Μία εξέλιξη που μπορεί να αποβεί εξαιρετικά δυσμενής για τα εθνικά συμφέροντα, σημειώθηκε πριν από λίγο: Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποδέχθηκε την πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν για διμερή απ'ευθείας διάλογο "εφ'όλης της ύλης" στο Αιγαίο και από εδώ και στο εξής οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα μπορούν πλέον να οδηγήσουν μέχρι και σε αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών που καθορίζουν την κυριαρχία της χώρας. Μάλιστα στην απαντητική επιστολή του στον Ταγίπ Ερντογάν πέρα από τον απ'ευθείας διάλογο για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών (!) προτείνει εν συνεχεία, αν δεν "τα βρούμε", προσφυγή στην...Χάγη! Η κίνηση είναι πρωτοφανής και είναι άγνωστες οι συνέπειές της.
Κατ'αρχήν τι εννοεί με την προσφυγή στην Χάγη; Εννοεί ότι μπορούν να προσφύγουν οι δύο πλευρές μόνο για την υφαλοκρηπίδα ή για το σύνολο των διμερών προβλημάτων που υπάρχουν και έχουν προκληθεί από την επιθετικότητα της Τουρκίας; Αυτό δεν διευκρινίζεται. Διότι αν πάμε και για συνοριακές διαφορές είναι τελείως διαφορετικό το θέμα από την υφαλοκρηπίδα.
Τι σημαίνει Δικαστήριο Χάγης; Σημαίνει ότι έτσι και συμφωνήσει και η Τουρκία για την προσφυγή στη Χάγη, όποια απόφαση λάβει το Δικαστήριο είναι υποχρεωμένα τα μέρη που έχουν προσφύγει να την αποδεχθούν! Αν π.χ. αποφασίσει το Δικαστήριο ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και η υφαλοκρηπίδα τους αποτελεί προέκταση της υφαλοκρηπίδας της Μικράς Ασίας, είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχθούμε.
Το ζήτημα είναι ποιος θα εγγυηθεί την ανεξαρτησία των δικαστών και σε τελική ανάλυση πως αυτά που κατακτήσαμε - με την έννοια του επιτεύγματος της απελευθέρωσης μετά από 450 χρόνια τουρκοκρατίας - με τα όπλα και με άφθονο αίμα θα τεθούν υπ'όψιν ενός ουδέτερου - στην καλύτερη περίπτωση - παρατηρητή. Δηλαδή κάποιος τρίτος θα αποφασίσει για το αν η χώρα έχει δίκαιο ή όχι;
Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο:
Στην επιστολή σημειώνει ως προς τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο ότι ενέργειες όπως το casus belli, οι υπερπτήσεις και οι ερευνητικές δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα που δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας «δεν βοηθούν καθόλου τη βελτίωση των σχέσεών μας» και υπογραμμίζει ότι πρέπει να αναζωογονηθούν οι διερευνητικές επαφές και να λάβουν νέα ώθηση". Δηλαδή "επειδή μας απειλείτε με πόλεμο, επειδή πετάτε επάνω από τις στέγες των σπιτιών μας με τα μαχητικά σας, επειδή κάνετε έρευνες για πετρέλαιο σε περιοχή που θεωρούμε ότι είναι δική μας, ελάτε να κάνουμε διάλογο"! Απίστευτο!
Σημειώνει, ωστόσο, ότι "η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να είναι χωρίς ημερομηνία λήξης."
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ η Τουρκία κατάφερε αυτό που ήθελε με την επιθετική της πολιτική: Να καθίσει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να διαπραγματευθούμε τις απαιτήσεις της, αφού ως γνωστόν η ελληνική πλευρά δεν διεκδικεί τίποτα!
Σε περίπτωση αδυναμίας επίτευξης συμφωνημένης λύσης, σε προσυμφωνημένο χρόνο που μένει να καθορισθεί, ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει η Ελλάδα και η Τουρκία να απευθυνθούν από κοινού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας.
Έτσι λοιπόν η Τουρκία καθίζει στο τραπέζι "με το έτσι θέλω" της Ελλάδα για να διαπραγματευθεί η τελευταία αυτά που μέχρι την έναρξη των διαπραγματεύσεων θεωρούσε δικαιώματά της.
Ποια είναι τα θέματα που θέλει η Άγκυρα να συζητηθούν; Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν θέματα όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς των "γκρίζων ζωνών", δηλαδή νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου, ο αφοπλισμός των νησιών Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου, τα 10 ν.μ του εναέριου χώρου, η αποδοχή από την Ελλάδα της άρνησης επέκτασης των χωρικών υδάτων πάνω από τα 6 ν.μ. κλπ.
Που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση που δεν υπάρξει ελληνική υποχώρηση και ύπαρξη συμφωνίας θα έχουν καταγραφεί επίσημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όλες οι τουρκικές διεκδικήσεις. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αποδείχθηκε αδιέξοδη η πολιτική του "δεν διεκδικούμε τίποτα δεν παραχωρούμε τίποτα".
Θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όχι για να ζητήσουμε, έστω σεβασμό συνθηκών (διαβάστε σε άλλο σημείωμα της πρώτης σελίδας, ποία μεταχείριση επιφύλαξαν στους Έλληνες της Ίμβρου που υποτίθεται ότι προστατεύονταν από την συνθήκη της Λοζάνης, οι Τούρκοι), αλλά για να επιτύχουμε να πάψουν να παραβιάζουν τα θαλάσσια, εναέρια και ενίοτε χερσαία σύνορά μας και να μην προκαλούν. Αυτό ζητάμε μόνο...
Ένα άλλο σημείο της επιστολής που χρειάζεται να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι αυτό που αναφέρεται στις "στρατιωτικές δραστηριότητες των δύο χωρών στο Αιγαίο ως εστίες έντασης οι οποίες πρέπει να αποτραπούν"! Το Αιγαίο χωρίς τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ή τουλάχιστον χωρίς τις δραστηριότητές τους (;), δηλαδή για "να μην προκαλούν εστίες έντασης"...
(Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την αναρτηση του defencenet.gr ΕΔΩ.)
ΣΧΟΛΙΟ
Φίλοι μου τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ' ότι φαίνονται με μια πρόχειρη ματιά. Είναι βέβαιο ότι αν προσφύγουμε στο δικαστήριο της Χάγης, το οποίο πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι ουσιαστικά πολιτικό δικαστήριο και οι αποφάσεις που λαμβάνει είναι κυρίως πολιτικές και δεν στηρίζονται πάντα στο διεθνές δίκαιο και γενικώς το δίκαιο, με διάφορα θέματα των τουρκικών διεκδικήσεων θα έχουμε εθνικές απώλειες το εύρος των οποίων δεν μπορούμε να φανταστούμε. Αν υποθέσουμε για παράδειγμα ότι προσφεύγουμε για 10 (θέματα) τουρκικές διεκδικήσεις ουσιαστικά ειναι βέβαιο ότι κάποια από αυτά θα ηττηθεί η χώρα μας και θα σημαίνει αυτομάτως απώλεια κυριαρχικών της δικαιωμάτων!!!! Και 2-3 να είναι πάλι θα μιλάμε για πρωτάκουστη προδοσία.....
Κατά την γνώμη μου, για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία της (από την επανάσταση του 1821) η Ελλάδα βρίσκεται στην θέση της Γερμανίας του μεσοπολέμου!!! Οταν με δημοκρατικές διαδικασίες είχε αναρριχηθεί στην εξουσία ο Αδόλφος Χίτλερ. Μπορεί να σας φαίνεται ακραίο και τραβηγμενο παράδειγμα αλλά ο Χίτλερ με την υποστήριξη του Γερμανικού λαού ανέλαβε την εξουσία (και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η διαφθορά και η πολιτική αστάθεια ταλαιπωρούσαν την Γερμανία) και ξεκίνησε έναν παγκόσμιο πόλεμο στον οποίο παρέσυρε τον ίδιο τον λαό της Γερμανίας με τα γνωστά αποτελέσματα. Την καταστροφή και τον διαμελισμό της Γερμανίας.
Εδώ στην χώρα μας έχουμε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία ανέλαβε την εξουσία, εν μέσω διαφθοράς και οικονομικής κρίσης και με τις ενέργειες και τις (ραγδαίες) αποφάσεις μας οδηγεί περίπου στο ίδιο αποτέλεσμα. Καταστροφή και διαμελισμό. Ομως αυτή την φορά χωρίς πόλεμο. Και όπως και ο Χιτλερ ευαγγελίζεται την πάταξη της διαφθοράς και την σωτηρία της χώρας!!!!!
Ευτυχώς για μας ότι και να συμβεί θα τελειώσει (υποτίθεται αν δεν έχουμε κάτι απρόοπτο) σε 4 το πολύ χρόνια που θα ξαναέχουμε εκλογές. Ενώ στην Γερμανία, ο Χίτλερ, παρέμεινε πραξικοπηματικώς στην εξουσία.
Μια φορά με παραξενεύει πάρα πολύ, το γεγονός ότι μέσα σε 3 μόλις μήνες προσπαθούν να καταστρέψουν ότι μπορούν (σε όλους τους τομείς, εθνικά θέματα, οικονομία, κοινωνικές παροχές, μεταναστευτικό κ.α.). Βιάζονται πολύ και δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο.....
Λες και κάποιος τους έχει δώσει περιορισμένο "χρόνο ζωής" με την εντολή να καταστρέψουν ότι μπορούν πριν ο ελληνικός λαός καταλάβει και αντιδράσει. Ετσι κι αλλοιώς τι τους νοιάζει, οι περισσότεροι από αυτούς (ειδικά οι υψηλόβαθμοι) είναι ξενοθρεμμένοι και μετά την γενική κατακραυγή θα φύγουν στα πατρικά τους στο εξωτερικό. Αλί σε αυτούς που θα μείνουν πίσω.....
Ευτυχως όλα αυτά δεν τα βλέπουμε μόνοι μας......
"Δεν θα κυβερνήσω πάνω σε ερείπια...θέλω να εμποδίσω να καταρρεύσουν τα πάντα"
και σε άλλο σημείο......
"Πρέπει, τέλος, να ετοιμαστούμε σύντομα. Γιατί με τέτοιο ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, πρέπει να βρεθούμε σε πλήρη ετοιμότητα νωρίτερα απ’ ότι υπολογίζαμε."
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.