Σελίδες

25 Αυγούστου 2009

Σκληρή κριτική από ξένα ΜΜΕ για τον χειρισμό των πυρκαγιών στην Αττική.

Μεταξύ των πρώτων θεμάτων στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν και χθες οι πυρκαγιές στην Αττική. «Οι Έλληνες πυροσβέστες αντιμετωπίζουν άλλη μια μέρα μάχης με τις πυρκαγιές που ακόμα απειλούν περιοχές βόρεια της Αθήνας», ανέφερε το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

«Οι πυροσβέστες παίρνουν ανάσα» ήταν ο τίτλος του αμερικανικού δικτύου CNN, εξηγώντας πως «ηπιότεροι άνεμοι το πρωί της Δευτέρας έδωσαν την ευκαιρία στα σώματα πυρόσβεσης να αναπνεύσουν, αλλά μόνο για λίγο».

Το BBC και το CNN αξιολόγησαν το γεγονός ως το σημαντικότερο της διεθνούς επικαιρότητας στα δελτία και στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους, τονίζοντας ότι πρόκειται για τη χειρότερη καταστροφή στην Ελλάδα από το 2007 όταν σκοτώθηκαν 65 άνθρωποι από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν.

Σχολιάζοντας το ίδιο θέμα και η γαλλική Le Monde, τιτλοφόρησε το χθεσινό άρθρο στην ιστοσελίδα της: «Η Ελλάδα δεν πήρε το μάθημα από τις προηγούμενες πυρκαγιές». Τόνισε δε τις δηλώσεις του νομάρχη Ανατολικής Αττικής, Λεωνίδα Κουρή, ότι «πρόκειται για τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή των τελευταίων ετών», ενώ υπογράμμισε υπόνοιες εμπρησμού για οικιστικά σχέδια στις καμένες περιοχές.

Τις δηλώσεις του Κ. Καραμανλή ότι «είμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη δοκιμασία» φιλοξένησε το πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι «ο χειρισμός του γεγονότος θα είναι κρίσιμος για την πολιτική του μοίρα καθώς αναμένονται πρόωρες εκλογές».

Το πάθημα
«Δεν έγινε μάθημα στην ελληνική κυβέρνηση το πάθημα των καταστροφών από τις φωτιές το 2007». Αυτό ήταν το πρώτο συμπέρασμα των βελγικών τηλεοράσεων που μετέδωσαν εκτεταμένα ρεπορτάζ από τις πυρκαγιές στην Αττική. Οι ίδιοι σταθμοί αναφέρθηκαν, επίσης, στην κερδοσκοπία γύρω από την οικοπεδοποίηση των καμένων εκτάσεων.

Πιο σκληρό το ιδιωτικό γαλλικό κανάλι LSI στα ρεπορτάζ του, αφού υπογράμμισε τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των Ελλήνων πυροσβεστών, επικέντρωσε τα αρνητικά σχόλιά του στην ελλιπή κατάρτισή τους σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους των άλλων χωρών της Ευρώπης. Οι αντίστοιχες εκπαιδεύσεις τους για δασοπυρόσβεση «απέχουν έτη φωτός» μεταξύ τους είπε ο απεσταλμένος του LSI.

πηγή imerisia

Για μια ακόμα φορά γίναμε περίγελος της Ευρώπης. Τα μεγαλύτερα κανάλια κάνουν λόγω για μη σωστή αντιμετώπιση για μια ακόμα φορά της Ελληνικής κυβέρνησης σε μία τόσο σοβαρή κατάσταση,όχι πρωτόγνωρη για αυτήν. Επιτέλους οι κύριοι που κάθονται στην αναπαυτική τους πολυθρόνα ΠΡΕΠΕΙ να δραστηριοποιηθούν και να κάνουν κάτι για το καλό αυτής της χώρας. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ. Την έχετε κάνει ξέφρενο αμπέλι.

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.