Τελευταίες αναρτήσεις

25 Αυγούστου 2011

ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΜΕΝ.

Ώστε υπάρχουν ακόμα πυροσβέστες που ορμούν με αυταπάρνηση στην φωτιά που άναψε ο κρετινισμός των πολιτικών τους ηγετών, αψηφώντας τα νειάτα τους και την ύπαρξή τους; Υπάρχουν λοιπόν. Στην Κύπρο.

Του καθηγητού Χρίστου Γούδη

Εφημερίς ΆλφαΕΝΑ, 20 Αυγούστου 2011

Στην Κύπρο και στη Μάνη. Πριν προλάβει να σβήσει το μελάνι από τα γραφόμενά μου για τα γεγονότα της μεγάλης έκρηξης στην Κύπρο, που ανέδειξαν τις πράξεις ηρωισμού του διοικητή της ναυτικής βάσης και των νεοσύλλεκτων Κύπριων πυροσβεστών, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Γυθείου, αντιπύραρχος Κώστας Καστρής έχασε την ζωή του (στις 22 Αυγούστου 2011) μαχόμενος στην πρώτη γραμμή του πυρός, μόνος του, «ωραίος σαν Έλληνας», πιστός στο καθήκον, στην πατρίδα του, και στην γενέτειρά του, την εύανδρο Λακωνία. Όλοι μιλούν για το «μοιραίο λάθος» που διέπραξε, νη ηγηθεί αυτός, πρώτος και μόνος, στον αγώνα για την διάσωση της ελληνικής φύσης που μας γέννησε και τον γέννησε, ενάντια στα ανθρώπινα κατακάθια που πυρπολούν τα δάση μας, τα σπίτια μας, και τους ανθρώπους μας.

Ένας διοικητής, και μάλιστα υψηλόβαθμος, δεν αναμένεται, στα πλαίσια της κρατούσης νοοτροπίας, να βρίσκεται στο πεδίο της μάχης. Αναμένεται να βρίσκεται στα μετόπισθεν, στο γραφείο του με το κλιματιστικό του, συντονίζοντας από μακριά τις προσπάθειες κατάσβεσης του πυρός, εκτοξεύοντας διαταγές (ίσως και ύβρεις ή και απειλές) και αποστέλλοντας τους απλούς στρατιώτες να δουν το Χάρο με τα μάτια τους. Το «ή θα νικήσουμε ή θα πεθάνετε» το ζήσαμε άλλωστε και στην Κύπρο το 1974, με την αυτοθυσία του Μανιάτη αξιωματικού Σωτήρη Σταυριανάκου, και στα Ίμια με τους πεσόντες εθελοντές αξιωματικούς σε εκείνη την πτήση αυτοκτονίας, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο επίσης Μανιάτης αξιωματικός Παναγιώτης Βλαχάκος. Καλά κρατεί αυτή η αρχή σε όλους εκείνους τους περιφερόμενους στα κομματικά γραφεία γαλονάδες και αναρριχητές βαθμών στους ώμους των πραγματικών και σιωπηλών αγωνιστών, σε όλες τις τάξεις των Ενόπλων μας Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Έλα όμως που η Ιστορία δεν συγκράτησε κανέναν από δαύτους;

Η Ιστορία κράτησε και τίμησε και σεβάστηκε τον ηρωισμό, την αυτοθυσία και τα ολοκαυτώματα ενός Λεωνίδα, ενός Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ενός Αθανάσιου Διάκου, ενός Γεωργάκη Ολύμπιου, ενός Ηλία και ενός Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ενός Μάρκου Μπότσαρη και ενός Γεώργιου Καραϊσκάκη, για να αναφερθώ μόνο σε πρόσωπα μέχρι και την Ελληνική Επανάσταση, και να μην προχωρήσω στις νεότερες σελίδες της. Για τους απάτριδες, και υπάρχουν πολλοί, όλοι αυτοί ήταν τα «κορόιδα της υποθέσεως». Έπεσαν, και πέφτουν ακόμα, όπως κατέδειξε η τωρινή περίπτωση του Λάκωνα Αντιπύραρχου, εις υγείαν των φελλών, των σκυβάλων, των αστράτευτων ουτιδανών και των μεγαλόσχημων τενεκέδων που περισσεύουν σ’ αυτόν τον τόπο. Ως πότε όμως; Έσσεται ήμαρ που οι αθάνατοι νεκροί θα κληθούν να μας δικάσουν. Γιατί αυτοί είναι οι μόνοι ζωντανοί στην ψυχή, την καρδιά, την μνήμη και την συνείδησή μας. Αυτούς θέλουμε οδηγούς. Γιατί «εμείς την Ελλάδα θέλομεν, και ας τρώγομεν πέτρες, και ας καιόμαστεν ζωντανοί σαν λαμπάδες. Εμείς την Ελλάδα θέλομεν».

Χρίστος Γούδης

Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών

«Ίων Δραγούμης»
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.