Σελίδες

1 Ιουνίου 2026

Ηχηρή παρέμβαση της πρώην επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών: «Θέλουν να γίνουν Θεοί»

Σε μια τοποθέτηση που προκαλεί αίσθηση στις ΗΠΑ, η γνωστή Αμερικανίδα πολιτικός και έως πριν λίγο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Τούλσι Γκάμπαρντ εξαπέλυσε μια σφοδρή επίθεση ενάντια στις παγκοσμιοποιημένες ελίτ και τους τεχνολογικούς κολοσσούς της Silicon Valley. Με μια φράση η Γκάμπαρντ τόνισε χαρακτηριστικά για τους ισχυρούς του πλανήτη: «Θέλουν να γίνουν Θεοί».
 
Η παρέμβαση αυτή δεν αποτελεί απλώς μια πολιτική κριτική, αλλά μια βαθιά υπαρξιακή προειδοποίηση για την κατεύθυνση που έχει πάρει ο σύγχρονος κόσμος. Η Γκάμπαρντ υπογραμμίζει την απόλυτη ύβρη και την αλαζονεία που επιδεικνύουν οι τεχνοκράτες και οι επικεφαλής των μεγάλων ψηφιακών μονοπωλίων, οι οποίοι χρησιμοποιούν την αλματώδη ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης όχι για την ευημερία των κοινωνιών, αλλά ως εργαλείο απόλυτης κυριαρχίας. 
 
«Θέλουν να γίνουν Θεοί»
 
Αυτή η τάση των σύγχρονων ελίτ να ελέγχουν τα πάντα, ξεπερνώντας κάθε όριο, περιγράφεται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο από κορυφαία πολιτικά πρόσωπα των ΗΠΑ. Μιλώντας στην εκπομπή του Shawn Ryan, η Γκάμπαρντ εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ ενάντια στις κυβερνητικές και συστημικές ελίτ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «θέλουν να γίνουν θεοί».
 
Όπως εξήγησε οι κύκλοι της εξουσίας στην Ουάσινγκτον επιδιώκουν να γίνουν οι απόλυτοι ελεγκτές της αλήθειας και της καθημερινότητας των πολιτών, απαιτώντας τυφλή πίστη και απόλυτη υποταγή στις δικές τους ιδεολογικές ατζέντες.
 
Η ίδια προειδοποιεί ότι η αλαζονεία της πολιτικής εξουσίας στοχεύει στο να αφαιρέσει από τους ανθρώπους το δικαίωμα της προσωπικής επιλογής και της ελεύθερης σκέψης, καθιστώντας τον απλό πολίτη πλήρως εξαρτημένο από έναν «απόλυτο αφέντη» που θεωρεί ότι ξέρει καλύτερα από τον ίδιο.
 
Η Γκάμπαρντ κατηγορεί την πρώην διοίκηση Μπάιντεν και τις αποφάσεις της για τα θέματα ταυτότητας φύλου.
 
Την Κάμαλα Χάρις, την οποία κατηγορεί ευθέως ότι παραβίασε το Σύνταγμα των ΗΠΑ όταν ήταν στη δικαστική επιτροπή της Γερουσίας, επειδή επιτέθηκε σε υποψήφιο δικαστή μόνο και μόνο επειδή ήταν Καθολικός.
 
Το ίδιο το Δημοκρατικό Κόμμα, θυμίζοντας στον κόσμο πώς προσπάθησαν να την εξοντώσουν πολιτικά και να την απομονώσουν όταν ήταν ακόμα στο Κογκρέσο, επειδή δεν ακολουθούσε τυφλά τη γραμμή τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.