Σελίδες

31 Ιανουαρίου 2010

Η κοινή Γη και οι κυνηγοί (2ο μέρος). Η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου του συγγραφέα......

Ομολογώ ότι έκανα ένα σημαντικό λάθος αναρτώντας το λογοτεχνικό κείμενο του κ. Ανθεμου Καϋλόν για τους μετανάστες, "Η κοινή Γη και οι κυνηγοί". Και οφείλω να σας ζητήσω συγνώμη που μαζί με εμένα έφερα κι εσάς στην θέση να διαβάσετε τα όσα γράφει κάποιος ο οποίος πίσω από την λογοτεχνική του πέννα προσπάθησε να κρύψει άλλες ύποπτες επιδιώξεις του.

Ο κύριος Ανθεμος μου έστειλε ένα νέο μήνυμα στο οποίο "ξεπέρασε" όπως φαίνεται τα ανθρωπιστικά του ζητήματα για τους μετανάστες και έδειξε το εχθρικό του και ειρωνικό "ανθρωπιστικό" πρόσωπο κατά της Πίστης μας. Κατά της Ορθοδοξίας μας. Κι αυτό με αφορμή την Συγκέντρωση του προσεχούς Σαββάτου για την Πατρίδα και την Ορθοδοξία!!!
Βλέπετε ενοχλήθηκε.......

Αποφάσισα λοιπόν πριν πάψω να ασχολούμαι με τον κύριο Ανθεμο (τουλάχιστον αναρτησιακώς) να σας παραθέσω ένα απόσπασμα του νέου του μηνύματος από το οποίο θα καταλάβετε πως η λογοτεχνική ποιότητα μπορεί να γίνει βιτρίνα για να κρυφτεί πίσω της η πραγματική επιδίωξη του γράφοντα........

Θα σας παραθέσω αντί σχολίου μου την απάντηση που του έστειλα στο μήνυμά του.

Απόσπασμα από το μήνυμα του κ. Ανθεμου Καϋλόν:

ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΣΘΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ θΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΩΝ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΘΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ :
"ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ "ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ"... ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ, ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ... ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ...
ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΙΝ ΆΛΛΟ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ...

ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στην Πολυνησία του Αιγαίου πιστεύουμε βαθύτατα στην οικονομική ευημερία που φέρνει ένα μικρό θαύμα, ένα όραμα, μια εύρεση εικόνας, τα λείψανα ενός αγίου. Το έχουμε ακουστά, το έχουμε βιώσει, μας είναι ιστορία οικεία. Ίσως αυτό να ψυχανεμιζόμουν από παιδί και ήθελα, με τόση ζέση, να γίνω θαυματοποιός. Στην ηλικία των εννέα ετών μου αγόρασαν ένα βιβλίο «για την Τέχνη της Ταχυδακτυλουργικής» που το μελέτησα με πάθος. Στην εφηβεία μου έκανα παρέα με έναν υπερβολικά χοντρό μεσήλικα, που είχε γίνει ένα με την πολυθρόνα του και μίλαγε με ψιλή, απαλή φωνή. Γνώριζε κόλπα πολλά, τσάκιζε, για παράδειγμα, μια οδοντογλυφίδα μέσα σε μια σφιχτά διπλωμένη πετσέτα και την παρουσίαζε ξανά ολόκληρη, μ’ έμαθε να καταπίνω χαρτοπόλεμο και να βγάζω από το στόμα μου ρολό το χαρτί, να περνάω αυγά μέσα σε ένα μπουκάλι με στενό λαιμό χωρίς να σπάζουν, να εξαφανίζω φραγκοδίφραγκα και να τα εμφανίζω από τα αυτιά μου, να μαντεύω το χαρτί που έβαζε κάποιος στο νου του αγγίζοντας με τα ακροδάχτυλα τα τραπουλόχαρτα από την ανάποδη. Επέμενε, κυρίως, στον τρόπο που έπρεπε να απευθύνομαι στους άλλους, με έμαθε να χρησιμοποιώ λέξεις αμφίσημες, πολυσήμαντες, πρωτάκουστες: «Ρειθραθιασμένα στα μουχτιά αμμωνόνερα, κάνοντας χθου και πθου, στις τσίνιες και στις γάβωνιες· το αναμπουφτούρδισμα και το κακό πιτσιπιτού στο γιο του Φλιφλιτζή ζούνε τα απραγάδια (*)».

Επέμενε να στολίζω την ομιλία μου με επίθετα: «Κοκκινοπλουμόχειλη, Μαρμαροχιονοδόντης, Γλυκοστομα-τόβρυση, Ασπροκοκκινομάγουλη, Κρυσταλλοχιονοτράχηλη, Στρογγυλοευμορφοπού-γουνος (**)». Λόγος, έλεγε, ίσον παράσταση. Πρώτα γοητεύεις κι ύστερα εξαπατάς. Πήγαινε στην εκκλησία και μελέτησε τη μέθοδο. Κεριά, λυκόφως, καπνοί, μυρωδιές, βαρύτιμα ενδύματα, επιβλητικές κάθοδοι από τις πύλες, μεγαλόστομος, στομφώδης λόγος, χορευτικά με το Βιβλίο της Γνώσης που περιφέρεται εκτεθειμένο ψηλά, απλησίαστο, εδώ παπάς εκεί παπάς…

Ενηλικιώθηκα με τον άσβεστο πόθο να γίνω θαυματοποιός, διαπίστωνα όμως μέσα από τα διαβάσματά μου ότι η ιστορία βρίθει θαυματοποιών και θαυμάτων. Στο Απάνθισμα του Απουληίου, κεφάλαιο 19, παρουσιάζεται ο Ασκληπιάδης να σταματά καθ’ οδόν μια κηδεία δημιουργώντας τη σχετική αναστάτωση στους πενθούντες και ν’ «ανασταίνει» το νεκρό. Για τον Πυθαγόρα, μεταξύ άλλων αναφερομένων θαυμάτων, έχει καταγραφεί από τον Πορφύριο «το καταλάγιασμα των κυμάτων των ποταμών και των θαλασσών ώστε να περνούν οι μαθητές του εύκολα πάνω απ’ αυτά». Για το φιλόσοφο Εμπεδοκλή, που ήταν θεραπευτής και θαυματοποιός, διάβασα ότι ανάστησε μια γυναίκα τριάντα ολόκληρες ημέρες μετά το θάνατό της, ενώ ο ίδιος ανελήφθη στους ουρανούς. Ο Απολλώνιος ο Τυανεύς, που ήταν ιερέας του Ασκληπιού και πυθαγόρειος, έκανε θαύματα πολλά. Ο Αλέξανδρος ο Αβωνοτειχίτης, άνδρας ικανότατος και ευφυής, με ωραίο παρουσιαστικό, έγινε περιβόητος για το μαντείο του Ασκληπιού που ίδρυσε, δημιουργώντας μιαν «εκ νέου γέννησιν» του θεού, τη φορά αυτή με τη μορφή φιδιού, που το ονόμαζε Γλύκωνα. Για το Θεόφιλο Καΐρη, που πέθανε στη φυλακή στα μέσα του 19ου αιώνα κυνηγημένος από εκκλησιαστικούς και δικαστικούς, διηγούνται ακόμη και σήμερα πως κράταγε στα χέρια το κεφάλι του όταν έλεγε τη Σολομωνική ανάποδα.

Στην Πολυνησία του Αιγαίου γνωρίζουμε εκ πείρας ότι οι άγιοι συχνά κακιώνουν και τότε τιμωρούν με θαύματα σκληρά, με μαρμαρώματα, ακόμη και με βουλιάγματα τόπων. Τον άγιο Βλάσιο τον λέμε και «μουσκαροπνίχτη» για τις ζωοκτόνες προτιμήσεις του, την Παναγία «καψοδεματούσα», τον άγιο Ιωάννη «ριγολόγο», γιατί έστελνε τις θέρμες και τον άγιο Ιωάννη το Θεολόγο «σπαζοκάδη», γιατί σπάζει τους κάδους και μας χύνει το κρασί.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αγιασματικές πηγές στα νησιά έχουν γίνει από τα δάκρυα των αγίων στον τόπο που μαρτύρησαν, αλλού εκύλησε η κάρα του αγίου μέσα στο πηγάδι, αλλού το νερό της πηγής ρέει κάτω από εκκλησίες, όπως στην Παναγία την Πλημμυριανή της Ρόδου και γίνεται αγίασμα και αλλού, όπως στη Βολισσό της Χίου, ανέβλυσε «ύδωρ τερατουργόν, ιαματικόν παντός πάθους και πάσης ασθενείας» από την πέτρα που κάλυψε το σώμα της αγίας Μαρκέλλας, όταν της απέκοπτε μαστούς και κεφάλι ο σαρκολάγνος πατέρας της. Κατά την ημέρα της γιορτής των αγίων οι πιστοί επωφελούμενοι από τις θαυματουργές ιδιότητες του αγιάσματος βρέχονται, πίνουν, αλείφουν τα γεννητικά τους όργανα και παίρνουν αγιασμό μαζί για να έχουν.

.......................

Στην Πολυνησία του Αιγαίου, που πιστεύουμε βαθύτατα στην οικονομική ευημερία που συνοδεύει τα θαύματα, το γαϊτανάκι των ονειρόφαντων αγίων συνεχίστηκε το 1959 στη Θερμή Λέσβου και στα γύρω χωριά, όταν τρεις άγιοι, ο άγιος Ραφαήλ, ο άγιος Νικόλαος και η αγία Ειρήνη άρχισαν τις νυχτερινές επισκέψεις στους κατοίκους. Άλλος έψαχνε τα λείψανά του κι άλλος το σαγόνι του. Οι κάτοικοι έχασαν τον ύπνο τους, οι άγιοι τους ορμήνευαν αλλά οι ανασκαφές αργούσαν κι όταν, δυο χρόνια μετά, τέλειωσαν όλα ωραία και καλά, έγινε και νέα εμφάνιση· εμφανίστηκε η αγία Ολυμπία που ζήταγε να βρεθούν τα λείψανά της, τα ταλαίπωρα εξ αιτίας σκληρών βασανιστηρίων αυτιά της και το θρυμματισμένο σαγόνι της, όμως ο οραματιστής έτυχε να’ ναι αγράμματος και εκείνη προσπαθούσε ξανά και ξανά να του εξηγήσει, είδε κι έπαθε η αγία.

Τούτες πάλι τις μέρες εις το Αργοκοίλι της Νάξου όπου «οι χωρικοί ρέπουν ενίοτε εις την παραδοχήν ανεξετάστως ό,τι η αγυρτία ήθελε τους υπηρετήσει», ακούγεται πως η Παναγία η Αργοκοιλιώτισσα κοιλοπονάει το θάμα...

Ζώντας εδώ και χρόνια στην Πολυνησία του Αιγαίου, όπου οι κάτοικοι πιστεύουν βαθύτατα στην οικονομική ευημερία που θα φέρει ένα μικρό θαύμα, ένα όραμα, μια εύρεση εικόνας ή λίγα οστά αγίων, άσπρισαν τα μαλλιά μου και εγώ συνεχίζω να μπήγω ξερά κλαδιά στη γη για να τα ιδώ να βλασταίνουν, ικετεύω ψητά κοτόπουλα να σηκωθούν και να περπατήσουν, εξακολουθώ να κρεμώ το πανωφόρι μου στην άκρη της πιο τελευταίας απογευματινής ηλιαχτίδας και συνεχίζω να γράφω τα κείμενά μου στα σκοτεινά με μόνο το φως που διαχέεται από τα δάχτυλά μου που λάμπουν.

