Σελίδες

27 Απριλίου 2009

Ο ιός των χοίρων εξαπλώνεται παγκοσμίως. Μέτρα προστασίας από την Ελλάδα.

Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούν τα υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης με τους συναρμόδιους φορείς για το θέμα της γρίπης των χοίρων. Όπως ανακοινώθηκε, στη χώρα μας δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα, ωστόσο λαμβάνονται προληπτικά μέτρα. Για το λόγο αυτό τέθηκαν σε ετοιμότητα 4 θάλαμοι στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, γιατρός λοιμωξιολόγος θα βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ενώ θα υπάρχουν διακριτικά μέτρα ελέγχου στις πτήσεις εξωτερικού.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο λοιμωξιολόγος γιατρός του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε οτι ο μεταλλαγμένος ιός μεταδίδεται απο άνθρωπο σε άνθρωπο και δεν αποκλείεται το φαινόμενο να λάβει χαρακτήρα πανδημίας, καθώς ο έλεγχος εξάπλωσης του ιού στο Μεξικό έχει ξεφύγει.

Τελος, επισήμανε οτι εάν ταξιδιώτης απο το εξωτερικό εμφανίσει πυρετό ή λοίμωξη του αναπνευστικού, πρέπει να το αναφέρει στο Κέντρο Έλεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στο τηλέφωνο 210 5212054.

Αίσθηση προκάλεσε σήμερα η αποκάλυψη της συντάκτριας της εφημερίδας "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" Αιμιλίας Σταθάκου, ότι εισήλθαν στην Ελλάδα αεροπορικώς 70 ταξιδιώτες οι οποίοι ξεκίνησαν από το Μεξικό, την χώρα από την οποία ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού των χοίρων, με ενδιάμεσο σταθμό την Ισπανία, χωρίς να περάσουν από προληπτικό έλεγχο!! Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ούτε στο αεροδρόμιο της Ισπανίας οι ταξιδιώτες δεν υποβλήθηκαν σε κάποιο προληπτικό έλεγχο προερχόμενοι από το Μεξικό. Φυσικά από σήμερα τα μέτρα έχουν ενταθεί όμως όπως είναι γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις οι πρώτες ώρες είναι πολύ σημαντικές για την πορεία της εξάπλωσης ενός τέτοιου ιού που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας.

πηγές Το Τεφτέρι και Ελληνική Αφύπνιση

Μπορείτε να δείτε την παγκόσμια εξάπλωση της επιδημίας στον
παρακάτω σύνδεσμο
http://www.healthmap.org/en

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.