Σελίδες

2 Σεπτεμβρίου 2009

Λίγες σκέψεις μετά την παραίτηση του Πρωθυπουργού και την προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Ο Πρωθυπουργός ακούγοντας τις εισηγήσεις στενών του συνεργατών του και παρά την αντίθεση της πλειονότητας των στελεχών της και της βάσης της Ν. Δημοκρατίας που θεωρούν αυτοκτονία τις εκλογές την περίοδο αυτή, προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών με την συμπλήρωση 2 ετών στην εξουσία μετά τις εκλογές του φθινοπώρου του 2007.

Στο ιστολόγιό μας αποφεύγουμε γενικώς να κρίνουμε πολιτικές αποφάσεις και ενέργειες κομμάτων εκτός αν αυτές έχουν αντίκτυπο στα εθνικά μας θέματα και γενικότερα στην πορεία της πατρίδας μας.

Με αυτό το σκεπτικό θα επιχειρήσω έναν απλό προβληματισμό τον οποίο επιθυμώ με τα σχόλιά σας να αναπτύξουμε ή και να επιχειρήσουμε να απαντήσουμε. Ειναι φυσικό όπως όλοι καταλαβαίνουμε να μην μπορούμε να γνωρίζουμε λεπτομέρειες ούτε πως έφθασε ο Πρωθυπουργός στην απόφαση αυτή αλλά και ούτε την απάντηση στα πάμπολλα ερωτήματα που τίθενται για το μέλλον της χώρας μας. Ομως μέσα από τις απορίες και τα ερωτηματικά που δημιουργούνται στο μυαλό του καθενός μας, μπορούμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα.
Ας αρχίσουμε λοιπόν.....

Γιατί ο Καραμανλής προτίμησε να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές την περίοδο αυτή;
Είναι σίγουρο ότι ο Πρωθυπουργός έφθασε σε αυτή την απόφαση μετά από εισηγήσεις μερικών από των στενότερων συνεργατών του όπως για παράδειγμα του Σουφλιά οποίος διατυμπάνιζε ότι θέλει πρόωρς εκλογές για λόγους εθνικού συμφέροντος!!! Ποιό είναι όμως αυτό το συμφέρον; Μήπως θεωρούν Καραμανλής και λοιποί συνεργάτες που είναι υπέρ των εκλογών την στιγμή αυτή ότι τα πράγματα στην οικονομία επίκειται να χειροτερέψουν και η παραμονή στην εξουσία θα τους έφερνε σε ακόμα δυσκολότερη θέση μελλοντικά (ας πούμε τον προσεχή Μάρτιο);

Μήπως πιστεύουν ότι σε αυτήν την συγκυρία αναλαμβάνει ο Παπανδρέου ο οποίος θα την πατήσει όπως το 2004 όταν ο Σημίτης τον άφησε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ένα μήνα πρίν της εκλογές και του χρεώθηκε η αποτυχία; Δηλαδή μπορεί να θεωρούν ότι τώρα ο Παπανδρέου θα αναλάβει σε μια δεδομένη στιγμή όπου δεν μπορεί να πάρει καμιά φιλολαϊκή απόφαση, κάτω από την πίεση της οικονομικής κρίσης και των αυστηρών εντολών της Ε.Ε. και μάλιστα σε μια περίοδο που η ένταση της κρίσης θα κορυφωθεί και σύντομα ο λαός θα του χρεώσει την αποτυχία....

Παράλληλα ένα ακόμα ερώτημα που γεννιέται στο φτωχό μυαλό μου είναι, μήπως ο Καραμανλής κάνει τωρα τις εκλογές, ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει τέτοιο αριθμό βουλευτών και ο Παπανδρέου ούτως ή άλλως οριακή πλειοψηφία (ίσως με 151) ουτως ώστε να οδηγήσει (ο Καραμανλής) την χώρα πάλι σε εκλογές ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο;