Η απάντησή μου ήταν η εξής:

Κύριε Καϋλον
Βλέπω με λύπη ότι από ένα όμορφο και λογοτεχνικότατο κείμενο με μια ανθρωπιστική άποψη για το θέμα της μετανάστευσης η οποία πολλούς από εμας βρίσκει εν μερει σύμφωνους όσο κι αν εχουμε ενστασεις κλπ. περάσατε σε κείμενα βλάσφημα και προκλητικά κατά τις πίστης μας. Της πίστης των Ελλήνων. Βλέπω η λογοτεχνική πέννα σας μπορεί να ξεφύγει από την ποιοτική και ουσιαστική οδό και να αναλωθεί σε κατηγορίες, πλήγματα και ειρωνείες κατά της πιστεως μας και των ιερών και οσίων της πατρίδας μας. Λυπάμαι που αφελέστατα σας θεώρησα εκλεκτό και διανοούμενο άνθρωπο. Βλέπω με λύπη ότι μάλλον δεν ανήκετε σε αυτό το Γένος όπως προδίδει και το όνομά σας.
Οφείλω λοιπόν να εκθέσω μια ακόμα (τελευταία) φορα τις απόψεις σας ωστε και οι αναγνώστες μας να αντιληφθούν το λάθος μου.

Ευχαριστώ για τα 2 μηνύματά σας.
Οι ιντερνετικές αρχες μου και τα πιστεύω μου με υποχρεωνουν να δέχομαι όσα μηνύματα κι αν μου στείλετε και δεν θα σας το απαγορέυσω εφόσον δεν είναι ευθέως υβριστικά και κινούνται στα όρια της ευπρέπειας. Επ ' ουδενί λόγω όμως μπορώ να τα δημοσιεύω εφόσον προσβάλλουν τα ιερά και όσια της πατρίδος μου και τα δικά μου. Πιστεύω πως κάτι ανάλογο θα κάνατε κι εσείς αν μιλούσα απλά προσβλητικά και ειρωνικά ας πούμε για κάτι ιερό σας ή κάποιο ιερό για σας πρόσωπο.

Καλή συνέχεια στον ανίερο αγώνα σας.

30 Ιανουαρίου 2010

Η κοινή Γη και η κυνηγοί. Μια άλλη άποψη για τους μετανάστες που δεν συγκρούεται απαραίτητα με όσους επιθυμούν την προστασία της πατρίδας μας.

Ελαβα το παρακάτω email από κάποιον κ. Ανθεμο με τίτλο "Η ΚΟΙΝΗ ΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ" και σας το παραθέτω. Είναι ένα αξιόλογο λογοτεχνικό κείμενο με ανθρωπιστικό περιεχόμενο. Μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να το σχολιάσουμε. Ισως κάποιοι φίλοι μας, έχουν παρεξηγήσει την στάση μας στο μεταναστευτικό και ίσως μερικοί απο εμάς με την ίσως πιο απότομη αντίδραση (όχι αδικαιολόγητη) έχουν δώσει τέτοιες εντυπώσεις....

Το μήνυμα λοιπόν έχει ώς εξής:

ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΣΘΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΩΝ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΘΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ :
"ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ "ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ"... ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ, ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ... ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ...
ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΙΝ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΟΦΟΤΕΡΟ...

ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥΛΙ


Λίγα χρόνια πριν γνώρισα ένα μεταναστευτικό πουλί που προσγειώθηκε στο νησί μας με το μικρό του νεοσσό μαζί. Ο πρόσφυγας Ρεζά μου ζήτησε να κάτσουμε παρέα να μου διηγηθεί την περιπέτεια της ζωής του. Δεν έγινε. Πέθανε λίγο καιρό μετά, ξαφνικά.

Γράφω αυτό το κείμενο έχοντας κατά νου το τολμηρό πέταγμα του Ιρανού Ρεζά πάνω από στεριά και θάλασσα και όλων εκείνων που φτερουγίζουν μακριά από πατρίδες που τους πληγώνουν κι η θάλασσα του Αιγαίου γίνεται ο τάφος τους. Ζούμε σε μια χώρα μετανάστατη που έχει ερημώσει από μνήμες…

Μεταναστεύω κάθε άνοιξη και φθινόπωρο. Με τις τελευταίες αναλαμπές του ήλιου τεντώνομαι, ξεδιπλώνομαι, χτυπάω τις φτερούγες μου κι ανέρχομαι. Ακολουθώντας τα ανοδικά ρεύματα ανυψώνομαι κι όταν φτάσω ψηλά στον ουρανό, μετεωρίζομαι κοιτάζοντας για λίγο τον ήλιο που δύει κι αφήνομαι στα ρεύματα να με οδηγήσουν. Το ταξίδι θα είναι μακρύ, επίπονο, επικίνδυνο. Διασχίζω νύχτα την ηπειρωτική ενδοχώρα για να βγω στη Μεσόγειο. Κοντά μου πετούν σμήνη πουλιών που μετακινούνται για να φωλιάσουν και να ξεχειμωνιάσουν στα νότια. Χιλιάδες πετούμενα πετούν παράλληλα, άλλα πιο ψηλά, άλλα πιο χαμηλά. Φτάνοντας στη Μεσόγειο θα σταματήσουμε στα νησιά. Κάποια πουλιά θα συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τα νότια, στα μεγάλα τροπικά δάση της κεντρικής Αφρικής, για να διαχειμάσουν. Οι πτήσεις είναι μεγάλες, εξουθενωτικές. Ανεμοπορείες εκατοντάδων, χιλιάδων χιλιομέτρων. Αντίξοες καιρικές συνθήκες. Στο σκοτάδι ακούγονται κραυγές και κρωξίματα, δίπλα μου πετούν κι άλλοι σπιζαετοί, αετογερακίνες και βραχοκιρκίνεζα. Για να μην κουράζομαι και για να διατηρώ τους μυς μου σε καλή κατάσταση, αφήνομαι στις αέριες μάζες που μετακινούνται, επωφελούμαι από τα θερμά και ψυχρά ρεύματα του αέρα, διορθώνω κάθε τόσο την πορεία μου με το ένστικτο. Πολλά είναι τα πουλιά που αποπροσανατολίζονται και χάνονται στη διαδρομή.


Κάθε φθινόπωρο συναντώ στο Αιγαίο τα γνωστά σμήνη των πουλιών που κατεβαίνουν από τα βόρεια, ενώ την άνοιξη έρχονται σε μεγάλους αριθμούς από την νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική κοπάδια σουσουράδες κι αγιοπούλια που έχουν πίσω τους πολυήμερες πτήσεις πάνω από ερήμους και στέπες. Φτάνουν εξουθενωμένα στα ερημονήσια και τις βραχονησίδες για να φωλιάσουν. Ελατοπαπαδίτσες και καμποδεντροβάτες κατευθύνονται στη Σάμο, στα δάση της Λέσβου φωλιάζουν τουρκοτσοπανάκια, ενώ τα φοινικόπτερα τραβάνε για τη Νάξο, την Κω, τη Λήμνο και εκεί ξεχειμωνιάζουν. Στην Πολυνησία των Αρκιών μαζεύονται στεριανά πουλιά, αγριοπερίστερα, πετροχελίδονα, κόρακες, στη Σύμη και στις νησίδες Κατσούνι και Λέβηθα πάνε σκουρόβλαχοι, σμυρνοτσίχλονες, σταχτοτσικνιάδες και στην Κίναρο ολόκληρες αποικίες βαρβακιών. Τιτιβίσματα, κελαηδίσματα, κραυγές από τις τσίχλες στα ηλιοβασιλέματα. Στα πελάγη και στην ανοιχτή θάλασσα φτερουγίζουν θαλασσοπούλια, ψαραετοί, γλαρόνια, βουτηχτάρια, θαλασσοκόρακες ακολουθώντας τα κοπάδια των ψαριών. Βλέπω κήτη που περνούν αργά, μεγαλόπρεπα, το στενό Άνδρου Τήνου. Μέσα στο νερό διακρίνονται όλα πεντακάθαρα. Κοπάδια ψαριών κολυμπούν στους έρημους όρμους, στιγμιαία με τυφλώνει η λάμψη από χιλιάδες σαρδέλες που ασημίζουν στο πρώτο φως της ημέρας. Βλέπω την ποσειδωνία, τα γοργόνια και τους πλαγκτονικούς οργανισμούς που μεταφέρονται από τα θαλάσσια ρεύματα σπινθηρίζοντας, ενώ τα ψάρια ακολουθούν. Στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου ένας λευκός καρχαρίας στριφογυρίζει και χαϊδεύεται στα κύματα. Τα θαλασσοπούλια πετώντας αγγίζουν σχεδόν τους αφρούς…


Έχει πια για τα καλά ξημερώσει. Κάτω στη θάλασσα βλέπω ανθρώπους που λικνίζονται και ταξιδεύουν πάνω στις αφρίλες των κυμάτων, πνιγμένοι. Έξι στο Καστελόριζο, πέντε στη Σύμη, πέντε στη Μυτιλήνη. Ανατολικά απ’ το Αγαθονήσι μια φουσκωτή βάρκα αναποδογυρισμένη, πιασμένοι απ’ τα σχοινιά της πέντε άντρες που τρέμουν από το κρύο και φαίνεται ότι δεν θα αντέξουν για πολύ.


Έξω από τη νήσο Λέβηθα πλέουν τα άψυχα κουφάρια τεσσάρων Αφρικανών μεταναστών, πιο πέρα ένα πλοιάριο αναποδογυρισμένο, μεταξύ αυτών που πνίγονται, τέσσερις γυναίκες με μωρά. Στη Σύμη, ένα γέρικο ξύλινο σκαρί που δεν ξεπερνάει τα έντεκα μέτρα ναυαγισμένο. Στο Κατσούνι είδα κι άλλους μετανάστες πνιγμένους σε ναυάγιο. Κανείς δε γνωρίζει μήτε τον ακριβή αριθμό, μήτε την ταυτότητά τους. Τα πελάγη και τα παράλια είναι σπαρμένα με πτώματα. Πάνω στα βράχια, στις άγριες, απρόσιτες ακτές του μεγάλου Ανθρωποφάγου τσακίζονται τ’ άψυχα κουφάρια αντρών και γυναικών, τρεις άντρες κρατιόνται από σανίδες που επιπλέουν. Στ’ ανοιχτά της Ρόδου πνιγμένοι άνθρωποι πλέουν μπρούμυτα. Δεν υπάρχουν επιζώντες για να εξηγήσουν το μαζικό πνιγμό. Πάνω στη νησίδα Στρογγύλη άνθρωποι ξεψυχούν από δίψα, οι ζωντανοί πετάνε τους πεθαμένους στη θάλασσα και το αγριεμένο νερό τους ξεβράζει και πάλι στα βράχια.


Οι άνθρωποι μεταναστεύουν, όπως και τα πουλιά. Φυγάδες για λόγους επιβίωσης, διωγμένοι από πολέμους, αυτοεξόριστοι για τις ιδέες τους, φοβούμενοι θρησκευτικούς διωγμούς, ξενιτεύονται στα μητροπολιτικά βιομηχανικά κέντρα μαγνητισμένοι από την έλξη του πολιτισμού που παράγει την αφθονία. Κάθε μέρα δεκάδες, εκατοντάδες Κούρδοι, Ιρακινοί, Ιρανοί, Πακιστανοί, Αφγανοί, Κινέζοι, Ινδοί, Αιγύπτιοι, Αιθίοπες, Σουδανοί, Τυνήσιοι, Ρουαντέζοι, Σομαλοί εγκαταλείπουν τα σπίτια, τις χώρες τους και αποδημούν. Οι επαγγελματίες περάτες στις δυτικές τουρκικές ακτές, σε περιοχές του Λιβάνου, στη Συρία, στην Κύπρο, στις αφρικανικές ακτές, εισπράττουν πορθμεία για να διαπεραιώσουν με ταχύπλοα, πλαστικές ή ξύλινες βάρκες, θαλαμηγούς, αλιευτικά σκάφη και φορτηγά πλοία τους μετανάστες στα νησιά του Αρχιπελάγους. Νύχτα τους αποβιβάζουν σε όρμους κρυφούς, σε ακατοίκητες νησίδες, σε μικρονήσια, σε βραχονησίδες ή στα μεγάλα νησιά.


