Σελίδες

1 Σεπτεμβρίου 2009

Για όσους ελπίζουν ότι οι Τούρκοι θα είναι πιο διαλλακτικοί στις συνομιλίες για το Κυπριακό............

H πιθανότητα μόνιμης διχοτόμησης καθίσταται καθημερινά και πιο ισχυρή κι αυτό είναι μια πραγματικότητα” δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, εν όψει της συνάντησης που θα έχει σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος επισκέπτεται τα κατεχόμενα. Ο κ. Ταλάτ επεσήμανε στις δηλώσεις του ότι δεν έχει πρόθεση να επιστρέψει τη Μόρφου και την Καρπασία, αν το θελήσουν οι Ελληνοκύπριοι, προσθέτοντας ωστόσο, ότι τα θέματα αυτά δεν έχουν τεθεί ακόμη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τη στάση που θα τηρήσει στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Οι συνομιλίες ξεκινούν μεθαύριο.

Ο κ. Νταβούτογλου, προειδοποίησε σε δηλώσεις του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να μην διαπράξει οποιοδήποτε λάθος στην έκθεσή του για το Κυπριακό, κατά την αξιολόγηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

πηγή Foreign Press

1 σχόλιο:

  1. δυστυχώς την προδοσία της Ελλαδικής τότε κυβέρνησης(χούντα-καραμανλής) την πληρώνει ακόμα η Κύπρος και οδηγείτε σε οριστική διχοτόμηση.Το 60% περίπου των Ελληνοκυπρίων στην ερώτηση αν προτιμούν την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στα πλαίσια αντίστοιχου σχεδίου Αναν ή την διχοτόμηση επέλεξαν το δευτερο!Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα αφού όλοι ξέρουμε οτι με Τούρκους δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά.χάνουμε τα εδάφη μας αφού δεν προσπαθήσαμε τότε με τα όπλα να τα πάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.