Σελίδες

26 Αυγούστου 2009

Ο Κυριάκος "πέταξε" στα 2,32 μ και μας χάρισε περηφάνεια. Μια οφειλόμενη αφιέρωση σε έναν μεγάλο Ελληνα αθλητή από την Κύπρο μας.

Μια ανάρτηση που την οφείλουμε σε ένα Ελληνόπουλο από την Κύπρο που έφερε την Κύπρο αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα στα ύψη.
Πρόκειται για την υψηλότερη διάκριση των Ελλήνων αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Βερολίνου.

Ο Κυριάκος Ιωάννου το 25χρονο παληκάρι από την Λεμεσό κατέκτησε το ασημένιο μετάλιο στο Αλμα είς ύψος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Βερολίνου πηδώντας τα 2,32 μ.

Την ίδια επίδοση έκανε και ο Γιάροσλαβ Ριμπάκοφ αλλά ο Ρώσος είχε καλύτερες τις προηγούμενες προσπάθειες του (πέρασε με την δεύτερη τα 2,28 μ ενώ ο Ιωάννου με την τρίτη), ανεβαίνοντας αυτός στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

Το χάλκινο, που επίσης κρίθηκε στα 2,32 μ., μοιράστηκε στα δύο και πιο συγκεκριμένα στον Πολωνό Σιλβέστερ Μπέντναρεκ και στον Γερμανό Ρολ Σπανκ.

Η διάκριση αυτή έρχεται να προστεθεί στις πάμπολλες διεθνείς του Κυριάκου που υπόσχεται ακόμα περισσότερςες στο μέλλον.

Αναλυτικά οι διακρίσεις του εξαίρετου αθλητή:

Το 2005 πρώτος στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ισπανίας.

Το 2006 τρίτος στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία.

Το 2007 τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Ιαπωνία με 2,35 μ και δεύτερος στην Πανεπιστημιάδα στην Ταϋλάνδη.

Το 2008 τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Ισπανία με 2,30μ.

Το 2009 πρώτος στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ιταλία. Δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Ιταλία με 2,29μ.

Πηγή Wikipedia και Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.