Στη Μεσόγειο οι κάτοικοι τηρούν αυστηρά τις «τοπικές παραδόσεις». Κάθε χρόνο, στις περιόδους της ανοιξιάτικης και φθινοπωρινής μετανάστευσης των πουλιών, οι πουλοπιάστες του Αιγαίου στήνουν άρες και ξόβεργες, στην Κύπρο τοποθετούν βερκάδες, οι Ισπανοί βάζουν parany, οι Ιταλοί στήνουν roccolo vischio. Κοντά στα νερά, στις βρύσες, στους θάμνους, στα δέντρα, βέργες καλυμμένες με ιξόκολλα και δίχτυα για να παγιδεύσουν τα πουλιά. Βάζουν κραχτόκλουβα με καρδερίνες, φλώρια και σκαρθάκια και μαγνητόφωνα με κελαηδίσματα για να παγιδεύσουν τσίχλες, κοτσύφια, λούγαρα, σπίνους, πετρόσπινους, φανέτα, τσίφτες, φλιτζούνια και αμπελουργούς που ακολουθούν το κάλεσμα του κράχτη. Οι κτηνοτρόφοι ρίχνουν δηλητηριασμένα δολώματα για τις κουρούνες. Και στο τέλος κάθε καλοκαιριού, όταν επιστρέφουν τα μεταναστευτικά πουλιά στο νότο, ξεχύνονται οι κυνηγοί με τα πυροβόλα όπλα και αρχίζει η εξόντωση χιλιάδων πτηνών.


Προσπαθώντας να περάσουν νύχτα τα σύνορα οι μετανάστες σκοτώνονται, ακρωτηριάζονται από νάρκες, βάλλονται από πυροβόλα όπλα, πεθαίνουν από ασφυξία και έλλειψη τροφής στοιβαγμένοι μέσα σε κοντέινερ. Και όσοι, τέλος, επιζούν αντιμετωπίζουν το απλωμένο δίχτυ των προκαταλήψεων, την καχυποψία, την καθημερινή προσβολή, την καταστολή, μια εχθρική στάση εξ αιτίας της διαφορετικής γλώσσας, της διαφοράς χρώματος και χαρακτηριστικών, της διαφοράς θρησκείας. Και όταν μπουν στην αγορά εργασίας, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, θα πουλήσουν με εξευτελιστικούς όρους την εργατική τους δύναμη, ακόμη και το ίδιο το κορμί τους, προκειμένου να επιβιώσουν.


Διεθνείς Συμβάσεις Προστασίας:

Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Άρθρο 14. Κάθε άνθρωπος που καταδιώκεται έχει το δικαίωμα να ζητά άσυλο και να του παρέχεται άσυλο από άλλες χώρες…


Οδηγία 79/409 και απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διατήρηση των αγρίων πουλιών. Τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθόρισαν τις πιο κατάλληλες περιοχές, ως «Περιοχές Ειδικής Προστασίας», για τη διατήρηση των πουλιών και υιοθετούν κατάλληλα μέτρα για τα τακτικά εμφανιζόμενα μεταναστευτικά είδη, λαμβάνοντας υπόψιν τους την ανάγκη προστασίας τους στην γεωγραφική, θαλάσσια και χερσαία περιοχή, όπου εφαρμόζεται αυτή η οδηγία, όσον αφορά στις περιοχές αναπαραγωγής, αλλαγής φτερώματος, ξεχειμωνιάσματος καθώς και στους σταθμούς κατά μήκος των μεταναστευτικών τους οδών…


ΣΧΟΛΙΟ
Ομολογώ ότι είναι ένα συγκινητικό κείμενο που βλέπει το θέμα των μεταναστών από την ανθρωπιστική του άποψη. Δεν μπορεί κανείς μας σαν άνθρωπος να μην λυπηθεί για τα δεινά των ανθρώπων αυτών. Σαν Ελλήνες, σαν άνθρωποι και πάνω από όλα σαν Χριστιανοί έχουμε χρέος και καθήκον πάνω από όλα να περιθάλψουμε και να προστατέψουμε τους ανθρώπους αυτούς.

Αλλο όμως είναι αυτό το θέμα στο οποίο εμείς οι Ελληνες αν μη τι άλλο έχουμε δείξει τον καλύτερο εαυτό μας φιλοξενώντας στα νησιά μας χιλιάδες ακκόμοιρους συνανθρώπους μας, κι άλλο η μεταναστευτική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει το ελληνικό κράτος προκειμένου να μην υπάρξει κοινωνικό και εθνικό πρόβλημα στην πατρίδα μας.

Ποτέ δεν είπαμε τουλάχιστον από αυτό το ιστολόγιο ότι πρέπει να φύγουν όλοι οι μετανάστες από την πατρίδα μας. Είπαμε απλά ότι όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου έτσι κι εδώ πρέπει να μπεί ένα τέλος στην αθρόα προσέλευση μεταναστών. Πρέπει επιτέλους να οριστεί κάποιο ποσοστό επί του ελληνικού πληθυσμού που θα είναι οι νόμιμοι μετανάστες. Η Ιταλία των 60 εκατομμυρίων δεν έχει πάνω από 200.000 μετανάστες! Και αν κρίνουμε από τα ποσοστά και των άλλων χωρών στην Ελλάδα δεν μπορούν να υπάρχουν πάνω από 200 με 300 χιλιάδες μεταναστών το ανώτερο.

Ναι οι άνθρωποι αυτοί όπως λένε οι διεθνείς συνθήκες μπορουν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στην χώρα μας αλλά αυτό πρέπει να εξετάζεται διεξοδικά από τις ελληνικές αρχές κι όχι να δίνετε με πρόχειρες διαδικασίες σε όλους. Δηλαδή αν ζητήσουν 2 εκατομμύρια άνθρωποι πολιτικό άσυλο θα πρέπει να τους το δώσουμε;

Και η απόδοση ιθαγένειας δεν νομίζω να έχει σχέση με το λογοτεχνικότατο ανθρωπιστικό κείμενο αυτό. Να δείξουμε όλο τον ανθρωπισμό μας. Ναι. Οχι να πιαστούμε κορόϊδα της παγκοσμιοποίησης όμως. Από φιλάνθρωποι και φιλόξενοι Ελληνες να βρεθούμε με το έτσι θέλω κάποιων με τεράστιες πολυπολιτισμικές και πολυφυλετικές μειονότητες στο εδαφός μας!!!! Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν παραχωρείται η ιθαγένεια. Κάτω από πολύ πολύπλοκες διαδικασίες και αυστηρές προϋποθέσεις αποδίδεται η υπηκοότητα. ΟΧΙ η ιθαγένεια.

Το όμορφο κείμενο παρουσιάζει μερικά κενά. Μιλάει για την τουρκική δουλεμπορία και το λαθρομεταναστευτικό κέρδος αλλά δεν μας λέει που βρίσκουν αυτοί οι πάμφτωχοι ταλαίπωροι άνθρωποι 2 και 3 χιλιάδες δολλάρια ο καθένας!!! για να πληρώσουν τους Τούρκους και άλλους "οδηγούς" τους!!!!! Αν δεν κάνω λάθος οι χώρες από τις οποίες προέρχονται είναι πάμφτωχες και το κατακεφαλήν εισόδημα είναι πολλές φορές 5-10 δολλαρια τον μήνα ή και λιγότερα......

Θέλω να λείσω με αυτό που είχε πεί κάποτε ο "φίλος" μας Τουργκούτ Οζαλ:
''ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ή ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ."

Φίλτατε κ. Ανθεμε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σας κι ελπίζω να τα πούμε και σε σχόλιά σας.

(Δείτε την δεύτερη αναρτησή μας για τον κ. Ανθεμο Καϋλόν ΕΔΩ)

29 Ιανουαρίου 2010

" ΓΕΦΥΡΕΣ" ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ.

Εστάλλει από την Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας.

Η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας καταγγέλλει στον Ελληνικό Λαό την κοινή συνάντηση στα Σκόπια, (26-01-2010), των στελεχών της ΜΚΟ «Ελληνική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Κωνσταντίνου Τσιτσελίκη και Λάμπρου Μπαλτσιώτη, της εθνομηδενίστριας του Centre for Democracy and Reconciliation in Southeast Europe (CDRSEE) Χριστίνας Κουλούρη , και της Αθηνάς Σκουλαρίκη, με καθεστωτικούς παράγοντες του Ψευτομακεδονισμού, για να χτίσουν «γέφυρες φιλίας» και να λύσουν το «Μακεδονικό» σε βάρος των Ελλήνων, σύμφωνα με τις οδηγίες των ξένων Κέντρων που τους επιχορηγούν.

Το αυγό του φιδιού που τόσα χρόνια τώρα, επωαζόταν υπό την κάλυψη των «προοδευτικών δυνάμεων», εκκολάφθηκε, και γιγαντώθηκε.

Τα φίδια έχουν αρχίσει να κατασπαράσουν τον Ελληνικό Εθνικό κορμό.

Οι εκπρόσωποι της «5ης Φάλαγγας» ,όπως αναφέρουν οι εφημερίδες των Σκοπίων, συζήτησαν για την προσέγγιση των δύο λαών, ( του ελληνικού και του «Μακεδονικού»), με ιδιαίτερη έμφαση, «στην ένταξη των μουσουλμάνων και χριστιανών Αλβανών στην ελληνική κοινωνία, για τα (δήθεν) δικαιώματα του ανθρώπου, καθώς και για την εδραίωση, του «κράτους δικαίου μέσα από το πρίσμα του νόμου για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας», (που προωθεί η «Ελληνική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» , που συνέταξε το «λαθρονομοσχέδιο» για την παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων στους λαθρομετανάστες ).

Οι απεσταλμένοι του Σόρος που κάθισαν να συνομιλήσουν με τα «ακαδημαϊκά όργανα», του φασίστα Γρούεφσκι δεν έδειξαν την ελάχιστη ευαισθησία για τη σύλληψη, την φυλάκιση και τον βασανισμό του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.

Καλούμε κάθε πολίτη να σκεφτεί: Οι κύριοι και οι κυρίες που αυτόκλητοι εμφανίζονται να ασκούν «δημόσια διπλωματία», ποιόν εκπροσωπούσαν;

Σημειώνουμε ότι, ο πρώην πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της πΓΔΜ Μιλάνο Νέντκοφ μίλησε στη συνάντηση, «για τα δικαιώματα της ατομικής ιδιοκτησίας των Αιγαιατών», ότι ,οι «χριστιανοί Αλβανοί» είναι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και ότι «Τα δικαιώματα του ανθρώπου» σε ότι αφορά στους Έλληνες πολίτες, παραβιάζονται στο σύνολό τους, αλλά αυτό δεν αγγίζει τους επιδοτούμενους ανθρωπιστές

Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη και κάθε πατριώτη, να καταγγείλει να καταδικάσει και να απομονώσει αυτούς τους Εφιάλτες.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

ΥΓ. (Απομένει να μας εξηγήσουν οι κύριοι αυτοί (όσοι είναι μόνιμα μέλη ΔΕΠ) αν απουσίασαν στο εξωτερικό κατόπιν αδείας κάποιου οργάνου, όπως προβλέπει το άρθρο 17 του ν. 1268/1982, ή αυθαίρετα, κατά παράβαση της υποχρέωσης τους να εκπληρώνουν τα καθήκοντα της θέσης τους όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας

Μπράβο κ. Δεσποτόπουλε. Φωνή βοώντος στην ανθελληνική έρημο του Υπουργείου (Πολυπολιτισμικής) Παιδείας.

