Σελίδες

30 Μαρτίου 2026

Τεχνητή Νοημοσύνη: Μονο σε μια μέρα δείτε πόσες θέσεις εργασίας χάθηκαν εξαιτίας της

Τις τελευτΑΙες 24 ώρες τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα…
 
Η HSBC ανακοίνωσε 20.000 περικοπές θέσεων εργασίας, ήτοι το 10% του συνολικού εργατικού δυναμικού της, επειδή η Τεχνητή Νοημοσύνη κατέστησε αυτούς τους ανθρώπους περιττούς εν μία νυκτί
 
Οι αγγελίες εργασίας για βασικές θέσεις (entry level) έχουν μειωθεί κατά 35% από το 2023: Το πρώτο σκαλί της σκάλας χάνεται κάτω από τα πόδια μας...
 
Οι νέες επιχειρήσεις δημιουργούν λιγότερες θέσεις εργασίας. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που υποτίθεται ότι θα απορροφούσαν τους απολυμένους εργαζόμενους δεν προσλαμβάνουν. Η Τεχνητή Νοημοσύνη χειρίζεται τώρα τους πρώτους ρόλους.
 
Ο Jensen Huang είπε στους διευθύνοντες συμβούλους τεχνολογίας να «σταματήσουν να τρομάζουν τους ανθρώπους για την Τεχνητή Νοημοσύνη». Ναι, ο άνθρωπος του οποίου η εταιρεία κέρδισε 216 δισεκατομμύρια δολάρια πουλώντας τα τσιπ που τροφοδοτούν κάθε απόλυση σε αυτήν τη λίστα, λέει να «μην πανικοβάλλεσαι».
 
Ο Μπέρνι Σάντερς κάθισε και ηχογράφησε ένα podcast με το Claude. Το ρώτησε για τη μαζική συλλογή δεδομένων… και η ΤΝ επιβεβαίωσε τα πάντα… εταιρείες που παρακολουθούν την τοποθεσία σας… τις αγορές σας… την περιήγησή σας… την πώλησή τους… και χρησιμοποιούν πολιτική μικροστόχευση για να κατακερματίσουν την πραγματικότητα… η ΤΝ κάρφωσε τον δικό της κλάδο σε έναν γερουσιαστή των ΗΠΑ… μπροστά στην κάμερα.
 
Ανακοίνωσαν επίσημα ότι ο Val Kilmer πρωταγωνιστεί σε μια νέα ταινία.. Ο Val Kilmer πέθανε πέρυσι βέβαια, αλλά χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να τον αναστήσουν καρέ-καρέ για μια ταινία με τίτλο “As Deep As the Grave”.
 
Η JPMorgan προειδοποίησε ότι η χορήγηση δανείων ύψους 40 έως 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να διαταραχθεί, επειδή η Τεχνητή Νοημοσύνη αντικαθιστά τους εργαζόμενους των οποίων οι εργασίες στήριζαν αυτά τα δάνεια. Η κόλαση του 2008, αλλά με ρομπότ αντί για σπίτια.
 
Ένας τύπος από τη Βόρεια Καρολίνα χρησιμοποίησε Τεχνητή Νοημοσύνη για να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες ψεύτικα τραγούδια… κατέβασε δισεκατομμύρια streams… και ξέφυγε με 8 εκατομμύρια δολάρια πριν συλληφθεί… η πρώτη ποινική υπόθεση απάτης streaming με Τεχνητή Νοημοσύνη.
 
Όλα αυτά συνέβησαν σε ΜΙΑ μέρα, τα λέμε αύριο. Θα είναι χειρότερα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.