Σελίδες

10 Μαΐου 2009

To 1 - 0 έκανε ο Ολυμπιακός.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επέστρεψε ο Ολυμπιακός στα θετικά αποτελέσματα καθώς επικράτησε άνετα επί του Αμαρουσίου με 102-80 και πέτυχε ξεκούραστα το 1-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι και δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της παρέας του Μπίλι Κις.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά το παιχνίδι και έπιασε στον…ύπνο το Μαρούσι. Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Νίκολα Βούισιτς να είναι ζεστός δημιούργησαν γρήγορα - γρήγορα μία σεβαστή απόσταση από τους φιλοξενούμενους, την οποία και διατήρησαν μέχρι το τέλος του δεκάλεπτου.

Το καλάθι δύο πόντων του κροάτη σέντερ οδήγησε τη διαφορά στους επτά (9-2) και τον Σούλη Μαρκόπουλο στον προβληματισμό βλέποντα την ομάδα του να χάνει γρήγορα τον έλεγχο του αγώνα.

Με τον Μίλος Τεόντοσιτς να αναλαμβάνει καθήκοντα οργανωτή και τον Μπουρούση εκτελεστή ο δείκτης του σκορ έφτασε στο 17-8 στα μέσα της περιόδου. Η ομάδα των βορείων προαστίων… αντέδρασε και με σερί πέντε πόντων επέστρεψε στο παιχνίδι μειώνοντας στους τέσσερις (13-17).

Ο Τεοντοσιτς όμως με τρίποντο έδωσε έναυσμα αντεπίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να λάβει σύντομα μεγάλες διαστάσεις.

Το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου διαμορφώθηκε από τον Ερτσεγκ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Χαραλαμπίδη και σημείωσε το 32-19 υπέρ των γηπεδούχων.

Το Μαρούσι στο δεύτερο δεκάλεπτο μετατράπηκε σε σάκο του μποξ για τον Ολυμπιακό που επέβαλλε πλήρως το ρυθμό του. Οι Ιγκορ Μιλόσεβιτς και Σοφοκλής Σχορτσιανίτης πήραν λεπτά συμμετοχής και άρπαξαν την ευκαιρία από τα... μαλλιά βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην διαφαινόμενη εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού.

Στην αντίπερα όχθη οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ανήμποροι να βρουν κάποια δίοδο προς το καλάθι και με αδύνατο – παραδόξως - σημείο τους τη ρακέτα βρέθηκαν πίσω με 20 πόντους και είδαν τον Πρίντεζη να…ίπταται κάνοντας το 46-26.

Τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το Μαρούσι να σώζει τα προσχήματα και να πλησιάζει στους δεκαπέντε (34-49).

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ανάλογο ξεκίνημα με το πρώτο μέρος , ενώ το Μαρούσι εξακολουθούσε να μην μπορεί να βρει απαντήσεις στις επιθετικές λύσεις των «ερυθρολεύκων».

Ο Μπουρούσης φάνηκε ανεπηρέαστος από τον ημιτελικό για το Final 4 και χάρισε στον Ολυμπιακό με προσωπικές ενέργειες την ευρεία διαφορά των είκοσι πόντων (60-40).

Η άψογη συνεργασία του Έλληνα σέντερ με τον Θοδωρή Παπαλουκά αποδείχτηκε καταλυτική και οι ερυθρόλευκοι δεν άργησαν να δώσουν στον αγώνα χαρακτήρα θριάμβου (66-42). Οι εύστοχες βολές του Λουκά Μαυροκεφαλίδη σφράγισαν το σκορ της τρίτης περιόδου με το Μαρούσι να υπολείπεται κατά δεκαεννιά ολόκληρους πόντους (56-75).

Η αναμέτρηση είχε διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο δεκάλεπτο και το Μαρούσι περιορίστηκε –όπως και σε όλο τον αγώνα- σε παθητικό ρόλο. Η φορντ λάιν του Ολυμπιακού είχε στήσει το δικό της… πάρτι και τον Σχορτσιανίτη να θυμίζει παλιές καλές εποχές πετυχαίνοντας με κάρφωμα το 88-63.

Το ρεσιτάλ του διεθνή άσου συνεχίστηκε με το ένα καλάθι να διαδέχεται το άλλο και η επιστροφή του στον πάγκο προκάλεσε το έντονο χειροκρότημα του κόσμου.

O Ολυμπιακός δεν άφησε το γκάζι και πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το φράγμα των εκατό πόντων με το 102-80 να καταγράφεται ως το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 32-19, 49-34, 75-56, 102-80.

Διαιτητές: Μαστραφτσής, Καρακατσούνης, Ψαριανός

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8 (1), Πελεκάνος 4, Τσίλντρες 6, Βούιτσιτς 20, Μιλόσεβιτς 2, Μπουρούσης 15 (1), Χαλπερίν 5 (1), Γκριρ 3, Πρίντεζης 16, Ερτσεγκ 8, Τεόντοσιτς 6 (2), Σχορτσιανίτης 9.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Σούλης Μαρκόπουλος): Στίβενσον 2, Κις 12 (1), Χαραλαμπίδης 10 (2), Διαμαντόπουλος 9 (2), Κουμπούρας 2, Χαφ, Στεφανίδης 7 (1), Μαυροειδής 7, Μαυροκεφαλίδης 12, Καλάθης 4, Γλυνιαδάκης 9, Καϊμακόγλου 6.

πηγή Τα νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.