάφος της ΗΛΙΟΣ μετά το 7:00 που το βλέπει πλέον να κατευθύνεται προς το βουνό πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος. Την ίδια στιγμή ακούγεται και η αυτόματη προειδοποίηση (με γυναικεία φωνή) του υπολογιστή του μαχητικού που τον καλεί να προσέχει το χαμηλό υψόμετρο πτήσης με την χαρακτηριστική επαναλαμβανόμενη λέξη "Altitude"....

(το βίντεο ανέβασε στο Youtube ο mouratos100)

ΑΙΣΧΟΣ. Ανάγκασαν τους πιλότους μας να "εορτάσουν" την τουρκική εινική επέτειο!!!!!!!!!

Mία φαινομενικά απίστευτη εξέλιξη είχαμε την περασμένη Παρασκευή όταν οι πιλότοι της Π. Α. κλήθηκαν να “συμμετάσχουν” σε τουρκική εθνική εορτή, αφήνοντας ακάλυπτα επιχειρησιακά τα νησιά του Α. Αιγαίου! Γενικά, το κλίμα απόλυτης δυσαρέσκειας που εξακολουθεί να επικρατεί στις τάξεις των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, τόσο σε ότι αφορά τον τρόπο που η «λευκή» απεργία αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση και την επικοινωνιακή «γραμμή» που έδωσε στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να στραφούν κατά των πιλότων, επιβαρύνεται αφόρητα από τις εθνικά σκανδαλώδεις εντολές που δίνονται να μην ...... αναχαιτίζονται τα τουρκικά αεροσκάφη μεταξύ 6 και 10 μιλίων!

Την περασμένη Παρασκευή 23 Απριλίου, δεν επιτράπηκε στους πιλότους των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών να επιχειρήσουν ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, λόγω εορτής στην Τουρκία! Αφήνοντας επιχειρησιακά εντελώς ακάλυπτο ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα! Ποια ήταν αυτή η εορτή ή καλύτερα οι εορτές, γιατί ήταν δύο, της Τουρκίας;
Η ίδρυση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης από τον Κεμάλ Ατατούρκ που καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου του 1921, όταν τα ελληνικά στρατεύματα έδιναν τον υπέρ πάντων αγώνα για την διατήρηση των εστιών των Ελλήνων στην Μικρά Ασία! Στον εορτασμό αυτής της εορτής κλήθηκαν να «συμμετάσχουν» οι Έλληνες πιλότοι με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών!

Η δεύτερη εορτή ήταν η «γιορτή του παιδιού» (Cocuk Bayrami) η οποία είναι αφιερωμένη «στο μέλλον του τουρκικού Έθνους»!
Όπως αναφέρουν στο defencenet.gr πιλότοι της Π.Α. «Δεν είμαστε διατειθειμένοι να δεχθούμε την απεμπόληση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Θα παραιτηθούμε αφού δεν μπορούμε να προβούμε σε παραβίαση των εντολών, αλλά δεν θα αφήσουμε τους Τούρκους να κάνουν ότι θέλουν στο ελληνικό Αιγαίο».

Ήδη έχουν γράψει τις παραιτήσεις τους τουλάχιστον δώδεκα αξιωματικοί πιλότοι και προτίθενται να τις καταθέσουν τις επόμενες ημέρες!

defencenet.gr
από το ksipnistere

ΣΧΟΛΙΟ
Η πληροφορία είνα μάλλον διασταυρωμένη αν και το defencenet είναι πολύ έγκυρο site....
ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ

28 Απριλίου 2010

Η απάντηση των Ικάρων μας στον Βενιζέλο.

Οι πιλότοι της ΠΑ ως απάντηση στις χθεσινές έντονα αποδοκιμαστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου για την "λευκή" απεργία που έκαναν, έστειλαν στο defencenet.gr την ακόλουθη επιστολή-μαρτυρία την οποία και παραθέτουμε αυτούσια:

«Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο...το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο. Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο να αφοσιωθούμε στην λατρεία μας... στην "δουλειά" μας. Σε μια "δουλειά" που πριν φύγουμε το πρωί φιλάμε την οικογένεια και πάμε για απογείωση. Σε μια "δουλειά" που στο αεροδρόμιο αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο για να μην χρειαστεί αργότερα να σπάσει κάποιος το παράθυρο του οδηγού για να το γυρίσει στα σπίτια μας. Σε μια δουλειά που ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι....Θα κάναμε ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνομε όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας. Ο λόγος; Η εξάρτηση της πτήσης, η υπερηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του πατέρα που σώθηκε το παιδί του ή του αγρότη που δεν κάηκε το σπίτι του...Μην φοβάστε κύριοι ακόμη και με την χθεσινή "λευκή απεργία" ("απεργία" στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά ,τα μεταγωγικά επιχειρούσαν σε αεροδιακομιδές και τα ελικόπτερα συνέχιζαν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε. Μόνο μια χάρη από όλους εμάς... αύριο το πρωί , σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και φέρτε στο μυαλό σας κάποιους που δεν είναι πλέον μαζί μας... κάποιους που απογειώθηκαν χωρίς ποτέ να προσγειωθούν... κάποιους που το κράτος και οι κοινή γνώμη τους θυμήθηκε και τους ονόμασε ΉΡΩΕΣ μετά το θάνατό τους... αλλά πριν από αυτόν ήταν απλά.... ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ... Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα.......χαλάλι σας! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...»

