Σελίδες

9 Φεβρουαρίου 2009

Τα μελλοντικά σχέδια του Γκρουέφσκι. Προκλήσεις και προπαγάνδα δίχως τέλος.....Και η μεγάλη ανθελληνική στροφή της Καθημερινής.

Διαβάζω στην καθημερινή της Κυριακής 8-2-2009 άρθρο του κ. Σταύρου Τζίμα.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι έχει βαλθεί να μετατρέψει την όμορφη πόλη του σε εθνικοπατριωτική «Ντίσνεϊλαντ», η οποία θα αναπαριστά την Ιστορία όπως τη βλέπει εκείνος...

Το σχέδιο περιλαμβάνει ανέγερση ανδριάντα του «Αλεξάνδρου Μακεδόνα» ύψους τριάντα μέτρων στην κεντρική πλατεία της πόλης. Πλάι του θα στέκουν τα αγάλματα σύγχρονων ήρωων του «μακεδονικού έθνους», όπως οι Γκότσε Ντέλτσεφ, Ντάμε Γκρούεσα, και παρακάτω θα παραστέκονται, μαρμάρινοι, ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός για να υπογραμμίζει τη βυζαντινή συνέχεια του έθνους και ο ηγεμόνας Σαμουήλ τον οποίο διεκδικούν -και αυτόν- από τους Βουλγάρους!

Μια ρωμαϊκή αψίδα θριάμβου(!) που λέγεται ότι σχεδιάζεται να χτιστεί κοντά στα υπέροχα τοξωτά γεφύρια του Βαρδάρη θα ’ρθει, εφόσον γίνει, να ολοκληρώσει το κακόγουστο, όπως το χαρακτηρίζουν αρκετοί διανοούμενοι στα Σκόπια, «εθνικό» λίφτινγκ, που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Ολο αυτό το κιτς έχει βεβαίως τον σκοπό του και στο εσωτερικό, που δεν είναι άλλος από την «εξύψωση του εθνικού φρονήματος» του Σκοπιανών (η εφημεριδα τους αναφέρει ως Σλαβομακεδόνες γιατι εχει ηδη κανει την στροφή της προς την προδοσία) και την καλλιέργεια κλίματος φανατικού και άκριτου πατριωτισμού, που ανεβάζει στα ύψη τη δημοφιλία του κ. Γκρούεφσκι και του κρατάει ανοιχτό τον δρόμο για τον έλεγχο της εξουσίας.

Θα μπορούσε ίσως να εκληφθούν όλα αυτά ως γραφικότητες, αν η όλη επιχείρηση δεν συνοδευόταν από μια χοντροκομμένη εθνικιστική προπαγάνδα που αγγίζει τα όρια της παράνοιας.

Τα πληρωμένα από την κυβέρνηση τηλεοπτικά σποτ είναι χαρακτηριστικά: σε ένα από αυτά τυλιγμένος σε γαλάζιο σύννεφο ένας Σκοπιανός (Σλαβομακεδόνας κατά την Καθημερινή) συνομιλεί με τον Θεό(!), τον παρακαλεί να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια για το «μακεδονικό έθνος», πληροφορεί τον Πανάγαθο ότι υπέστη τα πάνδεινα από τους γείτονές του στην υπερχιλιετή διαδρομή και ο Υψιστος ανταποκρίνεται αμέσως: τον δαβεβαιώνει ότι «είστε άγιος λαός», πως «η λευκή φυλή οφείλει πολλά στους Μακεδόνες» και του ανακοινώνει ότι σύντομα πρόκειται να επισκεφθεί τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και θα καλέσει τους πιστούς στη γη να πάνε και εκείνοι για προσκύνημα.

Σε ένα άλλο, προβάλλουν σκηνή από την ταινία του Ολιβερ Στόουν στην οποία ο Μέγας Αλέξανδρος εισέρχεται νικητής στα Γαυγάμηλα και τον αφηγητή να λέει με βροντερή φωνή: «Εσύ είσαι η Μακεδονία».

Από όλα αυτά όμως απουσιάζει ο ηγέτης ο οποίος στη σύγχρονη εποχή θα αποκαταστήσει τα ιστορικά δίκαια του έθνους, ρόλο που έχει επιφυλάξει για τον εαυτό του ο νεαρός Σκοπιανός (Σλαβομακεδόνας κατά την εφημερίδα) πρωθυπουργός.

