31 Ιανουαρίου 2012

Απο το ψευτοδίλημμα "δεξιά - αντιδεξιά" στο τραγικό διακύβευμα "Εθνική ανεξαρτησία - φθισική επιβίωση".

Όπως κανένας υβριδικός σπόρος δεν μπορεί να καρπίσει, έτσι και το δέντρο της λευτεριάς δεν θα βγάλει καρπούς αν δεν μπολιαστεί με αληθινούς πατριωτικούς αγώνες και όχι υβρίδια φτιαγμένα στα εργαστήρια της "Νέας Εποχής".

Πέρασαν κοντά 68 χρόνια απο τότε που ο ελληνικός λαός έμαθε να ζεί σαν "απελεύθερος", δηλαδή σαν ένας δούλος που απελευθερώθηκε απο την άμεση εξουσία του αφέντη του.

Συνηθίσαμε λοιπόν σε αυτήν την ψευδαίσθηση "ελευθερίας", την οποία ωστόσο φρόντιζαν να συντηρούν όχι μόνο οι νικητές του εμφυλίου αλλά και οι ηττημένοι, βάζοντας - ο κάθε ένας απο την σκοπιά του- ως ζήτημα ζωής και θανάτου το ψευτοδίλημμα "δεξιά - αντιδεξιά", λές και έφτανε να είσαι "αντιδεξιός" για να είσαι δημοκράτης ή να είσαι "δεξιός" για να χαρακτηρίζεσαι ως πατριώτης.

Πάνω σε αυτό το ψευτοδίλημμα πάτησε το πολιτικό τσίρκουλο της μεταπολίτευσης, για να κτίσει κατ΄εντολή των δύο τότε νταβατζήδων της οικουμένης τα νέα κομματικά τζάκια.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε την φθορά αυτής της κατασκευασμένης "καύσιμης ύλης" και φρόντισε να την ...εμπλουτίσει με τον κατάλληλο made in USA αριστερόφρονα (δήθεν) πατριωτισμό.Ήταν τότε που ο πικραμένος απο την γυφτιά της δεξιάς ελληνικός λαός κατάπιε πρόθυμα αυτήν την καραμέλα , νομίζοντας ότι έτσι θα του αποκαλυφθεί η αλήθεια γύρω απο αυτό το μεταπολεμικό "ζήτημα ελευθερίας και αυθυπαρξίας του ελληνικού έθνους".

Σήμερα βιώνουμε συνθήκες που μοιάζουν καταπληκτικά με την περίοδο γέννησης αυτού του ψευτοδιλήμματος με μία μόνη διαφορά. Ότι περιέχονται σε "συσκευασία του ενός" συμπυκνωμένες, όλες αυτές οι πολιτικές και οι ρητορείες που επι 68 χρόνια κράτησαν σε κώμα έναν ολόκληρο λαό.

Το ψευτοδίλημμα "δεξιά- αντιδεξιά", το οποίο εξ αρχής είχε μόνο ως πρόσχημα τα ιδεολογικο - πολιτικά προτάγματα, έδωσε τη θέση του σήμερα στο τραγικό διακύβευμα "Εθνική ανεξαρτησία - φθισική επιβίωση".

Εκεί θέλουν να πατήσουν οι εκατοντάδες "ψευτοσωτήρες" του έθνους που ξεπήδησαν είτε απο το πουθενά, είτε απο τα μαγειρεία των πιό σιχαμένων πλοκαμιών της διαπλοκής εξουσίας - κεφαλαίου, δηλαδή απο τα ΜΜΕ.

Ο στόχος είναι πάλι ο ίδιος.
Να μετατρέψουν αυτό το τραγικό διακύβευμα του έθνους μας σε ένα ακόμη μαγαρισμένο ψευτοδίλημμα, το οποίο σε συνδυασμό με την ανάδειξη των "νέων πολιτικών δυναμεων" θα κρατήσει για άλλα 68 χρόνια ναρκωμένο τον ελληνικό λαό, ώστε να μην αντιληφθεί το μέγεθος της δυστυχίας που θα του προκαλέσει η άνευ όρων παράδοση της χώρας μας και η μεττροπή της απο προτρεκτοράτο (που είναι) σε δουλοπαροικία.

Το 1945 οι αντικαταστάτες των Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη με μία συντακτική πράξη, κάτι δηλαδή ανάλογο με τις "πράξεις νομοθετικού περιεχομένου", τις "Κ.Υ.Α" (κοινές υπουργ. αποφάσεις), και τις ...σκέτες "υπουργικές αποφάσεις" που εφάρμοσε η μονοκομματική χούντα του Παπανδρέου και εφαρμόζει η τρικομματική δικτατορία του Παπαδήμιου, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τον λαστιχένιο όρο "εθνική αναξιότης" για να οδηγήσουν σε βέβαιη αθώωση τους δωσίλογους εκείνης της εποχής, τους οποίους για τα μάτια του κόσμου κάθισαν στο μαλακό σκαμνί της χειραγωγούμενης δικαιοσύνης.