Το παρακάτω κείμενο του μεγαλύτερου εν ζωή Έλληνα φιλοσόφου δημοσίευσε η Καθημερινή ως επιστολή αναγνώστη!

Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου - Ακαδημαϊκού - πρώην υπουργoύ Παιδείας

Κύριε διευθυντά

Παλλάδιο ηθικό των Ελλήνων της γενεάς μου, η επί αιώνες πολλούς παρουσία του ελληνικού έθνους στην ιστορία της ανθρωπότητας, από τους προ Χριστού χρόνους έως την εποχή μας και με συμβολή μεγαλουργό κάποτε, αμφισβητείται και πάλι, από Ελληνες τώρα μάλιστα, και χαρακτηρίζεται έωλο θεώρημα, γέννημα του ελληνικού ρομαντισμού του ΙΘ΄ αιώνα είτε κατασκεύασμα ιδεολογικό της εκπαιδευτικής πολιτικής του νεοσύστατου κράτους.

Δεν κατονομάζω πρόσωπα, εφόσον αδυνατώ να τα επαινέσω. Δεν ανέχομαι όμως την οικτρή αυτή απάρνηση της ιστορικής αλήθειας, συνοδευμένη, άλλωστε, και από την αξίωση να εισαχθεί στα διδακτικά βιβλία της Ιστορίας.

Επικαλούμαι, λοιπόν, τα εξής προς τους διδασκάλους της Ιστορίας ή και προς το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο:

1. Ο φιλόσοφος Πλήθων, στον 15ο αιώνα, είχε ζητήσει, πριν από την Αλωση, ο τελευταίος αυτοκράτωρ της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, να ανακηρυχθεί Βασιλεύς των Ελλήνων, ώστε και να συμμορφωθεί προς την ιστορική τότε πραγματικότητα.

2. Ο πρώτος μετά την Αλωση Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, απευθυνόμενος στους μοναχούς της Πάτμου, τονίζει προς αυτούς ότι με την περίσωση των ευρισκομένων στη Μονή χειρογράφων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας συμβάλλουν στην επιβίωση του υπόδουλου Γένους.

3. Ο Ιανός Λάσκαρις και άλλοι Ελληνες λόγιοι στην Ιταλία, πολύ πριν από τον 19ο αιώνα, όχι μόνο διδάσκουν τα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και με αμείωτο ζήλο επιδιώκουν να προκαλέσουν πολεμική επιχείρηση των Δυτικοευρωπαίων για την απελευθέρωση των συγχρόνων τους Ελλήνων.

4. Στον 17ο αιώνα, ο Ελληνας Επίσκοπος Βελιγραδίου έγραφε για τον σύγχρονό του φιλόσοφο Θεόφιλον Κορυδαλλέα ότι δεν υστερεί όχι μόνο των διάσημων τότε φιλοσόφων της Ιταλίας, αλλά και των ημετέρων φιλοσόφων της αρχαίας εποχής.

5. Ο μέγας ζωγράφος Θεοτοκόπουλος, στον 17ο αιώνα, ονομάζεται για τους Ευρωπαίους «Ελ Γκρέκο», ο Ελληνας με όσα ένδοξα υποβάλλει τότε η λέξη αυτή, ενώ και υπενθύμιζε την ύπαρξη του Γένους των Ελλήνων, μεγαλουργού άλλοτε και υπόδουλου τότε.

6. Αλλά και στον 18ο αιώνα, Ελληνες έμποροι και λόγιοι, που ζούσαν και δρούσαν στις ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα στη σημερινή Ρουμανία, διατηρούσαν ακμαίο το ελληνικό φρόνημά τους, μάλιστα ήκμαζαν τότε οι «Αδελφότητες» Ελλήνων στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

7. Ο Διονύσιος Σολωμός, στον Υμνον εις την Ελευθερίαν, γραμμένον πριν να υπάρξει ακόμη ελληνικό ανεξάρτητο κράτος, όχι λοιπόν ως φερέφωνο της εκπαιδευτικής πολιτικής του, αναφέρεται σε «περασμένα μεγαλεία» και χαρακτηρίζει «σαν πρώτα αντρειωμένη» την ελευθερία, δηλαδή εμπνέεται από την ιστορική διάρκεια του ελληνικού έθνους.

8. Ο φιλελληνισμός, το υπέροχο αυτό κίνημα των ηθικά αισθαντικών Ευρωπαίων και Αμερικανών, εξηγείται μόνο από την πεποίθησή των ότι ένα μεγαλουργό στους αρχαίους χρόνους έθνος έχει εξεγερθεί για την απόσειση της επί αιώνες δουλείας του.

9. Εκφραστικότατο είναι και ό,τι διακήρυξε ο ραδιοσταθμός της Μόσχας τον Νοέμβριο του 1940: Οι Ελληνες στην Πίνδο έγραψαν νέον Μαραθώνα. Και ο ρωσικός φιλελληνισμός υπάρχει έντονος ήδη από τον δέκατο όγδοο αιώνα.

10. Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται η συγκινητική αντοχή του ελληνικού φρονήματος συμπαγών ελληνικών πληθυσμών υπό εξουσία τουρκική επί αιώνες σε περιοχές των εσχατιών της Μικράς Ασίας και ιδιαίτερα του Πόντου, όπου η τοπική ελληνική γλώσσα διατήρησε χαρακτηριστικά στοιχεία της αρχαίας ελληνικής πολύ έκδηλα.

Η διαχρονική συνέχεια του ελληνικού έθνους, λοιπόν, είναι διάτορα μαρτυρημένη από την ιστορική πραγματικότητα και δεν είναι απλώς εφεύρημα του «ελληνικού ρομαντισμού του 19ου αιώνα», προς ιδεολογική στήριξη «εθνικών επεκτατισμών», όπως επιπόλαια γράφεται σε πρόσφατο δημοσίευμα. Στον 19ο αιώνα συζητήθηκε απλώς η «διαχρονική συνέχεια του ελληνικού έθνους» με αφορμή την αμφισβήτησή της από μη Ελληνες. Πριν δεν συζητούσαν γι’ αυτήν, καθώς δεν συζητεί κανείς για τα δεδομένα και αυτονόητα.

Οι πολέμιοι της ιστορικής αλήθειας για την αδιάκοπη επί αιώνες πολλούς ύπαρξη του ελληνικού έθνους δεν επιτρέπεται να συγχέουν τη λεγόμενη συχνά «προγονοπληξία» με τη νηφάλια επίγνωση από τους σημερινούς Ελληνες των αρχαιότατων εθνικών τίτλων τους, εμπνευστική μάλλον προς εθνική αξιοπρέπεια ή και υποκινητική σε προσπάθεια για ιστορική μεγαλουργία. Στους αρχαίους Ελληνες διάχυτη κατά Ηρόδοτον ήταν η πίστη ότι «απεκρίθη εκ παλαιτέρου του βαρβάρου έθνεος το ελληνικόν, εόν και δεξιώτερον και ηλιθίου ευηθείης απηλλαγμένον μάλλον». Η πίστη αυτή όμως δεν τους εμπόδισε να μεγαλουργήσουν.

από το paideia.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Μπράβο στον κ. Δεσποτόπουλο. Είναι αλήθεια ότι λείπουν παρόμοιες παρεμβάσεις από τον πνευματικό κόσμο της Ελλάδα.
Το θέμα είναι ότι αυτά θα μπορούσαν να ακουστούν από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αυτό τώρα δεν υπάρχει!!!!!!!

Πάντως από την "Καθημερινή" δεν περίμενα τίποτα καλύτερο. Τα τελευταία χρόνια έχει λάβει άκρως ανθελληνικές θέσεις σε πολλά θέματα.
"Είδε" τον κ. Δεσποτόπουλο ως ένα απλό επιστολογράφο!!!!!
Πάλι καλά που την δημοσίευσε.....

Καλό είναι να τα συνηθίζουμε ξανά.....Ποτέ δεν ξέρεις..

Κέρματα και χαρτονομίσματα από την εποχή που δεν είχαμε παραχωρήσει εντελώς την εθνική μας νομισματική και οικονομική κυριαρχία.
Για να τα θυμονται οι παλιότεροι και να τα γνωρίζουν οι νεότεροι....

Λέτε να τα ξαναδούμε;


Από το News24

28 Ιανουαρίου 2010

Σαν σήμερα 28 Ιανουαρίου 2008 κοιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Αφιέρωμα.


Σαν σήμερα προ 2 ετών κοιμήθηκε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος σε ηλικία 69 ετών.

Ο Αρχιεπίσκοπος που ήταν "persona non grata" δηλαδή πρόσωπο ανεπιθύμητο στην Τουρκία. Οχι σαν μερικούς σύγχρονους πολιτικούς που αντιθέτως έχουν και φιλίες και κουμπαριές!!!!!

Αντί βιογραφιών και περιγραφών νομίζω ότι υπεραρκεί ο λόγος του......

Λόγος προς την ελληνική νεολαία....



Λόγος πνευματικός και ποιμαντικός.....



Λόγος ελληνικός εθνικός.......



Λόγος εθνικός και Ορθόδοξος.....





Λόγος ψυχαγωγικός, πατριωτικός και κοινωνικός......



Λόγια προ του τέλους.......

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Αν δεν ελευθερώσουμε τα πατρογονικά χώματα μας δεν θα ησυχάσουμε ποτέ.


Μια ανάρτηση του φιλικού μας ιστολογίου Ηπειρος Ελλας με θέμα την μικρασιατική καταστροφή, με συγκίνησε αφάνταστα καθώς κι εγώ είμαι εγγόνι παπούδων και γιαγιάδων από την Μικρά Ασία. Το Κατιρλί, χωριό κοντά στην Πόλη και η Πέργαμος είναι οι αλησμόνητες πατρίδες της γενιάς μου. Ετσι αποφάσισα να συμμετάσχω κι εγώ σε αυτήν την αυθόρμητη αναφορά μνήμης. Την αφιερώνω στους προγόνους μου (που ο Θεός με αξίωσε να γνωρίσω) και σε όλους τους μικρασιάτες Ελληνες αδερφούς μας.
Οι Ελληνες περιμέναμε 400 χρόνια για να ελευθερώσουμε την Ελλάδα. Για την Ιωνία πέρασαν μόλις 90. Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί....
Είθε ο Θεός να μας αξιώσει να δούμε και πάλι ελεύθερα τα χώματά μας από τον βάρβαρο Τουρκομογγόλο κατακτητή.

Αιώνια κατάρα και όνειδος σε όσους προδότες επιδιώκουν φιλία με τον Τούρκο.





(τα βιντεάκια προέρχονται από το PareDose τον Ellinasforever's Channel και την εκπομπή "Μηχανή του Χρόνου")

27 Ιανουαρίου 2010

Προφυλακίστηκε ο αρχισυντάκτης του "Ελεύθερου Κόσμου" Δημήτρης Παπαγεωργίου. Πλήγμα κατά του πατριωτικού χώρου. Ολα τα πατριωτικά blogs να βοηθήσουν.

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, ένα νέος δημοσιογράφος με πατριωτικές ευαισθησίες και μαχητικός ρεπόρτερ βρέθηκε στο στόχαστρο της διεθνιστικής Αριστεράς επειδή τόλμησε να γράψει εναντίον του σχεδίου νόμου για την απόδοση δικαιώματος ψήφου στους λαθρομετανάστες.

Συγκεκριμένα και για όσους δεν έχουν ενημερωθεί, ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Ελεύθερη Ώρα» και «Ελεύθερος Κόσμος» και εκ των παραγωγών της εκπομπής «Αδελφοί Λούμπεν», παραμένει εδώ και τέσσερις ημέρες κρατούμενος στην ΓΑΔΑ, επειδή έκανε το λάθος… να πάει σε ρεπορτάζ κάλυψης «αντιρατσιστικής» διαδήλωσης και αντιδιαδήλωσης κατοίκων των Αμπελοκήπων, όπου τον έστειλε η εφημερίδα του.