πηγή
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Οι χθεσινές δηλώσεις του Βενιζέλου ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ
Τα παιδιά μας αναγκάζονται να δικαιολογούνται κιόλας στον καραγκιόζη......
Ξεφτίλα......

Πως επιδιώκουν οι ομοφυλόφιλοι να αποτρέψουν την διάγνωση της ομοφυλοφιλίας ως ψυχωτικής ανωμαλίας και σεξουαλικής διαστροφής.

Το 1973, η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία /American Psychiatric Association (APA) http://psych.org αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τη 2η έκδοση του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου Ψυχικών Διαταραχών / Diagnostic και Statistical Manualof Mental Disorders (DSM-II)

Η απόφαση αυτή ήταν μια σημαντική νίκη για τα ομοφυλόφιλα δραστήρια στελέχη και συνέχισαν να ισχυρίζονται, ότι η APA εδραίωσε την απόφαση της σε νέες επιστημονικές ανακαλύψεις, που απεδείκνυαν, ότι η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά είναι φυσιολογική και θα πρέπει να επικυρωθεί στην πνευματική μας καλλιέργεια.

Αυτό είναι ψεύδος και μέρος των πολυπληθών ομοφυλοφιλικών αστικών μύθων, που έχουν διεισδύσει σε κάθε πτυχή του πολιτισμού μας. Η αφαίρεση της ομοφυλοφιλίας ως μιας ψυχικής διαταραχής έχει δώσει στους ομοφυλόφιλους ακτιβιστές αξιοπιστία στα πολιτιστικά θέσμια και έχουν ζητήσει η σεξουαλική τους συμπεριφορά να είναι δεδηλωμένη στην κοινωνία.

Τι συνέβη πραγματικά;
Πολυάριθμοι ψυχίατροι κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών έχουν περιγράψει ποιες δυνάμεις όντως εργάστηκαν τόσο εντός όσο και εκτός της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας - και τι οδήγησε στην αφαίρεση της ομοφυλοφιλίας ως μιας ψυχικής διαταραχής.


Ο Δρ.Ronald Bayer http://hivcenternyc.org/people/ronaldbayer.html ένας υποστηρικτής των ομοφυλοφίλων ψυχίατρος έχει περιγράψει τι ακριβώς συνέβη στο βιβλίο του, Homosexuality and American Psychiatry: The Politicsof Diagnosis = Ομοφυλοφιλία και Αμερικανική Ψυχιατρική: Η Πολιτική της Διαγνώσεως (1981) http://books.google.gr/books?id=Nxb_yVY4gCdq=Homosexuality+and+American+Psychiatry:+
The+Politics+of+Diagnosis&printsec=frontcover που εξηγεί πώς οι δραστήριοι ομοφυλόφιλοι κατέλαβαν την APA προς πολιτικό όφελος. 

Στο 4ο κεφάλαιο, λέει, ότι η 1η επίθεση ενεργών ομοφυλόφιλων κατά της APA άρχισε το 1970, όταν αυτή η οργάνωση διεξήγε το συνέδριο της στον Άγιο Φραγκίσκο / San Francisco. Τα ομοφυλόφιλα δραστήρια στελέχη αποφάσισαν να διαταράξουν τη συνεδρίαση διακόπτοντας τους ομιλητές και υποχρεώνοντας με τις κραυγές τους να σιωπήσουν και γελοιοποιώντας τους ψυχιάτρους, που θ(ε)ωρούσαν την ομοφυλοφιλία ως ψυχική διαταραχή. Το 1971, ο ομοφυλόφιλος ακτιβιστής FrankKameny http://kamenypapers.org εργάστηκε με το συνεταιρισμό του Ομοφυλοφιλικού Απελευθερωτικού Μετώπου / Gay Liberation Front (GLF) http://en.wikipedia.org/wiki/Gay_Liberation_Front για να διαδηλώσουν κατά του συνεδρίου της APA. Στη συνεδρίαση του 1971, ο Kameny άρπαξε το μικρόφωνο και ωρυόταν, "Η Ψυχιατρική είναι ο εχθρός προσωποποιημένος. Η Ψυχιατρική έχει διεξάγει έναν αδυσώπητο πόλεμο εξόντωσης εναντίον μας. Μπορείτε να το λάβετε αυτό ως μια πολεμική διακήρυξη εναντίον σας." 

Οι ομοφυλόφιλοι παραχάραξαν τα διαπιστευτήρια της APA και κέρδισαν πρόσβαση σε εκθεσιακούς χώρους στη συνεδρίαση. Απείλησαν όποιον ισχυριζόταν, ότι οι ομοφυλόφιλοι είχαν ανάγκη θεραπείας. 

Ο Kameny είχε βρει 1 σύμμαχο εντός της APA εν ονόματι KentRobinson, που βοήθησε τον ομοφυλόφιλο ακτιβιστή να παρουσιάσει το αίτημα του να αφαιρεθεί η ομοφυλοφιλία από το DSM. Στο συνέδριο του 1972, επετράπη στους ενεργούς ομοφυλόφιλους να "στήσουν" έναν πρόχειρο πάγκο εκθεμάτων, υπό τον τίτλο "Ομοφυλόφιλος, Υπερήφανος και Υγιής."

