Σελίδες

5 Αυγούστου 2026

Αντισιωνιστής καθηγητής δικαιώνεται από τα βρετανικά δικαστήρια

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
 
Βλέπετε, δυστυχώς, δεν συμβαίνουν μόνον εδώ αυτά... αλλά ευτυχώς η δικαιοσύνη ακόμη, τόσο εδώ όσο και στην Αγγλία, προασπίζεται την ελευθερία του λόγου...
 
Πανεπιστήμιο έχασε την έφεσή του, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι έκανε διακρίσεις εις βάρος ενός καθηγητή απολύοντάς τον λόγω των αντισιωνιστικών του απόψεων και της κριτικής του προς το Ισραήλ.
 
Ο καθηγητής Ντέιβιντ Μίλερ απολύθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ τον Οκτώβριο του 2021 με το σκεπτικό ότι «δεν πληρούσε τα πρότυπα συμπεριφοράς [του πανεπιστημίου]».
 
Έκανε επιτυχή έφεση κατά της απόλυσής του το 2024 και ισχυρίστηκε άδικη απόλυση, παραβίαση σύμβασης και διάκριση ή θυματοποίηση λόγω θρησκείας ή πεποιθήσεων.
 
Ένας εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε ότι ήταν «απογοητευμένος» με τα ευρήματα του Εφετείου Απασχόλησης (EAT).
 
Ο Μίλερ, ο οποίος εργαζόταν στο πανεπιστήμιο ως λέκτορας πολιτικής κοινωνιολογίας, δέχτηκε κριτική για μια «ψευδή, άθλια... αντισημιτική προσβολή», σε μια διάλεξη το 2019.
 
Έκανε περαιτέρω σχόλια κατά του Σιωνισμού σε μια εκδήλωση της Εκστρατείας για την Ελευθερία του Λόγου το 2021 και επικρίθηκε επίσης από την Εβραϊκή Κοινότητα του Μπρίστολ.
 
Αργότερα αποκάλεσε ορισμένες εβραϊκές φοιτητικές ομάδες «πολιτικές ομάδες λόμπι» και περιέγραψε τους Εβραίους φοιτητές στα βρετανικά πανεπιστήμια ως «πολιτικά πιόνια ενός βίαιου, ρατσιστικού ξένου καθεστώτος που εμπλέκεται σε εθνοκάθαρση».
 
Σε μεταγενέστερο email προς έναν φοιτητή δημοσιογράφο, είπε ότι ο Σιωνισμός «δεν έχει θέση σε καμία κοινωνία» με τα σχόλια να οδηγούν στην πειθαρχική διαδικασία.
 
«Συντελεστικό πταίσμα»
 
Το δικαστήριο που συνήλθε το 2024 έκρινε ότι οι πρώην εργοδότες του καθηγητή έκαναν διακρίσεις εις βάρος του με βάση τις αντισιωνιστικές του πεποιθήσεις και ότι απολύθηκε άδικα.
 
Έκρινε επίσης ότι το ποσό της αποζημίωσης που θα έπρεπε να λάβει - το οποίο δεν έχει ακόμη καθοριστεί - θα πρέπει να μειωθεί στο μισό λόγω του «συντελεστικού πταίσματος» του Μίλερ στη δική του απόλυση, με βάση σχόλια που έκανε για Εβραίους φοιτητές και φοιτητικές ομάδες.
 
Το πανεπιστήμιο άσκησε έφεση κατά των ευρημάτων και δήλωσε στο EAT ότι οι αντισιωνιστικές του πεποιθήσεις ήταν πολιτικές και επομένως δεν προστατεύονται από τον Νόμο περί Ισότητας.
 
Υποστήριξε επίσης ότι το δικαστήριο είχε κακώς δεχθεί την αξίωση του Μίλερ για άδικη απόλυση και ότι το «συντρέχον πταίσμα» του θα έπρεπε να είχε οδηγήσει σε μείωση της αποζημίωσής του κατά 100%.
 
«Πρότυπα συμπεριφοράς»
 
Στην απόφασή του νωρίτερα, ο Λόρδος Φέρλεϊ, πρόεδρος του δικαστηρίου, απέρριψε το μεγαλύτερο μέρος της έφεσης του πανεπιστημίου.
 