Αν όλα αυτά τα σενάρια δεν αληθεύουν και όπως λένε οι συνομωσιολόγοι την εντολή για "πολιτική αυτοκτονία" την έδωσαν "άλλα" κέντρα ώστε να ανελιχθεί στην εξουσία ο Παπανδρέου και να επιτύχουν άνομους σκοπούς κατά της χώρας μας, τότε γενιούνται νέα ερωτήματα. Ποιά είναι τα κέντρα που απεργάζονται την καταστροφή της Ελλάδας μας; Γιατί θεωρούν ότι ο Παπανδρέου θα έιναι πιο προδοτικός από την Ν.Δ. ειδικά σε θέματα εθνικά;
Η αλήθεια έιναι οτι ο Παπανδρέου δεν έχει δώσει δείγματα πατριωτικής στάσης σε σχεδόν κανένα εθνικό θέμα. Θέλει την σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια. Ηταν υπέρ του κατάπτυστου ανθελληνικού Σχεδίου Αναν για την Κύπρο. Εχει (κι αυτός) στενότατες σχέσεις με τους Τούρκους. Ειναι αμερικανοθρεμμένος και στην ιστοσελίδα του πριν χρόνια στην ερώτηση "αν αισθάνεται περισσότερο Ελληνας ή Αμερικανός" απάντησε μια ολόκληρη σελίδα χωρίς τελικά να πάρει σαφή θέση. Υπάρχει φυσικά και η ανησυχητική φήμη (που προέρχεται από υπαλλήλους) ότι όσο ήταν Υπουργός Εξωτερικών είχε επιβάλλει με εγκύκλιό του τα εσωτερικά έγγραφα να γράφονται στα Αγγλικά που ήταν η μητρική του γλώσσα και τα καταλάβαινε καλύτερα! Επίσης σαν Υπουργός Παιδείας είχε πάρει για Σύμβουλο Παιδείας τον Βαλλιανάτο!!!!!!

Για όσους κρυφοχαμογελούν στο ενδεχόμενο ανάληψης της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ ας περιμένουν να δούν τον προϋπολογισμό του 2010 που θα καταθέσει κατά τα φαινόμενα ο Παπανδρέου.
Δεν θα ξεχάσω τα λόγια μιας κυρίας σε πρωϊνή εκπομπή όταν της τέθηκε προ ημερών το ερώτημα "αν θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές".
"Δηλαδή" είπε η κυρία "αν έχω ένα διαμέρισμα και το νοικιάσω σε κάποιον και μου το κάταστρέψει κάνοντας μεγάλες ζημιές και τον διώξω παίρνωντας κάποιον άλλο νοικάρη ο οποίος θα κάνει πάλι τα ίδια, ολοκληρώνοντας την καταστροφή του διαμερίσματός μου, εγώ τι πρέπει τώρα να κάνω να ξαναβάλω μέσα τον πρώτο νοικάρη;"......

Τελοσπάντων η απόφαση για πρόωρες εκλογές που πήρε ο Πρωθυπουργός μπορεί να είναι μελετημένη και ίσως προς το συμφέρον της Ν. Δημοκρατίας αφού δεν προδικάζει ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ομως δεδομένης της επιθετικότητας των Τούρκων που τελευταία έχει αναβαθμιστεί ποσοτικά και ποιοτικά, της φανατικά ανθελληνικής στάσης των Σκοπιανών για τους οποίους θα τεθεί πάλι το ερώτημα για την ένταξή τους στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ αλλά και όλων των εθνικών θεμάτων που εκκρεμμούν όπως το Κυπριακό κλπ. αλλά και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει ολόκληρο τον κόσμο, η απόφαση αυτή είναι (κατά την γνώμη μου πάντα) εθνικά επιζήμια. Η χώρα κινδυνεύει σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο να μείνει ακυβέρνητη με ολέθρια αποτελέσματα σε πάρα πολλούς τομείς.

Δεν με απασχολεί το αύριο στην παράταξη της ηττημένης Ν. Δημοκρατίας όπου πιθανώς να ανελιχθούν στην ηγεσία της πρόσωπα με αντιπατριωτικές και ανθελληνικές θέσεις που κατέχουν σήμερα κρίσιμα Υπουργεία και έχουν κάνει αρκετή ζημιά στον Ελληνικό Στρατό και στις Διεθνείς σχέσεις και που δεν χρειάζεται να αναφέρω.......
Με απασχολεί όμως το αύριο της Ελλάδας μας. Ενα αύριο αβέβαιο και με τρομακτικά σενάρια στα συρτάρια που πλέον θα αρχίσουν να ξεσκονίζονται.

1 σχόλιο:

  1. Θάνο, οι προβληματισμοί και οι αγωνίες σου, είναι και δικές μου. Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν με πείθει ότι μπορεί. Οι ίδιοι άνθρωποι που απέτυχαν χθές, δεν μπορούν να φαντάζουν ως σωτήρες σήμερα. Σε ότι αφορά σε την ΝΔ, δεν μπορώ να μην αναφέρω όμως το μεγάλο τους (έστω και ένα) "συν", που ήταν η στάση του Καραμανλή στο Βουκουρέστι για το Σκοπιανό. ΔΕν βλέπω όμως τίποτε άλλο.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.