Επετράπη τότε στον Kameny να συμμετέχει μετά ψυχιάτρων σε μια δημόσια συζήτηση για την ομοφυλοφιλία. Η προσπάθεια να απομακρυνθεί η ομοφυλοφιλία ως μια ψυχική διαταραχή από το DSM ήταν το αποτέλεσμα πολιτικής ισχύος, απειλών και εκφοβισμού, όχι επιστημονικών ευρημάτων.

Πριν το συνέδριο της APA του 1973, αρκετοί ψυχίατροι επιχείρησαν να οργανώσουν αντίσταση στις προσπάθειες των ομοφυλόφιλων να απομακρύνουν την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά από το DSM. Οργανωτές αυτής της προσπάθειας ήταν οι Δρ. Irving Bieber http://en.wikipedia.org/wiki/Irving_Bieber και CharlesSocarides http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9C05E1DE1330F93BA15751C1A9639C8B63 (Ο Ελληνορθόδοξος Κάρολος Σωκαρίδης δίδαξε Ψυχιατρική στο Πανεπιστήμιο Columbia http://columbia.edu στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (SUNY) State University of New York Downstate Medical Center http://downstate.edu και ήταν Κλινικός Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Ταλμουδικό Πανεπιστήμιο / YeshivaUniversity Albert Einstein College of Medicine (AECOM) http://einstein.yu.edu από το 1978 έως το 1996. 

Το 1988 ήταν μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής /International Advisory Committee του 2ου Διεθνούς Ψυχαναλυτικού Συμποσίου Δελφών / 2nd Delphi International Psychoanalytic Symposium με θέμα "Maternal Configurations and Psychoanalysis = Μητρικές Διαμορφώσεις και Ψυχανάλυση" http://www.med.upatras.gr/delphi που διεξήχθη στοEuropean Cultural Centre of Delphi / Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού http://eccd.eu ) που σχημάτισαν την Ειδική Επιτροπή κατά της Απάλειψης της Ομοφυλοφιλίας από τοDSM-II.
To DSM-II συγκαταριθμούσε την ομοφυλοφιλία ως μια ανώμαλη συμπεριφορά υπό την παράγραφο "302. Σεξουαλικές Διαστροφές." Ήταν η 1η πινακογραφημένη διαστροφή.

Μετά από μεγάλης έντασης πολιτική πίεση, μια επιτροπή της APA συναντήθηκε κεκλεισμένων των θυρών το 1973 και ψήφισε να αφαιρεθεί η ομοφυλοφιλία ως μια ψυχική διαταραχή από το DSM-II. Στους αντιτιθέμενους αυτής της προσπάθειας δόθηκαν 15' να διαμαρτυρηθούν για αυτήν την αλλαγή, σύμφωνα με το Δρ. Jeffrey Satinover http://quintium.org στην Homosexuality and the Politics of Truth = Ομοφυλοφιλία και η Πολιτική της Αλήθειας 

Ο Satinover γράφει, ότι μετά από τη λήψη αυτής της ψήφου, η απόφαση ήταν να λάβει χώρα ψηφοφορία επί τούτου από όλο το σύνολο (εγγεγραμμένων) μελών της APA. Η Εθνική Ομοφυλοφιλική Τακτική (Στρατιωτική) Δύναμη / National Gay Task Force (NGTF) - πλέον καλείται Εθνική Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Τακτική (Στρατιωτική) Δύναμη /National Gay and Lesbian Task Force (NGLTF) http://thetaskforce.org αγόρασε τον κατάλογο παραληπτών αλληλογραφίας της APA και απέστειλε 1 γράμμα στα μέλη της APA προτρέποντας τους να ψηφίσουν να απομακρυνθεί η ομοφυλοφιλία ως μια διαταραχή. Κανένα μέλος της APA δεν πληροφορήθηκε, ότι η αλληλογραφία είχε χρηματοδοτηθεί από αυτόν τον ομοφυλοφιλικό ακτιβιστικό όμιλο. 

Σύμφωνα με το Satinover, "Πόσο η απόφαση της APA του 1973 ήταν πολιτικά υποκινούμενη φαίνεται απλώς ξεκάθαρα ακόμη και τώρα. Ενώ παρακολουθούσα μια συνεδρίαση στην Αγγλία το 1994, συνάντησα έναν άντρα, που μου αφηγήθηκε κάτι, που κανείς άλλος δεν είχε πει. Ήταν χρόνια ομοφυλόφιλος, αλλά είχε αποστασιοποιηθεί. Μου αφηγήθηκε (λεπτομερώς) πώς μετά την απόφαση της APA του 1973, αυτός και ο εραστής του, μαζί με έναν πολύ υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο του Διοικητικού Συμβουλίου της APA και τον εραστή του, βρέθηκαν όλοι στο διαμέρισμα του αξιωματούχου γιορτάζοντας τη νίκη τους. Μεταξύ των ομοφυλόφιλων δραστήριων υψηλά ιστάμενων στελεχών στην APA, που κινούνταν επιδέξια και προσεκτικά με σκοπό να διασφαλίσουν μια νίκη, ήταν αυτός ο διεφθαρμένος εκ των άνω άνδρας για να παρουσιάζεται τόσο στα μέλη όσο και στο κοινό ως μια ανιδιοτελής αναζήτηση της αλήθειας." 