Είπε ότι δεν έβλεπε «κανέναν καλό λόγο για τον οποίο οι πεποιθήσεις στις οποίες επικαλείται ο ενάγων σε αυτή την υπόθεση θα έπρεπε να εξαιρεθούν από την προστασία απλώς και μόνο επειδή σχετίζονται με ένα ζήτημα κοινωνικής σημασίας το οποίο θα μπορούσε, σε γενικές γραμμές, να χαρακτηριστεί και ως «πολιτικό»».

2 σχόλια:

  1. Η Έναρξη είχε γίνει το 1694, με έναν Ολλανδό βασιλιά ( Willem III van Oranje) να ανεβαίνει στον αγγλικό θρόνο και Ολλανδούς χρηματοδότες να τοποθετούν λίγο χρυσό, αποκτώντας έτσι τη μαγική ικανότητα να πολλαπλασιάζουν τα χαρτονομίσματα - ονομαζόταν «Τράπεζα της Αγγλίας»...

    Το 1815, ο Lionel Nathan Rothschild νίκησε την Τράπεζα της Αγγλίας, την οποία κατέρρευσε μετά τους Ναπολεόντειους Πολέμους. Στην πραγματικότητα ανέλαβε την Τράπεζα της Αγγλίας και το 1816 έκανε σχεδόν το ίδιο με τη Γαλλία, η τράπεζά της εξαγοράστηκε από τους Rothschild: δύο εθνικές τράπεζες.

    Κάτι τέτοιο ήταν εντελώς ανήκουστο: ότι, μέσω εικασιών, μια οικογένεια απέκτησε οικονομική δύναμη πάνω στα έθνη-κράτη.
    Το 1818 οι Rothschild χορήγησαν δάνεια σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ξεκινώντας από την Πρωσία και στη συνέχεια με δάνεια στην Αγγλία, την Αυστρία, τη Νάπολη και τη Ρωσία.

    Όπως παρατηρούσαν τα Πρωτόκολλα, ο Τεκτονισμός χρησιμοποιήθηκε ως μέσο απόκρυψης του νέου κινήματος, που διατυπώθηκε από τον ευφυή εγκέφαλο Adam Weishaupt στη Βαυαρία: τη δεκαετία του 1780 ένας Λουσιφεριανός «Ιλουμινισμός» άρχισε να διαπερνά τις Δυτικές Τεκτονικές Στοές, με μια φιλοσοφία ριζικά διαφορετική από αυτήν που περιείχαν νωρίτερα...

    Το 6ο Πρωτόκολλο περιγράφει την εμπειρία της κατάρρευσης ενός εθνικού νομίσματος, όπου «εμείς», το τρομερό μυστικό «εμείς», έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε αυτό. Υποστηρίζουμε εδώ την άποψη του Henry Makow, ότι πρέπει να ήταν ένας Rothschild που είπε τα λόγια: « Δημιουργούμε τεράστια μονοπώλια από τα οποία εξαρτώνται ακόμη και οι μεγάλες περιουσίες των Χριστιανών, έτσι ώστε να καταλήξουν στον πάτο μαζί με την πίστωση των κρατών την επόμενη μέρα από την πολιτική συντριβή ». Αυτή η φράση πρέπει να βασίζεται στην ιστορική πραγματικότητα του 1815-1818 και να είναι γραμμένη από προσωπική εμπειρία.

    H συνέχεια εδώ:
    https://sxolianews.blogspot.com/2026/07/blog-post_30.html

    Archangel Uriel

    Αυτό το κείμενο δεν προήλθε από κανένα βιβλίο ή παράδοση, αλλά ήρθε μετά την κατάληψη του ελέγχου των γαλλικών και βρετανικών τραπεζικών συστημάτων. Μόνο μετά από τέτοια συντριπτικά και πρωτοφανή γεγονότα μπόρεσε η νέα, οικονομική τεχνική για την Παγκόσμια Κυριαρχία να φτάσει στην σκληρή και άκαρδη νοημοσύνη που συνέθεσε τα Πρωτόκολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά συγχαρητήρια στόν Δικαστήν, ὁ ὁποῖος δέν «μάσησε» τά σάπια «ἐπιχειρήματα» τῶν φιλοσιωνιστῶν! Εὐτυχῶς, ὑπάρχουν καί στήν Ἑλλάδα τέτοιοι Δικασταί (ἔχω προσωπικήν ἐμπειρίαν ἀπό παρομοίαν περίπτωσιν), ἀλλά δέν γνωρίζω εἰς τί ποσοστόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.