26 Ιανουαρίου 2012

Οι σύγχρονοι εφιάλτες.

Γράφει ο Ιωάννης Μέγγουλης Ταξίαρχος ε.α .

Προκαλεί πάντοτε φρίκη σε κάθε χριστιανική ψυχή η προδοσία του Ιούδα. Γιατί να προδώσει τον Δάσκαλό του; Τρία χρόνια μαζί Του, πόσες φορές Τον είδε στα ύψη της αγίας αποστολής Του; Δεν άκουσε από το στόμα Του τα ωραιότερα λόγια; Δεν αισθάνθηκε τους ωραιότερους παλμούς της ανθρώπινης καρδιάς;

Γιατί Τον πρόδωσε; Αυτό είναι το αιώνιο ερώτημα που προβάλλεται πάντα στα χείλη των...
Χριστιανών. Ολοι αποδίδουν την προδοσία στο πάθος της φιλαργυρίας.

Σε ένα τροπάριο ο υμνογράφος απευθύνεται προσωπικά στον προδότη: «Ο τρόπος σου δολιότητος γέμει, παράνομε Ιούδα, νοσών γαρ φιλαργυρίαν, εκέρδησας μισανθρωπίαν. Ει γαρ πλούτον ηγάπας, τι τώ περί πτωχείας διδάσκοντι εφοίτας; ει δε και εφίλεις, ίνα τι επώλεις τον ατίμητον, προδιδούς εις μιαιφονίαν;» Φρίξον, ήλιε, στέναξον, η γή, και κλονουμένη βόησον, ανεξίκακε Κύριε, δόξα σοι.

Ολοι μας, στο άκουσμα των λόγων της προδοσίας, στο πρόσωπο του Ιούδα πρέπει να βλέπουμε όλους τους προδότες ανάμεσα στους αιώνες, από την εποχή του Εφιάλτη μέχρι σήμερα. Να βλέπουμε αυτούς που είχαν τη δύναμη να καταστρέψουν την πατρίδα μας, να σκοτώσουν τα αδέλφια τους, να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα άλλων κρατών, να μαχαιρώσουν την Ελλάδα μας. ΦΡΙΚΗ.

Η ίδια αγανάκτηση, που γεμίζει τις καρδιές των Χριστιανών για την προδοσία του Ιούδα, γεμίζει και τις καρδιές των Ελλήνων Χριστιανών για την προδοσία όλων των άλλων προδοτών του Εθνους. Και τις παραλληλίζουν.

Και οι σημερινοί προδότες;
Για κοιτάξτε τους. Γεννήθηκαν στην ευλογημένη Ελλάδα. Ανάπνευσαν το άρωμα του θυμαριού. Ετρεξαν στις αλάνες της γειτονιάς τους. Διδάχθηκαν από τους γονείς τους και τους δασκάλους τους να προσεύχονται και να αγαπούν την πατρίδα τους. Εψαλαν τον Εθνικό μας ύμνο.

Αντίκρισαν την ομορφιά της αποστολής του ωραιότερου λαού της γής. Είναι Ελληνες. Ωστόσο πολλοί απ΄αυτούς υπέπεσαν στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα (Υπερηφάνεια, Φιλαργυρία, Πορνεία, Οργή, Γαστριμαργία, Φθόνος, Ακηδία) και επίσης στα άλλα έξι που γεννιούνται από αυτά (Βλασφημία, Επιορκία, Κλεψιά, παράβαση Εκκλησιαστικής Εντολής, Συκοφαντία ή Κατάκριση, Ψεύδος), ήτοι πούλησαν την ψυχή τους στον διάβολο. Επίσης πολλοί πούλησαν την ψυχή τους στους εχθρούς της Ελλάδας. Τους βλέπουμε λοιπόν τώρα να κάθονται αδιάντροπα στη θέση του Ιούδα. Δεν συγκινούνται από τίποτα.

Αλλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ευτελή απαθλίωση στην Πατρίδα μας, άλλοι στη Θρησκεία μας, άλλοι στα διάφορα τοπικά συμβούλια και άλλοι στην οικογένειά τους. ΦΡΙΚΗ. Ολοι αυτοί θα βρεθούν μια μέρα στη θέση του Ιούδα. Η αιώνια κατάρα θα βαρύνει την ψυχή τους και θα τους οδηγήσει στην αγχόνη του Ιούδα. Η Ελλάδα είναι ευλογημένη χώρα από τον ΘΕΟ, είναι ΙΔΕΑ. Δεν θα σταθεί τίποτα ικανό να την εξαφανίσει.

«Αυτοί συνεποδίσθησαν και έπεσον, ημείς δε ανέστημεν και ανωρθώθημεν».

Αγαπητοί μου αναγνώστες, άς σταθούμε όλοι με φρίκη μπρός στην προδοσία του Ιούδα και σε οποιαδήποτε άλλη προδοσία.

Ας σηκώσουμε τα μάτια μας προς τον ουρανό και άς πούμε από τα βάθη της καρδιάς μας:
Κύριε φώτισε όσους επλανήθησαν να επιστρέψουν στο δρόμο της τιμής.

Κύριε προφύλαξέ μας από την προδοσία.
Λύτρωσέ μας από την τρομερή αυτή κατάρα.

Κύριε βοήθησέ μας να είμαστε πάντα πιστοί και αφωσιωμένοι σε Σένα και στο Αγιο Θέλημά Σου.

από το Ηπειρος Ελλάς



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.