Ο Δρ. Σωκαρίδης μιλάει άφοβα 

Ο Δρ. Σωκαρίδης επανόρθωσε την πλάνη πώς οι ομοφυλόφιλοι εντός και εκτός της APA ανάγκασαν αυτόν τον οργανισμό να αφαιρέσει την ομοφυλοφιλία ως μια ψυχική διαταραχή. Αυτό έγινε χωρίς καμιά έγκυρη επιστημονική απόδειξη, που να αποδεικνύει, ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι μια διαταραγμένη συμπεριφορά. 

Ο Δρ. Σωκαρίδης, συγγράφοντας τη Sexual Politics and Scientific Logic: The Issue of Homosexuality = Σεξουαλική Πολιτική και Επιστημονική Λογική: Το Επίμαχο Θέμα της Ομοφυλοφιλίας http://narth.com/docs/sexualpolitics.html διατυπώνει γραπτώς: "Για να δηλώσει (επισήμως ή ρητώς) μια ασθένεια ως "μη ασθένεια" μια ομάδα επαγγελματιών ιατρών την αφαίρεσε από τον κατάλογο των σοβαρών ψυχοσεξουαλικών διαταραχών. Αυτή η ενέργεια ήταν όλως διόλου αξιοπρόσεκτη, όταν λάβει κανείς υπόψη, ότι περιελάμβανε μια αβασάνιστη και επιτακτική περιφρόνηση και απόρριψη όχι μόνο εκατοντάδων ψυχιατρικών και ψυχαναλυτικών ερευνητικών διατριβών και αναφορών, αλλά επίσης ενός αριθμού άλλων σοβαρών μελετών ομάδων ψυχιάτρων, ψυχολόγων και παιδαγωγών κατά τη διάρκεια των τελευταίων 70 ετών..." 

Και συνεχίζει:"Για τα επόμενα 18 χρόνια, η απόφαση της APA χρησίμευσε ως ένας Δούρειος ίππος, ανοίγοντας τις πύλες μιας ευρείας ψυχολογικής και κοινωνικής αλλαγής στα ερωτικά ήθη και έθιμα. Η απόφαση επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε πολυάριθμες περιστάσεις για πολυπληθείς σκοπούς με επιδίωξη την ομαλοποίηση της ομοφυλοφιλίας και την ανύψωση της σε 1 εξέχον καθεστώς. 

"Σε ορισμένους Αμερικανούς ψυχιάτρους, αυτή η πράξη παραμένει μια παγερή υπόμνηση, ότι, εάν δε μαχόμαστε για επιστημονικές αρχές, αυτές μπορούν να είναι χαθούν - μια προσγειωμένη στην σκληρή πραγματικότητα προειδοποίηση, ότι μέχρις ότου σταματήσουμε να κάνουμε εξαιρέσεις στην επιστήμη, (καθ)υποτασσόμαστε στις λούμπες του πολιτικού φατριασμού της διάδοσης αναληθειών σε 1 ανύποπτο και ανενημέρωτο κοινό, στη λοιπή ιατρική κοινότητα και στις επιστήμες της συμπεριφοράς." 

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ DSM

Το DSM είναι το πιο ευρέως σε χρήση διαγνωστικό βιβλίο αναφοράς αξιοποιούμενο από επαγγελματίες ψυχικής υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Είναι 1 εγχειρίδιο από το οποίο προέρχονται όλοι οι διαγνωστικοί κωδικοί για διάγνωση και θεραπεία - ο καθείς (ένας και) μοναδικός (επιστήμονας) ιατρός ( μια στατιστική εκτίμηση 850.000 για το 2002 σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο / American Medical Association (AMA) http://ama-assn.org ) στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρεται σε αυτό το βιβλίο προκειμένου να κωδικοποιήσει μια διάγνωση. Σε απλά Ελληνικά, τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, ότι για περισσότερα από 30 έτη οι ιατροί εμποδίζονται να διαγνώσουν δεόντως την ομοφυλοφιλία ως μια αποκλίνουσα συμπεριφορά και συνεπώς, δε δύνανται να συστήσουν μια ενδεδειγμένη θεραπεία για αυτά τα άτομα. 

Προϊόντος εκείνου του χρόνου, η ομοφυλοφιλία αντιμετωπιζόταν ως μια ψυχική διαταραχή υπό την παράγραφο "302. Σεξουαλικές Διαστροφές" του DSM-II. Η παράγραφος 302, αποσπασματικά:"Αυτή η κατηγορία είναι για άτομα, που τα σεξουαλικά τους ενδιαφέροντα κατευθύνονται πρωταρχικά προς αντικείμενα άλλα από ανθρώπους του αντίθετου φύλου, προς σεξουαλικές πράξεις ... εκτελούμενες κάτω από παράδοξες συνθήκες. ... Παρά το γεγονός ότι πολλοί βρίσκουν τις έξεις τους δυσάρεστες, παραμένουν ανίκανοι να υποκαταστήσουν φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά σε αυτούς." Η ομοφυλοφιλία συντασσόταν 1η στον κατάλογο των σεξουαλικών διαστροφών υπό την παράγραφο 302. Όταν ο διαγνωστικός κωδικός για την ομοφυλοφιλία αφαιρέθηκε, οι ιατροί, περιλαμβανομένων των ψυχιάτρων, παρακωλύονται να διαγνώσουν την ομοφυλοφιλία ως μια ψυχική διαταραχή για πάνω από 3 δεκαετίες.