Εκεί, μέσα σε μία έκρυθμη κατάσταση με τους παρευρισκόμενους στις δύο συγκεντρώσεις να συγκρούονται μεταξύ τους, ακροαριστεροί με ρόπαλα και κράνη, αφού αναγνώρισαν τον Δημήτρη που κάλυπτε το ρεπορτάζ, του επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις, με αποτέλεσμα να τον στείλουν στο νοσοκομείο με έξι ράμματα στο κεφάλι.

Το παράδοξο της υπόθεσης δεν είναι ότι ένας δημοσιογράφος πατριωτικών απόψεων έπεσε θύμα της πολιτικής βίας των αναρχοτραμπούκων (έχουμε πλέον συνηθίσει την τακτική της άκρας αριστεράς) , αλλά ότι η αστυνομία αντί να τον προστατέψει και να συλλάβει τους δράστες της εναντίον του επίθεσης… ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ!!!!

Και τα παράδοξα του ΠΑΣΟΚιστανικού καθεστώτος συνεχίζονται: Ο Δημήτρης κρατείται από το Σάββατο στα κρατητήρια, «αναγνωρισμένος» από αυτούς που του επιτέθηκαν ως… συμμετέχων σε επίθεση εναντίον τους, και χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να τους μηνύσει κατά τις ώρες που ίσχυε η αυτόφωρη διαδικασία…

Η τρομοκρατία του Χρυσοχοίδη και του ΠΑΣΟΚ, κατά ενός δημοσιογράφου με εκφρασμένες απόψεις εναντίον του νομοσχεδίου εποικισμού της Ελλάδος, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Όσοι αντιτιθέμεθα στα σχέδια πολιτογράφησης και απόδοσης ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, πρέπει να το ξανασκεφτούμε αν θα ξαναμιλήσουμε. Όσοι δημοσιογράφοι εκφράζονται δημοσίως κατά της εθνοκτόνου πολιτικής του ΠΑΣΟΚ είναι ο άμεσος στόχος τόσο του παρακράτους όσο και του επίσημου κράτους.

Εμείς δεν θα σιωπήσουμε:
-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΠΟΥ ΑΠ’ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.

Στηρίξτε το Δημήτρη μέσω του group στο Facebook ή βάζοντας τη φωτογραφία του με σύνδεσμο στο group δηλώνοντας την Αλληλεγγύη σας στο παλικάρι! Οι bloggers δεν υποχωρούν στα δύσκολα και θα το αποδείξουν ακόμη μια φορά.

από το Καραθεοδωρής

Παρακάτω παραθέτουμε μήνυμα της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.

Casus Belli Προφυλακίστηκε ο αρχισυντάκτης του "Ελευθέρου Κόσμου" Δημήτρης Παπαγεωργίου

Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν θορυβήθηκε από τις προειδοποιήσεις του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. και προχώρησε στην προφυλάκιση του αρχισυντάκτη της εφημερίδας μας, Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Στην χώρα που απεγνωσμένα προσπαθεί μέχρι και σήμερα να λέγεται Ελλάδα, πολιτικής στηρίξεως χαίρουν μόνον όσοι την εχθρεύονται, όσοι την πολεμούν και όσοι την υπονομεύουν. Πολλώ δε μάλλον, αν είσαι μαχαιροβγάλτης ο υπουργός σε προστατεύει, σου παρέχει άσυλο ακόμη κι αν δεν το δικαιούσαι, ενώ αν αγωνίζεσαι για τις ιδέες σου και αυτές τυγχάνει να σέβονται την πατρίδα και τους θεσμούς της, η δαμόκλειος σπάθη της δικαιοσύνης είναι έτοιμη να σε καρατομήσει.
Αυτό πληρώνει αυτήν την στιγμή ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος από πολλούς στον πατριωτικό χώρο χαρακτηρίζεται ως ο πιο φέρελπης πατριώτης δημοσιογράφος. Εκτός αυτού όμως πληρώνει και το γεγονός ότι δεν είναι ανώνυμος παρά το οξύμωρο ότι κατηγορείται για κακούργημα επειδή τάχα φορούσε κουκούλα.

Όσοι έδειξαν με το δάκτυλο τον Δημήτρη, το έκαναν απλά, διότι γνώριζαν το πρόσωπό του. Κι αυτό όχι διότι διάβαζαν τα έντυπά μας ή παρακολουθούσαν τις εκδηλώσεις μας αλλά επειδή και ο ίδιος επανειλημμένως τον τελευταίο καιρό στοχοποιήθηκε με την φωτογραφία του από το παρανόμως λειτουργόν στο ΕΜΠ, Indymedia.

Αν λάβουμε υπ' όψιν μας τα όσα φέρεται να είπε στον Χρυσοχοΐδη ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., τότε έχουμε πόλεμο. Ακόμη και έτσι να μην είναι όμως, παρ' ότι λίγοι το έχουν καταλάβει, εμείς εδώ και χρόνια έχουμε την πεποίθηση ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων και όσοι μας πολεμούν, θα το διαπιστώσουν όταν οι «εκλεκτοί» τους τούς βρουν την νύχτα να κοιμούνται...

Ό,τι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς!

ΣΧΟΛΙΟ
Ετσι είναι αδέρφια μου Ελληνες. Πολλές φορές έχουμε πεί ότι στεκόμαστε πάνω σε επάλξεις και πολεμούμε για την Πατρίδα μας. Ολοι μαζί συμπολεμιστές.
Ομως είναι πόλεμος κάποιοι από εμάς πέφτουν, τραυματίζονται, συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι κλπ. Ολα αυτά συμβαίνουν στον πόλεμο.
Το χρέος μας λοιπόν είναι να τους βοηθούμε να επανέρχονται και πάλι μαζί μας στις επάλξεις.
Κι αυτό είναι το χρέος μας και τώρα.
Ολα τα πατριωτικά ιστολόγια οφείλουν να βοηθήσουν να κάνουμε μεγάλη φασαρία.

Το φιάσκο του «αντισημιτισμού». Αρθρο του Γιώργου Δελαστίκ

Σοβαρότατες πολιτικές διαστάσεις με εξαιρετικά ύποπτες και σκοτεινές πτυχές έχει πάρει πλέον η υπόθεση του διπλού εμπρησμού της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά, στις 5 και στις 17 Ιανουαρίου, με την αποκάλυψη των δραστών της επαίσχυντης πράξης. Εχει προκληθεί πολιτικός και διπλωματικός σάλος καθώς έγινε γνωστό ότι οι δράστες είναι... δύο Αμερικανοί από τη «διευκόλυνση» (δηλαδή τη βάση) των ΗΠΑ στη Σούδα, δύο Βρετανοί από τη βάση του ΝΑΤΟ εκεί και ένας Ελληνας, ο οποίος έχει σχέση με την τροφοδοσία της νατοϊκής βάσης! Οπως αποδεικνύεται από τις λήψεις καμερών επιτήρησης καταστημάτων που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο με τη συναγωγή, δράστης του πρώτου εμπρησμού ήταν ο ένας από τους δύο Αμερικανούς με συνεργούς τούς υπόλοιπους τέσσερις, ενώ δράστης του δεύτερου εμπρησμού ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους δύο Βρετανούς (33 ετών, ενώ ο δεύτερος είναι 23) με τους υπόλοιπους να φυλάνε τσίλιες!Οι δύο Αμερικανοί φυγαδεύτηκαν αμέσως στο εσωτερικό της βάσης τους και ενδεχομένως να έχουν ήδη μεταφερθεί εκτός Ελλάδας, ενώ κλιμάκιο της αμερικανικής πρεσβείας έσπευσε αμέσως στα Χανιά για να κουκουλώσει την υπόθεση και να υποβαθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αναφορά στους Αμερικανούς δράστες από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Αμερικανοί απαιτούν για τον σκοπό αυτόν τη συνεργασία της ελληνικής αστυνομίας, στην οποία άλλωστε οι υπεύθυνοι της αμερικανικής βάσης αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματα των δραστών. Εννοείται ότι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και το θέμα χειρίζεται απευθείας το υπουργείο Δημόσιας Τάξης λόγω του εκρηκτικού πολιτικού χαρακτήρα του θέματος.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους δύο Βρετανούς. Οι αρχικές πληροφορίες τούς φέρουν ως εκπαιδευτές της ειδικής μονάδας Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ, αλλά τα τελευταία 24ωρα καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστούν ως... εργαζόμενοι σε μπαρ (!) ώστε να υποβαθμιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επικίνδυνες για το Λονδίνο πολιτικές διατάσεις του θέματος και φυσικά οι δικαιολογημένες αντίστοιχες υποψίες.

Το πιο διασκεδαστικό είναι ότι στην αναγνώριση των δραστών έπαιξε καθοριστικό ρόλο, όπως μεταδίδεται από τα Χανιά, το κλιμάκιο της... ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ που βρίσκεται μόνιμα στην Κρήτη, το οποίο «εισέβαλε» στα γραφεία της ΕΛΑΣ στα Χανιά και απαίτησε από τους Ελληνες αστυνομικούς να μαζέψουν το οπτικό υλικό από όλες τις κάμερες των καταστημάτων, βάσει του οποίου όντως αποκαλύφθηκαν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δράστες, μαζί με τον Ελληνα «τσιλιαδόρο» συνεργάτη τους. Προφανώς τώρα οι Ισραηλινοί πράκτορες θα τραβούν τα μαλλιά τους!

Η αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών κατεξευτέλισε παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση προς τους Αμερικανούς πολίτες προειδοποιώντας τους για τον αντισημιτισμό των... Ελλήνων! Τι έχει άραγε η Ουάσιγκτον να πει τώρα που όλοι γνωρίζουν ότι δύο Αμερικανοί και όχι Ελληνες πολίτες συμμετείχαν στους εμπρησμούς, με τον έναν μάλιστα εξ αυτών να είναι και ο εμπρηστής την πρώτη φορά;

Παρόμοιο διασυρμό υπέστη και η αμερικανική εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», η οποία την Πέμπτη δημοσίευσε ημισέλιδο κατάπτυστο άρθρο με τίτλο «Η ντροπή της σύγχρονης Ελλάδας», για να καταγγείλει τον υποτιθέμενο αντισημιτισμό των Ελλήνων. «Η Ελλάδα υποφέρει από έλλειψη ηθικής, θρησκευτικής και κοινωνικής ηγεσίας, που να καταγγέλλει την αισχύνη του αντισημιτισμού» έγραφε λάβρη η αμερικανική εφημερίδα, επαινώντας παράλληλα την «αξιοθαύμαστη εξαίρεση του πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»!

Ακρως ενδιαφέρον είναι ότι η αμερικανική εφημερίδα ορίζει ως δήθεν αντισημιτισμό... «τη συνηθισμένη τώρα σύγκριση του Ισραήλ με τους ναζί στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης»! Αποδεικνύεται έτσι ότι όλος αυτός ο θόρυβος αποσκοπεί συν τοις άλλοις στο να πιέσει τα ελληνικά ΜΜΕ να σιωπούν μπροστά στα εγκλήματα που διαπράττουν τα αιμοσταγή στρατεύματα του Ισραήλ σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων. Μάταιος ο κόπος των Αμερικανών. Δεν θα το καταφέρουν.

