2 Μαρτίου 2012

Ηλεκτρομαγνητικό όπλο των ΗΠΑ ανοίγει πυρ! (video)

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό δημοσιοποίησε βίντεο με την τελευταία δοκιμή ενός κανονιού που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά πεδία για να εκτοξεύει μεταλλικά βλήματα με ταχύτητα σχεδόν διπλάσια από αυτή που προσφέρουν τα συμβατικά πυροβόλα. Σε αντίθεση με τα περισσότερα όπλα, τα οποία βασίζονται σε πηγές χημικής ενέργειας όπως η πυρίτιδα για να δώσουν ώθηση στο βλήμα, το φουτουριστικό κανόνι της BAE Systems χρησιμοποιεί ρεύμα υψηλής τάσης για να επιταχύνει αγώγιμα μεταλλικά βλήματα καθώς κινούνται πάνω σε μια διπλή ράγα.

Τα βλήματα αναπτύσσουν έτσι ταχύτητα από 7.200 μέχρι 9.000 χιλιόμετρα την ώρα, συγκριτικά με περίπου 5.400 χλμ/ώρα σε ένα μέσο πυροβόλο, και φτάνουν σε απόσταση 50 με 100 ναυτικών μιλίων, περίπου 90 με 185 χιλιόμετρα.


Το σύστημα της BAE Systems απελευθερώνει σε κάθε βολή την απίστευτη ενέργεια των 32 megajoule -ένα megajoule ισοδυναμεί με την κινητική ενέργεια ενός οχήματος 900 κιλών που κινείται με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα.


Χάρη στην υψηλή κινητική τους ενέργεια, τα βλήματα μπορούν να εξουδετερώνουν το στόχο χωρίς εκρηκτική γόμωση -πλεονέκτημα που θα απάλλασσε το ναυτικό από τους κινδύνους της αποθήκευσης εκρηκτικών υλών στα πλοία.


Στην τελευταία δοκιμή, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πεδίο βολής στη Βιρτζίνια, το ναυτικό χρησιμοποίησε επίτηδες μη αεροδυναμικά βλήματα, προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο υλικών ζημιών. Αργότερα, όμως, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κωνικά βλήματα με δέκτη GPS. Απώτερος στόχος είναι να αξιοποιηθεί η νέα τεχνολογία σε αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά συστήματα για πλοία επιφανείας.
Για να γίνει όμως αυτό, οι δυνατότητες του όπλου πρέπει να αυξηθούν στις δέκα βολές ανά λεπτό. Ο στόχος αυτός παραμένει ωστόσο υπερφιλόδοξος, καθώς είναι δύσκολο να βρεθεί πηγή ενέργειας που μπορεί να καλύψει τις ακραίες απαιτήσεις του ηλεκτρομαγνητικού κανονιού.

Οι δοκιμές του όπλου της ΒΑΕ αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετά ακόμα χρόνια. Στο μεταξύ, το πολεμικό ναυτικό ετοιμάζεται να παραλάβει το πρωτότυπο ενός δεύτερου ηλεκτρομαγνητικού κανονιού από την εταιρεία General Atomics.

πηγή

από το Geopolitics & Daily News






Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.