από το Θεραπεία Ομοφυλοφιλίας

Ζητάνε από τον ελληνικό λαό θυσίες και εκείνοι παραγγέλνουν ότι τους καπνίσει σπαταλώντας τεράστια ποσά!!!

Οι βουλευτές θα μας τρελάνουν: 1.500.000 ευρώ επίδομα για αγορά H/Y!!!

Την ίδια στιγμή που ανακοινώνονται τα νέα οικονομικά μέτρα και οι “απλοί άνθρωποι του μόχθου καλούνται να πληρώσουν “το μάρμαρο”...

Η Βουλή των Ελλήνων κατά ομόφωνη απόφαση (ΦΕΚ223 Α), ενέκρινε εν μέσω κρίσης - πρόγραμμα επιδότησης για όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές και ευρωβουλευτές... προκειμένου να αγοράσουν το δικό τους προσωπικό εξοπλισμό πληροφορικής!

Προκειμένου να αναπτύξουν τις δημόσιες σχέσεις τους, μέσω του διαδικτύου με προϊόντα όπως:

  • Επιτραπέζιους Η/Υ
  • Laptops
  • Notebooks
  • Πολυμηχανήματα - Εκτυπωτές
  • Τηλεφωνικό κέντρο
  • Fax
  • Λογισμικό αυτοματισμού πολιτικού γραφείου
  • Προγράμματα Η/Υ
  • Δορυφορικό δέκτη

...και ότι άλλο gadget μπορεί να περιλαμβάνει ένα σύγχρονο πολιτικό γραφείο.

Όπως προκύπτει από το επίσημο έγγραφο, κάθε βουλευτής επιλέγοντας τον δικό του προμηθευτή, προσκομίζει στο Τμήμα Προμηθειών και Διαχειρίσεως της Βουλή τιμολόγια αγορά έως 5.500 ευρώ έκαστος (αναλόγως με την κατηγορία που ανήκει) και ο προμηθευτής θα. περνάει να εξοφλείται από τη Βουλή των Ελλήνων.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό των 300 της βουλής μαζί με τους ευρωβουλευτές, πού επίσης δικαιούνται το επίδομα, μας δίνει ένα ποσό μεγαλύτερο από 1.500.000 ευρώ.

Με τις υγείες μας, να τους χαιρόμαστε!!!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ… ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΘΥΣΙΕΣ - ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ 5.500 ΕΥΡΩ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1.500.00 ΕΥΡΩ!!)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ - ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ - Η/Υ!!! Λες και δεν έχουν υπολογιστές και χρειάζονται επιχορήγηση 5.500 ευρώ για να αγοράσουν…

πηγή
από το Ανατολική Αττική News

Διακρίσεις για τις ελληνίδες κωπηλάτριες.

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκαν την Κυριακή δύο νεαρές αθλήτριες της Κωπηλασίας, χαρίζοντας στα Γιάννινα, μία μεγάλη διεθνή διάκριση που είναι και η πρώτη για την φετινή χρονιά στο συγκεκριμένο άθλημα.

Ο λόγος για την Ελένη Διαμάντη και την Λυδία Νταλαμάγκα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, οι οποίες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση (ρεγκάτα) που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη λίμνη Πιεντιλούκο της Ιταλίας, με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες κι...όχι μόνο.
Οι Γιαννιώτισσες αθλήτριες, που ταξίδεψαν στην Ιταλία με την αποστολή της Εθνικής μας Ομάδας Κωπηλασίας, δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης της υπεροχής τους από τα αντίπαλα πληρώματα και κατόρθωσαν να τερματίσουν στην πρώτη θέση στο αγώνισμα του διπλού σκιφ Νεάνιδων και να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο.

Στην ίδια διοργάνωση έτρεξαν κι άλλοι δύο νεαροί αθλητές του Ναυτικού μας Ομίλου, ο Απόστολος Λαμπρίδης και ο Μιχάλης Ναστόπουλος, οι οποίοι, αν και έφηβοι, έλαβαν μέρος στο αγώνισμα της δικώπου άνευ Ανδρών και κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης. Οι επιδόσεις των τεσσάρων Γιαννιωτών αθλητών αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο που βρίσκονται, ενώ αποτέλεσαν και μία καλή ευκαιρία να αξιολογηθούν και ενόψει των προκρίσεων για την Ολυμπιάδα Νέων που θα διεξαχθεί στην Σιγκαπούρη.

Τσίλης και Τζιάλλας στο κοινόβιο της Εθν. Ομάδας.
Στο μεταξύ, δύο ακόμη κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, οι Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας, μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στον 3ο αγώνα αξιολόγησης, παραμένουν μαζί με επτά άλλους επίλεκτους Έλληνες αθλητές στο προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.
Οι Γιαννιώτες αθλητές θα παραμείνουν στο Σχινιά μέχρι την ολοκλήρωση του κοινοβίου την ερχόμενη Πέμπτη.

Πηγή Πρωϊνός Λόγος
απότ ο Ηπειρος Ελλάς

Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

του κ. Χρίστου Γούδη

Το επίσημο περιοδικό του Υπουργείου των Εξωτερικών των ΗΠΑ (State), στο τελευταίο τεύχος του Απριλίου 2010, κυκλοφόρησε με εξώφυλλο τα Σκόπια και τίτλο «Μακεδονία: Το μαργαριτάρι των Βαλκανίων, η αρχαία Μακεδονία μετατρέπεται σε σύγχρονη Δημοκρατία». Στο άρθρο, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «σήμερα σημαντικό μέρος της ιστορικής Μακεδονίας βρίσκεται μέσα στις γειτονικές της χώρες»!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Λίγα χρόνια πριν, στις 30 Νοεμβρίου 2004, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» δημοσίευσε χάρτη-ντοκουμέντο του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, που εμφανίζει από το 1999 την Ελληνική Μακεδονία ως κατεχόμενο από τη χώρα μας έδαφος της FYROM την οποία αναφέρει ως «Μακεδονία».

Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την ρήση του Χένρυ Κίσσιγκερ: «είναι πολύ κακό να είσαι εχθρός των ΗΠΑ, και καταστροφικό να είσαι φίλος τους».

Οπως κι αν έχουν τα πράγματα, τους απαντώ και πάλι με τον ίδιο τρόπο που το έπραξα και τότε, αν μη τι άλλο, για να επιβεβαιώσουμε με τη σειρά μας το ρηθέν: «φίλος ο Πλάτων, αλλά φιλτάτη η αλήθεια».

***

Η νέα τάξη πραγμάτων όπως διαμορφώνεται άμεσα από την δημοκρατική μονοκρατορία των ΗΠΑ προκαλεί την σταδιακή αλλαγή του πολιτικού χάρτη της υφηλίου. Στα σχέδια της για την μετατροπή του πλανήτη σε δημοκρατικό παράδεισο όλων των πληθυσμών που έχουν αίσθηση της δικής τους ταυτότητας και ιδιοπροσωπίας, περιλαμβάνεται ασφαλώς και η αναδιαμόρφωση του πολιτικού χάρτη της Βορείου Αμερικής, με βάση τις αρχές του δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν τον ίδιο τους τον πληθυσμό για τα σχέδιά τους, προωθούν κατά διαστήματα εμπιστευτικούς χάρτες πολλών περιοχών της Γης, όπως για παράδειγμα της νεότευκτης Δημοκρατίας των Σκοπίων (FYROM). Συγχρόνως με το μέτρο αυτό αντιμετωπίζουν και ένα χρόνιο πρόβλημα του αμερικανικού πληθυσμού, την απέχθειά του για την γεωγραφία. Πολλές φορές μάλιστα αναγκάζονται να εξαπολύουν πολέμους σε διάφορα σημεία του πλανήτη για να επισύρουν την προσοχή των κατοίκων των ΗΠΑ, μέσα από την τηλεοπτική δημοσιότητα των γεγονότων, και να τους διδάσκουν έτσι την γεωγραφία που τόσο αποστρέφονται.

Μικρή συμβολή στην φιλεκπαιδευτική και επιμορφωτική αυτή αμερικανική προσπάθεια είναι και ο χάρτης που τους προσφέρουμε σήμερα, ένας πραγματικός καθρέφτης της Βορείου Αμερικής, όπως αναμφίβολα τον ονειρεύεται κάθε ευαίσθητος δημοκρατικός ή ρεπουμπλικάνος, αποφασισμένος να φιλελευθεροποιήσει τον πλανήτη Γη.

Στη νέα τάξη πραγμάτων οι νέες ΗΠΑ (NUSA: New United States of America) αυτοπεριορίζονται στα εδάφη τους, ενώ βαρύνουσα αξία αποκτά η υπερσύγχρονη κρατική οντότητα της «Ακτής του Χρηματιστηρίου» στα πρότυπα της ονοματοθεσίας της «Ακτής του Ελεφαντοστού», της πάλαι ποτέ «Χρυσής Ακτής» ή ακόμη της λατινοαμερικανικής «Πλούσιας Ακτής» (Costa Rica). Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην «Κατεχόμενη Χώρα των Ερυθροδέρμων» (ORIT: Occupied Red Indian Territory) η οποία αποτελεί μια «Βορειοαμερικανική Παλαιστίνη» εν υπνώσει. Ακριβώς δε για την αποφυγή των τριβών που παρατηρούνται σήμερα μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, η νέα τάξη πραγμάτων παρεμβάλλει μεταξύ τής οικονομικά σφριγηλής «Ακτής του Χρηματιστηρίου» και των παραδοσιακών κοινωνιών της «Χώρας των Ερυθροδέρμων», τις σύγχρονες ΗΠΑ, δίκην μαξιλαριού και απορροφητήρα των εντάσεών τους. Με τον τρόπο αυτό οι νέες ΗΠΑ (Βόρειες και Νότιες, όπως ήταν πριν από τον καταστροφικό τους εμφύλιο πόλεμο) αναδύονται ως πολιτείες-αναχώματα (Buffer States) μεταξύ των κρατών του «Χρήματος» και του «Αίματος» (δηλαδή της «Προόδου» και της «Αντίδρασης») αντίστοιχα, κατ’ αναλογία με τα επιτυχή κατασκευάσματα της βρετανικής αποικιοκρατίας (Νεπάλ και Μπουτάν, ως κράτη σάντουϊτς μεταξύ Κίνας και Ινδιών). Τις Δυτικές ακτές καταλαμβάνει η «Χώρα των Μορμόνων», η οποία λόγω της θεσμοποιημένης πολυγαμίας τους αναμένεται να μην αντιμετωπίσει άμεσο δημογραφικό πρόβλημα. Στα πλαίσια της επιβολής μιας παγκόσμιας δικαιοσύνης, το Μεξικό ανακαταλαμβάνει τα κατεχόμενα εδάφη του με τον ισπανόφωνο πληθυσμό τους, η Αλάσκα επανέρχεται στην Ρωσία και η Φλόριντα, η κατοικούμενη από Κουβανούς πρόσφυγες, αποτελεί πλέον -κατ΄ αναλογία με το Κόσοβο- μέρος της Μεγάλης Φιλελεύθερης Κούβας.

