Σελίδες

1 Σεπτεμβρίου 2009

Συγκλονιστική μαρτυρία Τουρκοκύπριου για την σφαγή αιχμαλώτων Ελλήνων Εθνοφρουρών του "Αττίλα".

Ανατριχιαστικά είναι τα όσα καταμαρτυρεί Τουρκοκύπριος σε μια νέα συγκλονιστική υπόθεση σφαγής Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων κατά την εισβολή του 1974, που βλέπει το φως της δημοσιότητας στον τουρκοκυπριακό Τύπο.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» προβάλλει μαρτυρία Τουρκοκύπριου αυτόπτη μάρτυρα -ο οποίος για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του- σύμφωνα με την οποία 320 Ελληνοκύπριοι, που επέβαιναν σε οκτώ λεωφορεία, σφαγιάστηκαν με λόγχες και ξιφολόγχες από Τούρκους στρατιώτες. Η πρωτοφανής θηριωδία, σύμφωνα με τη μαρτυρία, συνέβη την ώρα που οι Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι έφτασαν με τα λεωφορεία στην παραλία της Κερύνειας, στο σημείο όπου έγινε η απόβαση του «Αττίλα», προκειμένου να επιβιβαστούν σε πλοίο και να μεταφερθούν στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα είχε καταπλεύσει ένα πλοίο με Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι μόλις αποβιβάστηκαν και πληροφορήθηκαν ότι στα λεωφορεία βρίσκονταν Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, τους επιτέθηκαν με ξιφολόγχες και τους σκότωσαν με αγριότητα, μέχρι και τον τελευταίο. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό εν ψυχρώ δολοφονηθέντων Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων, που έχει καταγραφεί με μαρτυρία.

«Κοκκίνισε»
«Από το αίμα των αιχμαλώτων η θάλασσα κοκκίνισε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας. Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Αλί Οσμάν, ο οποίος συνομίλησε με τον Τουρκοκύπριο αυτόπτη μάρτυρα, τον ρώτησε αν φοβήθηκε από τη σκηνή και αυτός απάντησε καταφατικά. Φοβήθηκε για τη ζωή του, είπε, γιατί «είχε θολώσει σε τέτοιον βαθμό το μάτι των Τούρκων στρατιωτών» και δεν απέκλειε να σφάξουν και τους ίδιους.

Η σφαγή έγινε στα τέλη Αυγούστου του 1974 και σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα οι Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι πιθανόν να θάφτηκαν σε κάποιον χώρο κοντά στο ξενοδοχείο Mare Monte της κατεχόμενης σήμερα Κερύνειας.

Σύμφωνα με πηγές της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, αυτή η περιοχή στην οποία υπάρχουν πληροφορίες για ύπαρξη ομαδικών τάφων Ελληνοκυπρίων είναι στρατιωτική ζώνη και είναι κλειστή με συρματοπλέγματα

Ο Τουρκοκύπριος μάρτυρας αποκαλύπτει ότι υπεύθυνος για τη «φάλαγγα του θανάτου» ήταν ο Τουρκοκύπριος λοχίας τότε Χουσεϊν Ταχίρ, ενώ σε κάθε λεωφορείο επέβαιναν επίσης ένας «αγωνιστής» Τουρκοκύπριος και ένας «αστυνομικός».

Ερωτηθείς γιατί προβαίνει στις αποκαλύψεις τώρα ο Τουρκοκύπριος μάρτυρας αναφέρει ότι το κάνει γιατί τον τελευταίο καιρό ο Τύπος της Τουρκίας αναφέρεται σε δολοφονίες από τον καιρό της εισβολής και αφήνει να νοηθεί ότι οι δολοφόνοι ήταν μόνον οι Ελληνοκύπριοι και σε κάποιες περιπτώσεις Τουρκοκύπριοι.

πηγή ethnos

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.