Σελίδες

8 Μαΐου 2009

Ντάμπλ ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ.


Επέστρεψε και τα πήρε όλα ο Ολυμπιακός φέτος. Μετά το Κύπελλο πρόσθεσε την Πέμπτη (07/05) στην ήδη πλούσια τροπαιοθήκη του και τον τίτλο του πρωταθλητή, τον πρώτο του από το 2003, κάνοντας παράλληλα και το πρώτο του νταμπλ από το 2001.


Όλα αυτά μετά την άνετη επικράτηση στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό του Ρέντη με 3-0 σετ επί του Παναθηναϊκού, που έκανε το 3-1 νίκες στη σειρά των τελικών.
Μια επιτυχία που ήρθε πανάξια για την ομάδα του Άντερς Κρίστιανσον, η οποία στην κανονική περίοδο μπορεί να πέρασε κάποιες περιόδους αμφισβήτησης αλλά στα πλέι οφ και κυρίως στους τελικούς ήταν κατά γενική ομολογία καλύτερη. Όσον αφορά το συγκρότημα του Αλέκου Λεώνη, παρουσιάστηκε γενικά κατώτερο του αναμενομένου και δικαιολογημένα περιορίστηκε για τρίτη σερί χρονιά στη 2η θέση.


Το πρώτο σετ ήταν «κλειστό» με τον Ολυμπιακό να έχει βραχεία κεφαλή χάρη κυρίως στα πολλά λάθη του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν αρχικά με 5-4 αλλά το ρίσκο στο σερβίς δεν τους βγήκε με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν ένα σερί 4-0 και να περνούν μπροστά με 8-5. Με τον Μίλκοβιτς να πρωταγωνιστεί και το μπλοκ να λειτουργεί καλά, διατήρησαν το πάνω χέρι με 1-2 πόντους διαφορά ως το 22-20 με τον Γκέριτς να παίρνει τη σκυτάλη στη συνέχεια και να βγάζει την ομάδα του από τη δύσκολη θέση, οδηγώντας την στο 23-22.

Οι «πράσινοι» μάλιστα έφτασαν και στο σετ-μπολ με 24-23 αλλά στην αμέσως επόμενη φάση προδόθηκαν από την…έφεση τους στα λάθη, δίνοντας τη δυνατότητα στον αντίπαλο τους να φτάσει στο 25-24. Ούτε οι γηπεδούχοι όμως εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία αυτή αλλά ούτε και τις άλλες τρεις συνεχόμενες που είχαν για να τελειώσουν το σετ, γράφοντας μέσα σε ένταση το 30-28. Με το σκορ στο 28-28 ο Ριβέρα «προσγειώθηκε» στο πόδι του Ντεπέστελε με τον Βέλγο να μένει εκτός αγωνιστικού χώρου αλλά το παιχνίδι να συνεχίζεται κανονικά και τον Ολυμπιακό να κάνει το 29-28 ενώ στην τελευταία φάση ο διαιτητής Βαρθαλίτης έδωσε μπλοκ σε επίθεση του Αγκάμεζ με το ριπλέι της τηλεοπτικής μετάδοσης να δείχνει ότι ήταν μπλοκ άουτ.

Ένταση παρατηρήθηκε και στις αρχές του δεύτερου σετ, το οποίο ξεκίνησε με κίτρινη κάρτα στον Ντεπέστελε λόγω διαμαρτυριών για τις προηγούμενες φάσεις. Η γενικότερη αναταραχή στο στρατόπεδο των «πρασίνων» ευνόησε τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρίσκοντας στον ρυθμό του στην επίθεση με τον Μίλκοβιτς να είναι ασταμάτητος, με καλή υποδοχή, μπλοκ και σερβίς πάτησε γκάζι και ξέφυγε με 10-6 με τα νεύρα να δυναμιτίζουν και πάλι το κλίμα όταν ο Αγκάμεζ μετά από εύστοχη επίθεση του γύρισε και μίλησε σε έντονο τρόπο στον Ριβέρα. Ο Πορτορικανός απάντησε, μπλέχτηκε στη λεκτική διαμάχη και ο Πανταλέων με τον Βαρθαλίτη να δείχνει και στους τρεις κίτρινη κάρτα κατόπιν υπόδειξης του δεύτερου διαιτητή Γεωργουλέα. Έτσι το σκορ έγινε 12-9 με τους γηπεδούχους στη συνέχεια να επιβάλλονται πλήρως και να κρατούν σταθερά το πάνω χέρι με 15-10, 20-12, γράφοντας δια περιπάτου το 25-16.


Το τρίτο σετ δεν διέφερε σε τίποτα από το προηγούμενο. Οι γηπεδούχοι με την ψυχολογία στα ύψη και βλέποντας τον αντίπαλο τους να είναι εκτός κλίματος, ξέφυγαν με 10-5 και 15-11. Στην απέλπιδα προσπάθεια τους οι «πράσινοι» να μπουν στη διεκδίκηση του σετ, μείωσαν σε 18-16 αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ήδη μπει σε τροχιά τίτλου και με 25-19, έδωσαν το έναυσμα για την αρχή της γιορτής στο κλειστό του Ρέντη.

Τα σετ: 30-28, 25-16, 25-19.

Ολυμπιακός: Ριβέρα 5.83, Κουρνέτας 1.5, Χοφ 4.17, Τζούριτς 6.33, μίλκοβιτς 23, Ούρναουτ 9.67, Παπαδημητρίου (λ-65%), Χριστοφιδέλης 0.5, Σουλτανόπουλος, Καρυπίδης, Ρουμελιώτης.

Παναθηναϊκός: Αγκάμεζ 18, Αντράε 10, Γκέριτς 7, Ντεπεστέλε 2, Πανταλέων 5.5, Λάππας 3.5, Στεφάνου (λ-72%), Ντονάς, Ψάρρας, Χατζηαντωνίου, Ανδρεάδης.
από contra.gr

1 σχόλιο:

  1. Θρύλε σιγά - σιγά τα κύπελλα γιατί οι σαμπάνιες είναι ακριβές,και φέτος έχεις ανοίξει πολλές και ακολουθούν κι άλλες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.