Καμία αντίρρηση;

Χρίστος Γούδης

Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών "Ίων Δραγούμης"

27 Απριλίου 2010

Για να μην ξεχνάμε......



Τελικά ήταν συνεπής ο κ. Παπανδρέου. Υπήρχαν 2 επιλογές για τον ελληνικό λαό. Κι επέλεξε την πρώτη την καταστροφική..........
Κορυφαία στιγμή είναι στο 1:23 που λέει ότι θα τονώσει την αγορά μέσα στις πρώτες 100 μέρες!!!!!!
Ακολουθούν φυσικά και πολλές άλλες όμορφες στιγμές .....με μεγάλες αλήθειες....

(το βίντεο του newstimechannel)

Ο σωστότερος τρόπος προστασίας από τους σεισμούς. Οδηγίες από κορυφαίο διασώστη για τις οποίες είχαμε λάθος εντύπωση....

Φίλοι και φίλες όλοι έχουμε ακούσει κατά καιρούς διάφορα για την προστασία από τους σεισμούς. Ολοι έχουμε κάποιες αποσπασματικές γνώσεις από το σχολείο ή από άλλες πηγές αλλά όταν μιλάει κάποιος που ανήκει στην ισχυρότερη ομάδα διάσωσης του κόσμου προφανώς γνωρίζει κάτι παραπάνω.....

Διαβάζουμε λοιπόν στο Καλά Νέα:

Ο Doug Copp είναι ο Αρχηγός Διάσωσης και Διευθυντής Καταστροφών της Αμερικανικής Ομάδας Διεθνούς Διάσωσης (American Rescue Team International, ARTI), μία από τις η πιο έμπειρες ομάδες διάσωσης του κόσμου

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το άρθρο του με τίτλο Triangle of Life που με πολύ πειστικό τρόπο ανατρέπει όλα όσα μας διδάσκουν στο σχολείο για την προστασία μας ενάντια στους σεισμούς.

"Το πρώτο κτίριο στο οποίο μπουσούλισα στα τέσσερα ήταν ένα σχολείο στη πόλη του Μεχικού κατά τη διάρκεια του σεισμού του 1985. Όλα τα παιδιά ήταν κάτω από τα θρανία. Όλα τα παιδιά κυριολεκτικά καταπλακωθήκανε σε σημείο ισοπέδωσης. Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί άμα είχαν ξαπλώσει δίπλα στα θρανία κατά μήκος του διαδρόμου. Ήταν φρικτό, καθόλου αναπόφευκτο και αναρωτήθηκα γιατί τα παιδιά δεν ήταν στους διαδρόμους. Δεν ήξερα εκείνη τη στιγμή ότι είχε δοθεί οδηγία στα παιδιά να κρυφτούν κάτω από οποιοδήποτε έπιπλο.

Απλά, όταν τα κτίρια γκρεμίζονται, το βάρος της οροφής που πέφτει πάνω στα διάφορα αντικείμενα ή έπιπλα ενός δωματίου συνθλίβει αυτά τα αντικείμενα, αφήνοντας κάποιο χώρο ή κενό δίπλα τους. Αυτός ο χώρος είναι αυτό που αποκαλώ "τρίγωνο της ζωής". Όσο μεγαλύτερο και δυνατότερο είναι το αντικείμενο, τόσο το λιγότερο θα συμπιεστεί. Όσο λιγότερο συμπιεστεί, τόσο μεγαλύτερο το κενό και τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πιθανότητα ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί το κενό αυτό για την ασφάλειά του να μη τραυματιστεί. Την επόμενη φορά που θα δείτε κτίρια που έχουν καταρρεύσει στην τηλεόραση, μετρείστε τα "τρίγωνα" που έχουν σχηματιστεί. Είναι παντού. Είναι το πιο κοινό σχήμα που θα δείτε στα γκρεμισμένα κτίρια. Είναι παντού.

ΔΕΚΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ

1. Σχεδόν όλοι που απλά "βουτούν και κρύβονται κάτω από κάτι" όταν καταρρέει ένα κτίριο συνθλίβονται μέχρι θανάτου. Οι άνθρωποι που χώνονται κάτω από αντικείμενα, όπως θρανία ή αυτοκίνητα, συνθλίβονται.

2. Οι γάτες, τα σκυλιά και τα μωρά πολύ συχνά και φυσικά διπλώνουν το σώμα τους στην εμβρυακή θέση. Πρέπει να κάνετε και εσείς το ίδιο σε περίπτωση σεισμού. Είναι ένα φυσικό ένστικτο ασφάλειας και επιβίωσης. Μπορείτε να επιβιώσετε σε ένα μικρό κενό. Πηγαίνετε δίπλα σε ένα αντικείμενο, δίπλα σε ένα καναπέ, δίπλα σε ένα ογκώδες αντικείμενο που θα συμπιεστεί ελαφρά αλλά θα αφήσει ένα κενό δίπλα του.