ΥΠΟΨΙΕΣ
Προβοκάτσια ξένων υπηρεσιών;

Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ των δραστών εγείρει ένα κρίσιμο πολιτικό ερώτημα: οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί από τις βάσεις πυρπόλησαν δύο φορές τη συναγωγή λόγω προσωπικής πολιτικής εμπάθειας εναντίον των Εβραίων ή έδρασαν κατόπιν εντολών μυστικών υπηρεσιών των χωρών τους; Εχουμε να κάνουμε δηλαδή με τυχαίες πράξεις αντισημιτικού κρετινισμού τεσσάρων ανεγκέφαλων Αμερικανών και Βρετανών ή με πολιτική προβοκάτσια ξένων πρακτόρων με στόχο τη δυσφήμηση της Ελλάδας στον εβραϊκό κόσμο που κατέχει κορυφαίες θέσεις στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, σε μια φάση που η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και επομένως έχει ανάγκη τις ξένες τράπεζες;

πηγή ΕΘΝΟΣ online

Φανταστείτε ότι στα Χανιά υπάρχουν 7 Ελληνες Εβραίοι και η συναγωγή δεν έχει καν φύλαξη γιατί ποτέ δεν ενοχλήθηκε από κανένα Ελληνα!!!!
Αμερικανοεβραιομασωνικό στήσιμο για τα καλά.......
Απλώς ο εξαιρετικός αναλυτής κ. Δελαστίκ αδυνατεί να το πεί με το όνομά του.....

Κάνουμε και ευκολίες σε μάρτυρες του Ιεχωβά...Να φυλάνε τα Ελληνόπουλα τα σύνορα της Ελλάδας, για να περνάνε οι ανθέλληνες ζωή χαρισάμενη!!!

(το Ελληνόπουλο κάθεται και μας φυλάει μέσα στο κρύο για να πίνει το βρωμόσκυλο ο αντιρρησίας το φραπεδάκι του στα μπαράκια της "κοινωνικής υπηρεσίας")

Να υπενθυμίσουμε στους μάρτυρες του Ιεχωβά, ότι εν καιρώ ειρήνης η εφεδρεία καλύπτεται από το άθρησκο κράτος δικαίου, αλλά εν καιρό πολέμου, βάση του στρατιωτικού νόμου, οι αντιρρησίες εκτελούνται, για ψαχτείτε λίγο περισσότερo...ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΝΕΑ

Απόφαση ΣτΕ για στρατιωτική θητεία αντιρρησία συνειδήσεως Και στην εφεδρεία ισχύει η εναλλακτική θητεία για τους ενταγμένους στην Εκκλησία των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 170/2010 απόφασή της έκρινε ότι οι αντιρρησίες συνείδησης οι οποίοι υπηρέτησαν κανονικά την στρατιωτική τους θητεία, σε περίπτωση που κληθούν για μετεκπαίδευση εφεδρείας και έχουν ενταχθεί σε δόγματα που δεν δέχονται την ένοπλή στρατιωτική θητεία μπορούν να επικαλεστούν τις διατάξεις περί αντιρρησιών συνείδησης για εκπλήρωση εναλλακτικής πολιτικής κοινωνικής υπηρεσίας.

Ειδικότερα, πολίτης ο οποίος το 1994 -1996 είχε κανονικά εκπληρώσει τη στρατιωτικό θητεία του το 2003 κλήθηκε για μετεκπαίδευση εφεδρείας.
Στο Στρατολογικό Γραφείο Βόλου κατέθεσε αίτηση και ζήτησε να εκπληρώσει εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2510/1997, ως αντιρρησίας συνειδήσεως, προσκομίζοντας παράλληλα πιστοποιητικό της Κεντρικής Εκκλησίας των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά Ελλάδος, το οποίο ανέφερε ότι από 8.9.2003 ανήκει στο δόγμα αυτό.
Στο Στρατολογικό Γραφείο απέρριψε το αίτημα με την αιτιολογία ότι ήδη έχει υπηρετήσει ενόπλως στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ο εν λόγω πολίτης δεν εμφανίστηκε για την εκπλήρωση της εφεδρείας και εκηρύχθη ανυπότακτος εσωτερικού σε καιρό ειρήνης και του επιβλήθηκε εξάμηνη πρόσθετη στρατιωτική θητεία.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε μη νόμιμη την αιτιολογία με την οποία απέρριψε το Στρατολογικό γραφείο το αίτημά του πολίτη. Ειδικότερα, αναφέρεται στην απόφαση ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τη νομοθεσία, «εφόσον ο αιτών μετάβαλε θρησκευτικές απόψεις, ενστερνιζόμενος το δόγμα της Κεντρικής Εκκλησίας των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά, μετά την εκπλήρωση ένοπλής στρατιωτικής υπηρεσίας, διατελών στην κατάσταση της εφεδρείας, η μεταβολή αυτή δεν αποτελούσε λόγο αποκλεισμού του από την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 2510/1997 περί αντιρρησιών συνειδήσεως, προκειμένου υπό την εν λόγω στρατιωτική κατάσταση να εκπληρώσει εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία».

Καθημερινή
από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Η σωστότερη αντιμετώπιση για τους μάρτυρες του Ιεχωβά, εφόσον αρνούνται (όπως είναι γνωστό) την έννοια της πατρίδας, την σημαία, την ένοπλη υπηρεσία κλπ. η πλήρης αδιαφορία από όλα τα όργανα του κράτους.
Εφόσον σε καιρό πολέμου ο μάρτυρας του Ιεχωβά δεν θα έρθει μαζί μας για να προστατέψει την οικογένεια μου όπως και την δική του άλλωστε, τότε με ποιό δικαίωμα έχει απαίτηση από εμένα τον πυροσβέστη να διακινδυνέυσω την ζωή μου για να σώσω το σπίτι του που καίγεται; Με ποιό δικαίωμα έχει την απαίτηση εγώ ο αστυνομικός να διακινδυνεύσω την ζωή μου και το μέλλον της οικογένειάς μου για να τον σώσω από τον ληστή ή τον δολοφόνο που του επιτίθεται;
Αφού δεν δίνει αίμα να σώσει όχι τα δικά μου παιδιά αλλά ούτε καν τα δικά του γιατί εγώ ο δημόσιος γιατρός που με πληρώνει το ελληνικό κράτος να σώζω τις ζωές των Ελλήνων πολιτών να τον σώσω;
Αρα όλα αυτά τα ρεμάλια της εταιρείας "ΣΚΟΠΙΑ" υπάρχουν γιατί εμείς ως καλοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στον οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας χωρίς να εξετάζουμε το ποιός είναι ή τι πιστεύει...

Αυτό λοιπόν οφείλουν να το σέβονται και να ευχαριστούν τον Θεό που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Μήπως έχουν αναρωτηθεί ποτέ που είναι οι μάρτυρες του Ιεχωβά στην Τουρκία;.........

Ερώτημα ρητορικό.........

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το περιστατικό που είχα ζήσει με τα ίδια μου τα μάτια επί Σημίτη.
Επισκέφθηκε στρατιωτικό νοσοκομείο ο τότε Υπουργός Αμύνης στο οποίο νοσηλεύονταν σε κάποιον θάλαμο μερικοί στρατιώτες που έιχαν τραυματιστεί από ατύχημα σε πεδίο βολής. Σε διπλανό θάλαμο υπήρχε απεργός πείνας αντιρρησίας συνείδησης....και ο Υπουργός αγνοώντας επιδεικτικά τους στρατιώτες επισκέφθηκε τον απεργό πείνας για συμπαράσταση!!!!!!

Οπως βλέπετε στο σημερινό αίσχος φτάσαμε ύστερα από μακρύ και επώδυνο δρόμο κατά τον οποίο η προδοσία φούντωνε.........Τώρα έχει φουντώσει τόσο που τους δικαιώνουν και τα δικαστήρια!!!!

Μάλλον πλέον δεν μαζεύεται με ήπια και νόμιμα μέσα.........

26 Ιανουαρίου 2010

Εξυφαίνεται προδοσία σε ανώτατο επίπεδο. Ολα διαπραγματεύσιμα με τους Τούρκους!!!

Από το έγκυρο defenceNet.gr:

Μία εξέλιξη που μπορεί να αποβεί εξαιρετικά δυσμενής για τα εθνικά συμφέροντα, σημειώθηκε πριν από λίγο: Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποδέχθηκε την πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν για διμερή απ'ευθείας διάλογο "εφ'όλης της ύλης" στο Αιγαίο και από εδώ και στο εξής οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα μπορούν πλέον να οδηγήσουν μέχρι και σε αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών που καθορίζουν την κυριαρχία της χώρας. Μάλιστα στην απαντητική επιστολή του στον Ταγίπ Ερντογάν πέρα από τον απ'ευθείας διάλογο για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών (!) προτείνει εν συνεχεία, αν δεν "τα βρούμε", προσφυγή στην...Χάγη! Η κίνηση είναι πρωτοφανής και είναι άγνωστες οι συνέπειές της.

Κατ'αρχήν τι εννοεί με την προσφυγή στην Χάγη; Εννοεί ότι μπορούν να προσφύγουν οι δύο πλευρές μόνο για την υφαλοκρηπίδα ή για το σύνολο των διμερών προβλημάτων που υπάρχουν και έχουν προκληθεί από την επιθετικότητα της Τουρκίας; Αυτό δεν διευκρινίζεται. Διότι αν πάμε και για συνοριακές διαφορές είναι τελείως διαφορετικό το θέμα από την υφαλοκρηπίδα.

Τι σημαίνει Δικαστήριο Χάγης; Σημαίνει ότι έτσι και συμφωνήσει και η Τουρκία για την προσφυγή στη Χάγη, όποια απόφαση λάβει το Δικαστήριο είναι υποχρεωμένα τα μέρη που έχουν προσφύγει να την αποδεχθούν! Αν π.χ. αποφασίσει το Δικαστήριο ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και η υφαλοκρηπίδα τους αποτελεί προέκταση της υφαλοκρηπίδας της Μικράς Ασίας, είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχθούμε.

Το ζήτημα είναι ποιος θα εγγυηθεί την ανεξαρτησία των δικαστών και σε τελική ανάλυση πως αυτά που κατακτήσαμε - με την έννοια του επιτεύγματος της απελευθέρωσης μετά από 450 χρόνια τουρκοκρατίας - με τα όπλα και με άφθονο αίμα θα τεθούν υπ'όψιν ενός ουδέτερου - στην καλύτερη περίπτωση - παρατηρητή. Δηλαδή κάποιος τρίτος θα αποφασίσει για το αν η χώρα έχει δίκαιο ή όχι;

Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο:

Στην επιστολή σημειώνει ως προς τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο ότι ενέργειες όπως το casus belli, οι υπερπτήσεις και οι ερευνητικές δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα που δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας «δεν βοηθούν καθόλου τη βελτίωση των σχέσεών μας» και υπογραμμίζει ότι πρέπει να αναζωογονηθούν οι διερευνητικές επαφές και να λάβουν νέα ώθηση". Δηλαδή "επειδή μας απειλείτε με πόλεμο, επειδή πετάτε επάνω από τις στέγες των σπιτιών μας με τα μαχητικά σας, επειδή κάνετε έρευνες για πετρέλαιο σε περιοχή που θεωρούμε ότι είναι δική μας, ελάτε να κάνουμε διάλογο"! Απίστευτο!

Σημειώνει, ωστόσο, ότι "η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να είναι χωρίς ημερομηνία λήξης."

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ η Τουρκία κατάφερε αυτό που ήθελε με την επιθετική της πολιτική: Να καθίσει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να διαπραγματευθούμε τις απαιτήσεις της, αφού ως γνωστόν η ελληνική πλευρά δεν διεκδικεί τίποτα!

Σε περίπτωση αδυναμίας επίτευξης συμφωνημένης λύσης, σε προσυμφωνημένο χρόνο που μένει να καθορισθεί, ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει η Ελλάδα και η Τουρκία να απευθυνθούν από κοινού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας.

Έτσι λοιπόν η Τουρκία καθίζει στο τραπέζι "με το έτσι θέλω" της Ελλάδα για να διαπραγματευθεί η τελευταία αυτά που μέχρι την έναρξη των διαπραγματεύσεων θεωρούσε δικαιώματά της.

