Τελευταίες αναρτήσεις

30 Νοεμβρίου 2008

Τι προσπαθεί το ΑΚΕΛ στην Κυπρο; Προδοσία;

Η ΑΚΕΛική υστερία, για αποκοπή του Κυπριακού Ελληνισμού από τις εθνικές του ρίζες, έχει προσλάβει εδώ και μερικές εβδομάδες εκρηκτικές διαστάσεις.
Σχεδόν καθημερινά τα ΑΚΕΛικά προπαγανδιστικά επιτελεία χτυπούν σε διαφορετικά μέτωπα, με απώτερο στόχο την επιβολή των διαχρονικών τους ανθελληνικών σχεδίων.
Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι, με την εκλογή του γενικού γραμματέα τους στην προεδρία της Δημοκρατίας, το έργο τους καθίσταται ευκολότερο, τα ΑΚΕΛικά παρακλάδια άρχισαν να διεισδύουν στον κρατικό μηχανισμό, σε μια ύστατη προσπάθεια ολοκλήρωσης της... αποστολής τους. Στο πλευρό τους, φυσικά, στέκεται έμπρακτα ο«ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ », ο οποίος επιχείρησε στο παρελθόν με διάφορες μεθοδεύσεις να πλήξει την εθνική μας ταυτότητα. Τώρα που το κλίμα είναι εύφορο, ο εν λόγω Σύνδεσμος, σε πλήρη συγχορδία με τα ΑΚΕΛικά όργανα, επανήλθε δριμύτερος, έχοντας σαν πρώτιστο στόχο την αποκοπή του όρου ΕΘΝΟΣ από την καθημερινή ζωή των Κυπρίων πολιτών και τη δημιουργία της λεγόμενης κυπριακής συνείδησης.
Στον αγώνα αυτό, το μεν ΑΚΕΛ χτυπά ανελέητα μέσω των «αόρατων» χεριών του στο Υπουργείο Παιδείας, ο δε ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ μέσω της στρατευμένης αρθρογραφίας στον καθημερινό Τύπο.
Αποκορύφωμα της οκτάμηνης συλλογικής προσπάθειάς τους είναι:
• Η διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας της σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου, με πρώτο θύμα τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59, μέσω των άθλιων και ανιστόρητων βιβλίων που επιχειρεί ο εγκάθετός τους Υπουργός Παιδείας να επιβάλει στα σχολεία.
• Η υιοθέτηση κρατικού Κυπριακού Ύμνου με κατάργηση του Εθνικού μας Ύμνου και η μετάλλαξη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κοινότητας της Κύπρου σε ΕΛΛΗΝΟφωνη.
Σ’ αυτή την ανθελληνική στρατηγική, υψώνουν ισχυρό ανάχωμα οι αγωνιστικοί φορείς του τόπου, οι οποίοι σέβονται την εθνική τους καταγωγή και τιμούν τους ήρωες των αγώνων του Κυπριακού Ελληνισμού για Ελευθερία και Δικαίωση.
Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται ασφαλώς η ΣΕΚ, που υπήρξε φυτώριο αγωνιστών του επικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Μαζί με τη ΣΕΚ αγωνίζονται οι οργανώσεις των δασκάλων και των εκπαιδευτικών Μέσης, που έταξαν ως σκοπό της ίδρυσής τους να προσφέρουν Ελληνική - Ανθρωπιστική Παιδεία στα Ελληνόπουλα της Κύπρου, μακριά από πρακτικές που εξυπηρετούν κομματικές ή άλλες ιδιοτελείς σκοπιμότητες.
Η ΣΕΚ, ήδη, εξέφρασε έντονα την ανησυχία της για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, στο πλαίσιο της υπουργικής καθοδήγησης προς τους εκπαιδευτικούς για «καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης με τους Τουρκοκύπριους».
Με δημόσια ανακοίνωσή της, προειδοποίησε ότι το αδίστακτο εγχείρημα κάποιων κύκλων, να διαστρεβλώσουν την ιστορική αλήθεια σε σχέση με τον Εθνικό Απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ αλλά και άλλων πτυχών της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εθνικό και λαϊκό διχασμό. Η παραχάραξη της ιστορικής πραγματικότητας για εξυπηρέτηση κομματικο-ιδεολογικών ή άλλων ιδιοτελών σκοπιμοτήτων, εμπερικλείει σοβαρούς κινδύνους για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού της.
Η ΣΕΚ ζητεί απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα οργανωμένα σύνολα ν’ αφήσουν εκτός κομματικής αρένας τα θέματα της Παιδείας μας, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα τον πρέποντα σεβασμό και την προσήκουσα τιμή σ’ αυτούς που θυσίασαν την ίδια τη ζωή τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.
Ιδιαίτερα σε τούτη την κρίσιμη περίοδο των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, καλούνται όλοι οι φορείς, με πρώτο το Υπουργείο Παιδείας, να επιδείξουν σύνεση, στέλλοντας το μήνυμα ότι η συμφιλίωση και η ειρηνική συμβίωση μπορούν να προέλθουν μέσα από αλληλοσεβασμό των εθνικών καταβολών και των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων των δύο κοινοτήτων.
Η ΣΕΚ στέλλει ισχυρό το μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση, ότι η σφυρηλάτηση της εθνικής ενότητας και της λαϊκής ομοψυχίας, σε όλα τα επίπεδα, αποτελούν το θεμέλιο λίθο για ευόδωση του αγώνα για δικαίωση του Κυπριακού Ελληνισμού και του συνόλου του λαού. Αν, παρ' ελπίδα, τα ΑΚΕΛικά όργανα και οι συνοδοιπόροι τους συνεχίσουν το ολέθριο παιγνίδι τους, να είναι βέβαιοι ότι θα αντιμετωπίσουν τη σθεναρή αντίσταση των αγωνιστικών δυνάμεων του τόπου και της οργής της ίδιας της Ιστορίας.

Πηγή.- Μάνος Καλ.
Κύπρος
από το strategy-geopolitics.blogspot.comShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.