3. Τα ξύλινα κτίρια είναι η ασφαλέστερη κατασκευή που μπορεί κανείς να βρεθεί κατά τη διάρκεια ενός σεισμού. Το ξύλο είναι ελαστικό και κινείται με τη δύναμη του σεισμού. Αν όντως ένα ξύλινο κτίριο κατάρρευση, δημιουργούνται μεγάλα κενά επιβίωσης. Επιπλέον, ένα ξύλινο κτίριο έχει λιγότερη συμπυκνωμένη μάζα όταν καταρρεύσει. Τα κτίρια από τούβλα θα σπάσουν σε πολλά ατομικά τούβλα. Τα τούβλα αυτά θα προκαλέσουν πολλούς τραυματισμούς, αλλά λιγότερα πολτοποιημένα πτώματα σε σύγκριση με πλάκες από μπετόν.

4. Αν είστε ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι τη νύχτα και συμβεί σεισμός, απλά κυλήστε έξω από το κρεβάτι. Ένα ασφαλές κενό θα υπάρχει γύρω από το κρεβάτι. Τα ξενοδοχεία θα είναι σε θέση να πετύχουν ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης από σεισμό, απλά με το να αναρτήσουν μία πινακίδα στο πίσω μέρος της πόρτας κάθε δωματίου, που να λέει στους ενοίκους να ξαπλώσουν στο πάτωμα δίπλα στη βάση του κρεβατιού κατά τη διάρκεια ενός σεισμού.

5. Αν συμβεί ένας σεισμός και δεν μπορείτε εύκολα να ξεφύγετε με το να βγείτε έξω από τη πόρτα ή το παράθυρο, τότε ξαπλώστε κάτω και διπλώστε το σώμα σας στην εμβρυακή θέση δίπλα σε ένα καναπέ ή σε μια μεγάλη καρέκλα.

6. Σχεδόν όλοι που πηγαίνουν κάτω από το κούφωμα της πόρτας όταν καταρρέει το κτίριο, σκοτώνονται. Και αυτό γιατί αν κάθεστε κάτω από το κούφωμα
και η πόρτα πέσει προς τα μπρος ή προς τα πίσω θα συνθλιβείτε από την οροφή από πάνω. Αν ή πόρτα πέσει προς τα πλάγια θα κοπείτε στη μέση από το κούφωμα. Και στις δύο περιπτώσεις θα σκοτωθείτε!

7. Ποτέ να μη πάτε στις σκάλες. Οι σκάλες έχουν διαφορετική ιδιοσυχνότητα (ταλαντώνονται διαφορετικά από το κεντρικό όγκο του κτιρίου). Οι σκάλες και το υπόλοιπο τμήμα του κτιρίου συνεχώς προσκρούουν μεταξύ τους μέχρις ότου οι σκάλες διαλυθούν εκ θεμελίων. Οι άνθρωποι που πάνε στις σκάλες πριν λάβει χώρα η οριστική διάλυσή τους, ακρωτηριάζονται φρικτά από τα σκαλοπάτια της σκάλας τη στιγμή που αυτά διαλύονται. Ακόμα και αν το κτίριο δεν καταρρεύσει, μείνετε μακριά από τις σκάλες, καθόσον αυτές είναι από τα πιο πιθανά μέρη του κτιρίου να υποστούν βλάβες. Ακόμα και αν οι σκάλες δεν καταρρεύσουν από το σεισμό, μπορεί να καταρρεύσουν αργότερα από την υπερφόρτωσή τους από τον πανικόβλητο κόσμο που έχει στραφεί σ’ αυτές για
εκκένωση του κτιρίου. Οι σκάλες πρέπει πάντα να ελέγχονται για καταλληλότητα μετά από σεισμό, ακόμα και αν το υπόλοιπο κτίριο δεν έχει
υποστεί ζημιές.

8. Πηγαίνετε κοντά στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου ή έξω από αυτούς αν είναι δυνατόν. Είναι πολύ καλύτερα να είστε κοντά στο εξωτερικό του κτιρίου παρά στο εσωτερικό. Όσο πιό μακριά είστε από την εξωτερική περίμετρο του κτιρίου, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να μπλοκαριστεί η οδός διαφυγής
σας.

9. Οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στα οχήματά τους συνθλίβονται όταν ο δρόμος από πάνω (ανισόπεδοι δρόμοι) κατάρρευση σε περίπτωση σεισμού και καταπλακώσει τα οχήματά τους. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που συνέβη με τις πλάκες ανάμεσα στα καταστρώματα στη λεωφόρο Nimitz. Τα θύματα του σεισμού του Σαν Φραντσίσκο έμειναν όλα μέσα στα αυτοκίνητά τους. Σκοτώθηκαν όλοι. Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί απλά με το να είχαν βγει έξω και να είχαν καθίσει ή ξαπλώσει δίπλα στα οχήματά τους. Όλα τα καταπλακωμένα αυτοκίνητα είχαν κενά ύψους ενός μέτρου δίπλα τους, εκτός από εκείνα στα οποία οι κολώνες από μπετόν είχαν πέσει εγκάρσια πάνω τους.

10. Ανακάλυψα, καθώς μπουσουλούσα μέσα σε γραφεία εφημερίδων που είχαν κατάρρευση, καθώς και σε άλλα γραφεία με πολύ χαρτικά υλικό, ότι το χαρτί δεν συμπιέζεται. Μεγάλα κενά δημιουργούνται γύρω από στοίβες από χαρτί.