Οι τότε διορισμένοι "εθνοσωτήρες" μεταξύ των οποίων κατά σύμπτωση πάλι υπηρχε το όνομα "Παπανδρέου", όρισαν ως "Εθνική αναξιότητα", "την συμπεριφορά ενός πολίτη που στρέφεται ενάντια στην πατρίδα του, στην εθνική της αξιοπρέπεια ή που θίγει καθ΄οιονδήποτε τρόπο αυτή".

Με αυτές λοιπόν τις γλυκανάλατες ερμηνείες του δωσιλογισμού και της εξ αυτού τελεσθείσης "εσχάτης προδοσίας", οδήγησαν τους δωσίλογους στην "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" και έναν ολόκληρο λαό στην ψευδαίσθηση του αίσιου τέλους ενός εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, πράγμα που αύριο θα πράξουν και πάλι οι διάδοχοί τους .

Για να κατανοήσουμε τους σκοπούς ή τα υποφαινόμενα στη ρητορεία των σύγχρονων εκφραστών του "αντιμνημονιακού μετώπου" , ακολουθήσαμε ακριβώς την αντίθετη πορεία απο αυτήν που μας συνιστούσε ο Παπανδρέου, όταν μιλούσε για "νέο πατριωτισμό που δεν θα έχει ανάγκη απο σύμβολα και ιστορία αλλά απο μία παγκόσμια συνείδηση αλληλεγγύης και δικαίου".

Το συμπερασμα είναι ένα και πάρα μα πάρα πολύ απλό.

Ο δωσιλογισμός δεν έχει μόνο μία μορφή και ασφαλώς δεν "εκπορεύεται" μόνο απο τα εμφανή "κέντρα εξουσίας". Δεν παράγει μόνο δυστυχία και εθνική υποτέλεια, αλλά με ...κατάλληλη χρήση δημιουργεί συνθήκες νάρκωσης στον χειμαζόμενο απο τη δουλεία λαό.

Δωσίλογοι δηλαδή, δεν είναι μόνο εκείνοι που απο θέσεις εξουσίας κλείνουν συμφωνίες και υπογράφουν δάνεια οδηγώντας την πατρίδα τους στην δουλεία, ούτε ακόμη και αυτοί που τους στηρίζουν είτε με την συναίνεση είτε με την "αντιπολιτευόμενη" νομιμοποίηση - ανοχή αυτής της προδοτικής συμπεριφοράς.

Δωσίλογοι είναι και όσοι μιλούν για "εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα" χωρίς να καθορίζουν με λεπτομέρεια και σαφήνεια το περιεχόμενό του ή όσοι παρακινούν τον λαό να "αγανακτίσει" και χωρίς πολύ σκέψη να κάνει "ντού" για την ανατροπή αυτού του τυρρανικού και δωσίλογου καθεστώτος, δίχως να σκεφτεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών που θα καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί.

Απο τη μια η δυσώδης τυρρανική κυβέρνηση των veritable δωσιλόγων, και απο την άλλη ένας κουρνιαχτός "καπεταναίων" που δόλια θέτει ως στόχο όχι την χαρά του ελεύθερου αλλά την επιβίωση του "απελεύθερου" στο όνομα ενός κουτσού, κίβδηλου και απο κάθε σκοπιά ιδιοτελούς "Εθνικοαπελευθερωτικού" ή "ταξικού" αγώνα.

Που είναι ωρέ κοπρίτες ο γνήσια εθνικοαπελευθερωτικός λόγος του Μακρυγιάννη, του Κολοκοτρώνη, του Παπουλάκου;

Ποιά είναι εκείνα τα εθνικά χαρακτηριστικά του αγώνα που λέτε ότι θα κάνετε υπερ του "Έθνους";

Διότι δεν μπορεί απο τη μια να μιλάμε για εθνική ανεξαρτησία και άλλα ωραία, ορίζοντας ως "έθνος" μια πολυπολιτισμική "χορτόσουπα" ή μια αποστειρωμένη κοινωνία που θα αποτελείται μόνο απο όσους θα έχουν στο αίμα τους το DNA του Ησίοδου ή του Απόλλωνα.

Άι σιχτίρ ελλαδέμποροι Φαρισαίοι που στο όνομα της πατρίδας και του λαού αφήνετε τις κουτσουλιές σας να πέσουν πάνω σε αυτά που μας κράτησαν ζωντανούς για χιλιάδες χρόνια.

ΥΓ: Τα παραπάνω αφιερώνονται εξαιρετικά σε όλους τους μασκαρεμένους "απελευθερωτές" που έχουν στήσει τους "πάγκους" τους απο το άκρο δεξιό μέχρι το άκρο αριστερό της "πλατείας".

πηγή Κλασσικοπερίπτωση



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.