Ποια είναι τα θέματα που θέλει η Άγκυρα να συζητηθούν; Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν θέματα όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς των "γκρίζων ζωνών", δηλαδή νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου, ο αφοπλισμός των νησιών Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου, τα 10 ν.μ του εναέριου χώρου, η αποδοχή από την Ελλάδα της άρνησης επέκτασης των χωρικών υδάτων πάνω από τα 6 ν.μ. κλπ.

Που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση που δεν υπάρξει ελληνική υποχώρηση και ύπαρξη συμφωνίας θα έχουν καταγραφεί επίσημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όλες οι τουρκικές διεκδικήσεις. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αποδείχθηκε αδιέξοδη η πολιτική του "δεν διεκδικούμε τίποτα δεν παραχωρούμε τίποτα".

Θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όχι για να ζητήσουμε, έστω σεβασμό συνθηκών (διαβάστε σε άλλο σημείωμα της πρώτης σελίδας, ποία μεταχείριση επιφύλαξαν στους Έλληνες της Ίμβρου που υποτίθεται ότι προστατεύονταν από την συνθήκη της Λοζάνης, οι Τούρκοι), αλλά για να επιτύχουμε να πάψουν να παραβιάζουν τα θαλάσσια, εναέρια και ενίοτε χερσαία σύνορά μας και να μην προκαλούν. Αυτό ζητάμε μόνο...

Ένα άλλο σημείο της επιστολής που χρειάζεται να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι αυτό που αναφέρεται στις "στρατιωτικές δραστηριότητες των δύο χωρών στο Αιγαίο ως εστίες έντασης οι οποίες πρέπει να αποτραπούν"! Το Αιγαίο χωρίς τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ή τουλάχιστον χωρίς τις δραστηριότητές τους (;), δηλαδή για "να μην προκαλούν εστίες έντασης"...

(Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την αναρτηση του defencenet.gr ΕΔΩ.)

ΣΧΟΛΙΟ

Φίλοι μου τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ' ότι φαίνονται με μια πρόχειρη ματιά. Είναι βέβαιο ότι αν προσφύγουμε στο δικαστήριο της Χάγης, το οποίο πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι ουσιαστικά πολιτικό δικαστήριο και οι αποφάσεις που λαμβάνει είναι κυρίως πολιτικές και δεν στηρίζονται πάντα στο διεθνές δίκαιο και γενικώς το δίκαιο, με διάφορα θέματα των τουρκικών διεκδικήσεων θα έχουμε εθνικές απώλειες το εύρος των οποίων δεν μπορούμε να φανταστούμε. Αν υποθέσουμε για παράδειγμα ότι προσφεύγουμε για 10 (θέματα) τουρκικές διεκδικήσεις ουσιαστικά ειναι βέβαιο ότι κάποια από αυτά θα ηττηθεί η χώρα μας και θα σημαίνει αυτομάτως απώλεια κυριαρχικών της δικαιωμάτων!!!! Και 2-3 να είναι πάλι θα μιλάμε για πρωτάκουστη προδοσία.....

Κατά την γνώμη μου, για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία της (από την επανάσταση του 1821) η Ελλάδα βρίσκεται στην θέση της Γερμανίας του μεσοπολέμου!!! Οταν με δημοκρατικές διαδικασίες είχε αναρριχηθεί στην εξουσία ο Αδόλφος Χίτλερ. Μπορεί να σας φαίνεται ακραίο και τραβηγμενο παράδειγμα αλλά ο Χίτλερ με την υποστήριξη του Γερμανικού λαού ανέλαβε την εξουσία (και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η διαφθορά και η πολιτική αστάθεια ταλαιπωρούσαν την Γερμανία) και ξεκίνησε έναν παγκόσμιο πόλεμο στον οποίο παρέσυρε τον ίδιο τον λαό της Γερμανίας με τα γνωστά αποτελέσματα. Την καταστροφή και τον διαμελισμό της Γερμανίας.

Εδώ στην χώρα μας έχουμε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία ανέλαβε την εξουσία, εν μέσω διαφθοράς και οικονομικής κρίσης και με τις ενέργειες και τις (ραγδαίες) αποφάσεις μας οδηγεί περίπου στο ίδιο αποτέλεσμα. Καταστροφή και διαμελισμό. Ομως αυτή την φορά χωρίς πόλεμο. Και όπως και ο Χιτλερ ευαγγελίζεται την πάταξη της διαφθοράς και την σωτηρία της χώρας!!!!!

Ευτυχώς για μας ότι και να συμβεί θα τελειώσει (υποτίθεται αν δεν έχουμε κάτι απρόοπτο) σε 4 το πολύ χρόνια που θα ξαναέχουμε εκλογές. Ενώ στην Γερμανία, ο Χίτλερ, παρέμεινε πραξικοπηματικώς στην εξουσία.

Μια φορά με παραξενεύει πάρα πολύ, το γεγονός ότι μέσα σε 3 μόλις μήνες προσπαθούν να καταστρέψουν ότι μπορούν (σε όλους τους τομείς, εθνικά θέματα, οικονομία, κοινωνικές παροχές, μεταναστευτικό κ.α.). Βιάζονται πολύ και δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο.....

Λες και κάποιος τους έχει δώσει περιορισμένο "χρόνο ζωής" με την εντολή να καταστρέψουν ότι μπορούν πριν ο ελληνικός λαός καταλάβει και αντιδράσει. Ετσι κι αλλοιώς τι τους νοιάζει, οι περισσότεροι από αυτούς (ειδικά οι υψηλόβαθμοι) είναι ξενοθρεμμένοι και μετά την γενική κατακραυγή θα φύγουν στα πατρικά τους στο εξωτερικό. Αλί σε αυτούς που θα μείνουν πίσω.....

Ευτυχως όλα αυτά δεν τα βλέπουμε μόνοι μας......

Εδώ κολλάει κι αυτό που είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς:
"Δεν θα κυβερνήσω πάνω σε ερείπια...θέλω να εμποδίσω να καταρρεύσουν τα πάντα"
και σε άλλο σημείο......
"Πρέπει, τέλος, να ετοιμαστούμε σύντομα. Γιατί με τέτοιο ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, πρέπει να βρεθούμε σε πλήρη ετοιμότητα νωρίτερα απ’ ότι υπολογίζαμε."

24 Ιανουαρίου 2010

Για να ψηφίζουν οι Ελληνες ομογενείς χρειάστηκαν 200 ψήφοι. Για την ιθαγένεια μόνο 151. Τι συμβαίνει εδώ;

Πέρυσι η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε φέρει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο το οποίο έδινε το δικαίωμα στους ομογενείς μας του εξωτερικού να ψηφίζουν στις εκλογές. Για να γίνει όμως αυτό νόμος του κράτους, πληροφορηθήκαμε ότι χρειαζόταν η θετική ψήφος των 2/3 (200 βουλευτών) της Βουλής. Τέτοια πλειοψηφία δεν υπήρχε, καθώς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο, και γι’ αυτόν τον λόγο το νομοσχέδιο δεν πέρασε.

Τώρα το ΠΑΣΟΚ, με τις ευλογίες της αριστεράς και της… προόδου, φέρνει στη Βουλή αυτό το αισχρό νομοσχέδιο που παρέχει ελληνική ιθαγένεια σε αλλοεθνείς λαθρομετανάστες, άρα και δικαίωμα ψήφου. Όπως λέγεται, το νομοσχέδιο αυτό χρειάζεται απλή πλειοψηφία -151 ψήφων- για να περάσει. Πως είναι δυνατό να ισχύει κάτι τέτοιο;

πηγή
το είδαμε στο Give me strength!

Χρυσοχοϊδης προς Αστυνομικούς: Ξηλώστε αμέσως τις Ελληνικές σημαίες από τις στολές σας.!

Ενώ τα "μαθήματα" ...αντιρατσισμού και ...δημοκρατίας πάνε κι έρχονται καθημερινά στην αστυνομία, ο ..."προοδευτικός" πολιτικός προϊστάμενος των ένστολων σωμάτων ασφαλείας και υπουργός Προ. του Πο. κ. Χρυσοχοϊδης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.!

Όταν το ακούσαμε για πρώτη φορά δεν το πιστέψαμε!
Και όμως.! Είναι πέρα για πέρα αληθινό.!
Εκατό (100) ευρώ πρόστιμο.!

Αυτή θα είναι η ..."ταρίφα" για όποιον αστυνομικό από σήμερα και στο εξής, θα φέρει στη στολή του την ...Ελληνική σημαία.!

Σύμφωνα με τον ..."προοδευτικό" υπουργό, ο "φέρων αυτήν", θα διαπράττει το αυτεπάγγελτο ποινικό αδίκημα της αντιποίησης κατ' άρθ. 176 του Π.Κ. (Καμία σχέση, καθόσον η Ελληνική σημαία, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως διακριτικό στολής).

Με κατεπείγον σήμα του λοιπόν, διατάσσει να αφαιρεθούν αμέσως από τις στολές των Αστυνομικών οι Ελληνικές σημαίες, και καθιστά υπεύθυνους για την εφαρμογή του μέτρου του προϊσταμένους και τους Διοικητές των Υπηρεσιών.
"...Οι στολές θα πρέπει να φέρουν μόνο τα διακριτικά του βαθμού, καθώς και τον αριθμό μητρώου στις επωμίδες..." δηλώνει.!

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης στοχοποιεί ευθέως πλέον τους αστυνομικούς, και τους καθιστά ...έρμαια στις εγκληματικές ορέξεις του κάθε ξυπόλητου ..."φέρματος", αφού αυτά τα προστατευόμενα εκ της πράσινης και κόκκινης ανάπτυξης ρετάλια, θα έχουν πλέον την δυνατότητα να συκοφαντούν, να αναφέρουν ή και να εγκαλούν κατά περίπτωση, όποιον αστυνομικό δεν θα τους κάθεται καλά στο ...μάτι.

Αίσχος.!!!

πηγή Gianniotis.gr
εστάλλει από Ελλήνων Αφύπνιση

ΣΧΟΛΙΟ
Να δώσω για μια ακόμα φορά τα συγχαρητήριά μου σε όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ........
Τι άλλο......

H AΛΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 28 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Το λάβαμε με email από την φίλη του ιστολογίου μας Ειρήνη Β. και είναι άκρως ανησυχητικό.......

Γειά σας!
.....το θέμα είναι ότι οι προδότες είναι εντός των τειχών, και μάλιστα εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Κατέβασα την τελευταία τροποποίηση του Συντάγματος που βρήκα στην ιστοσελίδα της Βουλής, δηλαδή το Σύνταγμα όπως το κατάντησαν μερικοί και όπως ισχύει αυτήν την στιγμή.

ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 28.

ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΔΑΦΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ...ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΙΚΗ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ SUPREMACY CLAUSE ΣΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ Η ΜΟΝΙΜΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ (ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ) ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΕΙ ΠΧ ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΏΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ.

Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 28, ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΑΝ ΕΝΑΝΤΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΘΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟ SUPREMACY CLAUSE TOY ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ.

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ; KAI AN TO ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ;

Σας παραθέτω το αναθεωρημένο άρθρο 28

ΑΡΘΡΟ 28

1. Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμίας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται. από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των Βουλευτών.

3. Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα. του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.

