Σελίδες

4 Ιουνίου 2025

Τουρκία: Στην Κύπρο νέα εκδοχή της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ εμφανίστηκε στο προσκήνιο! (τουρκικό δημοσίευμα)

Οι αντιτουρκικές πολιτικές ήρθαν στο φως! Καθώς αυξάνονται οι ενέργειες που στοχεύουν τους Τουρκοκύπριους, έχει έρθει στο φως η μυστική συνεργασία του Έλληνα ηγέτη Χριστοδουλίδη με το ρατσιστικό ΕΛΑΜ, γράφει η Turkiye Gazetesi. 
 
Έχει υποστηριχθεί ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνεργάζεται μυστικά με το ακροδεξιό και αντιτουρκικό κόμμα ΕΛΑΜ (Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο), όπως σημειώνεται. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Χριστοδουλίδης εμβάθυνε τις σχέσεις του με το ΕΛΑΜ προκειμένου να επιδιώξει την επανεκλογή του.  
 
Ο Χρύσης Παντελίδης, βουλευτής του ΔΗΚΟ, που υποστηρίζει την κυβέρνηση της Κύπρου, αντέδρασε έντονα σε αυτή την προσέγγιση και έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Το κόμμα που έχει υποστηρίξει σταθερά την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη είναι το ΔΗΚΟ. Αντίθετα, το ΕΛΑΜ έχει ασκήσει σκληρή και συχνά καταστροφική κριτική.» 
 
Ο Τουρκοκύπριος καθηγητής Ατά Ατούν, δήλωσε ότι το «Κίνημα Επαναστατικών Αγωνιστών της Ελευθερίας» που ιδρύθηκε στην Κύπρο ακολούθησε τα βήματα της ΕΟΚΑ και στράφηκε σε αντιτουρκικές δράσεις. 
 
«Υποστηρίζονται από το ΕΛΑΜ» 
 
Ο Ατούν είπε ότι η νέα δομή υποστηρίχθηκε τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά από το ελληνικό ρατσιστικό πολιτικό κόμμα ΕΛΑΜ: «Αυτό το νέο Επαναστατικό Κίνημα Αγωνιστών για την Ελευθερία προέκυψε επειδή η ΕΟΚΑ δεν υπάρχει πλέον». 
 
Ο καθηγητής Ατούν τόνισε ότι οι εορτασμοί που πραγματοποιήθηκαν την 1η Απριλίου διοργανώθηκαν επίσης από το ΕΛΑΜ και είπε: «Σε αυτούς τους εορτασμούς, έγινε μια σαφής έκκληση για πόλεμο εναντίον των Τούρκων. Αυτό είναι απαράδεκτο». 
 
«Η ιδεολογία της ΕΟΚΑ είναι ακόμη ζωντανή» 
 
Ο Ατούν είπε ότι η ιδεολογία της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ από τη δεκαετία του 1950 εξακολουθεί να υιοθετείται από την ελληνική πλευρά. «Τόσο η δεξιά όσο και η αριστερά είναι ενωμένες κατά της ύπαρξης του «κράτους» των τουρκοκυπρίων. Όλοι πιστεύουν ότι η Τουρκία έχει καταλάβει το μισό νησί», είπε. 
 
«Η Τουρκία είναι το πιο δυνατό χέρι» 
 
Τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι ένας ισχυρός παράγοντας στην περιοχή, παρά τις δραστηριότητες που διεξάγονται με διεθνή υποστήριξη, ο Ατούν δήλωσε: «Δεν θα ήταν προς το συμφέρον κανενός να αντιμετωπίσει την Τουρκία. Όπως και στο παρελθόν, μια τέτοια ένταση θα οδηγήσει και πάλι σε απογοήτευση για την ελληνική πλευρά». 
 
Το ρατσιστικό ΕΛΑΜ διπλασίασε τις ψήφους του στις εκλογές 
 
Στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην ελληνοκυπριακή πλευρά, το ακροδεξιό κόμμα ΕΛΑΜ προσέλκυσε την προσοχή αυξάνοντας το ποσοστό ψήφων του από 3,71 σε 6,78. Το κόμμα, το οποίο ξεχωρίζει για τη ρητορική του κατά της Τουρκίας και του Ψευδοκράτους, αύξησε την εκπροσώπησή του στο κοινοβούλιο, οδηγώντας σε σχόλια ότι οι ριζοσπαστικές τάσεις κέρδιζαν δύναμη στην ελληνική πολιτική σκηνή της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.