Το πρόσωπο του κ. Γκρούεφσκι εμφανίζεται σε γιγαντοαφίσσες και γκράφιτι στους δρόμους και τις πλατείες των Σκοπίων, ανάμεσα σε σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας και του κράτους της ΠΓΔΜ, χάρτες της Μεγάλης Μακεδονίας κ.ά.

Οι ανδριάντες, οι προκλητικές για την ελληνική πλευρά μετονομασίες, τα εθνικιστικού περιεχομένου σποτ και τα άλλα απερίγραπτα πατριωτικά μπορεί να εξοργίζουν τους Ευρωπαίους, ο ίδιος όμως μάλλον αδιαφορεί για τα σχόλια και τις νουθεσίες τους. Σημασία έχει για εκείνον ότι με τους υψηλούς εθνικούς τόνους κέρδισε όλες τις εκλογικές και πολιτικές μάχες μέχρι τώρα και αισιοδοξεί ότι τον Μάρτιο θα εγκαταστήσει τον εκλεκτό υποψήφιό του στο προεδρικό μέγαρο, ενώ αναμένεται να σαρώσει και στις δημοτικές εκλογές.

ΣΧΟΛΙΟ

Για τον Γκρουέφσκι που δουλευει τους Σκοπιανούς και θα σηκώσει ανδριάντες των αυτοκρατόρων μας Μ. Αλεξανδρου και Ιουστινιανού μαζί με Βουλγαρους Κομμιτατζήδες και των σφαγέα των Μακεδόνων Βούλγαρο Τσάρο Σαμουήλ, δεν εχω να πώ τίποτα. Αλλωστε τα εχουμε χιλιοπεί. Ας φροντίσει η κ. Μπακογιάννη για τα περαιτέρω......ας μεινουμε ησυχοι......

Θελω μονο να αναφερθώ στην προδοτική στροφή της εφημεριδας Καθημερινή.
Ειμαι πολλα χρόνια αναγνώστης της Καθημερινής και ιδιαίτερα της Κυριακάτικης έκδοσης. Εδω όμως και περίπου ένα χρόνο έχω διαπιστώσει ότι δίνει όλο και περισσότερο βήμα σε απατρις, αθεους, μισελληνες και διαφόρους άλλους ξενοδουλους αρθρογραφους ενω ταυτόχρονα οι φωνές των πατριωτών (ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης) μειώθηκαν δραματικά σε σημείο που πλεόν διαβάζοντας την εφημερίδα αναρρωτιέσαι για την εθνικότητα των γραφόντων. Ειναι Ελληνες ή απλα ελληνόφωνοι.

Δηλαδή επειδή η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση αποφάσισαν να δεχτουν το συνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό που αποτελεί καταφωρη προδοσία για τον Ελληνισμό και μεγιστη ενδοτικότητα προς τους Αμερικανούς, πρέπει και η εφημερίδα να το δεχθεί και να αγνοήσει το 85 % των Ελληνων που συμφωνα με δημοσκοπήσεις δεν δέχονται να αναφέρεται το όνομα Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων;
Πρέπει να αποκαλούνται απο τους συντάκτες σας, κύριοι της Καθημερινής, οι Σκοπιανοί ως Σλαβομακεδόνες; Από που κι ως που;....... Τι ειναι Σλαβομακεδόνας; Ειναι Σλάβος και Μακεδόνας ταυτόχρονα; Πως γίνετε αυτό; Δηλαδή σαν να λέμε ειμαι Πελοποννήσιος και Κινέζος.
Δηλαδή κύριοι της Καθημερινής αν καποιος Κινέζος έρθει και κατοικήσει στην Πελοπόννησο, εσεις μετα απο μερικά χρόνια θα τον αποκαλείται αντι για Κινεζο, Κινεζοπελοποννήσιο...; Ρε είστε σοβαροί;
Επειδή λοιπόν δεν υπάρχει περιπτωση να δεχθώ ότι είστε ανόητοι τοτε σημαίνει κατι πολύ χειρότερο το κανετε επίτηδες γιατι ειστε πλέον πουλημένοι......
Εσεις τους βαφτίζεται όπως επιθυμείτε;.......
Αισχος.

(Για να καταλάβετε την ενδοτικότητα της εφημερίδας μπορείτε να δείτε άμεσα την υποστήριξη στην σύνθετη ονομασία και εδω)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.