Ερμηνευτική δήλωση:

Το ΑΡΘΡΟ 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

ΣΧΟΛΙΟ
Εχω να κάνω ένα σχόλιο επίπλεόν των όσων ενδιαφερόντων λέει η φίλη μας Ειρήνη στο μήνυμά της.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσοιαζει η παράγραφος 3 του άρθρου 28.
Σύμφωνα με αυτήν η απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών είναι ανώτερη από το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδας!!!! Μπορούν να αποφασίσουν τον περιορισμό της της Εθνικής μας Κυριαρχίας την οποία υποτίθεται ότι διασφαλίζει το ίδιο το Σύνταγμα!!!!!!!
Αν λέει το υπαγορεύει σπουδαίο εθνικό συμφέρον!!! Δηλαδή για να καταλάβω το εθνικό συμφέρον δεν είναι ταυτόσημο με την εθνική μας κυριαρχία;

Καλό θα ήταν κάποιος από τους φίλους μας που έχει γνώσεις νομικής να μας ενημερώσει με τυχόν παράδειγμα πότε μπορεί το εθνικό συμφέρον να απαιτεί να περιοριστεί η εθνική μας κυριαρχία........

Οι ανακοινώσεις της Γ.Α.Δ.Α. (Γεν. Αστυν. Διευθύνσεως Αττικής) δεν λένε ψέματα για τους αλλοδαπούς.....απλώς καμιά φορά κρύβουν κάτι στον τίτλο.......

Σας παραθέτω ένα ενδιαφέρον απόσπασμα με τις ανακοινώσεις της Γ.Α.Δ.Α. για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2009. Θα βγάλουμε όμορφα συμπεράσματα......

(μπορεί να τις δεί ο καθένας ΕΔΩ)
Να σημειώσω ότι οι παρενθέσεις είναι δικές μου επεξηγήσεις.


31-12-2009: Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α. για σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος αστυνομικού.

31-12-2009: Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α.
(Αφορά 2 περιστατικά με ηλεκτρονική προωθηση πορνείας αλλοδαπών)

31-12-2009: Σύλληψη ημεδαπής για απόπειρα ληστείας σε Υποκατάστημα Τράπεζας.

30-12-2009: Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σχετικά με υπόθεση απάτης-πλαστογραφίας-νομιμοποίησης εσόδων.

30-12-2009: Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σχετικά με σύλληψη δύο ατόμων για κλοπές.
(Αφορά 2 περιστατικά στα οποία εμπλεκεται ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός)

28-12-2009: Σύλληψη ημεδαπού για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας

25-12-2009: Σύλληψη αλλοδαπής για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και τεσσάρων ανήλικων αλλοδαπών για απόπειρα ληστείας

22-12-2009: Σύλληψη ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού για Απειλή-Συκοφαντική Δυσφήμηση,Περί Προσωπικών Δεδομένων και Πορνογραφίας Ανηλίκων.

21-12-2009: Εβδομαδιαία δραστηριότητα Γ.Α.Δ.Α.
(Συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 1000 άτομα για διάφορα αδικήματα, εκ των οποίων οι μισοί περίπου αλλοδαποί)

21-12-2009: Σύλληψη αλλοδαπής για διακίνηση ναρκωτικών.

21-12-2009: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και απάτη με Η/Υ.

19-12-2009: Εξασφάλιση ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων κατά την εορταστική περίοδο.

19-12-2009: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για πλαστογραφία κατά συναυτουργία και παραβάσεις νόμου "περί Αλλοδαπών"

17-12-2009: Δελτίο Τύπου Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής σχετικά με αρπαγή ημεδαπής
(Αφορά το ζευγαρι που δέχτηκε επίθεση στα λιμανακια Βουλιαγμένης από αλλοδαπούς και η κοπέλλα απήχθη και βιάστηεκ κατ΄εξακολούθηση πριν αφεθεί ελεύθερη)

16-12-2009: Σύλληψη ενός αλλοδαπού και μίας ημεδαπής για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

16-12-2009: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για αρπαγή, εκβίαση, αντίσταση και παράβαση του Ν. περί ναρκωτικών και του Ν. περί όπλων

14-12-2009: Δελτίο Τύπου Γ.Α.Δ.Α.για παράσυρση πεζού στο Δήμο Μαρκόπουλου

13-12-2009: Δελτίο Τύπου δραστηριότητας Α δεκαπενθημέρου Δεκεμβρίου 2009 Γ.Α.Δ.Α.
(αφορά την σύλληψη περίπου 1900 ατόμων εκ των οποίων πάνω από 1000 αλλοδαποί)

12-12-2009: Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α.για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής του 26ου Γύρου Αθήνας 2009 την Κυριακή 13-12-2009

10-12-2009: Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α. για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

09-12-2009: Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α. για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

08-12-2009: Δελτίο Τύπου σχετικά με σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά ναρκωτικών

08-12-2009: Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α. σχετικά με εύρεση όπλων-φυσιγγίων.

07-12-2009: Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
(αφορά επεισόδια με αναρχικούς κουκουλοφόρους ανάμεσα στους οποίους εκατοντάδες αλλοδαποί που ήρθαν-υποτίθεται- για το μνημόσυνο του Γρηγορόπουλου)

06-12-2009: Φωτογραφίες από τις φθόρές που προκλήθηκαν στο Δημαρχείο Κερατσινίου

06-12-2009: Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α. για προσαγωγές και συλλήψεις σε Εξάρχεια και Κερατσίνι.
(αφορά επεισόδια και συλλήψεις αναρχικών εκ των οποίων πλήθος αλλοδαπών)

05-12-2009: Φωτογραφίες με κατασχεμένα αντικείμενα από έρευνα σε οίκημα στο Κερατσίνι

05-12-2009: Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α. για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων.

04-12-2009: Σύλληψη 2 αλλοδαπών ύστερα από καταδίωξη 02-12-2009: Δελτίο Τύπου σχετικά με ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. Γλυκών Νερών.

01-12-2009: Μηνιαία δραστηριότητα Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
(αφορά μηνα Νοέμβριο, συνελήφθησαν περίπου 4000 άτομα για διάφορα αδικήματα εκ των οποίων πάνω από 2.500 αλλοδαποί)

29-11-2009: Συμπληρωματική Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α σχετικά με τα γεγονότα ποδοσφαιρικού αγώνα ΟΣΦΠ-ΠΑΟ

29-11-2009: Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α σχετικά με τα γεγονότα ποδοσφαιρικού αγώνα ΟΣΦΠ-ΠΑΟ

27-11-2009: Δελτίο Τύπου με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής της 17ης Υπουργικής Διάσκεψης του Ο.Α.Σ.Ε.

26-11-2009: Διενέργεια Αστυνομικής Επιχείρησης για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων.

25-11-2009: Σύλληψη ημεδαπού για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

25-11-2009: Σύλληψη ατόμων για σύσταση εγκληματικής ομάδας που διενεργούσε εμπόριο όπλων και πυρομαχικών
(αφορά σπείρα 4 ατόμων εκ των οποίων 3 αλλοδαποί)

24-11-2009: Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α. για σύλληψη ημεδαπών-αλλοδαπού για δορυφορική πειρατεία μέσω ίντερνετ.

23-11-2009: Διαταγή διενέργειας Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων.
(κατά αστυνομικών οργάνων)

22-11-2009: Εβδομαδιαία δραστηριότητα Γ.Α.Δ.Α.
(αφορά την σύλληψη 1000 περίπου ατόμων εκ των οποίων πάνω από 500 αλλοδαποί)

21-11-2009: Ανακοίνωση σχετικά με την ενοικίαση οικίας από τον ΑLKET REZAJ στην περιοχή "Φάρο Αυλίδας"

18-11-2009: Σύλληψη αλλοδαπών για διακεκριμένες κλοπές.

18-11-2009: Σύλληψη ημεδαπού για διαρρήξεις οικιών

17-11-2009: Σύλληψη αλλοδαπών-ημεδαπού για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών

16-11-2009: Σύλληψη του καταζητούμενου ALKET RIZAJ

15-11-2009: Εβδομαδιαία δραστηριότητα Γ.Α.Δ.Α.
(αφορά την σύλληψη περίπου 800 ατόμων εκ των οποίων ανω του μισού αλλοδαπών)

14-11-2009: Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α.
(αφορά σπείρα Ελλήνων)

14-11-2009: Σύλληψη δύο ημεδαπών για απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

13-11-2009: Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

12-11-2009: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων.
(αφορά σπείρα αλλοδαπών Νιγηριανών που εξέδιδαν ομοεθνείς τους κοπέλλες)
Στην παρούσα ανακοίνωση εντύπωση κάνει το γεγονός ότι οι Νιγηριανοί ορίζονται ως ημεδαποί!!!! Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για όλες τις φορές που αναφέρεται στις ανακοινώσεις η λέξη "ΗΜΕΔΑΠΟΣ"..... (δείτε και παρακάτω στα συμπεράσματα)

10-11-2009: Ανακοίνωση Γ.Α.Δ.Α.
(αφορά διαψευση δημοσιευμάτων)

08-11-2009: Εβδομαδιαία δραστηριότητα ΓΑΔΑ
(αφορά την σύλληψη περίπου 900 ατόμων εκ των οποίων άνω του μισού αλλοδαπών)

05-11-2009: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράβαση Νόμου Περί Όπλων και Ψευδή Δήλωση Κλοπής οχήματος.

04-11-2009: Σύλληψη αλλοδαπού για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων

04-11-2009: Σχηματισμός δικογραφίας για βιασμό και κατάχρηση σε ασέλγεια
(αφορά 3 άτομα εκ των οποίων ο ένας είναι αλλοδαπός και οι άλλοι 2 χαρακτηρίζονταοι ως ημεδαποί με μεγάλες πιθανότητες να είναι κι αυτοί αλλοδαποί...)

02-11-2009: Ανακοίνωση για κλοπή υπηρεσιακού οχήματος
(κατά αστυνομικών)

Συμπεράσματα και σχόλια επί των ανακοινώσεων.
Οι ανακοινώσεις της Γ.Α.Δ.Α. που αναφέρονται στους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2009 είναι συνολικά 56.
31 από αυτές αναφέρονται ευθέως ή έχουν άμεση σχέση με αλλοδαπούς.
3 αναφέρονται σε "κυνήγι αστυνομικών" για διάφορες αιτίες
8 αναφέρονται σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ή επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Με μια απλή αφαίρεση βλέπουμε ότι μόνο 14 αφορούν εγκληματική δραστηριότητα ημεδαπών!!!!

Φυσικά όπως είδαμε από το περιστατικό της 12-11-2009 που αφορούσε συλλήψεις Νιγηριανών οι οποίοι χαρακτηρίζονταν από την ανακοίνωση ως ημεδαποί (πιθανώς γιατί διέθεταν ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες) εγείρονται σοβαρά ζητήματα και για όλες τις προηγούμενες ανακοινώσεις που αφορούν ημεδαπούς, διότι κάλιστα θα μπορούσαν να είναι αλλοδαποί που κατέχουν (κανείς δεν ξέρει πως) ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες!!!!
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι και οι 14 ανακοινώσεις που υποτίθεται ότι αφορούν Ελληνες πολίτες μπορεί κάλιστα να αναφέρονται π.χ. σε Αλβανούς που λόγω πολυετούς παραμονής στην χώρα μας έχουν ελληνικές ταυτότητες!!!!!!!

Διά του λόγου το αληθές σας παραθέτω την πρώτη παράγραφο της εν λόγω ανακοίνωσης της 12-11-2209 που ολόκληρη μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

12-11-2009: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 12 -11-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωινές ώρες της 11-11-2009, από Αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Δ.Α.Α., συνελήφθη μία (1) ημεδαπή (Νιγηριανής καταγωγής) ηλικίας 20 ετών και αναζητείται ο ημεδαπός (Νιγηριανής καταγωγής) σύζυγός της, ως μέλη κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

Εχει λοιπόν καμιά απορία κανένας για το τι συμβαίνει πλεόν στην Ελλάδα;

Κουράγιο σε λίγο καιρό όλες οι παραπάνω ανακοινώσεις θα αναφέρονται σε ημεδαπούς....η κυβέρνηση φροντίζει γι αυτό........