Σελίδες

▼

21 Οκτωβρίου 2026

Και όμως οι μέλισσες έχουν συναισθήματα!

Συναισθήματα ευτυχίας αλλά και συναισθήματα απέραντης θλίψης, αποδεδειγμένα από τις βιοχημικές αλλαγές στο σώμα τους, που έχουν παρατηρήσει επιστημονικές ομάδες.
 
Την ώρα που θα νιώσουν ότι το τέλος τους είναι κοντά, δεν θα επιστρέψουν στην κυψέλη στο τέλος της ημέρας. Δεν θα επιφορτίσουν τις άλλες μέλισσες με την φροντίδα τους. 
 
Όταν επιλέγουν την αυτοθυσία τους, την επιλέγουν συνειδητά και όχι μέσα από τα ένστικτα τους.
 
Θα κουρνιάσουν τη νύχτα μέσα στα λουλούδια ελπίζοντας σε μια ανατολή που θα τους επιτρέψει να βρουν την δύναμη να συλλέξουν λίγη ακόμη γύρη και νέκταρ για να συμβάλλουν μέχρι το τελευταίο λεπτό της ζωής τους στην αειφορία της φύσης
 
Τις αγαπώ τις ακούραστες μέλισσες! Καρτερικά και αδιάκοπα καταδύονται στους χυμούς των λουλουδιών και των δέντρων για να παράξουν το θρεπτικό ευεργετικό μέλι που εμείς απολαμβάνουμε.
 
Μόλις ένα δωδέκατο του γλυκού του κουταλιού μέλι θα επιτύχει να δημιουργήσει σε όλη της την ζωή μια εργάτρια μέλισσα.
 
Μια ζωή, μερικών μόνο μηνών, απόλυτα αφιερωμένη στην φροντίδα της βασίλισσας μέλισσας αλλά και της προστασίας της κοινωνίας τους στην κυψέλη.
 
Μία κοινωνία που εμείς οι άνθρωποι ποτέ δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε γιατί τοποθετούμε το «εγώ» μας πάνω από το «εμείς»!
 
Ευγνωμοσύνη για όλες τις μέλισσες, για το έργο τους, για την σοφία τους, για τα διδάγματα που μας μεταφέρουν!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.